![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty- część V
jej ile tu nowych osóbek
![]() ![]() melduje się po dłuższym czasie charakterna Nensi ![]()
#1412 |
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie Wam podrzucić ciekawego bloga, a w sumie to sam pomysł
![]() Jak się okazało to moi sąsiedzi. Kiedyś na ich balkonie zauważyłam dwa koty, potem pojawił się kamper, a jak go okleili to dopiero trafiłam na stronę. http://www.catsonboard.com - blog https://www.facebook.com/Catsonboard?ref=ts - strona na fb A dzisiaj kota rano znalazłam w koszyku ![]() Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2012-09-03 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-09-03 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja milczę ostatnio, same wiecie dlaczego ![]() ![]()
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() A co do wspomnianej wcześniej dyskryminacji, często tak jest... ![]() ![]() Zdjęcie numer dwa- kot pilnuje myszy ![]() Edit: Nimfa20, moja kotka tak samo robiła, jak czytałam "Potop", ale być może po prostu jej się lektura nie spodobała... ![]() o 002.jpgo 068.jpg kot 141.jpgkot 158.jpg a 011.jpg
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2012-09-03 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Sorki, że wam się wcinam w wątek, ale szukam domów dla kociaków na terenie Lublina.
Misia wyrzucona przez okno.. kicia ma się już dobrze i szuka odpowiedzialnego domu. Straszna z niej pieszczocha i lubi się bawić. ![]() http://www.facebook.com/photo.php?fb...levant_count=2 8 tygodniowa trikolorka bardzo łagodna i przyjazna. ![]() http://www.facebook.com/photo.php?fb...e=1&permPage=1 4 Kocurki wyrzucone w zarośla, mają dopiero 4/5 tygodni.. http://www.facebook.com/media/set/?s...0631562&type=1 Jeśli, ktoś byłby zainteresowany adopcją, proszę kontaktować się telefonicznie pod numerem 602 228 411. |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
moze i są zawalone całe półki, ale takim syfem, że jak ktoś przeczyta skład, to nie poda tego swojemu psu
![]() |
#1418 | |||
|
Cytat:
![]() ![]() Aaaaa ![]() Napisz coś więcej ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() Zgadzam się z Mallą, fajne ma te kolory ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() Co słychać?
![]() |
#1419 |
Nie depcze krokusów
|
Zamówiłam UrineOff, bo już nie mogę znieść smrodu z fotela. Soda ani płyn do dywanów nie działają. Octu nie chcę próbować, bo mieszkam w kawalerce bez balkonu i wystarczy umycie nim okien, by przez parę dni capiło.
![]() |
#1420 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też nigdy nie mogę się zdecydować co do zdjęć ![]() Mój Cham dostaje Sanabelle w trójkącikach, kocie kabanosy. W Kauflandzie rozszerzyli asortyment o zabawki, środki pielęgnacji. Niedrogo. Czekam na kasę ![]() ![]() ![]() ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez motylek1007 Czas edycji: 2012-09-04 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zadomowienie
|
Więc, chłopaki są z nami od soboty popołudniu. Przez pół podróży płakali a później Irys usnął i Ilar poszedł w jego ślady. Co jakiś czas jednak dyszał i się martwiłam o niego. Pić nie chciał ale otwarcie szerzej okna pomogło.
Mieszkanko powolutku aż do dzisiaj poznawali i już znają każdy zakamarek a najlepszą kryjówką jest jakby to nazwać... spód ostatniej szuflady w komodzie :P Irys jest bardzo ufny i rozhulany. Chętnie daje się głaskać, nawet sam czasem na głaski przychodzi z ogonkiem do góry i mruczy. Jak się bawi to do upadłego. Ilar jest mniej ufny i spokojniejszy. Daje się głaskać tylko wieczorem. Bawi się ostrożniej i wolniej. Jedzą razem, piją razem, kupale walą też razem, bawią się i śpią razem a osobno tylko sikają :P Jedyne co mnie martwi to arie Ilarka. Pani z hodowli pisze że najprawdopodobniej woła on matkę. Jest tak że śpi albo bawi się i nagle cichutko grucha, miauczy a później daje głośne MIAUUU. Pomaga albo głaskanie albo jak Irys podleci do niego i go czymś zajmie. Jakby to było takie dwa albo trzy razy miau jak u Iryska to byłoby ok ale on na prawdę głośno i rozpaczliwie to wyśpiewuje po 10 razy albo więcej. No ale to pewnie jest maminsynek bo widziałam jak podczas zabawy szukał u Irysa cyca i gruchał tak jak na początku arii.
![]() |
#1422 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Pers Ci wystaje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
|
Cytat:
![]() Persilla u tej babki był dziki i do następnego dnia, dopóki nie wróciliśmy od weta. Pod wieczór zaczęła mu przechodzić gorączka i był bardziej żwawszy. Ale zawsze jest gotowy do głaskania. Czasem żałuję, że nie ma w domu jakiegoś dziecka dla tego kota ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- ![]() Pisałam kiedyś o kotce, która 1 listopada przyszła za mną, moją mamą i babcia z cmentarza. Kocica spała z babcią i ssała jej piżamę uprzednia ugniatając ja łapkami ![]() ![]()
![]() |
#1424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ostatnio jak jeździmy autem strasznie miauczy i dwa razy nam qupale nawaliła pewnie ze stresu ![]() ![]() zdrówko nam dopisuje i apetyt jest ![]() no i ostatnim hitem jest łapanie cieni w nocy. po ścianie skacze z pazurami jak jakieś auto przejedzie ![]()
![]() |
#1425 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
no masakra a ten dźwięk pazurów na ścianie
![]() ![]()
#1427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1428 |
Nie depcze krokusów
|
Wokół kuwety mam ściany z kartonu i je sobie zakopuje, w ten sposób zawsze słyszę, jak coś zrobi i lecę interweniować
![]()
![]() |
#1429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale powodzenia |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Nie depcze krokusów
|
On nie sika, tylko śmierdzi z nieznanych mi przyczyn.
![]() |
#1431 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
Ale mnie ten kot denerwuje, kupiłam jej legowisko, na początku się go bała, ale zaczęłam czasem jej tam jedzenie kłaść to w końcu zaczęła tam wchodzić, niestety nie na długo. Przyzwyczaiła się do leżenia na kanapie i spania tam w nocy to dziś to legowisko na kanapę położyłam i w sumie długo tam spała, dziś położyłam na podłodze i cały czas ją ściągam z kanapy, żeby na niej nie spała, wkładam ją do legowiska i wychodzi i się kładzie obok na panelach i tak w kółko. Denerwuje mnie to bo wydałam kasę a ona w ogóle z tego nie korzysta, nie chcę tego sprzedawać teraz. Jak by były w pokoju drzwi to by się może nauczyła, że nie może na łóżku spać... -.-
Sypnęłam kocimiętką, nie pożałowałam jej, teraz już leży w legowisku, tylko ciekawe jak często bedę to musiała powtarzać. Edytowane przez shirubya Czas edycji: 2012-09-04 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupno legowisk uważam za stratę pieniędzy, jeśli już to jakiś domek/budka z poduszką, w którym kot ma schronienie i prywatność ![]() Nie wkurzaj się na kota tylko na siebie za posądzanie kota o cechy których nie posiada ![]() U mnie świetnie sprawdzają się dla kotów hamaki na drapaku, osadzone na wysokości ok 1,5 m od ziemii, moje koty je uwielbiają, uwielbiają koty które mam tymczasowo, od tych małych po duże, lubia też wiklinowy kosz 2 piętrowy, w środku pod daszkiem miękka poduszeczka i widok na niebo (okno od ziemii) na pięterku mniejsza poduszeczka bez zadaszenia, czasem jak dół zajęty drugi kot korzysta z pięterka ale rzadko. Pozostałe elementy specjalnie dla kotów nie sprawdziły się ;/ legowiska na kaloryfer itp itd Edytowane przez marea Czas edycji: 2012-09-04 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Copyraptor
|
A co ja mam zrobić z małą marudą, która się na każde suche krzywi?
![]() Agrafka, duża, wcina Acanę wild. I wszystko cacy. Mała podeszła, pochrupała, pokrzywiła się - "zakopała" łapką. Próbowałam royala, próbowałam jeszcze czegośtam, normalnie, nic suchego jej nie pasuje - na wszystko marudzi i wybrzydza, wszystko "zakopuje" wytrwale i bardzo ostentacyjnie. A na mokre i mięcho się rzuca jak powalona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Nie depcze krokusów
|
shirubya - Niestety, może być bardzo ciężko z nauką
![]() ![]() A tak serio, to polecam kłaść legowisko w jej ulubionych miejscach do spania, tak aby nie mogła już na nich leżeć, np. na kanapie, a także przenosić ją, jak śpi. Możesz też postawić legowisko przy drzwiach balkonowych lub stabilnie na parapecie, by mogła siedzieć i oglądać z niego świat... Możesz też je włożyć do pudełka kartonowego, żaden kot nie odpuści pudełkom ![]() ![]() Nawiasem mówiąc, to ja się bałam, że kotek właśnie nie będzie spał ze mną w łóżku, tylko gdzieś obok... Marea - masz fotkę tego kosza?
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-09-04 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Nie depcze krokusów
|
Mój też na początku skakał... a potem stracił jajka
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.