|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
Cytat:
) ale w niedziele mamy oficjalne ważenie z chłopakiem. Przed pracą to często do kibelka nie zdążę nawet bo spie do ostatniej chwili, więc wynik jest nierzetelny - zawsze z 0,5 kg można schudnąć na szybko Cytat:
[QUOTE=antonina78;38653937]Powodzenia, mimo że nie ma ocen co trzeba zrobić to trzeba ![]() mysiunia85g Gratuluję spadku ![]() karolinadobra Nie tajemnica, choć nie ma się czym chwalić. Mam 175cm zaczynałam ok 1,5 roku temu z wagi 110kg. Strasznie wyglądałam no i w końcu mnie motywacja dopadła. Jadłam zdrowo a przede wszystkim pokochałam bieganie. Zaczynałam od zera, ale forme wyrobiłam i biegałam kilka razy w tygodniu. Schudłam w kilka miesięcy do wagi ok. 82kg czyli około 28kg. Momentami nawet widziałam 7 na przedzie, ale tylko momentami ![]() Potem poznałam mojego kochanego, rozwaliłam stopę = brak biegania, zaczęłam prace biurową, olałam wszelkie zdrowe nawyki no i mam za kare :P W rok zaś nazbierałam kilogramów i właśnie podejmuje walke ostateczną. Tym bardziej że mój chłopak też jest na diecie, chodzi na siłownie itd. więc oboje zmieniamy dietę na zdrową ![]() gorzala Kuuujon ![]() ![]() Dziś mam dzień bez ćwiczeń. Wracając do domu kupiłam szpinak i muszę wykombinować co z nim zrobić. Muszę sobie kupić mały mikser/blender żeby mięcho z kuraka mielić do mielonego. Najbardziej lubię spaghetti z mięchem mielonym i właśnie to mi dziś chodzi po głowie, ale chyba dopiero w weekend upichcę. A może macie jakieś ulubione przepisy z wykorzystaniem szpinaku ? Każda inspiracja jest cenna ![]() PS. A na lodówce to mam foto z wagą z liceum, czyli około 75kg. To mnie bardziej motywuje niż swoja upasiona wersja :P Nooo i do takiej wagi mniej więcej dążę
No matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch. ![]() Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2013-01-15 o 17:48 |
||
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
wcale nie kujon, jutro 3 wpadnie
Tzn mam nadzieje, bo nie ucze sie na to :P tylko cheat gotowa
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Marina
jestem Kochana Wróciłam niedawno z rehabilitacji. 2 lata temu zimą zaczęłam się spotykać z facetem, który potem był TŻ Zachciało nam się do kina jechać, to się żeśmy umówili, że po mnie do domu podjedzie. No i podjechał. A że zima była, mroźno i śnieżnie, ubrałam szal. Szal owy bardzo długi był, rzekłabym że rolka papieru toaletowego jest krótsza Wsiadłam więc do auta na szybko, nawet nie zdążyłam się dobrze ubrać, bo spieszyliśmy się, aby się nie spóźnić na seans. Szal zarzuciłam byle jak no i spoko, jedziemy. Trzeba było pół miasta przejechać, żeby dotrzeć na miejsce. I jedziemy sobie, paćka na ulicy jak choler, błoto, wszystko okropne, brudne. Ludzie idący chodnikiem patrzyli się dziwnie na nasze auto, aż się dziwiliśmy czemu, przecież nic specjalnego I śmiali się ludzie, pokazywali nas palcami...Aż głupio. I taki cyrk, się potem okazało... TŻ wyszedł z samochodu żeby mi drzwi otworzyć i zamiast mi je otworzyć to prawie turlał się ze śmiechu... Okazało się, że większa część mojego szala WLOKŁA SIĘ PRZEZ PÓŁ POZNANIA ZA NAMI, bo przytrzasnęłam go drzwiami Oczywiście szal cały upaciany, obłocony i trafił od razu do kosza. Ja miałam focha trochę, bo TŻ pół filmu się smiał ze mnie ![]() dodam jeszcze, że przy szalu były frędzelki i były całe zdarte
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-15 o 18:14 |
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie naolejowałam sobie włosy. Mam problem ze skórą głowy, robią mi się krostki, swędzi...prawdopodobnie przesuszona skóra głowy. Kupiłam dziś olej neem ( podobno ma super właściwości ). No więc siedzę z tym olejem na głowie, w reklamówce, owinięte ręcznikiem i mało nie zdechnę ze smrodu. Muszę wytrzymać. Cóż tam smród w porównaniu z właściwościami
![]() Macie jakieś doświadczenia w olejowaniu włosów? ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Tyszka...uwielbiam ze szpinakiem......pierogi
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie zabawna historyjka
Czytając tak czułam, że się przytrzasnął Hmmm.... w szalu wręcz damą miałaś być... hihi ![]() Asia no ja nie olejkuję Aczkolwiek jakaś kuracja by mi się też przydała. Znajoma używała mieszankę olejek rycynowy, cytryna i jajko (albo żółtko) lecz nie pamiętam na co
I start: 7 maja 2012 II start: 31 lipca 2014 ......... 134,9 1 stycznia 2015..........121,9 6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 - 120 - 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80 Edytowane przez Marina__ Czas edycji: 2013-01-15 o 18:47 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Marina
Szal ze mnie damy nie zrobił niestety Raczej Marynę ze wsi Jak mi się coś śmiesznego przypomni to napiszę Muszę przejrzeć bloga, może tam coś ciekawego jest, a nie pamiętam Ja dziś dietowo w miarę cudownie Mało kalorii wyszło, nawet za mało (zaraz podliczę, ale aż się boję, bo może nie być nawet 1000 kcal ). Nie mam dziś apetytu. Teraz jedynie wszamałam ze smakiem kolację, bo kupiłam jakiś dobry chlebek ze słonecznikiem Dzień zleciał mi tak szybko, że nie wiem gdzie i kiedy Zabawy z królikiem z godzinę, dzisiaj był nader lotny i żywy i robił ósemki i okrążenia między moimi nogami Piesek też dziś bardzo energiczny i nie mogłam w spokoju dywaników z auta wytrzepać Cały czas stała koło mnie i przeszkadzała swoimi gabarytami Oczywiście domagała się uwagi. I ciasteczek Idę podliczać jedzonko
|
|
|
|
#1420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja juz po masażu , dziś ręce wew strona , boczki i uda wew strona wiec nieładnie powiem włożyłam sobei vibra miedzy nogi
jak miska połóże to jeszcze podziałam choc czuje ze padne bo mnie głowa nawala ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() , lepsza motywacja by była widze że gubieniu kg masz juz wprawe ![]() , ja kiedyś do 72 zeszłam ale to było wieki temu i później już tylko rosło i rosło ![]() jesli chodzi o kominek cudna sprawa , pięknie wygląda i wogóle klimat fajny ale....sprzątania co niemiara ![]()
Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-01-15 o 19:07 |
||
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
karolinadobra
nawet mi nie przypominaj Pierwsze co zrobiłam wchodząc po powrocie do domu, to nie rozpakowywanie czy przywitanie się z rodziną, tylko od razu poleciałam do łazienki i pięć razy głowę myłam A jeszcze wtedy miałam włosy do pasa Teraz to tam rachu-ciachu umyte i raz dwa same się wysuszą Z kolei trzy lata temu jak byłam z facetem nad morzem, również nie było niby chwilowo ciepłej wody i pamiętając doświadczenia z Karpacza, myłam włosy w zimnej wodzie Ale potem zrobiłam larum w recepcji, że nie płacimy za utrudnienia i od razu ciepła woda się znalazła u mnie tragicznie jedzeniowo. Zabijcie mnie, ale nie nazbierałam nawet 1000 kalorii Nie jestem głodna Chyba jestem chora |
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam coś podobnego i kupiłam sobie nowy szampon firmy ziaja, wszystko zniknęło. Mąż ma czasem coś podobnego ale on ma atopowe zapalenie skóry więc on potrzebuje po 1. często ścinać włosy, po 2. myć szamponem który ma jakiś składnik - nie pamiętam jaki ale ma go np. head and shoulders
Ja trzymałam dietę super, nawet ćwiczyłam, aż na wieczór przyszła mama powiedzieć mi że wracała z moją teściową i jak przebiegała ich rozmowa. Z nerwów 2x mnie przeczyściło, było mi niedobrze a jak poczułam się lepiej to usmażyłam sobie 2 parówki. |
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie...dla mnie to nic złego za mało kalorii, w końcu i tak mamy nadbagaż. Jak się kilka dni zje mniej to nic się nie stanie a przynajmniej się żołądek skurczy
Co do historii z szalem..... ![]() Zmyłam już ten olej. Trochę mi włosy śmierdzą ale przynajmniej przestało swędzieć ( podobno ten olej i na psie pchły działa |
|
|
|
#1424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie jak ktos wkuuurwiaia to go olewam po prostu , szkoda nerwów , czasu i zdrowia przedewszystkim. nawrzucaj jej przez telefon ze jest głupią p*i*z*d*a i juz humorek Ci sie poprawi
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To przecież nie jest długotrwała głodówka to nawet nie jest głodówka a my nie jesteśmy tutaj od ciągłego wytykania sobie drobnych błędów i robienia z igły widły jak jest na innych forach
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umyłam właśnie włosy i trochę przeszło swędzenie, ale czasem mam dzień, że nie mogę przestać się drapać Chyba będzie trzeba iść do dermatologa. A wszy nie mam jakby co! ![]() To ja jestem chodząca Bridget Jones
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-15 o 20:19 |
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Drugi dzień uczciwej diety ogłaszam za zaliczony !!!
![]() Ale się cieszę Tylko, że dziś @ dostałam to ta waga może się troszkę kiwać ale nie będę się na razie ważyć aby nie stracić zapału przez zatrzymanie wody.Dziś już nic nie jem, ewentualnie kawałek zielonego ogórka i duuużo wody
|
#1428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poprostu tak bardzo mnie zabolało co ona robi swojej wnuczce. |
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Pancia nie zajadaj stresów bo wrócisz do starych nawyków i wagi bardzo szybko...
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Pancia....może poćwicz na rozładowanie nerwów
Marina....ja też mam drugi dzień zaliczony Ogólnie....ja powinnam iść do dermatologa ale jakoś ciężko się wybrać. Nie zawsze mnie swędzi, wesz nie mam. Ten olej to ma właściwości gojące, zapobiega swędzeniu a przede wszystkim ma nawilżyć skórę bo chyba mam za suchą. |
|
|
|
#1431 |
|
królikoholiczka
|
Któraś tu pisała o olejowaniu
ja bardzo często olejuje włoski
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie szlag trafi
Wszystko mnie swędzi! Dosłownie! Doczytałam się na ulotce jednego mojego leku, że skutkiem ubocznym bardzo często są reakcje skórne i świąd! Nie będę brała tego świństwa, bo się zadrapię Ospa była mniej uciążliwa ![]() Nie dość, że mnie boli żołądek od leków, głowa, kręci mi się w głowie to jeszcze skóra!!! |
|
|
|
#1433 |
|
Rozeznanie
|
To poszłam szybkim marszem na spacer co by spalić te parówki. Nie mam zamiaru więcej zajadać, to była jednorazowa wpadka. Teraz się bawię z dzieckiem i mam w 4 literach teściową. Nie chce znać swojej wnuczki to nie, zawsze są jeszcze moi rodzice, moja siostra z mężem i przede wszystkim MY jako rodzice.
|
|
|
|
#1434 |
|
królikoholiczka
|
Asiu ja olejuje włoski 3-4razy w tygodniu, często na noc
a co byś chciała wiedziec dokładniej?
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
Emilia....czym olejujesz (????? Idiotyczne słowo)? Jak idziesz spać z tym olejem to coś na głowe zakładasz? Widzisz że to pomaga?
Teraz zmykam mecz w łóżku pooglądam .....do jutra Babeczki |
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1437 |
|
królikoholiczka
|
Przeważnie rycyna, olejem z alterry lub oliwa z oliwek... Zawsze używam jednej łyżki i to starcza na całe włosy... A na noc jak nakladam to robię warkocz i kładę starą poszewke na poduszke. Duzo o olejowaniu dowiedzialam się z bloga anwen... www.anwena.blogspot.com
|
|
#1438 |
|
królikoholiczka
|
Moje włosy dzięki temu mniej się przetluszczaj, są mocniejsze i mniej podatne na uszkodzenia, szybciej nawet rosna
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Coś mi wizaz szwankuje ... :/
|
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- tyszka_ Zapiekanka ze szpinakiem i tuńczykiem Składniki: Szpinak, może być mrożony (500g), pół paczki makaronu (ok 250g), kilka pomidorów (zależnie od wielkości), puszka tuńczyka w kawałkach w oleju, jedna czerwona cebula, kilka ząbków czosnku, zioła prowansalskie, pieprz, sól, 2 jajka. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu (najlepiej żeby był "al dente"). Pomidory i cebulkę kroimy w plastry . Szpinak rozmrażamy lub podsmażamy (w zależności jaki się ma) na patelni, wciskamy do niego czosnek, dodajemy tuńczyka razem z olejem z niego i chwilke (2-3min) razem podgrzewamy, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy zioła prowansalskie , pieprzymy i solimy do smaku. Układamy ugotowany makaron do naczynia w którym będzie zapiekane. Na makaron kładziemy pomidory i następnie cebulę. Na to nakładamy wcześniej przygotowany szpinak z tuńczykiem i czosnkiem. Na sam wierzch wbijamy jajka i rozcieramy po całej powierzchni. Wkładamy do piekarniki nagrzanego do około 200 - 230 stopni i zapiekamy 20min. Potrawa jest gotowa jak jajka na wierzchu się ładnie zetną.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

). Nie mam dziś apetytu. Teraz jedynie wszamałam ze smakiem kolację, bo kupiłam jakiś dobry chlebek ze słonecznikiem
Teraz to tam rachu-ciachu umyte i raz dwa same się wysuszą
Chyba jestem chora 

Chyba będzie trzeba iść do dermatologa. A wszy nie mam jakby co!
Ospa była mniej uciążliwa