![]() |
#1411 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
![]()
"Tak rzadko zdarza się słyszeć, żeby kobiety mówiły: „Nie mogę się doczekać, żeby rozkręcić swój własny interes" albo „Już bym chciała chodzić na te zajęcia z handlu nieruchomościami". Cel większości kobiet brzmi „Za rok chcę być już mężatką"." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1413 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=uasE9...el_video_title
0:55 "i nie powiem gdzie kupilam bo boje sie ze za duzo osob bedzie mialo takie super buty jak ja" ![]()
#1414 |
Szef ds. Wymianek
|
tak myslalam, ze zaraz ktos mi napisze, ze sie myle
![]()
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
A propo osób, które są na drugim planie w takich filmikach to mi też się coś przypomniało
![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=YBlCtqsat-w ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te niebieskie buciki przy -10 to porażka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam o tych paznokciach i uśmiecham się pod nosem.Widzę,że co dla niektórych odpryśnięte paznokcie to niemalże sprawa życia i śmierci.Sama jestem paznokcioholiczką,maluję paznokcie niemalże codziennie,ale nie robię tragedii z małych odprysków i nie taszczę ze sobą buteleczek lakierów w razie ''awarii''.Nie cierpię mieć niechlujnie pomalowanych paznokci czy zapuszczonych skórek,ale rozumiem,że to zawsze może się zdarzyć.Nie oceniam innych kobiet jako flejtuchów,tylko dlatego,że mają odpryski.O zadbaniu/niezadbaniu świadczy cały szereg rzeczy,a nie tylko paznokcie.Przecież dłonie to chyba najbardziej eksploatowane części ciała,codziennie robimy nimi milion rzeczy..No,chyba,że ktoś tylko leży i pachnie.
![]() Co do Charlize i jej gołych nóg,to nie wiem,mam mocno mieszane uczucia.Nie jestem zwolenniczką niepraktycznych rozwiązań.Jak jest zimno,to powinno ubierać się ciepło.Nie przekonują mnie zapewnienia,że to tylko 2 minuty na mrozie,a potem samochód.Sama poruszam się wszędzie autem i pomimo tego nie wyobrażam sobie gołych stóp przy takiej pogodzie.Rozumiem,że każdy ma inny próg zimna,no..ale są jakieś granice. ![]() Tak sobie teraz pomyślałam,że to może taki specjalny zabieg ze strony blogerki. ![]() ![]() Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2012-01-30 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patrzę na wpisy i widzę właściwie same "reklamy". Masz rację blogowanie odeszło od idei hobby na rzecz biznesu ... oglądanie takich blogów nie jest już przyjemnością. A jeszcze bardziej śmieszy mnie usprawiedliwanie się, w stylu ubrałam się tak bo poruszam się samochodem i nie odczuwam minusowej temperatury ... kiedy wszyscy wiemy jak to się odbywa. Pieniądz wkracza wszędzie ... niestety ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Nie w tym rzecz, ja tam się nie spinam, bo mi to zwisa, tylko po prostu mam akurat paznokcie "specjalnej troski", które autentycznie "odrzucają" wszelaki nałożony na nie lakier
![]() ![]()
#1421 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
i przynajmniej Ty podeszlas na luzie do tematu, ale pewnie dlatego, ze Tobie to zwisa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie często wkurza ilość lakieru w buteleczce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie,wyluzuj.Do nikogo nie uderzałam personalnie.Mnie się również nie podoba odpryśnięty ''specjalnie'' lakier,po prostu dla mnie malowanie paznokci=lakier powinien być na całej płytce.Ale nie oceniam niczyjego gustu,tylko bronię kobiet,którym zdarzają się odpryski(mnie również). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprostu nie lubię takich dłoni, wolę zadbane, ale to chyba lubi każda z nas ![]() Odnośnie noszenia lakieru ze sobą - to napisałam ja. Owszem lubię mieć ze sobą lakier, którym mam pomalowane paznokcie po to by w razie "awarii" móc je poprawić. Nie lubię mieć u siebie odprysków na paznokciach, ale nie uznaję również, że każda kobieta powinna nosić ze sobą lakier to paznokci. Dłonie są wizytówką i jeśli się nimi wykonuje wiele czynności, trzeba o nie dbać. Ot co. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że bronić nie trzeba, bo nikt nikogo nie będzie atakował z tego tytułu. ![]() Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2012-01-30 o 13:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście,że tak.Ale czasami nie da się mieć perfekcyjnych paznokci 24/7.Dlatego ja, jak zauważę u kogoś odpryski,to nie myślę negatywnie o tej osobie.Zawsze liczy się ogólne wrażenie,nie tylko dłonie.Niedawno byłam w sklepie,przede mną stała w kolejce młoda kobieta,paznokcie miała piękne,zadbane i starannie pomalowane.Ale co z tego,jak na włosach koszmarny tłuszcz i zalatywał od niej nieświeży zapaszek niemytego ciała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
