|
|
#1411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
z przesiadkami do 4h.Ale pocieszenie jest takie,ze z Katowic do Duss lata troche tych samolotow.Ewentualnie moze jeszcze poleciec z Krakowa.Synka rodzilismy razem i teraz oboje bardzo bysmy chcieli.Ja sie smieje,ze wezme specjalnie znieczulenie,zeby spowolinic akcje,zeby Tatus zdarzyl ![]() doczytalam,ze jeszcze nie uregulowaly sie skurcze. A te plamienia to moze odchodzacy czop ![]() no ale w sumie jak juz sa skurcze,to raczej wyglada mi to juz na akcje porodowa ![]() takze trzymaj sie i powodzenia w szybkim i jak najmniej bolesnym porodzie!
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-05-15 o 13:56 |
|
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Jakoś nie mam nastroju na pisanie ale czytam Was Byłam rano u wampirzyc a oto wyniki: Erytrocyty 3,95 mln/µl Leukocyty 13,58 tys/µl Hemoglobina 12,4 g/dl Hematokryt 36,0 % PLT - płytki krwi 232 tys/µl TSH 3-cia generacja 0,089 µIU/ml FT3 4,18 pmol/l FT4 16,09 pmol/l Przeciwciała anty-TPO 2,95 IU/ml Także wszystko chyba ok za wszystkie badania, wizyty itp. za nowe tygodnie
|
|
|
|
#1413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam zamiar się nacieszyć ile wlezie - uszyłam jeszcze 2 zabawki sensoryczne, prześcieradło, już zaczęłam przytulankę i 2 kolejne kostki (mam 4 ciężarówki wśród znajomych, będą fajne prezenty dla maluchów), i jeszcze w planach 4 poszewki na jaśki w sówki Nie żartuj!
|
|
#1414 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, włączyło mi się dzikie ssanie w żołądku. Dziś znowu co chwila coś bym zjadła. Po czym ulegam pokusie i muszę działać by zbić cukier
Zaraz biorę się za prasowanie tylko schrupię resztę migdałów![]() Cytat:
nie wiem, który poród jest lepszy: pierwszy, gdy totalnie nie wiemy co będzie się działo czy drugi, gdy wiemy przez co będziemy musiały przejść![]() Cytat:
Z drugiej strony, trochę ich rozumiem, gdybym była na ich miejscu nie wiem czy chciałabym uczestniczyć przy porodzie, bo mnie to przeraża kilka razy widziałam poród u zwierząt i zawsze miałam traumę po ![]() Cytat:
ja nienawidzę prasować. Prasowałam tylko swoje koszule do pracy i spodnie na kancik, bo w pracy na spotkaniach obowiązywał dress code Cytat:
super sprawnie szło mu kąpanie i przebieranie fantoma![]() beat@ brawa i dla Ciebie sporo dziś z Was zaczęło nowy tydzień ![]() Aldrin zdawaj relacje na bieżąco co się dzieje! |
||||
|
|
|
#1415 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin w takim razie
Ja gotuję kapuśniak z młodej kapusty i ślinka mi cieknie na myśl, że zaraz go zjem ![]() Z kołyską rozprawiłam się następująco - polałam Ariel na plamy, na sucho, po godzinie zmoczyłam, namydliłam mydełkiem, które polecała Necro i czekam ...za jakąś godzinkę namoczę i może zejdzie
Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-05-15 o 14:54 |
|
|
|
#1416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
strasznie ciekawa jestem |
|
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie pochłonęłam obiad - roladki z kurczaka ze szparagami w sosie musztardowym do tego młode ziemniaczki
![]() Nie wiem jak ja będę jadła jak Mała się urodzi, ja jestem strasznym łasuchem, mam nadzieję że nie będzie alergikiem. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mam zdawać za relacje, dodzwoniłam się do lekarza prowadzącego i kazał jechać na IP do sprawdzenia, przypuszczalnie szyjka się skraca i rozwiera i dlatego plamie może to trwać kilka dni ale aby nic złego nie przegapić to mam jechać i to sprawdzić, więc pakuje się i jadę znając życie to mnie tam zostawią i w weekend ze mną nic nie zrobią
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() do szpitala spakowałam Belle, jakby mi nie odpowiadała, to mąż ma uszykowaną w reklamówce drugą paczkę, ale Canpola ![]() Cytat:
![]() a jaka norma ft4? jak się ogólnie czujesz przy tym tsh? ja teraz miałam 0,85, endo po porodzie kazała zmniejszyć dawkę o połowę, czyli 37,5, czego się obawiam, zeby mi wyniki nie poleciały za mocno w dół
|
||
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Witam się popołudniowo w czwartek..
I trzymajcie mnie bo nie ręczę za siebie! Jak tak dalej pójdzie to zwariuję z babcią. Wymysliła sobie, że mam umyć okna, bo są brudne. Fakt czyste nie są, jak jej powiedziałam, że nie mogę brać rąk do góry, bo zaraz mam czarno w oczach to mnie wyśmiała i stwierdziła, że jak ona była w ciąży, to się wszystko robiło.. Aldrin już? żeby było ok. ![]() poziomkka ja też dziś zaczynam 35 tydzień. Lada moment i będziemy się rozpakowywać ![]() Mój tż, mimo, że teraz jest daleko sprawił mi niespodziankę. Dzwoni i się pyta: co robisz 15 czerwca? Na co ja mu oczywiście ze śmiechem, że rodzę. Okazało się, że zakupił bilety na kabareton u mnie w mieście. Jak dobrze pójdzie to mały da mamusi pośmiać się na kabarecie LIMO. A jeśli nie, to pójdzie siostra tżta z mężem, ostatecznie możemy sprzedać bilety.No masz babo, jeszcze babcia mi garnek przypaliła teraz. Idę chyba paznokcie ściąć i pomalować to psychicznie odetchnę chwilę..
|
#1421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby wszystko było ok, zawsze lepiej pojechać na IP i sprawdzić![]() Cytat:
![]() ft4 w normie jakoś było chyba od 11-22 Przy tym TSH czuję się bardzo dobrze, ja dodatkowo mam je raczej zawsze w normie bo mój organizm jakoś nie reaguje więc zawsze mi endo każe robić resztęa Ty jakie masz przeciwciała? Bo mi endo kazał teraz zrobić żeby sprawdzić i jakby były bardzo wysokie to mówił że trzeba męczyć po porodzie pediatrę o badania, żeby sprawdzić jak u dziecka. alingles z babciami tak jest- moja też tak ma a jej głównym argumentem jest zawsze "a tyle przeżyłam i tyle dzieci wychowałam" Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-05-15 o 15:05 |
||
|
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, chwalę się falbanką na blogu
Kostki sensoryczne też są w poprzednim wpisie
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
Taka ot animacja dla nas na czasie:
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...gif?1400087298
|
#1425 | ||
|
Zadomowienie
|
Dwie pralki z ciuszkami dla Małego wyprasowane
ale tak to jest, gdy odziedziczy się ciuszki na rok z góry![]() Cytat:
Zobaczymy moje siostry i koleżanki nie miały większych problemów z maluchami, wiadomo, nie opychały się kapustą czy pikantnym żarciem, ale większość potraw jadłyale pyszności miałaś na obiad Uwielbiam zielone szparagi a ja wczoraj kupiłam karczocha i dziś zamierzam coś z niego wycudować![]() Cytat:
Musisz skontrolować co się dzieje, ale mam nadzieję, że jest ok i nie będziesz musiała zostać w szpitaluMała Czarno Biała świetnie wyszła Ci falbanka
|
||
|
|
|
#1426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nafaszerowałam się jeszcze magnezem, oby pomogło...Cytat:
|
||
|
|
|
#1427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak po porodzie pewnie siłą rzeczy będe badac aTPO u małej, wszystkie hormony TSH, ft4 ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Chyba pomogło, bo teraz mam co jakiś czas, są zdecydowanie nieregularne i mniej bolesne. Uff...ale stracha mi napędziła, nie powiem
To byłoby zdecydowanie za wcześnie..
|
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
NecroKitty, alingles ależ macie ciekawe babcie
moja mimo, że po 80-tce jest bardzo na czasie, ba gadu-gadu (na którym pisze w sumie tylko ze mną) i ogólnie internet to ma tak obcykany że hej, jak nie daj Boże chwilę go nie ma to zaraz idzie sprawdzać o co chodzi, bo ona musi być online ale to dobrze, bo jest w świetnej formie intelektualnej, dużo czyta, co ją interesuje to sobie znajdzie itd. poza tym oczywiście drugie pół dnia pracuje na grządkach ![]() alingles super pomysł na 15 czerwca pośmiejesz się i z uśmiechem na ustach pójdziesz rodzić ![]() Wróciłam właśnie ze SR, była Pani od krwi pępowinowej, ale chyba mimo wszystko nas nie przekonała, dużo kasy to jednak kosztuje, mimo, że to nie jest najważniejsze... jak przychodzi co do czego to i tak sprawdza się tylko przy białaczkach... U mnie w rodzinie odpukać nie było żadnych przypadków poważnych chorób i mam nadzieję, że nie będzie... Poza tym położna mówiła, że po 36 tygodniu trzeba odstawić magnez bo później przy porodzie powoduje krwotoki, muszę dopytać lekarza, bo ja cały czas biorę... Wiecie coś o tym? ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- poziomkka dobrze, że to był fałszywy alarm, ale też bym się wystraszyła nie na żarty... |
|
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro po KTG jedziemy kupic materacyk i wanienke.
Niech juz lepiej stoi niz potem mieliby sie na szybko szykowac ![]() Tez macie bole w pachwinach? Mnie tak od wczoraj ciagnie podczas chodzenia i nawet nie wiem czy powinnam sie martwic :/ Cytat:
A co do magnezu to mi tez lekarka kazala odstawic po 36tyg. Brac tylko nospe na ewentualne bole brzucha ale tylko jesli to bedzie naprawde konieczne. Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-05-15 o 19:22 |
|
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
ja też tak mam od niedawna. co prawda nie cały czas ale często i to dość nie fajne uczucie :/ ciężko mi sie chodzi i we wtorek na wizycie wspomne o tym lekarzowi chyba dla swojego spkoju...
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak Aldrin
|
|
#1435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kolek nie było żadnych, wysypek też. Trzeba to sprawdzić i tyle. No chyba, że ktoś woli nie jeść na wszelki wypadek, ale to już wolny wybór. Ja po diecie cukrzycowej nie mam tak silnej woli. Chyba, że rzeczywiscie coś będzie nie pasować maluszkowi. ---- A mi z kolei młodzież uciska na jakiś nerw w prawej nogę jak dlużej chodzę - ustawia się pewnie w jakiejś pozycji. Z daleka to wygląda jakby mnie łapał skurcz porodowy Nie jest to cały czas, ale właśnie tak na chwilę i potem przychodzi, a potem znowu. Wczoraj to ledwo wróciłam ze spaceru i naprawdę myślałam, że będę musiała kogoś prosić o pomoc. Łapie dosłownie jak skurcz.--- Bóle w pachwinach to raczej się zdarzają, ale ja aż tak się nie znam. W każdym razie ja miałam takie, ale wcześniej. --- Przyszedł w końcu mój wózek |
|||
|
|
|
#1436 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak chodzę to faktycznie tak ciągnie, a jak próbuję przyspieszyć to w ogóle ściska tak że nie mogę się wyprostować... Tak więc chyba normalne. Ginka mówiła że wszystkie tego typu dolegliwości (łącznie z kłuciem w okolicach szyjki) wynikają z ucisku dziecka i że jeśli w pozycji poziomej przechodzi to znaczy że nic się nie dzieje.
|
|
#1437 |
|
Konto usunięte
|
Hej, doczytałam, że łapią co niektóre z Was skurcze... Mnie dziś łapały przed ktg, jak czekałam. I do tego zalewały mnie co chwila fale gorąca.. Jak przyszła moja kolej, to nagle wszystko zniknęło
Mały się wcześniej nie za bardzo ruszał, za to jak tylko ktg mi podłączyli, to zaczął kopać jak szalony. Położna stwierdziła, że niesforny ten mój dzieciaczek dziś Potem wizyta w przychodni Adasia... I nie jest dobrze. Wykryto grzyby w kale i salmonelle... Skąd to dziadostwo Wszystkie owoce i warzywa myję dokładnie... Surowego mięsa nie jemy, jajek również. Adaś w ogóle nie je jajek, bo ich nie lubi. Nie mam pojęcia skąd to się mogło wziąć i jakimś cudem przeszedł to bezobjawowo. Gdyby nie te krostki, to nawet byśmy o tym nie wiedzieli. Dziwne to wszystko.... Dostał jakieś dwa syropy i tymi maściami musimy smarować... Oprócz tego ja muszę zrobić te same badania, bo mogę też być zarażona.. Pięknie po prostu.. Na sam koniec ciąży takie rzeczy, tego mi jeszcze brakowało. Do tego od wczoraj ledwo łażę. Wszystko mnie ciągnie, boli, dzisiaj doszedł ból w prawej pachwinie przy chodzeniu... A mój brzuch opada coraz niżej, niedługo będę go chyba ciągnąć po ziemi
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Mam info od Agaaga - o 5 odeszły jej wody, pojechali do szpitala !!!
Trzymamy za mamusię i Helenkę
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki za nasze dziewczynki ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia ![]() A my dzisiaj idziemy na kontrolę w południe. Obudził mnie dziś okropny ból, ale po kilku min miną mam nadzieję że to nic takiego. W ogóle brzuch mi opadł i pępek mi się dopiero teraz zrównał z powierzchnią brzucha zawsze miałam wklęsły i to bardzo. Dziewczyny wybaczcie że rzadko się odnoszę, czytam was zawsze i trzymam za was kciuki ale jakoś nie wiem sama co bym miała pisać, smęcić nie chce, bo czuję się kiepsko, nie miejcie mi za złe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

z przesiadkami do 4h.Ale pocieszenie jest takie,ze z Katowic do Duss lata troche tych samolotow.Ewentualnie moze jeszcze poleciec z Krakowa.

za wszystkie badania, wizyty itp.
za nowe tygodnie 

Zaraz biorę się za prasowanie tylko schrupię resztę migdałów
nie wiem, który poród jest lepszy: pierwszy, gdy totalnie nie wiemy co będzie się działo czy drugi, gdy wiemy przez co będziemy musiały przejść
kilka razy widziałam poród u zwierząt i zawsze miałam traumę po 

Uwielbiam zielone szparagi