Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 12:19   #1411
ewadylewska
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

No oczywiscie na spiocha kupa zostaje, nie rozbudzamy jej. Juz kilka osob polecilo smoka, troche sie boje bo pozniej odzwyczajanie, ale zobaczymy dzis lub juto bedzie polozna wiec dopytam. Teraz zostala przebrana przed karmieniem i juz dwie kupska zdazyla zrobic
Stary 2013-02-11, 12:20   #1412
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

9. Też się zastanawiam, kiedy do mnie przyjdzie, musi mi zdjąć szwy w 8. dobie (tak mówił lekarz).
Czyli szwy zdejmuje położna? W domu tak?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:20   #1413
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Aga8484, bijkora, pstryczek84, aska27adopcje bardzo dziękuję! Tak się boję,że sobie nie poradzę...

Wiecie, mam okropnego stresa przed porodem. I przed opieką nad Małą. Czasem sobie wyobrażałam jak to będzie, a teraz mam czarną dziurę. aaaa... i jeszcze w domku mamy królika, który czasem daje nam się we znaki w nocy, tzn zamykamy go w klatce na noc żeby nam nic nie pogryzła i ewidentnie Jej się to nie podoba. Gryzie klatkę, albo robi w niej "wykopki". Mężowi to nie przeszkadza, bo twardo śpi, ale ja śpię czujnie i budzę się. Boję się że będzie nam Małą budzić. A nie mam sumienia jej oddać. Jest z nami od początku
Ale mam problemy co?
dasz sobie rade, zobaczysz. a w razie czego masz wizaz jesli chodzi o krolika i jego odglosy w nocy to spokojnie, nie obudzi dzidziolka. jak malenstwo zasnie takim porzadnym snem to nie ma bata zeby go jakis tam kroliczek obudził.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Ja w tym tygodniu będę miała mało czasu na wizaż bo jutro szczepienie Majeczki a w niedzielę chrzciny więc muszę wszystko przygotować bo chrzciny robimy w domu.
Która następna się rozpakowuje?
chyba juz cie o to prosilam ale pewnie gdzies ci moja wiadmomosc umknela...
pokaz ubranko do chrztu pliz one sa takie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja musiałam przedstawić skierowanie i moją legitymację ubezpieczeniową lub RMUA bo Mała nie miała jeszcze peselu.
dzieki za odp. mlody ma juz pesel. chyba zadzwonie i sie dopytam bo skucha by byla wielka jakby chcieli a ja bym nie miala najwyzej maz mi skoczy do pracy po to rmua

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:26   #1414
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Ja w tym tygodniu będę miała mało czasu na wizaż bo jutro szczepienie Majeczki a w niedzielę chrzciny więc muszę wszystko przygotować bo chrzciny robimy w domu.
Która następna się rozpakowuje?
Oo właśnie ja rozważam czy robić chrzciny u mamy czy w restauracji.
Ale zadzwoniłam do jednej jak na razie i cena 120 zl/os

Ale boję się, że jak będzie u mamy to nie będę miała jak jej pomóc, ona zaraz będzie chciała całą chałupę sprzątać, pewnie firanki prać itp.

A na ile os robisz?? i jakie dania??

bo ja tak myślałam,że jak u mamy obiad to tradycyjnie rosół + ziemniaki i jakieś mięsko +surówki, na stole wędlinka i z 2 sałatki, 2 placki, 2 cieple danie (barszcz z krokiecikami) i nie wiem co jeszcze, chyba tyle :P

edit: w ogóle te chrzciny to mi spokoju nie dają i w ogóle to ja bym nie chciała wielkiej imprezy, tylko zaprosić chrzestnych po do domku na kawę i ciasto ale chyba się tak nie da, zresztą mąż tak nie chce.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-02-11 o 12:32
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:32   #1415
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Wiem, że dawnoooo się nie odzywałam, ale podczytuje Was w miarę na bieżąco więc wiem co i jak Gratuluje najmocniej rozpakowanym mamusią Czytam Wasze opisy i bez wątpienia uważam, że należy się każdej jakiś order za to co przeszłyście
Ja mam podobnie jak niektóre dziewczyny nierozpakowane, że nie dochodzi do mnie, że ja będę na porodówce, że będę musiała przeżyć to co Wy

więc witam w klubie

U mnie zamieszanie już największy pułap, mój TŻ awansował i po tym jak skończyliśmy urządzać nasze nowo kupione mieszkano zostaliśmy zmuszeni do przeprowadzki do innego województwa. Całe plany, lekarz prowadzący, wybrany szpital, urządzony pokoik dla Niuni poszło się walić...
Aktualnie jesteśmy w trakcie przeprowadzki i urządzania się, doprowadzania do względnego wyglądu mieszkania jakie udało nam się wynająć - powiem Wam, że taka babcina komuna, że chce mi się płakać i przez kilka dni śniło mi się po nocach

