bolesna owulacja? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 09:56   #1
mloda_x
Raczkowanie

bolesna owulacja?

pisałam tydzień temu o bólach zołądka w innym dziale.
dzisiaj wyszłam ze szpitala, okazało się, że to w ogóle nie było zapalenie żołądka, zapalenie wyrostka robaczkowego, tylko prawdopodobnie... OWULACJA !!!! kobietki, czy wy też miałyście kiedyś coś podobnego? trafiłam do szpitala mniej wiecej 14- 16 dnia cyklu z okropnym bólem brzucha, na dole, po prawej stronie. coś między jajnikiem, a wyrostkiem. na poczatku podejrzewali wyrostek, a dziś powiedzieli, że najprawdopodobniej bylo to winą owulacji. no jestem trochę w szoku, bo nigdy nie slyszalam, zeby ktos przez owulacje pod kroplówką wylądował. czy znaczące jest to, że podczas ostatniej miesiączki chodziłam boso, po chodniku? nie myślcie sobie, ze zwariowałam, po prostu byłam na imprezie i nóżki mi spuchły i zdjęłam buciki.

czekam na odpowiedzi.
mloda_x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 10:11   #2
Black Rainbow
Zadomowienie

Dot.: bolesna owulacja?

To bardzo możliwe, sporo jest kobiet, które odczuwają bóle owulacyjne i po prostu wiedzą kiedy występuje. Zanim zaczęłam brać pigułki to zdarzało się, że poczułam owulację Odczuwałam delikatne kłucie w okolicy jajników. Z tym, że ustępowało po około dwóch dniach i nie było strasznie bolesne.

Co do drugiej części pytania: nie, to absolutnie nie ma znaczenia, że chodziłaś boso po trawniku. Gdybyś się przeziębiła, dostała grypy - to zdecydowanie, ale na bóle owulacyjne to nie ma wpływu.
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 10:13   #3
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez mloda_x Pokaż wiadomość
pisałam tydzień temu o bólach zołądka w innym dziale.
dzisiaj wyszłam ze szpitala, okazało się, że to w ogóle nie było zapalenie żołądka, zapalenie wyrostka robaczkowego, tylko prawdopodobnie... OWULACJA !!!! kobietki, czy wy też miałyście kiedyś coś podobnego? trafiłam do szpitala mniej wiecej 14- 16 dnia cyklu z okropnym bólem brzucha, na dole, po prawej stronie. coś między jajnikiem, a wyrostkiem. na poczatku podejrzewali wyrostek, a dziś powiedzieli, że najprawdopodobniej bylo to winą owulacji. no jestem trochę w szoku, bo nigdy nie slyszalam, zeby ktos przez owulacje pod kroplówką wylądował. czy znaczące jest to, że podczas ostatniej miesiączki chodziłam boso, po chodniku? nie myślcie sobie, ze zwariowałam, po prostu byłam na imprezie i nóżki mi spuchły i zdjęłam buciki.

czekam na odpowiedzi.
Ja czegoś takiego nigdy nie miałam, ale słyszałam już o wielu kobietach, które z powodu bólu owulacyjnego trafiły do szpitala. I też zwykle najpierw podejrzewano wyrostek, a potem się okazywało, że to po prostu owulacja...
Stary 2012-06-11, 10:17   #4
mloda_x
Raczkowanie

o kurczę.. no i uwierzcie mi, że byłam w strasznym szoku jak mi to powiedzieli. ale jednak nie jestem pierwsza z tymi bólami. prędzej bym się chyba ciązy spodziewała. bo wymioty, nudności też były.
Stary 2012-06-11, 12:06   #5
mloda_x
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalena123x Pokaż wiadomość
Witam
Ja praktycznie każdego miesiąca odczuwałam owulację (teraz mam przerwę bo jestem w ciąży). Wówczas boli podbrzusze, kłucie w bokach to normalne, ale nigdy nie było to aż tak dokuczliwe.

no ja do teraz mam takie jakby kłucie w bokach.. ale do szpitala nie wrócę, o nie, nie, nie. ;-)
Stary 2012-06-11, 13:43   #6
sloniatko007
Wtajemniczenie

GG do sloniatko007

Ja zawsze owulacje odczuwałam bardzo mocno(ból o wiele większy niż podczas miesiaczki),czasami pojawialo mi sie tez plamienie.
Poprostu niektóre kobiety tak maja że czuja ten moment,inne nie.

Nowy,jesienny wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=667473
sloniatko007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 14:50   #7
aronia85
Raczkowanie

A mnie wlasnie od wczoraj kluje cos w prawym boku. Dodatkowo schizuje sie jakas ciaza... mimo ze byl seks w prezerwatywie i wytrsk poza mna.;/ a miesiaczke przewiduje na 19,20,21 czerwca, wiec jeszcze troche mi zostalo. Dodatkowo cos mi sie odbija po kazdej kawie, herbacie czy po posilku. Coraz to mniej, ale jednak..
Juz chyba tylko psychiatra mi pomoze..
aronia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 14:51   #8
aronia85
Raczkowanie

Ale musze sie przyznac, ze czytajac Wasze posty to troche lepiej mi sie zrobilo na sercu..ze nie jestem sama z tym klujacym problemem, wiec chyba raczej to rzecz normalna...
Czlowiek jak to czlowiek, doszukuje sie roznych dziwnych rzeczy...
Stary 2012-06-12, 09:19   #9
mloda_x
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aronia85 Pokaż wiadomość
A mnie wlasnie od wczoraj kluje cos w prawym boku. Dodatkowo schizuje sie jakas ciaza... mimo ze byl seks w prezerwatywie i wytrsk poza mna.;/ a miesiaczke przewiduje na 19,20,21 czerwca, wiec jeszcze troche mi zostalo. Dodatkowo cos mi sie odbija po kazdej kawie, herbacie czy po posilku. Coraz to mniej, ale jednak..
Juz chyba tylko psychiatra mi pomoze..

u mnie wczoraj było dobrze, a na wieczór i w nocy znowu się zaczeło.. a teraz z kibelka nie mogę zejść.. no, ale u mnie ciąża też jest niemożliwa, bo 22 miałam miesiączke. ;-)

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aronia85 Pokaż wiadomość
Ale musze sie przyznac, ze czytajac Wasze posty to troche lepiej mi sie zrobilo na sercu..ze nie jestem sama z tym klujacym problemem, wiec chyba raczej to rzecz normalna...
Czlowiek jak to czlowiek, doszukuje sie roznych dziwnych rzeczy...

uwierz mi, że jak lekarz mi powiedział, że to prawdopodobnie owulacja to byłam w szoku i myślałam, że sobie jaja ze mnie robi. ale natura kobieca cały czas chyba będzie zaskakiwać..
Stary 2012-06-12, 13:47   #10
aronia85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mloda_x Pokaż wiadomość
u mnie wczoraj było dobrze, a na wieczór i w nocy znowu się zaczeło.. a teraz z kibelka nie mogę zejść.. no, ale u mnie ciąża też jest niemożliwa, bo 22 miałam miesiączke. ;-)

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

uwierz mi, że jak lekarz mi powiedział, że to prawdopodobnie owulacja to byłam w szoku i myślałam, że sobie jaja ze mnie robi. ale natura kobieca cały czas chyba będzie zaskakiwać..
Mnie z kolei dzisiaj nic juz nie kluje. Czuje troche jakby jajniki, ale klucia nie ma, wiec nawet jestem ukontentowana
Stary 2012-06-12, 22:02   #11
Ati_ME
Raczkowanie

Kiedyś pewnie śmiałabym się z takiego problemu ale od kiedy nie biorę tabletek "anty" i świadomie obserwuje swój organizm a pomaga mi w tym takie magiczne urządzonko "Ladycomp" ja również mam taki problem.

Edytowane przez Ati_ME
Czas edycji: 2013-04-03 o 09:34
Ati_ME jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 10:08   #12
Katalonha
Raczkowanie

o proszę masz LC ? Mamy dłuuuugi wątek o tym tutaj na kafe https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=111793&page=10
ja mam Pearly, a długo masz LC?
Katalonha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-16, 07:55   #13
Ati_ME
Raczkowanie

od 1,5 roku fajne urządzonko. Dodatkowo zmobilizowało mnie żebym sama obserwowała swój organizm.
Ati_ME jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 17:13   #14
miki81
Raczkowanie

odświeżę temat ja mam tak od wielu miesięcy ze bardzo mocno czuję TE dni bóle sa w dole brzucha i po bokach jakby bol od pęcherza i w krzyżu koszmar biore no spe i termofor i po kilku-kilkunastu godzinach mija
miki81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości