Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 10:00   #1411
Trisdom
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Oddzwonił i kazał jechać na IP - powiedział, że może to nic takiego ale warto żeby ktoś jednak mnie zbadał...
Mam nadzieję, że znowu nie będą się na mnie jak na głupka patrzeć, bo w 15 tc też tak było że zanim dojechałam to po krwi śladu nie było i niby mnie zostawili ale miałam takie wrażenie że myślą sobie że wydziwiam.
Trzymamy kciuki, żeby to nie było nic poważnego

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

U mnie noc niespokojna,nie moglam spac od 3 jakas niespokojna jestem a teraz wstalam i humor do d. Zadnego skurczybyka przez cala noc,zadnych boli,zadnego plamienia I ja dzis juz nic nie robie leze i pachne.

Side nospa dziala rozkurczowo,czyli hamuje skurcze ale z ciekawostek rozpulchnia szyjke
Gianna- nie martw się. Moja noc tez bez jednego skurczu- tylko mnie szyjka kłuła, więc może tych skurczybyków nie czułam.
U mnie na zajęciach ze szkoły złapały dwa porządne przepowiadacze, więc było śmiesznie, jak ćwiczyliśmy oddechy- babka mówi stop, a ja dalej próbuję zwalczyć ból w dole brzucha.
Potem badaliśmy tętno maluszków- i główka małej jest juz mocno przystawiona do szyjki, nawet odrobinę się jej nie dało ruszyć.
A od rana miałam może z jedno porządniejsze, wyczuwalne twardnienie. I cisza....
To wszytsko przez pizzę z brokułem

A z ta nospa jest właśnie tak, jak piszesz- ale nie zawsze niestety działa na szyjkę

No chyba nie uda mi sie nadrobic tych 3 stron z wczorajszego wieczora- takze hurtowo: gratuluje pozytywnych wiadomości, skończonych tygodni (teraz wszystkie mamy 3 z przodu ), pięknych zdjęć wypieków...
dla potrzebujących
i dla Majki i Kate szczegolny
Stary 2014-02-14, 10:02   #1412
Castia
Wtajemniczenie

bebe
http://wiadomosci.onet.pl/kielce/tra...-dziecko/3v4fz
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:02   #1413
mmhym
Zadomowienie

teQiba no coś Ty, nikt nie będzie patrzył głupio, czekamy na wieści

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:07   #1414
Castia
Wtajemniczenie

teQiba to czekamy na wieści. pewnie się rozwierasz trochę
mam nadzieję ze wszystko będzie ok
Stary 2014-02-14, 10:09   #1415
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Chrystusie, co za tragedia... Ile dziwnych rzeczy się nałożyło...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:11   #1416
yoki73
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny!!
Nie było mnie trochę czasu, bo ciągle coś, ciągle jakies problemy no i brak czasu na relaks.
Widzę ,że nie tylko ja mam problemy ze spaniem , ze dzidzia kopie jak na jęta. Jak taka będzie po urodzeniu...to chyba wcale nie pośpię - ani w nocy, ani w dzień.
Wczoraj byłam u ginekologa... Mimo swoich 41 lat, które niedawno skończyłam - wyniki z krwi są rewelacyjne! Super żelazo, super TSH... Ale co z tego, jak się szyjka skraca, czop miękki lekarka czuje i parcie główki w kanał rodny. No i muszę leżeć ,żeby odciążyć macicę. Zaczął się dziś 37 tydzień, wieć mam się postarać nie rodzić chociaż najbliższe 7 dni. Łatwo powiedzieć... A w domu trzeba posprzątac , ugotować itd.
Podłamałam się trochę tą wczorajszą wizytą

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
W szoku jestem!!!! Masakra tyle czasu czekać na kasę. A co jak składka od pracodawcy nie wpłynie w terminie to ZUS przesunie termin wypłaty za luty na maj?? Bez sensu. Co za kraj.
Dobrze, ze mi płaci pracodawca, przynajmniej w terminie dostane wszystko.
Co do tego ZUSu: to jest tak , jak ktoś juz napisał : jeżeli L-4 jest ciągłością, to mimo,że minie 33 dni w roku poprzednim, to w nowym tych 33 dni pracodawca nie płaci. Jeżeli jednak miałaś chociaż 1 dzień przerwy w tym L-4, to w nowym roku Twój pracodawca znowu płaci Ci 33 dni ( i z tego powodu raczej zadowolony nie jest). Dlatego też przy każdej chorobie trzeba pilnować dat, żeby ta ciągłość była.
ZUS powinien zasiłek chorobowy wypłacić najpóźniej 30 dni po koncowej dacie L-4, chyba,że coś rozpatrują i masz komisję , o której czasem się nie wie. Dlatego też ,jeśli masz duże opóźnienia w otrzymaniu przelewu za świadczenie chorobowe, warto do ZUSu zadzwonić - do wydziału zasiłków i popytać o przyczynę opóźnienia.
Ja mieszkam na Śląsku i tutaj raczej opóźnień nie ma. Dostaję pieniądze na konto w ostatnim dniu L-4.
I jeszcze jedno - to , czy pracodawca opłaca w terminie składkę , czy nie - nie ma wpływu na Twopje świadczenie chorobowe, ani jakiekolwiek inne.

