Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal cz.4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 22:09   #1411
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Oki, jestem już. To tłumaczenie to była jakaś masakra, ale równie masakryczna jest osoba która je zaproponowała
Ogólnie w Lublinku pogoda była dziś fatalna. Na zmianę padał śnieg, deszcz i śnieg z deszczem. Założyłam kalosze bo szkoda mi było skórzanych kozaków na tą pluchę. Po zajęciach wybrałam się na te zakupy, ale nic nie kupiłam, bo u Chińczyka była kolekcja jeszcze z wakacji, jeśli chodzi o biżu. Było trochę fajnych ciuszków ale na razie nie kupuję nic bo nie potrzebuję. Jutro za to przejadę się na bazarek i może znajdę po jakiejś promocyjnej cenie te szorty. Teraz zimna, a szorty to ciuch letni (teoretycznie) więc może za jakąś fajną cenę kupię. Bo na All są bardzo fajne (http://allegro.pl/sexy-krotkie-czarn...973157257.html) ale z przesyłką kosztują 80zł!

Moje dzisiejsze menu:
Śniad: 50g makaronu + mleko, wafelek i kawa
Uni: Banan, jogurt Twist
Obiad: Porcja makaronu z sosem 4 sery
Może jeszcze jakąś kanapeczkę wsunę bo jeszcze pewnie trochę posiedzę.

Czekoladko, trzymaj się jakoś.
Ja miałam kiedyś niemiłe doświadczenie z eBay'em. Zamówiłam torebkę, facet miał sporo komentarzy, torebka niedroga + przesyłka gratis. Torebka nie przychodzi, nie przychodzi...w końcu zadzwoniłam, to powiedział mi, że "noooo bo zawsze coś za coś: przesyłka gratis więc trochę trzeba poczekać". No to czekam...do dziś Wytoczyłam jakieś postępowanie, ale chyba ekipa eBaya zbytnio się tym nie przejęła. To był pierwszy i ostatni raz kiedy korzystałam z eBaya. Teraz kupuję tylko na All i tylko od rzetelnych sprzedawców.
Co do hasła, też kiedyś miałam z tym problem. Pamiętam, że nie chodziłam do banku, tylko załatwiałam sprawę przez infolinię. Już nie pamiętam jakim to systemem się odbywało, ale na 100% załatwiłam to przez telefon. A mam konto w PKO.
Dzieki Juz sie uspokoilam, wypalilam z 10 papierosow w ciagu godziny Zrobilam maseczke na twarz anty stres Jutro musze pojsc na silownie to sie wyzyje za wszytskie czasy!
Co do banku to juz pojde do Plazy Mbank ma tam stanowisko, naszczescie pracuje na Sklodowskiej wiec nie mam daleko, dobil mnie poprostu sam fakt i seria niefortunnych zdarzen..

A ta pogoda dzisiaj w LBN faktycznie do bani!
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:31   #1412
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

A ja obejrzałam sobie Kuchenne Rewolucje i idę zaraz się kąpać Potem położe się do łóżka bo jakaś dziś zmęczona jestem choć nie wiem po czym Mąż dzwonił, że nakupował pełno słodyczy w tym 10 różnych czekolad bo był na zakupach. Kupił też mi prezent ale nie powiedział jaki...
Jeszcze 2 tygodnie i przyjedzie... niby się cieszę ale troche tez się obawiam jak to będzie...... Jak zrypie mi te Święta to chyba juz naprawdę odejdę od niego.... Także lepiej aby był grzeczny i kochany.
Coś czuję, że przez Święta przybędzie mi pare kilo.... ale co tam!! Postanowiłam sobie że raz w roku zaszaleję!!! Potem będę się odchudzać hihihi
Jutro jadę na podpis do urzędu pracy do Kwidzyna.... a tak mi się nie chce że masakra!!!!

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość

Monia ojej ale biedny musiał być Twój maluszek podczas tej choroby nie mogę patrzeć jak takie małe niewinne istotki chorują
A co do kotka to na takich maluchach szybko widać jak rosną to samo miałam z moim psem, jak go wzięłam to ważył nie cały kilogram a rósł w oczach
Strasznie się wycierpiał.... dobrze, że żyjemy w takich czasach że lekarze potrafią pomóc i że są lekarstwa na różne choroby. Ostatnio zastanawiałam się jak ludzie sobie radzili dawnooo temu gdy nie było żadnego leku przeciwbólowego.... musiało być strasznie!
Co do Twojego pieska to na pewno musiał byc malenki skoro jego mamusia będąc juz dorosła jest niewiele większa Mój kociak będzie 2 razy taki jak Twój York normalnie aż w to nie wierzę jeszcze, że kot może być większy od psa hehehe

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamikadze1706 Pokaż wiadomość
Monia na tych zdjęciach maluszek wygląda jakby był ciężko chory.Biedactwo.Mój Olivierek jeszcze nie przechodził ospy.
Kochana bo on był bardzo chory Lekarze powiedzieli, że gdyby nie leki to mógłby tego nie przeżyć bo oprócz ospy miał jeszcze zapalenie ucha środkowego.... ropa leciała mu strumieniem z uszka. Starsze dziecko poradziłoby sobie na pewno lepiej ale nie 9-cio miesięczny bobas. Ja już teraz o ospie to wiem chyba wszystko... najważniejsze jest też aby nie smarować dziecka pudrokremami , a niestety wielu starszych lekarzy wciąz tak leczy dzieci. Jedyną rzeczą do smarowania krost jest tylko roztwór fioletu (bez spirytusu). Bardzo ważne jest też aby dziecko kąpać 3 razy dziennie w letniej wodzie i do wody dodawać nadmanganian potasu. W szpitalu w Gdansku profesor który zajmował się moim dzieckiem tak mi kazał robić. Rezultaty były rewelacyjne. Po każdej kąpieli dziecko było jak nowo narodzone Nieprawdą jest że podczas ospy nie wolno się kąpać - to jest straszny błąd który może nawet doprowadzić do zakażenia organizmu. To tak na przyszłość gdy Twój mały będzie miał ospę

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:40   #1413
Mariposa3
Raczkowanie

Cześć!
Ale napisałyście postów, ho ho! A swoją drogą to bardzo podobało mi się na tym wątku właśnie to, że nikt tu nie wstawia swoich jadłospisów...
Monika- współczuję synkowi dobrze, że już ma to za sobą. Trzymam kciuki żeby w Święta było cudownie A z tym dentystą, to wiesz... Można odszukać dobre strony, bo masz zdrowe ząbki!
Murka- no koniecznie powinniście coś zrobić z tym nauczycielem, przecież to straszne! Swoją drogą, już sobie wyobrażam jak wkracza tam ekipa z TVNu i robi z nim porządek
Białaczekoladka- współczuję takiego dnia mam nadzieję, że jutrzejszy będzie dla Ciebie lepszy. A z tym kompulsem, to nawet nie żartuj, że to co zjadłaś to jest dużo! Coś Ty, nic Ci się od czegoś takiego nie stanie, więc nic się nie martw.

Dobranoc
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 22:42   #1414
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Ok tak uczynie! Przyłoze sie bardziej do tych obiadow
Co do sniadan to zawsze sa cieple, natomiast kolacje to zawsze jakis jogurt albo wiesniak i za bardzo je lubie zeby zamienic na cokolwiek innego takze tutaj niestety ale zrobie poprawki bo chce sobie zostawic chociaz tyle przyjemnosci

A skoro nie jestes na diecie to tymbardziej kochana wrzuc swoje jadlo, jestem bardzo ciekawa jak wyglada to normalnie jedzenie I jak udaje Ci sie tak pieknie utrzymac wage Az mnie ciekawosc zzera
No ok ale chociaż na ta kolację to herbatkę ciepłą wypij
Ja nie chce wklejać swojego menu bo kompletnie go nie pilnuje ostatnio i nie chce aby ktoś się wzorował na mnie

Cytat:
A teraz napisze Wam w skrocie jak beznadziejny mam dzisiaj dzien!
Zaczne od tego ze zablkowalam sobie konto internetowe bankowe i jestem wscieklaaaa na maksa bo bede musiala przez to bujac sie rano przed praca i zalatwiac zeby m odblkowali o ile sie uda...
To jeszcze nie koniec fatum ktore dzisiaj na demna czycha bo rowniez zablokowali mi konto na allegro, przez jednego dupka ktory nie wywiazal sie z zamowienia wiec powiedzialam mu dzisiaj kilka slow przy rozmowie telefonicznej, fakt troche mnie ponioslo ale przez takich niekompetentych ludzi ucierpaily moje ambitne plany Wiec wystawil mi negatywa co powinnam zrobic ja w ogole NONSENS jakis i tym cudownym sposobem wlasnie zorientowalam sie ze konto mam zablokowane, pieknie prawda? Mam zwiazane rece normalnie jestem wsciekla na fuul!
ALE TO JESZCZE NIE KONIEC z tego wszytskiego dzisiaj dopadly mnie komplusy na wieczor i tym sposobem poplynelam z dieta!
Ojj to faktycznie jakiś pechowy dzień miałaś!!!
Co do konta internetowego to w moim banku załatwia się takie rzeczy telefonicznie, w Twoim nie można?
Co do Allegro to na jakiej podstawie Ci zablokowali konto? Masz juz jakieś tam pozytywy? Czy to Twój pierwszy komentarz był i w dodatku negatywny? Musisz napisać do nich i wyjaśnić o co im chodzi. Ja wiele razy załatwiałam różne sprawy bezpośrednio z nimi i naprawde można sie dogadać

Cytat:
Wrzuce moje wspaniale menu..
S:musli z mlekiem, kawa
2 S:jablko
O:3 kromki razowca i 3 plastry sera zoltego
P:jablko
K: serek wiejski a pozniej 6 pierogow z soczewica i 1/3 kotleta mielonego
Przeszlam sama siebie...
wow! jak obiad juz poprawiłaś to teraz kolacją zawaliłaś..... Te pierogi to na obiad byłyby super! No nic! Weż się w garść i spróbuj poprawić

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-08, 22:44   #1415
Eldo_rado
amor vincit omnia

bialaczekoladka jakim cudem zablokowali Ci konto na allegro po 1 negatywie?
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:02   #1416
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Białaczekoladka- współczuję takiego dnia mam nadzieję, że jutrzejszy będzie dla Ciebie lepszy. A z tym kompulsem, to nawet nie żartuj, że to co zjadłaś to jest dużo! Coś Ty, nic Ci się od czegoś takiego nie stanie, więc nic się nie martw.
Wiesz co naprawde nie duzo brakowalo a byloby o wiele wiecej, ale jakos sie powstrzymalam, nie wiem jakim cudem bo bylam juz nad przepascia. Faktycznie nie wsunelam az tak wiele ale tym zwalilam caly dzien, no i odezwal sie ten odruch, ale naszczescie zapalila mi sie lampka ze co jest nie tak, ze znowu popylne...

Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej!

Pozatym czeka mnie jutro pewne przedsiewziecie, dam Wam znac jak mi poszlo!

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
No ok ale chociaż na ta kolację to herbatkę ciepłą wypij
Ja nie chce wklejać swojego menu bo kompletnie go nie pilnuje ostatnio i nie chce aby ktoś się wzorował na mnie

Ojj to faktycznie jakiś pechowy dzień miałaś!!!
Co do konta internetowego to w moim banku załatwia się takie rzeczy telefonicznie, w Twoim nie można?
Co do Allegro to na jakiej podstawie Ci zablokowali konto? Masz juz jakieś tam pozytywy? Czy to Twój pierwszy komentarz był i w dodatku negatywny? Musisz napisać do nich i wyjaśnić o co im chodzi. Ja wiele razy załatwiałam różne sprawy bezpośrednio z nimi i naprawde można sie dogadać

wow! jak obiad juz poprawiłaś to teraz kolacją zawaliłaś..... Te pierogi to na obiad byłyby super! No nic! Weż się w garść i spróbuj poprawić
Dokladnie, jak jedno dobrze to drugie zwalilam
No coz jak widac musze isc kretymi sciezkami...
Moze jakos dojde do celu

Aaa herbatke owszem owszem, zawsze pije wieczorkiem

Co do banku pewnie mozna zalatwic to telefonicznie ale juz pojde osobiscie nie bede sie pompowac jak moge zajsc, juz trudno, nie mam daleko, pozatym jakis kod bede musiala pobrac w ogole nie wiem o co chodzi juz dzisiaj sie niechce denerwowac.

A to allegro to niestety juz mialam ostrzezenia i to dwa przez mojego brata ktory sobie cos nazamawial na moim koncie i olal sprawe. Juz dam sobie spokoj zaloze nowe a login i haslo beda mega tajne
Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
bialaczekoladka jakim cudem zablokowali Ci konto na allegro po 1 negatywie?
Wiesz co mialam juz ostrzezenia, do tego ten idiota cos musial napisac do nich i w efekcie zablokowali
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:28   #1417
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Cześć!
Ale napisałyście postów, ho ho! A swoją drogą to bardzo podobało mi się na tym wątku właśnie to, że nikt tu nie wstawia swoich jadłospisów...
Monika- współczuję synkowi dobrze, że już ma to za sobą. Trzymam kciuki żeby w Święta było cudownie A z tym dentystą, to wiesz... Można odszukać dobre strony, bo masz zdrowe ząbki!
Ogólnie to często tu dziewczyny wklejają swoje menu - faktycznie teraz trochę rzadziej ale kiedyś to codziennie
Dziękuję za kciuki Z tym dentysta to racja przynajmniej wiem że to nie ząb mnie boli

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez murka04 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie rację z tym nagraniem tylko on jest taki nieobliczalny że jakby zauważył to nie wiem co by zrobił, jak się wkurza to wali tym swoim wskaźnikiem po ławce, książkami rzuca.. sama kiedyś próbowałam nagrać (tak sobie bez konkretnych planów), ale że siedzę na końcu to nic nie słychać a inne dziewczyny się boją. po prostu stwierdziłyśmy że olejemy to i nie będziemy zwracały uwagi, gorzej z nauką bo on NIC nie potrafi wytłumaczyć, jak ktoś go pyta dlaczego zrobił tak to odpowiada że skoro nie rozumie to musi w domu sie nauczyć. już była raz taka akcja że dyrektorka chciała go wyrzucić bo na 6 osób które w szkole nie zdały matury, 5 z matmy od niego. ale ubłagał ją żeby mógł jeszcze rok uczyć a jak się powtórzy to odejdzie.

monia no tak, poszłam z mamą do niego żeby zlecił jakieś prześwietlenie czy powiedział jaka jest przyczyna takiego zrośnięcia się kości, a on spojrzał, dotknął łaskawie i stwierdził że niepotrzebnie przyszłyśmy bo to tak ma być widocznie.
a mam 2 kostki właśnie, nawet nie wiem od kiedy ale jak normalnie ludzie mają tą kostkę zwykłą to ja mam jeszcze jedną pod nią. i tak w 2 stopach. nie przeszkadza mi to zwykle, no ale zależy jakie buty noszę (na obcasie nie za bardzo mogę bo akurat ona wtedy się wżyna w koniec buta). ciężko tak wyjaśnić trochę
No to na prawdę nieciekawie macie z tym nauczycielem..... szkoda, bo z matmy matura może Wam źle pójść.
A z tą kostką to wiem o co Ci chodzi i nie dziwie się że buty cięzko Ci dobrać.