po prostu mam wrazenie, ze dopoki mowa o modzie kogos spoza watku, to jest cacy, a jak tylko sie okazuje, ze dotyczy to tez kogos stad, od razu larum sie podnosi. Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczesniej ktoras z dziewczyn widziala ja podobnie ubrana na miescie.No nic poswieca sie dziewczyna ![]() ![]() Edytowane przez blueania Czas edycji: 2012-01-30 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio jestem w sklepie i nagle czuję nieświeży zapach brudnego ciała, potu ... okropne, a dookoła mnie ludzie schludnie ubrani, na pierwszy rzut oka czyści. To był okropny zapach, wykręcający nos. Musiałam się ewakuwać ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
ja biorę buteleczkę bezbarwnego lakieru ze sobą tylko w przypadku, gdy mam rajstopy i istnieje niebezpieczeństwo puszczenia oczka
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1430 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
Zastanowiło mnie, ile stron wątku miałabym do nadrobienia, jeżeli nie było by mnie w domu jakiś tydzień..?
![]() W skrócie: - rozwala mnie modelka z otwartymi ustami, jeżeli mina nie pasuje do klimatu zdjęcia - zazwyczaj rozwala mnie odpryśnięty lakier na paznokciach (Przykłady: Znam dziewczyny, które potrafią przechodzić w obdrapanych pazurach dwa tygodnie i bardzo mnie to rozwala. Nie rozwala mnie delikatne odpryśnięcie u zadbanej kobiety.) - moim zdaniem zachód nie jest idalny, a Amerykanie to idioci - rozwala mnie moda na nieskazitelny wygląd - nigdy nie interesowałam się blogiem Charlize Mystery i widzę, że nic nie straciłam Pewnie jakiś ważny temat ominęłam ![]()
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ja zabraniam komukolwiek komentować? Jak ja kocham takie dyskusje. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba, że pracujesz w miejscu gdzie dłonie są w kółko na widoku no to ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niezła jest skubana, makijaż dzienny jak ta lala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to się z Tobą zgadzam, przesada w jakąkolwiek stronę to też nie jesr dobre rozwiązanie. tylko wiem po sobie, ze kiedy mam spotkanie i mi odpryśnie lakier, to mam ochote wsadzić sobie ręce nie powiem gdzie - ze wstydu. Żle się z tym czuję i tyle. Dlatego wzorem fashionismypassion noszę ze soba buteleczkę lakiery do ewntualnego podmalowania - wtedy kiedy wiem, ze mam wazne spotkanie i chce zeby moj manicure był idealny. Cytat:
Love Aesthetics i Luxirare - dwie kreatywne blogerki, które tworzą, a nie kopiują. Dyscyplina ich stylu jest zachwycająca. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś pracuje w stałym miejscu,do tego z klientami i ma chwileczkę czasu na ewentualne podmalowanie,to ja to rozumiem.Co innego jak ktoś jest np.w LO albo idzie do kina i zdarzy się wpadka i zawzięcie podmalowuje paznokcie,to troszkę manią natręctw mi to zalatuje.Ale jak pisałam wcześniej-ok,każdy niech sobie nosi i robi co mu się podoba. Sama miałam kiedyś koleżankę,która w pracy zawsze robiła poprawki,miała jedną buteleczkę w domu,a drugą identyczną w pracy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() chyba nie czytasz, bo bys doczytala, ze podalam przyklad mojego wlasnego niechlujnego - w mojej ocenie - zachowania. a ze sie nie uwazam ogolnie za fleje, tak samo nie uwazam osob z odprysnietym lakierem za fleje, doprawdy nie wiem, tak trudno to pojac? kazdemu sie moze zdarzyc czy to odprysniety lakier, czy tluste wlosy, czy nieswiezy oddech - i nikt chyba na nikogo ze wzgarda (sorry - pogarda) nie spluwa... co nie zmienia faktu, ze moze mi sie takie cos nie podobac, i to zarowno u mnie, jak u kogos innego. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w liceum - prostownice i całe kosmetyczki na przerwach, w wc ![]() paranoja.
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.