Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 11:25   #1411
snowqueen
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja w zeszłym roku kupiłam sobie super zamszowe kozaki na zimę, przechodziłam w nich 2 miesiące i musiałam wysłać na reklamację, bo odkleiła mi się podeszwa. A były cudne i takie ciepłe i wygodne...

I w tym roku czeka mnie znowu zakup kozaków płaskich/na niskim obcasie, z tym że dla mnie oficerki odpadają raczej bo nie czuję się w nich dobrze. Musiałabym znaleźć idealne i z mega wąską nogawką...
Ja mówiąc oficerki mam na myśli proste kozaki na niskim obcasie, moich nigdzie nie mogę znaleźć, ale są w takim stylu http://www.butyk.pl/towar.9673.Kozak...lid_13689.html. Tylko moje są ładniejsze , smuklejsze, mają fajniejszy nosek i mają o wiele węższą cholewkę - mam chude łydki, a nie znoszę, jak but nie przylega mi do nogi.

Najbardziej lubię zamszowe kozaki, ale to się mija z celem w Polsce

Cytat:
Czytałam na paznokciowym forum, że Essie są teraz w SP po 29 zł, prawda to? W gazetce nie widziałam żeby było coś na ten temat.
Hmm ciekawe, planuję podstępem zaciągnąć dziś TŻ do SP, przy okazji wizyty w Lidlu i Auchan, to zerknę, ale jak byłam we wtorek, to były w normalnej cenie.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:35   #1412
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Ja mówiąc oficerki mam na myśli proste kozaki na niskim obcasie, moich nigdzie nie mogę znaleźć, ale są w takim stylu http://www.butyk.pl/towar.9673.Kozak...lid_13689.html. Tylko moje są ładniejsze , smuklejsze, mają fajniejszy nosek i mają o wiele węższą cholewkę - mam chude łydki, a nie znoszę, jak but nie przylega mi do nogi.
No to ja mam na myśli to samo i nie podobam się sobie w butach tego typu. Widziałam 2 razy ładne oficerki, takie które bym mogła mieć, oczywiście na ludziach na ulicy, a w sklepie nigdy.

To mi przypomina że czas zacząć się rozglądać.

Cytat:
Najbardziej lubię zamszowe kozaki, ale to się mija z celem w Polsce

Ja też lubię zamsz, w zeszłym roku miałam zamszowe, nawet nie zaczęły mi przemakać, nie zdążyły.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:41   #1413
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ależ ze mnie ofiara- spieszyłam się wczoraj z odpowiedzią i zapomniałam- Snow, wszystkiego najlepszegoo!!
Dziękuję

Cytat:
A, jednak odwyk mi nie wyjdzie. Muszę coś pokupować z YR, bo chcę edt Plaisirs Nature za 4 bony gratis, a dopiero wykorzystałam jeden właśnie szperam co by tu najtaniej wyszło
A może taniej wyjdzie po prostu kupić Plasirs Nature?

Cytat:
Ja Essiaków na razie też nie, ale są w rossmannie 3 nowe Manhattany z Quick Dry limitowane i te kuszą
Mnie zupełnie te Esiaki w głowie pomieszały, jestem przy nich w amoku, chciałabym tyle kolorów, jak wariatka po prostu

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
czego tam nie ma
tak wstępnie: Absolutely Shore, Your Hut or Mine, Skirting the issue, może Don't sweater it podumam sobie jeszcze
Ładne kolory, Your Hut or Mine wygląda świetnie, też o nim myślę, podobnie jak o Don't Sweater It Ja bym chciała te co Ty już masz, Lady Like i Raspberry, oczywiście Bahama Mama (ale to mogę kupić w SP), podobają mi się też dwa kolory z metalicznej kolekcji, myślałam też nad Trophy Wife...

Cytat:
spodobała mi się jesienna kolekcja Mohito, ale nic od nich nie miałam, jakościowo chyba jest średnio, a ceny coraz wyższe
Z jakością bywa różnie, chociaż ja trafiałam dobrze - mam dwa sweterki i są ok, spódnica trzyma się nieźle, bluzki tak samo. Z cenami przesadzają i to coraz bardziej. W lecie podobały mi się od nich szorty, ale rozmiar 34 mogłam zdjąć bez rozpinania Sukienki najczęściej odstają mi w biuście... Ogólnie mają dziwną rozmiarówkę według mnie, albo po prostu nie na moją figurę, o wiele lepiej odnajduję się w sklepach Inditexu.

Cytat:
Powiem Ci że jakościowo nie najgorzej, ja mam bluzkę, sukienkę i sweterek i tylko ten ostatni był do kitu. Reszta super, ale ceny faktycznie wysokie, lepiej poczekać na wyprzedaż. Ta jasna ołówkowa spódnica z falbankami po bokach ....
Też mi się ona strasznie podoba

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
No to ja mam na myśli to samo i nie podobam się sobie w butach tego typu. Widziałam 2 razy ładne oficerki, takie które bym mogła mieć, oczywiście na ludziach na ulicy, a w sklepie nigdy.
Też nie jest to mój ulubiony fason, jednak dla mnie najwygodniejszy w zimie. Też rzadko widuję ładne, dlatego tak mnie ucieszyły te zeszłoroczne.

Życze powodzenia w poszukiwaniach, mam nadzieję, że znajdziesz kozaki idealne.
Stary 2012-08-09, 11:48   #1414
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że jakościowo nie najgorzej, ja mam bluzkę, sukienkę i sweterek i tylko ten ostatni był do kitu. Reszta super, ale ceny faktycznie wysokie, lepiej poczekać na wyprzedaż. Ta jasna ołówkowa spódnica z falbankami po bokach ....
dziękuję za opinię przejdę się dziś tam, w wątku Mohito widziałam dwie bluzki z baskinką, które wstępnie mnie zainteresowały
Cytat:
Mnie zupełnie te Esiaki w głowie pomieszały, jestem przy nich w amoku, chciałabym tyle kolorów, jak wariatka po prostu
ja tak samo, jak oglądam na transdesign całą listę, to na co drugi patrzę tak
Cytat:
Ładne kolory, Your Hut or Mine wygląda świetnie, też o nim myślę, podobnie jak o Don't Sweater It Ja bym chciała te co Ty już masz, Lady Like i Raspberry, oczywiście Bahama Mama (ale to mogę kupić w SP), podobają mi się też dwa kolory z metalicznej kolekcji, myślałam też nad Trophy Wife...
te, które mam polecam wszystkie
chyba wyjdą nam dwa zamówienia
Cytat:
Z jakością bywa różnie, chociaż ja trafiałam dobrze - mam dwa sweterki i są ok, spódnica trzyma się nieźle, bluzki tak samo. Z cenami przesadzają i to coraz bardziej. W lecie podobały mi się od nich szorty, ale rozmiar 34 mogłam zdjąć bez rozpinania Sukienki najczęściej odstają mi w biuście... Ogólnie mają dziwną rozmiarówkę według mnie, albo po prostu nie na moją figurę, o wiele lepiej odnajduję się w sklepach Inditexu.
czasem mierzyłam ich ciuchy i też dziwnie na mnie leżały może coś poprawią w tej kwestii
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:49   #1415
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
W zeszłym roku udało mi się kupić świetne skórzane, ocieplane oficerki na wyprzedaży w Venezii - po dwóch latach poszukiwań
Podczas mrozów i tak chodzę głównie w Emu - kupiłam dwa lata temu model Stinger i to były jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w moim życiu. Problem zimnych stóp zniknął raz na zawsze! Chyba, że temperatura jest bliższa zeru, to nakładam takie a'la śniegowce z futerkiem, bo mniej mi ich żal, jak przemokną.
Ja też z butami mam spokój. Najpierw kupiłam 2 lata temu czarne zamszowe kozaki w RE na grubej podeszwie i wysokim słupku (mają od spodu jakby traper, więc się nie ślizgają), potem oficerko-kowbojki w zeszłą jesień też w RE oraz emu z CCC z Lasockiego. W tych 3 parach przechodziłam zeszłą jesień i zimę + w moich starych mukluksach z pomponami (ale tylko jeździłam w nich autem)

Mam jeszcze 1 takie "rockowe" kozaki na szpilce, jedne stare skórzane, których nie noszę, bo mają kwadratowy nosek i wyglądają jakoś tak przestarzale już Do tego botki z Deichmanna na jesień fioletowe z ćwiekami na pięcie (założone może 2-3 razy, bo mają wysoki obcas i jakoś podbicie stopy mnie w nich boli), beżowe kozaczki na niższej szpilce z CCC i jeszcze szare botki z Deichmanna.

Jedynie nie mam butów przejściowych między balerinkami/czółenkami a tymi już posiadanymi kozakami. Chciałam jakieś trampki lub adidasy, albo coś takiego pełniejszego na płaskiej podeszwie tylko bardziej eleganckiego, ale wciąż nie znalazłam ideału

Cytat:
A ten olejek już po pierwszym użyciu wydaje mi się lepszy niż serum na końcówki będące do tej pory moim faworytem szampon z odżywka kiedyś tam też wezmę, a teraz przynajmniej tu udało się nie zrobić zapasów
O widzisz, a ja właśnie poczytałam opinie o tym olejku, że niby taki sam jak serum na końcówki i że ma alkohol w składzie i dlatego nie wzięłam.

Cytat:
spodobała mi się jesienna kolekcja Mohito, ale nic od nich nie miałam, jakościowo chyba jest średnio, a ceny coraz wyższe
Mohito to chyba ten sam koncern co RE, chyba nawet o tym tu pisałyśmy kiedyś.
Ja jednak z tych 2 marek wolę RE
EDIT: A nieco podobna spódniczka z baskinką była w Mango, ale baskinka była po całym obwodzie spódnicy.

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2012-08-09 o 11:51
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 11:52   #1416
iceflower
Przyjaciółka KWC

Moim zdaniem Mohito ma lepiej uszyte ciuchy niż Re, a już na pewno o niebo lepsze wzornictwo.

