|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
wooow , a , to nie dla mnie , nie mój poziom niestety...
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- ale to łatwe jest do zrobienia ![]() grzyby dusisz na teflonowej patelni, możesz delikatnie przyprawić solą i pieprzem (pokrojone w kawałki). Dodajesz śmietanę, gotujesz na małym ogniu aż będzie gęste i smaczne ![]() Ja nie lubię grzybów więc takich cudów nie tworzę.
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To naprawdę nic trudnego
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Gizmiatko - mnie ginekolog przepisała natamycynę , bo też mnie podchwyciło jakieś takie wredne
i na ulotce jest napisane , że jak najbardziej może być stosowany w ciąży i jego stosowanie w okresie ciąży zmniejsza występowanie zakażeń u noworodków , czyli jest bezpieczny.Może zapytaj o coś takiego ?Karolca - o kurde , to nieźle się wygłupiłam
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i takie sosy dość szybko się robi (jak będziesz miała dostęp do magi - ale liści - świeże lub suszone - dodaj szczyptę, piękny aromat zyskuje sos grzybowy - u babci TŻ zawsze pięknie pachnie). Mam duży słój suszonych grzybów
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to LUBCZYK jest w przyrodzie guła ze mnie
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
Nie słyszałam nic o zakazie w ciąży. A na receptę nie jest. Ale w Polsce tylko w aptekach widziałam i to też nie w każdej.
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
moja mam na działce i w donicce na balkonie lub w kuchni w zaleznosci od pory roku;]
no j chyb kupie bialego jelenia w plynie ze tak powiem ;] ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- chyb nadrobilam aaagga - dobrze ze wszytsko ok ;] uffff wiem co czulas ! ja w 8 tygodniu wyldowalm tak jak ty w szpitalu grrr zariah - spoźnione ale szczere życzenia milosci ,spokojnych 9 miesiecy i superasnego rozwiazania i zdrowego dzidziolka ;] super ;] ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- ide ogldac szklana pułapkę na polsacie DOBRANOC
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mam swoje pasemka blond jest git
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Alamig, no po prostu uduszę Cię
.. Ja też chce sos kurkowy... CHCĘCHCĘ!!!!!!!!!! buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuMi te cholerne mdłości wracają punkt 18.. TO dziecko nigdy nie będzie potrzebowało zegarka... A co do włosow, nie wiem czy ktokolwiek uwierzy, ale jak mi ludzie opowiadają jaką mają fobię dentystyczną i jak się czują , jak idą na extrakcję zęba, to ja dokładnie wiem, jak to wygląda. Mam tak samo za kazdym razem , jak idę do fryzjera. Mam wręcz palpitacje serca i biegunkę. Niecierpię, nienawidzę i jeszcze nei spotkałam fryzjera, który by mnie usatysfakcjonował. Za to traumatycznych przeżyć miałam w bród. Najgorsze jest to, że muszę iść, bo moje cienkie i beznadziejne włosy domagają się nożyczek.. Nie mogę już w ogóle ich rozczesać.. z tyłu głowy mam jeden wielki kołtun.. ona chyba mi go ogoli ![]() A co do pryszczy, to ja z moim PCO to miałam tragiczne syfy na plecach przed ciążą.. Teraz androgenu mniej, więc jest lepiej..Ufff.. Za to moja skóra, jest sucha jak pieprz.. skóra mi się łuszczy nawet na rękach, o brzuchu nei mówię. Muszę jakiś olejek do kąpieli sobie kupić.. będę się nacierała pod prysznicem.. prócz tego i tak używam tony balsamów. |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie sie normalnie buzka swieci..... a w ciazy nie
![]() Moj syn spiewal dzis: "jedziemy na wycieczke, zabieramy buteleczke" byleby nie mial zamilowania do buteleczek po tatusiu...szczegolnie tych chmielowych
|
#1425 |
|
Rozeznanie
|
A propos kosmetyków to czego używacie żeby ustrzec się rozstępów czy też innych wariactw skóry narażonej na rozciąganie?
Macie jakieś sprawdzone sposoby, może waszych mam czy koleżanek? Ja na razie stosuje po kąpieli oliwkę dla "brzuchatek" z Rossmana, ma całkiem dobre recenzje ale boje się że gdy brzuszek jeszcze bardziej się powiększy to może nie wystarczyć. |
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ivonka, ja nie wierzę, że cokolwiek mnie ustrzeże przed rozstępami.. od zawsze mam na pośladkach, biuście(który jest maleńki) i łydkach.. A nigdy nie byłam gruba. Ani nigdy gwaltownie nie schudłam. Ja kiedyś czytałam, że prócz balsamów to od ok 4 mies. powinno się masować skórę narażoną.. podszczypywać.. Bierzesz między kciuk a palec wskazjący i środkowy fałd skóry(powinno się to zacząć robić zanim skóra będzie zbyt napięta). Ja będę próbowała tego.. Powinno się to robić kilkanaście minut.. aż skóra na brzuchu jest zaczerwieniona. |
|
|
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Taka mamy skore chyba rozciagliwa, gruba za to mama ma okropne zylaki, ja zylakow jeszcze nie mam, ale sklonnosci do nich na pewno, bo na nogach pekaja mi naczynka w szybkim tempie. Wprawdzie prace mam chodzaca, wiec wiadomo ze nogi wtedy tez nie wytrzymuja tyle chodzenia w ciagu dnia, jednak sklonnosci do dziedziczenia na pewno sa.
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam na kolacje 3 kanapeczki małe z chlebkiem z ziarnami z pasztetem i ogórkiem
do tego małego loda w kubeczku truskawkowo-śmietankowego mniam
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie życia kawy
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka, ja czekam aż mi przyfandzoli, hehehe
![]() ![]() A Ty kobitko pisałaś, jakie to zakupy z Twoim syniem są uciążliwe.. Uwierz mi , mój mąż ma 30, a zakupy z nim są katorgą
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na pewno Twoj maz nie sciaga naraz 10 sztuk majtek z wieszaka
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny od zakupów faceci są gorsi w sprzątaniu
![]() :pala :
|
|
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
Hehe.. Agulka, ze zwlaniem majtek z wieszaków, to ja sobie doskonale radzę.. Chyba mi się jeszcze nei zdarzyło poprawne przejście przez sklep z ciuchami. Mój mąż po 2 min w sklepie ostentacyjnie uruchamia sobie książkę w tel kom . i udaje, że czyta. A po 5 min wychodzi ze sklepu..grrrr
A o sprzątaniu już w ogóle nie mówię.. Ja to się zawsze smieję, że facet to nie sprzątnąłby wielkiego G.. leżącego na środku salonu... bo: 'no przecież kazałaś mi tylko odkurzyć' |
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matko ale niestety to prawda
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moj syn robi to celowo, zeby mamusia jak najszybciej w nerwach wyszla ze sklepu (to juz zaczynaja sie meskie zagrania) a jak zobaczyl dziewczynke biegnaca kolo ubranek dzieciecych i glosno krzyczaca, to musial zrobic to samo brzydalek jeden papuguje wszystkie dzieci teraz i kazde ich zachowanie czy dobre czy nie, kazde![]() a Twoj maz jest dobry tez faceci....a odnosnie sprzatania to moj maz kiedys mi w szczerej rozmowie przyznal (bo b yla rozmowa odnosnie podzialu obowiazkow ) ze w zyciu by sie nie domyslil ze pod chlebakiem zbieraja sie okruszki ![]() a jak mu powiedzialam co jest do sprzatania w domu i na odkurzaniu swiat sie nie konczy to zrobil wielkie oczy i odnioslam wrazenie ze mowie w innym jezyku
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-19 o 22:39 |
|
|
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
a ja będę skromna inaczej i się pochwalę
mój TŻ świetnie sprząta - i robi to bardzo dokładnie. także mam farta podział obowiązków w tej kwestii u nas równy. ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- ale zakupy z nim to katorga
|
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Normalnie muszę się "wygadać"wkurzyłam się na ta Naszą Polskę bo jak człowiek "biedny" to nic mu nie przysługuje !! ale może wyjaśnię o co mi chodzi : A więc jestem w 10tc i pracuję na umowę zlecenie, w pracy starałm się aby nikt się nie dowiedział na razie ale cóż sa takiewścibskie baby co wszystko wyniuchają i jakimś cudem się dowiedziały. A wiec poszłam do szefowej aby jej o tym powiedzieć aby nie dowiadywała się od osób trzecich. Umowę mam do końca września a więc pytam się czy w takiej sytuacji przedłużą mi umowę słyszę że nie, więc WITAJ BEZROBOCIE!! wiecie jak się zarabia na zleceniu - masakrycznie mało!! więc wybieram się do Urzędu Pracy a tam słyszę że zasiłek mi nie przysługuje bo za mało zarabiam - muszę mieć przynajmniej najniższą krajową (brakło mi 100zł). Więc wniosek taki zasiłek dla bezrobotnych dostają tylko Ci "bogaci" co dużooooo zarabiają. a wg mnie powinno być na odwrót!! Dobrze chociaż że mój TŻ ma dobrą prace i damy rady jakoś. A tak apropo lekarz ustalił mi termin na 20 kwietnia na razie wg badań OM powiedział że między 11-14 tc zrobimy jeszcze USG i wtedy określi termin. Ciekawe czy będzie ten sam ![]() Miłego dnia ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

wooow , a , to nie dla mnie , nie mój poziom
niestety...

i na ulotce jest napisane , że jak najbardziej może być stosowany w ciąży i jego stosowanie w okresie ciąży zmniejsza występowanie zakażeń u noworodków , czyli jest bezpieczny.Może zapytaj o coś takiego ?