|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
Chlopa musisz wyslac do tatusia na jakis przyspieszony kurs "zlotej raczki". jak sie to czyta to jest zabawne, ale bedac tam na miejscu i w Twojej skorce to huh, musialo byc ostro :P ja pewnie wkurzylabym sie, zostawila auto i poszla do galerii siku biedulko Ty moja! ale spoko nic sie nie przejmuj, podobno w ciazy wszystkie zwieracze sa luzne pozniej wszystko wroci do normy! mnie tez czasem sie wydaje, ze jak kichne to sle zleje wiec mysle, ze wszystko z Toba w porzadku :P glowa do gory!
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Witam wszystkie mamuśki
Wpadłam tylko opowiedzieć o wizycie bo od piątku nie miałam czasu ![]() Z dzidziusiem wszystko w porządku, ze mna też Dzidzia ma 9cm i 118g ale lekarz powiedział że jest to narazie mało istotne. Z początkowych ustaleń wynika że to 16 tydzień ale na usg stwierdził że 15tydzień termin porodu wychodziłby na 14 czerwca więc sama już nie wiem. Mówił że te 2 tygodnie to sie może wachać i to jest normalne.No i najważniejsze po długim wpatrywaniu sie w ekran monitora powiedział że wygląda mu na DZIEWCZYNKĘ ale nie na 100%. Dlatego też do następnego usg nie będę sie przyzwyczajać raczej
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeszcze nie gratuluję dziewczynki
|
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje zdrowego synka, lubie takie relacje konkretne na temat,a nie pitu pitu i na wszystko za wczesnie ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
czekamy na relacje i fotki!---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- no to siedz w majciorach i wypatruj jutro pierwszej gwiazdki ![]() juz teraz gratki 21 tygodnia, bo nie wiem czy jutro zajrze . przypomnialas mi zebym zerknela na swoj suwak...u nas dzisiaj 18 tydzien! wiec zaczynam 19
|
||
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosiulka za wizytę.Jeszcze chwila i nastawiam ciacho, nie lubię tak czekać i wypatrywać kiedy wystarczająco urośnie, bo nie wiem ile to jest to wystarczająco ...
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez wole opcje z lazienka...tylko teraz wymiekam przy domestosach i innych takich, wiec jednak wybieram kuchnie
|
|
|
|
|
#1417 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za 17 tc!Cytat:
Jak znajdziesz chwilkę, to wrzuć jakieś foto ![]() Cytat:
![]() A 14.06 to piękna data urodzenia (sama jestem z tego dnia, pierwszy termin miałam na 12.06 i kombinowałam już żeby przenosić i mieć z dzidzią urodzinki, ale z wizyty na wizytę termin leci do przodu, teraz mamy 8.06, więc może nie wyjść mi mój nikczemny plan )
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
9cm to juz brzmi dumnie nie? ja ostatnio uslyszalam, ze moj ma 10cm i czulam sie jakbym tam nosila jakiegos guliwera trzymam kciuki za potwierdzenie dziewczynki, bo malo ich tu u nas. sama po cichu tez licze na coreczke... |
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
jakie polskie autostrady???
![]() nie no, akurat jak przez Ostravę pojechaliśmy, to kawałeczek nowym kawałkiem A1 pojechaliśmy. ale to parę km tylko... i trzeba było zjechać na Jastrzębie i się jakimiś krzywiznami tłuc ale to nie te prędkości, więc nie wytrzęsło.Cytat:
![]() Cytat:
za duża bezwładność auta, no a wariatów na drogach pod dostatkiem. my to tak 130-140 sobie jedziemy, jak są warunki. tak się czuję bezpiecznie. może z większym samochodem byłoby inaczej, zupełnie inne wrażenie. a tak to wolę bezstresowo ![]() napłodziłyście jednak parę stron... nic to, trza nadrabiać
|
|
#1420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój pierwotny termin był na 8.06 a mój maz urodził się tego dnia i miałby super prezent w postaci córeczki (?) A tak to go trochę zamartwiło że dzidzia sie tak ociąga i chce się później urodzić![]() 14.06 też piękna data |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Na koniec chcialabym Wam zlozyc zyczenia swiateczne, bo wiele juz pewnie nie zagladnie tu przed swietami
Zycze Wam i Waszym rodzinkom wiele szczescia i milosci, sukcesow i pomyslnosci, niech Wam zdrowie dopisuje, a gotowki nie brakuje. Takie ladne zyczenia juz na Nowy Rok przesylamy i pamietajcie, ze w tym roku szampana nie popijamy … :P Wesolych! |
|
|
|
#1422 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 14 tydzieńCytat:
![]() Cytat:
za 19 tydzień
|
|
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dumna jestem z mojej dzidzi jak wróciłam z wizyty to odrazu skoczyłam po linijkę i patrzyłam ile to 9cm i porównywałam do różnych rzeczy heh ![]() Ja od początku czułam że mam tam córeczkę i mysle że to się zmieni bo ja tam odrazu widziałam czarno na białym dziewuszkę Ale wiem że gin nie chciał mi nic obiecywac żeby potem rozczarowania nie było bo to jeszcze doscyc wcześnie. Myślę że też będziesz miała córeczkę |
|
|
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałam Wam z całego serca życzyć zdrowych, wesołych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Za rok będziemy już ze swoimi pociechami
))
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym kraju.180 chyba bym padła, ostatnio już koło 100 mam stres, ale to na fotelu pasażera. Za długo nie jeździłam jako pasażer tylko kierowca i muszę przywyknąć, bo inaczej wydeptam dziurę w wycieraczce od hamowania
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
podczytuje Was co chwilkę, między sprzątaniem i garami. Ale już sie wyrobiłam z 3 ciastami, posprzątane z grubsza jest, jutro mąż dokończy ![]() Jestem już strasznie podekscytowana Świętami, wzruszają mnie jak nigdy chyba przez te hormony ciążowe. Pamiętam jak w zeszłe święta marzyłam, aby te spędzić z brzuchem Jutrzejszy dzień spędzę w pracy i pewnie już nie dam rady do Was zajrzeć ale wszystkim Wam życzę spokojnych, radosnych Świąt w gronie tych, których kochacie najbardziej.
|
|
#1427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no wlasnie syndrom kierowcy heheh
|
|
#1428 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Swoje miejsce na ziemi znajdziemy, bardzo tego pragniemy. Będzie naszą bazą wypadową do podróży wszelakich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i cudownie! KOlejny chłopak! Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na relacje!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już od wczoraj jestem u rodziców i tu pełne ręce roboty. Upiekłam wczoraj sernik i marchewkowe (zamiast philadelphii użyłam piątnicy, jak mówiła Lublana i polewa wyszla superowska), pomoglam mamie z bigosem itd. No i tak się w tym młynie załatwiłam, że straciłam głos... I generalnie poczułam nawrót choroby, więc dziś daje na wstrzymanie. Wieczorem tylko zrobie salatkę i śledzie z ananasem i wsio. Do porządków się nie włączam, nie mam sily. Jutro dojedzie do nas mój mąż i będę szczęśliwa. Jeszcze do Was zajrzę dziś, więc przyjdzie czas na zyczenia
|
||||||||||
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie wczoraj teściowa spytała czy czuję ruchy... to mówię, ze nie i niepotrzebnie dodałam, ze koleżanka już czuje.. na co teściwoa w panice, że t\powinnam ejchać do lekarza, że może coś jest nie tak ![]() a tydzień wcześniej moja mama stwierdziła, że coś za nisko brzuch mam ![]() niech się patrza na siebie ![]() miał być dziś lepszy dzień, a wcale nie jest Nie lubię świąt.. to chyba przez nie jestem nie w humorze
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wrażenie, że kiedyś Święta były lepsze i nie wiem czy dlatego, że byłam dzieckiem i inaczej to odbierałam, czy dlatego, że jakaś taka mniejsza komercja na Święta była. Teraz już od Wszystkich Świętych choinki w sklepach, kolędy, to już się człowiek zdąży znudzić tą atmosferą zanim Święta nadejdą. Ciasto upiekłam, ale jeszcze nie sprawdzałam czy wyszło. Upiekłam 2, jeden poświęcę na testowanie ![]() Czekam jeszcze na pralkę, rozwieszę pranie, bo do jutra musi wyschnąć (wczoraj o nim zapomniałam) i jadę do teściowej po ciasta.
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() myślicie, że za morderstwo męża na długo wsadzą mnie do więzienia? Biorąc pod uwagę ciążę i iego okropne zachowanie w dniu dzisiejszym?
|
||
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Xal dla mnie święta to czas udawania.. wielce siada się przy stole, udaje kochająca się rodzinkę, bez rpoblemów i skaz
![]() Ja w ogóle średnio rodzinna jestem i nie lubię takiego głupiego przesiadywania przy stole.. tym bardziej jak co chwilę słyszę "czemu nie jesz... no zjedz coś... spróbuj tego, tamtego.. jak to nie lubisz?! itp. itd." Będe głodna to zjem.. a że np. teściowa stawia 99% potraw, któych ja nie jadam, to co się potem dziwi, ze nie jem ![]() noo.. starałam się to kulturalnie ująć, bo normalnie dodałabym kilka **** |
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja na sekundę
![]() Z okazji zbliżających się świat Bożego Narodzenia życzę Wam samych radosnych szczęśliwych chwil. Błogosławieństwa Bożego i Świętej rodziny... Dbajcie o siebie i o dzieciaczki
|
#1435 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) no dokładnie! takie chuderlaczki jak na lalki z wyciąganą głową! bez sensu to... ale z tego co widziałam, to dziewczyny kupują takie pojemne bodziaki z zatrzaskami przy szyji, więc nie będzie problemu ubrać nasze maluchy ![]() u mnie jakoś od 11go roku życia ![]() oczywiście w ciąży się pogorszyło. rano polecam jeszcze w łóżku podnieść nogi i stopami trochę "dopompować" krew - kółeczka czy zadzieranie stóp, cokolwiek pasi. i po chwili dopiero nogi powoli w dół i w stajemy. a w sklepach nie kucać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
osad taki stary, szary i wżarty, bez ostrej strony syrenki by się nie obeszło! tak to jest, jak się wannę smyra a nie szoruje! ![]() oczywiście nikt nie zauważy nawet, że tą wanną się zajęłam, i będę byle jaką synową...
|
|
#1436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytędiabli za 19t ![]() Cytat:
Cytat:
i oby takim sie stał
|
|
#1437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie to że mi się chciało ![]() No fakt faktem tata większa złota rączka od mojego ale taty minusy są plusami mojego TŻ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-23 o 15:02 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 | |
|
Wtajemniczenie
|
kurczee ciasto mi jedno nie wyszło
Cytat:
idę dalej szaleć w kuchni
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Mam rodzinkę z Holandii więc nie mam jak teraz z Wami gadać, ale jak tylko wyjadą to nadrobię straty ![]() Życzę Wam spokojnych i magicznych Świąt a pod choinkę dużo kopniaczków
|
|
|
|
#1440 |
|
Wtajemniczenie
|
gratki z powodu udanych wizyt !!!
ja też bardzo lubię sprzątać, i troszkę niepocieszona jestem, że z powodu tego brzuszka teraz mam przykazane zaś leżeć, no ale maleństwo najważniejsze. mąż tylko pościera kurze, odkurzy i podłogę umyje. zawsze robiłam generalne porządki każdego zakamarka, i nie tylko przed świętami, tak czasem mi się włączało, no ale trudno nie pieczemy i nie gotujemy też w tym roku. wigilia będzie u mojej babci w gliwicach, teściowie z siostrą męża też przyjadą więc na szczęście nie będzie dwóch wigilii jak w zeszłym roku. coraz mocniejsze kopniaczki czuje, już czasem takie naprawdę silne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.

biedulko Ty moja! ale spoko nic sie nie przejmuj, podobno w ciazy wszystkie zwieracze sa luzne

Dzidzia ma 9cm i 118g ale lekarz powiedział że jest to narazie mało istotne. Z początkowych ustaleń wynika że to 16 tydzień ale na usg stwierdził że 15tydzień termin porodu wychodziłby na 14 czerwca
więc sama już nie wiem. Mówił że te 2 tygodnie to sie może wachać i to jest normalne.
ale nie na 100%. Dlatego też do następnego usg nie będę sie przyzwyczajać raczej
to jeszcze nie gratuluję dziewczynki
choć pyszny 
)

to teraz czekam na zdjęcie w sukience i relację 
chyba bym padła, ostatnio już koło 100 mam stres, ale to na fotelu pasażera. Za długo nie jeździłam jako pasażer tylko kierowca i muszę przywyknąć, bo inaczej wydeptam dziurę w wycieraczce od hamowania