![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II
przedstawiam moje dzisiejsze szperanie i z wcześniejszych zakupów w tym miesiącu
![]()
#1412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie mam sie brac za obiad, ale taaaak mi sie nie chce! Dzis pierwszy raz bede robila zurek ( tak, wiem, wstyd sie przyznac) i buraczki n cieplo. Wstalam o 13.30, ostatnio chodze spac o 2-4 nad ranem, zupelnie sie przestawilam. Pies wyleguje sie ze mna na kanapie ![]() A co do wyprawek to na tablica.pl mozna wyszukac gotowe zestawy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo! naaaajs! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
Ja za zzo nawet moglabym zaplacic, zeby tylko bylo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałaście o tym by rodzić prywatnie??
![]() |
#1416 |
BAN stały
|
Awiesz, ze w poprzedniej ciazy chodzilam po lumkach jak bywalam w pl i tez rzeczy ciazowych nie wydywalam, ale dla dzieci za to duzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
ja mam opcję żeby rodzić i prowadzić ciążę w medicoverze ale musiałabym na wszystkie wizyty i badania jeździć do Warszawy do ośrodka a to ok 50km w jedną stronę i to mnie blokuje, po za tym koleżanka z firmy prowadziła tam ciąże i miała straszny problem z uzyskaniem zwolnienia i pracowała prawie do samego końca ciąży ale źle to w jej przypadku się skończyło niestety. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- kordelka ja dziś widziałam 2 pary u siebie ale rozmiar na oko 40/42
#1418 | |
BAN stały
|
Cytat:
Teraz tez wezme, po co sie meczyc. Porod mialam ciezki, obawiam sie, ze bez zzo nie urodzilabym naturalnie. No mi tez sie troche rzeczy nie przydalo(np., pieluchy wielorazowe), troche tez uzawalam bo mialam, ale moglabym sie obejsc. Ciuszkow na 56 bylo mi malo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Wtajemniczenie
|
O tak ja tez
Ja myslalam ale u nas kosztuje to 5900 i w sumie stwierdzilam ze zal, zwlaszcza zenie znalabym nikogo z lekarzy i nie wiem jak wyglada sprawa jak są komplikacje...:/ chyba wole zaplacic za znieczulenie i byc w szpitalu gdzie ratują matke i dziecko na miejscu...strasznie mnie to meczy bo nie wiem co robić
#1421 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mam juz najmniejszych watpliwosci ze cala ciaze bede prowadzic prwatnie, ctylkobqdania bedevrobic w sieciowkach. Tez myslalam o porodzie w medicover, wie ktos czy warto i jak to w praktyce wyglada? Wiecie, mysle E jakis tydzien przed terminem mozna by bylo umowic sie ostatecznie na wywolywańie porodu,albo by cie przetrzymali tam tydzien i juz. W koncu kosztuje to tyle forsy, ze nie yobrazam sobie traktowania z buta. Szpital i z nfztu boje sie bardzo, dlatego przy nastepnej ciazy bede rozwazac ten Medicover. Podobno w olesnicy/ trzebnicy tez sa przyzwoite placowki medyczne do prywatnych porodowaleszzegolow nie znam. Aa, i zrobilam sobie wckoncu paznokcie! Musze doprowadzic siecdo ladu bo sama siebie w lustrze strasze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
kordelka ja pieluchy wielorazowe poznałam dopiero przy 2 dziecku i to tak jak miał z pół roku lub ciut więcej, kupiłam kilka na spróbowanie i jak dla mnie super sprawa. wyprawkę robiłam 56, 62, 68 ale 68 to już śladowe ilości, do tego łóżeczko, materacyk, 2 kpl pościeli, fotelik, mata, laktator, a to do wózka jeszcze kocyk a to śpiworek do spania i sie zebrało..