Kilka dni temu zauważyłam lekką smużkę krwi na wkładce, pomyślałam, że może coś z tym czopem się ruszy, a dzisiaj w nocy aż budziłam się z bólu podbrzusza (taki okresowy) było kilka pojedynczych skurczy i na tym koniec teraz się uspokoiło
Przesyłam buziaki każdej mamusi i każdej w dwupaku
Współczuję takich atrakcji na sam koniec ciąży. A mieszkanie w stylu babcinej komuny też by mnie podłamało

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie jak to jest z tym opadaniem brzucha przed porodem. Czy to takie widoczne, czy raczej odczucie się zmienia??

Mi obniżył się z jakieś 2 tygodnie temu i to tak bardzo widocznie a dzisiaj jeszcze bardziej żebra to już wszystkie czuję.

BOJĘ SIĘ PORODU ja to chyba mogłabym się przeterminować wcale mi się nie śpieszy
Stary 2013-02-11, 12:34   #1416
sylwietta1988
Zakorzenienie

Młody spi po spacerku, w domu ☠☠☠☠☠☠☠nik a ja wizazuje nałóg, nałóg ale w sumie dzisiaj juz dwa prania "zrobiłam" i wczorajszy obiad odgrzałam, takze cos zrobione zostało
musze moją fryzjerke dorwaci sie wpisac na obciecie bo mnie nerwica bierze, jak patrze na moje wlosy,.... uczesac sie juz nie ma jak bo wlasnym zyciem zaczęły zyc...

co do chrzcin- po podliczeniu najblizszej rodziny wychodzi nam 23 osoby, ja mam w d...e szykowanie, jedzenia, wysprzatanie domu przed chrzcinami, potem obslugiwanie gosci, sprzatanie po chrzcianch i jeszcze trzeba wygladac jak osiemnastka u nas w okolicy lokali sporo, takze cos wybierzemy. ide, jem, ładnie wygladamm, finito
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:37   #1417
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dasz sobie rade, zobaczysz. a w razie czego masz wizaz jesli chodzi o krolika i jego odglosy w nocy to spokojnie, nie obudzi dzidziolka. jak malenstwo zasnie takim porzadnym snem to nie ma bata zeby go jakis tam kroliczek obudził.
To zabrzmi dramatycznie,ale właśnie wizaż mi bardzo pomaga ostatnio.Żałuję, że nie dołączyłam do Was od początku, a miałam straszne początki! Jak sobie przypomnę, to aż mam ciarki na całym ciele. Bardzo przeżyłam całą ciążę i nad drugą się solidnie zastanowię Widzę, że w Was miałabym wsparcie...

Cytat:

bo ja tak myślałam,że jak u mamy obiad to tradycyjnie rosół + ziemniaki i jakieś mięsko +surówki, na stole wędlinka i z 2 sałatki, 2 placki, 2 cieple danie (barszcz z krokiecikami) i nie wiem co jeszcze, chyba tyle :P
My właśnie załatwialiśmy chrzciny. A to dlatego,że nasi chrzestni są nieczasowi ;/ Chrzestna mieszka za granicą, a chrzestny się właśnie tam wybiera. No i jedyny termin jaki mogliśmy ustalić to była 19 maja. Ciężko nam było znaleźć lokal, bo to sezon komunii ale jakoś się udało Też mieliśmy robić u mamy na początku, ale nie chcę jej obarczać, bo to straszna pedantka Wstępnie się umówiliśmy na obiad (rosół królewski plus drugie danie), 8 przystawek, ciasto i napoje zimne i gorące. Sami zamawialiśmy tort dodatkowo. Za osobę 85zł. I też mieliśmy ten problem z gośćmi.Bo ja chciałam tylko rodziców chrzestnych i dziadków,ale tz nie... uległam

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2013-02-11 o 12:38

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-11, 12:39   #1418
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli szwy zdejmuje położna? W domu tak?
No w moim przypadku tak właśnie jest, bo nie mam rozpuszczalnych i ona musi mi je zdjąć.