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:

Dokladnie, jak jedno dobrze to drugie zwalilam
No coz jak widac musze isc kretymi sciezkami...
Moze jakos dojde do celu

Aaa herbatke owszem owszem, zawsze pije wieczorkiem

Co do banku pewnie mozna zalatwic to telefonicznie ale juz pojde osobiscie nie bede sie pompowac jak moge zajsc, juz trudno, nie mam daleko, pozatym jakis kod bede musiala pobrac w ogole nie wiem o co chodzi juz dzisiaj sie niechce denerwowac.

A to allegro to niestety juz mialam ostrzezenia i to dwa przez mojego brata ktory sobie cos nazamawial na moim koncie i olal sprawe. Juz dam sobie spokoj zaloze nowe a login i haslo beda mega tajne
To dobrze, że chociaż ciepłą herbatkę pijesz wieczorem
Co do Allegro to już wszystko jasne Z rodziną to chyba faktycznie najlepiej na zdjęciu sie wychodzi hehehe

Dobra idę spać Dobranoc kruszynki do jutra!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 08:12   #1418
meeedzik
Zakorzenienie

Hej laseczko moje
Alee napisałyście od wczoraj

Czekoladko to na prawdę miałaś wczoraj ciężki dzień i tyle nieprzyjemnych zdarzeń mam nadzieję, że dziś będzie lepiej a co do menu, no to zgadzam się z Monią pierożki akurat na obiad były by super

Monia a widzisz, ja przechodziłam ospę jak miałam jakieś 8-9 lat i pamiętam, że lekarz przepisał do smarowania właśnie coś białego jakby taki krem i to później zasychało. Pewnie to było to o czym piszesz, bo to było 14 lat temu. Ale na szczęście nie miałam takiej silnej ospy jak Twój synek, pamiętam że aż tak bardzo wysypana nie byłam.
A Twój maluszek rzeczywiście biedny, do tego zapalenie ucha musiał się nachorować, dobrze że mieliście dobrą opiekę

Paulownia jak masz fizyczną pracę, to bardzo możliwe, że Twoje zapotrzebowanie jest takie duże więc kochana na pewno schudniesz nawet jak będziesz jadła 1500 dziennie, bo 1000 to za mało jak się narobisz w pracy

Monia no Twój kotek na pewno będzie większy od mojego psa ale co do kotów to podobają mi się właśnie takie duże jak tygrysy wyglądają No a mój maluszek jak go wzięłam to aż się bałam, żeby takiej małej kuleczce nic nie zrobić
Dodaję zdjęcia w pierwszy dzień kiedy go wzięłam, miał 8 tygodni a dwa ostatnie są z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraz1009n.jpg (26,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraz1013.jpg (28,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraz1048.jpg (63,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5260.jpg (31,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5274.jpg (33,2 KB, 23 załadowań)
Stary 2011-12-09, 08:43   #1419
nenia6
Raczkowanie

Monia oczywiście masz racje, dobrze że te badania mu porobili i wszystko jest dobrze. Biedny Twój maluszek, tyle musiał wycierpieć. Ty silna kobietka jesteś

Meeedzik Ty swoją agrafke na allegro kupiłaś czy w normalnym sklepie?
nenia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:02   #1420
meeedzik
Zakorzenienie

Nenia kupiłam w sklepie sportowym za 17 zł
Stary 2011-12-09, 10:21   #1421
nenia6
Raczkowanie

Mam nadzieję, że u mnie nie będzie droższa Dzisiaj albo jutro pójdę kupić
nenia6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 11:10   #1422
Gosia2011
Rozeznanie

Cytat:
Monia no Twój kotek na pewno będzie większy od mojego psa ale co do kotów to podobają mi się właśnie takie duże jak tygrysy wyglądają No a mój maluszek jak go wzięłam to aż się bałam, żeby takiej małej kuleczce nic nie zrobić
Dodaję zdjęcia w pierwszy dzień kiedy go wzięłam, miał 8 tygodni a dwa ostatnie są z wczoraj
Na drugim zdj. masz łańcuszek z zawieszką mam taką samą dostałam od Tżta

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Kotek Moni vs York Madzi wygrywa
no ja jestem za pieskami, nie przekonałam się jeszcze do kotków, ale jak mały to zawsze jest słodki

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Miałam nerwowy tydzień, ech oby jeszcze tą drugą zmianę przeżyć w niedzielę poleciałam do sklepu no i co widzę? pustki po promocji, mało było cukierków nie było za bardzo w czym wybierać! Więc z poniedziałku rano lecę do sklepu zrobić zamówienie, niestety dyrektor się nie zgodził. Na darmo wstawałam po 8, wtorek poleciałam zrobić zamówienie dlatego na czwartek miało być. Środa też coś miałam do załatwienia i byłam z rana w sklepie w czwartek koleżanka ze stoiska nie odpisywała, więc migiem do sklepu dalej nie ma, dzwoniłam do przedstawiciela. Dzisiaj powtórka znowu czy jest towar dalej nie ma a cukierków mało... i tak zleciał cały tydzień... podobno dzisiaj o 13ma dotrzeć towar i też troszkę się denerwuję bo to moje pierwsze zamówienie czy nie przesadziłam z ilością bo wiem, że na 5 tyś. ale każdego smaku brałam po 3 średnio 4 opakowania gdzie kuwet mam 18 i w każdej się mieści średnio 3 lub 3,5 opakowania. Mam nadzieję,. że będzie więcej niż mniej....ale by się nie czepiali

ćwiczę z Ewą skalpel 5

Gosia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 11:29   #1423
meeedzik
Zakorzenienie

Gosia a ja łańcuszek też dostałam od Tż ale jakieś pół roku temu mój pies mi urwał łańcuszek a z wisiorka wyleciało oczko teraz mam serduszko też od Tż
A co do twojej pracy to widzę, że masz trochę roboty, a zamówienie na pewno dobrze zrobiłaś
Stary 2011-12-09, 11:52   #1424
sanderaM
Rozeznanie

Hej
Ja już w domku
Waga pokazała 56.7 czyli powoli ale spada
Posprzątałam samochód i zaraz idę się uczy bo wieczorem jadę do koleżanki wesprze ją oby nic nie wpadło oprócz %
Moje menu do tej pory:
ś: 2 jajka na miękko bułka
2ś:pół grejfruta
o: zupa ogórkowa
a dalej się zobaczy
na pewno będzie 70 brzuszków coraz mi lepiej idą
hh nie bo mam w Warszawie
a wczoraj mama mnie namawiała o 21 na kotleta ale nie dałam się i zjadłam kanapkę żeby nie było
Baletnica witaj z powrotem
Zarówno kotek Moni jak i kotek Madzi śliczny ale ja wolę kotki:P
Stary 2011-12-09, 13:08   #1425
monika01011986
Zakorzenienie

cześć kobitki
Własnie wróciłam z Kwidzyna. Naczekałam się w tych kolejkach.... w Urzędach to zawsze jest masakra. Kolejny podpis mam 30 marca więc jeszcze dużo czasu Ubezpieczyłam dzieci i wzięłam zaświadczenie - teraz mogę chodzić bez obawy do przychodni z dziećmi Wcześniej dzieci były ubezpieczone u męża w pracy (w Polsce) a odkąd wyjechał to musiałam ja ich ubezpieczyć bo mąż w Niemczech płaci podatki i jedynie tam dzieci miały by za darmo ubezpieczenie.
Byłam w Rossmannie po szampon Nivea do moich przetłuszczających się włosów bo już mi się kończy, kupiłam sobie jeszcze maszynkę do golenia i antyperspirant Chciałam podkład matujący Astora ale kosztuje 47 zł więc poczekam jeszcze do wypłaty męża bo chwilowo funduszy brak na takie drogie rzeczy za dużo dla kota nakupowałam w tym miesiącu Wypryskałam się moim ulubionym pefrumem - Pumą czerwoną i widziałam, że jest promocja więc może namówię męża aby mi kupił na urodziny bo mam 1 stycznia A ludzi w tym Rossmannie tyle, że masakra! A jakie piekne dekoracje świąteczne!! Czuć już Święta
U mnie dzisiaj pogoda była straszna! Lało i było ciemno do 10 godziny. Potem się zaczęło przejaśniać i zrobiło się naprawde ładnie świeci słoneczko, niebo jest bezchmurne i jest nawet ciepło. Wezmę młodszego synka i pójdziemy do przedszkola odebrać Oskarka.
Co do mojego zęba to powiem Wam, że mimo iż biorę te antybiotyki to dalej mnie troche boli ta prawa strona szczęki..... kataru juz nie mam, zatoki nie bolą, zęby niby zdrowe więc o co chodzi? Chyba trzeba będzie prześwietlenie zrobić bo kurde dziwne to troche.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Monia a widzisz, ja przechodziłam ospę jak miałam jakieś 8-9 lat i pamiętam, że lekarz przepisał do smarowania właśnie coś białego jakby taki krem i to później zasychało. Pewnie to było to o czym piszesz, bo to było 14 lat temu. Ale na szczęście nie miałam takiej silnej ospy jak Twój synek, pamiętam że aż tak bardzo wysypana nie byłam.
A Twój maluszek rzeczywiście biedny, do tego zapalenie ucha musiał się nachorować, dobrze że mieliście dobrą opiekę

No bo kiedyś ten pudrokrem tylko przepisywali. Teraz lekarze tego nie przepisują, jedynie tacy którzy są starzy albo mało wiedzą na temat ospy. Ja starszego synka tego smarowałam tym pudrokremem bo on bardzo lekko przechodził ospę i miał tylko kilka krostek więc nawet nie byłam z nim u lekarza. Dopiero jak młodszy zachorował i wezwałam lekarkę do domu to powiedziała mi żeby nie uzywać pudrokremu i dała skierowanie do szpitala do Gdańska bo tylko tam jest najbliższy odział zakaźny. W szpitalu lekarze też zabronili stosowania żadnych pudrokremów i dali mi ten nadmanganian potasu (można go kupić bez recepty w aptece) a pielęgniarki smarowały dodatkowo te krostki roztworem fioletu bezspirytusowego ( bo jest też wersja ze spirytusem). Z uchem było najgorzej bo zapalenie było bardzo silne a dziecku 9-cio miesięcznemu nie każdy lek można dawać. Specjalnie do synka wezwali profesora laryngologii z Akademii Medycznej i on po dokładnym zbadaniu dopiero przepisał leki dożylne. Pamiętam, że naprawdę wszystko ładnie mu pomagało i dziecko z każdym dniem było jak nowonarodzone Lekarze tam naprawdę byli świetni a pielęgniarki to jak prawdziwe siostry takie kochane