Pozdrawiam Was dziewczyny. Obyśmy za wcześnie nie urodziły!

Edytowane przez yoki73
Czas edycji: 2014-02-14 o 10:12
yoki73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:12   #1417
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
czegos slodkiego sie pewnie domaga
już wypiłam jogurt czekoladowy i cisza, jak brzuchem wytelepałam to się 3x wypiął i koniec. teraz mi się obrucił i znowu cisza a akurat to jest jego pora aktywności no ale od 9 naliczyłam 7 ruchów (z tym że nie były to takie konkretne) więc chyba nie jest to powód do paniki

teQiba daj znać jak będziesz po badaniu. I nie przejmuj się innymi. Ty masz być spokojna a oni niech się gonią
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 10:16   #1418
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
przeraża mnie to jak lekarze traktują sygnały kobiet, jak ich nie słuchają, jak wszystko olewają bo niby co "panikujemy"?
dopiero co ucichło o Włocławku i nic ich to nie nauczyło!!!
aż boję się o samą siebie i o WAS!

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

yoki73 dasz radę! też to przechodziłam. super że wyniki masz tak dobre
już jesteś w takim tygodniu że dzieciątko jest prawie donoszone!
będzie dobrze

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-02-14 o 10:18
Stary 2014-02-14, 10:19   #1419
monkaa321
Zakorzenienie

castia straszna ta tragedia!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-02-14, 10:22   #1420
yoki73
Raczkowanie

Castia : dasz radę! też to przechodziłam.
będzie dobrze [/QUOTE]

Nie mam innego wyjścia i musze dać radę , ale wiesz jak to jest. Psycha podłamana, ciągle mam wrażenie ,że zaraz urodze, wręcz boję się pójść do ubikacji, bo cały czas mnie ciśnie. A do tego skurcze Braxtona Hicksa, ciągłe kopniaki i notoryczne tsunami w brzuchu, nie wiem juz jak leżeć , bo wszystko boli, ciągnie i ciąży.
Eh, ale sobie ponarzekałam. Muszę się wziąć w garść...
Stary 2014-02-14, 10:26   #1421
Ela87
Zakorzenienie

yoki73 spokojnie, większość dziewczyn tutaj ma problemy z szyjkami itp. Ty już jesteś bardzo daleko, więc nawet jeśli zaczęłabyś rodzić, to dziecko będzie zdrowe

monkaa może ma taki dzień? Ale jak się rusza, to jest dobrze.

Co do tragedii, to zdziwił mnie fakt, że nie umieli wyznaczyć terminu porodu. Pierwsze usg pokazało termin porodu na 13 stycznia, ja bym już dawno lekarza zmieniła jakby mnie tak przekładał

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:27   #1422
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Castia : dasz radę! też to przechodziłam.
będzie dobrze
Nie mam innego wyjścia i musze dać radę , ale wiesz jak to jest. Psycha podłamana, ciągle mam wrażenie ,że zaraz urodze, wręcz boję się pójść do ubikacji, bo cały czas mnie ciśnie. A do tego skurcze Braxtona Hicksa, ciągłe kopniaki i notoryczne tsunami w brzuchu, nie wiem juz jak leżeć , bo wszystko boli, ciągnie i ciąży.
Eh, ale sobie ponarzekałam. Muszę się wziąć w garść...[/QUOTE]

takie uroki końcówki ciąży. wiem że ciężko
ja też mam już dość!

ale już niedługo - w ogóle to snilo mi się kiedyś ze urodzę w Walentynki
się okaże

Ela87 dokładnie co za teorie. nawet głupia aparatura usg pokazuje na jaki tydzień ciązy dziecko wygląda no i ta waga małej. juz w styczniu powinna mieć CC zrobione.
ehhh......

