|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() no no no szaleństwo DDKochane, nie piszę nic bo muli mnie :/ mam też to drugie :/ mam nadzieję, że nie zaczyna mnie czyścić.... z Julią zaczęło jakoś 4 dni przed P.
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
qrcze ,znowu muszę nadrabiać ..... staram się na bieżąco Was podczytywać w drodze ale net w tel.nie współpracował i nic napisać nie mogłam........
ja się pochwalę ,że dzisiaj przeszłam parę kilometrów bez kolki -nie wiem czy zapomniała,że musi mnie złapać czy co ? byłam dziś z kubą calutki dzień na mieście potem po ninke do przedszkola i na angliku ,w domu dopiero przed 19 i co ?i nic ... zero zmęczenia ,boleści albo czegoś podobnego ......
|
|
#1413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze że to nie jest szkodliwea przy tym wszystkim złapałam też paciorkowca ![]() Cytat:
![]() leżaczek super ![]() Cytat:
Cytat:
Ty się boisz? co ja mam powiedzieć jak mój w 31 miał 2,5kg?!Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#1414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio nio tylko pogratulowac ![]() ja szlam dzis fakt bylo ciut pod gorke jakies nie wiem ze 2km ... a czulam sie jak doszlam pod dom znajomych jakbym nie wiadomo jaki szczyt zdobyla ... no i przez ok 30min w domu ciaglo mnie w tej pachwinie .. no ale starosc nie radosc - mlodosc nie wiecznosc ![]() ![]() no nic ja skonczylam segregacje nawet rozmiarami :P cofam sie do 37strony i Lece cos nadrobic |
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To aż mnie w krzyżu załupało, jak to przeczytałam. Trzymam kciuki za Michałka - jeśli chce wystartować, to wie, co robi
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
despa dopiero jestem teraz czy pomoc z power pointem dalej potrzebna? bo akurat dobra jestem w te klocki
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1418 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no to nadrabiam.......
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo niby lepiej nie kłaść po karmieniu na pleckach bo jak sie uleje to żeby się nie zaksztusiło... z drugiej strony dzieci maja odruch przekręcania - w takich momentach - główki na bok..... istnieje też opinia aby dzieci kłaść w różnych pozycjach-na boczku raz jednym -raz drugim ,na brzuszku a na pleckach rzadziej aby główka sie nie spłaszczyła ...... a np. u mnie - kubie prawie nigdy się nie odbijało i nie pilnowałam tego.... bardzo rzadko ulewał ,a u ninki z kolei czasami lało sie jak z fontanny - na odległość nawet po odbiciu ..... Cytat:
![]() Cytat:
........ a tak na serio to często ludzie tak postępują - wielka łaska ,że przyjdą ..... a co do sukienki to pokaż ,pokaż
|
|
|
#1419 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam.
za wszystkie rozpoczęte dziś tygodnie. U mnie dziś równo 37 skończone, od jutra 38...w związku z tym stresuję się że to już tuż tuż, w każdej chwili ałaaaaaaa Dziś byliśmy obejrzeć zdjęcia z naszej brzuszkowej sesji i sporo mi się spodobało. Ciężko było coś wybrać. Ale ostatecznie z 50 wybraliśmy połowę. Myślę że jak na brzuchowe foty to i tak dużo. W poniedziałek idę odebrać. Wybrałam się dziś z mamą na galerię i zaopatrzyłam się w dwie pary spodni dresowych. Tak się z nich cieszę, jakby co najmniej sobie kieckę kupiła Myślę że na te ostatnie tygodnie ciąży zostanę dresiarą heheCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Leżaczek superowy. Cytat:
A widziałaś ofertę z MediaMarkt, też mają teraz fajnego samsunga na promocji.
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tekstu męża nie skomentuję ![]() po całości.... ![]() ![]() ciepło mi się robi... trzymaj sie Mala!
|
|
|
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
Mysle, ze tak. Choc predzej mozemy juz wszystkie urodzic
Moja fotografka zazwyczaj potrzebuje troche czasu, bo ma sporo sesji do obrabiania - kolejka jest ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() A z tymi tygodniami to
|
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
witam się
chciałam się pochwalić co dzisiaj nabyłam... 2 szt. spodenek + 1 szt. ramperski = 6 zł dodatkowo jeszcze upolowałam miseczkę z misiem
|
|
|
|
|
#1423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najlepsze bylo to ze moj tato zawsze mi powtarza '' ja czytalam wszytskie lektury w szkole '' taaa raz czegos tam szukalam w szafe patrze a tam dokumenty ojca .. stare swiadectwa dyplomy medale z boksu ... i tak zerkam na swiadectwo a tam na czerwono dopisane '' Andrzej nie przeczytal - Lektury ''Anielka'' '' ehh peszek -pozniej sie przyznal ze jedyna lekture jaka przeczytal byl ''dym'' bo mu pani na lekcji kazala czytac Cytat:
ja w rodzinie zona-brata ojca tez jest polonista .. i zawsze na rodzinnych imprezach podaje nam przyklady - jaka to teraz jest zdolna polska mlodziez np - wypacowanie '' charakterystyka Zoski bohatera Kamieni na Szaniec'' odp ucznia * zoska to byla bardzo piekna blondwlosa dziewczyna - niestety umrla * Cytat:
![]() zaraz bazgram do meza petycje o zablokowanie ci kosztow na ciuszki Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-02-08 o 22:27 |
|||
|
|
|
|
#1424 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....mój tz jak zakładał jakieś śmieszne gatki - to kończyło sie na śmiechu i tylko na tym Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ufffff nadrobiłam -choć i tak chyba nie zacytowało wszystkiego ..... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
.masz na myśli jak miałaś 5 lat ??? bo Ty TERAZ młoda dupa jesteś !!!!!!
|
|
|
#1425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam to samo. Po pierwsze, trudno dziewczyny nadrobić ![]() Po drugie, też już się boję, ale u mnie już prawie można rodzić. Więc trzymam kciuki. Gdzieś czytała, że przed porodem lubi przeczyścić i nie trzeba lewatywy robić
|
|
|
#1426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tak sie umawialysmy :Pod dawna wiadomo Ktora rodzi pierwsza - nie ma wpychania sie kolejke Cytat:
ale czy wam to nie przypomina kogos Cytat:
Cytat:
zaczela rodzic przed Toba .... - to ja z jeszcze ost 3 strony |
||||
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz nie mam pojęcia, ale strach pomyśleć. Bardzo mało się rusza więc myślę że już naprawde ma ciasno
|
|
|
|
|
#1428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ŚCISKAJ mocniej te poślady Cytat:
no ale jak mawiam '' kiedyś byłam piękna i młoda, teraz mi tylko piękność pozostała'' a przy okazji dopisuje moje przemyślenia - już nie chciałam cytować - a wiec : Oc - hasło męża o kocim tatuażu hahahaptaszysko - link z czapeczkami - i za prezent - mi sie akurat takie podobają ![]() malpka - śliczny Gwiazdkowy brzuszek megi - cięższe *sr_a_nie* siostry - jest moim marzeniem czarny_flamaster - patrząc na zdjęcia jakie ost wrzuciłaś ... az mi się wierzyć nie chce ze masz 93kg Pytam sie Gdzie je Schowałaś ... naprawdę nigdy bym ci tylu nie dala ... raczej sobie ... tak was czytałam jak o tych CM w biodrach pisalyscie ... ze jedna co miala 80 .. 65 ... - Laski ja więcej mam pod cyckami .. niż wy w biodrach ... Oczywiście Gratuluje - wszystkich zaczętych oraz skończonych tygodni - za wszystkie udane zakupy- za wizyty no i zakończę na dziś .... zgapionym tekstem od mokka '' przeleciałam was z grubsza '' słodkich snów życzę aaaaaaaaaaa i bym zapomniala kolejny watek bedzie brzmial tak '' MAMUSIE MARZEC i KWIECIEN 2013 cz VII - "Ciśnij dziołcha! Ciśnij!" Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-02-08 o 23:51 |
||
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
![]() Pomysł świetny
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
aaa dziekuje dziekuje ja wiedzialam .... i licze na to ze innym tez sie spodoba ![]() boshe spac nie moge ... poje_ba_lo mnie ale tak sie ciesze no ze az wam mowie ... - skomentuje to jak moja mamcia ost * Chiba oszalalam na punkcie Emiliana * |
|
|
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Laseczki
Pisze z lozeczka z tel Rodzice poszli spac, Tz tylko jedzcze jakiejs muzy slucha:/ Po wizycie w miare. Gucio przytyl 200g w 8 dni, wiec w sumie chyba niezle? Dlatego w sumie troche sie zdziwilam, ze gin jednak przypisala mi heparyne... mam sobie codziennie robic jeden zastrzyk. Powiedziala, ze maly moze jeszcze podgoni... No zobaczymy Dobranoc i nadrobie Was w niedziele
|
|
#1433 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziś i jutro mam szkołę, więc wpadnę pewnie dopiero w poniedziałek. No chyba że uda mi się trochę podczytać
![]() trzymajcie kciuki bo mam 2 egzaminy a nie udało mi się nawet przelecieć do końca notatek ![]() i nie rodzić mi tu przez weekend!! ![]() Cytat:
o matko, czyli do porodu nie zdążę się tego pozbyć czytałam, że dziecko podczas porodu prawdopodobnie się zarazi, objawem potem są pleśniawki w buzi nie ma co, ładny start zapewnię synowi a paciorkowcem się nie przejmuj, nawet jak masz to jeszcze jest czas na pozbycie się a jak nie to podają antybiotyk, więc maluszkowi i tak nie zaszkodzi ![]() Cytat:
za wizytę 200g w tydzień to wręcz ksiązkowo a przypomnij ile już waży?
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A jeszcze wybierając miedzy Fuji a Samsungiem? Który polecasz? http://allegro.pl/fuji-s2980-16gb-8g...996143214.html http://allegro.pl/aparat-samsung-wb1...988150052.html |
||
|
|
|
|
#1435 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Laseczki w sobote! u mnie śnieg i mgła, że nic nie widać!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale waga! naprawdę będzie duży chłop![]() Cytat:
chyba bym zabiła lekarzy po porodzie, że nie zrobili cc!Cytat:
czyżby nadszedł czas Michałka?? trzymamy kciuki by przeszło bądź rozkręciło się na dobre i nie trzymało Cie w niepewności!Cytat:
Jesteś po prostu niezniszczalna! Cytat:
torba spakowana?Cytat:
tak sobie wyobraziłam, że TŻ stoi albo ktoś z lekarzy, czy położnych i trzyma taką kartkę na patyku przedemną jak rodzę "Ciśnij dziołcha! Ciśnij!" myślę, że poszłoby szybciej![]() Cytat:
a zastrzyki gdzie trzeba robić w pupkę?
|
|
|
|
#1436 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kasia super rzeczy (: ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
I mam mniejszy model, ktory bez problemu się w torebce mieści. Fuji to taki klocek był
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() a nawet jeśli nie to najwazniejsze że małemu nic przez to nie grozi ![]() Mokka czyli Gucio tzn LEOŚ bardzo ładnie przybiera ![]() A zastrzyki.. no trudno, nie zaszkodzi a jakby miał się zrobić jakiś zakrzep i nieszczęście to lepiej je robić. dobrze że masz taką gin która zapobiega a nie leczy ![]() Liwka z tego co wiem to zastrzyki w brzuch
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-02-09 o 08:48 |
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
witam sie... od rana siedze na zajeciach. na szczescie tylko do 11.00. nocke przespalam ale juz o 7 Michas sie przywital kopniakami:-D
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
Na chwile obecną chyba umieram... Koszmarna noc za mną...
Moje marne samopoczucie miało swój punkt kulminacyjny właśnie w nocy. Obudziłam się przed 3- było mi tak zimno, że dostawałam drgawek. Założyłam więc cieplutki szlafrok i wróciłam do łóżka. Po paru godzinach dostałam takich potów, że owy nieszczęsny szlafrok cały był mokry. Do tego nie potrafiłam spać, bo nie ważne na, której stronie biodra dawały o sobie znać więc się wierciłam. Po 5 wstałam znów i poszłam wziąć prysznic, wszystko mokre miałam. Zrobiłam sobie kakao i walnęłam się w dużym pokoju, bo nie chciałam znów męża budzić, tam doczekałam do godziny 8. Porażka jakaś.... Mieliśmy dziś jechać do OBI zobaczyć tapety do pokoju, ale chyba sobie daruję i pozostawię to mężowi. Dziś kazał mi spędzić dzień w łóżku, ściągnął drugi sezon Dynastii Tudorów i mam wegetować. Jeszcze skoczy po syrop Prenalen, bo poprzedni wypiłam. Czytałam ostatnio gdzieś, że dziecko po narodzinach ma podobny system snu i czuwania jak miało w brzuchu mamy. Liczę, że to dobry znak, że Sławek miał mnie w d... całą noc Niech śpi! Ale nieźle się bałam o niego czy też nie męczy się jak ja...
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Posprzątane rosół wstawiony, śniadanko zjedzony, włoski zrobione W takim razie mogę udać się was nadrabiać tylko jakieś 10 stron ![]() Miłego dzionka Kochane Strippi mam nadzieję że to jeszcze nie pora niech Michałek posiedzi jeszcze w brzuszku |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

ale jak mus to mus, przełknę
najważniejsze że to nie jest szkodliwe

...!!! Yeahhhh
rodzinę moja i TŻ

:noniewi em:
nie tak sie umawialysmy :P
czytałam, że dziecko podczas porodu prawdopodobnie się zarazi, objawem potem są pleśniawki w buzi