|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak już nic nie pomoże to zastosuj Domestos - brzmi dziwnie ale wybiela tak, że mnie dwa kolorowe bodziaki niechcący zaplątane w ciuszki dy wybielania, zrobiły się śnieżnobiałe :/ Usuwa wszystko tylko wiadomo, ostrożnie.
|
|
#1383 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam
Prowansja przejrzyj jeszcze raz te ciuszki. Metkami nie zawsze jest się co sugerować. Ja mam np. jednego rampersa z Pepco 3-6 a jest taki tyci, że go biorę do szpitala. Rozmiar rozmiarowi nierówny. Ale jak rzeczywiście musisz coś dokupić to najlepiej w Tesco czy Pepco takie 3-paki najzwyklejszych białych body z krótkim czy z długim rękawem, plus jakieś 3-pak pajacyków. Lepiej dokupić później niż mieć za dużo Cytat:
za donoszoną ciążę ![]() Dla równowagi teraz przydałby się jakieś dziewczynki - obstawiam Ciebie albo Kakusię Aga gratulacje Cytat:
![]() A co do listy to mam to samo Tylko już prawie 10 a ja jeszcze nic nie wykreśliłam...![]() Cytat:
Majkela kciuki trzymałam |
|||
|
|
|
#1384 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Urodziła w końcu ccCytat:
|
|||
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
Maya ja tez jakos po ostatniej wizycie ubzduralam sobie,ze 2880 g to dosc sporo,ale sprawdzilam i z siatka i widze,ze calkiem fajnie i mam wielka nadzieje,ze Mala nie podskoczy nagle do 4 kg.Patrzylam tez na zapiski z ciazy z Synkiem i na tym etapie mial juz ponad 3 kg.
Mi tez dzis zostal rowny miesiac ![]() ![]() A ja powiem Wam na przekor,wg mnie lepiej miec ciut wiecej ubranek na 56 bo to idzie co chwile do prania.Moj Synek mial 55 cm a jeszcze dokupowalam mu rozm 50 bo w 56 sie topil.Czesto ciuszki sa zawyzone.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-05-15 o 10:14 |
|
|
|
#1386 | ||
|
Zadomowienie
|
Necro a jak się używa tego mydełka? Bo nie mam siły stać już nad wanną, kręgosłup mi siada ;/
Cytat:
Niestety poszycie jest w odcieniu ecru, boje się, że wyżre mi nie tylko plamę, ale i kolor ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
Co do wybielania i domestosu to wybieli on wszystko,nawet kolor nie tylko plamę..więc jak na czymś innym niz białe jest plama to nie polecam
![]() mam wybielone kolana w spodniach po sprzataniu łazienki kiedys kiedys
|
#1388 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Berenika co za jaja z tą przychodnią
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę ![]() Cytat:
Ale robi się ten wymaz standardowo jakoś między 35 a 37 więc chyba już później nie da się go wyhodować i jest bezpiecznie![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę Fryzjera zaliczyłam przed komunią, ale moje paznokcie to masakra...200 spokojnie wystarczy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za tydzień![]() Mój gin mówił, że donoszona to skończony 37 tydzień, ale te z 36 tygodnia też pewnie w większości sobie dobrze radzą Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Co do plam, to ja miałam kilka takich ciuszków z żółtymi plamami, sama nie wiem od czego i po moczeniu w vanishu trochę zbledły, ale całkowicie nie zeszły![]() Cytat:
A mąż jest z Tobą czy został w Polsce? Rodzicie razem? ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- A ja zaczynam dziś 36 tydzień
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1392 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cześć. Nic mi się dzisiaj nie chce.. Zjadłam śniadanie, ubrałam się, a muszę jeszcze umyć włosy, wysuszyć, umalować się, itd.... Jak siostra wróci do domu, to Adasia do niej prowadzę i na ktg znowu... Potem do domu i na 15 do przychodni z wynikami Adasia. A o 17 odbiór maści robionej dla niego... Wczoraj mojej babci przypomniało się, że ma dziś imieniny i z tej okazji zaprosiła nas na grilla na sobotę. Macie jakieś pomysły na prezent??
Co do chrześniaka, to sprawa wygląda tak: ma niecałe 4 latka. Urodził się jako wcześniak, miesiąc przed terminem, po tym jak siostrze odkleiło się łożysko. Wszystko było z nim ok do 4 mc, kiedy to dostał drgawek. Po badaniach okazało się, że ma padaczkę. Dostał leki, które bierze do dziś, zmiany się zmniejszają i ataków od tamtej pory więcej nie miał. Ale... do tej pory nie mówi (z przyczyn nieznanych) i ma słabą kordynację ruchową. Rozumie niby co się do niego mówi, czasem się słucha, ale w większości raczej nie. Moja siostra mieszka z teściami. Gdyby mieszkała sama, to sądzę, że on by się tak nie zachowywał. Ale ze względu na to, że jest tam teściowa, która cały czas nie daje na niego głosu podnieść nawet, bo chory, to on robi co chce. Wchodzi na parapety, z których już nie raz spadł i nabił sobie guza, ale nic mu powiedzieć nie można, więc wchodzi dalej. Jak coś go zdenerwuje, to zaczyna wszystkich gryźć, albo bić, ale też nic mu nie wolno powiedzieć. Jak siedzimy razem, w sensie ja z Adasiem i siostra ze swoim, to on się normalnie zachowuje. Ale jak jej nie ma, to zaczyna mu coś odbijać, sądzę, że z zazdrości, bo dopóki nie było Adasia, to przychodził do mnie, przytulał się i było ok. A teraz mnie za każdym razem odpycha, zaczyna krzyczeć i robić to, co np wczoraj... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję tc ![]() Cytat:
![]() co do donoszonych tygodni, to ja się już sama gubię, bo wszędzie co innego mówią.... gratulacje
|
||||
|
|
|
#1393 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale potrzymaj małą jeszcze trochę, bo do 20 czerwca jeszcze dalekoCytat:
jestem w połowie 35 tc to znaczy, że za 1,5 tyg. będę miała ciążę już bezpieczną i donoszoną![]() Cytat:
, ale tylko pod warunkiem, że pochwalisz się efektem![]() mnie ciągle w moich marzeniach do szycia ciągnie i mam ochotę coś stworzyć sama, ale zabieram się za to jak pies za jeża ![]() Cytat:
a! i niech Cię wena do prasowania nie opuszcza to może do mnie jeszcze wpadniesz![]() Superancko |
||||
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mojego ginekologa 37t0d to ciąża donoszona. Wtedy też ściągnie mi krążek.
Jak mi się szyjka zaczęła skracać w 23 tygodniu, to mówił że magiczna granica to 34 tygodnie. Bo po 34t0d najczęściej już nie potrzebują dzieci respiratora. Oczywiście nie ma reguły, wiadomo. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46463272]Cześć. Nic mi się dzisiaj nie chce.. Zjadłam śniadanie, ubrałam się, a muszę jeszcze umyć włosy, wysuszyć, umalować się, itd.... Jak siostra wróci do domu, to Adasia do niej prowadzę i na ktg znowu... Potem do domu i na 15 do przychodni z wynikami Adasia. A o 17 odbiór maści robionej dla niego... Wczoraj mojej babci przypomniało się, że ma dziś imieniny i z tej okazji zaprosiła nas na grilla na sobotę. Macie jakieś pomysły na prezent??
Co do chrześniaka, to sprawa wygląda tak: ma niecałe 4 latka. Urodził się jako wcześniak, miesiąc przed terminem, po tym jak siostrze odkleiło się łożysko. Wszystko było z nim ok do 4 mc, kiedy to dostał drgawek. Po badaniach okazało się, że ma padaczkę. Dostał leki, które bierze do dziś, zmiany się zmniejszają i ataków od tamtej pory więcej nie miał. Ale... do tej pory nie mówi (z przyczyn nieznanych) i ma słabą kordynację ruchową. Rozumie niby co się do niego mówi, czasem się słucha, ale w większości raczej nie. Moja siostra mieszka z teściami. Gdyby mieszkała sama, to sądzę, że on by się tak nie zachowywał. Ale ze względu na to, że jest tam teściowa, która cały czas nie daje na niego głosu podnieść nawet, bo chory, to on robi co chce. Wchodzi na parapety, z których już nie raz spadł i nabił sobie guza, ale nic mu powiedzieć nie można, więc wchodzi dalej. Jak coś go zdenerwuje, to zaczyna wszystkich gryźć, albo bić, ale też nic mu nie wolno powiedzieć. Jak siedzimy razem, w sensie ja z Adasiem i siostra ze swoim, to on się normalnie zachowuje. Ale jak jej nie ma, to zaczyna mu coś odbijać, sądzę, że z zazdrości, bo dopóki nie było Adasia, to przychodził do mnie, przytulał się i było ok. A teraz mnie za każdym razem odpycha, zaczyna krzyczeć i robić to, co np wczoraj... super ![]() a wiesz może jak te wnioski trzeba napisać, jak one wyglądają.? Jakiś wzór, czy coś... widzę, że wszystkim się dobrze spało, mi za to beznadziejnie. Budziłam się co chwilę, kręciłam, ciągle mi wszystko drętwiało... A wczoraj wieczorem myślałam, że już rodzić będę, bo co chwilę skurcze mnie łapały, ale po no-spie i kąpieli przeszło.... gratuluję tc ![]() gratuluję tc ![]() co do donoszonych tygodni, to ja się już sama gubię, bo wszędzie co innego mówią.... gratulacje [/QUOTE]ja znalazłam wniosek na internecie w googlach wpisałam wniosek o urlop macierzyński i są gotowce do ściągnięcia ![]() witam w czwartek z palmieniami i skurczami ![]() gratuluje nowych tygodni
|
|
|
|
#1396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ciuszków 56 - ja mam bardzo mało, w sumie większosc to właśnie 63 rozmiar, czyli przedział 0-3 m ![]() Cytat:
![]() Necro mi ginka powiedziała, ze 37 tc skończony też za to położna że 36 tc ![]() Cytat:
![]() wiem, że dziewczyny polecały mydełko odplamiające dr Reiner czy jakoś tak, chyba Kakusia, ale pewna nie jestem próbowałaś może tego?Cytat:
![]() ja mam zapas na pół roku, także .... ![]() Cytat:
![]() ja odkurzyłam podłogi i dywany, wypastowałam podłogi Sidoluxem na kolanach, ogarnęłam pokoje, zostało mi jeszcze do ogarnięcia kuchnia i umycie podłóg, może coś tam się ruszy
|
|||||
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i żeby mnie w tym utwierdzał, że to coś pięknego i źle nie będzie
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Witam się czwartkowo
jakoś ciężko mi się wbić w rozmowę, ale spróbuję dzisiaj mam wizyte u gina i już się nie mogę doczekać, a wcześniej odbieramy łóżeczko aaaaa!! Bogini Basket co do męża przy porodzie to mój też mam wrażenie idzie tam, bo ja tego chcę, choć wg mnie to on całkiem nie wie co jego i mnie tam czeka... Ostatnio byliśmy u znajomych i pytali go czy będzie przy porodzie to im odpowiedział, że idzie z ciekawości zobaczyć jak to jest... Niby nic złego nie powiedział, ale zrobiło mi się przykro :/ pater86 odnośnie hemoroidów to ja używam Procto-hemolan, nie boli już, ale żebym pozbyła się całkiem problemu to nie powiem :/ Idę chyba ogarnąć jeszcze raz ciuszki rozmiarami i może zobacze co mam już spakowane do torby, a co muszę jeszcze dopakować. Miłego dnia!
|
#1399 | |||
|
Zadomowienie
|
Zmotywowałyście mnie do walki
Spróbuję jeszcze tym mydełkiem się pomordować, jak nie odpuści to wtedy uderzę do chemicznej. Jak tam nie pomogą to już nic nie poradzę, będą plamy ;/Cytat:
za tc!! Ja jeśli mam wybierać między Vanishem a oxy to wole oxy, ale po 2h namaczaniu tylko trochę zbladły, więc próbuję dalej, bo nic mnie tak nie denerwuje jak plama!! I to jeszcze na kołysce, będę ją widzieć codziennie, no nie ![]() Cytat:
![]() Może i tak, ale co z tego, jak nie były niczego świadome, co jest dobre a co złe ;/ Do tego jedynym źródłem wiedzy była mamunia i teściowa, których większość porad oparta była o zabobony...wiadomo, są różne sposoby jeszcze z dziada pradziada typu okłady z kapusty, ale większość z tych "porad", które słyszę od rodziny jest dementowana na sr... głównie przegrzewanie dziecka, zakaz otwierania okien przy noworodku, kąpiel dziecka w "kałuży" (małej ilości wody) itd itp To już, to już ?? ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
za wizytę i koniecznie zadzwoń do mnie jak już będziesz po!! ![]() Heheh Ale na pewno jak już się zacznie to będzie bardziej zdenerwowany niż Ty
|
|||
|
|
|
#1400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja lubię prasować, ale to może dlatego, że robię to bardzo rzadko, właściwie tylko synowi ciuchy prasuje a gdyby nie chodził do przedszkola to nie wiem czy nawet tyle bym prasowała![]() O! Czyżbyś była następna? ![]() skurcze robią się regularne?
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu ale się zmęczyłam tym sprzątaniem i wyprawa do sklepów, wciągnęłam przed chwilą z głodu 2 drożdżówki
![]() był kurier... idę złożyć moją nową suszarkę do naczyń
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Ja od wczoraj wpadłam w amok sprzątania Razem z TŻ ogarneliśmy wieczorem podłogę w "naszym" pokoju, dziś jeszcze poprawiłam na kolanach - wiem wiem, nie powinnam, ale sama sobie nie mogłam tego wybić z głowy!!Potem jeszcze szybka wyprawa do super-pharm, tam jeszcze kupiłam 2 paczki pieluch pampersów zielonych tym razem 2, i jeszcze kilka pierdół w tym linomag, i już raczej mam komplet kosmetyków dla Borysa poziomkka ja na plamy używałam mikstury: najpierw szorowałam mydłem biały jeleń, potem zasypywałam proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną i tak moczyłam 2 godziny, jak po tym czasie jeszcze pod słońce widziałam plamę to w ruch szedł tradycyjny wybielacz... na razie wszystkie plamy zeszły... A domestosa też używam, do ubrań, które nosiłam w szpitalu- fartuchy, bo zawsze schizowałam przez bakterie ![]() Dodawałam do prania poprostu, ale on ma dużą zawartość chloru, i delikatne rzeczy może zniszczyć Aldrin no... czyżby?? Berenika_26 podpowiedz, żeby mama tego chłopca poczytała o zaburzeniach integracji sensorycznej, coś mi się wydaje, że to może być to... Z tymi tygodniami, i ciążą donoszoną to różnie lekarze praktykują- widziałam już dzieci z wpisem w książeczce wcześniactwo a tp 37tdz6, a z kolei inne dziecko urodzone na początku 36tc nie miało takiego wpaisu... Co do ciuszków- to wszyscy naokoło radzą, żeby tych najmniejszych rozmiarów nie kupować zbyt wiele, ale ja trochę dokupiłam - z resztą właśnie w c&a kupiłam 5 szt body z krótkim rękawkiem za 17 zł W sumie, mój chłopak zapowiada się długi i raczej większy, myślę, że jak ma się urodzić drobna dziewczynka, to dłużej w takich małych ciuszkach pochodzi Maya Oj, mi też spędza sen z powiek wizja porodu takiego kluska mam nadzieję, że zechce wcześniej przyjść na świat![]() Bogini Bastet Ja też się cieszę z zajęć na SR, zwłaszcza ze względu na TZ, bo ja o rozwoju dziecka wiem wiele z racji studiów i pracy. A mój tż w sumie nie miał pojęcia o porodzie, pielęgnacji małego dziecka. Teraz można powiedzieć, że jest ekspertem od kąpieli i pielęgnacji pępka Także, to zaliczam na plus Mala_Czarno_Biala Ale super. Zazdroszczę zdolności manualnych. Chyba też zaraz strzelę kawę, bo coś czuję, że mam niskie ciśnienie |
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 36 tygodniu
ale ten czas lecidoczytałam co i jak u was. Aldrin, czyżby to już? Może będziesz następna
|
|
|
|
#1405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam iść 20 maja do szpitala a w niedziele miałam iść na 2 imprezy ale nasz klusek jakoś od początku nie chce słuchać mamy jakoś plamienia się pojawiły tylko skurcze póki co baaaardzo nie regularne a nawet co 30 min są więc to chyba tak szybko nie pójdzie ![]() Cytat:
chyba za kilka godz zadzwonie do swojego gina i zapytam co on mi powie ![]() no zobaczymy
|
||
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Raczkowanie
|
Mam dylemat... kupiłam podkłady takie http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:1/page:1 ale teraz sie zastanawiam czy one aby napewno będą wystarczające? Mają 5mm grubości i sie troche obawiam :/ Bo mam jeszcze w zapasie z Bella i nie wiem czy brać obie paczki dla porówniania czy jeden rodzaj wybrać. Nie mam już za dużo miejsca w torbie i dlatego taki dylemat :/ a w szpitalu podobno jakieś dają, ale nie wiem jakie nawet.
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga paczka tych Bella jest w domu i w razie czego, jeśli będzie taka potrzeba to mąż mi dowiezie
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
no to pięknie na pewno już niedługo!
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie mój lekarz mi nie odbiera jeszczę będę próbować
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

Wczoraj cały dzień męczyłam się z żółtymi plamami na kołysce, moczyłam poszycie i budkę w oxy chyba ze 2h, później do pralki, też z oxy i nic ;/ plamy jak były tak są... Myślicie, że jakbym zaniosła do pralni chemicznej to daliby sobie z nimi radę? To są takie żółte plamy jakby zacieki 

za donoszoną ciążę 

) to mam poczucie, że dzień nie minął mi na niczym i nie jest stracony

niby moja lekarka mowila, ze miala pecjentki z rozwarciem ktore przenosily ciaze, no ale nic nie moze mi obiecac
Niestety poszycie jest w odcieniu ecru, boje się, że wyżre mi nie tylko plamę, ale i kolor
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę 

Ale robi się ten wymaz standardowo jakoś między 35 a 37 więc chyba już później nie da się go wyhodować i jest bezpiecznie
puki co mam przez minimum 2tyg zaciskać uda, łykać leki, leżeć i liczyć te nieszczęsne skurcze. W piątek powtórka KTG, w czwartek wizyta i mam się modlić o cud bo za szybko to u mnie idzie. 10 dni temu miałam 24mm szyjki a teraz praktycznie nic i to nieszczęsne rozwarcie 

no to pięknie