|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Hej dziewczynki!
![]() Moje dziecię grzecznie śpi (ale już niedługo, bo od 8 sobie drzemie, więc zaraz pora na cycucia ![]() ![]() ![]() Asiu - jejku, bidulo :przutl: ile ty się nacierpiałaś! mój poród przy twoim to chyba pikuś, wyłam jak bóbr jak go czytałam. Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie szybciutko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ło matulu, to chyba bym jej krzywdę zrobiła gdyby się napatoczyła. No przecież prostackie to takie, a co ona myślała, że po porodzie to się wygląda jak miss polonia? ![]() w ogóle olej ich i się nie przejmuj ![]() u ciebie to przynajmniej twary brzuch, a mi zostało +8kg i to właśnie na brzuchu taki wiotki flak. No tłuszczyk jak nic. Póki co nie robię nic z tym (1,5tyg po porodzie nawet nie mam na to siły ![]() ![]() ![]() ooo i już mała płacze, napiszę później resztę moich przemyśleń ![]() buziole!
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
"Rodzic"? "Ostatni"? Ja sie czuje jakby porod calkiem mnie nie dotyczyl, abstrakcja jakas
![]() Cytat:
![]() Moze cos sie jeszcze dzis rozwinie... Trzymam kciuki!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() może ja jakaś nienormalna jestem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zadomowienie
|
Nie no dziewczyny nie robcie ze mnie meczennika, bo az mi glupio teraz ... ja mysle, ze moj niski prog bolu tez zrobil swoje ... myslalam ze ja silno baba, a tu miekka kupa ze mnie
![]() ![]() ![]() za 1,5 godziny przychodzi polozna ... akurat fajnie bo pokaze tego buziaka jej z syfkami na policzkach i poprosze, zeby pokazala mi jak trzymac mala do kapieli jak robie to sama, bo niestety TZ do pracy poszedl i nie wiem czy sie bedzoe wyrabial z powrotem na kapiel ![]() spytam jeszcze o palenie swiec zapachowych, bo zadna nie napisala mi co o tym mysli i uzywaniu balsamow antycelulitowych, ale w sumie nie wiem, czy ona bedzie cos wiedziala na ten temat akurat
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
I faktycznie jak Mała pisze - spróbuj smoczka, bo może zwyczajnie ona possać ma potrzebę? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, kto ładniejszy ![]() Cytat:
![]() --------------------------- Dziewczyny, od porodu mam takie zaparcia że szlag. Tzn. przez dietę pewnie, duuużo piję, ale jednak owoców malutko, tłustych rzeczy malutko (a np. zawsze na taki problem pomagało mi zjedzenie frytek!)... ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Aśka, myślę, że świece nie będą szkodziły. Bez przesady, nie można malucha pod kloszem trzymać, wyjdziesz na spacer a na ulicy dużo więcej "świństw" będzie czuć. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Ja po cc nie miałam pokarmu przez całą dobę, ani kropelki, ale to podobno normalne. 2.Bezposrednio po jedzeniu ukladam dziecko na bok, ale po jakiejs godzinie staram przekrecac sie ja na plecki, bo juz jej sie glowa zaczela splaszczac jak lezala ciagle na boku ![]() 3.Tez kupilam takie gaziki, ale nie uzywalam ich bo w szpitalu dostalam octanisept,ale z zaleceniem ze nie mozna psiukac od razu na pepęk,bo mozna przedobrzyć, psiukałam na takei czyste gaziki i przykladalam do pepuszka. 4.Nam odpadl po rowno 2 tygodniach, rany nie bylo,ale wkolo pępka zostały jakies takie resztki,strupki. 5.nie można 6.Moja Nadia spi w czapeczce,ma dlugie wloski i nie chce zeby jej jakies zimne powierrze zalecialo jak ma mokre wloski po kąpieli, potem ją zdejmuje. 7.Moja niunia ma 3tyg ale do tej pory bylysmy 2x na dworze, teraz pogoda była kijowa,wietrznie,mokro i niewiadmo jak ![]() 8.Nie mialam takiej wizyty. 9.Po tygodniu byla u nas pielegniarka. I w sumie chyba zawsze przychodza
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
szaja a próbowałaś na te zaparcia wody ze śliwek suszonych albo winogron. Z tym, że nie wiem, czy takie rzeczy można w ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Rozeznanie
|
Szaja u mnie ten sam problem, raz na tydzień. ostatnio siedziałam na sedesie calutką godzinę, bałam się przeć że mi szwy w środku puszczą tak ciężko szło.
