![]() |
#1411 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na zajęciach ze szkoły złapały dwa porządne przepowiadacze, więc było śmiesznie, jak ćwiczyliśmy oddechy- babka mówi stop, a ja dalej próbuję zwalczyć ból w dole brzucha. Potem badaliśmy tętno maluszków- i główka małej jest juz mocno przystawiona do szyjki, nawet odrobinę się jej nie dało ruszyć. A od rana miałam może z jedno porządniejsze, wyczuwalne twardnienie. I cisza.... To wszytsko przez pizzę z brokułem ![]() ![]() A z ta nospa jest właśnie tak, jak piszesz- ale nie zawsze niestety działa na szyjkę ![]() No chyba nie uda mi sie nadrobic tych 3 stron z wczorajszego wieczora- takze hurtowo: gratuluje pozytywnych wiadomości, skończonych tygodni (teraz wszystkie mamy 3 z przodu ![]() ![]() i ![]()
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
teQiba no coś Ty, nikt nie będzie patrzył głupio, czekamy na wieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Wtajemniczenie
|
teQiba to czekamy na wieści. pewnie się rozwierasz trochę
![]() mam nadzieję ze wszystko będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!!
Nie było mnie trochę czasu, bo ciągle coś, ciągle jakies problemy no i brak czasu na relaks. Widzę ,że nie tylko ja mam problemy ze spaniem , ze dzidzia kopie jak na jęta. Jak taka będzie po urodzeniu...to chyba wcale nie pośpię - ani w nocy, ani w dzień. Wczoraj byłam u ginekologa... Mimo swoich 41 lat, które niedawno skończyłam - wyniki z krwi są rewelacyjne! Super żelazo, super TSH... Ale co z tego, jak się szyjka skraca, czop miękki lekarka czuje i parcie główki w kanał rodny. No i muszę leżeć ,żeby odciążyć macicę. Zaczął się dziś 37 tydzień, wieć mam się postarać nie rodzić chociaż najbliższe 7 dni. Łatwo powiedzieć... ![]() Podłamałam się trochę tą wczorajszą wizytą ![]() Cytat:
ZUS powinien zasiłek chorobowy wypłacić najpóźniej 30 dni po koncowej dacie L-4, chyba,że coś rozpatrują i masz komisję , o której czasem się nie wie. Dlatego też ,jeśli masz duże opóźnienia w otrzymaniu przelewu za świadczenie chorobowe, warto do ZUSu zadzwonić - do wydziału zasiłków i popytać o przyczynę opóźnienia. Ja mieszkam na Śląsku i tutaj raczej opóźnień nie ma. Dostaję pieniądze na konto w ostatnim dniu L-4. I jeszcze jedno - to , czy pracodawca opłaca w terminie składkę , czy nie - nie ma wpływu na Twopje świadczenie chorobowe, ani jakiekolwiek inne. Pozdrawiam Was dziewczyny. Obyśmy za wcześnie nie urodziły! Edytowane przez yoki73 Czas edycji: 2014-02-14 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
już wypiłam jogurt czekoladowy i cisza, jak brzuchem wytelepałam to się 3x wypiął i koniec. teraz mi się obrucił i znowu cisza a akurat to jest jego pora aktywności
![]() ![]() teQiba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
przeraża mnie to jak lekarze traktują sygnały kobiet, jak ich nie słuchają, jak wszystko olewają bo niby co "panikujemy"?
dopiero co ucichło o Włocławku i nic ich to nie nauczyło!!! ![]() aż boję się o samą siebie i o WAS! ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- yoki73 dasz radę! też to przechodziłam. super że wyniki masz tak dobre ![]() już jesteś w takim tygodniu że dzieciątko jest prawie donoszone! będzie dobrze ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-14 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
castia straszna ta tragedia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Castia : dasz radę! też to przechodziłam.
już jesteś w takim tygodniu że dzieciątko jest prawie donoszone! będzie dobrze ![]() Nie mam innego wyjścia i musze dać radę , ale wiesz jak to jest. Psycha podłamana, ciągle mam wrażenie ,że zaraz urodze, wręcz boję się pójść do ubikacji, bo cały czas mnie ciśnie. A do tego skurcze Braxtona Hicksa, ciągłe kopniaki i notoryczne tsunami w brzuchu, nie wiem juz jak leżeć , bo wszystko boli, ciągnie i ciąży. ![]() Eh, ale sobie ponarzekałam. Muszę się wziąć w garść... |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
yoki73 spokojnie, większość dziewczyn tutaj ma problemy z szyjkami itp. Ty już jesteś bardzo daleko, więc nawet jeśli zaczęłabyś rodzić, to dziecko będzie zdrowe
![]() monkaa może ma taki dzień? Ale jak się rusza, to jest dobrze. Co do tragedii, to zdziwił mnie fakt, że nie umieli wyznaczyć terminu porodu. Pierwsze usg pokazało termin porodu na 13 stycznia, ja bym już dawno lekarza zmieniła jakby mnie tak przekładał ![]()
#1422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eh, ale sobie ponarzekałam. Muszę się wziąć w garść...[/QUOTE] takie uroki końcówki ciąży. wiem że ciężko ![]() ja też mam już dość! ![]() ale już niedługo ![]() ![]() się okaże ![]() Ela87 dokładnie ![]() ehhh...... Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-14 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
yoki73 nie martw sie tylko leż i nic nie gotuj. Niech się inni wezmą za sprzątanie czy gotowanie. Side też ma taką samą sytuację jak ty. tydzień Ci szybko zleci. :kiuki: dla Ciebie
Ela87 mi też się tak wydaje, chociaż to już 2 x w tym tygodniu... ![]() i też mi się wydaje nienormalne, żeby jakikolwiek lekarz nie prowokował u tej kobiety porodu bo przecież na usg można określić tp więc ja nie rozumiem. Skoro oni się starali 3 lata to w takiej sytuacji to ja bym nie czekała na nic tylko reagowała. W sumie każda z nas by reagowała a ona spokojnie czekała przeterminowana nie wiadomo na co.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ciekawe jak mój by sobie poradził ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- ale jesteś niedobra ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() doceń kreatywność męża! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() dzięki za przypomnienie o anty ![]() mona1 o matko, gdzieś Ty to zmieściła? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Rozeznanie
|
kupiłam Pampersy 1, 2-5kg, 43 szt w rossie, coś koło 20zł kosztują
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() Smarrita ślicznie to wygląda! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |||
Zakorzenienie
|
Smarrita, jaki malutki brzuszek
![]() jakie pyszne! ![]() Cytat:
![]() wózek śliczny! i praktyczna spacerówka z dobrym dostępem do kosza na dole. bardzo mi się podoba! tylko nie bierz ciemnego... taki ponury... dla Pisanki lepiej coś w jaśniejszym, radośniejszym kolorku. przynajmniej tak mi się wydaje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny gratuluje spakowanych toreb. moja już praktycznie też gotowa. a własciwie dwie - jedna dla mnie, druga dla Kornelki: 1. dowód osobisty 2. karta ciąży 3. wymaz gbs 4. badania: hiv, różyczka, tokso, gr krwi (aktualną morfologię dopakuję) 5. Kosmetyki: - płyn do higieny intymnej - tantum rosa, spryskiwacz - żel pod prysznic - szampon - odżywka do rozczesywania włosów - szczotka do włosów - szczotka do zębów, pasta - soczewki, pudełeczko, płyn, okulary - tonik - mleczko - waciki i patyczki kosmetyczne - krem do rąk - golarka - puder, podkład, tusz - anttyperspirant - krem do twarzy 6. ręczniki papierowe 7. papier toalet. 8. 2 ręczniki 9. klapki pod prysznic 10. baleriny do chodzenia po oddziale 11. majtki siatkowe 12. koszula x2 13.szlafrok 14.stanik do karmienia x2 15. wkładki laktacyjne 16. pomadka 17. parafina 18. tel, ładowarka, mp3 (do zapakowania) 19. skarpety 20. woda min. (do zapakowania) 21. czekolada 22. poduszka jasiek 23. sztućce, kubek dla Kornelki: 1. pieluchy 2. chusteczki 3. maść witaminowa 4. czapeczka 5. niedrapki 6. smoczek + pudełko 7. pieluszki tetrowe x3 8. pieluszki flanelowe x3 ubranka 1. body krótki rękaw x2 2. body długi x2 3. pajac x2 4. kaftanik/bluzeczka 2 5. szczotka do włosów
![]() |
#1429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak z tym żyć teraz szkoda że ona sama tak zbagatelizowała to wszystko jak pierwszy tp miała niby na 13 stycznia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
nawet nie będę otwierać. wczoraj popłakałam się jak dowiedziałam się o śmierci córeczki Bonka. a w innym kraju legalizuje się eutanazję dzieci... masakra... mam nadzieję, że nigdy w Pl tego nie zrobią, bo wtedy to lekarzom "nie będzie się opłaciło leczyć"...
Dziewczyny, od wczoraj kłuje mnie w okolicach serca. tzn jak normalnie płytko oddycham, to ok, ale jak biorę głęboki wdech, albo kaszlę to boli tak na wylot. biorę magnez i jeszcze acard sobie wzięłam. w nocy akurat normalnie spałam. no i nie wiem, czy czekać, bo np. mała mnie gdzieś ciśnie czy iść gdzieś na ekg. tylko nie powiem nie chce mi się z domu wychodzić...
#1432 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() książke przeczytałam jedną, o ciąży i pierwszym roku zycia dziecka i mi sie odechciało takich rzeczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() teQiba ![]() dziewczyny miałam dzisiaj tak piekny sen, że do tej pory jak sobie przypomne nie moge wyjść z zachwytu pewnie był on po wpływem tego filmiku który któraś z Was wczoraj dodała. Mianowicie śniło mi się, że zaczełam rodzić więc z Tżtem pojechaliśmy do szpitala ale sala wyglądała bardziej jak przytulny pokoj z dużym łóżkiem niż porodówka. No i po wejściu itd położna stwierdziła że jeśli nic sie jeszcze nie dzieje żebyśmy szli spać i czekali więc normalnie walneliśmy sie w łóżku i spalismy, połozna się cały czas gdzies kręciła. Nagle przebudziłam się poczułam ciepło między nogami i że 'coś' wychodzi, chwile później okazało się że urodziłam bez żadnych bóli problemów i tuliłam swój Skarb z Tżtem w ramionach oczywiście okazało się, że to chłopak a spodziewamy się dziewczyny ![]() Na dodatek położna stwierdziła, że nie chce nic mówić ale jeśli pierwszy poród taki był to wszystkie takie będą i wtedy pomyślałam 'musze rodzić dzieci, tyle' ![]() ![]() a dziś do Warszawki, boje sie Was zostawiać na weekend bo później nie nadrobie ![]() ![]()
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
No co, dobrze dziecko odżywiasz
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Rozeznanie
|
grrr muszę w poniedziałek iść jeszcze raz do ginka i zrobić ponownie wymaz na paciora
zanim wyszłam wczoraj od ginka i doszłam do laboratorium, było po 11, na drzwiach kartka, że czynne do 11, pani już sprzątała dzisiaj byłam po 10 i... też za późno, bo kurier do innego miasta wyjeżdża o 10, więc zostałam z wymazem znowu "na lodzie" pani mi powiedziała, że jak chcę, mogę sama zawieźć, 40 km w jedną stronę (autobusem, bo nie mam prawka, a mąż w pracy) grrrrrrrrrrrrr jak wychodziłam to dopiero przypadkiem zauważyłam na drzwiach info, że laboratorium ma punkt pobrań do 10, ale... jak wchodziłam to te drzwi były otwarte na oścież i przywiązane do poręczy (bo nie były to drzwi do laba, ale jakieś za wejściem do budynku) paranoja
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mały trochę mi się poruszał. Nie ma szału ale coś tam sobie robi. ja za to piję kawę bo on ją bardzo lubi to zobaczymy czy go rozkręci ![]() maggie123 za torbę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lepiej nie oglądać takich rzeczy teraz, bo się tylko będziemy niepotrzebnie nakręcać i stresować. A nie jest to wskazane. Ja urodziłam córkę po terminie 9 dni, w 42 tygodniu. Jak zgłosiłam się w 40 tyg, to lekarz odesłał mnie ze szpitala do domu, miałam okna pomyć i się poruszać, po tygodniu jak nic się nie działo przyjęto mnie na oddział, gdzie dopiero po 2 dniach urodziłam. Tak kazał, tak robiłam. Choć teraz po tych wszystkich "rewelacjach" , to nie wiem, czy nie zażądałabym cesarki od razu w terminie rozwiązania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi też się sniło dziś dziecko, widziałam jak rączki wypycha tuż przy skórze na brzuchu, no tak jak na tym zdjeciu co krązy po necie tylko tam stópka odbita. No i nagle mały tę rączkę wypchnął przez brzuch, miał takie długie i ostre paznokcie, wypłynęły wody i musieliśmy szybko jechać do szpitala bo zaczął się poród ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() są też wersje z poszyciem lnianym, ale mniej mi się podobają najlepsze jest to że ja nie potrzebuje wózka, bo mam ![]() ![]() ![]() ![]() zreszta nadzwyczajna tez ma kilka wózków, mam i ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomości znalezione przez google zawsze traktuję z przymrużeniem oka, wiadomo, ale mimo wszystko reagowałabym inaczej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.