Mi tez się takie duże koty podobają bo rzeczywiście wyglądają jak tygrysy Twój piesek na prawdę malutki był! Taka kuleczka śliczna Piękne te zdjęcia Wszystkie młode zwierzaczki są takie słodkie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-09, 13:10   #1426
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Wszystkie młode zwierzaczki są takie słodkie
dopeiro jak podrosną to poakzują jakiego diabełka mają za skóra.. .to trochę jak z dziećmi
Stary 2011-12-09, 13:15   #1427
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nenia6 Pokaż wiadomość
Monia oczywiście masz racje, dobrze że te badania mu porobili i wszystko jest dobrze. Biedny Twój maluszek, tyle musiał wycierpieć. Ty silna kobietka jesteś
Pewnie, że dobrze Przynajmniej możesz spać spokojnie
Mój maluszek sie wycierpiał ale dobrze, że ma juz za sobą tą ospe i nigdy juz go nie nawiedzi ponownie
Niby silna ale z tego stresu w tym szpitalu zaczęłam chudnąć i tak mi się to spodobało że postanowiłam się odchudzać. Wtedy zaczęła się właśnie moja przygoda z dietą

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosia2011 Pokaż wiadomość

Kotek Moni vs York Madzi wygrywa
no ja jestem za pieskami, nie przekonałam się jeszcze do kotków, ale jak mały to zawsze jest słodki

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Miałam nerwowy tydzień, ech oby jeszcze tą drugą zmianę przeżyć w niedzielę poleciałam do sklepu no i co widzę? pustki po promocji, mało było cukierków nie było za bardzo w czym wybierać! Więc z poniedziałku rano lecę do sklepu zrobić zamówienie, niestety dyrektor się nie zgodził. Na darmo wstawałam po 8, wtorek poleciałam zrobić zamówienie dlatego na czwartek miało być. Środa też coś miałam do załatwienia i byłam z rana w sklepie w czwartek koleżanka ze stoiska nie odpisywała, więc migiem do sklepu dalej nie ma, dzwoniłam do przedstawiciela. Dzisiaj powtórka znowu czy jest towar dalej nie ma a cukierków mało... i tak zleciał cały tydzień... podobno dzisiaj o 13ma dotrzeć towar i też troszkę się denerwuję bo to moje pierwsze zamówienie czy nie przesadziłam z ilością bo wiem, że na 5 tyś. ale każdego smaku brałam po 3 średnio 4 opakowania gdzie kuwet mam 18 i w każdej się mieści średnio 3 lub 3,5 opakowania. Mam nadzieję,. że będzie więcej niż mniej....ale by się nie czepiali
No dokładnie każdy zwierzaczek jak mały to słodki nawet świnki Kiedyś u kuzyna mojego męża widziałam takie maleńkie świnki - ale fajne były
Pracy to faktycznie masz sporo No i gratuluję pierwszego zamówienia Na pewno wszystko będzie dobrze, a jak za dużo zamówiłaś to przed Świętami na 100% wszystko sprzedaż. Teraz będzie szał na cukierki

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-09, 13:18   #1428
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
dopeiro jak podrosną to poakzują jakiego diabełka mają za skóra.. .to trochę jak z dziećmi
100% prawdy
U właścicielki i pierwszy dzień u mnie w domu to było takie niewiniątko a później jak się rozkręcił to myślałam, że zwariuję
Był niedobry jak dorastał, musiałam się dużo napracować, żeby go wychować. Ale za to teraz posłuszny i grzeczny jak aniołek
Stary 2011-12-09, 13:31   #1429
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderaM Pokaż wiadomość
Hej
Ja już w domku
Waga pokazała 56.7 czyli powoli ale spada
Posprzątałam samochód i zaraz idę się uczy bo wieczorem jadę do koleżanki wesprze ją oby nic nie wpadło oprócz %
Moje menu do tej pory:
ś: 2 jajka na miękko bułka
2ś:pół grejfruta
o: zupa ogórkowa
a dalej się zobaczy
na pewno będzie 70 brzuszków coraz mi lepiej idą
hh nie bo mam w Warszawie
a wczoraj mama mnie namawiała o 21 na kotleta ale nie dałam się i zjadłam kanapkę żeby nie było
Baletnica witaj z powrotem
Zarówno kotek Moni jak i kotek Madzi śliczny ale ja wolę kotki:P
No to udanego wieczoru Bawcie się dobrze
No i gratuluję że nie dałaś się namówić na kotleta Tak trzymaj!
Ja kiedyś wolałam małe pieski od kotków ale teraz zarówno koty jak i pieski są słodkie na maksa tylko wycałować i wytulić

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
No dokładnie ale to chyba każda istota musi przejśc taki okres "buntu" w swoim życiu potem jest ok Przynajmniej w większości przypadków bo są i wyjątki...

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-09, 13:34   #1430
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
No dokładnie ale to chyba każda istota musi przejśc taki okres "buntu" w swoim życiu potem jest ok Przynajmniej w większości przypadków bo są i wyjątki...
tylko że ten okres buntu to jest podzielony na kilka etapów, które przypadają na rożny wiek no ale co by nie mówić to coś w tym jest, każdy musi kiedyś dorosnąć
Stary 2011-12-09, 15:20   #1431
czbasia
Zakorzenienie

Jestem!!
W koncu weekend Alez odpoczne… jutro planuje spac do 11 albo jeszcze dłużej!! Zmeczona jestem potwornie..dzis w pracy nie wstalam od kompa tylko do toalety i to biegusiem ale plusy tez SA!!!
Nie jadlam za wiele
Moje menu:
I- Platki z mlekiem
II - Pomarancza
III - Parowka + kromka chleba z maslem
IV - na obiad 3 ziemniki, pol jogurtru naturalnego i 2 plauszki rybne... SMAŻONE!!!!!!
V - na kolacje 2 polowka jogutru + jajko
Jak myslicie nie za duzo??

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2011-12-09 o 15:56
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:21   #1432
Kamikadze1706
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Ja niedawno wróciłam z pracy do domu i jestem padnięta, nawet mi się nie chce jedzenia przygotowywać taka jestem zmęczona.Dziś w pracy dostałam paczkę mikołajową dla siebie i synka,więc postanowiłam ,że będę miała już dla niego prezent pod choinkę (troszkę zaoszczędzę).Będę musiała powiedzieć mężowi ,żeby część pyszności gdzieś wyniósł i schował żeby mnie nie kusiło
Monia dzięki wielkie za info dotyczące ospy.Będę wiedziała jak z tym walczyć W rossmanie nie byłam , bo już nie miałam siły, a chciałabym tak na spokojnie pobuszować po kosmetykach .Jutro pojedziemy do Bonarki jak wrócę z pracy, to sobie kupie co potrzeba
czbasia nie uważam ,żeby było za dużo
nenia ja tez ćwicze na agrafce -kupiłam za 16 złotych w carrefourze
Acha moje menu:
Bułka z serem białym i tuńczykiem
4 kostki czekolady
jogurt+mieszanka(just fity, otręby , słonecznik, orzechy)

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Monia czasem z jakichś negatywnych spraw są korzyści.Miałaś ciężki okres , ale wynikiem tego zaczęłaś chudnąć

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Do menu dodaje jeszcze:
małą garstkę migdałów
warzywa na patelnie,kurczak,makaron
jabłko
Kamikadze1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:48   #1433
Mariposa3
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Monika- ja też używam podkładu Astora! Od niedawna, bo wcześniej Maybelline. Jestem zadowolona Ależ Ci zazdroszczę tego kotka, naprawdę!
Kamikadze- no to leć szybko do łóżka i odpocznij sobie!
Medzik- lubię takie psiaki dobrze, że już nie jest takim łobuzem!
I oczywiście witam nowe koleżanki!
Przepraszam, że nie wszystkim Wam odpisuję, ale tak szybko piszecie, że czasem zdarza mi się przegapić jakieś posty.
A mój dzień był całkiem miły Byłam na zakupach świątecznych i dekoracyjnych no i kupiłam pierwsze białe dodatki. Bardzo dobrze komponują się z pokojem no i świątecznie- przeuroczy Święty Mikołaj i mała choinka, zielona oprószona sztucznym śniegiem z czerwonymi ozdobami. Jest prześliczna! Nijak ma się do kolorystycznie do reszty, ale jest super. Miałam wziąć białą, ale się rozmyśliłam.
Miłego wieczoru.
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:41   #1434
meeedzik
Zakorzenienie

A ja się dziś nudzę :/ Tż był wczoraj na rozmowie w sprawie pracy i dziś pojechał na dzień próby będzie aż do rana! A ja umieram z nudów, nie lubię się z Nim rozstawać ani na chwilkę dopiero wtedy doceniam jak bardzo go kocham i jak wiele dla mnie znaczy.

czabasia Twoje menu moim zdaniem ok, wcale nie za dużo
Mariposa dziękuję a piesek to było moje marzenie i Tż je spełnił w zeszłym roku we wrześniu kocham go jak moje dziecko i tak go traktuję
Cieszę się, że zakupy się udały

Ja dziś cały dzień siedzę w domu ( prócz 2 godzin bo miałam jazdę ) i na 2 śniadanie zjadłam pasek czekolady nadziewanej malinowej i na podwieczorek też taka jest pyszna, że gdybym mogła to zjadłabym całą na raz Zdziwiłam się, bo nie ma aż tak dużo kalorii, w pasku jest 88 kcal. Poza tymi słodkościami to menu ok
We wtorek mam kolejną jazdę, tym razem do Nysy dziś mi fajnie szło i egzaminator powiedział, że widzi postępy
Stary 2011-12-09, 20:12   #1435
Kamikadze1706
Raczkowanie

Mariposa super zakupy! Ja tez uwielbiam przystrajać dom na święta! W tym roku nie mam jeszcze nic ciekawego .Będę musiała rozejrzeć się za bobkami i łańcuchami na choinkę.I jeszcze chce takie biało-srebrne gałązki do wazonu ozdobione dzwoneczkami ,i jakis ładny nieduży świecznik na stół i obowiązkowo obrus z motywem swiątecznym.Mamy w biedronce takie po 19.99 i chyba na niego się zdecyduje.Ale najpierw musze czekać na wypłatkę od męża , bo swoja już wydałam na rachunki
Meedzik rozumiem ,że bardzo kochasz swojego TŻ, ale nie jesteś w stanie spędzać z nim 24 godziny na dobę!Może Ty tez poszukaj sobie pracę...?Będziesz miała zajęcie,pieniążki,poznasz nowych ludzi , nie będziesz się nudziła Ja zaczęłam pracować(oczywiście dorywczo) jak miałam 18 lat.Chociaż nie lubię swojej pracy , to nie wyobrażam sobie cały czas siedzieć w domku

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Dziewczynki ja uciekam bo oczy same mi się zamykają a jutro mam na rano do pracy.dobranoc kochane
Kamikadze1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:14   #1436
meeedzik
Zakorzenienie

Kamikadze my już od 4 lat jeździmy za granicę ( ja od 4 a Tż od 5 ) teraz też mieliśmy jechać, ale zaczęłam robić prawko i chcę jak najszybciej je zdać, żebyśmy mogli znów jechać. Jeździmy dwa razy do roku raz do Niemiec i raz do Holandii. U nas z pracą jest strasznie ciężko :/ a jakbym załapała się np do sklepu to znów nie mogłabym za dużo jeździć, bo to też trzeba być dyspozycyjnym jak chcę szybko się z tym wyrobić. Ciągle się za czymś rozglądam, ale wiadomo jak to jest. Na szczęście o pieniądze nie musimy się martwić, bo dzięki wyjazdom za granicę mamy zabezpieczenie na najbliższy rok. A po Nowym roku do Holandii planujemy jechać ( jak zdam oczywiście prawko )
Stary 2011-12-09, 20:32   #1437
monika01011986
Zakorzenienie

A ja się zdrzemnęłam z moim młodszym łobuziakiem starszy synek poszedł do babci na noc Tak mnie zmuliło, że masakra. Tylko przyłożyłam głowę do poduszki i odfrunęłam. Synus też leżał obok i bajki oglądał i zasnął Idę zrobić sobie kolację - mam straszną ochotę na jajecznicę. Potem wykąpię się z moim szkrabem Ostatnio ciągle mi zimno.... w domu chodzę w swetrze i mimo to marznę. Straszny zmarźlak ze mnie i czasami to bardzo męczące......
Przestałam brać antybiotyki bo stwierdziłam, że nic mi one nie pomogą już na tego zęba który niby jest zdrowy a troche boli. Chcę w końcu przestać się faszerować lekami bo ciagle chodze jak pijana. Idę robić jajka

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2011-12-09, 20:43   #1438
xAstridx
Raczkowanie

Cześć wszystkim!
Jeśli pozwolicie, to i ja się przyłączę. Zaczynam ze wzrostem 158cm i 55-56kg (dredloki nie pomagają w szacowaniu wagi), a celuję w 45kg. Jak w tytule - 5 zdrowych posiłków dziennie i więcej ruchu. Przede wszystkim chcę zrzucić z brzuszka i nóg. Zaczynam od północy.
I trzymam kciuki za Was!

xAstridx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:48   #1439
zelka9o
Zadomowienie

CzeSc Wam ja dzis po pracyy dosłownie padam i umieram z bólu zęba ;// kurdeeeee rozmawiałam dzis z kierowniczka i moze póści mnie na świeta do Pl ahhhh oby oby !! . Kurde kolejny wieczor siedze w domu ! bo nie ma gdzie wyjsc i z kim aleee za to ogladne Sobie Miss Polski ciekawe które wygra ale wszystkie takie kuszaceeeeeeee i fajne ciałka maja <marzyciel>

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez xAstridx Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!
Jeśli pozwolicie, to i ja się przyłączę. Zaczynam ze wzrostem 158cm i 55-56kg (dredloki nie pomagają w szacowaniu wagi), a celuję w 45kg. Jak w tytule - 5 zdrowych posiłków dziennie i więcej ruchu. Przede wszystkim chcę zrzucić z brzuszka i nóg. Zaczynam od północy.
I trzymam kciuki za Was!

Witam

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Kamikadze my już od 4 lat jeździmy za granicę ( ja od 4 a Tż od 5 ) teraz też mieliśmy jechać, ale zaczęłam robić prawko i chcę jak najszybciej je zdać, żebyśmy mogli znów jechać. Jeździmy dwa razy do roku raz do Niemiec i raz do Holandii. U nas z pracą jest strasznie ciężko :/ a jakbym załapała się np do sklepu to znów nie mogłabym za dużo jeździć, bo to też trzeba być dyspozycyjnym jak chcę szybko się z tym wyrobić. Ciągle się za czymś rozglądam, ale wiadomo jak to jest. Na a szczęście o pieniądze nie musimy się martwić, bo dzięki wyjazdom za granicę mamy zabezpieczenie na najbliższy rok. A po Nowym roku do Holandii planujemy jechać ( jak zdam oczywiście prawko )
faaajnie wspołny wyjazd i wogołe a nie to co ja sama tu a gdzie teraz planujecie jechac ) ? bo słyszałam ze dużo osób do Norwegii wyjezdza tam ponoć niezła kasa jest
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:55   #1440
meeedzik
Zakorzenienie

Monia za mną też ostatnio chodzi jajecznica, muszę sobie zrobić może jutro
Astrid witaj no i życze powodzenia w dążeniu do celu
zelka mam nadzieję, że uda Ci się załatwić z szefową i wrócisz na święta do Polski A my z Tż planujemy jechać do Holandii

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości