|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
kurczę, sama nie wiem. ogólnie czuję się tak samo źle, jak przeżywałam taką bolesną owulację. jak masz chwilę to poczytaj - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=621725 ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak tylko zrobisz test daj znać co i jak, choć ja i tak wątpię, żebyś w ciąży byla, jeśli dobrze znam Twoją sytuację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Przyczajenie
|
czy można już wykluczyć ciąże?
witam !
brałam escapelle 6 tyg. temu miałam po5 dniach normalne 3 dniowe krwawienie dodam że to były 3 dni po okresie .po escapelle miesiąc po dostałam okresu bardzooo obfitego w nocy miałam cała podpaskę zalaną z bólami skrzepami długośćią i obfitością wiekszą niż normalnie .robiłam test 4 tyg po wpadce test negatywny. w związku z tym czy już mogę na 100% wykluczyć możliwość ciąży po takim okresie i teście po takim czasie? po 6 tyg.jedynie niepokoi mnie ból podbrzusza kucie . |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Konto usunięte
|
Dot.: czy można już wykluczyć ciąże?
Tak.
A reakcja organizmu - a czego po takiej dawce hormonów się spodziewałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Przyczajenie
|
Czy to może być ciąża?
Witam,
po 6 latach na tabletkach anty Yasmin na początku lipca zmieniłam na Daylette. 11 dnia zapomniałam tabletki. W ten dzień współżyłam. To, że zapomniałam tabletki przypomniałam sobie po 2 dniach, więc dopiero po tych 2 dniach wzięłam dwie. Wywołało to u mnie krwawienie, ale brałam antykoncpecję nadal. Po dokończeniu paczki po 4 dniach znowu dostałam okres. Postanowiłam zrobić przerwę w antykoncepcji i odstawiłam.t25 lipca miałam ostatni dzień miesiączki. Od 1,5 tygodnia męczą mnie okropne wzdęcia. Mam opuchnięte kostki. Apetyt jak smok. Troszkę większe piersi, ale w ogóle nie bolą. Brzuch naprawdę jest nadęty wciąż. Raz mniej raz bardziej. Espumisan nie pomaga. Colon C - do kibelka chodzę, ale niestety okropne wzdęcia nie chcą ustąpić. Zmierzyłam sobie temperatuę w pochwie 37,3 st. Tepm. ciała 36,7 wczoraj, dziś w normie. Zrobiłam test. Wyszedł negatywny. Chociaż było to popołudniu. Czy ten 2 okres mógł być ,,sztuczny"? W sensie, że mogłam zajść w ciąże, a tabletki anty wywołały okres... czy to jest możliwe? ![]() Edytowane przez blondiblue22 Czas edycji: 2012-07-29 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to może być ciąża?
Zapomniałaś pigułki z 2 tygodnia- czyli najbezpieczniejszego. Test robiłaś, wyszedł negatywny... Moim zdaniem w ciąży nie jesteś, a te objawy, które opisujesz są spowodowane odstawieniem antykoncepcji.
#1417 |
Raczkowanie
|
Tak jak poprzedniczka napisala wyzej, drugi tydz jest najbezpiezpoeczniejszy, skoro test wyszedl negatywny. To nie masz sie czym martwic
Edytowane przez Annabella_ Czas edycji: 2012-07-29 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny czemu tak się wzbraniacie przed wizyta u lekarza?
mi się okres 2tyg spóźniał, w ciąży na 99% nie byłam to się martwiłam co to może być i leciałam do mojego lekarza, nie boicie się ze takie bagatelizowanie sprawy i szukanie przyczyny w necie pociągnie za sobą skutki w przyszłości? Teraz się boicie ciąży, ale za 2,5, 10 lat zaczniecie myśleć o dziecku, a głupia obawa przed lekarzem sprawi ze zajście w ciążę będzie bardzo trudne, a nawet niemożliwe. także spinać pośladki, dbać o siebie i chodzić z takimi problemami do lekarzy!
#1419 |
Konto usunięte
|
No bo wiesz, często gęsto pierwszy raz za sobą, ale lekarzowi wstyd pokazać
![]() Ja tak ogólnie piszę, niekoniecznie o tych teraz dziewczynach powyżej, po prostu - to częsta na forum sytuacja: kochałam się z facetem, spuścił się we mnie, nie mam okresu ale nie każcie mi iść do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
ten dwudniowy okres na bank był sztuczny bo przy antykoncepcji hormonalnej nie ma prawdziwych miesiączek tylko sa krwawienia z odstawienia. Objawy to prawdopodobnie z odstawienia tabletek albo z przewrażliwienia, poza tym u ludzi nie w ciązy też się takie objawy zdarzają. Test najlepiej zrób z porannego moczu, bo jakby była ciąża to w tym stadium po południu nie ma takiego stężenia Hcg żeby test to wykrył. Co do temperatur to w pochwie zawsze jest wyższa i ważna jest temperatura poranna sprzed wstania z łóżka inne zawsze będą zafałszowanie, no i jeśli nie masz pomiarów z wcześniejszego czasu to taka temperatura tez nic ci nie powie, bo przy rozpoznawaniu i wykluczaniu ciąży w ten sposób liczą się skoki i spadki temperatury w przeciągu kilku dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy można już wykluczyć ciąże?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Przyczajenie
|
Wszystko rozumiem, ale skąd ten wielki brzuch i wzdęcia, na które nic nie działa? Czuję się okropnie. Yasmin i Daylette mają troszkę inny skład, w tych drugich jest (0,02 mg+3 mg) etynyloestradiol+drospire non ... w Yasmin 1 składnika jest 0,03... więc więcej. Myślałam, że Daylette podziałają na mnie pozytywnie. Nie wiem sama skąd te okrutne wzdęcia. Bardzo przez to cierpię. Nigdy nie miałam problem z odstającym brzuchem, naweet jakbym zjadła nie wiadomo ile, to mi nie odstawał, a teraz wyglądam jakbym połknęła balona. Wyczytałam, że wzdęcia mogą być wczesnym objawem ciąży. Poza tym mam opuchnięte kostki i waga mi wzrosła o 2,5 kg. Jakby woda się zatrzymała... Biorę Hydrominum, piję pokrzywę. Piję drożdże (swoją drogą wpływają na gospodarkę wodną, dzięki nim pozbyłam się cellulitu - jak widać właśnie mój był ten wodny). Ale odbiegłam od tematu. Po prostu ciężko mi uwierzyć w to, że apetyt, okropne wzdęcia, opuchlizna - to wszystko mogło wywołać odstawienie tabletek? Nie chcę sprawy ani bagatelizować, ani robić z niej jakiegoś wielkiego problemu, ale naprawdę przez ostatnie dni bardzo się męczę. A! Co mi się nigdy nie zdarzyło, zasnęłam na 4 godziny popołudniu. Nigdy mi się to nie zdarza. Nie umiem spać kiedy jest jasno. Poza tym kilka razy popłakałam się bez powodu. Sam anie wiem jak do tego podejść. Byłam dziś w Laboratorium na pobraniu krwi na HCG. Wolę się upewnić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Konto usunięte
|
A nie łatwiej iść na usg do lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
ja się gina nie boję ..
![]() ale płacić za wizytę kontrolną mi się nie uśmiecha.. weź znajdź u mnie w mieście ginekologa na nfz który cię przyjmie od razu a nie za 2 miesiące.. to graniczy z cudem.. wolę najpierw zrobić test i jak ew wyjdzie ciąża to wtedy już nie ma przeproś.. a że miałam tendencję do długich nieregularnych cykli więc wolę poczekać te 2 tyg.. (mimo że cykle ostatnio mi się nawet uregulowały..)
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. ![]() Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Przyczajenie
|
Boję się że jestem w ciąży.
Mój chłopak nalega na sex. zgodziłam sie tylko na to, aby pojeździł penisem po mojej. nie jestem pewna czy nie wypłynał ten płyn-preejakulat. czy jest szansa że mogę być w ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Dot.: Boję się że jestem w ciąży.
oczywiście. możesz mieć nawet bliźniaki.
dziecko drogie. wez sie za nauke a nie o seksie myslisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Przyczajenie
|
a jakie masz cykle? regularne? patrzylas czy bylo to w dni plodne? zawsze jet jakas szansa na zajscie w ciaze w taki sposob, ale mala
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Konto usunięte
|
Ale że po twojej głowie czy po czym, bo nie rozumiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
muszę swojego poprosić żeby pojeździł penisem po mojej
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- kocham inteligentne kobiety ![]() może jakby po głowie pojeździł to by zmądrzała ![]()
![]() |
#1431 |
Konto usunięte
|
-Kochanie, połóż rękę na mym łonie...
- ............... a co to jest mymłon? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Przyczajenie
|
Kobiety, wy sobie tu żartujecie z dziewczyny a ona tam pewnie przed monitorem trzęsie się ze strachu że rzeczywiście będzie miała bliźniaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
hehehe
![]() jeżdził swoim TYM po twojej TEJ? ![]()
#1435 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
danana jak tz w tym miesiącu nie jeździł po TWOJEJ. to nie jesteś w ciąży...
![]() ![]()
Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. ![]() Edytowane przez karola991 Czas edycji: 2012-07-30 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Przyczajenie
|
Witam. Moje cykle trwają 25-28 dni. Ostatnio w 6 dc TŻ wszedł we mnie na chwilę, mniej więcej 10 sekund, wytrysk miał dopiero kilkanaście minut później, poza moimi drogami rodnymi. Teraz jestem w połowie cyklu wczoraj zauważyłam na majtkach małą ilość brunatnej wydzieliny, a dziś rano moja temperatura (mierzę dokładnie, rano, o tej samej godzinie, w pochwie) wzrosła o pół stopnia C. Czy to objaw ciąży, czy raczej owulacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.