|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Motylku, kochana jesteś
ja w tym roku nie mam w ogóle weny na życzenia, dlatego każdej z Was życzę wszystkiego, co najlepsze i najpiękniejsze ![]() mój kotek się dołącza do życzeń ... ostatnio z uporem maniaka jak próbuje coś napisać na kompie to mi włazi na klawiaturę i chce głaskanek ![]() Cytat:
![]() ja melduje, że po dzisiejszej dawce leków brzuszek miękki, ale czuje jakieś bóle w szyjce. i jak nie urok to ... zaczęły mi ręce drętwieć ;/ najpierw się przestraszyłam, a potem przeczytałam że to częste w ciąży. ale koszmarne, książki nie da się utrzymać :/ |
|
|
|
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
moj od samego poczatku uparcie twierdzi, ze powie kolo 20 tyg, bo "jest za wczesnie". na poczatku ciazy jak go pytalam kiedy mozna poznac plec to nawet cos o 6 miesiacu przebakiwal :P wiec w styczniu pojde z nastawieniem "i tak nam nie powie"...moze to bedzie jakas metoda hehe.a teraz juz uciekam do lozka. kolorowych i do jutra! |
||
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje również za życzenia.
Color ale cudowny prezent, ja licze na Wigilię, albo chociaż Sylwestra GratulujęPojechałam do Rossmana co CH no i zepsuł się centralny. Zostawiłam otwarte auto. No i stwierdziłam, że poczekam na TŻ ale pójdę zobaczyć co z zamkiem no i poszłam i tak chciałam naprawić, że zepsułam jeszcze gorzej. Wcisnęłam jakiś bolec z boku i drzwi w ogóle nie chciały się zamknąć, więc wpadłam w panikę, histerię, płacz, później taki kaszel, że aż się pojszczałam i siedziałam w aucie 45 minut czekając na TŻ jak skończy pracę. Zmarzłam. Cholernie zmarzłam. TŻ tez nie zrobił, więc uwaga uwaga, przywiązałam drzwi na kabel do rozruchu i tak je trzymałam. Jechaliśmy 5 km tak. Ja z duszą na ramieniu, zajszczana, zapłakana, wpadam do domu mówię co i jak, tata wyszedł nacisnął klamkę od środka i się naprawiło Gówno chłopu nie zegarek! Dobranoc!
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
Ufffff wszystko ok wyszło
Spanikowałam strasznie wczoraj bo najpierw tygodniami słuchałam: "Ale duży ten brzuch", zaczął maleć to każdy naokoło "Ooooo co Ci tak maleje ten brzuch"? A że to moja pierwsza ciąża to nie wiem za bardzo co jest normą a co nie. Nie dość że to moja pierwsza ciąża to w rodzinie najbliższej jestem najstarsza wnuczką, pierwszą synową, pierwszą mężatką i pierwszą ciężarną nazwijmy to z tego pokolenia. Każdy tak bacznie mi się przygląda, że każdego dnia słyszę jakieś nowe spostrzeżenia i zalecenia. Prawdę mówiąc to właśnie rodzina taką uwagę przywiązywała do tego brzucha na czele z teściową, która mi codziennie biadoliła o malejącym brzuchu i o tym jakie to straszne. Więc jak zobaczyłam rano ten płaski brzuch to aż mi serce zamarło na chwile i wpadłam w popłoch. Ale racja- lepiej panikować niż coś przeoczyć. Z drugiej strony muszę przemówić wszystkim do rozsądku, że po prostu mnie stresują tą "opieką" nade mną i moim brzuchem. Od lekarza usłyszałam w sumie logiczne wyjaśnienie: że mój dotychczasowy brzuch nie był wynikiem tego że dziecko jest tam takie duże i mi go wypycha, tylko na początku ciąży mamy ciut inne hormony, które powodują, senność, mdłości, puchnięcie jelit i zatrzymywanie wody w organizmie. Poza tym macica na początku baaardzo się może rozszerzać, a potem znowu obkurczać do prawidłowych rozmiarów. I najważniejsze- że wszystko jest ok
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Halo
w końcu mam chwilkę przy herbatce i sałatce warzywnej![]() zaraz zaczynam wielkie pieczenie babeczek serowo-makowych z kwestii smaku w tamtym roku wszyscy je chwalili ka brzucha nie widzę ale koleżanka mówi, że mi zaczyna pod biustem i za kilka tygodni wyskoczy ładny, no niech jej będzie:Pwrzucam Wam choinkę moją pierniczki później pokażę![]() ps. możliwe żeby mnie puknęła dzidzia właśnie? nie za wcześnie?
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
melduje tylko,że żyje i mam się dobrze.Pojechałam do rodziny na swieta i mam tu utrudniony dostęp do netu.
|
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi się nie wiem czy wydawało, czy faktycznie, ale wczoraj w nocy "miałam"/"czułam" w brzuszku takie dwa malutkie bąbelki. Nigdy czegoś takiego nie miałam, wiec może to dzidzia daje znać o sobie ![]() Motylku- dziękuję za piękne osobiste życzenia! A co do zaginięcia, nie zaginęłam, przynajmniej ja, ale mam chłopa chorego w domu. Kto miał/ma to rozumie. Dzwonił wczoraj z pracy, że strasznie go kaszel dusi, więc poleciałam do apteki po syropki i coś mnie tknęło żeby kupić coś na grypulca. Przylazł wczoraj z pracy to już ledwo żył, ale uwaga! Pojechał grać w piłkę! Wrócił z piłki to mało płuc nie wypluł, a gorączki to na bank miał z 39 stopni. Wziął gorącą kąpiel i się zaczęło zdychanie. A że to typ twardziela, to po co ma coś brać, samo przejdzie. Na szczęście był tak śnięty, że przez sen udało mi się Mu zapodać takie dawki leków, że przed 24 wstał na nogi i dał radę się przebrać w piżamę. Fochem też zarzucił, bo Go wyrzuciłam z sypialni i kazałam spać w drugim pokoju żeby nam nie zaszkodzić Oczywiście nie mógł też zrezygnować z pójścia dzisiaj do pracy, przecież nic Mu nie jest. Więc dobra żona nastawiła sobie na 3:20 budzik, zrobiłam Mu kanapki i do pracy i do zjedzenia na miejscu, zaaplikowałam masę leków i polazł. Teraz dzwoniłam, to czuje się średnio, czyli jak wróci to będę miała powtórkę z wczorajszego dnia! Grrrr...Chory facet to beznadziejny facet ![]() Tak więc nie wiem czy uda mi się tu zajrzeć jeszcze, bo przecież posprzątać ktoś musi, a i 2 ciacha do zrobienia i rybka ![]() Kochane, życzę Wam spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia. Oby były rodzinne i białe! ![]() (i żeby nam się zaróżowiło na tym wątku )Buźki!
|
|
#1388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Na początku chciałam pochwalić choineczki i podziękować za życzonka
![]() To może i ja ... tylko ja wiecie, umysł ścisły aż do bólu Zdrowych, wesołych, rodzinnych i z kopniaczkami Świąt ! Szkoda ... Cytat:
![]() Mój mężuś powiedziałby, że się najadłam i mam wzdęcie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratki dla siurków! Lonely - Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia . co do dlugości wizyt - ja mam tak: przed wizytą do położnej tam waga i ciśnienie - ok 3 minut Potem gin - 10 minut (gadu gadu, badanie na fotelu, gadu gadu i papa) USG rożnie do 11 tygodnia - 5 minut, 11-13 tydzien 7 minut, teraz połówkowe ok 15-20 minut.. Tylko to bylo samo USG badanie u ginekologa mam oddzielnie. Wszystko mi zdązył zrobić i film nagrać ![]() Co do macicy- ja jestem w 20 tc i czuje ją od tygodnia- półtorem pod pępkiem. tzn półtorej tygodnia temu konczyła się na pępku - miałam pod pępkiem coś czego nie miałam wcześniej, taki twardy organ jak wkładałam palca w górną częsć pępka gdzie jest taka cienka skóra. A teraz czuje coś twardego nad pępkiem jakieś 2 cm.. Wcześniej tego nie było więc to chyba macica... |
||||
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja już teraz sama nie jestem w stanie jej znaleźć. Udało mi się wtedy u lekarza i po powrocie. Ale miałam silne mięśnie na brzuchu, nawet jak okrywał je tłuszcz i one zawsze u mnie takie twarde były i nie jestem w stanie rozróżnić czy to mięśnie czy macica ![]() Trudno. Jakoś będę musiała z tym żyć ![]() TŻ pojechał do pracy, po pracy jedzie do siebie do domu ech, prezenty już pod choinką, leżą i czekają. Jak nie ma dzieci małych w rodzinie to ta magia Świąt gdzieś ucieka jednak.
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
za parę godzin wyjeżdżamy do teściów na święta, a ja jeszcze nie spakowana i na wizażu buszuję, a co! mąż śpi więc czuje sie usprawiedliwiona piernik upiekłam, ale zapomniałam wrzucić do srodka suszonych moreli i śliwek i zaraz będe kombinować jakąś masę do przełozenia ciasta bo za suchy choć pyszny ![]() a TERAZ RELACJA Z WIZYT w poniedziałek byliśmy sprawdzić echo serca i dopplera. Mega kosmiczne badanie! Zobaczyć jak kraży krew w dziecku- bezcenne. Jeszcze to wszytko na kolorowo. No czad. Trochę drogo bo ponad 300 zł zapłąciliśmy, ale jestem uspokojona. Lekarz cały czas powtarzał ,,super", a na końcu stwierdził, że ,,dziecko mu się podoba" zabawne stwierdzeniePowiedział że będzie synek! Tak jak czułam od początku. W piatek byliśmy u mojego prowadzącego lekrza i ten też wszystko pomierzył i potwierdził ze będzie synek! Interes ma całe 8 mm, a dżunior waży 410 g! życze Wam najpiękniejszych Świąt. Niech atmosfera przy stole będzie wyjątkowa! My już mamy najpiękniejszy prezent na te święta, więc tego nie trzeba życzyć A zdrowia dla Was wszystkich i spokoju ! Buziaki ![]() lecę sie ogarnąć
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2012-12-23 o 10:03 |
|
|
|
#1392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
skoro kolezanka widzi to napewno jest a ktoty tydz. jestes ? nie chce mi sie zagladac heheh na pierwsza strone hihichoinka piekna , kazda śliczna , kazda inna i dzieki temu kazda ma swoj urok a ja własnie warzywka wstawłam na sałatke zaraz jajca , potem do sklepu jeszcze i caly dzieonek pichcenia
|
|
#1393 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do dzidzi to być może Każda czuje w swoim czasie. Poczekaj aż się powtórzy to będziesz miała pewnośćCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do tej pory czułam od czasu do czasu "coś dziwnego" ale nie byłam pewna czy to jelita czy małe.. Wczoraj dostałam mini kopala po samym środku ,na samym dole brzucha.. To było to![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się i ja ze śniadankiem i w 17tc
|
|
|
#1394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trochę wcześnie na ruchy ale kto wie, kto wie ja takie dziwne puknięcie też dość wcześnie poczułam ale nie byłam pewna co to... czekałam więc i po jakimś czasie Mały się odezwał konkretniej u mnie to było 16t i kilka dni a te pierwsze, których pewna nie byłam (i nadal nie jestem, więc nie traktuję tego jako pierwszych ruchów) coś w tym terminie co u Ciebie teraz... Cytat:
za wizytę i gratuluję synka ![]() Wesołych --- Cześć Niedawno wstałam, zjem śniadanie i się biorę za robotę
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-12-23 o 10:22 |
||||
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 17 tydzien
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrabiam bo zaczynam pieczenie żeby zdążyć przed kościółkiem
ale chcę wszystkim wam i całym waszym rodzinom życzyć najweselszych Świąt Bożego Narodzenia - pachnących, ciepłych i spokojnych
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. Wczoraj nie miałam nawet chwilki żeby Was poczytać.. wieczorkiem już się zalogowałam, myślałam że mi się uda... ale jednak nie.
Mam całą sobotę do nadrobienia, nie wiem kiedy to zrobię. Ale na pewno nie teraz. Zaraz wyciągam ciasto z piekarnika i pędzimy do Kościoła, potem do Teściów na obiadek Ogólnie ślub udany, było bardzo sympatycznie i mimo wszystko tak jak chcieliśmy-kameralnie ![]() Wieczorkiem do Was wpadnę buziakiiiii |
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Zdążyłam tylko zauważyć mnóstwo życzeń z okazji Naszego Ślubu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-12-23 o 11:10 |
|
|
|
#1399 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Merry Christmas! Magicznych, śnieżnych, spokojnych i leniwych świąt, zdrowych! W gronie rodzinnym i w dobrych humorach, radości z każdej minuty spędzonej przy stole, na rozmowach, żartach, głaskaniu brzuszka i nuceniu kolęd!!! ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Na pewno było tak jak sobie wymarzyliście, a jak! super, że znalazłaś czas tu wpaść, czekamy na wieczorną relację!!! ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Dziękujemy ![]()
|
|
#1400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na fotkę ![]() Robię ciasto, czekam na część pierwszą wyrastania drożdżowego ...
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tydzien 16ty leci
|
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zL4 nie bede walczyć, znów mieć non stop stres za200pln.. eh.. to umowa zlecenie,może być ciężko.. mam to w d.. ciuszki mi zabrali i spakowali pod choinkę Cytat:
mi też drętwieją, masakra ![]() w nocy nie bylam w stanie sie napic bo mialam wate zamiast rąk ![]() cieszę się,że u Ciebie lepiej Lonely-cieszęsię że jesteś zadowolona,to najważniejsze ![]() mam już wsio posprzątane, gotowe na święta.. najwięcej roboty będzie jutro..dziś zostały ciasta do popieczenia i mięska do zamarynowania.. weszłam na chwilę nadrobić a tu ledwo co napisane ![]() AAAA,jutro 21tydzień
Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-12-23 o 11:45 |
||
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam powiedzieć, że kurcze uwielbiam sprzątać łazienkę
Tak serio serio...
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też! myślałam,że tylko ja jestem gamoniem uwielbiam,tak idealnie widać różnicę, tak pachnie i w ogóle.. ![]() uwielbiam ![]() właśnie skończyłąm
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektórzy lubią siedzieć w kuchni, a ja w łazience aaa gold_fish GRATULUJĘ syna!
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja i w kuchni i w łazience normalnie wpisze w cv w zainteresowania Spadam girls! JEszcze raz przenajcudowniejszych świąt!! |
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubie ogolnie sprzatac jak jest czysto heheh i pichcic heheh
|
|
#1409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
color za 17t ![]() cloche cudnie że dojechaliście cali i zdrowi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() lonely super że wszytsko sie wam udało tak jak chcieliście to teraz czekam na zdjęcie w sukience i relację ![]() no i zaczynamy dziś 14t!
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię sprzątać łazienkę ale nie moją mikroskopijną
w której ledwo można się obrócić Swoją umyłam przedwczoraj, dziś trochę odświeżę bo jest zakurzona przez wczorajsze wstawianie drzwi (jak wszystko z resztą ale powoli wychodzimy na prostą ).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

Ja to Mu tam napomagam, no ale cóż. A, że mój tato to tzw "ojciec dyrektor", to zażyczył sobie wyjazd o 9:30 i znając życie już od 9 będzie wydzwaniał czy jestem gotowa, albo o 9:20 zadzwoni i powie, że czeka już w samochodzie 
ech, prezenty już pod choinką, leżą i czekają. Jak nie ma dzieci małych w rodzinie to ta magia Świąt gdzieś ucieka jednak.