|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Dzien dobry
![]() zycze milego weekendu Cytat:
ja tez pije kawe w ciazy, tylko nie co drugi dzien, a codziennie i wyrzutow sumienia nie mam brzuch na pewno sie pojawi, nie zamartwiaj sie tak ![]() ja mam podobny do amelki i meczy mnie tlumaczenie, ze spodziewam sie dziecka w marcu, a nie np w grudniu, szczegolnie, ze codziennie spotykam sie w szkole Antosia z innymi mamami, ktore sa w ciazy. Jedna ma termin na luty i nie widac kompletnie nic, powiedzialam mi tylko w sekrecie ![]() ![]() ![]() ![]() W pierwszej ciazy mialam tak samo, w 23-24 tc ludzie pytali mnie czy "juz" rodze ![]() Tak wiec to sa zawsze dwie strony medalu
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-10-05 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Side głowa do góry, osobiście bym wolała mieć mniejszy, niż nakładać rano spodnie do pracy i prasować szybko drugie, w które jest szansa że wejdę
![]() Kawę też piję i nie czuję się okropna z tego powodu. Kiedyś koleżanka w pracy tylko postawila oczy i zapytała czy mi można, to jej odparłam że nic nie można ![]()
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kas to podeszłabym i spytała : czy któraś z pań jest w ciązy? i po prostu poszła na przód jeśli żadna się nie odezwie. Tak mówię bo w swojej głowie jestem zawsze taka odważna, tylko potem stoję jak ten baran za ludźmi ![]() generalnie jest to spory problem i szczególnie na lotniskach dostaję białej gorączki gdy stoi kolejka na pół lotniska do odprawy i sprawa się przeciąga i są ludzie z malutkimi dziećmi i mówię o dzieciakach przynajmniej do lat 3 którym nie da się jeszcze wytłumaczyć wielu spraw i ludzie nie przepuszczają takich rodzin. Niestety co nagminne zauważyłam tę zależność przy starszych ludziach...młodzi jakby mieli większą wyrozumiałość. W lipcu miałam taką sytuację podczas wlaśnie mega przeciągającej się odprawy na lotnisku gdzie zrobiłam zamieszanie i gdy dopchałam się do swojej kolejki z mężem zawołałam wszystkie matki z dziećmi i puściłam ku wielkiemu krzykowi wielu osób stojących za mną i być może mających swoje racje że jedna taka rodzina powinna na przemian wchodzić z inną taką bez dzieci, ale na prawdę jak się stoi w porze drzemek z dzieciakiem od dwóch godzin i jeszcze czeka cię i tak wielkie czekanie na samolot po odprawie to tam malucha przynajmniej można ululać a nie na rękach w kolejce. pewne starsze małżeństwo było potwornie oburzone moją postawą jednak z grzeczności manifestowali to dośc po cichu, wiem że być może było im cięzko stać ale jednak myślę że te rodziny z dziećmi powinny być obsługiwane poza kolejnością. W sklepie ludzie mają wybór, albo nie idź z tym dzieciakiem do sklepu albo idź w innych godzinach generalnie masz na to mniejszy bądź większy wpływ. Jednak w meijscach takich jak właśnie lotnisko gdzie nie masz na to najmniejszego wpływu uważam to za skandal. Moi znoajomi mieli podobą sytuację na lotnisku gdy lecieli tanimi liniami, które szczycą się że dzieci wchodzą z pierwszeństwem tylko przez dzieci rozumie się niemowlaki. Maluchy miały 2,5roku i gdy ich ojciec podszedł do przodu kolejki z rodziną zostali usunięci na jej koniec bo 2,5latki się nei liczą. Trafiając na koniec kolejki dostali miejca rozsypane po całym samolocie...no ludzie...zastanawiam się czy w takim razie nie mogła się znaleźć jedna osoba w tej cholernej kolejce która powiedziałaby "proszę wejść na moje miesce". Ludzi epotrafią przybierać takie milczące postawy i czekać "no niby mi ich żal, ale ja będę miał lepsze miejsce"... ![]() ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-10-05 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któraś może mi napisac jak to jest z tym USG genetycznym? Ciążę prowadzę na abonament w Luxmedzie , teraz na czwartek mam wyznaczone usg- będę wtedy w 13 tc. Czytałam, ze takie usg genetyczne robi tylko kilku lekarzy w danym mieście. Żaden z lekarzy w Luxmedzie nie widnieje na liście, którą przeglądałam. Na moje pytanie u mojej lek. ginekolog czy to usg będzie genetyczne czyli z pomiarem kości nosowej itp. odpowiedziała, że oczywiście bo taka jest norma w prowadzeniu ciąży. Znalazłam prywatnie lek. Roszkowskiego polecanego wszem i wobec w Warszawie ale za takie USG chce ok. 500 zł i nie wiem co zrobić? Gdzie Wy robiłyście to usg? Przecież nie każdego stać na takie badanie
![]()
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-10-05 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zadomowienie
|
Witam,
Można się przyłączyć? Podczytuje Was już od jakiegoś czasu ![]() ![]() Będę mamą marcowego dzieciaczka, termin 07.03.2014r. ![]() Od dziś zaczął się 19 tydzień, a od tygodnia czuję ruchy mojego Malucha ![]() ![]() ![]() Ogólnie czuję się dobrze, ciąża książkowa- tfu nie zapeszając ![]() ![]() Proszę o dopisanie mnie w kalendarzu i teraz obiecuje udzielać się regularnie ![]()
#1417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie znajdziesz nikogo z certyfikatem za cenę, na którą Cię stać to zrób je u normalnego lekarza - na pewno wszystko będzie ok ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Się uśmiałam z Waszych opowiadać ze sklepu ![]() Ja jeżdżę albo do Tesco, gdzie są kasy samoobsługowe, a tam nie ma nigdy kolejek, a ja te kasy uwielbiam, albo do lidla a tak kas z pierwszeństwem nie ma ![]() Dzisiaj chyba krzywo spałam, bo cała obolała jestem ![]() frogutka witaj serdecznie ![]()
#1419 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że idzie już ku lepszemu... Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz jestem na wychowawczym i prowadzę na NFZ - załamka. Ani nie dostałam się do lekarza przed 10 tyg ciąży, teraz jak już mają wpisane że to ciąża, to nie ma z tym problemu, ale co przychodzę to on mi na szybko usg, nawet nie zagląda między nogi i tyle. Nie wspomnę o jakichkolwiek zaleceniach typu witaminy, kwas foliowy itp. Żeby nie internet to nie wiem co bym zrobiła. Ani słowem nie wspomniał też że należą mi się bezpłatne badania genetyczne, bo skończyłam 35 r.ż. Mam wrażenie, że czego sobie nie wystoję/nie wydzwonię/nie wyżebrzę to nie dostanę. Na szczęście na prenatalne się załapałam na NFZ, ale wzięłam skierowanie od prywatnego gina. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1422 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zadomowienie
|
Z tym NFZ to porażka! Na co idą nasze składki, gdzie ta słynna polityka prorodzinna?! Na nfz w ciąży poszłam raz, na pierwszą wizytę. Myślę pracuję, płacę i po co prywatnie. Wizyta trwała dosłownie 4minuty, pani doktor ciąże potwierdziła- mówiąc chyba 7 tydzień, skierowań na badania żadnych, karty ciąży brak, terminu porodu nie określiła, o usg nie wspomne, termin następnej wizyty za 5 tygodni i pytanie na koniec "z tą ciążą to będzie pani tu czy gdzieś prywatnie chodziła?" Rozwaliła mnie totalnie
![]() ![]()
#1424 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jak mi miło słyszeć że ktoś też nosi ciąże na plecach ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Londynie zawsze wpuszczali nas przez specjalna bramke dla rodzicow z malymi dziecmi, a w Krakowie czy Katowicach tez nie mialam problemu. Jak Antos mial 3 lata, to kupowalam bilet z pierwszenstwem wejscia i/lub rezerwowalam miejsce w samolocie, wole odzalowac te pare funtow, a nie denerwowac sie, ze bede miala kiepskie siedzenia, gdy dziecku zachce sie siku tuz przed wejsciem. Cytat:
![]()
![]() |
#1426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy my sie nie znamy z wątku PM Kielce? ![]() Cytat:
![]() trzymam się tego 03.03.2014 bo mi się najbardziej podoba, ale na połówkowym zapytam gina co tam widzi
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() no i zdjęcie mojego jakże ciążowego brzucha. |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
ja usg genetyczne robiłam u mojego lekarza, ale bez krwi. Tak się przypadkiem złożyło, że sprzęt ma bardzo dobry, a nawet 4D i wymierzył Malucha porządnie. Wszystko w normie więc nie dociekam więcej.
Z tym 4D to zupełnie przypadkowo bo wybrałam lekarza kierując się opiniami w necie, a potem okazało się na czym pracuje. Fajna sprawa tak widzieć jak Maluch się rusza, ziewa, macha ręką ![]() ![]()
#1429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dwa tygodnie temu byłam w realu i stanęłam przy kasie, a po chwili się kapnęłam, że to "TA" kasa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
ostatnie zakupy w h&m- xs.. ale w moich spodniach z przed ciąży trochę mi nie wygodnie więc noszę legginsy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
elunka88 tak znamy się z PM kielce
![]() ![]() Z @ termin na 7.03 z usg na 5.03 więc minimalne różnice. Ostatnio gin powiedział, że Dzieć jest większy niż by termin wskazywał. We wtorek 8.10 mam kolejną wizytę. Trzymajcie kciuki, żeby Maluch dał się rozpoznać. TŻ ma przeczucie na Wojtusia i jakoś tak w rodzaju męskim o Maluchu mówimy, ale dopiero się okaże ![]()
#1432 |
Zakorzenienie
|
frogutka a do którego lekarza chodzisz?
#1433 |
Zakorzenienie
|
ja spytałam mojego po usg gdy dostałam wyliczenia na kartce to po co jest badanie z krwi, a on powiedział że po prostu dziecko miałoby pewne deformacje już wstępnie i możnaby coś zauważyć, a to z krwi jest dokładniejsze i sprawdza po prostu to czego on niedowidzi. Tak więc po krwi prawdopodobieństwo pospadało mi jeszcze bardziej. Jak wiadomo, bo któraś tu już z wizażanek pisała i tak bywają wady genetyczne których pappa nie wykryje więc osobiście uważam że powinnyśmy robić to co daje nam spokój wewnętrzny ale w granicach rozsądku bo rozrzut w cenie badania krwi jak widzicie jest masakryczny. To samo jest ze zwykłymi badaniami które robię w laboratorium co miesiąc prywatnie przed ziwytą. Te same rzeczy w jednym kosztują 8zł a w innym 25zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam tyłozgięcie, więc to chyba nie ma znaczenia. Nie martw się przyjdzie czas na Twój brzuszek. Ja za to kompletnie nie mam już w czym chodzić. Jedyne co mnie pociesza, to fakt, że na wadze nie przybrałam ani grama ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
elunka88 do Raczka- bardzo uprzejmy, dokładny, przyjazny i taki hmm... z klasą. Do tego dobry sprzęt, miła pielęgniarka i wizyta w ludzkiej cenie. Jestem zadowolona.
#1436 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja trafiłam na lekarza cudownego na nfz i nie zamieniłabym na żadnego innego na każdej wizycie usg i wogóe zawsze ma czas zawsze pogada wszystko wytłumaczy ale to albo trafi się lekarz z powołania albo nie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1437 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zebym mogla dopisac do listy, poprosze o wiecej danych - wg wzoru z 1 strony ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
frogutka a ile bierze za wizytę? I daje zdjęcia w 3D albo płytkę?
Bo ja do tej placowki mam iść na połówkowe i mogę sobie wybrać albo Rogulę,albo Raczka albo Chruściela ![]() U Roguli byłam na genetycznym, dostalam zdjęcia normalne i płytę za 150zł ![]()
#1440 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też ostatnio rośnie jak szalony i już teraz ciąży nie ukryje ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi właśnie teraz wywala. I to jak! Z dnia na dzień większy ![]() Cytat:
![]() Więc po co się denerwować? Cytat:
Witaj ![]() Godzinę was nadrabiałam ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.