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-02-14 o 10:30
Stary 2014-02-14, 10:32   #1423
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Oddzwonił i kazał jechać na IP - powiedział, że może to nic takiego ale warto żeby ktoś jednak mnie zbadał...
Mam nadzieję, że znowu nie będą się na mnie jak na głupka patrzeć, bo w 15 tc też tak było że zanim dojechałam to po krwi śladu nie było i niby mnie zostawili ale miałam takie wrażenie że myślą sobie że wydziwiam.
trzymam :kicuki: zeby bylo wszystko w porzadku, czekamy na wiesci

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
już wypiłam jogurt czekoladowy i cisza, jak brzuchem wytelepałam to się 3x wypiął i koniec. teraz mi się obrucił i znowu cisza a akurat to jest jego pora aktywności no ale od 9 naliczyłam 7 ruchów (z tym że nie były to takie konkretne) więc chyba nie jest to powód do paniki
raczej nie, ale moze sprobuj sie jeszcze polozyc na boku, napic zimnej wody

Cytat:
matko jedyna

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:36   #1424
monkaa321
Zakorzenienie

yoki73 nie martw sie tylko leż i nic nie gotuj. Niech się inni wezmą za sprzątanie czy gotowanie. Side też ma taką samą sytuację jak ty. tydzień Ci szybko zleci. :kiuki: dla Ciebie

Ela87 mi też się tak wydaje, chociaż to już 2 x w tym tygodniu...
i też mi się wydaje nienormalne, żeby jakikolwiek lekarz nie prowokował u tej kobiety porodu bo przecież na usg można określić tp więc ja nie rozumiem. Skoro oni się starali 3 lata to w takiej sytuacji to ja bym nie czekała na nic tylko reagowała. W sumie każda z nas by reagowała a ona spokojnie czekała przeterminowana nie wiadomo na co..

Stary 2014-02-14, 10:40   #1425
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

ale tak szczerze to mój mąż nie dałby rady urodzić, biorę to na siebie on jęczy jak mu drzazgę z palca wyciągam, aż strach się bać jakby się zachowywał podczas porodu

Cytat:
ale gdyby tak było, to niestety nasze małżeństwo byłoby bezdzietne. Jeśli o to chodzi, to mój to mięczak jest - sorry mężu
ujawnili się mężowie mięczacy
ciekawe jak mój by sobie poradził jak mu pokazałam to zdjęcie to tylko się uśmiechnął pod nosem, nic nie powiedział to było wymowne

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Czy którejś z was udało się kupic tą pakę pieluch z biedronki? Bo objechaliśmy 3 biedry popołudniu i nigdzie nawet śladu już po nich nie było Jedynie wkurzeni pracownicy, że ciągle ktoś pyta o te pieluchy, a biedronka rozdmuchała akcje a na sklep przysłali po kilka sztuk...
ja kupiłam ale już w środę

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Dokladnie tak to wyglada

ale jesteś niedobra

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Co do imienia dla dziecka, zapis z wczorajszej rozmowy

Ja -Może byśmy już wybrali imię dla Małej?
On -No już przecież wybrane
Ja -Tak? a jakie
On - No Lena, Ewa albo Iga
Ja - Ale nie może mieć trzech, zdecydujmy się na jedno
On - yyyyyy no to Iga
Ja- Iga?
On - Nie? to no Ewa
Ja - słuchaj, ale nie musisz się sugerować moimi wyborami, może sam coś zaproponuj
On - yyyyyy Igor

doceń kreatywność męża! chciałaś żeby pomógł, to masz

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:

wewillrockyou jakiś krem do twarzy? pod oczy? żel do mycia twarzy? antyperspirant?
super zdjęcie
twarz myję wyłącznie białym jeleń, krem dopakowany
dzięki za przypomnienie o anty

mona1 o matko, gdzieś Ty to zmieściła?

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 10:40   #1426
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Boże co za ludzie pracują w szpitalach a najgorsze że nic ich nie uczą takie przypadki jak ostatnio śmierć bliźniąt, powinni być przeczuleni a i tak maja wszystko w dupie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:42   #1427
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Jakie pampki i ile bierzesz do szpitala?
kupiłam Pampersy 1, 2-5kg, 43 szt w rossie, coś koło 20zł kosztują

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny melduję się tak na szybko po USG Antek waży 1766 g w 31 t 3 d- a termin porodu teraz wychodzi mi na 11 kwietnia Jak tak dalej będą mi przyspieszać termin to wyjdzie, ze w marcu urodzę a miał być wielkanocny zajączek
Podczytuję Was z doskoku i sprawdzam czy Kate juz urodziła ale Majce coś się nie śpieszy
piękna waga Okruszka!

Smarrita ślicznie to wygląda! gdybym u nas miała być dziewuszka, to pewnie też prawie cała jej garderoba byłaby różowa

Bąbelek
Stary 2014-02-14, 10:42   #1428
maggie123
Zakorzenienie

Smarrita, jaki malutki brzuszek śliczny

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
babeczki
jakie pyszne!
Cytat:

Mój tez nie szczególnie zainteresowany, mówię : "zobacz jaki śliczny otulaczek kupiłam" ten głowy nawet nie odwróci tylko coś mruknie, a za jakiś czas wpada mu to w ręce, patrzy na mnie baranim wzrokiem i pyta: "a co to, a po co?" Nie ma pojęcia, że jego dziecko mogłyby swoje kocyki sprzedawać bo tyle ich ma i pewnie gdybym nie przypomniała, że fotelik jest u jego siostry pożyczony dla siostrzenicy, to tez w dniu wypisu by latał jak kot z pęcherzem za to wie dokładnie gdzie leżą wszystkie zabawki czy każda jedna śrubka od resoraków Marcela, to go akurat strasznie interesuje

Ojtam chętnie czytacie, Elunka mi z dobrocie serca wysłała " w głębi kontinuum" a ja utknęłam na II rozdziale czytając o tym, jak to sobie mogę dziecko zawinąc w namiot i na plecach wziąć je ze sobą do pracy
zaś książkę "DZIECKO zdrowie i rozwój" którą nabyłam 7 lat temu, miałam w ręku raz, gdy sprawdzałam objawy szkarlatyny którą akurat Marcel przechodził

Nie jestem Trisdom, ale nospa to ma raczej zapobiegać skurczom aniżeli przyspieszyć rodzenie

A nie taki

tylko mam oczywisty problem z kolorem

Ewa mi się bardzo podoba, jest krótkie, proste i bez odmian, ale chciałam żeby i mąż miał coś do powiedzenia w temacie imienia. No cóż, wybrał imię IGOR a czy nazwiemy tak syna, córkę, psa czy chomika dla niego widać nie ma znaczenia
No to mąż wymyślił! Igor dla dziewczynki
wózek śliczny! i praktyczna spacerówka z dobrym dostępem do kosza na dole. bardzo mi się podoba! tylko nie bierz ciemnego... taki ponury... dla Pisanki lepiej coś w jaśniejszym, radośniejszym kolorku. przynajmniej tak mi się wydaje
Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Staram się ruszać. Chodzić na spacerki i chociaż co drugi dzień trochę poćwiczyć, i są dni ze prawie nie boli a są takie jak wczoraj i dzisiejsza nocka że mogę wyć z bólu. Pocieszam się ze zostało mi 26 dni do terminu porodu a potem mogę max tylko 8 dni przenosić wiec już światełko w tunelu jest

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
już bliżej niż dalej. współczuję tych bóli bo tonic fajnego.
Cytat:
Dziewczyny - pomocy!
Właśnie wróciłam z tego laboratorium i poszłam się załatwić, a tam na wkładce jest trochę krwi - czy plamienia na tym etapie ciąży są normalne?
Po przetarciu papierem nie widzę żeby jeszcze coś leciało, ale ta wkładka mnie martwi.
Sorki za szczegóły toaletowe, ale trochę się wystraszyłam
Teqiba doczytałam, że gin kazał jecha c na ip. mam nadzieję, że już jesteś w drodze. w tak zaawansowanej ciązy nie ma żartów i musimy być bardziej uważne i ostrożne. lepiej niepotrzebnie 3 razy pojechać niż nie pojechać a później pluć sobie w brodę. mam nadzieję, że ta krew to tylko zapowiedź czopusia się okaże odzywaj się!

Dziewczyny gratuluje spakowanych toreb. moja już praktycznie też gotowa. a własciwie dwie - jedna dla mnie, druga dla Kornelki:

1. dowód osobisty
2. karta ciąży
3. wymaz gbs
4. badania: hiv, różyczka, tokso, gr krwi (aktualną morfologię dopakuję)
5. Kosmetyki:
- płyn do higieny intymnej
- tantum rosa, spryskiwacz
- żel pod prysznic
- szampon
- odżywka do rozczesywania włosów
- szczotka do włosów
- szczotka do zębów, pasta
- soczewki, pudełeczko, płyn, okulary
- tonik
- mleczko
- waciki i patyczki kosmetyczne
- krem do rąk
- golarka
- puder, podkład, tusz
- anttyperspirant
- krem do twarzy

6. ręczniki papierowe
7. papier toalet.
8. 2 ręczniki
9. klapki pod prysznic
10. baleriny do chodzenia po oddziale
11. majtki siatkowe
12. koszula x2
13.szlafrok
14.stanik do karmienia x2
15. wkładki laktacyjne
16. pomadka
17. parafina
18. tel, ładowarka, mp3 (do zapakowania)
19. skarpety
20. woda min. (do zapakowania)
21. czekolada
22. poduszka jasiek
23. sztućce, kubek

dla Kornelki:
1. pieluchy
2. chusteczki
3. maść witaminowa
4. czapeczka
5. niedrapki
6. smoczek + pudełko
7. pieluszki tetrowe x3
8. pieluszki flanelowe x3

ubranka
1. body krótki rękaw x2
2. body długi x2
3. pajac x2
4. kaftanik/bluzeczka 2
5. szczotka do włosów

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:43   #1429
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
i też mi się wydaje nienormalne, żeby jakikolwiek lekarz nie prowokował u tej kobiety porodu bo przecież na usg można określić tp więc ja nie rozumiem. Skoro oni się starali 3 lata to w takiej sytuacji to ja bym nie czekała na nic tylko reagowała. W sumie każda z nas by reagowała a ona spokojnie czekała przeterminowana nie wiadomo na co..
dokładnie. oni pewnie nie darują sobie tego...
jak z tym żyć teraz
szkoda że ona sama tak zbagatelizowała to wszystko jak pierwszy tp miała niby na 13 stycznia
Stary 2014-02-14, 10:44   #1430
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Tequilla, estera spore macie dzieciaczki. A ja myślalam że mój duży, bo byłam dziś u gina i mój w 32tc waży 1830. Poza tym wszystko u niego ok, moja szyjka też ok tylko leukocytow mam od cholery.

wysłane z fona
no coś Ty mój jakiś gigant, bo w 32 tc ważył 2100

Bąbelek
Stary 2014-02-14, 10:49   #1431
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie będę otwierać. wczoraj popłakałam się jak dowiedziałam się o śmierci córeczki Bonka. a w innym kraju legalizuje się eutanazję dzieci... masakra... mam nadzieję, że nigdy w Pl tego nie zrobią, bo wtedy to lekarzom "nie będzie się opłaciło leczyć"...

Dziewczyny, od wczoraj kłuje mnie w okolicach serca. tzn jak normalnie płytko oddycham, to ok, ale jak biorę głęboki wdech, albo kaszlę to boli tak na wylot. biorę magnez i jeszcze acard sobie wzięłam. w nocy akurat normalnie spałam. no i nie wiem, czy czekać, bo np. mała mnie gdzieś ciśnie czy iść gdzieś na ekg. tylko nie powiem nie chce mi się z domu wychodzić...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:49   #1432
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny - pomocy!
Właśnie wróciłam z tego laboratorium i poszłam się załatwić, a tam na wkładce jest trochę krwi - czy plamienia na tym etapie ciąży są normalne?
Po przetarciu papierem nie widzę żeby jeszcze coś leciało, ale ta wkładka mnie martwi.
Sorki za szczegóły toaletowe, ale trochę się wystraszyłam [COLOR="Silver"]
Cytat:
Kochana jedź i trzymam mocno kciuki żeby to był tylko jakiś fałszywy alarm czekamy na informacje

Cytat:
Kate a jak tam sytuacja u Ciebie ma wyglądać - tzn. masz czekać aż się samo zacznie czy lekarz jakiś termin wyznaczył na wstawienie się do szpitala?
Majce cos się nie spieszy
moja kuzynka też córę urodziła niedawno 12 dni po tp - uparte dziewczyny
U mnie sytuacja nie wygląda bo nic się nie dzieje. Mam się stawić w środę do szpitala jak nic nie wydarzy do tego czasu

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
i dla Majki i Kate szczegolny
Dziękuje i dla Emilki i Ciebie też

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:50   #1433
martyna141
Raczkowanie

Cytat:

Ojtam chętnie czytacie, Elunka mi z dobrocie serca wysłała " w głębi kontinuum" a ja utknęłam na II rozdziale czytając o tym, jak to sobie mogę dziecko zawinąc w namiot i na plecach wziąć je ze sobą do pracy
zaś książkę "DZIECKO zdrowie i rozwój" którą nabyłam 7 lat temu, miałam w ręku raz, gdy sprawdzałam objawy szkarlatyny którą akurat Marcel przechodził

A nie taki

tylko mam oczywisty problem z kolorem

Ewa mi się bardzo podoba, jest krótkie, proste i bez odmian, ale chciałam żeby i mąż miał coś do powiedzenia w temacie imienia. No cóż, wybrał imię IGOR a czy nazwiemy tak syna, córkę, psa czy chomika dla niego widać nie ma znaczenia
Ewa to baaardzo ładne imie a ten wózek to o to za cudo? Bo nie widze żadnej nazwt ani nic w tym stylu a wygląda bardzo fajnie

książke przeczytałam jedną, o ciąży i pierwszym roku zycia dziecka i mi sie odechciało takich rzeczy myslałam, że tylko ja jestem takim leniem

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam sie z lozka jeszcze porzadniej odpisze potem z kompa.
Noc przespana, skurczybykow brak- moze to sprawka pizzy z uwaga.... Brokulem, ktora wzielam na tym spotkaniu po szkole rodzenia...

Nospa dziala przeciwskurczowo, tak jak Buscopan, ktory stosuje sie w dojczlandii.

Ide sie ogarnac i potem Was porzadnie, walentynkowo, przelece
przelecisz mówisz, chociaż Ty jedna bo na Tżta nie ma co dziś liczyc jedziemy do Wawy więc zero przytulanek u rodzinki

teQiba czekamy na wiadomości !

dziewczyny miałam dzisiaj tak piekny sen, że do tej pory jak sobie przypomne nie moge wyjść z zachwytu pewnie był on po wpływem tego filmiku który któraś z Was wczoraj dodała.
Mianowicie śniło mi się, że zaczełam rodzić więc z Tżtem pojechaliśmy do szpitala ale sala wyglądała bardziej jak przytulny pokoj z dużym łóżkiem niż porodówka. No i po wejściu itd położna stwierdziła że jeśli nic sie jeszcze nie dzieje żebyśmy szli spać i czekali więc normalnie walneliśmy sie w łóżku i spalismy, połozna się cały czas gdzies kręciła. Nagle przebudziłam się poczułam ciepło między nogami i że 'coś' wychodzi, chwile później okazało się że urodziłam bez żadnych bóli problemów i tuliłam swój Skarb z Tżtem w ramionach oczywiście okazało się, że to chłopak a spodziewamy się dziewczyny Jesli poczuje chociaż połowe tej radości po tym jak zobaczyłam Maleństwo w rzeczywistości co w tym snie to już nie moge sie doczekać! Nie wazne czy będzie boleć czy nie.
Na dodatek położna stwierdziła, że nie chce nic mówić ale jeśli pierwszy poród taki był to wszystkie takie będą i wtedy pomyślałam 'musze rodzić dzieci, tyle'

a dziś do Warszawki, boje sie Was zostawiać na weekend bo później nie nadrobie postaram się zaglądać. Ide nas pakować Walentyny, miłego wieczoru i weekendu

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 10:54   #1434
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
no coś Ty mój jakiś gigant, bo w 32 tc ważył 2100
No co, dobrze dziecko odżywiasz Ciekawe czy pobijesz wagę Wikinga?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wózek śliczny! i praktyczna spacerówka z dobrym dostępem do kosza na dole. bardzo mi się podoba! tylko nie bierz ciemnego... taki ponury... dla Pisanki lepiej coś w jaśniejszym, radośniejszym kolorku. przynajmniej tak mi się wydaje
hmmm wiem się zestarzałam i jak wcześniej lubiłam czerwienie, pomarańcze, fiolety tak teraz wolę kolory stonowane, rozważam tamten czarny z grafitem albo beż z brązem, ewentualnie jasny beż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg speed beż.jpg (36,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg speed beżowy.jpg (25,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg speed beżowy +pokrowiec.jpg (25,7 KB, 11 załadowań)
Stary 2014-02-14, 10:54   #1435
thidien
Rozeznanie

grrr muszę w poniedziałek iść jeszcze raz do ginka i zrobić ponownie wymaz na paciora
zanim wyszłam wczoraj od ginka i doszłam do laboratorium, było po 11, na drzwiach kartka, że czynne do 11, pani już sprzątała

dzisiaj byłam po 10 i... też za późno, bo kurier do innego miasta wyjeżdża o 10, więc zostałam z wymazem znowu "na lodzie"

pani mi powiedziała, że jak chcę, mogę sama zawieźć, 40 km w jedną stronę (autobusem, bo nie mam prawka, a mąż w pracy)

grrrrrrrrrrrrr

jak wychodziłam to dopiero przypadkiem zauważyłam na drzwiach info, że laboratorium ma punkt pobrań do 10, ale... jak wchodziłam to te drzwi były otwarte na oścież i przywiązane do poręczy (bo nie były to drzwi do laba, ale jakieś za wejściem do budynku)

paranoja
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:56   #1436
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
raczej nie, ale moze sprobuj sie jeszcze polozyc na boku, napic zimnej wody
ja będąc na laptopie zawsze leżę w łóżku na lewym boku chłodną wodę też popijam
mały trochę mi się poruszał. Nie ma szału ale coś tam sobie robi. ja za to piję kawę bo on ją bardzo lubi to zobaczymy czy go rozkręci

maggie123 za torbę

Stary 2014-02-14, 10:56   #1437
yoki73
Raczkowanie

Cytat:
yoki73 nie martw sie tylko leż i nic nie gotuj. Niech się inni wezmą za sprzątanie czy gotowanie. Side też ma taką samą sytuację jak ty. tydzień Ci szybko zleci. :kiuki: dla Ciebie

Dziękuję za słowa otuchy Ostatnia prosta jest zawsze najtrudniejsza.

Side - trzymaj się!

Fajnie się mówi - reagować - ale to przecież lekarzom ufamy, oni maja wiedzę, wiec zdajemy się na ich myślenie i robimy to co sugerują.
Lepiej nie oglądać takich rzeczy teraz, bo się tylko będziemy niepotrzebnie nakręcać i stresować. A nie jest to wskazane.
Ja urodziłam córkę po terminie 9 dni, w 42 tygodniu. Jak zgłosiłam się w 40 tyg, to lekarz odesłał mnie ze szpitala do domu, miałam okna pomyć i się poruszać, po tygodniu jak nic się nie działo przyjęto mnie na oddział, gdzie dopiero po 2 dniach urodziłam. Tak kazał, tak robiłam. Choć teraz po tych wszystkich "rewelacjach" , to nie wiem, czy nie zażądałabym cesarki od razu w terminie rozwiązania.

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 10:58   #1438
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie u gina. Pierwszy raz nie miał nic do zarzucenia Szyjka trzyma, pessar się spisuje 20 marca będę mieć go zdejmowanego. Muszę się umówić na ostatnie usg a 18.02 mam jeszcze zgłosić się na wymaz.

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny melduję się tak na szybko po USG Antek waży 1766 g w 31 t 3 d- a termin porodu teraz wychodzi mi na 11 kwietnia Jak tak dalej będą mi przyspieszać termin to wyjdzie, ze w marcu urodzę a miał być wielkanocny zajączek
Podczytuję Was z doskoku i sprawdzam czy Kate juz urodziła ale Majce coś się nie śpieszy

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
żeby nie było że ja tylko jem...

Pierwsze zdjęcie, poprane i wyprasowane ciuszki rozm 56.

Drugie zdjęcie- dzisiejsza dostawa teściowej Poukładane na kanapie rozmiarami.
bardzo dużo masz tych maleńkich ciuszków, mam nadzieję, ze zdążysz je założyć

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny problem w tym że to nie tylko torba ale torba + kosmetyczka+ reklamówka masakra, będę szła jak cygan

wow dużo tego skoro to tylko 56
nie przejmuj się, ja tez się do jednej torby nie zmieściłam, wielką siatę z resztą koszul, podkładów i pieluch doniesie mi Tż na drugi dzień

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Wczoraj na wizycie ok, mój klopsik w 36t0d waży 2900gram, chyba dobrze go karmię:p szyjka długa. Pobrala mi lekarka wymaz na robaczka, zobaczymy. A i przypomniała ze jak mi wody odejdą to koniecznie do szpitala mam jechać karetka.
duży chłopak

Cytat:
Ja też Wam życzę udanych Walentynek!

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

trzymam mam nadzieję, ze to czop

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!
Nie było mnie trochę czasu, bo ciągle coś, ciągle jakies problemy no i brak czasu na relaks.
Widzę ,że nie tylko ja mam problemy ze spaniem , ze dzidzia kopie jak na jęta. Jak taka będzie po urodzeniu...to chyba wcale nie pośpię - ani w nocy, ani w dzień.
Wczoraj byłam u ginekologa... Mimo swoich 41 lat, które niedawno skończyłam - wyniki z krwi są rewelacyjne! Super żelazo, super TSH... Ale co z tego, jak się szyjka skraca, czop miękki lekarka czuje i parcie główki w kanał rodny. No i muszę leżeć ,żeby odciążyć macicę. Zaczął się dziś 37 tydzień, wieć mam się postarać nie rodzić chociaż najbliższe 7 dni. Łatwo powiedzieć... A w domu trzeba posprzątac , ugotować itd.
Podłamałam się trochę tą wczorajszą wizytą
jak będziesz leżeć to jeszcze tydzień wytrzymasz-zobaczysz nie martw się tylko odpoczywaj, to już praktycznie bezpieczny czas

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
dziewczyny miałam dzisiaj tak piekny sen, że do tej pory jak sobie przypomne nie moge wyjść z zachwytu pewnie był on po wpływem tego filmiku który któraś z Was wczoraj dodała.
Mianowicie śniło mi się, że zaczełam rodzić więc z Tżtem pojechaliśmy do szpitala ale sala wyglądała bardziej jak przytulny pokoj z dużym łóżkiem niż porodówka. No i po wejściu itd położna stwierdziła że jeśli nic sie jeszcze nie dzieje żebyśmy szli spać i czekali więc normalnie walneliśmy sie w łóżku i spalismy, połozna się cały czas gdzies kręciła. Nagle przebudziłam się poczułam ciepło między nogami i że 'coś' wychodzi, chwile później okazało się że urodziłam bez żadnych bóli problemów i tuliłam swój Skarb z Tżtem w ramionach oczywiście okazało się, że to chłopak a spodziewamy się dziewczyny Jesli poczuje chociaż połowe tej radości po tym jak zobaczyłam Maleństwo w rzeczywistości co w tym snie to już nie moge sie doczekać! Nie wazne czy będzie boleć czy nie.
Na dodatek położna stwierdziła, że nie chce nic mówić ale jeśli pierwszy poród taki był to wszystkie takie będą i wtedy pomyślałam 'musze rodzić dzieci, tyle'

a dziś do Warszawki, boje sie Was zostawiać na weekend bo później nie nadrobie postaram się zaglądać. Ide nas pakować Walentyny, miłego wieczoru i weekendu
misja życia
mi też się sniło dziś dziecko, widziałam jak rączki wypycha tuż przy skórze na brzuchu, no tak jak na tym zdjeciu co krązy po necie tylko tam stópka odbita. No i nagle mały tę rączkę wypchnął przez brzuch, miał takie długie i ostre paznokcie, wypłynęły wody i musieliśmy szybko jechać do szpitala bo zaczął się poród
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:59   #1439
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Ewa to baaardzo ładne imie a ten wózek to o to za cudo? Bo nie widze żadnej nazwt ani nic w tym stylu a wygląda bardzo fajnie
mikrus speed
są też wersje z poszyciem lnianym, ale mniej mi się podobają

najlepsze jest to że ja nie potrzebuje wózka, bo mam ale zamierzałam kupic spacerówkę dla półroczniaka, to nic się nie stanie jak kupie troche wcześniej spacerówkę która i tak ma wersje dla noworodka a szkoda z niej nie skorzystać, więc bedę używać dwóch wózków, kto bogatemu zabroni
zreszta nadzwyczajna tez ma kilka wózków, mam i ja
Stary 2014-02-14, 11:00   #1440
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
dokładnie. oni pewnie nie darują sobie tego...
jak z tym żyć teraz
szkoda że ona sama tak zbagatelizowała to wszystko jak pierwszy tp miała niby na 13 stycznia
Ja wam powiem, że cieszę się, że jestem internetowa i mam chociażby wizaż. Pewnie ta kobieta zdała się całkowicie na swojego lekarza i mu ufała. Ja też ufam swojemu, ale mam Was i moge porównać opiekę, w taki wypadku wiedziałabym, że coś nie tak, jezeli z OM nie można ustalić terminu to wiem, że najdokładniejsze jest pierwsze USG i już to by mnie zdziwiło i poszłabym do innego lekarza w styczniu na konsultację.
Wiadomości znalezione przez google zawsze traktuję z przymrużeniem oka, wiadomo, ale mimo wszystko reagowałabym inaczej.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości