|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1411 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
![]() bêdeê robic za królika doswiadczalnego ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
koci ¶wiat
Wiadomo¶ci: 14 157
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Cytat:
![]() tylko czy one bêd± mia³y gdzie uciec na moich 40m2? ja nigdy jeszcze nie robi³am Encanto , roztar³am tylko w palcach odrobinê keratyny no i szczypie w nos okrutnie na yt widzia³am ,¿e kopci sie strasznie tylko czy ten dusz±cy dym po ca³ym domu siê roznosi? mój Mamutek napewno nie bêdzie w tym uczestniczyæ , bo niestety astmê ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
koci ¶wiat
Wiadomo¶ci: 14 157
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Cytat:
Ja wy³±czam palnik albo mam na najni¿szy zostawione.. Roznie. Bo to jak mleko - bêdzie ros³o i trzeba manewrowaæ, albo podnosiæ garnek ![]() ![]() Dodajê np. £y¿eczkê do od¿ywki. Albo samo na w³osy, czekam a¿ wyschnie, na to olej. Trzymam chwilê, myjê od¿ywk± d³ugo¶æ, skalp szamponem, nak³adam zwyk³± od¿ywkê i gotowe. Szuka³am dzi¶ tej maski elseve i u mnie nigdzie jej nie ma. Kupi³am jak±¶ z garniera zó³t± ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Czekoladka a kiedy dok³adnie robisz prostowanie qod?
Kasza a jaki to model suszarki posiadasz? Ja dzisiaj w³a¶nie zakupi³am sobie prezent pod choinkê suszarke z Rowenty z jonizacj±. Ciekawa jestem jak siê spisze ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zadomowienie
|
Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Kasza rzuæ linka do tej szczotki
![]() Nie mogê pisaæ na szaro na tel :-/ te aplikacje do forum s± strasznie kulawe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na t± elseve te¿ mam chêæ, a ju¿ za chwilkê bêdê potrzebowa³a czego¶ superowego bo ki power i organix sie koñczy. A jak Miluchova Twój matrix? szczotka to ta http://kafeteria.tv/Lsniaca-gladka-f...OW-boOWoNXNblR a suszarka to ta http://suszarka.com.pl/galeria/?prof...15e-szczotka-6 szczotkê kupi³am za 50 z³., bo za suszarkê zap³aci³am ponad 300 z³. (i dali mi tak± cenê promocyjn± na szczotkê, wtedy kosztowa³a sama w okolicach 130 z³. - by³o to 2 lata temu). Szczotka okaza³a siê zjawiskiem i pomysleæ, ¿e jeszcze wczoraj chcia³am j± sprzedaæ.... ujarzmia nawet baby hair, po przeczesaniu je wyg³adza i nie stercz±, wogóle ich nie widaæ. Co do suszarki to tez rewelacja, wieje z prêdko¶ci± 130 km/h i ³adnie ten strumieñ prostuje w³osy, suszy b³yskawicznie!!! jest ma³a porêczna, ale niestety ciê¿ka i tutaj ma minus za wagê, ale mimo wszystko polecam i j± ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak bêdziesz mia³a pomoc na pewno sobie poradzisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Cytat:
Cytat:
Fajna ta szczotka ;p Cytat:
![]()
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 650
|
Cytat:
Szczotki uzywam jak normalnej - w sensie w³±czam jonizacjê i wyg³adzam w³osy do kucyka - ale naprawdê, nie daje efektu wow. Ale pewno wszystko zale¿y od w³osów ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 153
|
Mam ja i ja
![]() ![]()
#1427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
no niestety na moich w³osach ma³o co robi efekt wow
![]() ![]() Przed weekend rozmawia³am z moj± dawn± fryzjerk±, która sama twierdzi³a, ¿e na moje pusz±ce siê w³osy to tylko to keratynowe prostowanie. Przyzna³am siê jej ¿e w sierpniu mia³am to prostowanie robione i bêdê mia³a powtórkê za nied³ugo. Jak na mnie wyskoczy³a, ¿e niszczê sobie zdrowie, ¿e to jest rakotwórcze itp... To jej powiedzia³am, ¿e mój produkt nie zawiera formaliny. a ta do mnie z ryjem, ¿e nie prawda, ¿e ona siê zna, ¿e na pewno zawiera bo wszystkie to maj± ![]() ![]()
#1429 |
Zadomowienie
|
Hahahahaha
![]() ![]() U¿y³am tej maski garniera - oleo repair - fajna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale babka w sumie niez³a - najpierw twierdzi, ¿e jedynie keratynowego prostowanie, a pó¼niej siê drze ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- a ja spróbujê upolowaæ ten loreal repair, ale to ju¿ po ¶wiêtach ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- No w³a¶nie a jak jest z tym cocochoco, kiedy¶ na tym w±tku jednak wiza¿anka znalaz³a ranking produktów do prostowania pod k±tem formaldehydu i tam znalaz³o siê cocochoco.... pamiêtacie? A jak to z nim jest, jest dra¿ni±cy w oczy i gard³o? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 012
|
Mi moje dawne fryzjerki chcialy wmowic, ze keratynowe prostowanie wlosow MUSI wplywac na wi±zania jakies-tam we wlosach i to przez to robia sie proste. Na moje slowa, ze od tego jest trwa³a prostuj±ca, a keratynowe prostowanie wlosow to zupelnie cos innego by³y g³uche. Ponadto, one nie maja tego u siebie w saloniku, ale by³y raz na szkoleniu (nawet nie pamietaja jakiego preparatu... podpytywa³am i zupe³ne nemo
![]() @Miluchova, moge Ci po swietach skrobnac PW z paroma pytaniami o farbowanie wlosow? Bo chyba sie na tym znasz, z tego co tutaj widzê ![]()
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2014-12-23 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Nie wszystko, co dra¿ni jest rakotwórcze.
Zreszt± formaldehyd jest w kat. 3, ma ograniczone dowody dzia³ania rakotwórczego. @stotek Pisz ¶mia³o ![]() Edytowane przez Miluchova Czas edycji: 2014-12-23 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, nie znam siê - ale kurcze, najpierw mówi ¿e na moje w³osy co¶ takiego tylko podzia³a a teraz wielce ¿e nie wolno tego robiæ i ¿aden szanuj±cy siê fryzjer tego nie zrobi... To co, mam siê zgoliæ na ³yso czy co ![]()
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
jestem strasznie ciekawa jak wyjdzie. Mam juz do¶c mojego puchu i fal :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 286
|
Ja robiê cocochoco, w sumie ju¿ 3 razy. Zawsze by³am zadowolona.
Teraz postanowi³am kupiæ Pure keratin z cocochoco, i powiem wam, ¿e na pewno jest mocniejsze od cocochoco. Przedewszystkim bardzo intensywny ma zapach i szczypie w oczy, odbarwi³o mi te¿ lekko rêkawiczki, no i lekko kolor ¶ci±ga z w³osów. Ja mam ciemne i jak suszy³am, a potem prostowa³am to r±czki mia³am pofarbowane, na w³osach specjalnie nie widaæ. Samo cocochoco by³o w tym wzglêdzie ³agodniejsze, zapach mia³o niedra¿ni±cy. Myslê, ¿e reszta bêdzie tak samo. Wczoraj to robi³am, i wra¿enia pó¼niejsze s± podobne, pachna w³osy tak samo, proste s± ![]() Edytowane przez yolca Czas edycji: 2014-12-23 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 286
|
Ja te¿ tego nie rozumiem, ale napisane jest pure czyli jakby czysta keratyna, a cocochoco ma jaki¶ wyci±g z kakaowca czy co¶ w tym stylu.
Poza tym pisz± te¿, ¿e jest do bardziej zniszczonych w³osów, jak blondy np. wiêc chyba rzeczywi¶cie co¶ w tym jest. Cocochoco te¿ super ³agodne i pachn±ce nie jest, ale jak k³ad³am pure to oczy mnie szczypa³y i ³zy lecia³y (nie u¿ywa³am maseczki), a jak k³ad³am cocochoco to nic takiego siê nie dzia³o, byæ mo¿e ten kakaowy zapach trochê ten smrodek keratynowy neutralizowa³ ![]() Edytowane przez yolca Czas edycji: 2014-12-23 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 496
|
Kurcze chce zrobic sobie keratynowe prostowanie wlosow encanto, ale mam problem.
Nie potrafie znalezc info do jakiej temp nagrzewa sie moja prostownica. Wszedzie tylko informacje, o 25 stopniowej regulacji temperatury, nic wiecej ![]() Czy ktos moze posiada model vidal sassoon pro-elite VS5324 i móg³by mi doradziæ ? ![]() (opakowanie te¿ mi siê gdzies zgubi³o ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
przez przypadek upolowa³am tego loreala repair - jutro dam znaæ jak odczucia na moich w³osach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.