|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() Otóż, mimo iż nigdy jeszcze nie obcinałam sama końcówek, to chyba bardziej ufam sobie, niż fryzjerom... Ostatniu wyszłam z nierówno ściętymi włosami - z jednej strony były nieco za obojczyki, natomiast z drugiej nieco nad. Niby nic, ale jak się potem czułam! ![]() Przy okazji - gorąco pozdrawiam wszystkie kręcono i falowanowłose! Jestem nowa na forum i mam nadzieję, iż pozostanę tu dłużej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę jeszcze wspomnieć,że Wasze włoski niesamowicie się pozmieniały, oczywiście na lepsze, fajnie że nie rezygnujecie, od razu widać efekty !!! Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-10-01 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracaj i pokaż boba ![]() ach i dlaczego piszesz, że tyle zachodu, a teraz ścięłaś? Pielęgnacja nie idzie na marne, krótkie zdrowe włosy są piękne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
sama nie wiem.
Wrzuciłam kudły do codziennika, lepiej niż w zeszłym tygodniu, ale jakoś mam ble. Wole je swieżo wysuszone, ale sama nie wiem (generalnie chce spac jeść i spać. jesień znaczy)
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio trochę bobów tu było i wszystkie wyglądały świetnie, pewnie Ty też super wyglądasz w swoim. Ja mam pytanie o ten żel: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...do-wlosow.html Kiedyś (dawno) przeczytałam o nim, że jest/był naprawdę dobry. Czy w ogóle go jeszcze produkują? Byłam w Galerii Łódzkiej i tam jest takie spore wolnostojące stoisko z kosmetykami Ziai, są produkty, które normalnie rzadko się widuje i mi się o tym żelu przypomniało. Ale nie było. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
|
Ależ mi dziś włosy wyszły. Miodzio po prostu. Skręt świetny, mięsiste. Może dlatego, że żelu na nie nałożyłam ze trzy razy więcej niż zwykle. Generalnie miau. I podcięcie dobrze im zrobiło na kształt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |||||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj lubią ![]() ![]() Cytat:
No, bez lęku i nożyczki w ruch! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawdę nie ma czego się bać. Jeśli jednak potrzebujesz się z tym oswoić, zacznij od przycięcia końcówek. Nie trzeba od razu ciachać pół metra (jakby ktoś miał ![]() Cytat:
Cytat:
Metody mają pasować Tobie i Twoim włosom. Cytat:
![]()
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
![]() dzisiaj nałożyłam pierwszy raz Garnier z awokado i masłem karite, taka wychwalana jest więc zobaczymy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę myć włosy, chyba LadySpa pójdzie w ruch, ostatnio mało protein, a i muszę ją wykończyć, bo jakoś tak średnio lubię. Ach, jeszcze takie pytanie: Czy w jakiejś drogerii da się kupić Scandica bananowego? Bo mi się kończy i bym chętnie kupiła. Z tym, że nie chcę przepłacać w fryzjerskim (że tam są, to wiem, bo widziałam), zwykle mają prawie 2 razy drożej. ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-10-02 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||||||||||||||||
|
Jak dla mnie przypalone orzechy albo i spalone nawet. Mam Oleofarmu.
Za to do dań kuchni azjatyckiej bomobowy. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Acha, od dawna nakładam oleje na kilka godzin, nie ryzykowałabym zostawienia takiej mieszanki na całą noc. No nareszcie! ![]() ![]() Cytat:
![]() Może napisz do DMki, ona mieszała z indygo i do tego z sukcesami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- za lekki zestaw, czyli nie ma niczego, co zarzymałoby wodę, bo żel coś da, ale wszystkiego nie zrobi, - mogłaś wykonać jakieś zbędne ruchy ręcznikiem w czasie zawijania lub po nim, - dotykałaś włosów po rozwinięciu z ręcznika - zastosowałaś silikony, co też Twoim włosm nie musi się podobać, a już szczególnie w momencie po wysuszeniu. Sprawdzałas kiedyś, jak włosy reagują na nakładanie produktów na suche? Prawdę powiedziawszy niejednokrotnie spotałam się z tym, że włosy wariowały, gdy nałożyłam na nie cokolwiek po wyschnięciu. Może i do tego doszło u Ciebie? Może to nei był dobry moment na jedwab? Obstawiam też brak wcześniejszego zabezpieczenia przed ucieczką wody. Włosy są teraz dość na to podatne, więc dorzuciałabym więcej emolientów jeszcze przez kilka myć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak po maśle shea się spisują? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak notabene, będę za chwilę testować odżywkę b/s, którą wrzucała FelekBezSzelek z TKM. Zobaczymy,c o to z tego będzie. Cytat:
Pomijając ten argument, wiele składników można stosować w bardzo ograniczonych stężeniach, więc nie przesadzajmy. Triethanolaminy nie ma w składzie za dużo, chyba że same sporządzamy kosmetyk, wówczas sporo ryzykujemy, przekraczając zalecenia. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Uciekam, mam za chwilę wizytę u lekarza, a jeszcze nie zmyłam odzywek i nie wysuszyłąm włosów. wieje jak diabli ![]() narazie!
![]() |
#1421 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
SKŁAD Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Distearoylethyl Dimonium Chloride, Glycerin, Inulin, Propylene Glycol, Panax Ginseng Root Extract, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Lauryldimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Keratin, Tocopherol, Linoleic Acid, Retinyl Palmitate, Polysorbate 20, PEG-20 Glyceryl Laurate, Lactic Acid, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum (Fragrance), Butylphenyl Methylpropional. dziś położyłam bingacza z shea i algami jakby lepiej Cytat:
![]() - co do ręcznika - zawijam w zwykły turban, po nałożeniu odzywki b/s i zelu harmonijkuje (ha umiem mądre słowo) i zawijam potem w swykły turban. - dotykam na pewno w czasie suszenia, partia siedzi w dyfuzorze a partie harmonijkuje jeszcze - moze niepotrzebnie, wiec przetestuje - silikony. hm. jedyne co mam to ten jedwab GP, kładlam go i na suche na wiór i na wilgotne i na mokre - przy ostatniej bardziej zbijały się w strąki, ale poeksperymentuje. Cytat:
Jedwab moge i przed suszeniem, spróbuję. musze go uzyć bo jak zapominam, to momentalnie się pojedyncze rozdwojone pojawiają. Emolint dorzucę, musze tylko jeszcze nauczyć sie kiedy jest im za dużo i kiedy trzeba protein dorzucić. wolę puch niż przyklap ![]() Cytat:
![]() nie poddam się, bo wyjątkowo mi pasują długie, nawet z minimalną falą, wyglądają lepiej niż kiedykowiek i nie mam chęci opitolić ich na krótko,a to sukces, zwykle przy tej długości już dawno cięłam. ide doczytywać więć, dziekuję Ci bardzo!! ![]()
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie żałuję pielęgnacji ![]() ![]() No tak, ale obcięłam, jest super tylko jak utrzymać Boba w ładzie przy falowanych włosach, bez prostownicy?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że u lekarza będzie wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Też mi się marzy scandic bananowy, ale muszę wykończyć masę moich odlewek, a mam ich około 50 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie to, że jej nie lubię, nie jest zła, ale są odżywki proteinowe, które mi znacznie lepiej służą, choćby Scandic bananowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Wstawię fotki kiedy koleżanka odda mi aparat, miała teraz urodziny i pożyczyła. Zastanawiam się teraz nad trwałym wyprostowaniem włosów. Robiłyście kiedyś, jakie odczucia?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | ||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() No i chyba skuszę się znowu na zioła i będę się babrać...dziewczyny z wątku hennowego są bardzo zadowolone z jakości ziół od hennaya, więc prawdopodobnie zaryzykuję. Co do Joaśki mini miodowej. Nie wiem czy to siła sugestii, ale chyba faktycznie jest bardziej gęsta od swojej starszej siostry ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się z tym w 100% ![]() Cytat:
Ładnie i błyszcząco ![]() Ja używam teraz i tak sobie myślałam dzisiaj jak ja już długo ją stosuję i się okazało że dopiero 3 tygodnie, a już myślałam że ponad miesiąc ![]() ![]() Cytat:
Ja używam olejku i mam też w proszku, olejku używam często na noc a tą w proszku na razie użyłam raz, jakiś miesiąc albo 2 temu, wymieszałam go z odrobiną odżywki, miodu i olejku Amla Gold, nałożyłam tak na godzinkę. Też kupiłam ten proszek z myślą że może mi się skręt polepszy ale nie wiem czy tak jest ![]() Cytat:
Dobre i jedno ![]() Cytat:
Mam to samo ![]() Cytat:
Witaj ![]() ![]() Pokaż kudełki ![]() Cytat:
Pokaż włoski ![]() Cytat:
Miał a nawet mrau ![]() ![]() Cytat:
Nie ma się co zawstydzać, toż to sama prawda ![]() Cytat:
Ja się zawsze tylko zastanawiam czy je ścinać z głową wdół jakoś czy z głową prosto ![]() Moje ostatnio jak chce wycieniować to się skręt od góry robi i nie cieniuję ![]() Cytat:
Jeszcze pół metra nie mam, narazie tylko 43cm wyprostowane ![]() Ja chcę włosy do pasa w skręcie, dlaczego one nie chcą mi zrobić tej przyjemnośći i urosnąć chociaż 1 cm, żebym wiedziała że mam szansę na wymarzoną długość ![]() ![]() Aż posmutniałam jak dzisiaj zmierzyłam kudełki i zobaczyłam że dalej od kilku miesięcy maja ciągle 43cm ah... smuteczek... ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo miałam miodową i pokrzywową i były tak samo rzadkie. Teraz kupiłam z makiem i właśnie jest gęstsza. Więc albo zawsze tak było, albo ostatnio zaczęli robić gęstsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle cuda w codzienniku ![]() Problem w tym, że chcę prostego boba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- A wiesz, że spróbuję , obcinałam z myślą o prostych, nawet przód mam dłuższy. Ciekawa jestem co by było z falami? Chyba lnianego trzeba będzie nagotować ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Kurcze, może skręt Ci się poprawia, idą w górę i nie widać tak wzrostu? Mi też się wydawało, że nie rosną, cuda robiłam, wcierałam, masowałam skalp, jadłam tabletki, piłam drożdże i niby nic. Jednak jak odpuściłam to sprawdzanie i zmierzyłam po czasie to okazało się,że jednak coś tam rośnie... ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Pokaż włosy po cięciu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie pójdziesz na żaden wątek o prostych włosach, ani mi się waż ![]() Sama chciałam spróbować, niestety nie miałam wtedy dostępu do skorupek. Może w tym roku się uda to będę testować ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ni diabła nie umiem tak zawinąć ![]() ![]() Cytat:
Chyba tak przetestuję - wtedy pozostanie mi żel do odgniecenia gdzieś jak doschną na amen. tak robiłam na samym początku, wydaje mi się, że było lepiej, potem z jakiegos względu się zraziłam i nakładalam zel na ociekające i zawijałam w turban. kurde jakby były dłuższe to by chyba było łatwiej. a tak mam burdel i chaos na głowie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1434 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() Nałóż żel, pougniataj przez materiał i zostaw w spokoju, ewentualnie wysusz dyfuzorem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Scrabble! widziałaś mojego boba? ;> chodzę na ogół w falowanych, teraz trochę suszyłam na szczotce, ale właśnie siedzę w plunkingu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
martaakow - ależ się zarumieniłam
![]() Oraz, kto jest spostrzegawczy jak ślepe cielę i teraz się pokapował, że Eloe jest z Wrocławia? No kto? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co. Obserwuję i chwalę, jak jest co. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam boba home made wiec nie wychodzi mi tyl krotszy, staram sie ale ciezko samemu, teraz (30tego wrzesnia) podcielam (juz mialam za ramiona ale jednak wole krotsze wlosy) na sucho, potem umylam i jak wyschly to wyszlo jak 'prosto' podcielam ![]() - Cytat:
![]() fotki sa z poniedzialku, jeszcze przed wyrowaniem wczorajszym (i extra fotka front face z jednym z moich kotow - Cyckiem, ktory byl wybitnie niezadowolony ze pani go obudzila i wziela do zdjecia ![]() nie pamietam co uzylam do mycia, jesli mylam szamponem to byla joanna makowa z sls, jako ds albo garnier AK albo odzywka Curl Junkie (jak myje szamponem to zawsze uzywam garniera, miedzy dniami myciowymi tylko nakladam odzywke i to jest CJ), bs nie uzywam a stylizator zawsze Spiral Spiritz
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | ||||||||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najprawdopodobniej masz lepszy skręt z przydu, nieco gorszy z tyłu, ale nie skupiaj się nad tym w tej chwili. Czas i regularna pielęgnacja przyniosą wyrównanie - bardziej jako takie niż dokładne, ale nastąpi. Koniecznie zapuść włosy, choć niekoniecznie aż do zapięcia stanika. Moim zdaniem wraz z długością będzie lepiej. W tej chwili musisz tez uważac na obciążenie końcówek. Ten jedwab GP na suche nie przyniósł za dobrych rezultatów, nie dziwię się, że jesteś niezadowolona. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.