|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
No oczywiscie na spiocha kupa zostaje, nie rozbudzamy jej. Juz kilka osob polecilo smoka, troche sie boje bo pozniej odzwyczajanie, ale zobaczymy dzis lub juto bedzie polozna wiec dopytam. Teraz zostala przebrana przed karmieniem i juz dwie kupska zdazyla zrobic
![]()
#1412 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pokaz ubranko do chrztu pliz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zadzwoniłam do jednej jak na razie i cena 120 zl/os ![]() Ale boję się, że jak będzie u mamy to nie będę miała jak jej pomóc, ona zaraz będzie chciała całą chałupę sprzątać, pewnie firanki prać itp. A na ile os robisz?? i jakie dania?? bo ja tak myślałam,że jak u mamy obiad to tradycyjnie rosół + ziemniaki i jakieś mięsko +surówki, na stole wędlinka i z 2 sałatki, 2 placki, 2 cieple danie (barszcz z krokiecikami) i nie wiem co jeszcze, chyba tyle :P edit: w ogóle te chrzciny to mi spokoju nie dają i w ogóle to ja bym nie chciała wielkiej imprezy, tylko zaprosić chrzestnych po do domku na kawę i ciasto ale chyba się tak nie da, zresztą mąż tak nie chce. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-11 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi obniżył się z jakieś 2 tygodnie temu i to tak bardzo widocznie a dzisiaj jeszcze bardziej ![]() BOJĘ SIĘ PORODU ![]()
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Młody spi po spacerku, w domu ☠☠☠☠☠☠☠nik a ja wizazuje
![]() ![]() ![]() musze moją fryzjerke dorwaci sie wpisac na obciecie bo mnie nerwica bierze, jak patrze na moje wlosy,.... uczesac sie juz nie ma jak bo wlasnym zyciem zaczęły zyc... co do chrzcin- po podliczeniu najblizszej rodziny wychodzi nam 23 osoby, ja mam w d...e szykowanie, jedzenia, wysprzatanie domu przed chrzcinami, potem obslugiwanie gosci, sprzatanie po chrzcianch i jeszcze trzeba wygladac jak osiemnastka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-02-11 o 12:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
No w moim przypadku tak właśnie jest, bo nie mam rozpuszczalnych i ona musi mi je zdjąć.
Iffonka, nie bój się porodu - nie ma czego. I mówię to ja, po tych moich wszystkich przygodach. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zadomowienie
|
Nie pamiętam dokładnie kto to był ale chyba sylwietta1988 albo pstryczek84 pokazywała takie body a'la koszula na allegro czy mogłabym prosić o link bo szukałam ale nie znalazłam :/ a jestem zainteresowana.
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() W dodatku cały dzień męczą mnie jakieś przepowiadacze.
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-02-11 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my pewnie zrobimy w domu. u nas bedzie t na wielkoanoc wiec hals i tak trzeba wysprzatac a jedzenie i tak sie bedzie szykowac wec uszykuje sie ciut wiecej. ja tez myslaam tylko nad najblizsza rodzina - rodzice + rodzenstwo, dziadkow juz nie mamy. tylko najblizsi a i tak wychodzi 13 osób. ale cos czuje ze jednak i ta "dalsza" rodzinke tez sie sprosi ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() prosze, do wyboru, do koloru http://allegro.pl/listing.php/search...category=11763 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więcej jest tu http://allegro.pl/listing.php/search...category=89513 lub http://allegro.pl/listing.php/search...category=89317
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-11 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę szkoda tej kasy którą wydam na lokal, a w domu na pewno taniej wyjdzie. tyle że trzeba się narobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
O Jezu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39163323]
Robi robi, tym bardziej, że podkręcasz atmosferę ![]() [/QUOTE] Niczym rasowy DJ ![]() Cytat:
Ale takie niespodziewane zmiany sa najlepsze ![]() Wy tu o chrzcinach, terminy, restauracje, obiady, a my nawet chrzestnych nie mamy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Wtajemniczenie
|
co do chrzcin to tak jak pisałam 17 dorosłych + 3 dzieci. Taniej wyjdzie jak sama z pomocą mamy i teścia (to on gotuje) zrobię
![]() A do jedzenia będę miała * OBIAD: rosół, ziemniaki, 3-4 rodzaje mięsa + 3 surówki * potem kawa, tort (taką ozdobę kupiłam http://allegro.pl/bobas-na-skrzydlac...953534492.html), ciasta 3 rodzaje, napoje i alkohol * 2 rodzaje sałatek, wędlina, babeczki kruche na słono, roladki z szynki i chrzanu w galarecie * muffinki na ciepło z barszczem z tego przepisu http://osiakowegotowanie.blogspot.co...y-do-piwa.html Jeszcze zrobiłam takie podziękowanie dla gości: woreczek z organzy, w środku czekoladka i bilecik taki jak na foto tylko jeszcze z przyklejonym dżetem ![]() Pstryczku wieczorem wstawię fotki ubranka, ale postawiłam na wygodę i mam welurkowy komplecik (spodenki, tunika, czapeczka a później opaska) + kombinezonik. Karinkę miałam wystrojoną w sukienkę i zaraz po obiedzie przebierałam bo nie było dziecku wygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
a u nas o chrzetsnych bedzie prawdziwa wojna, bo malz chce swojego brata (ktorego nie cierpie) a ja tez mam brata i sie zapre sie zadnimi łapami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to mój kręgosłup przez pierwszy tydzien strasznie mi dokuczał, strasznie mnie bolał ze az ryczalam w nocy;/// teraz, jak leze na brzuchu tez jeszcze mnie boli. Musze sie do ortopedy zapisac na nastawianie. ![]() Cytat:
ale dzis smętny dzien........szaro buro.. wreszcie zalatwilam becikowe, jejuu ile dokumentów............... ........
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Myslisz, ze to konieczne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a przed chwilką listonosz mi przyniósł kasę z dodatkowego ubezpieczenia męża za urodzenie dziecka ![]() Wiecie co? Karinka mi wczoraj się poślizgła i wpadła na kaloryfer (starego typu) i ma cały policzek siwy ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
zastanawiałam się dziś nad tym ponieważ nie mam żadnych objawów zbliżającego się porodu czy ja aby napewno mam rodzić??.... ale jednak ta piłka pod moimi cyckami- jakoś musi zniknąć... a ten siusiumajtuś w środku jakoś wyleźć ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zrobiła chrzciny u siebie w mieszkaniu i to by było najlepsze rozwiązanie ale... mam tylko 4 krzesła
![]() ![]() ![]() więc rozważam albo lokal albo mama... ciekawe na czym stanie ![]() coś nie ma czerwonych newsów ostatnio!!! dziewczyny trzymam kciuki za Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
Strasznie źle się dzisiaj czuję, wczoraj na nowo zaczęło ze mnie lecieć, podbrzusze boli jak szlag, niech to się już kończy ![]() Aśka, to co opisałaś.... Szok, dobrze, że już za Tobą to wszystko ![]() Piękne zdjęcia dzieciaczków ![]() Silver z Nafiyqą mamy ChaChę, jestem mega zadowolona, tylko że jak się siedzi na wizażu cały dzień to bateria krótko trzyma ![]() My chrzciny w maju robimy, bo siostra męża z Anglii i wtedy tylko im pasuje. Mały dzisiaj płacze chciałam jeszcze napisać ale lecęeeeee
#1438 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z drugiej strony przy większej ilości gości to w domu strasznie dużo roboty i przed i po. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no właśnie, podłączam się do pytania ![]() Cytat:
![]() powiem Wam, że ja to się w tej ciąży maksymalnie rozleniwiłam i cały czas tylko mogłabym spać. W nocy zasypiam bez problemu, nawet jak wstaję na siku to zaraz usypiam znowu, w dzień muszę się przynajmniej ze 2 godzinki przedrzymać bo i inaczej to nie jestem w stanie funkcjonować. Ja nie wiem, ale jak mi odejdą wody to chyba stwierdzę, że się jeszcze nie wyspałam i że to może poczekać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
My też będziemy robić chrzciny w domu, będziemy gotować we 3 - ja, mama i siostra, ale się zastanawiam nad tym, co napisała E_vel - alkohol? Na chrzcinach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.