#1425 | |
Raczkowanie
|
W ogole to mi dzisiaj zle
![]() Dziewczyny, ja tak strasznie sie boje ze zwolnia mnie od razu po powrocie do pracy ![]() Boze, ze tez w Polsce tak jest ze bierzesz jedna hipoteke, drugi na urzadzenie mieszkania i normalnie uwiazany w pracy jestes bo jak nie to bank zmienia oprocentowańie na 16c(!) procent w skali roku, a jak ma sie kilkaset tysiecy to jest baaaaardzo duzo. A ja w pracy nawet nie mam kogo podpytac jakie nastroje ![]() Eh, smutno mi dzisiaj. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
jesli są jakies komplikacje przy porodzie nazwijmy to "prywatnym" to wiozą karetka do szpitala, tylko teraz pytanie czy zdążą..
Ja rodziłam "NFZ" i gdyby nie brak zzo to byłaby bajka. U mnie generalnie szybko poszło bo 3h i po sprawie tylko ten ból tak z 2,5h niefajny. teraz jakbym miała opcje zzo to bym wzięła tylko się boję że będzie tak że zapłacę i nie dostanę (a kasy nie zwrócą) |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Agnieszakk tak były problemy i nie jest to jedyny przypadek jaki znam niestety, też byłam w szoku, ale tam otwarcie mówią że ciąża to nie choroba, ok zgodzę się ale pod warunkiem że się siedzi na tyłku i ma się lekką prace (choć i przy takiej robocie ciężarnej może być niekomfortowo).
Ja pracuję na stacji paliw i nie polega to niestety tylko na staniu (staniu! nie mamy krzesła za kasami) na kasie i uśmiechaniu się.. są dostawy do rozwalenia i to nie małe, tankowanie gazu (choć już samoobsługa weszła to nie wszędzie), do tego sprzątanie podjazdu czyli wymiana worów, wody w podajnikach, sprzątanie kibli po kliencie który notorycznie nie trafia itp.. po za tym jest stres codziennie trafia się klient któremu coś nie poszło i wyładowuje się na takim sprzedawcy co to nic winien nie jest.. ale oni mówią że ciąża to nie choroba tyle że mnie jak pracodawca zwolni z moich zmianowych obowiązków to ktoś to za mnie niestety musi zrobić więc dla stacji najlepszym rozwiązaniem żeby taka dziewczyna poszła od razu na zwolnienie i chociaż tu nie robią z tym problemu..
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Agnieszakk a jaką masz umowę? Dlaczego mieliby Cię zwolnić?
Co do pieluch to generalnie kwestia ochrony środowiska przy małym dziecku całymi worami pampersy się wynosi a jak wiadomo to się masakrycznie długo ,a tu wrzucasz do pralki ,suszysz i gotowe, po za tym pielucha rośnie razem z dzieckiem regulujesz to napkami więc na długo starcza, wydaje mi się też że lepszy przewiew powietrza jest przy tyłku bo to sam materiał
#1432 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bylam w aptece i kupiłam prenalen i masc majerankowa. Nie wiem czy nie isc jutro do lekarza bo mnie prawa zatoka jakby boli. Jak do jutra nie przejdzie to idę. Wieczorem zrobie sobie inhalacje woda z sola. Teraz siedzę u teściowej bo mąż okno wymienia i bym zmarzla :-(
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
kordelka ja pracuję od 2006 na stacji i pierwsza ciąża przez robotę była zagrożonai powiedziałam nigdy więcej, drugą jak tylko potwierdziłam poszłam na zwolnienie i teraz tak samo. U nas każda jedna od razu na zwolnie idzie a jak ma za tym problem na początku to kierowniczka prosi o podjęcie urlopu bo wiadomo jeżeli którejś by się coś stało to ona może za to beknąć..
co do pieluch wiadomo jednym podchodzi innym nie ![]()
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Blackberry prosze jak najwiecej siedziec w domku!
![]() ![]() my musimy wyregulowac okna na zime.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
#1437 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja bylam bardzi na nie nakrecona i nic z tego nie wyszlo. P.S.Mi ta regulowana pielucha byla za wielka na noworodka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Ja bede uzywac jednorazowek. chyba za wygodna jestem..:/
mysle ze i tak bede miala duzo pracy i niewiadomej przy 1 dziecku i takie pieluchy tylko by mnie szybko wykonczyly |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
BAN stały
|
Wiesz ja na poczatkumiala ciezkie przejscia z karmieniem i jeszcze synka orzyguska i do tego jakby te wielorazowki dolozyc to bym musialabym pralnie i suszarnie otworzyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.