Kto mnie poratuje info o nowych cieniach L'oreala bo nie mogę się dokopać niczego o nich?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-08-09, 11:56   #1417
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za opinię przejdę się dziś tam, w wątku Mohito widziałam dwie bluzki z baskinką, które wstępnie mnie zainteresowały
Mnie ostatnio chyba w Zarze spodobała się bluzka z baskinką i nie umiałam jej ubrać Czasami bluzki XS są na mnie za duże, a w tą nie mogłam wejść, albo nie wiedziałam jak to zrobić, przez to przeszycie przed samą baskinką. Nie wiem, jak to jest możliwe confused: Przeszła przez głowę i na tym się skończyło

Cytat:
ja tak samo, jak oglądam na transdesign całą listę, to na co drugi patrzę tak
te, które mam polecam wszystkie
chyba wyjdą nam dwa zamówienia
Ja mam oczopląs. Przy takiej cenie, jaka jest teraz, zdecydowałabym się chyba na max. 2-3, jakby była promocja, to na pewno brałabym więcej
Estella pisała, że może poczekać, ja też mogłabym, ale dostosuję się czasem i ilością do Was.

Cytat:
czasem mierzyłam ich ciuchy i też dziwnie na mnie leżały może coś poprawią w tej kwestii
Dwa dni temu mierzyłam spódniczkę, kolejna porażka jeśli chodzi o fason Leżała okropnie. Zwracaj uwagę na to, jak są wszyte zamki, albo w ogóle jak wyglądają szycia - często widziałam tam coś nadprutego albo krzywo zszytego
Stary 2012-08-09, 12:02   #1418
iceflower
Przyjaciółka KWC

O widziałam jedną paletkę na fb, ciekawe

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Na mnie właśnie jak do tej pory wszystko w Mohito leżało nieźle, więc nie narzekam.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

A w ogóle to chyba będę musiała odszczekać zachwyty nad pudrem jedwabnym Hauschki już drugi dzień mnie ściągnął i czuję straszny dyskomfort.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-08-09, 12:04   #1419
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja z butami też mam spokój tej zimy
Planowałam kupno kozaków na obcasie, bo te co kupiłam tamtej zimy niby nie są za małe, ale jakoś tak za bardzo przylegają mi do stopy
Z wielkim brzuchem będę raczej zasuwać w wygodnych skórzanych sportowych butach takich za kostkę, poniżej połowy łydki tego typu: ale z niższą cholewką i z prawie płaskim obcasem.
A w wielkie mrozy w butach kupionych w tamtym roku w Lidlu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:04   #1420
snowqueen
Zakorzenienie

Na fb wklejali info, że będą to cienie o intensywnych kolorach, zmysłowej konsystencji, precyzyjnej aplikacji i 12h trwałości Wklejali tez trzy makijaże, jak sądzę nimi zrobione.

ice, uuu, to na pewno nie dla mnie, sucharka
Stary 2012-08-09, 12:06   #1421
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Mohito to chyba ten sam koncern co RE, chyba nawet o tym tu pisałyśmy kiedyś.
Ja jednak z tych 2 marek wolę RE
EDIT: A nieco podobna spódniczka z baskinką była w Mango, ale baskinka była po całym obwodzie spódnicy.
najpewniej, u nas w centrum mają dzielony sklep, na dole jest Re, na górze Mohito

podobają mi się te baskinki
Cytat:
Kto mnie poratuje info o nowych cieniach L'oreala bo nie mogę się dokopać niczego o nich?
ja nic nie wiem
Cytat:
Mnie ostatnio chyba w Zarze spodobała się bluzka z baskinką i nie umiałam jej ubrać Czasami bluzki XS są na mnie za duże, a w tą nie mogłam wejść, albo nie wiedziałam jak to zrobić, przez to przeszycie przed samą baskinką. Nie wiem, jak to jest możliwe confused: Przeszła przez głowę i na tym się skończyło
ja mam taką śmietankową bluzkę z baskinką z Zary, na szczęście "wchodzi" idealnie
Cytat:
Ja mam oczopląs. Przy takiej cenie, jaka jest teraz, zdecydowałabym się chyba na max. 2-3, jakby była promocja, to na pewno brałabym więcej
Estella pisała, że może poczekać, ja też mogłabym, ale dostosuję się czasem i ilością do Was.
też mogę spokojnie poczekać, na razie mam czym malować paznokcie a może w lepszej cenie też jeszcze coś bym dobrała
Cytat:
Dwa dni temu mierzyłam spódniczkę, kolejna porażka jeśli chodzi o fason Leżała okropnie. Zwracaj uwagę na to, jak są wszyte zamki, albo w ogóle jak wyglądają szycia - często widziałam tam coś nadprutego albo krzywo zszytego
dziękuję za rady
Double with me?

Edytowane przez Organzza
Czas edycji: 2012-08-09 o 12:07
Stary 2012-08-09, 12:06   #1422
iceflower
Przyjaciółka KWC

No a dzisiaj wrzucili tutrial jak robić smoky ze zdjęciem paletki
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-08-09, 12:15   #1423
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
podobają mi się te baskinki
ja mam taką śmietankową bluzkę z baskinką z Zary, na szczęście "wchodzi" idealnie
Mi się też podobają, chociaż w Elle wyczytałam, że baskinka po całości jest so last season A hitem są takie częściowe, jak w Mohito np.

Może ja po prostu źle ją ubierałam, nie mam pojęcia, było to dla mnie zadziwiające.

Cytat:
też mogę spokojnie poczekać, na razie mam czym malować paznokcie a może w lepszej cenie też jeszcze coś bym dobrała
To trzeba polowac na promocję i może zrobimy większe zamówienie.

Cytat:
No a dzisiaj wrzucili tutrial jak robić smoky ze zdjęciem paletki
Widziałam
Ja mam ochotę na cienie Infallible, chociaż nie są mi potrzebne tak naprawdę.
Stary 2012-08-09, 12:32   #1424
Paula_95
Wtajemniczenie

Czy słyszałyście o tym, że podobno w Vichy zrobili nową kolorystykę podkładu Dermablend? Ostatnio mama mi opowiada, że nie ma już odcieni np. 15 i następny to dopiero 25, tylko od 12 się zaczyna i idzie w górę. Coś jej nie wierze, przeszukuje internet i tez nic na ten temat nie ma. Może się pomyliła z jakimś innym produktem wiecie coś na ten temat?

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 12:54   #1425
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
To trzeba polowac na promocję i może zrobimy większe zamówienie.
To może ja wtedy też dołączę jak można? Chociaż nie wiem jak często są promocje.

Cytat:
Widziałam
Ja mam ochotę na cienie Infallible, chociaż nie są mi potrzebne tak naprawdę.
Cienie Infaillible są o takie, o: - ja musze sobie dokupić jeszcze jakieś kolory.

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Czy słyszałyście o tym, że podobno w Vichy zrobili nową kolorystykę podkładu Dermablend? Ostatnio mama mi opowiada, że nie ma już odcieni np. 15 i następny to dopiero 25, tylko od 12 się zaczyna i idzie w górę. Coś jej nie wierze, przeszukuje internet i tez nic na ten temat nie ma. Może się pomyliła z jakimś innym produktem wiecie coś na ten temat?
Nie sądzę żeby ktoś Ci tu pomógł z takim pytaniem, ale na wizażystce jest wątek zbiorczy o podkładach proponuję zapytać tam, może będzie ktoś bardziej zorientowany.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-08-09, 13:17   #1426
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Cienie Infaillible są o takie, o: - ja musze sobie dokupić jeszcze jakieś kolory.
Kusisz. Właśnie widziałam w Twoich zbiorach, że masz granat - kupowałaś na All? Bo kojarzę, że masz tester. Nawet nie wiem, ile one kosztują w Rossmannie czy w SP. Może dziś jak będe to przetestuję

W ogóle to strasznie chciałabym już obfotografować swoje zbiory, jak już zebrałam wszystko względnie razem, ale nie mam możliwości, bo TŻ przez olimpiadę popołudnia i wieczory spędza w domu, nawet na piwo z kolegami nie chciał pójść przedwczoraj
Stary 2012-08-09, 13:22   #1427
iceflower
Przyjaciółka KWC

Tak mam granat, tester z Allegro. Trochę się zrobiłam bo sprzedający nie miał napisane że to tester, ja nie dopytałam i wzięłam u niego a kto inny miał tańsze testery ale trudno.

W Rossmannie chyba 35,99 kosztuje ten cień normalnie, na All się bardziej opłaca.
Ja chcę jeszcze brąz, khaki i nie wiem sama... Chodził za mną fiolet z reklamy, ale jak go przetestowałam na żywo to za mocny mi się wydał. Teraz tak sobie myślę, że może miałam zły dzień.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-08-09, 13:31   #1428
isa666
Zakorzenienie

Hosenko właśnie, jak tam Twoje samopoczucie?
Widzę, że nie jesteś już moderatorem?
Stary 2012-08-09, 13:52   #1429
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko właśnie, jak tam Twoje samopoczucie?
Widzę, że nie jesteś już moderatorem?
Na szczęście coraz lepiej Nie jestem już tak senna, nie meczę się tak szybko, powrócił apetyt, coraz rzadziej naciąga mnie przy myciu zębów
dziś ostatni dzień 15tego tygodnia i mam wizytę o 15.20. Idę pierwszy raz z TŻ - w końcu zobaczy, ze rzeczywiście co mi siedzi w brzuchu

Zrezygnowałam, bo już mi się nie chciało nim być

Instagram

Stary 2012-08-09, 14:59   #1430
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Na szczęście coraz lepiej Nie jestem już tak senna, nie meczę się tak szybko, powrócił apetyt, coraz rzadziej naciąga mnie przy myciu zębów
dziś ostatni dzień 15tego tygodnia i mam wizytę o 15.20. Idę pierwszy raz z TŻ - w końcu zobaczy, ze rzeczywiście co mi siedzi w brzuchu

Zrezygnowałam, bo już mi się nie chciało nim być
No to będzie dla TŻ przeżycie

Ale się napchałam kalafiorem, pęknę zaraz
Stary 2012-08-09, 15:21   #1431
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
To chociaż tyle, że od razu go nie wyrzuciłaś, czuję się mniej winna A ja dalej poluję na teleskopiki, znów było wszystko wymiecione w kilku rossmannach, a byłam w takich mniej obleganych wydawało się

Mi liliowy 17, i tak mi najmniej pasował. A turkusowy to wyrzucę chyba tylko jak mnie zacznie podrazniać, kocham go ale jeszcze jest cały a kupiłam go pierwszego zdaje się.
Aż tak szybka nie jestem - najwyżej oddam Mamie, bo ona lubi jak tusz nic nie robi, tylko lekko przyciemnia rzęsy Poza tym nie czuj się winna, mnie samą ten tusz intrygował przez opinie w necie

Ja swój turkusowy kupiłam też jako pierwszy, jeszcze w Galerii Centrum jak istniała
Cytat:
Też tak pomyślałam
Cytat:
W ogóle to strasznie chciałabym już obfotografować swoje zbiory, jak już zebrałam wszystko względnie razem, ale nie mam możliwości, bo TŻ przez olimpiadę popołudnia i wieczory spędza w domu, nawet na piwo z kolegami nie chciał pójść przedwczoraj
Ha ha, wyobraziłam sobie jak chodzisz koło TŻ i co chwila go namawiasz, żeby poszedł na piwo
Cytat:
W Rossmannie chyba 35,99 kosztuje ten cień normalnie, na All się bardziej opłaca.
Ja chcę jeszcze brąz, khaki i nie wiem sama... Chodził za mną fiolet z reklamy, ale jak go przetestowałam na żywo to za mocny mi się wydał. Teraz tak sobie myślę, że może miałam zły dzień.
Ja mam fiolet, granat, niby brąz (ale to nie jest zwykły brąz tylko trochę z zielenią) i kremowy, który najmniej mi się podoba, bo jest matowy - są super trwałe. Też kupowałam na allegro testery

No to postanowione - robimy zamówienie Essie albo jak będzie promocja, albo jak znudzi Wam się czekanie
Oczywiście wszystkie chętne mogą wziąć udział

Miałam dziś wracać z pracy na rowerze i się rozpadało, ale widzę, że się przejaśnia, więc może się uda - bardzo mnie relaksuje jazda po pracy

A w ogóle to tu się straszne kuszenie odbywa - bardzo mi się podoba ta spódnica z Mohito, choć pewnie będę w niej wyglądać jak grubas. Weszłam też na stronę Re no i tam też mi się spodobało kilka rzeczy... A ktoś tu już wyczerpał limit pieniędzy na przyjemności w tym miesiącu i miał oszczędzać
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:15   #1432
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Ha ha, wyobraziłam sobie jak chodzisz koło TŻ i co chwila go namawiasz, żeby poszedł na piwo
O nie, tak to się nie odbywa. Ja tak niby przypadkiem go namawiam, np. tak jak ostatnio, gdy kolega dzwonił, a TŻ się wykręcał, to mówiłam, żeby może jednak podszedł, dawno nie widział kolegów, bo najpierw nie miał czasu, potem urlop...

Cytat:
Ja mam fiolet, granat, niby brąz (ale to nie jest zwykły brąz tylko trochę z zielenią) i kremowy, który najmniej mi się podoba, bo jest matowy - są super trwałe. Też kupowałam na allegro testery
Pooglądałam te cienie w SP i jestem nimi oczarowana Ale na All mały wybór teraz
Ten matowy to Coconut Shake, tak? Mnie się bardzo spodobał Hourglass Beige z tych jasnych. A te ciemne wszystkie są boooskie! Szkoda, ze na All mały wybór tych testerów teraz. Poczekam chyba.

Cytat:
No to postanowione - robimy zamówienie Essie albo jak będzie promocja, albo jak znudzi Wam się czekanie

To ja też będę tam zaglądać i pilnować promocji.

Cytat:
A w ogóle to tu się straszne kuszenie odbywa - bardzo mi się podoba ta spódnica z Mohito, choć pewnie będę w niej wyglądać jak grubas. Weszłam też na stronę Re no i tam też mi się spodobało kilka rzeczy... A ktoś tu już wyczerpał limit pieniędzy na przyjemności w tym miesiącu i miał oszczędzać
Ja też miałam oszczędzać, ale byłam z TŻ na zakupach i skończyło się na kolejnych butach ( proszę się nie śmiać), dwóch flaszkach wody brzozowej z Auchan (), płynie micelarnym Vichy w promocji do zakupów w SP oraz Esiakiem Bahama Mama z pilniczkiem w prezencie.

Nie mam kiedy przejść się do Mohito, a mam 5 minut piechotą. Może w sobotę popołudniu się uda, albo w niedzielę rano, przy okazji wizyty na siłowni. Ciekawe, jak w rzeczywistości te cuda wyglądają i jak z jakością wykonania i materiału.
Stary 2012-08-09, 22:07   #1433
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, tylko że ja chcę dwie obie limitowane i się muszę spieszyć- jedną chcę za te bony z książeczki, a drugą za uzbierane pieczątki
Cytat:
Ech, ja to muszę schudnąć zanim się za zakupy zabiorę, bo jestem już na granicy rozmiaru 42 z sieciówek, a większe są całkiem do kitu bo szyją je na jakieś osoby o kształcie kuli totalnie bez proporcji a ja jednak proporcje jakieś mam
Cytat:
[COLOR="Teal"]Ja też z butami mam spokój. Najpierw kupiłam 2 lata temu czarne zamszowe kozaki w RE na grubej podeszwie i wysokim słupku (mają od spodu jakby traper, więc się nie ślizgają), potem oficerko-kowbojki w zeszłą jesień też w RE oraz emu z CCC z Lasockiego. W tych 3 parach przechodziłam zeszłą jesień i zimę + w moich starych mukluksach z pomponami (ale tylko jeździłam w nich autem)

Mam jeszcze 1 takie "rockowe" kozaki na szpilce, jedne stare skórzane, których nie noszę, bo mają kwadratowy nosek i wyglądają jakoś tak przestarzale już Do tego botki z Deichmanna na jesień fioletowe z ćwiekami na pięcie (założone może 2-3 razy, bo mają wysoki obcas i jakoś podbicie stopy mnie w nich boli), beżowe kozaczki na niższej szpilce z CCC i jeszcze szare botki z Deichmanna.

Jedynie nie mam butów przejściowych między balerinkami/czółenkami a tymi już posiadanymi kozakami. Chciałam jakieś trampki lub adidasy, albo coś takiego pełniejszego na płaskiej podeszwie tylko bardziej eleganckiego, ale wciąż nie znalazłam ideału

O widzisz, a ja właśnie poczytałam opinie o tym olejku, że niby taki sam jak serum na końcówki i że ma alkohol w składzie i dlatego nie wzięłam.
Ja kupiłam pod koniec ostatniej zimy zamszowe żółtki- kozaki MArco Tozzi, są super, na jesień zakupiłam w outlecie także żółte i także zamszowe trampki Do tego mam schodzone w 2 sezony trzewiki czarne nubukowe Badury. Ja wiem, że w "tym wieku" wypadałoby się ubierać jak kobieta, ale cóż poradzę, że nic mi się zupełnie nie podoba od dobrych 4-5 sezonów

Jedynym rodzajem alkoholu jest tam kaprylowy glikol i to gdzieś w połowie listy., albo jestem ślepa
Cytat:

A w ogóle to chyba będę musiała odszczekać zachwyty nad pudrem jedwabnym Hauschki już drugi dzień mnie ściągnął i czuję straszny dyskomfort.
Ja też nie mogłam nic znaleźć poza jedną aukcją akurat z tą kredką zieloną http://allegro.pl/cienie-do-powiek-l...543776447.html, zapewne mają inną nazwę i opakowanie w innych krajach
Cytat:
Tak mam granat, tester z Allegro. Trochę się zrobiłam bo sprzedający nie miał napisane że to tester, ja nie dopytałam i wzięłam u niego a kto inny miał tańsze testery ale trudno.
Ja mam z podstawowych fiolet, zieleń i brąz i z jakiejś limitowanej pozimowej kolekcji dorwałam w rossie zielonkawo-brązowe stare złoto za 17 zł z groszami Kuszą mnie inne kolory, ale te amerykańskie, bo te europejskie takie nieszczególne, mam już podobne innych marek A te letnie kropkowane nie pasują mi
Cytat:
I jaka była reakcja?
Cytat:
Aż tak szybka nie jestem - najwyżej oddam Mamie, bo ona lubi jak tusz nic nie robi, tylko lekko przyciemnia rzęsy Poza tym nie czuj się winna, mnie samą ten tusz intrygował przez opinie w necie

Ja swój turkusowy kupiłam też jako pierwszy, jeszcze w Galerii Centrum jak istniała

ok

Ja chyba też, wtedy Gosha prawie nigdzie w Krakowie nie można było dostać, a galeria Krakowska nie istniała chyba nawet

To jak wam zostanie miejsce to dajcie znać, może i ja się na cos zdecyduję

Ja nie znoszę zakupów ciuchowych i butowych, najchętniej to bym sobie krawcową zatrudniła

Wychluptałam sobie właśnie Perłę Summer (jakby jej po prostu Lato nie mogli nazwać ) po kolacji, i jest świetna- jabłkowo-miętowa
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 23:35   #1434
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Liczę na to, że wszystko będzie ok - zdecydowałam się właśnie dlatego, że madziarra zaopiniowała pozytywnie, inaczej też bym się nie odważyła, bo faktycznie nie wygląda to wszystko zbyt atrakcyjnie
Cytat:
Ja się w sumie nad tym nie zastanawiałam przez to, że madziarra polecała Ale z drugiej strony bardzo podejrzane mi się wydaje, że ten sprzedawca ma odsypki pigmentów MAC, bo to rzadkość, żeby były oryginalne na all... Muszę go jeszcze sprawdzić w wątku o sprzedawcach z allegro.
Dziewczyny, ja absolutnie nie chciałam sugerować, że to są podróbki.Jeśli Magda i Ice już tam zamawiały i było ok to na pewno z Waszymi też będzie wszystko w porządku
Po prostu nie podoba mi się sam wygląd aukcji i zdjęcia- to mi przywiodło skojarzenie z podróbkami, bo ja lubię jak zdjęcia na aukcjach są ładne i profesjonalne

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
dzięki daj znać kiedy mam odebrać

Muszę się jej w końcu przyjrzeć, skoro znowu zachwalasz. Mam kilka termalek, powinnam je zużyć, bo zimą na pewno nie będę z nich korzystać.
Kiedy chcesz Jeśli w końcu uda nam się umówić na spotkanie w-wskie to wtedy a jak nie to możemy się umówić któregoś dnia po południu na kawę

Akurat wody jeszcze nie chwaliłamWcześniej ciągle paplałam o eliksirze
A termalek używasz tylko dla odświeżenia i ochłodzenia?Ja bardziej dla ukojenia skóry po demakijażu, więc i zimą znajdzie się dla niej miejsce

Cytat:
I w tym roku czeka mnie znowu zakup kozaków płaskich/na niskim obcasie, z tym że dla mnie oficerki odpadają raczej bo nie czuję się w nich dobrze. Musiałabym znaleźć idealne i z mega wąską nogawką...
Jak dobrze, że w tym sezonie mam to z głowy

Cytat:
Ja też miałam oszczędzać, ale byłam z TŻ na zakupach i skończyło się na kolejnych butach ( proszę się nie śmiać), dwóch flaszkach wody brzozowej z Auchan (), płynie micelarnym Vichy w promocji do zakupów w SP oraz Esiakiem Bahama Mama z pilniczkiem w prezencie.
Mierzyłam dziś te Twoje popielate ze Stadivariusa. Jak dla mnie strasznie wysokie, nie ma mowy nawet o chodzeniu po biurze Ale prezentują się świetnie
Spodobały mi się takie granatowe koturny peep-toe u nich, ale w moim rozmiarze był tylko jeden but Swoją drogą normalnie noszę 36, w porywach 37 a te koturny musiałabym mieć 38. Dziwna rozmiarówka

Cytat:
Wychluptałam sobie właśnie Perłę Summer (jakby jej po prostu Lato nie mogli nazwać ) po kolacji, i jest świetna- jabłkowo-miętowa
Słyszałam, że fajna właśnie, ale nigdzie jej na razie nie widziałam. Z tych wszystkich owocowych piwnych wariacji smakuje mi tylko Sommersby. Lech Shandy ujdzie, ale Warka coś tam to straszne paskudztwo

No i złamałam odwyk Tak jak myślałam znalazłam szeroki wybór kosmetyków Marion w drogerii Jasmin. Przytargałam spray i płukankę malinową oraz odżywkę w sprayu z olejkiem arganowym. Wzięłam też po saszetce masek: malinowej i arganowej.
Za to oparłam się lakierom Barbry, chociaż naprawdę kusiły

Co do Essie to ja jestem zdecydowanie za polowaniem na promocję

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2012-08-09 o 23:55
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:00   #1435
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się też podobają, chociaż w Elle wyczytałam, że baskinka po całości jest so last season A hitem są takie częściowe, jak w Mohito np.

Może ja po prostu źle ją ubierałam, nie mam pojęcia, było to dla mnie zadziwiające.
ja byłam w Mohito i kupiłam spódniczkę z baskinką i śliwkową bluzkę, która jest do niej w lookbooku, bo była ostatnia XS

super jest też granatowa sukienka, ma z tyłu złoty długi suwak, świetnie pasuje do granatu TŻowi nie podobało się, że z tyłu też baskinka się nie łączy, jego zdaniem "wygląda dziwnie", mi się podoba, ale cena wg fb to 129zł - za ta taką mogłabym wziąć, bo dobrze na mnie leżała, ale w sklepie na metce jest 179 albo 189, trochę dużo kupiłabym ją może na to wrześniowe wesele, ale nie wiem czy taki kolor i fason pasują na tę okazję, poszukam jeszcze czegoś
Cytat:
i jak po wizycie? wszystko w porządku?
Cytat:

Nie mam kiedy przejść się do Mohito, a mam 5 minut piechotą. Może w sobotę popołudniu się uda, albo w niedzielę rano, przy okazji wizyty na siłowni. Ciekawe, jak w rzeczywistości te cuda wyglądają i jak z jakością wykonania i materiału.
ale fajne zakupy! ja wczoraj jak kupowałam te ciuchy, to myślałam jaki lakier z jesiennej kolekcji by do nich pasował aż mi przed samą sobą było głupio

ja jestem zaskoczona na plus Mohito od bardzo dawna kojarzył mi się tylko z kokardkami i serduszkami na ubraniach, a teraz idą wzornictwem w dobrym kierunku (szkoda, że cenami nie )
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Kiedy chcesz Jeśli w końcu uda nam się umówić na spotkanie w-wskie to wtedy a jak nie to możemy się umówić któregoś dnia po południu na kawę

Słyszałam, że fajna właśnie, ale nigdzie jej na razie nie widziałam. Z tych wszystkich owocowych piwnych wariacji smakuje mi tylko Sommersby. Lech Shandy ujdzie, ale Warka coś tam to straszne paskudztwo
może w przyszłym tygodniu nam się uda?

mi smakuje ten Lech, może nie w kategorii piwo, bo jest tak lekkie, że prawie nie czuć, ale dobre Warka Radler mniej, ale w niej z kolei bardziej czuć piwo Sommersby nie piłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 292475_419622954742507_843337363_n.jpg (21,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 540897_419622851409184_720469157_n.jpg (24,3 KB, 20 załadowań)
Double with me?
Stary 2012-08-10, 09:09   #1436
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość

Akurat wody jeszcze nie chwaliłamWcześniej ciągle paplałam o eliksirze
A termalek używasz tylko dla odświeżenia i ochłodzenia?Ja bardziej dla ukojenia skóry po demakijażu, więc i zimą znajdzie się dla niej miejsce

No i złamałam odwyk Tak jak myślałam znalazłam szeroki wybór kosmetyków Marion w drogerii Jasmin. Przytargałam spray i płukankę malinową oraz odżywkę w sprayu z olejkiem arganowym. Wzięłam też po saszetce masek: malinowej i arganowej.
Za to oparłam się lakierom Barbry, chociaż naprawdę kusiły

Co do Essie to ja jestem zdecydowanie za polowaniem na promocję
to czekajmy na promocję, na pewno jakaś będzie

Termalek używam w celu odświeżenia i tylko gdy sobie o nich przypomnę, czyli raz na sto lat, ale ostatnio mam podrażnioną skórę, chyba się z nimi przeproszę myślałam, że wodę wcześniej chwaliłaś nie znam ich asortymentu, zaraz sobie przejrzę. A w jakiej aptece najczęściej kupujesz?

Ja jestem chętna na kawę, rzuć jakimś terminem, dostosuję się

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:11   #1437
Hosenka*
Zakorzenienie

Rzyrafko:
TŻ na początku kozak, co to wielkiego iść na USG i zobaczyć, cwaniaczył strasznie, a jak przyszło co do czego, to bał sie bliżej podejść Z jednej strony był właśnie przestraszony, a z drugiej podekscytowany i wzruszony, aż musiałam się odwrócić od niego, bo czułam, że mi łzy napływają do oczu :cool

Organza:
tak, wszystko jest w porządku Dzidziuś machał rączkami i nóżkami

Wyniki ok, tzn w moczu wyszły liczne bakterie, ale lekarz powiedział, że to normalne w ciąży i skoro nic mi w związku z tym nie dolega, to nie mam czym się niepokoić.
Hematokryt wyszedł ciut zaniżony, ale pozostałe parametry krwi ok, więc nie mam anemii.
Glukoza tak na granicy - 72 (a minimalny normalny poziom to 70, max 100), ale nic dziwnego, skoro słodkiego nie jem, cukru jem tyle co w 1 kubku herbaty (2 płaskie łyżeczki), w owocach i innym pożywieniu.

Od wizyty miesiąc temu nie przytyłam.

Instagram

Stary 2012-08-10, 09:39   #1438
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Fajne zakupy, chętnie bym wszystkie od Ciebie odgapiła. Tak myślę, że może na jakiego Esiaka się warto jednak skusić mimo odwyku.

Cytat:
Ja też nie mogłam nic znaleźć poza jedną aukcją akurat z tą kredką zieloną http://allegro.pl/cienie-do-powiek-l...543776447.html, zapewne mają inną nazwę i opakowanie w innych krajach
No ładnie tu wyglądają, coś czuję, że sprawię sobie paletkę jakąś... Ciekawe też jak te kredki.

Cytat:
Tez ją piłam i mi nie smakuje, taka cierpka... Z kolei jabłkowe Summersby pyszne ale za słodkie, Lech Shandy chemiczny i moim number one jest Warka Radler ze smakowych ostatnio.

Cytat:
ja byłam w Mohito i kupiłam spódniczkę z baskinką i śliwkową bluzkę, która jest do niej w lookbooku, bo była ostatnia XS
I ile kosztuje ta spódniczka?

Cytat:
Rzyrafko:
TŻ na początku kozak, co to wielkiego iść na USG i zobaczyć, cwaniaczył strasznie, a jak przyszło co do czego, to bał sie bliżej podejść Z jednej strony był właśnie przestraszony, a z drugiej podekscytowany i wzruszony, aż musiałam się odwrócić od niego, bo czułam, że mi łzy napływają do oczu :cool
Słodko to muszą być piękne chwile dla Was a wiadomo już czy będzie mały wizażanek czy wizażanka?

Porozwarstwiały mi sie wczoraj 2 paznokcie i jeden się ułamał, chyba czas na kolejne podratowanie ich odżywką i będę musiała na jakiś czas odstawić lakiery do paznokci.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-08-10, 10:04   #1439
Hosenka*
Zakorzenienie

Ice:

Jeszcze nie wiadomo Na następnej wizycie za 4 tygodnie powinnam się dowiedzieć, o ile dziecko odpowiednio się ułoży.

Instagram

Stary 2012-08-10, 10:05   #1440
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ice:

Jeszcze nie wiadomo Na następnej wizycie za 4 tygodnie powinnam się dowiedzieć, o ile dziecko odpowiednio się ułoży.
To trzymam kciuki za maleństwo, żeby pokazało co tam chowa.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości