|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Konto usunięte
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
A ja wierzę, że będzie lepszy! Chociaż zawsze sobie pod koniec roku myślę, że dobrze by było, żeby ten kolejny po prostu nie był gorszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś dobrego na pewno się wydarzy ![]() a karnet kup-to Cię zmobilizuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Gryzelda w sumie jakiś plus jest bo schudłam i na pewno już nie wrócę do wagi początkowej
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Konto usunięte
|
No i już jest lepiej :P:P Zawsze lepiej znaleźć jeden, chociaż malutki plusik, niż 100 minusów!
Co do mobilizacji to dla mnie jak Ci się w domu dobrze ćwiczy to nie potrzeba Ci karnetu na siłownię! Chyba, że potrzebujesz urozmaicenia, to wtedy raz-dwa razy w tygodniu jak najbardziej tak! Ja mam w planie po Nowym Roku zacząć chodzić na basen regularnie raz w tygodniu - np. w niedziele. |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44331143]No i już jest lepiej :P:P Zawsze lepiej znaleźć jeden, chociaż malutki plusik, niż 100 minusów!
Co do mobilizacji to dla mnie jak Ci się w domu dobrze ćwiczy to nie potrzeba Ci karnetu na siłownię! Chyba, że potrzebujesz urozmaicenia, to wtedy raz-dwa razy w tygodniu jak najbardziej tak! Ja mam w planie po Nowym Roku zacząć chodzić na basen regularnie raz w tygodniu - np. w niedziele.[/QUOTE] fakt to mi się udało, tylko jeszcze żeby się ujędrnić ![]() w domu ćwiczyć lubię bo jestem sama i sama decyduje ile i kiedy ćwiczę a na siłowni wiadomo już jak pójdę to będzie trzeba czas wykorzystać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44331143]No i już jest lepiej :P:P Zawsze lepiej znaleźć jeden, chociaż malutki plusik, niż 100 minusów! Co do mobilizacji to dla mnie jak Ci się w domu dobrze ćwiczy to nie potrzeba Ci karnetu na siłownię! Chyba, że potrzebujesz urozmaicenia, to wtedy raz-dwa razy w tygodniu jak najbardziej tak! Ja mam w planie po Nowym Roku zacząć chodzić na basen regularnie raz w tygodniu - np. w niedziele.[/QUOTE] ja właśnie w niedziele jeżdżę na basen , ale chciałabym dwa razy w tygodniu,super działa na tyłek ![]() ale ja pomyślę, że w śniegu trzeba będzie wyjść na pole, a potem do zimnej wody, a potem z mokrymi włosami....brrrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Konto usunięte
|
Ja pracuję mniej więcej do godz. 18:00 codziennie (o tej porze jestem w domu), kiedyś po drodze z pracy chodziłam na siłownię (trwało to jakieś 3-4 m-ce) i w zasadzie nie widziałam żadnych specjalnych efektów. Pewnie niemały wpływ miało to, że nie szłam do domu, żeby coś zjeść, tylko prosto z pracy na siłownię. A z drugiej strony jakbym miała pójść jeszcze do domu coś zjeść, to na siłownię mogłabym iść dopiero ok. 19:30, skończyć ćwiczenia ok. 20:30 i na 21 dopiero być w domu... Także zrobiłoby się z tego trochę błędne koło, bo znowu o 21 kolacja i 22-22:30 spać to za krótko od kolacji. Także zrezygnowałam z tego pomysłu. Ale teraz też się zastanawiam, czy gdybym np. chodziła sobie od czasu do czasu np. w soboty lub dni, w które kończę pracę szybciej to czy coś mi to da... Bez karnetu tylko po prostu zapłacić jednorazowo za 1,5 godziny i iść na bieżnię, rowerek, orbitrek i porobić trochę ćwiczeń siłowych. W sumie to mi podsunęłaś rozmyślania na ten temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
ja tak właśnie robię, zawsze chodzę w soboty rano, jak kończę prace wcześniej to idę popołudniu, a jak nie to na wieczorne zajęcia grupowe, tylko, że mnie jest ciężko się w domu zabrać do ćwiczeń, dlatego wolę siłownię i polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh pogoda na mnie źle działa chyba skoro mam dylematy takiego kalibru ![]() zaraz obiad po obiedzie pewnie trochę odczekam i sie wezmę za ćwiczenia, może wtedy mi przejdzie ![]() a jesli ktoś szuka fajnych ćwiczeń na brzuch to polecam XHit Belly Fat Burner - trzeci dzień mnie zakwasy trzymają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Konto usunięte
|
Ooooo to chyba spróbuję dzisiaj tego XHita
