|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Przeprowadziłam się na łóżko pod okno
![]() ![]() Ja już po showerku, zaraz wpadną położne z wieczornymi "zabiegami" ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia! Babku - kawał w dechę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Probuje do Was napisac i cos mi to nie idzie.
Melduje sie po calym dniu, dajemy sobie rade coraz lepiej ![]() ![]() Damian dzis nosil Jaska pierwszy raz na rekach, zagladal w pieluszke, calowal, przytulal - najcudowniejszy widok na swiecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam jeszcze dopisac ze ciezko mi sie rozstac z Jaskiem. Kolo 22 mialam go oddac do noworodkow zeby mu antybiotyk podali i przeciagam to okropnie, ale tak mi go szkoda oddawac nawet na chwile.
A i do TZta dzwonila szwagierka ta ktora poronila... pytala o mnie, o Jaska i oznajmila ze ma dla nas fotelik. Milo z jej strony to fakt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyobrażam sobie widok tż z synem ![]() ach, ja też chce ![]()
![]() |
#1416 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1417 |
Wtajemniczenie
|
domii- a maly przybiera na wadze?Jak czesto ci sie w nocy budzi na karmienie?
Zrobilam sobie weiczor wellness. Maseczki, peeling i takie tam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kur.wa wiecie co zrobiłam? odkamieniłam czajnik i zrobiłam z tego herbate. ![]()
![]() |
#1419 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ładnie Tymuś rośnie ![]() Pij dużo i będzie poprawa ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Miły gest z jej strony ![]() magalska- świetne zdjęcia!
![]() |
#1421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Dobranoc mamusie, wyśpijcie się porządnie
![]() Ja się już kładę do spanka, chociaż póki co córa mi jakieś akrobacje wyczynia w brzuchu a jeszcze czkawki dostała. Ostatnio ma bardzo często czkawkę, dzisiaj jak w południe dostała to aż mi jej żal było bo tak mi brzuchem rzucało, się bidusia namęczyła przy tej czkawie. Ostatnio mąż próbował ją wystraszyć żeby jej przeszło ale jakoś się nie wystraszyła ![]() Mam nadzieję że nie będzie dużej produkcji w weekend bo my chyba do Zawoi pojedziemy odwiedzić rodzinke, a akurat w ten weekend jest babiogórska jesień, jeden z ostatnich wyjazdów dalszych przed porodem, zastanawiam się czy pakować torbę do bagażnika w razie jakiegoś W.
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
De Jas dopiero pierwsza noc bedzie ze mna bo tak to mi go dokarmialy tam i przynosily wtedy jak naprawde glodny byl
![]() Oddalam go, zeby mu mogly ten antybiotyk podac ![]() A i musze sie Wam pochwalic ze znow dzis mi maz oznajmil ze bardzo sie mu podobam i ze teraz taka calkowicie nie ogarnieta jestem jeszcze piekniejsza dla niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Zwariowały, nie było mnie dzień bo załatwiałam sprawunki dla Małej i siebie ale żeby tutaj z wierszami od razu wyskakiwać...no wiecie...
![]() Gratuluję zdolniachy rewelacyjnie Wam to wyszło. Mnie na noc standardowo zgaga dobija ale zaraz się kładę więc może szybko zasnę bo od 10 min ziewam i ziewam i nie mogę przestać. Dziękuję, jeżeli chodzi o literki. Wszystko zrobiłam sama, literki są zrobione z tektury, wycięłam po dwie sztuki każdą literkę później żeby były przestrzenne to między nie wkleiłam 4 cm tekturkę i pomalowałam. Po pomalowaniu nakleiłam własnoręcznie zrobione delikatnie zielone różyczki. Acelinko podziel się proszę grzybami, ja tak uwielbiam grzyby...ech...smaka mi tylko na noc narobiłaś... A teraz jak przystało na strasznie ciapciowatą ostatnio istotę wybieram się do łóżka z nadzieją, że nie zaplączę się o własne nogi. Dobranoc Brzuchatki i dobrej nocy. Mamusie pozostające w szpitalach, będzie wszystko dobrze, nadal trzymamy kciuki i ślemy same dobre myśli. Jaśku jesteś wymiatającym przystojniakiem!!!! Dobranoc ![]() P.S. Zakupami pochwalę się jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I brawa dla tatusia, widok męża i synusia musi być piękny ![]() Mmmm...ale Ci dobrze ![]() Fajny relaksik ![]() Coś mnie zgaga męczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
Domii-a jestes sama w sali czy z innymi mamami i dziecmi? Ja mam nadzieje, ze tym razem bede z jakas mama ktorej dziecko nie bedzie plakalo. Bo po pierwszym porodzie nie przespalam wiecej niz godzine kazdej nocy, bo dziecko jednej mamy bylo glodne i glosno zawodzilo. A ona miala za malo pokarmu.
Oj zeby ci maz tak dlugo jeszcze slodzil. Zazdroszcze ![]() ryba-nie place na szczescie za te wyciagi.Bylam w banku i wyjasnilam sprawe-zmienilo sie u nich w centrali i musieli wszystkim to wyslac.Teraz zmienilam na miesieczne wyciagi i powinno byc ok. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Magalska na Pomorze niestety stanowczo za daleko mam
![]() ![]() Anka dzięki za pomysł na ziemniaczki. Wypróbuję w przyszłym tygodniu, bo jutro i pojutrze będę jadła weselne smakołyki ![]() Nemosek fajnie, że Tymek dupką w górze i że średniaczka kolejnego mamy ![]() Ty masz dużo pić, ja mam ograniczać. Co jedna to inaczej ![]() Domi na Twoje posty, to mi się mordka cieszy niesamowicie ![]() De28 też mam dzisiaj taki wieczór połączony z prasowaniem i wizażowaniem. Uwielbiam, a Tobie to już szczególnie się należy! Ryba ja tak kiedyś sobie czajnik czyściłam. W tym momencie przyjechali teściowie, zaczęłam się z nimi witać, gadać i zaraz potem rozradowana zrobiłam im kawkę. Całe szczęście mam w miarę normalnych teściów, bo inni to by powiedzieli, że to zamach na ich zdrowie był ![]() Ocetnisept tez znam od podszewki, stosuje go już od paru lat i ogólnie uwielbiam, ale mi jednak trochę śmierdzi. Tak mdło jakoś i gdzieś mi w podświadomości siedzi cały czas, że ten pępuszek może się ślimaczyć po nim, a jakbym takim Leko przejechała, to by się podsuszył trochę ![]() A szczepienia tak jak pisałam, chciałabym skojarzonymi, ale pewnie ceny podetną mi nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Wtajemniczenie
|
babku-siedzisz teraz zmaska na twarzy?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- To że Ci się należy, to oczywiste. Od razu humor lepszy co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |||||
Zakorzenienie
|
Przyszedł mi dzisiaj śpiworek
![]() ![]() Jutro wkleję fotkę ![]() Cytat:
![]() Znaczy się bardziej kiedyś,bo ostatnio zaniedbałam czytanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Zamierzam robić tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanej zabawy jutro! Cytat:
![]() Ktosiula,Dzastin Ceny wózków atrakcyjne!Gdybym ja była taka zdecydowana i znalazła w końcu okazję.Ale teraz co innego na głowie. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | |
Raczkowanie
|
Ja oczywiście muszę gonić za Wami ale zanim Was nadgonie:
Sorento! Jestem pod wrażeniem! Powinnaś wydawać książeczki razem z Nasturcją! Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkie nas to czeka,będziemy się razem wspierać ![]() Przeć na porodówkę,urodzić ,zabrać malucha do domu i cieszyć się każdym trudnym dniem.Bo początki pewnie do łatwych należeć nie będą. ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam zdjęcia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
Oczywiście możesz wpisać, decyzja raczej nieodwołalna, chyba że jakieś zaskoczenie będzie
![]() Mój lekarz nie jest skłonny do sprawdzania na każdej wizycie płci dziecka. Podał raz i koniec, ale ja również dokładnie widziałam narządy wytłumaczył mi wtedy co gdzie i jak i raczej nie sądzę że jakaś niespodzianka mnie zaskoczy... ![]() A miałam jeszcze napisać że jestem w wielkim podziwie nad twórczością co niektórych z Was ![]() Pozdrawiam i uciekam spać, bo wczorajsza noc nie należała do najlepszych. |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Będę grzecznie pić,ale teraz jak chłodniej to i mniejsze pragnienie odczuwam,nawyk popijania mi się gdzieś zapodział.
![]() Ale nie chcę wylądować z własnego widzimisie w szpitalu więc do picia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
Wiecie co zjadłam przed chwilą trochę chrupek kukurydzianych i popijałam colą. Tak lubię od dziecka, proszę się nie śmiać. Teraz zjadłam bez coli i coś mi pleśnią zajeżdżają, obwąchałam je dokładnie i jak nic czuje pleśń. Data niby w porządku, ale bankowo coś z nimi nie tak. Ja to zawsze wymyślę. Trochę ich zjadłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O rany,dobrze że się jej już pozbyłaś ![]() Zabrałabym się za ta sagę,ale nie mam czasu.Uwielbiam skandynawskie klimaty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i czekamy na foty ![]() Magalska Świetne fotki,takie artystyczne jak lubię.Szkoda że nie mieszkam bliżej :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Rozeznanie
|
kurcze,malzona jeszcze nie ma (ciagle sklada jakies meble u tesciowej) :/ trudno,musze ogarnac sobie lozko sama i pojsc chyba pod szybki prysznic i wskakuje pod koldre...srednio mimo wszystko mi jakos,ale co mam poradzic. Jeszcze w przyszlym tyg.ma jakis wyjazd sluzbowy na 2 dni i dupa...powiedzialam tylko mu,ze mam nadzieje,ze przed porodem to juz chyba nie zaczna mu rodzice wymyslac zajec,bo zwyczajnie ma byc dla mnie.to chyba nie jest jakies strasznie dziwne zachowanie:/ za duzo sie chyba chwalilam jak to sie swietnie czuje i jak super znosze ciaze...
szkoda mi go tylko,bo nie chce sie klocic,nie chce stawiac go w takiej dupnej sytuacji,ale czemu kurcze nie pomysla,ze moze w domu tez ma cos do zrobienia,ze nie chce w tygodniu truc mu dupy,bo ma prawo chwile odpoczac po pracy...ale jak widze,nie wszyscy maja skrupuly. ech...pomarudzilam,wiec ide sie ogarniac,bo juz zmeczona jestem,a znajac mnie i tak bede czekac az wroci |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Titek sie obrocil , wiedzialam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze jakies zmiany ![]() Jak humorek ? Lepiej troszku ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() i wcale ni echodzi mi tu o fotelik .. Mmm pozazdroscic . Ja ostatnio polozylam AZ maseczke i tez czulam sie jak w wellness. A jakich maseczek uzywacie ?? Cytat:
![]() Czym ty ten czajnik odkamienialas ? ![]() Cytat:
![]() Bo na porodowce daja mi wacik ze zmywaczem i co ja z nim zrobie jak ja ledwo do kolana siegam ?
![]() |
#1439 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Rybko proszę o dopisanie aktualnej wagi 32t 1d 1750 g Właśnie mi mężul oświadczył że jutro do Ikei jedziemy ![]() Idę kompciu ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() Dobrze że ten problem mam z głowy bo nie maluje paznokci, no dobra od wielkiego dzwonu się trafi ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Babku Ty jutro na balety ? Ale Ci zazdroszcze ![]() Cytat:
Trzeba przeczekac ![]() Tez ide pluskac ![]()
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-09-20 o 22:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.