|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1412 |
Rozeznanie
|
Pożyczyłam książki od szwagierki: "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff i Sharon Mazel oraz "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blua. Więc mam lekturę na jakiś czas.
Byłam dzisiaj umówić się na zabieg mojego palca. Miałam nadzieję, że odstanę termin gdzieś na listopad, a wiecie na kiedy dostałam - najbliższy możliwy termin (gdybym nie była w ciąży, to też taki by był - 28.02.2015r. - nie nie pomyliłam się. za ponad rok. Idę zaraz obiad gotować. Jeszcze ginekologa mam dzisiaj i chciałabym ugotować i zjeść z mężem przed wyjściem ![]() A naskrobałyście tyle, że Was będę przez tydzień nadrabiać ![]()
#1413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma sie czego wstydzic no ale my kobiety chcemy zawsze wygladac swietnie ![]() pewnie na twoim miejscu tez bym podjela jakies kroki w usunieciu gdybym gdzies wyjezdzala ![]() a co do wloskow na piersiach to tez zaczely mi sie pojawiac pojedyncze ale wyrywam je penseta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() no to powodzenia na wizycie, zazdroszcze ci ja mam jeszcze 16 dni do wizyty i juz z chlopakiem nie mozemy sie doczekac jak on to powiedzial ze moglby chodzic co tydzien ![]() za ponad rok ??? uuuu masakra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
Jeśli jeszcze nie powiedziałyście swoim pracodawcom o ciąży, lub powiedziałyście ale nie dałyście zaświadczenia, polecam na najbliższej wizycie u lekarza dopomnieć się, żeby je Wam wypisał. Moja kierowniczka właśnie teraz, po miesiącu sobie przypomniała, że w sumie to mogłaby je sobie zażyczyć. Akurat teraz jak mój ginekolog poszedł na urlop. Zaświadczenie może Wam wypisać każdy lekarz, dlatego ja jutro lecę do mojej rodzinnej. Lepiej mieć, niż nie mieć, ja o tym nie pomyślałam i teraz mam kolejną bieganinę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to piękny termin na zabieg dostałaś ![]() Ja właśnie planuję zakup jakichś książek ale na razie zbieram informacje które warto przeczytać ![]() No i oczywiście trzymam kciuki za wizytę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dziś dzwoniłam do poradni kardiologicznej, bo moja gin kazała mi się zgłosić do kardiologa, żeby też monitorował ciążę i sama mi zasugerowała, że może spróbuję na nfz się umówić, bo przecież tyle wydatków przed nami. Zadzwoniłam i wiecie na kiedy mi zaproponowano termin? styczeń 2016! już zamknęli rejestrację na 2015r...
![]() |
#1417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak w ogóle czy ktoras z Was ma doświadczenia lub słyszała o podróży samolotem w I trymestrze? Gdzieś wyczytałam ze jest to niebezpieczne. Za kilka dni lece do Pl i od wczoraj się tym denerwuje czy aby wszystko będzie ok. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest jakaś totalna porażka ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-20 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
mialam ochote na jajecznice patrze do lodowki nie ma jajek
![]() chcialam zrobic kluski lane ale tez nie ma jajek ![]() wyslalam chlopaka po pracy na wielkie zakupy bo lodowka pusta, sama to nie pojde bo jak zawsze robimy zakupy to musi mi tlumaczyc na polski sklad produktu ![]() gdybym sie lepiej czula to poszlabym do szkoly. ale wiem ze na dzien dzisiejszy nie dam rady, a dostalismy od panstwa ze to oni oplaca mi kurs za 3000 tys euro wiec wydatek mniej . chociaz bylam zaskoczona bo panstwo zadko sie zgadza na oplacanie kursu a tu taki suprajs ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane babeczki
![]() ![]() ![]() Dzisiaj byłam na pobraniu krwi, jak to u mnie - mega problem, nic nie leciało aż w końcu pielęgniarka jakoś wysysnęła ze mnie tą strzykawę krwi... Prywatnie za badania zapłaciłabym 140zł ale miałam skierowanie od mojego nfz-owskiego lekarza i płaciłam 80zł. Chodzę prywatnie i na nfz do ginekologa, szkoda że trzeba tak kombinować ale wkurza mnie, że płacimy tyle na kasę chorych a w sumie nie ma z tego nic. Mdłości jakoś ucichły, zgaga jest ale w aptece kupiłam jedyny akceptowalny dla nas lek - Rennie na tego typu przypadłości. Wieczorem jedna tabletka, szalu nie ma jeśli chodzi o działanie ale jest lepiej. Pozdrawiam kochane, trzymajcie się ciepło, uściski dla każdej z Was i Waszych maleństw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam doswiadczenia jezeli chodzi o samolot ale jak bylam u chlopaka w wakacje ( jak nie mielismy jeszcze wlasnego mieszkania ) to jak wracalam autobusem przez 18 h to bylam w 6 tygodniu mojej pierwszej ciazy, wiem tylko ze jak trafilam do szpitala to lekarz powiedzial ze bylam glupia ze w takim stanie nie wolno jezdzic tak dlugo tak nie wygodnie ( jeszcze strasznie trzeslo bo te polskie drogi ), na koniec powiedzial ze to byla mozliwe jedna z przyczyn przez ktore poronilam. ale wiadomo ze samolotem to wiekszy komfort. ![]() chcialam w lutym jechac do rodzicow ale po 1 nie ma bezposredniego polaczenia ze stuttgartu do polski tylko przesiadka i sie czeka 12 h na nastepny samolot wiec odpada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak slyszalam ze surowych jajek nie powinno sie jesc, ale mysle ze jak raz na jakis czas zjem sobie jajecznice na masle dobrze wysmazona to sie nic nie stanie bo jem tylko z jednego jajka wiec malutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1426 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Sen ![]() A meż anioł jaki? Gdzieś Ty takiego znalazła? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale zgadzam się że absurd z tym zusem, nfz itd. Raz kasę zabierają a potem i tak samemu się dopłaca. Powinny być prywatne ubezpieczenia |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co do becikowego to właśnie odkąd weszły nowe przepisy o macierzyńskim to weszło też to, że trzeba mieć kartę ciąży założoną do 10 tygodnia ![]() ![]() A co do podróży samolotem to w II trymestrze można?? Bo my w lutym ślubujemy i później może jakaś podróż poślubna ![]() Ja już od paru dni czuję się znacznie lepiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj w Niemczech jest inaczej, nawet moj chlopak nie dowierza czasamiw to co mowie bo tutaj ubezpieczenie wszystko pokrywa, jak przyjechalam tutaj to jak poszlam do ginekologa to placilam 150 euro ale tylko dlatego ze nie bylam jeszcze ubezpieczona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla pewności zadzwoń po prostu do swojego gina i zapytaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
tak penseta ale tylko dlatego ze u mnie sa to pojedyncze czarne czasami dluzsze a czasami krotsze wloski i nic nie boli jak wyrywam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę. Mam nadzieje że mój 2 poród będzie łatwiejszy, mniej bolesny i szybszy ![]() Cytat:
Widzę że rozmawiacie o owłosieniu na brzuchu. Nic takiego na razie u siebie nie obserwuje. Za to pewnie o u każdej z nas pojawi sie za jakis czas brązowa pionowa kreska na brzuchu. I pępek zrobi się inny tzn taki wystający ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie mam ciemniejszą kreskę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
Na L4 nie ma terminu porodu, który jest potrzebny w kadrach do spisania umowy na czas ciąży. No i ZUS lubi robić wyrywkowe kontrole, teoretycznie brak zaświadczenia może nam cofnąć pieniądze na zwolnieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja leciałam na ślub w 11 tygodniu do PL i po 10 dniach z powrotem. Później leciałam w 20 tygodniu na tydzień. Teraz planuję lecieć w 27-29 tygodniu. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Męża w internecie znalazłam ![]() My też coś koło 500zł daliśmy za obrączki prawie 5 lat temu. Teściowa dała nam złoto do przetopienia więc skorzystaliśmy ![]() Też miałam plan myć pupę pod wodą ale nic z tego nie wyszło ![]() ![]() rany ale zimnica ... kto chciał zimy się pytam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.