Iffonka
, nie bój się porodu - nie ma czego. I mówię to ja, po tych moich wszystkich przygodach. Boli, ale przechodzi i zapominasz potem o tym.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:41   #1419
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
BOJĘ SIĘ PORODU
Przybijam piątkę
Stary 2013-02-11, 12:46   #1420
iffonka7
Zadomowienie

Nie pamiętam dokładnie kto to był ale chyba sylwietta1988 albo pstryczek84 pokazywała takie body a'la koszula na allegro czy mogłabym prosić o link bo szukałam ale nie znalazłam :/ a jestem zainteresowana.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Iffonka, nie bój się porodu - nie ma czego. I mówię to ja, po tych moich wszystkich przygodach. Boli, ale przechodzi i zapominasz potem o tym.
Cytat:
Przybijam piątkę
Ja jestem jakaś nie reformowalna bo 2 dni temu pisałam że mogłabym już rodzić. No cóż kobieta zmienną jest

W dodatku cały dzień męczą mnie jakieś przepowiadacze.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-02-11 o 12:49
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 12:49   #1421
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
To zabrzmi dramatycznie,ale właśnie wizaż mi bardzo pomaga ostatnio.Żałuję, że nie dołączyłam do Was od początku, a miałam straszne początki!

My właśnie załatwialiśmy chrzciny. A to dlatego,że nasi chrzestni są nieczasowi ;/ Chrzestna mieszka za granicą, a chrzestny się właśnie tam wybiera. No i jedyny termin jaki mogliśmy ustalić to była 19 maja. Ciężko nam było znaleźć lokal, bo to sezon komunii ale jakoś się udało Też mieliśmy robić u mamy na początku, ale nie chcę jej obarczać, bo to straszna pedantka Wstępnie się umówiliśmy na obiad (rosół królewski plus drugie danie), 8 przystawek, ciasto i napoje zimne i gorące. Sami zamawialiśmy tort dodatkowo. Za osobę 85zł. I też mieliśmy ten problem z gośćmi.Bo ja chciałam tylko rodziców chrzestnych i dziadków,ale tz nie... uległam
o ile dobrze pamietam to becki za spoznione doloczenie do naszego elitarnego grona dostalas takze mozesz czuc sie rozgrezszona

my pewnie zrobimy w domu. u nas bedzie t na wielkoanoc wiec hals i tak trzeba wysprzatac a jedzenie i tak sie bedzie szykowac wec uszykuje sie ciut wiecej. ja tez myslaam tylko nad najblizsza rodzina - rodzice + rodzenstwo, dziadkow juz nie mamy. tylko najblizsi a i tak wychodzi 13 osób. ale cos czuje ze jednak i ta "dalsza" rodzinke tez sie sprosi

Stary 2013-02-11, 12:49   #1422
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Ja jestem jakaś nie reformowalna bo 2 dni temu pisałam że mogłabym już rodzić. No cóż kobieta zmienną jest
Nie byłabyś kobietą jakbyś nie zmieniała zdania
Stary 2013-02-11, 12:52   #1423
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam dokładnie kto to był ale chyba sylwietta1988 albo pstryczek84 pokazywała takie body a'la koszula na allegro czy mogłabym prosić o link bo szukałam ale nie znalazłam :/ a jestem zainteresowana.[COLOR="Silver"]
to ja mam juz niebieska z bialym kolnierzykiem. extrasna jest
prosze, do wyboru, do koloru
http://allegro.pl/listing.php/search...category=11763

Stary 2013-02-11, 12:56   #1424
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

więcej jest tu http://allegro.pl/listing.php/search...category=89513
lub http://allegro.pl/listing.php/search...category=89317

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-02-11 o 13:02
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:01   #1425
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:

super dzięki
Stary 2013-02-11, 13:19   #1426
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

co do chrzcin- po podliczeniu najblizszej rodziny wychodzi nam 23 osoby, ja mam w d...e szykowanie, jedzenia, wysprzatanie domu przed chrzcinami, potem obslugiwanie gosci, sprzatanie po chrzcianch i jeszcze trzeba wygladac jak osiemnastka u nas w okolicy lokali sporo, takze cos wybierzemy. ide, jem, ładnie wygladamm, finito
No u mnie tylko albo aż 12 osób. I mam dylemat.
Trochę szkoda tej kasy którą wydam na lokal, a w domu na pewno taniej wyjdzie. tyle że trzeba się narobić.
Stary 2013-02-11, 13:24   #1427
hope01
Zakorzenienie

O Jezu już Was lecę nadrabiać, tylko się chciałam na szybko zapytać, czy ból w podbrzuszu po prawej stronie (w sumie jakby przy jajniku) to może być jeszcze obkurczająca się macica, albo coś z tym związane? Bo ja już sobie wkręcam że przepukliny dostaję, bo dużo robiłam ostatnio bez pasa ogolnie to czy mogę już no-spę wziać?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:32   #1428
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39163323]
Robi robi, tym bardziej, że podkręcasz atmosferę
[/QUOTE]
Niczym rasowy DJ

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
U mnie zamieszanie już największy pułap, mój TŻ awansował i po tym jak skończyliśmy urządzać nasze nowo kupione mieszkano zostaliśmy zmuszeni do przeprowadzki do innego województwa. Całe plany, lekarz prowadzący, wybrany szpital, urządzony pokoik dla Niuni poszło się walić...
Aktualnie jesteśmy w trakcie przeprowadzki i urządzania się, doprowadzania do względnego wyglądu mieszkania jakie udało nam się wynająć - powiem Wam, że taka babcina komuna, że chce mi się płakać i przez kilka dni śniło mi się po nocach
O, kurcze, to kolejna rewolucja w Twoim zyciu!
Ale takie niespodziewane zmiany sa najlepsze

Wy tu o chrzcinach, terminy, restauracje, obiady, a my nawet chrzestnych nie mamy...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:32   #1429
e_vel
Wtajemniczenie

co do chrzcin to tak jak pisałam 17 dorosłych + 3 dzieci. Taniej wyjdzie jak sama z pomocą mamy i teścia (to on gotuje) zrobię
A do jedzenia będę miała
* OBIAD: rosół, ziemniaki, 3-4 rodzaje mięsa + 3 surówki
* potem kawa, tort (taką ozdobę kupiłam http://allegro.pl/bobas-na-skrzydlac...953534492.html), ciasta 3 rodzaje, napoje i alkohol
* 2 rodzaje sałatek, wędlina, babeczki kruche na słono, roladki z szynki i chrzanu w galarecie
* muffinki na ciepło z barszczem z tego przepisu http://osiakowegotowanie.blogspot.co...y-do-piwa.html

Jeszcze zrobiłam takie podziękowanie dla gości: woreczek z organzy, w środku czekoladka i bilecik taki jak na foto tylko jeszcze z przyklejonym dżetem

Pstryczku wieczorem wstawię fotki ubranka, ale postawiłam na wygodę i mam welurkowy komplecik (spodenki, tunika, czapeczka a później opaska) + kombinezonik. Karinkę miałam wystrojoną w sukienkę i zaraz po obiedzie przebierałam bo nie było dziecku wygodnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (28,2 KB, 34 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 13:46   #1430
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Niczym rasowy DJ

O, kurcze, to kolejna rewolucja w Twoim zyciu!
Ale takie niespodziewane zmiany sa najlepsze

Wy tu o chrzcinach, terminy, restauracje, obiady, a my nawet chrzestnych nie mamy...
chrzciny chrzcinamy...a my może najpierw byśmy urodziły co...??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-02-11, 13:54   #1431
sylwietta1988
Zakorzenienie

a u nas o chrzetsnych bedzie prawdziwa wojna, bo malz chce swojego brata (ktorego nie cierpie) a ja tez mam brata i sie zapre sie zadnimi łapami
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:01   #1432
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle po ciąży jest taka ulga, jak kręgosłup przestaje być obciążony.

za to mój kręgosłup przez pierwszy tydzien strasznie mi dokuczał, strasznie mnie bolał ze az ryczalam w nocy;/// teraz, jak leze na brzuchu tez jeszcze mnie boli. Musze sie do ortopedy zapisac na nastawianie.

Cytat:

Ale boję się, że jak będzie u mamy to nie będę miała jak jej pomóc, ona zaraz będzie chciała całą chałupę sprzątać, pewnie firanki prać itp.

edit: w ogóle te chrzciny to mi spokoju nie dają i w ogóle to ja bym nie chciała wielkiej imprezy, tylko zaprosić chrzestnych po do domku na kawę i ciasto ale chyba się tak nie da, zresztą mąż tak nie chce.
My robimy w lokalu, myslelismy zeby w domu, ale u nas wychodzi 22 osoby, nie ma miejsca u mnie w domu w jednym pokoju na tyle ludzi, siostra zaproponowala zbey u niej, ale nam sie jakos to nie widzi. Lipa bo qpa kasy pojdzie, no ale..

ale dzis smętny dzien........szaro buro..

wreszcie zalatwilam becikowe, jejuu ile dokumentów............... ........

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:06   #1433
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
chrzciny chrzcinamy...a my może najpierw byśmy urodziły co...??
Myslisz, ze to konieczne? Nie da sie tego jakos ominac?

Stary 2013-02-11, 14:09   #1434
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

wreszcie zalatwilam becikowe, jejuu ile dokumentów............... ........
u nas becikowe jeszcze na starych zasadach ale już 4 razy byłam złożyć wniosek o rodzinne i ciągle coś nie tak

a przed chwilką listonosz mi przyniósł kasę z dodatkowego ubezpieczenia męża za urodzenie dziecka

Wiecie co? Karinka mi wczoraj się poślizgła i wpadła na kaloryfer (starego typu) i ma cały policzek siwy pięknie na chrzcinach siostrzyczki będzie wyglądać...

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Lubię to!
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:20   #1435
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

zastanawiałam się dziś nad tym ponieważ nie mam żadnych objawów zbliżającego się porodu czy ja aby napewno mam rodzić??.... ale jednak ta piłka pod moimi cyckami- jakoś musi zniknąć... a ten siusiumajtuś w środku jakoś wyleźć

Stary 2013-02-11, 14:24   #1436
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ja bym zrobiła chrzciny u siebie w mieszkaniu i to by było najlepsze rozwiązanie ale... mam tylko 4 krzesła , 3 głębokie talerze i żadnych duuużych garnków
więc rozważam albo lokal albo mama... ciekawe na czym stanie

coś nie ma czerwonych newsów ostatnio!!! dziewczyny trzymam kciuki za Was
Stary 2013-02-11, 14:27   #1437
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej kochane

Strasznie źle się dzisiaj czuję, wczoraj na nowo zaczęło ze mnie lecieć, podbrzusze boli jak szlag, niech to się już kończy

Aśka, to co opisałaś.... Szok, dobrze, że już za Tobą to wszystko

Piękne zdjęcia dzieciaczków :brawo:

Silver z Nafiyqą mamy ChaChę, jestem mega zadowolona, tylko że jak się siedzi na wizażu cały dzień to bateria krótko trzyma

My chrzciny w maju robimy, bo siostra męża z Anglii i wtedy tylko im pasuje.

Mały dzisiaj płacze chciałam jeszcze napisać ale lecęeeeee

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:40   #1438
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

120/os to prawie jak wesele :/ straszne te ceny.
A z drugiej strony przy większej ilości gości to w domu strasznie dużo roboty i przed i po.
Cytat:
Współczuję takich atrakcji na sam koniec ciąży. A mieszkanie w stylu babcinej komuny też by mnie podłamało

Mi obniżył się z jakieś 2 tygodnie temu i to tak bardzo widocznie a dzisiaj jeszcze bardziej żebra to już wszystkie czuję.

BOJĘ SIĘ PORODU ja to chyba mogłabym się przeterminować wcale mi się nie śpieszy
mi też się nie spieszy
Cytat:
koszulobody przefajne w takim stroju to Twój Maluch może już inne Dzidzie podrywać
Cytat:
no właśnie, podłączam się do pytania
Cytat:
Ja bym zrobiła chrzciny u siebie w mieszkaniu i to by było najlepsze rozwiązanie ale... mam tylko 4 krzesła , 3 głębokie talerze i żadnych duuużych garnków
więc rozważam albo lokal albo mama... ciekawe na czym stanie

coś nie ma czerwonych newsów ostatnio!!! dziewczyny trzymam kciuki za Was
Kochana, ale to nie stanowi problemu, Ty udostępniasz lokal, a rodzice zapewniają catering

powiem Wam, że ja to się w tej ciąży maksymalnie rozleniwiłam i cały czas tylko mogłabym spać.
W nocy zasypiam bez problemu, nawet jak wstaję na siku to zaraz usypiam znowu, w dzień muszę się przynajmniej ze 2 godzinki przedrzymać bo i inaczej to nie jestem w stanie funkcjonować.
Ja nie wiem, ale jak mi odejdą wody to chyba stwierdzę, że się jeszcze nie wyspałam i że to może poczekać.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-11, 14:46   #1439
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
zastanawiałam się dziś nad tym ponieważ nie mam żadnych objawów zbliżającego się porodu czy ja aby napewno mam rodzić??.... ale jednak ta piłka pod moimi cyckami- jakoś musi zniknąć... a ten siusiumajtuś w środku jakoś wyleźć

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Silver z Nafiyqą mamy ChaChę, jestem mega zadowolona, tylko że jak się siedzi na wizażu cały dzień to bateria krótko trzyma
Ooo tak, bateria przy wizazu nie daje rady, ale to chyba normalne przy takim uzytkowaniu

Stary 2013-02-11, 15:05   #1440
BlackSanctum
Zakorzenienie

My też będziemy robić chrzciny w domu, będziemy gotować we 3 - ja, mama i siostra, ale się zastanawiam nad tym, co napisała E_vel - alkohol? Na chrzcinach?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości