|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
![]() ![]() Biedne jajo, nie dość, że zostało bezczelnie złapane w sidła plemnika, to plemnik zrobił co trzeba i ma wakacje, a jajo musi się 9 mies. użerać..
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-01-26 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zadomowienie
|
Chyba powoli sie zegnam z marzeniem o karmieniu piersia. Jestem zla na caly swiat, a najbardziej na siebie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Wtajemniczenie
|
Efektowna i efektywna z Was drużyna
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Oooo!!!! GRATULACJE mengazhu!!!!! - a więc to Wy jesteście posiadaczami tej pięknej daty porodu 24.01.2014 ![]() ![]() Kciuki za Wasze szybkie wyjście ze szpitala i powrót do formy ![]() Pisz na bieżąco jak się czujesz, co Ci dolega i jak z Maluszkiem. \
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Coś czuję że nie urodzę przed terminem
![]() We wtorek na 18 mam być w szpitalu którym pracuje moja prowadząca na usg i ktg, coś mi się wydaje ze dostane skierowanie na wywołanie bo już ostatnio mówiła że ustalimy szczegóły porodu po tym ktg ![]() Powiem jej otwarcie ze zdecydowaliśmy się na inny szpital, ciekawe czy wtedy też mi da skierowanie ![]()
#1385 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tam wierzę że Ci się uda i trzymam kciuki nawet palcami u stóp.
![]() |
#1387 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy Wam po porodzie zniknęły wszystkie dolegliwości? Jutro mija mi tydzień, a wciąż czuję drętwienie w lewej ręce, i mam wrażenie że większe niż wcześniej
![]() Jutro jadę na zdjęcie szwów po cesarce, może przy okazji podpytam. Jutro to będę musiała pojechać z mężem i dzieckiem, bo nie mam laktatora żeby odciągnąć pokarm. Ciekawe jak to wyjdzie wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44811253] Dziewczyny, podjęliśmy z mężem decyzję w sprawie imienia. Nasza córka nazywa się Alicja ![]() Ślicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
Zostawiliśmy pierwszy raz Emila z moimi rodzicami
![]() Decyzja była spontaniczna dosyć, wiec najpierw w lekkiej panice ściągalam mleko ( migotka tuż po karmieniu sciagnelam jakies hm... 3 ml? ![]() ![]() ![]() Roane mam jakies -9 kg od porodu i niestety stoi w miejscu. Do akceptowanej wartości zostało mi jeszcze jakies 4 kg ![]() kukurydziana ja miałam katar przez cała ciążę. Po porodzie przeszedł trochę, ale wcale nie całkowicie ![]() emma ![]() Lidka moja położna przyszła bez wagi. A Miłosz nie ma przypadkiem zoltaczki? Wtedy dzieci są ospale i nie chcą jeść...
#1390 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kukurydzianą - pewnie będzie tak jak z innymi ciazowymi dolegliwościami - po porodzie jak ręka odjął ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Rozeznanie
|
mengazhu
![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bo mnie trochę martwi kwestia laktacji - od czego tak naprawdę zależy czy jest czy sie utraci? Dziewczyny po cc - jest wam ciężej z karmieniem po cesarce? I ogółem na jakie natrafiłyście problemy?
Bardzo nie chce karmić modyfikowanym, to duża oszczędność pieniędzy a do tego własne jest zdrowsze przez co dużo o tym myślę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Rozeznanie
|
Polecicie jakąś dobrą bazę do cieni do powiek? I ampułki do wzmacniania włosów? Poczytałam trochę i już nie wiem, na co się zdecydować. Po porannym ktg wybieram się na zakupy i teraz skupiam się wyłącznie na sobie
![]() Cytat:
![]() Właśnie mnie Perfuzja pocieszyła, że niekoniecznie może to przejść ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Wtajemniczenie
|
#1395 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie - bo na serio się martwię - mam jutro jechać na zdjęcie szwów. Godziny mam wyznaczone 10:30-13. I teraz tak - mam jechać sama, liczyć na to że pójdzie szybko i zostawić Alicję z mężem? Tyle że ja nie mam jeszcze laktatora. Chyba że zaraz wyślę męża do Superpharmu ![]() Czy jechać we trójkę z małą? Jak radzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() mengazhu,patrycja GRATULACJE! u mnie po wczorajszym ktg wszystko ok,tracę nadzieję że się rozpakuję do terminu,nawet doła już powoli załapuję ![]() lolita,selena widzę,że Wy również jeszcze w dwupaku. Cytat:
![]() ![]() ![]() Gosia mam pytanko: jak u Ciebie jest ze spaniem Eryka?nie wybudza się w nocy jak malutki płacze? Ja obawiam się,że u mnie będzie niezła jazda,córka ma 2 latka i 9 miesięcy a nadal potrafi się przebudzać w nocy,woła mnie,chce żebym się obok położyła ![]()
![]() |
#1397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44815395]Ja normalnie karmię po cesarce. Problem miałam tylko pierwszej nocy jak mała była głodna a ja nie miałam pokarmu. Ale ssała dużo i pokarm szybko się pojawił
![]() Dziewczyny mam pytanie - bo na serio się martwię - mam jutro jechać na zdjęcie szwów. Godziny mam wyznaczone 10:30-13. I teraz tak - mam jechać sama, liczyć na to że pójdzie szybko i zostawić Alicję z mężem? Tyle że ja nie mam jeszcze laktatora. Chyba że zaraz wyślę męża do Superpharmu ![]() Czy jechać we trójkę z małą? Jak radzicie?[/QUOTE] Ja bym poszła po laktator ![]() Jesli nie to pojechalabym we trójkę. Cholera wie ile to potrwa ![]()
#1399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na wzmocnienie/upiększenie włosów używam serum - Advance Techniques Daily Shine, Shine Supreme Serum: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...eme-serum.html i jedwab do włosów - BIOSILK: http://1.bp.blogspot.com/-kKGoUoicQw...0ml-65121-.png ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Dokładnie. Naszym dziewczynom nie spieszy się do wyjścia ![]() Chyba się szykują i pindrują tam tak długo - jak to kobietki ![]() --- Ja do szpitala jadę z torbą teraz w środę (tj. w dzień TP). I już raczej tam zostanę zastanawiając się co Ci lekarze ze mną wymyśla (bo mam skierowanie od kardiologa na CC ale jak to ordynator powiedział: "Pani wada serca nieeee jest aż taaaaka duża, więc jeszcze zobaczymy..." ... ![]() :strach-drzwi:
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2014-01-26 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to chyba odkryłam w końcu sposób na odparzenia Emila. Chyba nie ma znaczenia czy siedzi w pampersach czy w wielorazowkach (a przynajmniej będąc w samych pampersach sie odparza - w samych wielorazowkach nie trzymalismy go jeszcze wystarczająco długo, zeby to było wiarygodne), natomiast kluczem jest KĄPIEL W KROCHMALU. Trochę to upierdliwe, ale korelacja jest 100%. Kapiemy w krochmalu - odparzenia znikają, przestajemy dodawać go do wody - pojawiają sie mimo braku innych zmian.
#1401 |
Zadomowienie
|
Jak podgrzewacie mleko z lodowki takie odciagniete dla malucha
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
EMMA bardzo Ci wspolczuje! zycze szybkiego powrotu do zdrowia!
LIDKA jak dla mnie przerwy w jedzeniu sa za dlugie. moze skonsultowac to z pediatra, moze to zoltaczka. moja polozna tez przychodzi bez wagi, ale mamy swoja wage wiec nie dopytywalam o wazenie . co do kp po cc- w 1 dobie nie mialam dziecka, wiec bylo karmione mm, w 2 dobie nikt mi nie powiedzial ze dziecko zle ssie piers (mala ssala jak z butelki, czyli za szybko) wiec po nocnej walce wymieklam i tez jej podalam mm. w 3 dobie pokazano mi jak karmic i od tego czasu radzimy sobie bez mm. walczymy z kolka. podajemy od 2 karmien delicol. jak szybko widzialyscie ze malenstwa mniej meczy to cholerstwo? |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawaj do Piły - spotkamy się ![]()
![]() |
#1404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poł dnia spałam tak te nocne "skurcze" mnie wymeczyły ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proces laktacji jest regulowany na trzech poziomach: - hormonalny – zależny od hormonów wydzielanych przez gruczoły endokrynne i łożysko; odpowiedzialny za dojrzewanie gruczołu piersiowego w czasie ciąży i uruchomienie laktacji po porodzie, prawidłowa gospodarka hormonalna wpływa na laktację przez cały czas jej trwania - neurohormonalny – zależny od odruchów prolaktynowego i oksytocynowego; odpowiedzialny za stymulację laktacji w pierwszych tygodniach po porodzie i utrzymanie wytwarzania pokarmu - autokrynny – umożliwia regulowanie produkcji pokarmu zależnie od stopnia opróżnienia lub przepełnienia gruczołu http://www.kobiety.med.pl/cnol/index...=106&Itemid=44 "Przyczyny niedoboru pokarmu mogą mieć rozmaite podłoże. Ogólnie można by je podzielić na: Zmniejszenie popytu, czyli niedostateczne opróżnianie piersi, związane z nieprawidłową techniką karmienia, zaburzeniem mechanizmu ssania poprzez podawanie butelki, smoczków, uspokajaczy, bezpodstawne dokarmianie czy dopajanie co wiąże się z niedostateczną stymulacja piersi, zbyt mała częstość i zbyt krótkie karmienia powodujące zahamowanie procesu wytwarzania mleka Zmniejszenie podaży, czyli zbyt mała ilość pokarmu w stosunku do potrzeb dziecka. Druga przyczyna (matczyna) ma częstszy związek z czynnikami psychicznymi, o których Pani wspomina. Istotne znaczenie w zahamowaniu laktacji ma przewlekły stres, zmęczenie u matki, brak wiary w możliwości wykarmienia dziecka dlatego tak ważne jest wsparcie i pomoc otoczenia, a często wykwalifikowanego personelu. Przyczyną zbyt małej podaży mogą być również zaburzenia hormonalne, zabiegi chirurgiczne w obrębie gruczołu piersiowego, palenie tytoniu, przyjmowanie niektórych leków, sporadycznie niedorozwój tkanki gruczołowej. Zawsze należy jednak pamiętać, że biologiczne czynniki usposabiają nas kobiety i predysponują do efektywnego macierzyństwa i nie należy zakładać, że będzie inaczej. Drogie Mamy, uwierzcie w siebie tak mocno jak wierzy w Was Wasze dziecko. --- http://wegemaluch.pl/index.php?optio...25&Itemid=1103
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi o laktacji, zauwazylam ze maly znow je co chwile a juz kilka dni tego niw bylo. Roznica taka, ze je dluzej. decydowanie. Usypia i budzi siw z krzykiem. Ewidentnie nie umie sie nazrec, dzis staram sie odciagac, przykladac ile wlezie pic bardzo duzo.
Zas mi wcielo cytaty nooo zeszzzz!!! Moje cycki jesscze nie wiedza chyba ze borys potrzebuje wiecej. Dam im czas nieh sie dowiedza ![]() ![]() Lidka a co z twoim karmieniem?? Co sie dzieje?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1408 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Faktycznie kawał chłopa ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() p.s. A po stosunku go skonsumujesz jak modliszka samca ![]()
#1410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a mnie znow lapia te bole ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.