Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 12:03   #1411
Alessaaa
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Niedoczytałaś Była mowa o długich, naturalnych, pożółknietych paznokciach. Osoba, która opisywała ten problem mosno zaznaczyła, ze są to szponiaste paznokcie o silnym żółtym odcieniu.
dziekuje za sprostowanie w takim razie
Alessaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 12:08   #1412
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
nie, no, jesli komus odpadnie lakier po wyjsciu z domu, to chyba nie od razu na wszystkich paznokciach?
Hehe, masz się ochotę założyć?
Stary 2012-01-30, 12:13   #1413
Duszaniola
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=uasE9...el_video_title

0:55 "i nie powiem gdzie kupilam bo boje sie ze za duzo osob bedzie mialo takie super buty jak ja"

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 12:24   #1414
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Hehe, masz się ochotę założyć?
tak myslalam, ze zaraz ktos mi napisze, ze sie myle.
Stary 2012-01-30, 12:25   #1415
Lady in Blue
Zakorzenienie

A propo osób, które są na drugim planie w takich filmikach to mi też się coś przypomniało

http://www.youtube.com/watch?v=YBlCtqsat-w
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 12:27   #1416
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Też mnie to nie przekonuje. Nawet 2 minuty to jest moment gdzie na mrozie człowiek marznie ... a co dopiero dziurawe spodnie, płytkie buty i wiosenny płaszczyk ... ale może ktoś to łyknie
mi się podobają te buty http://charlize-mystery.blogspot.com...r-of-love.html

ale te niebieskie buciki przy -10 to porażka

Cytat:
Niektóre lakiery nie dość, że długo schną to jeszcze bardzo szybko odpryskują
ja kupuję lakiery po 4-6zł, bo szybko nudzą mi się kolory, ale trzymają się dopóki nie zacznę się 'bawić' i sama nie zacznę ich zdrapywać
Stary 2012-01-30, 12:35   #1417
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
To jest Matylda Damięcka?
bosko robi jaja

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=uasE9...el_video_title

0:55 "i nie powiem gdzie kupilam bo boje sie ze za duzo osob bedzie mialo takie super buty jak ja"

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 12:36   #1418
marryme21
Zakorzenienie

Tak czytam o tych paznokciach i uśmiecham się pod nosem.Widzę,że co dla niektórych odpryśnięte paznokcie to niemalże sprawa życia i śmierci.Sama jestem paznokcioholiczką,maluję paznokcie niemalże codziennie,ale nie robię tragedii z małych odprysków i nie taszczę ze sobą buteleczek lakierów w razie ''awarii''.Nie cierpię mieć niechlujnie pomalowanych paznokci czy zapuszczonych skórek,ale rozumiem,że to zawsze może się zdarzyć.Nie oceniam innych kobiet jako flejtuchów,tylko dlatego,że mają odpryski.O zadbaniu/niezadbaniu świadczy cały szereg rzeczy,a nie tylko paznokcie.Przecież dłonie to chyba najbardziej eksploatowane części ciała,codziennie robimy nimi milion rzeczy..No,chyba,że ktoś tylko leży i pachnie. Więc małe usterki nie zawracają mi głowy,co innego jak ktoś ma dwie plamki lakieru na pięciu paznokciach,to przyznaję-nie za fajnie to wygląda.

Co do Charlize i jej gołych nóg,to nie wiem,mam mocno mieszane uczucia.Nie jestem zwolenniczką niepraktycznych rozwiązań.Jak jest zimno,to powinno ubierać się ciepło.Nie przekonują mnie zapewnienia,że to tylko 2 minuty na mrozie,a potem samochód.Sama poruszam się wszędzie autem i pomimo tego nie wyobrażam sobie gołych stóp przy takiej pogodzie.Rozumiem,że każdy ma inny próg zimna,no..ale są jakieś granice. Nie uwierzę,że komukolwiek może być ciepło przy minusowych temperaturach w takim obuwiu i bez rajstop.

Tak sobie teraz pomyślałam,że to może taki specjalny zabieg ze strony blogerki. Nie jestem żadnym PR-owcem,nie mam bloga i może słabo się orientuję,ale całkiem możliwe,że to taki trik na zwiększenie ilości odsłon bloga.Przecież te wszystkie czołowe blogerki,to niczym się teraz nie różnią od słupa reklamowego,wszędzie marketing szeptany i wciskanie produktów.Myślę,że od dziecka mamy wpajane to,aby się ciepło ubierać...a tu takie cuś.Każda osoba przeglądająca ten wątek(a zapewne dyskusje toczą się też na innych forach) kliknie choćby z ciekawości.Każdy kilk,to może jakaś tam premia,dodatkowy grosz.Trudno w szokujący(czy generujący większy ruch na blogu)sposób zareklamować obuwie,przecież na głowę nie da się go nałożyć. No,nie wiem,nie chcę siać teorii spiskowych czy kogoś obrażać,ale jestem bardzo sceptycznie nastawiona(ostatnio) do polskich blogerek.

Edytowane przez marryme21
Czas edycji: 2012-01-30 o 12:38
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 12:38   #1419
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Gorzej, sieć przesłała sample do testów, więc żeby się sponsor nie opbraził trzeba wrzucić stylizacje na bloga i nakręcać sprzedaż.

Tak sobie myślę. rany, jakie ot smutne. Szafiarki/ Blogerki zatraciły możliwość samodzielnego osądu, teraz niczym nie różnią się od przedstawicieli handlowych.
Smutne to wszystko

Patrzę na wpisy i widzę właściwie same "reklamy". Masz rację blogowanie odeszło od idei hobby na rzecz biznesu ... oglądanie takich blogów nie jest już przyjemnością.

A jeszcze bardziej śmieszy mnie usprawiedliwanie się, w stylu ubrałam się tak bo poruszam się samochodem i nie odczuwam minusowej temperatury ... kiedy wszyscy wiemy jak to się odbywa.

Pieniądz wkracza wszędzie ... niestety ...
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 12:39   #1420
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
tak myslalam, ze zaraz ktos mi napisze, ze sie myle.
Nie w tym rzecz, ja tam się nie spinam, bo mi to zwisa, tylko po prostu mam akurat paznokcie "specjalnej troski", które autentycznie "odrzucają" wszelaki nałożony na nie lakier Przy drobnym zahaczeniu o cokolwiek lakier potrafi mi zejść jednym płatem z całego paznokcia, normalnie jakbym miała naklejkę
Stary 2012-01-30, 12:48   #1421
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Tak czytam o tych paznokciach i uśmiecham się pod nosem.Widzę,że co dla niektórych odpryśnięte paznokcie to niemalże sprawa życia i śmierci.Sama jestem paznokcioholiczką,maluję paznokcie niemalże codziennie,ale nie robię tragedii z małych odprysków i nie taszczę ze sobą buteleczek lakierów w razie ''awarii''.Nie cierpię mieć niechlujnie pomalowanych paznokci czy zapuszczonych skórek,ale rozumiem,że to zawsze może się zdarzyć.Nie oceniam innych kobiet jako flejtuchów,tylko dlatego,że mają odpryski.O zadbaniu/niezadbaniu świadczy cały szereg rzeczy,a nie tylko paznokcie.Przecież dłonie to chyba najbardziej eksploatowane części ciała,codziennie robimy nimi milion rzeczy..No,chyba,że ktoś tylko leży i pachnie. Więc małe usterki nie zawracają mi głowy,co innego jak ktoś ma dwie plamki lakieru na pięciu paznokciach,to przyznaję-nie za fajnie to wygląda.
nie wiem, kogo masz na mysli, ja tylko napisalam, ze dla mnie to wyglada niechlujnie i wszystko. nic wiecej, reszte nakrecily dziewczyny piszace w obronie tego nieszczesnego odprysnietego lakieru. i doprawdy, skad pomysl, ze nazwalam kogos flejtuchem? jest roznica pomiedzy "wyglada DLA MNIE niechlujnie" a "jest flejtuchem". sama po silowni potrafilam wracac niezbyt swieza - i tak, uwazalam, ze jest to niechlujne. ale co nie czyni mnie calosciowo flejtuchem.

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Nie w tym rzecz, ja tam się nie spinam, bo mi to zwisa, tylko po prostu mam akurat paznokcie "specjalnej troski", które autentycznie "odrzucają" wszelaki nałożony na nie lakier Przy drobnym zahaczeniu o cokolwiek lakier potrafi mi zejść jednym płatem z całego paznokcia, normalnie jakbym miała naklejkę
wierze w to^^.
i przynajmniej Ty podeszlas na luzie do tematu, ale pewnie dlatego, ze Tobie to zwisa .
Stary 2012-01-30, 12:50   #1422
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mi się podobają te buty http://charlize-mystery.blogspot.com...r-of-love.html

ale te niebieskie buciki przy -10 to porażka

ja kupuję lakiery po 4-6zł, bo szybko nudzą mi się kolory, ale trzymają się dopóki nie zacznę się 'bawić' i sama nie zacznę ich zdrapywać
O tak niektóre niektóre tanie lakiery potrafią zaskakiwać jakością i trwałością

Mnie często wkurza ilość lakieru w buteleczce bo nie zdąrzę nigdy zużyć lakieru do końca ... wolę małe pojemności
Stary 2012-01-30, 12:58   #1423
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, kogo masz na mysli, ja tylko napisalam, ze dla mnie to wyglada niechlujnie i wszystko. nic wiecej, reszte nakrecily dziewczyny piszace w obronie tego nieszczesnego odprysnietego lakieru. i doprawdy, skad pomysl, ze nazwalam kogos flejtuchem? jest roznica pomiedzy "wyglada DLA MNIE niechlujnie" a "jest flejtuchem". sama po silowni potrafilam wracac niezbyt swieza - i tak, uwazalam, ze jest to niechlujne. ale co nie czyni mnie calosciowo flejtuchem.

Spokojnie,wyluzuj.Do nikogo nie uderzałam personalnie.Mnie się również nie podoba odpryśnięty ''specjalnie'' lakier,po prostu dla mnie malowanie paznokci=lakier powinien być na całej płytce.Ale nie oceniam niczyjego gustu,tylko bronię kobiet,którym zdarzają się odpryski(mnie również).

Stary 2012-01-30, 13:14   #1424
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do Charlize i jej gołych nóg,to nie wiem,mam mocno mieszane uczucia.Nie jestem zwolenniczką niepraktycznych rozwiązań.Jak jest zimno,to powinno ubierać się ciepło.Nie przekonują mnie zapewnienia,że to tylko 2 minuty na mrozie,a potem samochód.Sama poruszam się wszędzie autem i pomimo tego nie wyobrażam sobie gołych stóp przy takiej pogodzie.Rozumiem,że każdy ma inny próg zimna,no..ale są jakieś granice. Nie uwierzę,że komukolwiek może być ciepło przy minusowych temperaturach w takim obuwiu i bez rajstop.

Tak sobie teraz pomyślałam,że to może taki specjalny zabieg ze strony blogerki. Nie jestem żadnym PR-owcem,nie mam bloga i może słabo się orientuję,ale całkiem możliwe,że to taki trik na zwiększenie ilości odsłon bloga.Przecież te wszystkie czołowe blogerki,to niczym się teraz nie różnią od słupa reklamowego,wszędzie marketing szeptany i wciskanie produktów.Myślę,że od dziecka mamy wpajane to,aby się ciepło ubierać...a tu takie cuś.Każda osoba przeglądająca ten wątek(a zapewne dyskusje toczą się też na innych forach) kliknie choćby z ciekawości.Każdy kilk,to może jakaś tam premia,dodatkowy grosz.Trudno w szokujący(czy generujący większy ruch na blogu)sposób zareklamować obuwie,przecież na głowę nie da się go nałożyć. No,nie wiem,nie chcę siać teorii spiskowych czy kogoś obrażać,ale jestem bardzo sceptycznie nastawiona(ostatnio) do polskich blogerek.
Nie zgodzę się z Tobą. Zabrałam udział w dyskusji, ale nie odnoszę wrażenia, żeby dla mnie czy pozostałych osób nie lubiących odprysków na paznokciach była to kwestia - życia i śmierci.

Poprostu nie lubię takich dłoni, wolę zadbane, ale to chyba lubi każda z nas

Odnośnie noszenia lakieru ze sobą - to napisałam ja. Owszem lubię mieć ze sobą lakier, którym mam pomalowane paznokcie po to by w razie "awarii" móc je poprawić. Nie lubię mieć u siebie odprysków na paznokciach, ale nie uznaję również, że każda kobieta powinna nosić ze sobą lakier to paznokci.

Dłonie są wizytówką i jeśli się nimi wykonuje wiele czynności, trzeba o nie dbać. Ot co.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Spokojnie,wyluzuj.Do nikogo nie uderzałam personalnie.Mnie się również nie podoba odpryśnięty ''specjalnie'' lakier,po prostu dla mnie malowanie paznokci=lakier powinien być na całej płytce.Ale nie oceniam niczyjego gustu,tylko bronię kobiet,którym zdarzają się odpryski(mnie również).
Odpryski na paznokciach, rozczochrany włos, czerwony nos, pryszcz, oczko w rajstopie, złamany obas ... może przytrafić się każdej z nas. Na jedno mamy wpływ na inne rzeczy już nie

Myślę, że bronić nie trzeba, bo nikt nikogo nie będzie atakował z tego tytułu.

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2012-01-30 o 13:10
Stary 2012-01-30, 13:21   #1425
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Dłonie są wizytówką i jeśli się nimi wykonuje wiele czynności, trzeba o nie dbać. Ot co.

Oczywiście,że tak.Ale czasami nie da się mieć perfekcyjnych paznokci 24/7.Dlatego ja, jak zauważę u kogoś odpryski,to nie myślę negatywnie o tej osobie.Zawsze liczy się ogólne wrażenie,nie tylko dłonie.Niedawno byłam w sklepie,przede mną stała w kolejce młoda kobieta,paznokcie miała piękne,zadbane i starannie pomalowane.Ale co z tego,jak na włosach koszmarny tłuszcz i zalatywał od niej nieświeży zapaszek niemytego ciała.

Stary 2012-01-30, 13:31   #1426
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
chwila, a na czym polega ten watek jak nie na komentowaniu, co nam sie podoba, a co nie? o tym jest ten watek.

po prostu mam wrazenie, ze dopoki mowa o modzie kogos spoza watku, to jest cacy, a jak tylko sie okazuje, ze dotyczy to tez kogos stad, od razu larum sie podnosi.

Cytat:
Nie zgodzę się z Tobą. Zabrałam udział w dyskusji, ale nie odnoszę wrażenia, żeby dla mnie czy pozostałych osób nie lubiących odprysków na paznokciach była to kwestia - życia i śmierci.

Odpryski na paznokciach, rozczochrany włos, czerwony nos, pryszcz, oczko w rajstopie, złamany obas ... może przytrafić się każdej z nas. Na jedno mamy wpływ na inne rzeczy już nie
ano wlasnie.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Oczywiście,że tak.Ale czasami nie da się mieć perfekcyjnych paznokci 24/7.Dlatego ja, jak zauważę u kogoś odpryski,to nie myślę negatywnie o tej osobie.
a ktos tutaj w tym watku mysli negatywnie o OSOBIE?
Stary 2012-01-30, 13:32   #1427
blueania
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie tak własnie jest Sama wczesniej pisala,ze wyrosła juz z rozbierania sie w taka pogode,a dwa dni pozniej sama wyskakuje bez rajstop,w wiosennych butach i trenczu,gdy temp.wynosi srednio -10. I pozniej to tlumaczenie,ze ona sie przeciez nie rozbiera na mrozie jak inni,ale wychodzi juz tak ubrana,a to co innego
Wczesniej ktoras z dziewczyn widziala ja podobnie ubrana na miescie.No nic poswieca sie dziewczyna Ja wczoraj wyszlam tylko do sklepu ubrana w puchowa kurtke i emu i doslownie twarz i dlonie mi prawie odmarzly

Edytowane przez blueania
Czas edycji: 2012-01-30 o 13:34
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:39   #1428
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście,że tak.Ale czasami nie da się mieć perfekcyjnych paznokci 24/7.Dlatego ja, jak zauważę u kogoś odpryski,to nie myślę negatywnie o tej osobie.Zawsze liczy się ogólne wrażenie,nie tylko dłonie.Niedawno byłam w sklepie,przede mną stała w kolejce młoda kobieta,paznokcie miała piękne,zadbane i starannie pomalowane.Ale co z tego,jak na włosach koszmarny tłuszcz i zalatywał od niej nieświeży zapaszek niemytego ciała.
Tłuste włosy

Ostatnio jestem w sklepie i nagle czuję nieświeży zapach brudnego ciała, potu ... okropne, a dookoła mnie ludzie schludnie ubrani, na pierwszy rzut oka czyści. To był okropny zapach, wykręcający nos. Musiałam się ewakuwać

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
Pewnie tak własnie jest Sama wczesniej pisala,ze wyrosła juz z rozbierania sie w taka pogode,a dwa dni pozniej sama wyskakuje bez rajstop,w wiosennych butach i trenczu,gdy temp.wynosi srednio -10. I pozniej to tlumaczenie,ze ona sie przeciez nie rozbiera na mrozie jak inni,ale wychodzi juz tak ubrana,a to co innego
Wczesniej ktoras z dziewczyn widziala ja podobnie ubrana na miescie.No nic poswieca sie dziewczyna Ja wczoraj wyszlam tylko do sklepu ubrana w puchowa kurtke i emu i doslownie twarz i dlonie mi prawie odmarzly
Ja również Tym bardziej dziwią mnie takie zdjęcia ... a zdjęcia są pozowane, więc chwilę trzeba stać na mrozie ... ale co tam dzisiaj biegam w pepegach przy - 10, a reumatyzm cóż przyjdzie ... ale tym będę się przejmować dopiero jak przyjdzie
Stary 2012-01-30, 13:43   #1429
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja biorę buteleczkę bezbarwnego lakieru ze sobą tylko w przypadku, gdy mam rajstopy i istnieje niebezpieczeństwo puszczenia oczka

Cytat:
no wiesz, może była tak zalatana, że nie zdążyła włosów umyć (zgodnie z tłumaczeniem niektórych osób)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 13:56   #1430
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
ja biorę buteleczkę bezbarwnego lakieru ze sobą tylko w przypadku, gdy mam rajstopy i istnieje niebezpieczeństwo puszczenia oczka
Przydaje się owszem

Niektóre rajstopy mam wrażenie, że puszczają oczka same z siebie, wcale nie trzeba im w tym pomagać
Stary 2012-01-30, 14:01   #1431
klaustynka
Zadomowienie

Zastanowiło mnie, ile stron wątku miałabym do nadrobienia, jeżeli nie było by mnie w domu jakiś tydzień..?

W skrócie:
- rozwala mnie modelka z otwartymi ustami, jeżeli mina nie pasuje do klimatu zdjęcia
- zazwyczaj rozwala mnie odpryśnięty lakier na paznokciach
(Przykłady:
Znam dziewczyny, które potrafią przechodzić w obdrapanych pazurach dwa tygodnie i bardzo mnie to rozwala.
Nie rozwala mnie delikatne odpryśnięcie u zadbanej kobiety.)
- moim zdaniem zachód nie jest idalny, a Amerykanie to idioci
- rozwala mnie moda na nieskazitelny wygląd
- nigdy nie interesowałam się blogiem Charlize Mystery i widzę, że nic nie straciłam

Pewnie jakiś ważny temat ominęłam
Stary 2012-01-30, 14:08   #1432
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
chwila, a na czym polega ten watek jak nie na komentowaniu, co nam sie podoba, a co nie? o tym jest ten watek.

A czy ja zabraniam komukolwiek komentować?

Cytat:

a ktos tutaj w tym watku mysli negatywnie o OSOBIE?

Jak ja kocham takie dyskusje. Najpierw rozmawiamy jak dorośli ludzie,ale potem okazuje się,że jednak chyba nie.Piszecie,że obdrapane paznokcie kojarzą się Wam z niechlujstwem,więc ja się pytam-czyje paznokcie?Krzesła,drzewa, słupa elektyrcznego czy jednak żywej OSOBY?Nie lubię owijania w bawełnę i fałszywej poprawności.Gdybym miała poobiedzierane paznokcie i ktoś w moim towarzystwie powiedział,że to mu się kojarzy z niechlujstwem,to dla mnie byłby to jasny przekaz. I tyle,nie będę tego tematu miądlić i rozdrabniać na 2000 postów,bo moim zdaniem nie ma to najmniejszego sensu.

Stary 2012-01-30, 14:22   #1433
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Każdemu może się zdarzyć sytuacja, gdzie lakier niefortunnie odpryśnie. Ja jeżeli maluję paznokcie na kolor - buteleczkę lakieru zabieram ze sobą. Właśnie po to by poprawić ewentualne ubytki
Pierdzielisz?? To już chyba jakiś fioł
No chyba, że pracujesz w miejscu gdzie dłonie są w kółko na widoku no to ok

Cytat:
But wiosenny to zimowa kurtka już nie pasuje, trzeba dobrać do zestawu iście wiosenne okrycie wierzchnie. To nic, że gil w nosie zamarza, ważne, że nowe już w sieci ...

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
Dla rozluźnienia atmosfery - coś wspaniałego

http://www.youtube.com/watch?v=TnmuRyJzoEk
Cytat:
To jest Matylda Damięcka?

Niezła jest skubana, makijaż dzienny jak ta lala

Cytat:
A propo osób, które są na drugim planie w takich filmikach to mi też się coś przypomniało

http://www.youtube.com/watch?v=YBlCtqsat-w
Dżizassss! Niezłe miałam kiedyś darcie z tego

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Zastanowiło mnie, ile stron wątku miałabym do nadrobienia, jeżeli nie było by mnie w domu jakiś tydzień..?

W skrócie:
- rozwala mnie modelka z otwartymi ustami, jeżeli mina nie pasuje do klimatu zdjęcia
- zazwyczaj rozwala mnie odpryśnięty lakier na paznokciach
(Przykłady:
Znam dziewczyny, które potrafią przechodzić w obdrapanych pazurach dwa tygodnie i bardzo mnie to rozwala.
Nie rozwala mnie delikatne odpryśnięcie u zadbanej kobiety.)
- moim zdaniem zachód nie jest idalny, a Amerykanie to idioci
- rozwala mnie moda na nieskazitelny wygląd
- nigdy nie interesowałam się blogiem Charlize Mystery i widzę, że nic nie straciłam

Pewnie jakiś ważny temat ominęłam
Powinnaś prasówki nam tu robić co tydzień
Stary 2012-01-30, 14:24   #1434
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

.

Generalnie to się z Tobą zgadzam, przesada w jakąkolwiek stronę to też nie jesr dobre rozwiązanie.
tylko wiem po sobie, ze kiedy mam spotkanie i mi odpryśnie lakier, to mam ochote wsadzić sobie ręce nie powiem gdzie - ze wstydu. Żle się z tym czuję i tyle. Dlatego wzorem fashionismypassion noszę ze soba buteleczkę lakiery do ewntualnego podmalowania - wtedy kiedy wiem, ze mam wazne spotkanie i chce zeby moj manicure był idealny.

Cytat:
Smutne to wszystko

Patrzę na wpisy i widzę właściwie same "reklamy". Masz rację blogowanie odeszło od idei hobby na rzecz biznesu ... oglądanie takich blogów nie jest już przyjemnością.

A jeszcze bardziej śmieszy mnie usprawiedliwanie się, w stylu ubrałam się tak bo poruszam się samochodem i nie odczuwam minusowej temperatury ... kiedy wszyscy wiemy jak to się odbywa.

Pieniądz wkracza wszędzie ... niestety ...
dlatego ja lubie tyko:
Love Aesthetics i Luxirare - dwie kreatywne blogerki, które tworzą, a nie kopiują. Dyscyplina ich stylu jest zachwycająca.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:37   #1435
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie to się z Tobą zgadzam, przesada w jakąkolwiek stronę to też nie jesr dobre rozwiązanie.
tylko wiem po sobie, ze kiedy mam spotkanie i mi odpryśnie lakier, to mam ochote wsadzić sobie ręce nie powiem gdzie - ze wstydu. Żle się z tym czuję i tyle. Dlatego wzorem fashionismypassion noszę ze soba buteleczkę lakiery do ewntualnego podmalowania - wtedy kiedy wiem, ze mam wazne spotkanie i chce zeby moj manicure był idealny.

Jak ktoś pracuje w stałym miejscu,do tego z klientami i ma chwileczkę czasu na ewentualne podmalowanie,to ja to rozumiem.Co innego jak ktoś jest np.w LO albo idzie do kina i zdarzy się wpadka i zawzięcie podmalowuje paznokcie,to troszkę manią natręctw mi to zalatuje.Ale jak pisałam wcześniej-ok,każdy niech sobie nosi i robi co mu się podoba.
Sama miałam kiedyś koleżankę,która w pracy zawsze robiła poprawki,miała jedną buteleczkę w domu,a drugą identyczną w pracy.

Stary 2012-01-30, 14:39   #1436
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Jak ja kocham takie dyskusje. Najpierw rozmawiamy jak dorośli ludzie,ale potem okazuje się,że jednak chyba nie.Piszecie,że obdrapane paznokcie kojarzą się Wam z niechlujstwem,więc ja się pytam-czyje paznokcie?Krzesła,drzewa, słupa elektyrcznego czy jednak żywej OSOBY?Nie lubię owijania w bawełnę i fałszywej poprawności.Gdybym miała poobiedzierane paznokcie i ktoś w moim towarzystwie powiedział,że to mu się kojarzy z niechlujstwem,to dla mnie byłby to jasny przekaz.
a czytalas moje posty? napisalam wyraznie, ze dla mnie taki lakier wyglada niechlujnie, ale nie traktuje tej osoby jak niechluja, widzisz roznice czy mam za chwile enty raz powtorzyc?
chyba nie czytasz, bo bys doczytala, ze podalam przyklad mojego wlasnego niechlujnego - w mojej ocenie - zachowania. a ze sie nie uwazam ogolnie za fleje, tak samo nie uwazam osob z odprysnietym lakierem za fleje, doprawdy nie wiem, tak trudno to pojac? kazdemu sie moze zdarzyc czy to odprysniety lakier, czy tluste wlosy, czy nieswiezy oddech - i nikt chyba na nikogo ze wzgarda (sorry - pogarda) nie spluwa... co nie zmienia faktu, ze moze mi sie takie cos nie podobac, i to zarowno u mnie, jak u kogos innego.

Cytat:
I tyle,nie będę tego tematu miądlić i rozdrabniać na 2000 postów,bo moim zdaniem nie ma to najmniejszego sensu.
ciesze sie, ze choc tu sie rozumiemy .

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Co innego jak ktoś jest np.w LO albo idzie do kina i zdarzy się wpadka i zawzięcie podmalowuje paznokcie,to troszkę manią natręctw mi to zalatuje.Ale jak pisałam wcześniej-ok,każdy niech sobie nosi i robi co mu się podoba.
wyboldowane - tu nawet nie warto, bo w kinie ciemno .
Stary 2012-01-30, 14:42   #1437
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Pierdzielisz?? To już chyba jakiś fioł
No chyba, że pracujesz w miejscu gdzie dłonie są w kółko na widoku no to ok
Nie. Zabieram go ze sobą dla wygody dodam, że ze zdrowiem wszystko u mnie gra.

Cytat:

dlatego ja lubie tyko:
Love Aesthetics i Luxirare - dwie kreatywne blogerki, które tworzą, a nie kopiują. Dyscyplina ich stylu jest zachwycająca.
Nie jestem osamotniona na szczęście doskonale się rozumiemy.
Stary 2012-01-30, 15:00   #1438
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ktoś pracuje w stałym miejscu,do tego z klientami i ma chwileczkę czasu na ewentualne podmalowanie,to ja to rozumiem.Co innego jak ktoś jest np.w LO albo idzie do kina i zdarzy się wpadka i zawzięcie podmalowuje paznokcie,to troszkę manią natręctw mi to zalatuje.Ale jak pisałam wcześniej-ok,każdy niech sobie nosi i robi co mu się podoba.
Sama miałam kiedyś koleżankę,która w pracy zawsze robiła poprawki,miała jedną buteleczkę w domu,a drugą identyczną w pracy.
u mnie w gimnazjum niektóre dziewczyny malowały paznokcie na lekcjach
a w liceum - prostownice i całe kosmetyczki na przerwach, w wc

paranoja.
Stary 2012-01-30, 15:05   #1439
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:

paranoja.
OMFG to w domu nie mogły tego zrobić?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:10   #1440
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Zabieram go ze sobą dla wygody dodam, że ze zdrowiem wszystko u mnie gra.
Każdy ma swoje paranoje, więc nie wnikam

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Te gimnazja to są dopiero posrane

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości