![]() |
#1411 | |
Raczkowanie
|
Dot.: w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :)
Cytat:
![]() Ja bym chciała w tym tygodniu żadnych słodyczy nie tknąć ![]() Pytanie do tych które maja kalendarz? Jakoś go organizujecie? W sensie, że np. uczycie się języków, lub czegoś innego i robicie jakieś rubryczki, jakoś go dekorujecie itp. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumiał. Czy tylko zapisujecie np. spotkania lub inne ważne sprawy i tyle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
Czas na podsumowanie tygodnia - w tym tygodniu lepiej, bo udało mi się zrealizować 80% planów (czyli o prawie 5% więcej niż poprzednio), a zatem:
- 7000 skrętów na twisterze - 700 brzuszków - oczywiście porażka, zrobiłam ledwo 1000 skrętów i 160 brzuszków, mojego lenistwa nie da się pokonać - Przeczytać "Trzech muszkieterów" - 700 powtórek z włoskiego na SM - Espanol Extremo Gramatica - regularne powtórki + dokończyć poziom B1 - Espanol Extremo Basico - regularne powtórki + 300 nowych słówek - Dokupić przedmioty niezbędne do aranżacji wnętrza - brakuje mi jeszcze wkładów do poduszek, ale to załatwię jutro i będe mogła uszyć poszewki ![]() - Przeczytać 5 rozdziałów książki po angielsku - Obejrzeć film po angielsku - Zrobić szkolenie "Badanie rynku" z Akademii PARP - Załatwić wpisy (3) i oddać indeks - wpisy zalatwione, indeks oddaję jutro - Codziennie pić herbatę z pokrzywy i drożdże - herbata codziennie, drożdże skończyły się w połowie tygodnia i do tej pory zapominam je kupić ![]() - 2 razy zrobić maseczkę na włosy - zrobiłam raz, ale porządnie ![]() A teraz przed nami ciężki tydzień, bo świąteczny, trzeba więc dać sobie nieco luzu, ale nie na maksa ![]() - Espanol Extremo Gramatica – powtórki na bieżąco - Espanol Extremo Basico – powtorki na bieżąco - Espanol Extremo Basico - 500 nowych słówek - Espanol Extremo Gramatica - przerobić 3 działy - Przeczytać "Juda nieznany" T. Hardy - Dokończyć czytać książkę po angielsku (4 rozdziały) - Regularnie robić powtórki z włoskiego na SM - Zrobić maseczkę na włosy - Zrobić porządki świąteczne - W Wielkanoc zjeść tyle ciasta, ile się tylko da ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
The Bourne Identity, kiedyś dostałam w takiej uproszczonej wersji na średnim poziomie, lżej czytało mi się taką niż jak próbowałam sherlocka holmesa po angielsku w oryginale, to może kiedyś jak podwyższę swój poziom
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Jak podobało ci się to szkolenie? Ostatnio zastanawiałam się, czy nie zrobić jakiegoś kursu z tej strony
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Rarita i tak nieźle Ci poszło
![]() Dobra też sobie zapiszę plany na ten tydzień, może to mnie zmobilizuje bardziej ![]() * dokończyć czytać książkę * wykonać przynajmniej 3 treningi * codziennie pić pokrzywę * dwa razy zrobić SPA dla włosów * uzyskać zaległe notatki z wykładów * posprzątać mieszkanie * zrobić zakupy na święta * wstawać o 7;30 * wystawić 3 rzeczy na sprzedaż * rozplanować wydatki na przyszły miesiąc * zrobić plan nauki angielskiego jak coś mi się przypomni to dopiszę ![]()
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
|
Ja wieczorem postaram się zapisać moje plany
![]() Dziewczyny, czy przeglądacie blogi o samorozwoju? Co sądzicie na ich temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg mnie pewne rzeczy są po prostu obowiązkami, które tak czy inaczej trzeba wykonać, ale mnie jako czytelnika to kompletnie nie interesuje, omijam więc takie blogi. Z pewnością jednak jest kilka godnych polecenia, gdzie można poczytać np o długoterminowych planach na życie, przygotowaniach do egzaminu językowego, obejrzeć zdjęcia różnostek handmade czy znaleźć ciekawe linki do jakichś szkoleń itp. Takie posty są bardzo inspirujące i naprawdę motywują do działania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś miałam sporo linków w zakładkach do blogów o samorozwoju/samorealizacji, ale później stwierdziłam, ze za dużo czasu spędzam czytając je zamiast coś robić i usunęłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Ja też sama taki prowadze, chociaż też zastanawiam się nad zmianą formy treści, typu czy był bardziej osobisty czy taki, że dla każdego coś się znajdzie.. jakieś szkolenia bądź ciekawe spostrzeżenia.
![]() |
#1420 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]()
![]() |
#1421 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
Studiuję II kierunki. Zmienić chcę wygląd i swoje podejście do życia.
![]() |
#1424 |
Wtajemniczenie
|
Turystykę i administrację.
Dziś postanowiłam po załatwiać sprawy, które są bardzo pilne, nie odkładać tego na potem jak to mam w zwyczaju.
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Wtajemniczenie
|
Jestem typewm wiecznego narzekacza. Wiecznie wydaje mi się, że jestem brzydsza, głupsza itp od innych. Chcę też zmienić to zgubne odkładanie na potem, bo mam to w zwyczaju niestety oraz to, że nigdy w siebie nie wierzę, z racji czego nie przykładam się za bardzo do niektórych spraw i się poddaję. Mam namyśl ćwiczenia, pisanie pracy czy naukę języków. Mam to w planach, ale motywacji do realizacji brak
![]()
![]() |
#1427 |
Wtajemniczenie
|
Ten tydzień pod wględem realizacji planów był totalną porażką
![]() - Espanol Extremo Gramatica – powtórki na bieżąco - 5/7 - Espanol Extremo Basico – powtorki na bieżąco - 5/7 - Espanol Extremo Basico - 500 nowych słówek - 220/500 - Espanol Extremo Gramatica - przerobić 3 działy - Przeczytać "Juda nieznany" T. Hardy - przeczytałam ledwie ok. 25% książki - Dokończyć czytać książkę po angielsku (4 rozdziały) - przeczytałam 1 rozdział - Regularnie robić powtórki z włoskiego na SM 2/7 ![]() - Zrobić maseczkę na włosy - Zrobić porządki świąteczne - W Wielkanoc zjeść tyle ciasta, ile się tylko da Bilans ostateczny - 65,62% i to tylko dzięki trzem ostatnim, najmniej istotnym punktom ![]() I jakoś już dzisiaj nie mam siły robić planu na nowy tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Raczkowanie
|
Mnie też święta rozleniwiły, jak tak to codziennie uczyłam się po 20 słówek z angielskiego, tak przez kilka dni w ogóle do tego nie zajrzałam. Ale dzisiaj już powoli wracam do normalności i zabieram się do pracy
![]()
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Rarita, gratuluję i tak, że przez okres świąteczny (przygotowania, odpoczynek, goście, rodzina, obowiązki) miałam czas się zająć tym, co postanowiłaś.
Mi się nie udało. Mam postanowienia na dwa dni: - wypisać słówka z angielskiego i zacząć się ich uczyć - przepisać notatki - zrobić projekty na najbliższe zajęcia - zacząć pisać referat naukowy - zrobić projekty pozauczelniane - zaliczyć Killera x2 - zadbać o siebie - maseczka, wymoczyć stopy, nawilżyć włosy.
Edytowane przez Celestyn3k Czas edycji: 2013-04-02 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Moje podsumowanie:
-fryzjer w czwartek - owszem byłam, tylko trochę jednak chyba za dużo ścięłam ![]() -przeczytać 2 książki, w zasadzie to skończyć jedną i przeczytać drugą całą- ![]() -nauczyć się na kolokwium z hiszpańskiego i statystyki - ![]() ![]() -ogarnąć część materiału na egzamin - nie zrobiłam nic ![]() -spotkać się ze znajomą, z którą dawno się widziałam(ale to już nie zależy ode mnie, bo ma sporo nauki) - znajoma mnie wy*hujała ![]() -ćwiczyć, dużo chodzić i ŻADNEJ czekolady w tym tygodniu! - taaa ![]() Pozwólcie, że nie skomentuję tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Mi również nie udało się nic (kompletnie nic!) zrobić, ale w końcu święta były. Mam nadzieję, że dzisiaj się jakoś ogarnę i zrobię plan (który spełnię!), ale to wieczorem może.
A jak Wam świeta minęły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
Jak dziewczyny po świętach? Ogarnięte już?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Wtajemniczenie
|
Ja się od dziwo ogarnęłam
![]() ![]()
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony, jakby mi słońce świeciło, to ostatnią rzeczą na jaką miałabym ochotę byłaby nauka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.