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Wiem, że dawnoooo się nie odzywałam, ale podczytuje Was w miarę na bieżąco więc wiem co i jak ![]() ![]() ![]() Ja mam podobnie jak niektóre dziewczyny nierozpakowane, że nie dochodzi do mnie, że ja będę na porodówce, że będę musiała przeżyć to co Wy więc witam w klubie ![]() U mnie zamieszanie już największy pułap, mój TŻ awansował i po tym jak skończyliśmy urządzać nasze nowo kupione mieszkano zostaliśmy zmuszeni do przeprowadzki do innego województwa. Całe plany, lekarz prowadzący, wybrany szpital, urządzony pokoik dla Niuni poszło się walić... Aktualnie jesteśmy w trakcie przeprowadzki i urządzania się, doprowadzania do względnego wyglądu mieszkania jakie udało nam się wynająć - powiem Wam, że taka babcina komuna, że chce mi się płakać i przez kilka dni śniło mi się po nocach ![]() Kilka dni temu zauważyłam lekką smużkę krwi na wkładce, pomyślałam, że może coś z tym czopem się ruszy, a dzisiaj w nocy aż budziłam się z bólu podbrzusza (taki okresowy) było kilka pojedynczych skurczy i na tym koniec teraz się uspokoiło ![]() Przesyłam buziaki każdej mamusi i każdej w dwupaku ![]()
#1393 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napiszcie jak to jest z tym opadaniem brzucha przed porodem. Czy to takie widoczne, czy raczej odczucie się zmienia??
#1394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szajka- no zastanawiające z tymi łzami ![]() Ja bez żadnego znieczulenia więc ból był potężny ale mimo to łez nie dało rady wycisnąć ![]()
![]() |
#1397 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mam pytanko do mam z tym paskudnym pacioreksem ![]() ![]() Aska27adopcje wlasnie doczytalam Twoj opis do konca.. mrozi krew w żyłach. Dobrze, ze wszystko jest juz ok Nawijka, Nancy gratuluje kolejnych tyg.. juz tak blisko ![]() Sylwietta, Meduzza słodkie fotki ![]() K.wa nie myslalam, ze mnie tez spotka to upierdliwe dreczenie telefonami i smsami: Juz? dzieje sie cos?? NIEEEE!!! A najbardziej mnie wkurza to, ze pisza i dzwonią do mnie z jednego podworka praktycznie ![]() ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-02-11 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, mi się właśnie wydaje że od wczoraj się obniżył, nawet jak siedze to już cycki się na nim nie opierają, zamiast piłki takie jajo się zrobiło. No i te bóle w nocy i od rana ból w placach jak na okres. Dzisiaj idę do gina na ostatnia wizytę, zobacze co on powie.
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wogóle dziewczyny jestem przerażona - do 37 tygodnia łącznie przytyłam 18 kg...a na dzień dzisiejszy 23 - 5 kg w przeciągu 3 tygodni!!..masakra jakaś!!!! jem to samo..no może raz czy dwa sięgnęłam bo obżarstwo jakieś co by na koniec sobie dogodzic-ale pocieszam się że to woda..bo ręce i nogi (palce) mam jak baloniki... ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-11 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Rozeznanie
|
Szaja czy twoja mała nie ma problemów z kupą przez te twoje zaparcia? bo ja podejrzewam że przez to się moja męczy
![]() ![]() Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2013-02-11 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Konto usunięte
|
lekkie ma czasem kupa ok jajecznica a czasem twardsza - nie zatwardzenie, ale widac inna konsystencje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39164236]lekkie ma czasem kupa ok jajecznica a czasem twardsza - nie zatwardzenie, ale widac inna konsystencje[/QUOTE]
u mnie też niby ok ale strasznie się męczy ze zrobieniem, właśnie mi steka i masowanie ani ugniatanie nóżkami nie pomaga. ostatnią zrobiła o 2 w nocy
#1403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1.Po porodzie jest ciężko z pokarmem, jest on bardzo gęsty i trzeba się napracować żeby poszedł, więc nie przejmuj się, że będziesz musiała na początku dać butle z mm w szpitalu w nocy, bo Ci może dziecko spokoju nie dać. Z dnia na dzień mleko jest bardziej wodniste i łatwiej idzie, można zrezygnować zupełnie z mm, tylko trzeba często dostawiać co na początku wcale nie jest łatwe i przyjemne-dziecko denerwuje się, że nie może chwycić sutka, że mało leci.... Ja dałam ostatnią porcję mm dwa dni temu a teraz karmimy się tylko piersią, odpukać. To nasza 6 doba, nawału 3 dnia nie miałam ![]() 2. Ja zawsze kładę na boku, z każdym spaniem na innym. W szpitalu też mi kładli na boku. Trzeba plecy podpierać jakimś klinem np. kocykiem zrolowanym w naszym przypadku ale są też takie poduszki kliny. 3. Otenisept-psikam i dokładnie wycieram, nie boje się odciągać, zaglądać, tak kazali. Tym samym Bożenkę psikam, żeby się goiła. 4. Jeszcze nie odpadł- będzie taka zmiana jeszcze w środku. 5. Można, tylko że to ma być kąpiel 3 minutowa a nie moczenie. No i wytrzeć dobrze trzeba. 6. Dziś się dowiedziałam, że absolutnie nie może spać w czapce! Głowa to jego prawie największa powierzchnia skóry i musi oddychać. 7. Wszystko będzie zależało od pogody, chcę żeby było spokojnie, żadnej wilgoci i wiatru. 8. Jeszcze nie zarejestrowaliśmy w USC ani w przychodni. 9. Też jestem ciekawa. Po ilu dniach wpada położna? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie widzialam zeby mi opadl w ogole a urodzilam
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie do mam ktore byly juz na usg bioderek:
potrzebna jest moja "rumunka"? czy samo skierowanie wystarczy |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | ||
Zakorzenienie
|
Aga8484, bijkora, pstryczek84, aska27adopcje bardzo dziękuję! Tak się boję,że sobie nie poradzę...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39163323] A jak dali mi zzo to graliśmy w Milionerów na komórce ![]() --------------------------- Dziewczyny, od porodu mam takie zaparcia że szlag. Tzn. przez dietę pewnie, duuużo piję, ale jednak owoców malutko, tłustych rzeczy malutko (a np. zawsze na taki problem pomagało mi zjedzenie frytek!)... [/QUOTE] Dziękuję ![]() A na zaparcia jedz błonnik,można kupić w sklepach spożywczych. Jest taki suchy i mdły, ale na pewno pomoże. ------------------------------------------------------ Wiecie, mam okropnego stresa przed porodem. I przed opieką nad Małą. Czasem sobie wyobrażałam jak to będzie, a teraz mam czarną dziurę. aaaa... i jeszcze w domku mamy królika, który czasem daje nam się we znaki w nocy, tzn zamykamy go w klatce na noc żeby nam nic nie pogryzła i ewidentnie Jej się to nie podoba. Gryzie klatkę, albo robi w niej "wykopki". Mężowi to nie przeszkadza, bo twardo śpi, ale ja śpię czujnie i budzę się. Boję się że będzie nam Małą budzić. A nie mam sumienia jej oddać. Jest z nami od początku ![]() Ale mam problemy co? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Wtajemniczenie
|
Hej, nie nadrobię Was, ale przeczytałam opisy porodów. Jestem z Was dumna
![]() Ja w tym tygodniu będę miała mało czasu na wizaż bo jutro szczepienie Majeczki a w niedzielę chrzciny więc muszę wszystko przygotować bo chrzciny robimy w domu. Która następna się rozpakowuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj leżę w łóżku cały dzień. Tak sobie postanowiłam. TŻ ma dyżur w pracy od 15:00 do 7:00, więc mała jest w 100% na mojej głowie, ale to nic. Leży obok mnie w rożku i śpi, najedzona i przebrana... A mnie boli jeszcze blizna, stwierdziłam, że chyba za dużo od siebie wymagam, bo chciałabym już wszystko robić, a sił na razie jeszcze brakuje na niektóre rzeczy...
![]() Cytat:
![]() 1. Położna mi powiedziała, że poród sn wyzwala pokarm, już na początku porodu zaczyna się on powoli wydzielać (u jednych szybciej, u drugich wolniej - normalne), z pierwszymi skurczami zaczyna się cała produkcja. W przypadku planowanego cc jest na pewno troszkę inaczej, ale to wszystko zależy od osoby... Ja też się zastanawiałam, czy będę miała pokarm, ale był od razu, jak mi małą dali na pierś i jest do tej pory, nie zatrzymało się nic jak na razie. ![]() 2. W szpitalu układali na boku. Ja też tak wolę, bo mała mi się czasem ulewa, rzadko się odbija. 3. Mam gaziki, ale słyszałam różne opinie - niektórzy mówią, że nie trzeba w ogóle smarować, tylko wtedy, jeśli coś się dzieje (jakaś ropa/krew się pojawia czy coś w tym stylu), a niektórzy, że trzeba smarować przy każdym przebieraniu - i bądź tu mądry, człowieku. ![]() 5. Jak ochlapiesz wodą, to nic się nie stanie, a przecież wiadomo, że nie będziesz go celowo namaczać. ![]() 6. Tylko po kąpieli. 9. Też się zastanawiam, kiedy do mnie przyjdzie, musi mi zdjąć szwy w 8. dobie (tak mówił lekarz). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle po ciąży jest taka ulga, jak kręgosłup przestaje być obciążony. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.