|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Hejo
leze na łóżeczku wykapana, moi mężczyźni spią obok Cytat:
no kulturka musi byc Cytat:
nie mów tak kochana małej za jakiś czas przejdą dolegliwości musze sie pochwalić kobitki zostało mi tylko 5 kg do wagi sprzed ciąży juz schudłam ponad 10no i jeszcze 2 kg poza tymi 5 mogłabym zrzucic Macie pojecie po jakim czasie mozna powrócic do ćwiczen po cc?
|
|
#1382 | |||||
|
BAN stały
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Dziękuje,że pytasz ![]() Rano jeszcze coś poleci a potem sie normuje ale juz tak nie boli. Mam nadzieję,ze mnie jeszcze zauwazają i że nie znikłam ![]() Dalej źle?Nosz kurczę!Gadałaś z Nim? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super,ze grzeczniutki. Ja też uwielbiam patrzeć na Izę.Jest cudowna. Cytat:
Krystkowi kiedys po antybiotyku wyszły pleśniawki i tym wyleczyłam. Jest Ci cieżko i stąd te myśli.Rozumiem.Będzie dobrze,jeszcze troszkę.Ja jestem z 4 sama i czasem jest niefajnie ![]() Cytat:
Cudownie.Dzień dobry ![]() Moja Izucha ma chyba skok.Drzemie po 4-7 minut. Wszystko jest na nie.Nawet cyc. I odkryła,ze językiem można cuda robić.Otwiera dzioba i tak sie śmieje a jęzorewm mieli na wszystkie strony i go mi wypycha ,jak mówię do niej robi prrryyy. |
|||||
|
|
|
#1383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czy wasze dzieci tez sie ciagna za wlasne wlosy na glowie? moja az zapiszczy z bolu... )[/QUOTE] tez. i sama sie zastanawialam, czy to normalne tylko ze moja jak sie pociagnie to nie piszczy, tylko histeryzuje![]() Dzien dobry ![]() Powiem wam, ze dla mojego dzidecka byloby lepiej, jakby dalo mi odpoczac. w nocy zawalu prawie dostalam.. a wiec o 3 pobutka na cyca. wzielam ja, dalam cyca ale nie wlaczylam tv, a zawsze go wlaczam dla rozrywki na nocne karmieni i... obudzilam sie o 5.. dziecko wisialo mi glowa w dol, cale purpurowe Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-09-03 o 09:56 |
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Brida
Agni to dlugo odczuwalas dyskomfort. U mnie dzisiaj lepiej po okladach z Rivanolu. Cytat:
My jeszcze w lozku sie wylegujemy we trojke, rodzinka w komplecie . Niestety maz jutro wraca do Irlandii... |
|
|
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
a moja dzis spala od godziny 3 do 4 potem znow walka o sen i od godziny 5.30 do udalo sie nam spac neiwme co sie jej poprzestwialo z tymi nockami
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, ja nie mówię, że ona na złość to robi, wiem, że taki maluch nie umiałby być złośliwy, przecież nie analizuje co by tu zrobić żeby mamę wkurzyć i wykończyć
![]() po prostu ciągle chciałaby na rączkach, ja taka sama byłam podobno, bardzo płaczliwa, rodzice mówili: skończy 3 miesiące będzie lepiej i nie było, taki charakter i już teraz pewnie problemy ze snem wiążą się z tym cofaniem się tych kwasów żołądkowych Cytat:
dziś caly dzień zajmuje się małą, obiecał że nie kiwnę przy niej palcem cały dzień a potem ma urlop i powiedział, że będzie pomagał wierzę, że dotrzyma słowa już widzę że zmęczony, bo od rana mała dopiero teraz zasnęła hahaha normalnie mam satysfakcję że poczuje to co ja, zmęczenie monotonią bo jakbym 4 h robiła jedno, potem 4 drugie, potem znowu co innego i to cięższe fizycznie nie byłabym tak wykończona jak po opiece nad Leną a o tym roztworze też słyszalam, jak coś wypróbuję i tak we wtorek idziemy do lekarki to o wszystko wypytam jak się wyśpię to nawet pozytywnie patrzę na swiat, ale jak jestem zmęczona to narzekam- wybaczcie
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-09-03 o 10:38 |
|
|
|
|
#1387 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
nasza Maja skończyła dziś 4 tygodnie Z tej okazji postanowiła od 2 w nocy nie spać - znowu się prężyła ale kupy robiła normalne więc nie wiem o co chodzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak - jak ją nerw bierze i zaczyna płakać. Czasami i moje kudły chwyci, jak się jej napatoczą ![]() A tej nocnej "przygody" wspólczuje - dobrze, że nic sie nie stało ps. na moją pielucha też niestety nie działa |
|||
|
|
|
#1388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/philips-avent-elek...780627324.html, sama bym nie kupiła bo i tak słyszę ją w całym domu jak płacze, ale dostaliśmy na prezent. Fajnie, że Jan taka aza spokoju. Trafiło Ci się dziecko Aniołeczek. Oby tak dalej. Cytat:
Od 5 tygodni 2 razy obiad zrobiłam....nie mówiąc o innych czynnościach w domu. W ciągu jej drzemek po 10 minut myję podłogi, następna drzemka-jem śniadanie..wykorzystuję każdy moment jej spania.. Cytat:
Jak ma biały język to pleśniawki? czy może mieć biały osad też od mleka? pediatra kazała dawać 4x na dzień nystatynę, ale nie zawsze udało mi się te 4 razy.. |
|||
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobryyy albo i nie
![]() Dzisiaj się nie wyspałam a to przez katar Kuby. Oprócz kataru doszedł kaszel. Spał z nami i tak kaszlał i wył, że rano małą obudził. Ja pół nocy przez niego nie spałam i wstałam zła jak osa. Mąż miał rano wyjść potrenować bo jutro ma egzamin praktyczny na instruktora bezpiecznej jazdy, ale zapowiedziałam mu, że jak przynajmniej godzinę spokojnie nie prześpię to uduszę oba maluchy .Także zajął się nimi 1,5 godziny a ja SPOKOJNIE spałam. I te 1,5 godziny dało mi więcej wypoczynku niż caaała dzisiejsza noc Może ich nie pozabijam do powrotu małża . Mam tylko nadzieję, że teściowie się bez zapowiedzi nie zwalą bo raczej z takim humorem nie będę najbardziej gościnną osobą świata .Nerolka ja myślę, że Kuba katar przytargał z przedszkola. Jest delikatny jak .... Ja wiedziałam, że tak będzie ale nie myślałam, że po 2 dniach coś przytarga. A teraz scena z udziałem KUBY i MAŁŻA: M: Widzisz Kuba jak tata Cię kocha, napalił w piecu żeby Ci ciepło było ![]() K: Taaak, bo jak nie napali to jest zimno jak cholera. M: KUBA!!! K: Wiem, wiem w przedszkolu tak nie można mówić. Scenka nr2: Ja: Ale ciemno, jak w d****. (mówiłam do Tż) K: Haha ciemno jak w d****! Ja:Kuba nie powtarzaj bo mama brzydko powiedziała, nie można tak mówić. K: Ale przecież w d**** jest ciemno Autentyki ![]() A wczoraj sam wieczorem zrobił w pokoju siusiu na nocnik i powiedział, że nie chce pampersa bo będzie walczył z "siusiami" . Lubię go zazwyczaj
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuje wam wszystkim, za odpowiedzi o wasze doświadczenia z kapustą.
Cytat:
Żanetko pisałam niedawno... nie mogę całego nabiału, jajek, pomidorów, kakao (i czekolady) i cytrusów. Z pomidorami nie jestem przekonana, mam wrażenie, że dostaje po nich lekkiego pogorszenia, dlatego pozwalam sobie czasem bo przecież zwariuje. Jem np sosy na bazie pomidorów. Ostatnio próbowałam też jedno jajko na kolacje, na drugi dzień też było małe pogorszenie na buzi. Praktycznie wychodzi na to, że bez obaw mogę jeść miecho. Najgorsza depresja mnie dopada przy śniadaniach i kolacjach. Nie mogę już patrzeć na wędlinę i dżem. |
|
|
|
|
#1391 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy Philips Avent, ale kupowana 3 lata temu, wiec juz pewnie tych modeli nie ma, w kazdym razie firme polecam. Cytat:
za piekny spadek!Cytat:
Cytat:
Ale Was duzo slomianych wdow! ![]() Ja leze z okladem. Tesciowa na spacerze z dziewczynkami, ale zaraz wroca na zupe, Antos spi kolo mnie. Taki leniwy dzien. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
iujstyna - świetne dialogi prowadzicie
Kurcze nie wiem co się dzieje, w nocy zawsze odciągam laktatorem pokarm i daje z butelki, dziś udało mi się odciągnąć tyko 20ml i to było z obu piersi!! Nie wiem, czy to kryzys, czy zanik pokarmu się szykuje? Dziś rano lepiej, 50 ml z jednego cycka. I pochwalę się. Wczoraj miałam pierwsze wieczorne, towarzyskie wychodne odkąd pojawiła się Kropka. Tatuś został z mała, a ja wieczór spędziłam ze znajomymi. W końcu czuję, że żyję
|
|
|
|
#1394 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
oj...zazdroszczę! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A my za chwilę pakujemy małego i jedziemy do teściów... ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Crazy, to na pewno jakiś tylko chwilowy kryzys, nie ma powodu do obaw ![]()
|
|
|
#1395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witak się i ja
Cytat:
Cytat:
Choć teraz akurat marudzi i nie chce spać I pieluszka jak na razie nie zadziałała, ale ma ją dopiero od 15 minut...Cytat:
Ja mu już teraz śpiewam na okrągło W kąpieli działa cuda, a jak nie chce zasnąć w dzień i płacze, to też wystarczy zaśpiewać i po kilku sekundach jest cisza. Przynajmniej do kiedy nie zamilkną Ostatnio usnęłam w czasie "Gdy strumyk płynie z wolna" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A za nocnik GIGA brawa się należą
|
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
Musimy uważać co przy nim mówimy. On taki cicho-ciemny niby nie słyszy i nie reaguje, ale wszystko koduje.
dobrze, że nie przeklinamy przy nim (oprócz tej cholery ) bo wtedy to by wesoło było. Skubany jest tak wygadany, że nie przegadasz a to dopiero 3 lata ma... Takie zdania buduje, że wiele razy stoję z otwartą buzią i na niego patrzę.---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Brumuś z tym nudzeniem to nie tak dosłownie, bo Ty chyba nie potrafisz się nudzić ![]() Brida jak tam, co tam? Humor lepszy? Jak samopoczucie?
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja na chwile bo mała będzie jeść, wstawiam kolejny dowód na działanie pieluszki
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba tutaj nie pasuję
![]() Czytam jak Wy sobie radzicie z dzieciakami i macie czas na inne sprawy i rozrywkę dla siebie to sobie myślę że chyba ze mną coś nie tak a nie z moją córką..może źle odczytuję jej komunikaty...nie wiem co mam robić aby było dobrze. Próbowałam ją omotać w chustę, to się rozpłakała, przestraszyłam się że jej krzywdę zrobiłam. Pielucha nie działa.. Chyba popadam w depresję. dobra spadam, nie będę smęcić.. |
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja za pierwszym razem też sie rozpłakała w chuście, a potem Zmalowana kazała mi spróbować zawiązać ją jak sie wyśpi i zje. Troche zaczeła mruczeć, ale zaczęłam z nia chodzić i było wszystko ok
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czym si rozni bebilon comfort od pepti?szukam czegos co ma mniej laktozy, bo enfamilu w tym miesci dzisiaj kupic sie nie da badz tu madry.. kazali mi odsatawic na dobe od cycka i dac enfamil, ale jak go nie moge kupic, to musze cos innego |
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapłakała bo nie zna chusty, musisz jej powoli pokazac o co w tym chodzi. Nie tylko Ty uczysz sie Dziecka, też Ona uczy sie Ciebie. |
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski.
U nas się coś poprzestawiało w nocy. Dzieć zasypia przed 22 i budzi się dopiero przed 3 co jest sukcesem, ale....od 3 do 6-7 nie ma już spania ![]() ![]() Patik spokojnie. Jak próbujesz pakować w chustę to Niunia musi być nakarmiona, przewinięta, wyspana. Mój też się wydarł na początku bo nie wiedział o co chodzi Próbujcie !
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-09-03 o 13:45 |
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
PIELUCHA TERTOWA działa na 99,99% dzieci,trzeba tylko czasu,żeby dziecko się przyzwyczaiło do pieluchy i ją pokochało moja Nadinka nie od początku pałała miłością do białej "scierki",ale w końcu miała najlepszego przyjaciela,bez którego nie było spania.Trzeba czasu i dzidziuś poczuje się bezpiecznie- pamiętajcie-dzieci kochają to co znają!
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień Dobry ![]() Moja niunia śpi drugą godzinę-usnęła na spacerze Konczę gotowac obiadek i chyba pojedziemy na następny spacer, oczywiście jak się mała najee![]() Dzisiaj mielismy gości-przyszły chrzestny Julci z dziewczyną i Julka dostała taki słodki kocyk, ale raczej na zimę się nadaje do wózka, bo bardzo ciepły. No nic idę do tego obiadu. |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna niezly aparat z Twojego synka
.My bylismy na miescie, mala uwielbia samochod-dopoki jedzie . Po 5 minutach od zatrzymania zaczela wyc, ale pewnie dlatego, ze mnie nie bylo w poblizu, a akurat byla glodna.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.dawno tu nie pisalam , podczytuje Was w mire mozliwosci, ale jakos nie chce mi sie pisac.dziecko wlasnie zostalo polo zone do lozeczka I gawozy sobie, mam nadzieje ze zasnie.✂W nocy ✂spi ladnie gdyby nie to ze o 3 sie budzi I placze przez godz, chyba brzuszek jej dokucza. Kocham ta moja nunie , jest moim calym swiatem, uwielbiamy patrzec jak sobie smacznie spi. Tz troche jest zazdrosny o mnie Bo twierdzi ze go odsunelam , myslalam ze bedzie mala tulal , ale on troche rygorystycznie juz dziecko traktu✂✂✂, zaikai noszenia I spania z nami. Ja zakazy lamie Bo potrzebuje przytulic ma kruszynke a rano o 7 biro ja do lozka ✂I spimy czasami dwie godz. W nocy to ja sie zajmuje Bo tz do pracy wiec ja przrjelam ten ster.✂
Ja mam nianie TT I bardzo polecam ![]() U nas klopot ze chrzcinami , Bo chcemy je zrobic tu w uk a nie mamy chrzestnych bo moja A siostra bez slubu zyje a Tz brat jest niewirzacy ✂jutro idziemy z ksiedzem gadac moze jedno z nich bedzie moglo byc chrzestnym. Moi rodzice byli tydzien czasu oczywiscie zakochali sie w Sophie. Mialam labe , mama gotowala obiadki . Zaskoczyli mnie Bo Dali pieniazki na wozek,a nie oczekiwalismy takiego gestu, Sophie dostala super prezenty , bylo siesko.Na chrzciny przylatuja tescie no i juz mnie stara w...ła, powiedziala mojej Mamie ze jak ona przyjedzie to ja bede w garach siedziec a ona dzieckiem sie zajmnie, beszczelna , wiedzialam ze od niej pomocy zadnej nie bedzie tylko bedzie psula atmosfere,no I wiecznie jak dzwoni to gada ze wezmnie dziecko na caly dzien na spacer a bedzie na karmienie tylko przywozic , akurat jej dam .... Upierdliwa baba..nie cierpie jej... A I pisalyscie o pieluszce, slyszalam o tym juz dawno tylko ze zawsze balm sie ze sie owinie I sie udusi( kolezanka mnie nastraszyla) I kupilam misia- kocyk , moja corcia uwielbiamy sie do niego przytulac , I jak jest glodna to misia caluje( szuka cyca). Sorki dziewczyny za tak dlugi wpis ale musialam to z siebie wyrzucic ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Dzieciaczki Wasze cudowne . Wstawie zdjecie mojej myszki
|
|
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu dzisiaj cisza...
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Witojcie
![]() my zaliczylismy dzis pierwszy spacer i pierwsza drzemka w kolysce fishera (jest zarabista) ![]() pozatym w nocy tylko dwa razy pobudka wiec 8 godz. przespanych i w dzien 3 godziny przysnelam z malym ![]() moj Tż chory jakis wirus wiec spimy sami w pokoju obok Dziewczyny wiem ze pomozecie ....... Igorek dostal na buzi i brzuszku krostek na okolo czerwone w srodku biale co ot moze byc potowki uczulenie???? rumianek nie pomogl jak mozna sie tego pozbyc POMOCY POMOCY POMOCY!!!!!!!!!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

juz schudłam ponad 10

ano wiem. 

zębole