|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
wiecie co , mam problem ciągle jestem głodna
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Słuchajcie chce sprzedać parę zabawek FP po Maćku , może macie kogoś znajomego który byłby zaintersowany , zabawki jak nowe ![]()
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]()
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Catro brawa za pozbycie się pieluchy i schorzenia
![]() Już wspominałam że lekarka Bao chciała podkreślić powagę sytuacji. Czasami niektórzy chcą nastraszyć pacjentkę. Sara bawcie się ![]() ![]() Aneczka moja waga wygląda nieciekawie i ciało również. Trzeba mi drastycznej diety. Nie planujesz rodzeństwa ? Zostaw te zabawki. Mój Tż nie miała w planach więcej dzieci ale na wszelki wypadek Wojtkowe zabawki zostały w piwnicy. Teraz tylko chodzimy i wymieniamy ![]()
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-08-09 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |||
Zakorzenienie
|
w końcu
![]() fajnie się bawili ![]() Cytat:
To z zamkiem takie faktycznie gabarytowo jest że optycznie przestrzeń zabiera i wg mnie jest niebezpieczne dla takich małych kręciołków-nie dość że na wysokości, to jeszcze ta dziura na środku. Mojej to się nawet szczebli nie dało wyjmować, bo potem jej np.w którymś momencie nogi wisiały na zewnątrz. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem z naszego zadowolona, ale my mamy duży pokój dla Kubusia, więc spokojnie to łożko pasuje ![]()
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Nom
![]() ![]() ![]() Dziwne te budownictwo maja , w łazience np nie ma kontaktów, światło sie gasi sznurkiem ![]() W łazience mam wykładzine ![]() Jak ktoś sobie remonty robi to zmienia sie to i owo, panele, kafelki itd ja kominek wywalilam i ścianę burzylam bo miałam taki mikro salon. Panele i kafle dawalam na dół bo były dywany ![]() ![]() Jeszcze pare udziwnien sie znajdzie ![]() Ale ze zlewu w sypialni jestem mega zadowolona, tylko zmienić na jakaś fajna toaletę ze zalewem w swoim stylu. Dlatego ja sie cieszę jak mam remont i kocham ten syf remontowy . W tamtym roku dół robiony był ponad miech i jak widziałam zmiany to nawet gruz i wieczny syf mnie nie wkurzal . |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
monka, o tych kontaktach to wiem-takie prawo ze względów bezpieczeństwa. Moi znajomi podczas remontu se walnęli jeden "na czarno" żeby mieli gdzie szczoteczki elekt.podłączać.
Natomiast tych idiotycznych kranów gdzie w dwóch rogach są dwa kurki (te, no co woda leci-uciekło mi słowo), to nigdy nie zakumam . Ale co masz do kominków w salonach? Ale to jest zlew-zlew-taki jak w kuchni? czy umywaleczka mała? i tak sobie jest jak w domach wczasowych kiedyś bywały? bao, wiesz wg mnie jak dziecko ma 130cm to ciężko mówić że wyrosło z łóżka 160cm...że rozwaliło, czy że lubi spać w połowie poduszki to inna kwestia. To co-nasi mężowie to jak mają 10-20 cm do końca wyra to co mają zrobić? (no mój to już w ogóle przekichane-ma 198cm ![]()
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Wszędzie wykładzina (jasna
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Bao ![]() Dziś zawieźliśmy tz do pracy a sami z Miśkiem na cały dzień do rodziców pojechaliśmy... Przywiozłam trochę darów z ogrodu więc mam co robić przez najbliższe dni ![]()
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
Evi oj tak tak to wszystko jest w ramach bezpieczeństwa , nawet ten sznurk na swiatlo w łazience .
Nie nie ja nic nie mam do kominka podobają mi się, ale miałam tak mały salon ze byś padła , nie korzystalam z niego bo był na gaz a to raczej zero frajdy wiadomo taki prawdziwy to co innego. Więc polaczylam salon z jadalnia. Zlew taki normalny , jedno komorowy oczywiście z 2 kranami ![]() Lind jasna wykładziny to jest w momencie kupna haha a potem zmienia kolor , porażka . Schody mam w miarę okey albo już się przyzwyczailam hahaha . Wykladziny tez takie miałam i przy małym dziecku to masakra. Niektóre domy to nawet przedpokoju nie maja tylko odrazu do salonu wchodzisz . Z tymi kurkami to słyszałam różnie , niby tez bezpieczeństwo , bakterie itd i wiele innych. Anglicy jak jadą do innych europejskich państw i widza jeden kraj to pewnie myślą CO ZA dZIWACY hahaha Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-08-09 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie tez sie dziwie ze mowia ze wyrosl. Ja mam 178 i lozko 2m dlugie jest w sam raz. Gorzej u chlopcow bo maja 180cm,ale mysle ze tez moglabym normalnie spac,bo juz mi sie zdarzylo kilka razy
![]() Monka jutro Tobie link wstawie do tych butow. Z telefonu nie umiem
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
U nas jest w mieście sporo domków "fińskich" i tam w niektórych pokojach też są umywalki ale takie normalne, jak pisała evi były kiedyś w domach wczasowych.
Syn Tża ma łóżko 170 cm i ja i Tż spaliśmy na nim i było ok. Tżowi nogi zwisały ale nie narzekał
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-08-09 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
my mamy łóżko długie 220 cm,mój tż ma 193 i też mu często nogi wystają
![]()
#1425 |
Zakorzenienie
|
Madzia a spróbuj dotknąć palcem na link , potem powinny wyskoczyć komunikaty zaznacz, zaznacz wszystko , wklej . Dajesz na zaznacz wszystko i wyskakuje kolejne okienka z opcjali : kopii, wklej, wytnij . U mnie tak jest może u ciebie tyz .
Lind a co przytaszczylas? Co będziesz robić? Daj mi hehehe mi nikt nic nie daje ![]() Ana tyle dobrze ze nogi , a nie fujarka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to już chyba mam jak w raju ![]() ![]() I niech ktoś mi kiedyś powie że przy jednym dziecku jest zmęczony ![]() Dwójka z małą różnicą , to chyba najbardziej męcząca wersja , ale potem opłacalna . Moje gnomy same się sobą bardzo często zajmują ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Za parkowanie to jakaś stówka ![]() Zimno się cholera zrobiło . Dziś się dowiedziałam jak skarpetki wygladają . A w week mieliśmy na mazury jechać i chyba nic z tego jak tak piździ . Ja chcę upał ![]() ![]()
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Nie napisałam że była u nas totalna ulewa. Siedziałyśmy sobie z mamą i dzieciakami, tzn. Zosia + dwójka podopiecznych mojej mamy, dzieciaki rysowały i nagle jak walnęło, ło matusiu aż się lampy zatrzęsły, zaczęło lać jak wiadrem do tego grad i błyski i grzomty. 20 min i wszystko pływało.
Ja jutro z Zosią do okulisty zasuwam więc proszę trzymać kciuki cobym mogła jej oczy zakroplić, żeby nie było skutków ubocznych i żeby wreszcie można było zbadać jej te oczęta bo chyba zrezygnuję ![]() Ania też mam skarpety na nogach ![]()
#1429 |
Zakorzenienie
|
izau nas była też mega ulewa
![]() ![]() lind ale ci fajnie ![]() ![]() ![]() monka mi tez nikt nic nie daje ![]() W sobotę mam znowu gości 2 parapetówa ![]() ![]()
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Lind Fiu Fiu to szalej w kuchni. Jak już zrobisz to kurierem wyślij cosik hehehe Pamietam jak byłam gowniara i mama konfitury ze sliwek robiła a ja potem w zimie słoik otwieralam i wyjadalam lyzeczka ,
![]() Aneczka ale szalejecie , fajnie . Szykujesz to samo co tydz temu czy coś nowego . A twój mały do dziadków idzie czy z wami tylko ze śpi? Nie pamietam czy pisałas . Iza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zapraw mam pełno także jak coś to zapraszam na degustacje ![]()
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Ania- dziękuje za pocieszenie. Czyli jeszcze jakieś 10 miesięcy muszę poczekac
![]() Fajnie ze Wam się podobają moje poprzekecane słowa. To zasługa IPad. Ja sama leje jak mnie potem cytujecie. Zapomnialam o wizycie u ortopedy z Natasza. Miałam być w poniedziałek ale obudziłam się we wtorek. Pierwszy raz mi się to zdarzyło. A wizyty mam zapisane na dużym kalendarzu w kuchni. A dzisiaj podalam Nataszce mleko Oliwki. Było jej za mało mojego wiec foto kłam 30 i pomyliłam się. A puszki na wieczkach mam podpisane coby się nie pomylic ![]()
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Nie ma co się dziwić Pop, nie masz łatwo, i tak pełen szacunek za to co robisz... masz dużo siły, da sie jakos ta wizyte umówić w niedalekim czasie?
kiedy ty przespisz całą noc... ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Kochane jak przyrzadzic cukinie?? co z nia moge zrobic? jakos ja przyprawic? trzeba przegotowac ją?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja mam dzisiaj kolejną bezsenną noc ![]() ![]() Pop ![]() Nie pociesza mnie to ale przynajmniej wiesz co z mrówką czy evi miałyśmy na myśli pisząc o budzących się w nocy dzieciach a co za tym idzie braku snu. Jak Nataszka zniosła mleko Oliwkowe ? Brzuszek w porządku ? Szkoda przegapionej wizyty. Wujek pojechał na urlop ? Pięknie - same pytania ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Dzięki dziewczyny za kciuki, trzymajcie dalej ![]() Muszę niebawem obudzić Zosię jak sama nie wstanie, nie będzie zadowolona ![]()
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-08-10 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
P0P łączę się w bólu niewyspania
![]() Siedzę do późna z tz bo jak on wróci do domu to szybko dzieciaki obrobi, ja im tylko kolacje daję, kładzie spać, i chwilę pogadamy a już 24 ![]() Muszę te moje dzieci przestawić na wcześniejsze spanie. Młody cos ostatnio co noc budzi się na siku, co trzeba wstać, i iść z nim do wc ![]() ![]() Zwalę to chyba na 6-tki co mu właśnie wychodzą ![]() P0P dzięki Tobie przypomniałam sobie że dzisiaj z Erykiem mam badanie słuchu ![]() ![]() Aniu to żeś mnie pocieszyła z tym mandatem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- izz wysyłam dobre fluidy na tą wizytę ![]()
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Witam, ja juz od 6 na nogach.
Brzuszek Nataszy chyba ok bo nic jej nie było, kupka tez wyglądała dobrze. Ja juz niedługo będę się wysypiska bo mleka coraz mniej albo to ja nie potrafię go ściągać tym ręcznym. W sumie i tak miałam przestać ja karmić. Niedługo bedzie miała 6 mz wiec chba juz czas. ![]() A chba nie opłaca mi się kupować następnego laktatora elektrycznego. Szkoda ze sama nie potrafi najesc się z piersi. Co do wujka to on jest ale chodzi do pracy (od poniedzialu idzie na urlop) no i Natasza to zajmować się ja mu nie daje bo ona za mała. W nocy tez nie wstaje do dzieci. Dodatkowo mamy gości wiec muszę im ugotować. No i wczoraj Tz przyjechał i teraz mam 3 dzieci pod opieka. Bo ten niby nie moze chodzić. ALE NA PAPIEROSA TO KUSTYKA ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Iza- ja tez trzymam kciuki za badania i kropienie. Madzia- ![]()
#1437 |
Zakorzenienie
|
Pop prawie zapomniałam o Tżu i jego kolanie że przecież to dodatkowa osoba wymagająca opieki
![]() O wujka pytam tylko tak przy okazji pamiętania o datach np.. Wiadomo Nataszką tylko Ty i Tż możecie się zajmować - pamiętam jak pisałaś ![]() Goście - za dużo trochę wzięłaś sobie na głowę w jednym czasie. Może ten laktator to faktycznie znak ze czas skończyć dojenie ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Madzia w Bytomiu we wrześniu mamy coroczny półmaraton - zapraszam ![]()
#1438 |
Zakorzenienie
|
Coraz blizej mi do etapu 2 dzieci -chodzących,ale ogolnie moja Amelia nie est meczaca,takze nie mam na co narzekac
![]() ja szukam jakiegos mieszkania do wynajecia w wawie.......
![]() |
#1439 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i Goscie... to jak ty dajesz rade kobieto? Cytat:
![]() Oby na badaniu bylo wszystko ok, trzymam kciuki. Co do poznego chodzenia spac to u nas podobnie, tz wraca pozno i mala chcac sie nim nacieszyc chodzi pozno spac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
Nataszka z cukinią:dokup papryki czerwonej,pieczarek,kiełb askę i zrób pyszne leczo,możesz też ją zrobić jako zapiekankę z mięsem mielonym,pyszna jest też pokrojona w plastry-smaży się ją z cebulką próżoną,koperkiem suszonym i odrobiną czosnku i soli jako dodatek do dań
Evi bo te krany to z racji oszczędności mają ![]() a te umywalki w sypialni to chyba po to żeby siusiaka umyć ![]() Iza trzymam kciuki za wizytę Madzia za parkowanie na zieleni 50zł chyba jest mandatu,nam tez to się przytrafiło w obcej miejscowości ale zadzwoniliśmy do nich i podjechali do nas bo się kręcili w pobliżu,skończyło się pouczeniem na szczęście.Ale w Mielnie skleiliśmy 50zł Ania rzeczywiście fajnie masz teraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.