![]() No to postanowione! 5 stycznia kupuję kartę abonamentową na basen (na razie za 50 zł, żeby się przekonać czy faktycznie będę chodzić) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44331371]Ja pracuję mniej więcej do godz. 18:00 codziennie (o tej porze jestem w domu), kiedyś po drodze z pracy chodziłam na siłownię (trwało to jakieś 3-4 m-ce) i w zasadzie nie widziałam żadnych specjalnych efektów. Pewnie niemały wpływ miało to, że nie szłam do domu, żeby coś zjeść, tylko prosto z pracy na siłownię. A z drugiej strony jakbym miała pójść jeszcze do domu coś zjeść, to na siłownię mogłabym iść dopiero ok. 19:30, skończyć ćwiczenia ok. 20:30 i na 21 dopiero być w domu... Także zrobiłoby się z tego trochę błędne koło, bo znowu o 21 kolacja i 22-22:30 spać to za krótko od kolacji. Także zrezygnowałam z tego pomysłu. Ale teraz też się zastanawiam, czy gdybym np. chodziła sobie od czasu do czasu np. w soboty lub dni, w które kończę pracę szybciej to czy coś mi to da... Bez karnetu tylko po prostu zapłacić jednorazowo za 1,5 godziny i iść na bieżnię, rowerek, orbitrek i porobić trochę ćwiczeń siłowych. W sumie to mi podsunęłaś rozmyślania na ten temat
![]() ja kończę zawsze między 17:30 a 18 a zaczynam albo o 8 albo o 12 czyli mogłabym chodzić tylko wieczorami albo jak mam wolne czyli poniedziałek bo przed pracą mi się trochę nie widzi ![]() ![]()
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wróciłam z lublina, pojechaliśmy coś pozałatwiać i po drodze mówiłam mu, że od dziś zaczynam jeść normalniej ale dalej ćwiczyć, bo już osiągnęłam swój cel i chcę go utrzymać
![]() ![]() ![]() a no i jednak z wieczornej pizzy nici :P okazało się, że wieczorem w domu TŻ będzie sporo ludzi, więc jakbyśmy robili to wypadałoby dla wszystkich :P czyli ze 4 pizze przynajmniej ![]() ![]() ![]() ![]()
#1423 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44331498]Ooooo to chyba spróbuję dzisiaj tego XHita
![]() No to postanowione! 5 stycznia kupuję kartę abonamentową na basen (na razie za 50 zł, żeby się przekonać czy faktycznie będę chodzić) ![]() próbuj tylko się nie przestrasz bo na pierwszy rzut oka to te ćwiczenia wyglądają dość ciężko, ja jak oglądałam filmik pierwszy raz to miałam minę taką -> i że niby ja mam tak zrobić?? ![]() ![]() za decyzję ![]()
![]() |
#1424 |
Konto usunięte
|
No właśnie obejrzałam i pomyślałam sobie What The Fuck!
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Konto usunięte
|
Poćwiczone. Dzisiaj znowu ciężko... Masakra
![]() A jak u Was dzionek minął? ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- PS. macie jakieś ćwiczenia na wzmocnienie kręgosłupa? |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
O matko, dziewczyny ! No niestety dziś u mnie też nie mogło być mowy o diecie. 12 godzin w samochodzie i to jeszcze z przygodą z lawetą
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44327073] A jak siemię? Coś zdziałało? Bo u mnie tak i mam od razu 0,8 kg mniej! ![]() ![]() ![]() Zupa-krem z warzyw z gotowaną piersią kurczaka na obiad i tost z pełnoziarnistego razowca na kolację - pycha! ![]() ![]() [/QUOTE] Uwielbiam takie zupy krem ![]() ![]() I po świętach też chyba muszę wypróbować siemienia lnianego ![]() Cytat:
![]() ![]() Też bym tak chciała ![]() Ja jutro idę po wagę do sklepu i nie ma bata ![]() ![]() Może też znajdę takie zwykłe hula hop dla dzieci to też kupię. Co do sylwestra, ja chyba postawię na dietetyczną, dobrze doprawioną kuchnię. Wszystkim będzie smakować, a u mnie obędzie się bez wyrzutów sumienia ![]() ![]()
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny nie było szans-wsiedli na mnie grupowo rodzice i teściowie, że jestem chuda, że niej jem i musiałam wszystkiego spróbować naprawdę musiałam chociaż nie chciałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś chce dla Ciebie dobrze to nic już Ci nie będzie wpychał ![]()
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no kurdę, zawsze jadłam jednego ,a teraz jak osiągnęłam swój cel mam zjeść 2 żeby wrócić do boczków i oponki na brzuchu? oo nie, nie po to tyle wlaczyłam ![]() zawsze było tak, że jak leżałam z TŻ to jak mi położył rękę na brzuchu to musiałam leżeć na plecach równiutko wyprostowana (bo wtedy brzuch jest najbardziej płaski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chociaż dobrze wiem, że TŻ doskonale wie jakie moje ciało jest (było ![]() a od tych paru dni jest WSPANIALE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poza tym, jak dzisiaj zapytałam TŻ ,po czym widzi najbardziej, że schudłam to powiedział 'szczerze? po brzuchu, zawsze miałaś fajny i ładny ale teraz jest taki płaski i chudziutki jak z gazet ' ![]() ![]() ![]() kocham Was ! ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ja tu pewnie sama zostane jesli nie wroce do tego co bylo przed swietami. Ty i Karolinek osiagnelyscie swoj cel ![]() Moj plan na najblizsze dwa tygodnie to codziienie minimum godzina intensywnych cwiczen na dywanie i 1200 kcal... bez kombinowania zeby sie glodzic. no i w tym sporo bialka ![]()
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
my też Cie kochamy bo jeste nasza twardzielka best ever
![]() wiem dokładnie o czym mówisz z tym leżeniem i brzuchem bo miałam tak samo, gorsza sprawa, ze od trzech dni to wróciło-brzuch jak balon, ani leżeć ani siedzieć-czuję się fatalnie ![]() jak jutro teściowa znowu mnie będzie tak tuczyć to jadę do rodziców bo tego nie wytrzymam nerwowo i mój żołądek też ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ja wcale celu nie osiągnęłam-moim celem jest zmiana nawyków na stałe, a teraz po świętach widzę jak łatwo mi wrócić do starych i trochę mnie to załamało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale też się nie wybieram nigdzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() szczerze?! myślałam, że tylko ja jestem taka popierdzielona:P niby facet zna Cię doskonale z każdej strony, to zawsze starałam się leżeć w takiej pozycji, że będzie ten brzuch wydawał się mniejszy :P i pewnie, że stąd nie idziemy ! ![]()
Życie jest w kolorze, który ma Twoja wyobraźnia ![]() Edytowane przez babeczki Czas edycji: 2013-12-29 o 22:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Konto usunięte
|
Kocie ja się tym bardziej nigdzie nie wybieram! Pamiętaj, że mi do celu zostało jeszcze niespełna 12 kg, więc nigdzie nie idę zanim go nie osiągnę!
Cholera nienawidzę porannego wstawania. Od 6 lat wstaję o tej samej porze i zawsze mam problem, żeby się podnieść! Dzisiaj drzemka 45 minut - masakra! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
ja mam tak samo-nienawidzę rano wstawać, a najlepsze jest to, że jak mam wolne to bez problemu sie budzę po 6 i jestem rześka jak skowronek, ale jak mam wstać do pracy o 6:30 to nie ma szans
![]() zaczynam spowiedź od nowa: I ś-sok grejfrutowy IIś- owsianka z jabłkiem O- brokuł z jogurtem P-mus truskawkowy z jogurtem 0% (1 porcja 50 kcal) K- serek wiejski, sałatka zielona, kromka chrupkiego pieczywa i o 9 śmigam na siłownie ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Gryzelda a powiedz mi, czy Ty sobie wliczasz w bilans ten kisiel z siemienia? bo dwie łyżki mają 100kcal, w sumie ja czasem jem podwieczorek poniżej 100.. teraz się zastanawiam czy wieczór to jest najlepszy czas na jedzenie tłuszczu ![]() kiedy Ty go pijesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44341409]Nie, tego nie wliczam do bilansu. Nie patrzyłam nigdy ile to ma kcal. Piję codziennie wieczorem. Poza tym to nie są złe tłuszcze tylko głównie omega. Generalnie ja mam kłopot, żeby się przyzwyczaić do wliczania kawy do bilansu. A że piję ją z bardzo dużą ilością mleka to trochę kalorii ma.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] właśnie ja robiłam to samo, ale ja pije słodką i z dużą ilością mleka, ostatnio zdarzało mi się pic takie trzy dziennie a jak policzyłam le taka jedna kawa mi zabiera z tych moich 1200-zrezygnowałam i z mleka i z cukru- teraz pije czarną ze stewią ![]() a siemię też będę wliczać bo jednak przy 1200 to 100 to jest różnica, ale faktycznie masz rację, że na noc nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Konto usunięte
|
A poza tym zapomniałam rano napisać: dzisiaj na wadze 73,3 kg!!!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44341485]A poza tym zapomniałam rano napisać: dzisiaj na wadze 73,3 kg!!!
![]() ![]() Poza tym z siemieniem jest tak, że ten tłuszcz robi osłonę na jelitach i żołądku no i pomyśl sobie, że rano dużo lepiej się działa :P zalet jest więcej niż wad :P [/QUOTE] brawo! ![]() ![]() ilewazy mobilizuje ![]() masz zupełna rację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44341485]A poza tym zapomniałam rano napisać: dzisiaj na wadze 73,3 kg!!!
![]() ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() a ja wreszcie mam już plany na sylwestra ![]() ![]() idziemy do mojej siostry i jej męża i zostajemy u nich na noc ![]() ![]() my z TŻ robimy pizzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() macie jakieś pomysły na drinki z malibu? ![]()
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W koncu moge do Was wrocic na dobre... U mnie dzis na sniadanie 2 male kromki chleba z musztardą i wedzona szynką, do tego cwierc plastra sera, troche pomidora, ogorka i papryki, kawa z mlekiem ![]() Na obiad w planach rybka ze szpinakiem. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.