Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 18:14   #1411
nattalli
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Mieliśmy dzisiaj bardzo niespokojny dzień z mężem mała przez ostatnie tygodnie była dosyć ruchliwa w brzuchu a od wczoraj ruszyła się dosłownie kilka razy i to tak delikatnie, a dziś tylko raz pomijając godz 14 gdzie mnie kopała może ze 3 razy. Niby lekarz ostrzegał że jest już nisko, poród się zbliża i mała może przestać się ruszac tak jak zwykle ale wystraszyliśmy się oboje. W ruch poszły słodycze i niezawodny sok pomarańczowy który potrafi ją wybudzić w 3 sekundy i co znowu poruszała się delikatnie i spokój.
Jak ja wytrzymie na tej końcówce ciąży nie mam pojęcia, to prawda że przy pierwszej ciązy się panikuje...

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:15   #1412
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi o laktacji, zauwazylam ze maly znow je co chwile a juz kilka dni tego niw bylo. Roznica taka, ze je dluzej. decydowanie. Usypia i budzi siw z krzykiem. Ewidentnie nie umie sie nazrec, dzis staram sie odciagac, przykladac ile wlezie pic bardzo duzo.
Zas mi wcielo cytaty nooo zeszzzz!!!
Moje cycki jesscze nie wiedza chyba ze borys potrzebuje wiecej. Dam im czas nieh sie dowiedza perfuzja pocieszajace ze nie tylko ja tak mam, pewnie norma a ka panikuje.
Lidka a co z twoim karmieniem?? Co sie dzieje??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pewnie głupie pytanie, ale: odbijasz go po jedzeniu? Jesli nie odbije wystarczająco Emila to wlasnie tak sie zachowuje: zasypia przy piersi a odłożony budzi z głośnym płaczem wiercac sie. Podniesiony wydaje z siebie gloosne bekniecie i śpi dalej
Stary 2014-01-26, 18:20   #1413
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
To w moim przypadku wlasnie na odwrót zdecydowanie wolałabym zeby nagłaśniali wszystko i żebym wiedziała ze mam wybrać inny szpital - co mi z tego ze na stronie podają swoje wszystkie pięknie przeprowadzone porody skoro nic nie wiem o błędach? To nie jest tragedia, tylko świadoma decyzja.

Ślicznie

to tak w ogóle mozna?! :|

już wyczaiła najsłabsze ogniwo, ta kobietka da sobie w życiu radę!

Ale jaka mamy świadoma decyzje odnosnie szpitala w Pleszewie?

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:20   #1414
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Perfuzja a kąpiecie Emila całego w tym krochmalu czy tylko pupkę nim obmywacie? To jakieś konkretne proporcje/konkretny krochmal? Ja pamiętam tylko taki co się samemu robiło z ziemniaków kiedyś, można gdzieś kupić gotowy i nadający się do dziecia?
Całego Wlewamy do wanienki po prostu.
Robi sie to banalnie, jak kisiel czy budyn: gotuje wodę (hm, z półtora litra?), w tym czasie w kubku z zimna woda mieszkam 1,5 łyżki maki ziemniaczanej i wlewam do gotujacej sie wody, czekam aż zawrze, studze troche i gotowe. Ma miec konsystencje rzadkiego kisielu.
Stary 2014-01-26, 18:25   #1415
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi o laktacji, zauwazylam ze maly znow je co chwile a juz kilka dni tego niw bylo. Roznica taka, ze je dluzej. decydowanie. Usypia i budzi siw z krzykiem. Ewidentnie nie umie sie nazrec, dzis staram sie odciagac, przykladac ile wlezie pic bardzo duzo.
Zas mi wcielo cytaty nooo zeszzzz!!!
Moje cycki jesscze nie wiedza chyba ze borys potrzebuje wiecej. Dam im czas nieh sie dowiedza perfuzja pocieszajace ze nie tylko ja tak mam, pewnie norma a ka panikuje.
Lidka a co z twoim karmieniem?? Co sie dzieje??

Miłosz połowe karmień ssie prawidłowo, długo i intensywnie a połowe domaga sie piersi ale przestaje ssać jak tylko cycek wyląduje w jego buźce. Trzyma tylko i nic nie jest w stanie go nakłonic do ssania, albo zasysa i puszcza maltretujac mi sutki. Je przez to zdecydowanie za rzadko co mnie bardzo martwi i przez to musimy dawać butle którą z ochotą opróżnia. Ale przez to piersi mam obolałe, głównie pod pachą i produkuje się zapewne mniej niż młody potrzebuje.
Miłosz ma żółtaczke fizjologiczną. Nie widzę zeby był bardziej żółty niż przy wyjściu ze szpitala a jeśli tak to minimalnie, ale jak nie bedzie jadł to na pewno mu się żółtaczka zaostrzy a wtedy to pewnie szpital nam pozostanie i naświetlanie. Każde karmienie zaczynamy od piersi a jak się nie udaje mimo wielokrotnych prób to dajemy 60 ml mm. A od dzis po efektywnym karmieniu też podaje mu 30 ml mm bo wiem ze po modyfikowanym lepiej schodzi żółtaczka.
Teraz udało mi się sciagnąć 40 ml i podam na następne karmienie po piersi. Chyba zaczne wiecej sciagać laktatorem zebym widziała ile je.
Przepraszam że was zanudzam ale to teraz dla mnie temat nr jeden. Zależało mi na cycowaniu ale najbardziej zalezy mi na zdrowiu Miłoszka. Tylko jest mi przykro że po tygodniowej walce z bólem piersi i nauką przystawiania jak zaczęło nam już lepiej iść bo sutki zaczęły się przyzwyczajać i nie płacze już z bólu przy karmieniu, a Miłek szeroko otwiera paszcze i umie pięknie złapać, to pojawiły się znów problemy.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:27   #1416
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
A to mój banan na ten tydzień:
popłakałam się
Stary 2014-01-26, 18:28   #1417
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Polecicie jakąś dobrą bazę do cieni do powiek? I ampułki do wzmacniania włosów? Poczytałam trochę i już nie wiem, na co się zdecydować. Po porannym ktg wybieram się na zakupy i teraz skupiam się wyłącznie na sobie
(...)
Od zawsze używam bazy Art Deco, w takim malutkim czarnym słoiczku.
Do włosów mogę polecić to:

Bardzo wydajne, dużo efektywniejsze niż jedwab, a włosy mięciutkie i pięknie odbijają po tym światło Ja mam włosy przetłuszczające się i dość cienkie, i wogóle nie zauważyłam żeby ten olejek je obciążał.

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Jak podgrzewacie mleko z lodowki takie odciagniete dla malucha
W kąpieli wodnej?
W każdym razie w mikrofali nie wolno bo to zabija białko w mleku matki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 18:32   #1418
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja czekam za wypisem małego,jestem nadal w szpitalu,tylko jako nie pacjentka,tylko jako mama w hotelu. Powiem,wam że w tu na położnictwie pracują wspaniałe babki. A na noworodkowym lekarka która 25 lat temu uratowała mi życie,a że mama ze ona była 3 doby po cc to oczywiście jej powiedziała :-P. Jutro może nas wypiszą. Walczę o laktacje bo jak miałam nawał(antybiotyk) to nie mogłam karmić,no nic. Dziś tylko dojadł 20ml mm. Zobaczymy później. Trzymajcie kciuki,żeby mój Miłek przybieral. Tęsknię za domem. Dziewczyny stwierdziły,że Miłosz jest tylko mamy,ich jest tata. Wszystkim pokazują łóżeczko "bratusia".
trzymam kciuki aby Miłka szybko wypuścili i abyście byli wszyscy w domku

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Dochodzenie do siebie po 2 cc jest zdecydowanie trudniejsze.
24.01 poprzez cc na swiat przyszedł mój bezimienny syn. Kawal chlopa: 59 cm i 4210 g.
ubranko szpitalne
lezymy jeszcze, maly ma szmery na na sercu. Jak znikną do jutra to idziemy. Jak nie to zostajemy i obserwujemy.

GRATULACJE!!! kawał synka obyście szybko wyszli do domku
Stary 2014-01-26, 18:32   #1419
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Robi sie to banalnie, jak kisiel czy budyn: gotuje wodę (hm, z półtora litra?), w tym czasie w kubku z zimna woda mieszkam 1,5 łyżki maki ziemniaczanej i wlewam do gotujacej sie wody, czekam aż zawrze, studze troche i gotowe. Ma miec konsystencje rzadkiego kisielu.
Ja jestem zielona w tym temacie, więc pozwolę sobie się dopytać. Ten krochmal to jest solucja na odparzoną pupkę tylko, czy ogólnie na problemy skórne? Co to właściwie robi, nawilża?
Stary 2014-01-26, 18:34   #1420
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Od zawsze używam bazy Art Deco, w takim malutkim czarnym słoiczku.
Do włosów mogę polecić to:

Bardzo wydajne, dużo efektywniejsze niż jedwab, a włosy mięciutkie i pięknie odbijają po tym światło Ja mam włosy przetłuszczające się i dość cienkie, i wogóle nie zauważyłam żeby ten olejek je obciążał.

W kąpieli wodnej?
W każdym razie w mikrofali nie wolno bo to zabija białko w mleku matki.
Taa z art deco jest super.
Ja jeszcze używałam paint pot-ów z MAC'a.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:36   #1421
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Ja "od zawsze" mam z artdeco. U mnie sprawdzila sie od poczatku, wiec nigdy jej nie zmienilam. Moja mama tez ja sobie chwali
najlepsza jaką miałam, cały czas ją używam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 18:38   #1422
perfuzja
Zakorzenienie

Lidka ale przecież na nie jest stracone Odciagaj porządnie, dokarmiaj Milka jak trzeba, a jak przejdzie mu zoltaczka to na pewno zacznie jeść lepiej Emil miał w sumie niedużą zoltaczkę (maksymalna bilirubina 9), a i tak cieżko było go dobudzic na początku.
Stary 2014-01-26, 18:39   #1423
sweet_vintage
Rozeznanie

Ja sie witam dopiero teraz, bo miałam troche przebojów. Wczoraj wieczorem zaczęłam lekko plamic, a ze nie wyglądało to na śluz tylko krew, to sie przestraszyłam, tym bardziej ze termin minął mi w środę. Zadzwoniłam na iP położna mnie uspokoiła, po tym jak jej dokładnie opisałam jak to wyglada. Powiedziała, ze szyjka przygotowuje sie do porodu i jeśli do rana nie zaczne rodzic, to mam sie zjawić na ktg. Byliśmy oczywiście dopiero rano, bo lapaly mnie lekkie skurcze, ale wszystko nieregularne wiec nie było mowy o porodzie. Zapis ktg wyszedł idealny, wiec jutro o 10:30 jedziemy znów no chyba, ze cos sie ruszy. Położna mówiła, ze takie plamienie plus pobolewania jak na okres/ w krzyżu to przygotowanie do porodu i żeby sie tym nie martwić, wręcz cieszyć tak wiec, zrobiliśmy dzis wycieczkę po ikei, troche brzuch mnie pobolewa jak na okres no moze cos sie zacznie, a na jutro termin bym chciała, bo urodziny ma moja babcia jeśli samo nie ruszy to pewnie bede miała test oksytocynowy. Ogólnie mam juz gotowe WSZYSTKO, dosłownie. Kupiliśmy mała lampkę - stworka, która bedzie mi służyła do nocnych karmien, mała półeczce z wieszaczkami (bardzo mi sie spodobała u poczatkujacej_dagmary), kilka organizerow. Wczoraj uprasowalam ostatnia pare ubranek, zrobiliśmy porządki, no musi sie w końcu cos ruszyć

Patrycja, Megazhu wielkie gratulacje

Kukurydziana, tez polecam bazę z art deco.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:40   #1424
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja też OM miałam 6.05. W karcie ciąży mam wpisany termin z OM -10.02. Wg pierwszego USG też wychodził 10.02, a wg usg w 12 tc 8.02 (i tego się trzymam ). Najwcześniejszy termin mam z ostatniego usg - 28.01
O i też podobny termin

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
witajcie
Ja nadal kiepsko sie miewam. Jestem na antybiotykach...kanaliki w piersi nadal sie zatykaja i mam zastoje, mała sie denerwuje i nie chce ssac...jestem juz zmeczona...goraczka, ból, płacz Doris i tak w kółko
Zdrówka dużo

Cytat:
24.01 poprzez cc na swiat przyszedł mój bezimienny syn. Kawal chlopa: 59 cm i 4210 g.
ubranko szpitalne
lezymy jeszcze, maly ma szmery na na sercu. Jak znikną do jutra to idziemy. Jak nie to zostajemy i obserwujemy.
GRATULACJE!!!
Wracaj szybko do formy

Cytat:
A w ogóle to chyba odkryłam w końcu sposób na odparzenia Emila. Chyba nie ma znaczenia czy siedzi w pampersach czy w wielorazowkach (a przynajmniej będąc w samych pampersach sie odparza - w samych wielorazowkach nie trzymalismy go jeszcze wystarczająco długo, zeby to było wiarygodne), natomiast kluczem jest KĄPIEL W KROCHMALU. Trochę to upierdliwe, ale korelacja jest 100%. Kapiemy w krochmalu - odparzenia znikają, przestajemy dodawać go do wody - pojawiają sie mimo braku innych zmian.
Fajnie, to dobry sposób. Najważniejsze, że Emil się po tym nie odparza.
No i gratulacje dla Waszej trójki Emil dzielnie został z babcią i dziadkiem, a Wy daliście radę pójść gdzieś bez niego! Super!

Cytat:
Pod kranem z ciepła woda
Jaki dobry, ekonomiczny sposób
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:40   #1425
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Jak podgrzewacie mleko z lodowki takie odciagniete dla malucha
W kąpieli wodnej. Butla do kubka z ciepłą wodą, chwilę to trwa, ale dla sporadycznego używania butli nie opłaca mi się kupować podgrzewacza
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:43   #1426
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
W kąpieli wodnej. Butla do kubka z ciepłą wodą, chwilę to trwa, ale dla sporadycznego używania butli nie opłaca mi się kupować podgrzewacza
Ten sposób też mi się podoba

Cieszę się, że nie kupiłam podgrzewacza "na zapas".
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:47   #1427
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
24.01 poprzez cc na swiat przyszedł mój bezimienny syn. Kawal chlopa: 59 cm i 4210 g..
no kawał faceta
Stary 2014-01-26, 18:55   #1428
Ważka
Raczkowanie

Cytat:
Polecicie jakąś dobrą bazę do cieni do powiek? I ampułki do wzmacniania włosów? Poczytałam trochę i już nie wiem, na co się zdecydować. Po porannym ktg wybieram się na zakupy i teraz skupiam się wyłącznie na sobie
Ja również polecam bazę z ArtDeco,jak dla mnie jest świetna i niezastąpiona. Moja mama używa teraz z Joko i również sobie chwali,ja nie wiem bo nie porównywałam.
Co do włosów,to zanim sięgniesz po coś mocniejszego,to sprawdź czy można w ciąży/przy karmieniu. Mi po ok. 4 miesiącach,po pierwszej ciąży,włosy zaczęły wypadać garściami,pod prysznicem czułam jak mi spływają po plecach :/ i większości specyfików nie mogłam stosować bo karmiłam a inne nic nie pomagały :/ w końcu z włosów za łopatki zrobiłam fryzurkę do ucha

Cytat:
Dokładnie. Naszym dziewczynom nie spieszy się do wyjścia
Chyba się szykują i pindrują tam tak długo - jak to kobietki
Ale ja mam mieć chłopaka hehe no niech już nie będzie z niego taki pindruś

Cytat:
ahahahaha!!! Mąż aż będzie kwiczał w niebogłosy

p.s. A po stosunku go skonsumujesz jak modliszka samca
Haha noo on to ma teraz ze mną zdecydowanie za dobrze lepiej niech się za bardzo nie przyzwyczaja bo po porodzie raczej nie będe miała takiej chcicy

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Mieliśmy dzisiaj bardzo niespokojny dzień z mężem mała przez ostatnie tygodnie była dosyć ruchliwa w brzuchu a od wczoraj ruszyła się dosłownie kilka razy i to tak delikatnie, a dziś tylko raz pomijając godz 14 gdzie mnie kopała może ze 3 razy. Niby lekarz ostrzegał że jest już nisko, poród się zbliża i mała może przestać się ruszac tak jak zwykle ale wystraszyliśmy się oboje. W ruch poszły słodycze i niezawodny sok pomarańczowy który potrafi ją wybudzić w 3 sekundy i co znowu poruszała się delikatnie i spokój.
Jak ja wytrzymie na tej końcówce ciąży nie mam pojęcia, to prawda że przy pierwszej ciązy się panikuje...
Moj też się od 3 dni słabiej rusza,ale wiadomo-mniej miejsca ma bidulek i jest już bardzo nisko. Ja w pierwszej ciąży niczego się nie bałam,nie panikowałam,teraz za to nadrabiam ale to dlatego,że rok temu miałam obumarłą w 7tc a ta też była na początku z przygodami.

Idę usypiać córę
Stary 2014-01-26, 19:03   #1429
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
hej
wróciłam z KTG, serduszko bije prawidłowo totalny brak jakichkolwiek skurczy. Z jednej strony się cieszę z drugiej niecierpliwie.

Patrycjja, IR Gratuluję

Dziewczyny śliczne macie bobaski

U nas w szpitalu panuje epidemia świerzba K***a!
O matko
Cytat:
Dokładnie. Naszym dziewczynom nie spieszy się do wyjścia
Chyba się szykują i pindrują tam tak długo - jak to kobietki
Ja do szpitala jadę z torbą teraz w środę (tj. w dzień TP). I już raczej tam zostanę zastanawiając się co Ci lekarze ze mną wymyśla (bo mam skierowanie od kardiologa na CC ale jak to ordynator powiedział: "Pani wada serca nieeee jest aż taaaaka duża, więc jeszcze zobaczymy..." ...
:strach-drzwi:
No ale co ???? Jedziesz bo masz skierowanie czy jedziesz i mówisz że się źle czujesz? Ja będę we wtorek wiedziała co i jak
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Moja Lena też dziś po południu spokojna, a ja tego nie lubię i też wykorzystałam sok pomarańczowy...no i właśnie zaczyna się kręcić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 19:04   #1430
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Witam się wieczorową porą.

Jestem na bieżąco, lecz nie odpisuje - z telefonu cieżko.. a przy karmieniu i trochę nie wygodnie

Wczoraj przeprowadziliśmy się do mieszkania
nie wszystko jest jednak tak super jak się wydawało. W mieszkaniu jest okrutnie zimno.. tzn. okna są strasznie nie szczelne.
mam tylko nadzieję, że nie odbije się to na naszym zdrowiu...
Dodatkowo wilgotność powietrza sięga czasem aż (!!!) 28 % - a więc masakra. + woda z kranu leci letnia, nie gorąca, eh...
To się wygadałam...

Gratulacje dla Nowych Mamuś!!!
Czytałam opisy porodów - dziewczyny jesteście baaaardzo dzielne!!
Zdjęcia maluszków cudowne!

A! początkujaca_dag. - przepiękny pokoik!

Lecę jeść obiad. I rozpakować resztę pudeł - póki Zuzanka śpi

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:09   #1431
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
ubranko szpitalne
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja sie witam dopiero teraz, bo miałam troche przebojów. Wczoraj wieczorem zaczęłam lekko plamic, a ze nie wyglądało to na śluz tylko krew, to sie przestraszyłam, tym bardziej ze termin minął mi w środę. Zadzwoniłam na iP położna mnie uspokoiła, po tym jak jej dokładnie opisałam jak to wyglada. Powiedziała, ze szyjka przygotowuje sie do porodu i jeśli do rana nie zaczne rodzic, to mam sie zjawić na ktg. Byliśmy oczywiście dopiero rano, bo lapaly mnie lekkie skurcze, ale wszystko nieregularne wiec nie było mowy o porodzie. Zapis ktg wyszedł idealny, wiec jutro o 10:30 jedziemy znów no chyba, ze cos sie ruszy. Położna mówiła, ze takie plamienie plus pobolewania jak na okres/ w krzyżu to przygotowanie do porodu i żeby sie tym nie martwić, wręcz cieszyć tak wiec, zrobiliśmy dzis wycieczkę po ikei, troche brzuch mnie pobolewa jak na okres no moze cos sie zacznie, a na jutro termin bym chciała, bo urodziny ma moja babcia jeśli samo nie ruszy to pewnie bede miała test oksytocynowy. Ogólnie mam juz gotowe WSZYSTKO, dosłownie. Kupiliśmy mała lampkę - stworka, która bedzie mi służyła do nocnych karmien, mała półeczce z wieszaczkami (bardzo mi sie spodobała u poczatkujacej_dagmary), kilka organizerow. Wczoraj uprasowalam ostatnia pare ubranek, zrobiliśmy porządki, no musi sie w końcu cos ruszyć

Patrycja, Megazhu wielkie gratulacje

Kukurydziana, tez polecam bazę z art deco.

Strachu sie najadłaś Poczekaj na mnie z porodem do czwartku
Ja mam do najbliższej ikei 150 km więc zazdroszcze
Ciesze się że mogłam jakos zainspirować mnie kreci przez Ciebie kołyska/kosz

Marieee dziekuje

Edytowane przez poczatkujaca-dagmara
Czas edycji: 2014-01-26 o 19:11
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:12   #1432
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za przepis!
Cały dzień dziś mam napad nieuzasadnionego niczym optymizmu, więc liczę że odparzeń nie będzie (tak jak poród orgazmiczny, dziecko grzeczne, itd. ), ale zapiszę sobie jak taką kąpiel przygotować

Dziewczyny nie straszcie z tym wypadaniem włosów... Mnie napadło jakiś czas temu na fryzurę z Dziecka Rosemary (tą super-krótką) i jakby mi miały włosy zacząć wypadać to zostałabym już zupełnie łysa
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:16   #1433
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym poszła po laktator Będziesz spokojniejsza, a nie będziesz ciągnąć Alicji (ślicznie imię!) w taka pogodę.
Jesli nie to pojechalabym we trójkę. Cholera wie ile to potrwa
Dzięki Perfuzja za wszystkie rady u mnie superpharm już nieczynny, ale jutro o 7 rano otwierają. Wyślę rano męża, wygotujemy i spróbuję odciągnąć pokarm. Mąż upiera się że sama mam nie jechać, albo wziąć taksówkę (nie chce żebym jechała komunikacją). W ogóle chce mnie sam zawieźć a Alicję zostawić u teściowej razem z mlekiem.

Cytat:
Miłosz połowe karmień ssie prawidłowo, długo i intensywnie a połowe domaga sie piersi ale przestaje ssać jak tylko cycek wyląduje w jego buźce. Trzyma tylko i nic nie jest w stanie go nakłonic do ssania, albo zasysa i puszcza maltretujac mi sutki. Je przez to zdecydowanie za rzadko co mnie bardzo martwi i przez to musimy dawać butle którą z ochotą opróżnia. Ale przez to piersi mam obolałe, głównie pod pachą i produkuje się zapewne mniej niż młody potrzebuje.
Miłosz ma żółtaczke fizjologiczną. Nie widzę zeby był bardziej żółty niż przy wyjściu ze szpitala a jeśli tak to minimalnie, ale jak nie bedzie jadł to na pewno mu się żółtaczka zaostrzy a wtedy to pewnie szpital nam pozostanie i naświetlanie. Każde karmienie zaczynamy od piersi a jak się nie udaje mimo wielokrotnych prób to dajemy 60 ml mm. A od dzis po efektywnym karmieniu też podaje mu 30 ml mm bo wiem ze po modyfikowanym lepiej schodzi żółtaczka.
Teraz udało mi się sciagnąć 40 ml i podam na następne karmienie po piersi. Chyba zaczne wiecej sciagać laktatorem zebym widziała ile je.
Przepraszam że was zanudzam ale to teraz dla mnie temat nr jeden. Zależało mi na cycowaniu ale najbardziej zalezy mi na zdrowiu Miłoszka. Tylko jest mi przykro że po tygodniowej walce z bólem piersi i nauką przystawiania jak zaczęło nam już lepiej iść bo sutki zaczęły się przyzwyczajać i nie płacze już z bólu przy karmieniu, a Miłek szeroko otwiera paszcze i umie pięknie złapać, to pojawiły się znów problemy.
lidka może popróbuj jeszcze. Tyle się nastarałaś, może nie wszystko stracone? Jak mówisz że było lepiej to może to tylko chwilowy kryzys?
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 19:23   #1434
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ooo to trzymamy kciuki
Może Cię do jutra ruszy

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Ale ja mam mieć chłopaka hehe no niech już nie będzie z niego taki pindruś
:
Tak, tak, wiem, wiem. Ja mówię o dziewczynach: mojej i Lolity - widocznie twój synuś czeka aż one się wypindrują i razem wyjdą na świat hehe

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No ale co ???? Jedziesz bo masz skierowanie czy jedziesz i mówisz że się źle czujesz? Ja będę we wtorek wiedziała co i jak
Jadę bo mi ginekolog kazał jechać w TP i na skierowaniu od kardiologa mam napisane: "poród o czasie zalecane cesarskie cięcie".
No chyba, że do środy sama urodzę :strach-drzwi:
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:23   #1435
senira666
Zakorzenienie

Do wlosow moge polecic tabletki silica ale nie wiem czy przy KP mozna je brac. Mi bardzo pomogly na wypadajace wlosy.

Pytanko mam -- czy ktoras ma/zna/uzywala chuste azimi ?? I moze cos powiedziec na jej temat ??

Send from my IPhone
Stary 2014-01-26, 19:26   #1436
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Haha noo on to ma teraz ze mną zdecydowanie za dobrze lepiej niech się za bardzo nie przyzwyczaja bo po porodzie raczej nie będe miała takiej chcicy
To faktycznie ma niebo na ziemi
Po porodzie będzie Cię ganiał, że będziesz musiała chodzić z pupą przy ścianie, coby nie zaatakował jej z nienacka
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:30   #1437
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Gratulacje
Strachu sie najadłaś Poczekaj na mnie z porodem do czwartku
Ja mam do najbliższej ikei 150 km więc zazdroszcze
Ciesze się że mogłam jakos zainspirować mnie kreci przez Ciebie kołyska/kosz
Przestraszyłam sie faktycznie, ale najważniejsze ze Igor czuje sie dobrze. Co do terminu, to mam nadzieje, ze jednak urodzę wcześniej bo termin z usg mi nawet minie za 3 dni juz

Kołyska wydaje sie byc fajna, zobaczymy jak sie sprawdzi w praktyce. No i wiadomo, to tylko na pierwsze miesiące.

Cytat:
Ooo to trzymamy kciuki
Może Cię do jutra ruszy [COLOR="Silver"]

:
Dzięki bardzo w ogóle za wszystkie kciuki jak cos sie ruszy to na pewno dam znac, choćby na FB

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:32   #1438
Hosenka*
Zakorzenienie

Była kiedyś dyskusja dot becikowego. Chcemy jutro złożyć papiery, ale zgupiałam - kryterium dochodowe musi być spełnione po odliczeniu tylko podatku czy składek też? Jeśli tylko podatek to się nie łapiemy na becikowe

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-26 o 19:59
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:33   #1439
The light
Zadomowienie

Cytat:
Ooo to trzymamy kciuki
Może Cię do jutra ruszy

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Tak, tak, wiem, wiem. Ja mówię o dziewczynach: mojej i Lolity - widocznie twój synuś czeka aż one się wypindrują i razem wyjdą na świat hehe

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Jadę bo mi ginekolog kazał jechać w TP i na skierowaniu od kardiologa mam napisane: "poród o czasie zalecane cesarskie cięcie".
No chyba, że do środy sama urodzę :strach-drzwi:
To ja mam podobnie. Jak się akcja zacznie to wtedy do szpitala i pod nóż.

Byłam na wizycie ze skierowaniem u zcy ordynatora. Paper i pieczątka jest jakby co.
Tylko ja mam miednicowe ułożenie, pierwsza ciąża.

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:37   #1440
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

sharey-- ha ha ha niezły ten Twój psiak, może daj mu tego krokodyla niech ma ja kiedyś poprawiając posłanie mojego pas znalazłam taki mały gliniany dzbanuszek miałam takie dzbanuszki na regale a mój pies jeden zabrał i zagrzebał sobie w posłaniu jak znalazłam to miał bardzo zawstydzoną minę

Zdolny też ten Twój psiak jak one dobrze wiedzą, że zrobiły coś źle

Mój psiur jest straaasznie rozpieszczony i ma chyba z 8 swoich maskotek od małego łosia po dużą sarenkę i wszystkie są albo rozniesione po całym domu - łącznie na dole u rodziców - albo wszystkie zniesione na dywan w salonie. Także zabawek to on ma dość, a nie chcemy mu właśnie dać tego krokodylka, ze względu na to, że się nauczy, że co chce to dostanie. Za chwilę dojdą inne zabawki dla małego i pewnie nie jedna mu się jeszcze spodoba. Efekt byłby jeden: pies - 30 zabawek, maluch - 2 i to tylko dlatego, że mu się nie podobały

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

Odnośnie psa, jest zazdrosny ale paradoksalnie poświęcamy mu więcej czasu niż jak nie było dziecka, a i śpimy sobie w 4 razem dalej, żeby nie byl pokrzywdzony
Hehe u mnie będzie tak samo

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

sharey- a ja bym m dała tego krokodylka niech ma
A pro po przypomniała mi się sytuacja. Kilka lat temu miałam fretkę, oczywiście miała dużo różnych zabawek, i mojej wtedy niespełna rocznej siostrzenicy tak się te wszystkie fretkowe zabawki spodobały ,że je cały czas zabierała. Skończyło się na tym ,że musiałam iść do Zoologicznego i kupić siostrzenicy tam takie same zwierzęce zabawki, tylko w innych kolorach
Pisałam już wyżej dlaczego nie chcemy mu dać, chociaż może kiedyś, jak już mały z niego "wyrośnie"

heheh a u Ciebie odwrotna sytuacjachoć kto wie, może malemu też się spodobają zabawki psiaka

Cytat:
Cały czas szukam jakiejś dobrej kryjówki :brzydal
Jak znajdziesz to daj znać

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Kurcze ja Ci powiem szczerze ze jestem sceptycznie nastawiona do tego typu naglasniania bo czasem moze bardziej zaszkodzic niz pomoc. Pleszew to nie duzo miejscowowsc ktoras z ciezarnych z okolicznych miejscowosci po rozpoczeciu akcji zamiast tam do szpitala bedzie chciala jechac do Jarocina albo nie daj Boze do Poznania bo " w Pleszewie" dzieci morduja i dopiero tragedia gotowa. Zreszta podobnego zdania jestem o tragedii z Wloclawka choc tam ewidentnie zawiodla jakas procedura.
Ehh dobrze ze mala Nadia trafila na neonatologie do Poznania.
Ja również jestem zdania, że należy nagłaśniać takie sprawy. Być może przy następnym podobnym przypadku ktoś będzie bardziej wyczulony i nie oleje sprawy. Myślę, że gdyby tej kobiecie w miarę regularnie robili ktg, to wyszłyby spadki tętna i można by wcześniej zareagować.

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość

Ja jednak chyba daruję sobie zgłaszanie żeby położna przychodziła. Zresztą nie wiem jak nawet z przychodnią zorganizować, bo zdaje się trzeba podać wybraną w szpitalu, a nie mam pojęcia gdzie będę mieszkać w okolicach porodu
Hmm... wydaje mi się, że nie możesz z tego zrezygnować. Położna jest wysyłana z urzędu z przychodni w której zgłosisz dziecko. A to z kolei musisz podać w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Haha u nas na odwrót, bo my wiemy nawet w jakiej pozycji powstała nasza ośmiornica Mimo tego, że zawsze mieliśmy gumkę to tż kończył na zewnątrz, a tym razem chciałam chociaż raz w środku, a że byłam na górze to ja sterowałam No i klops teraz mówię, że sama sobie dziecko zrobiłam
ale się uśmiałam zdolniach jesteś

Cytat:
ubranko szpitalne
Gratulacje i życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:

Zdecydowanie baza Art Deco

Noc się zbliża, a z nią oczywiście następuje puchnięcie rąk i nóg... mam dość
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości