W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 16:04   #1411
angel166
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

przepraszam,że spóżnione ale szczere z całego serducha WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ZUZANKO NASZA KOCHANA
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Obyście szybko uporali się z tym remontem.Cierpliwości życzęSzczególnie Tobie jest trudniej odstawić Jagode przez te jej bezdechy.Dzielna i tak jesteś.A powiedz jak tam smarowałaś tym wszystkim co radziłyśmy?zaklejałaś piersi,że chore?
i
próbowałam cebule,czosnek, musztarde, nawet CHRZAN wszystko zje...zakleiłam też i nawet zabandażowałam to bniedna tak płakała i szarpała cały dzień,że w końcu już ten bezdech zpałała i się poddałam będziemy się tak chyba cycusiowac jeszcze długo...nie umiem jej odstawic. Mąż mi w tym nie chce pomóc,bo "ja musze pracowac i byc wyspany"

Katiaska
u nas rozbieranie mnie już od kilku tyg jest

Marta masakra ale ta babka nie odpowiedzialna z chorym dzieckiem przychodzic dużo zdrówka dla Zuzanki!

Nariiko super,że jesteście już w domkuoby szybciutko wróciła do siebie po pobycie w szpitalu

Dearlie jestem fanka Antosianie ma

Kate oj i Kubus też chory i Ty kochanadużo zdrówka dla Was!!!
oby Kubusia gorączka byłą faktycznie tylko od zębów

kurde jakieś chyba złe fluidy w tym pokoju Jagody, obudziła się ale na szczęście głaskanie po główce pomogło i śpi dalej

Agnus tort wygląda smakowicie i bidna Alunia z tym wypadkiem w łazience,dobrze,że się ładnie goi.

Monarika super prezenty i fajny ten jeździkprzypadł Oti do gustu??

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Martus pokaże jak będzie wykładzina,bo teraz to brzydka podłoga jest,bo oczywiście nie było ciemnej i musimy czekaćw tym tyg ma byc i na nowo będziemy musieli wszystko wynosic

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:08   #1412
angel166
Zakorzenienie

ale mogę się zaproszeniem na roczek pochwalic takie w formie większego zdjęcia dajemy,z tyłu napiszemy treść i hop do koperty miałam zamiawiac z all http://allegro.pl/zaproszenia-foto-c...419029123.html ale stwierdziłam,że znając życie coś pokićkam w podawaniu danych, wzorów,czcionek itp.
chciałam się bardziej postarac ale niestety dziecko me zbyt absorbujące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie roczek.jpg (142,9 KB, 41 załadowań)

Jagódka
Stary 2013-08-19, 16:25   #1413
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ale mogę się zaproszeniem na roczek pochwalic takie w formie większego zdjęcia dajemy,z tyłu napiszemy treść i hop do koperty miałam zamiawiac z all http://allegro.pl/zaproszenia-foto-c...419029123.html ale stwierdziłam,że znając życie coś pokićkam w podawaniu danych, wzorów,czcionek itp.
śliczne,ja nawet nie pomyślałam o zaproszeniach

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:34   #1414
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a co to za statek? podlinkujesz, bo brzmi fajnie
Coś takiego http://www.mazakzabawki.pl/product-p...IDDIELAND.html

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą Dearlie masz bardzo ładny głos
Też tak sobie pomyślałam oglądając ten filmik

Cytat:
Fajny pomysł z tymi zdjęciami z narodzin i już jak jest starsza.
Stary 2013-08-19, 16:36   #1415
angel166
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny dobra mykam,bo terrorystka wstałaale się na błyskawicznie regeneruje

Jagódka
Stary 2013-08-19, 16:45   #1416
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Kochane czy któreś dziecko z września jeszcze nie staje na nóżkach?
Marcel jest z 22 wrzesnia i sam nie wstaje. Tzn podobno wczoraj wspiął się po mojej mamie i stanął,ale tego nie widzialam,a ja jak niewierny Tomasz,nie uwierzę dopóki nie zobaczę.Jak się go przy czymś postawi,np przy kanapie to postoi sam,ale nie jest to bardzo stabilne
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:12   #1417
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna jest ta Arka Noego oglądałam w Smyku.
My kupiliśmy garnuszek na klocuszek, czeka na pawlaczu

A roczku jako takiego w domu nie robimy. Będziemy wcześniej na urlopie u jednych dziadków, potem u drugich to się jakiegoś grilla śmignie, a w domku to pewnie tylko jakiegoś torta machnę... Możecie mnie zlinczować, ale nie mam jakiegoś ciśnienia na takie imprezy dla Maluszka. Co innego dla 3-4 latka, który już rozumie i może np. kolegów zaprosić
Stary 2013-08-19, 17:26   #1418
Katiaskaa
Zadomowienie

Cześć
moje dziecko zaczyna mnie powoli wykańczać, a raczej jego problemy ze snem Zastanawiam się, co mu się przestawiło. Wcześniej zasypiał wieczorem sam w łóżeczku, a teraz tylko odłożony zaczyna się tak zanosić płaczem, że aż nie może złapać tchu
nadrabiałam na raty, więc to co pamiętam
Agnus, piękny tort ja bardzo lubię przepisy z moich wypieków. A moim hitem, jest sernik ze snickersami.
Biedna Ala, dobrze, że już się goi wszystko ładnie
Katee, mam nadzieję, że wynki wyszły w porządku szkoda mi Kubusia, z tym kuciem w laboratorium
Marta, co za nieodpowiedzialni ludzie szybkiego powrotu do zdrowia dla Zuzi
i dla drugiej Zuzi od Nariiko też duż zdrówka , cieszę się, że już lepiej
Dearlie, Antoś jest przesłodki i jaki mądry
Angel, współczuję sytuacji z Jagódką i odstawianiem od piersi. A może jest w Twoim mieście doradca laktacyjny, który by pomógł w tej sytuacji. Zaproszenie świetne i szybkiego sprzątania
Stary 2013-08-19, 18:19   #1419
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Angel świetne zaproszenia musze poszukać czegoś na allegro
nie za bardzo wiem jak ten roczek zorganizować..
zrobie w domku oczywiście,podam sałatki jakieś,ciasto,tort i kawke. Z obiadem nie będę się bawiła bo przy dwójce dzieciaczków nie mam zamiaru się z tym przeciągać.
Będą moi rodzice,rodzeństwo,teść i męża brat z przyszłą żoną chyba i nie wiem co dalej
chrzestny za granica więc go nie będzie,chrzestna jest żoną mojego brata ale z bratem niestety żyjemy w konflikcie więc i ona się nie odzywa,mama męża to jak zwykle coś
trudno w tej rodzinie się imprezy robi bo zawsze sztywno jak na stypie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:33   #1420
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczne
ja zaprosiłam smsem

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna jest ta Arka Noego oglądałam w Smyku.
My kupiliśmy garnuszek na klocuszek, czeka na pawlaczu

A roczku jako takiego w domu nie robimy. Będziemy wcześniej na urlopie u jednych dziadków, potem u drugich to się jakiegoś grilla śmignie, a w domku to pewnie tylko jakiegoś torta machnę... Możecie mnie zlinczować, ale nie mam jakiegoś ciśnienia na takie imprezy dla Maluszka. Co innego dla 3-4 latka, który już rozumie i może np. kolegów zaprosić
Ja tak samo dla Kamila też nie robiłam,w sobotę robie im razem i to głównie ze względu na Kamila bo byliśmy kilka razy u znajomych na takiej imprezie i on też by chciał tort itp.

5 lat temu o tej porze nie przypuszczałam że już rano powitam moje dziecko na świecie i to w tak traumatycznych okolicznościach...

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Anusia a może grila tak jak my?Masz teraz ku temu świetne warunki
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:50   #1421
Konczita
Zakorzenienie

eee podoba mi się ta Arka - muszę ją na żywo zobaczyć

Angel super zaproszenia

Co do prezentów to Duśka dostała od nas tego pchacza - jeździka tego leweka co już pokazywałam, dostała kojec i namiot plażowy, rowerek, konika, pilota, dwie książeczki, aniołka, piankowe ozdoby z myszką miki na ścianę, dwie sukieneczki, rampersik z myszką dwie bluzeczki z myszką na krótki rękawek, jedną bluzeczkę na długi rękawek tez z myszką o taką dokładnie ładniutką http://www.hm.com/pl/product/15026?article=15026-B i pieniądze

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Ula teraz zobaczyłam, że twoje dzieciaczki sa prawie tego samego dnia urodzone - imprezka wspólna fajna sprawa (:
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:31   #1422
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Śliczne
ja zaprosiłam smsem

Ja tak samo dla Kamila też nie robiłam,w sobotę robie im razem i to głównie ze względu na Kamila bo byliśmy kilka razy u znajomych na takiej imprezie i on też by chciał tort itp.

5 lat temu o tej porze nie przypuszczałam że już rano powitam moje dziecko na świecie i to w tak traumatycznych okolicznościach...

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Anusia a może grila tak jak my?Masz teraz ku temu świetne warunki
Myślałam o tym,Gracjanek miał tak na roczek . Ale zobaczymy jeszcze jaka pogoda będzie w październiku

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:41   #1423
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą Dearlie masz bardzo ładny głos
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dearlie to fakt masz piękny głos,a Antek
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Też tak sobie pomyślałam oglądając ten filmik
Dziewczyny Wy tak poważnie? Ja nigdy nie lubiłam swojego głosu na żadnych nagraniach, bo zawsze miałam wrażenie, że brzmi bardzo męsko. Dziękuję Wam w takim razie za miłe słowa.

Cytat:
Śliczne. Aż mnie do czegoś natchnęło Twoje zaproszenie.
Stary 2013-08-19, 19:48   #1424
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Ja mieszkając teraz w domku zastanawiałam się co robiłam w bloku z dziecmi teraz chłopcy są całe dnie na dworze i są o wiele grzeczniejsi bo im się nie nudzi. Fabiś uwielbia piaskownice
oj tak to jest bez porównania ... ja teraz już miesiąc jestem u mamy na wsi i też Jaśko całe dnie praktycznie na dowrku, ledwo się obudzi to już pokazuje ze chce na dwor nie wyobrażam dobie teraz przyszłego tygodnia i powrotu do domu ...

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

u nas wlasnie byly takie czerwone normalne kostki na obu policzkach,na szczescie po elidelu zeszly.

strasznie biedne, tym bardziej ze Giulia taki niejadek, malo co jej smakuje a te jogurty bardzo jej podeszly
no to faktycznie ... moj jeszcze o tyle dobrze ze bez problemu wcina obiadki i desery
u nas też elidel pomógł już widzę że dużo nam go nie zostało bo to taka mała ta tubka.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam z mega bólem głowy.Jednak dopadła mnie ta wirusówka i wczorajszą noc i dzień
Kubuś niestety nadal gorączkujeco mu spadnie to znowu wzrastaDziś byliśmy oddać jego mocz do badania i krew.Tak mu się pani wbiła,że krew trysnęła dookołai bidulek nie mógł się uspokoić.Musiałam go nieść na rękach do domu pchając wózek.W nocy też trudno go uspokoić.Przytulał się do cyca i ciumkał,choć nie wiem,czy coś z niego leciało.Apetyt ma mniejszy niż zwykle,ale je i pije.O 17-ej będą wyniki i wtedy pójdziemy do lekarza.W piątek doktorka stwierdziła,ze to od zębów.Mam nadzieję,że to nic poważnego jednak,bo bardzo się boję...
ojej zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś dostała już prezent od rossnę na roczek? Bo my ostatnio dostałyśmy i zastanawiam się czy każdy to samo dostaje?
a co dostałaś ? tż dostał maila i niby mieli powiadomić jak prezent będzie do odbioru i dupa a minął już dobry miesiąc.

Cytat:
za pomysłowość my zapraszamy ustnie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

eee podoba mi się ta Arka - muszę ją na żywo zobaczyć

Angel super zaproszenia

Co do prezentów to Duśka dostała od nas tego pchacza - jeździka tego leweka co już pokazywałam, dostała kojec i namiot plażowy, rowerek, konika, pilota, dwie książeczki, aniołka, piankowe ozdoby z myszką miki na ścianę, dwie sukieneczki, rampersik z myszką dwie bluzeczki z myszką na krótki rękawek, jedną bluzeczkę na długi rękawek tez z myszką o taką dokładnie ładniutką http://www.hm.com/pl/product/15026?article=15026-B i pieniądze

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Ula teraz zobaczyłam, że twoje dzieciaczki sa prawie tego samego dnia urodzone - imprezka wspólna fajna sprawa (:
ooo no proszę ile prezentów Dusia dostała i jakie fajne super!

marta zdrówka dla Zuzi

i brawo dla Antka słodziak mały

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2013-08-19 o 19:49
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:48   #1425
angel166
Zakorzenienie

Aaaaaaaaa!!!zasnela bez cyca!!!!! zjadła jakieś 240ml kaszki, godzinę fikala po łóżeczku w prawie totalnych ciemnosciach i padła

Jagódka
Stary 2013-08-19, 19:55   #1426
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaa!!!zasnela bez cyca!!!!! zjadła jakieś 240ml kaszki, godzinę fikala po łóżeczku w prawie totalnych ciemnosciach i padła

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:01   #1427
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
próbowałam cebule,czosnek, musztarde, nawet CHRZAN wszystko zje...zakleiłam też i nawet zabandażowałam to bniedna tak płakała i szarpała cały dzień,że w końcu już ten bezdech zpałała i się poddałam będziemy się tak chyba cycusiowac jeszcze długo...nie umiem jej odstawic. Mąż mi w tym nie chce pomóc,bo "ja musze pracowac i byc wyspany"

taaaa, znam to - typowe u coniektórych facetów

Cytat:
Śliczne
ja zaprosiłam smsem

a ja tylko zadzwonie

Cytat:

no to fajne prezenciki
Będzie miała co robić
My pewnie ćwiartki z tylu zabawek nie dostaniemy co Dusia

Cytat:
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:26   #1428
Nariiko
Raczkowanie

Angel fajnie wymysliłaś sobie z tymi zaproszeniami, a Jagódka jaka śliczna u nas bez zaproszeń się obejdzie bo tylko w najbliższym gronie będziemy sobie świętować, jedną ciocię tylko zaprosimy ustnie
no i brawa za zaśnięcie bez cycusia

Katee jak wyniki Kubusia? Co powiedział lekarz?

Czuję się taka padnięta, że nawet pod prysznic nie chce mi się już iść
najchętniej poszłabym prosto do łóżka
a chciałam jeszcze zdjęcia Zuzi posegregować trochę i wybrać do wywołania, bo obiecałam sobie że na roczek zrobię jej albumik co by zdjęcia pooglądać i sobie powspominać
i nie mam kiedy, a już nie wspomnę jaka sterta prasowania czeka ....
Nic to, muszę ruszyć dupsko i iść pod ten prysznic chociaż
Nie wiem jak Wy dajecie jeszcze radę ćwiczyć, szacun
Nariiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:27   #1429
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Hej kochaniutkie witam się po tymczasowej nieobecności
remont za nami.Plan pomalowania Jagody pokoiku nie wypalił
Nie jest tam brudno,bo w zeszłym roku malowaliśmy(na turkusowo). Teraz chcieliśmy wygładzić porządnie ściany i na lawendowy zmienic,by dziewczęcej bardziej było. Niestety, nasza sypialnia pochłonęła zbyt dużo czasu. W dodatku wysterował męża kolega i nie było jak wynieść części meblibo ja oczywiście nie miałam siły
no ale ostatecznie mała przeniesiona została do swojego pokoju. Pierwsza noc? zasnęła o 20(oczywisice na cycu...) i pospała do 2. Później armagedonszalała do 5, cycka jadła non stop, popijając na zmianę łyczkami mmpóźniej pospała do 7 i tak szalała do teraz
już widzę jak się teraz rozespi i znów pół nocy będzie jape darła
dobrze,że mama była u mnie od rana to zajmowała się małą,a ja ogarniałam mieszkanie po remoncie,bo mąż dziś już do pracy poszedł. Oczywiście chyba tydzień jeszcze będę sprzątała,bo prania się uzbierało,a tu jak na złośc pada i nie mam jak wysuszyc

ide więc zrobić mega mocną kawę i zabieram się za nadrabianie
temperament Jagódki jest porażający

pierwsze Turbo Spalanie za mną
cieknę zewsząd
piszę na stojąco, żeby mój pot nie zalał krzesła
dobranocka
lecę się rozpuścić w wannie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 20:34   #1430
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

super .. pierwsze koty za płoty

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
taaaa, znam to - typowe u coniektórych facetów

no to fajne prezenciki
Będzie miała co robić
My pewnie ćwiartki z tylu zabawek nie dostaniemy co Dusia

dzieciaczki zawsze się obłowią w prezenty... ja nigdy tyle nie dostawałam hehee ... ale sama ją rozpieszczam ...

Cytat:
Napisane przez Nariiko Pokaż wiadomość
Czuję się taka padnięta, że nawet pod prysznic nie chce mi się już iść
najchętniej poszłabym prosto do łóżka
a chciałam jeszcze zdjęcia Zuzi posegregować trochę i wybrać do wywołania, bo obiecałam sobie że na roczek zrobię jej albumik co by zdjęcia pooglądać i sobie powspominać
i nie mam kiedy, a już nie wspomnę jaka sterta prasowania czeka ....
Nic to, muszę ruszyć dupsko i iść pod ten prysznic chociaż
Nie wiem jak Wy dajecie jeszcze radę ćwiczyć, szacun

ja też padam na twarz ... i muszę wywołać kolejną serię zdjęć ... czasu brak
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:39   #1431
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
no super
Stary 2013-08-19, 20:50   #1432
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nariiko Pokaż wiadomość
Dziewczyny nocka ciężka bo faktycznie temp znow skoczyła i trzeba było podać lek a o 2 było rozwolnienie i Zuzię bolał brzuszek teraz odsypia biedka ale chyba jest nadzieja bo poki co temp utrzymuje sie 37,3 i nie rośnie no i pojawiła się wysypka na ciele! czyli wskazywałoby na to, że trzydniówka... To chyba dobrze? Tak też mówił lekarz, który nas przyjmował że jemu na to wygląda jakby biegunka się kończyła a gorączka świadczy że przypałętało się coś jeszcze być może wlaśnie trzydniówka i miał rację tyle, że dziaiaj 5 dzień temperatury ale któreś z Was chyba pisały, ze dzieciaczki miały trzydniówkę trwającą 5 dni? Dobrze pamiętam?

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

katee jak tam Kubuś? Jak nocka? iwoncia super, że wózek się sprzedał i w dodatku ominie Cię ta kłopotliwa wysyłka

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Kurcze już się cieszyłam, że wychodzimy bo lekarz na obchodzie potwierdził trzydniówkę i że pójdziemy do domu a za chwilę przyszedł i powiedział że jak popatrzył w karte to jednak kiepsko jeszcze wyglądał wczorajszy dzień i dzisiaj poobserwują jeszcze i dopiero jak gorączka zupełnie ustąpi, nie będzie brzydkich kup i Zuzia trochę ożyje to nas wypuszczą... Prawdopodobnie jutro rano albo jakby mocno się poprawiło to dzisiaj wieczorem. Ahh ja chcę to moje żywe i uśmięchnięte i radosne a nawet brojące dziecko już nie mogę patrzeć jak ona tak ciągle śpi i leży taka osłabiona nawet nie ma siły by stanąć na nóżkach... Biedna moja
Marcel mial pięciodniówkę(temperatury do 39,8),potem pare dni bez gorączki i trzydniowka(ale tak spokojnie,nieco ponad 38),potem go wysypalo i na razie odpukac spokoj. Zdrowka dla Zuzki!
Stary 2013-08-19, 20:52   #1433
monarika
Wtajemniczenie

lidka0308 dzięki

Cytat:
Nie,a co dostałaś?
taką szmatkę przytulankę i karty z serii CzuCzu do tego jeszcze przepis na urodzinowe muffinki

Swoją drogą fajne te katy muszę małej kupić cały zestaw bo te co dostałam to takie w sumie próbki

Cytat:
Hej kochaniutkie witam się po tymczasowej nieobecności
remont za nami.Plan pomalowania Jagody pokoiku nie wypalił
Nie jest tam brudno,bo w zeszłym roku malowaliśmy(na turkusowo). Teraz chcieliśmy wygładzić porządnie ściany i na lawendowy zmienic,by dziewczęcej bardziej było. Niestety, nasza sypialnia pochłonęła zbyt dużo czasu. W dodatku wysterował męża kolega i nie było jak wynieść części meblibo ja oczywiście nie miałam siły
no ale ostatecznie mała przeniesiona została do swojego pokoju. Pierwsza noc? zasnęła o 20(oczywisice na cycu...) i pospała do 2. Później armagedonszalała do 5, cycka jadła non stop, popijając na zmianę łyczkami mmpóźniej pospała do 7 i tak szalała do teraz
już widzę jak się teraz rozespi i znów pół nocy będzie jape darła
dobrze,że mama była u mnie od rana to zajmowała się małą,a ja ogarniałam mieszkanie po remoncie,bo mąż dziś już do pracy poszedł. Oczywiście chyba tydzień jeszcze będę sprzątała,bo prania się uzbierało,a tu jak na złośc pada i nie mam jak wysuszyc

ide więc zrobić mega mocną kawę i zabieram się za nadrabianie
mała też miała kiepską noc ale ona zawsze kiepsko śpi jak jest pełnia

Cytat:
Monarika super prezenty i fajny ten jeździkprzypadł Oti do gustu??
lubi go bardzo nie dostaje jeszcze nóżkami do podłogi, żeby się odpychać ale staje przy nim czasami i mówi brrrrrrrrrrrrrr i wożę ją wtedy po domu ładnie też przy nim chodzi

Cytat:
super ale Jagoda ma fajne włoski aż wam zazdroszczę

Cytat:
A co się działo, że Kamil wcześniak?

Cytat:

Konczi super prezenty a bluzeczka cudna
Konczi czy Dusieńka już chodzi?

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-08-19 o 20:56
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:01   #1434
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Nariko zdrowka dla Zuzi!! Biedna, taka slabiutka

Iwa my juz od dawna uzywamy pampkow 5, a Kinga wazy ok 11 kg i 4+ to biodrowki.
my mamy kolo 11 kg i jestesmy na 4. W sumie 4+ pewnie bylyby lepsze,ale zazwyczaj nie ma i ostatni raz kupujemy 4,a tych ostatnich razów bylo chyba 20.Ale w sumie są ok,mamy krótkiego grubaska. Tylko teraz sie toche martwie,bo pieluchy sie koncza i malzon na ostatnią chwile pojechal po zakupy do biedry,a tam tylko dady mogl kupic i boje sie,ze beda za male,bo cos kojarze,ze pisalyscie,ze sie troche rozmiary roznia,No ale rozdzial wagowy sie zgadza,jutro sprawdzimy

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
o

a my mamy pod koniec września wesele brata i nie bierzemy dzieci ani jednego
a my w ten weekend wyjezdzamy na weselicho,ale rozrabiaka zostaje z babcią
Stary 2013-08-19, 21:02   #1435
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tak poważnie? Ja nigdy nie lubiłam swojego głosu na żadnych nagraniach, bo zawsze miałam wrażenie, że brzmi bardzo męsko. Dziękuję Wam w takim razie za miłe słowa.

Śliczne. Aż mnie do czegoś natchnęło Twoje zaproszenie.
Dearlie, dziewczyny mają rację, też o tym samym pomyślałam, ze masz bardzo przyjemny głos i bynajmniej nie męski!

Cytat:
Super! Oby tak było codziennie. Ja Miska na razie znów w dzień odstawiłam, z tym widzę aż takiego problemu nie ma, może być ewentualnie bardziej marudny. Do nocy się przymierzam. Natomiast on już sam nie chce zasypiać nawet jak dostanie jeszcze tego cyca na wieczór... Dziś się uparłam, że nie będę lulać to po długich bojach zasnął z moją ręką w objęciach

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

cieknę zewsząd
dobranocka
ale przyjemne takie zmęczenie, nie?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:03   #1436
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
dzieciaczki zawsze się obłowią w prezenty... ja nigdy tyle nie dostawałam hehee ... ale sama ją rozpieszczam ...[/COLOR]
Ja musze coś pokupować bo te zabawki co mamy to nudne już jak nie wiem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:04   #1437
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

5 lat temu o tej porze nie przypuszczałam że już rano powitam moje dziecko na świecie i to w tak traumatycznych okolicznościach...[COLOR="Silver"]
A czemu w traumatycznych?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 21:05   #1438
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Zuziu 100 lat z okazji pierwszych urodzinek [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B]
Zuziu-Spóźnione ale najszczersze życzenia urodzinowe,sto latek
Stary 2013-08-19, 21:07   #1439
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja musze coś pokupować bo te zabawki co mamy to nudne już jak nie wiem
Ja swojemu kupiłam ostatnio garnuszek na klocuszek i kilka dni był hit a teraz ma go w nosie i też nuda widzę go ogarnia. Choć jak ma dobry humor to byle kubkiem się będzie bawił, także nie wiem już czy jest sens kupować coś... chyba że trafię w jego gust, którego chyba nie znam do końca
Stary 2013-08-19, 21:08   #1440
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

cieknę zewsząd
dobranocka
Ja po zrobieniu Turbo byłam przekonana, że mój koniec jest już blisko.

Cytat:
Brawo! klask i:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości