Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 15:20   #1411
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

przedstawiam moje dzisiejsze szperanie i z wcześniejszych zakupów w tym miesiącu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140925_113237.jpg (126,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140925_160848.jpg (186,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140925_160902.jpg (124,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140925_160921.jpg (123,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140925_160912.jpg (135,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140925_160929.jpg (136,0 KB, 4 załadowań)

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 15:38   #1412
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
przedstawiam moje dzisiejsze szperanie i z wcześniejszych zakupów w tym miesiącu
Jezu, jakie slodkie. Schrupac mozna
Ja wlasnie mam sie brac za obiad, ale taaaak mi sie nie chce! Dzis pierwszy raz bede robila zurek ( tak, wiem, wstyd sie przyznac) i buraczki n cieplo.
Wstalam o 13.30, ostatnio chodze spac o 2-4 nad ranem, zupelnie sie przestawilam. Pies wyleguje sie ze mna na kanapie
A co do wyprawek to na tablica.pl mozna wyszukac gotowe zestawy ostatecznie dziewczyny, jak sie kupuje nowe to potem spokojnie sprzedasz za polowe ceny i tym sposobem placisz polowe wrtosci a uzywassz nowy sprzet
Agnieszakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 15:43   #1413
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

ooooo! naaaajs!

Cytat:
Napisane przez Agnieszakk Pokaż wiadomość
Jezu, jakie slodkie. Schrupac mozna
Ja wlasnie mam sie brac za obiad, ale taaaak mi sie nie chce! Dzis pierwszy raz bede robila zurek ( tak, wiem, wstyd sie przyznac) i buraczki n cieplo.
Wstalam o 13.30, ostatnio chodze spac o 2-4 nad ranem, zupelnie sie przestawilam. Pies wyleguje sie ze mna na kanapie
A co do wyprawek to na tablica.pl mozna wyszukac gotowe zestawy ostatecznie dziewczyny, jak sie kupuje nowe to potem spokojnie sprzedasz za polowe ceny i tym sposobem placisz polowe wrtosci a uzywassz nowy sprzet
super kochana! oby zurek wyszedl i przestaw sie z godzinami snu kochana co by dnia jeszcze troche miec bo teraz szybko ciemno sie robi
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 15:55   #1414
lekkaatletka
Zadomowienie

Ja za zzo nawet moglabym zaplacic, zeby tylko bylo...
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 15:56   #1415
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
oo u mnie też. Najpierw było za wcześnie a potem już za późno (jakies 5min póżniej). Generalnie jak nie zapłacisz ok 500zł to nie dostaniesz(u mnie w mieście przynajmniej) takie realia...:/
To już lepiej iść rodzić prywatnie i dadzą Ci bez łaski. Nie mówiąc o zupełnie innym traktowaniu.

Myślałaście o tym by rodzić prywatnie??

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 16:01   #1416
kordelka85
BAN stały

Cytat:
j

[/COLOR]aa i byłam w lumpku, dziś dostawa była-jakaś masakra NIC nie było dla ciężarnych ani małych dzieciaczków - byłam pierwszy raz i słaby ten lumpek. Trezba będzie szukac innego..
Awiesz, ze w poprzedniej ciazy chodzilam po lumkach jak bywalam w pl i tez rzeczy ciazowych nie wydywalam, ale dla dzieci za to duzo.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 16:03   #1417
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

ja mam opcję żeby rodzić i prowadzić ciążę w medicoverze ale musiałabym na wszystkie wizyty i badania jeździć do Warszawy do ośrodka a to ok 50km w jedną stronę i to mnie blokuje, po za tym koleżanka z firmy prowadziła tam ciąże i miała straszny problem z uzyskaniem zwolnienia i pracowała prawie do samego końca ciąży ale źle to w jej przypadku się skończyło niestety.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

kordelka ja dziś widziałam 2 pary u siebie ale rozmiar na oko 40/42

Stary 2014-09-25, 16:05   #1418
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Ja w czasie porodu prosiłam o zzo ale najpierw było rzekomo za wcześnie, a 5 min później za późno :P Dodam, że szpital, w którym rodziłam jest wyróżniony na mapie Polski jako szpital "bez bólu". Pitu pitu nie znam ani jednej osoby, której udało się to znieczulenie uzyskać Koniec końców skończyło się u mnie na znieczuleniu do cc, ale... niekompletnym, gdyż nie miałam poprzedzającego go znieczulenia miejscowego, którym w przypadku cc znieczulają najpierw miejsce wkłucia. U mnie już cytuję: "nie było na to czasu"...

Widzę, że ruszył temat wyprawkowy Ehh tym razem oddycham z ulgą bo mam wszystko! No poza tym oczywiście co się zużyło typu jakieś flanelowe pieluchy czy body. Chociaż pajace i body w rozmiarze 56 mam nowiutkie i nieużywane gdyż córka urodziła się jako 60-tka i mniejszy rozmiar ni huhu nie pasował tak więc liczę, że może tym radem się przydadzą Najśmieszniejsze jest to, że przygotowując się do narodzin córki nakupowałam wszystkiego na zapas i tym sposobem zostałam z całym zastępem smoczków i butelek, które nigdy nie doczekały się użycia, gdyż Hania w ogóle nie akceptowała tej formy żywienia, a pierwsze mm jakiego używaliśmy miało nr 3
Wspolczuje z tym znieczuleniem. Ja dostalam bez problemu, tylko czekanie na anastazjologo wydawalo mi sie wiecznoscia i mi dawali mnostwo papierow do podpisania. Ja tu sie skrecam z bolu i gotowa bylam podpisac wszystko byleby mi to znieczulenie dali.
Teraz tez wezme, po co sie meczyc. Porod mialam ciezki, obawiam sie, ze bez zzo nie urodzilabym naturalnie.
No mi tez sie troche rzeczy nie przydalo(np., pieluchy wielorazowe), troche tez uzawalam bo mialam, ale moglabym sie obejsc. Ciuszkow na 56 bylo mi malo.
Stary 2014-09-25, 16:11   #1419
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ooooo! naaaajs!

super kochana! oby zurek wyszedl i przestaw sie z godzinami snu kochana co by dnia jeszcze troche miec bo teraz szybko ciemno sie robi
chcialabym, tym bardziej ze za tydzien wracam do pracy. A samopoczuciecjak?
Stary 2014-09-25, 16:12   #1420
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Ja za zzo nawet moglabym zaplacic, zeby tylko bylo...
O tak ja tez
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
To już lepiej iść rodzić prywatnie i dadzą Ci bez łaski. Nie mówiąc o zupełnie innym traktowaniu.

Ja myslalam ale u nas kosztuje to 5900 i w sumie stwierdzilam ze zal, zwlaszcza zenie znalabym nikogo z lekarzy i nie wiem jak wyglada sprawa jak są komplikacje...:/ chyba wole zaplacic za znieczulenie i byc w szpitalu gdzie ratują matke i dziecko na miejscu...strasznie mnie to meczy bo nie wiem co robić
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 16:12   #1421
kordelka85
BAN stały

Cytat:
[

co do wyprawek to koszt nowej na dzień dzisiejszy musi być spory na pewno, ja pamiętam jak my robiliśmy zakupy to co miesiąc po trochu od 5/6miesiąca i kasa szła jak woda, plusem było to że u mnie w rodzinie jest zwyczaj że dziadkowie wózki kupują więc moi rodzice kupili nam wózek a to też spory koszt więc już było łatwiej.
.
Ja wydalam chyba 4-5 tys na wyprawke(bez wozka, bo kupili dziadkowie),ale kupowalam do rozmiaru 68 no i te nieszczesne pieluchy wielorazowe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 16:14   #1422
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
chcialabym, tym bardziej ze za tydzien wracam do pracy. A samopoczuciecjak?
dobrze, troszke brzuch pobolewa i wszystkiego sie odechciewa przez ta pogode

kciuki za powrot do pracy
Stary 2014-09-25, 16:18   #1423
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
ja mam opcję żeby rodzić i prowadzić ciążę w medicoverze ale musiałabym na wszystkie wizyty i badania jeździć do Warszawy do ośrodka a to ok 50km w jedną stronę i to mnie blokuje, po za tym koleżanka z firmy prowadziła tam ciąże i miała straszny problem z uzyskaniem zwolnienia i pracowała prawie do samego końca ciąży ale źle to w jej przypadku się skończyło niestety.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

kordelka ja dziś widziałam 2 pary u siebie ale rozmiar na oko 40/42
Naprawdecwcmedicoverze byl problem ze zwolnieniem? Myslalam, ze w takich miejscach dosetajesz je z marszu, w koncu placisz za te wiyty,
Ja nie mam juz najmniejszych watpliwosci ze cala ciaze bede prowadzic prwatnie, ctylkobqdania bedevrobic w sieciowkach. Tez myslalam o porodzie w medicover, wie ktos czy warto i jak to w praktyce wyglada? Wiecie, mysle E jakis tydzien przed terminem mozna by bylo umowic sie ostatecznie na wywolywańie porodu,albo by cie przetrzymali tam tydzien i juz. W koncu kosztuje to tyle forsy, ze nie yobrazam sobie traktowania z buta.
Szpital i z nfztu boje sie bardzo, dlatego przy nastepnej ciazy bede rozwazac ten Medicover. Podobno w olesnicy/ trzebnicy tez sa przyzwoite placowki medyczne do prywatnych porodowaleszzegolow nie znam.

Aa, i zrobilam sobie wckoncu paznokcie! Musze doprowadzic siecdo ladu bo sama siebie w lustrze strasze
Stary 2014-09-25, 16:22   #1424
gosiak0512
Zakorzenienie

kordelka ja pieluchy wielorazowe poznałam dopiero przy 2 dziecku i to tak jak miał z pół roku lub ciut więcej, kupiłam kilka na spróbowanie i jak dla mnie super sprawa. wyprawkę robiłam 56, 62, 68 ale 68 to już śladowe ilości, do tego łóżeczko, materacyk, 2 kpl pościeli, fotelik, mata, laktator, a to do wózka jeszcze kocyk a to śpiworek do spania i sie zebrało..

Stary 2014-09-25, 16:25   #1425
Agnieszakk
Raczkowanie

W ogole to mi dzisiaj zle
Dziewczyny, ja tak strasznie sie boje ze zwolnia mnie od razu po powrocie do pracy i wiecie, to wcale nie jest tak, ze bedzie nastepna praca, bo to moze dluzej zajac, a kredyt, rachunki, czynsz, i drugi kredyt, telefon msze zaplacic juuuz.
Boze, ze tez w Polsce tak jest ze bierzesz jedna hipoteke, drugi na urzadzenie mieszkania i normalnie uwiazany w pracy jestes bo jak nie to bank zmienia oprocentowańie na 16c(!) procent w skali roku, a jak ma sie kilkaset tysiecy to jest baaaaardzo duzo. A ja w pracy nawet nie mam kogo podpytac jakie nastroje
Eh, smutno mi dzisiaj.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
kordelka ja pieluchy wielorazowe poznałam dopiero przy 2 dziecku i to tak jak miał z pół roku lub ciut więcej, kupiłam kilka na spróbowanie i jak dla mnie super sprawa. wyprawkę robiłam 56, 62, 68 ale 68 to już śladowe ilości, do tego łóżeczko, materacyk, 2 kpl pościeli, fotelik, mata, laktator, a to do wózka jeszcze kocyk a to śpiworek do spania i sie zebrało..
Nie ograniam - dlaczego pieluchy jednorazowe sa super? Sa lepsze od pampersow? Powaznie?
Stary 2014-09-25, 16:30   #1426
Koperco
Zakorzenienie

jesli są jakies komplikacje przy porodzie nazwijmy to "prywatnym" to wiozą karetka do szpitala, tylko teraz pytanie czy zdążą..

Ja rodziłam "NFZ" i gdyby nie brak zzo to byłaby bajka. U mnie generalnie szybko poszło bo 3h i po sprawie tylko ten ból tak z 2,5h niefajny. teraz jakbym miała opcje zzo to bym wzięła tylko się boję że będzie tak że zapłacę i nie dostanę (a kasy nie zwrócą)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 16:31   #1427
gosiak0512
Zakorzenienie

Agnieszakk tak były problemy i nie jest to jedyny przypadek jaki znam niestety, też byłam w szoku, ale tam otwarcie mówią że ciąża to nie choroba, ok zgodzę się ale pod warunkiem że się siedzi na tyłku i ma się lekką prace (choć i przy takiej robocie ciężarnej może być niekomfortowo).
Ja pracuję na stacji paliw i nie polega to niestety tylko na staniu (staniu! nie mamy krzesła za kasami) na kasie i uśmiechaniu się.. są dostawy do rozwalenia i to nie małe, tankowanie gazu (choć już samoobsługa weszła to nie wszędzie), do tego sprzątanie podjazdu czyli wymiana worów, wody w podajnikach, sprzątanie kibli po kliencie który notorycznie nie trafia itp.. po za tym jest stres codziennie trafia się klient któremu coś nie poszło i wyładowuje się na takim sprzedawcy co to nic winien nie jest.. ale oni mówią że ciąża to nie choroba tyle że mnie jak pracodawca zwolni z moich zmianowych obowiązków to ktoś to za mnie niestety musi zrobić więc dla stacji najlepszym rozwiązaniem żeby taka dziewczyna poszła od razu na zwolnienie i chociaż tu nie robią z tym problemu..

Stary 2014-09-25, 16:32   #1428
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość

zazdroszcze roznego typu warsztarow.... u mnie w moim miescie nic takiego nie robia .......pozostaje jechac do wiekszego miasta
Ja jadę jutro na https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html z Tżetem, jak masz chęć możemy Cię zabrać
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 16:33   #1429
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole to mi dzisiaj zle
Dziewczyny, ja tak strasznie sie boje ze zwolnia mnie od razu po powrocie do pracy i wiecie, to wcale nie jest tak, ze bedzie nastepna praca, bo to moze dluzej zajac, a kredyt, rachunki, czynsz, i drugi kredyt, telefon msze zaplacic juuuz.
Boze, ze tez w Polsce tak jest ze bierzesz jedna hipoteke, drugi na urzadzenie mieszkania i normalnie uwiazany w pracy jestes bo jak nie to bank zmienia oprocentowańie na 16c(!) procent w skali roku, a jak ma sie kilkaset tysiecy to jest baaaaardzo duzo. A ja w pracy nawet nie mam kogo podpytac jakie nastroje
Eh, smutno mi dzisiaj.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Nie ograniam - dlaczego pieluchy jednorazowe sa super? Sa lepsze od pampersow? Powaznie?
kochana miejmy nadzieje ze jednak Cie nie zwolnia.. nie mysl o tym ;*
Stary 2014-09-25, 16:35   #1430
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Agnieszakk tak były problemy i nie jest to jedyny przypadek jaki znam niestety, też byłam w szoku, ale tam otwarcie mówią że ciąża to nie choroba, ok zgodzę się ale pod warunkiem że się siedzi na tyłku i ma się lekką prace (choć i przy takiej robocie ciężarnej może być niekomfortowo).
Ja pracuję na stacji paliw i nie polega to niestety tylko na staniu (staniu! nie mamy krzesła za kasami) na kasie i uśmiechaniu się.. są dostawy do rozwalenia i to nie małe, tankowanie gazu (choć już samoobsługa weszła to nie wszędzie), do tego sprzątanie podjazdu czyli wymiana worów, wody w podajnikach, sprzątanie kibli po kliencie który notorycznie nie trafia itp.. po za tym jest stres codziennie trafia się klient któremu coś nie poszło i wyładowuje się na takim sprzedawcy co to nic winien nie jest.. ale oni mówią że ciąża to nie choroba tyle że mnie jak pracodawca zwolni z moich zmianowych obowiązków to ktoś to za mnie niestety musi zrobić więc dla stacji najlepszym rozwiązaniem żeby taka dziewczyna poszła od razu na zwolnienie i chociaż tu nie robią z tym problemu..
Ja pracoalam na stacji i nie wyobrazam sobie tego w ciazy. Jedna dziewczyna zaciazyla to jej pracodawca od razu powiedzial,k zeby poszla na zwolnienie bo on jej nie jest w stanie zapewnic odpowiednich warunkow.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
No mi nie pasowala i bez pieluch bylo ogrom prania
Stary 2014-09-25, 16:37   #1431
gosiak0512
Zakorzenienie

Agnieszakk a jaką masz umowę? Dlaczego mieliby Cię zwolnić?
Co do pieluch to generalnie kwestia ochrony środowiska przy małym dziecku całymi worami pampersy się wynosi a jak wiadomo to się masakrycznie długo ,a tu wrzucasz do pralki ,suszysz i gotowe, po za tym pielucha rośnie razem z dzieckiem regulujesz to napkami więc na długo starcza, wydaje mi się też że lepszy przewiew powietrza jest przy tyłku bo to sam materiał

Stary 2014-09-25, 16:37   #1432
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
to takie zabobony sa ze nie kapiemy sie jak jestesmy chorzy
to w ogole pogarsza samopoczucie i nie sluzy zdrowieniu

Cytat:
dokłanie tak jak Sonia mówi.
Lekarka mojego dziecka za każdym razem powtarza, że o ile dziecko nie przelewa się przez ręce to nawet z gorączką kąpać, kąpać i jeszcze raz kąpać!! A potem w tempie ekspresowym do wyra

Cytat:
oczywiscie ze sie kapiemy
tylko chodzimy od razu po tym do lozka, nie wietrzymy sie. i kap sie wieczorem, rano absolutnie nie.
Dzieki za odpowiedzi.
Bylam w aptece i kupiłam prenalen i masc majerankowa. Nie wiem czy nie isc jutro do lekarza bo mnie prawa zatoka jakby boli. Jak do jutra nie przejdzie to idę. Wieczorem zrobie sobie inhalacje woda z sola. Teraz siedzę u teściowej bo mąż okno wymienia i bym zmarzla :-(
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 16:40   #1433
gosiak0512
Zakorzenienie

kordelka ja pracuję od 2006 na stacji i pierwsza ciąża przez robotę była zagrożonai powiedziałam nigdy więcej, drugą jak tylko potwierdziłam poszłam na zwolnienie i teraz tak samo. U nas każda jedna od razu na zwolnie idzie a jak ma za tym problem na początku to kierowniczka prosi o podjęcie urlopu bo wiadomo jeżeli którejś by się coś stało to ona może za to beknąć..
co do pieluch wiadomo jednym podchodzi innym nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 16:44   #1434
soniuska
Zakorzenienie

Blackberry prosze jak najwiecej siedziec w domku! i lekarz to nie jest zly pomysl

my musimy wyregulowac okna na zime..
Stary 2014-09-25, 16:49   #1435
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pieluch to generalnie kwestia ochrony środowiska przy małym dziecku całymi worami pampersy się wynosi a jak wiadomo to się masakrycznie długo ,a tu wrzucasz do pralki ,suszysz i gotowe, po za tym pielucha rośnie razem z dzieckiem regulujesz to napkami więc na długo starcza, wydaje mi się też że lepszy przewiew powietrza jest przy tyłku bo to sam materiał
ooo nie jestem jedyną, która będzie używać wielorazówek

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 16:57   #1436
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flightlessbird Pokaż wiadomość
ooo nie jestem jedyną, która będzie używać wielorazówek
:d

Stary 2014-09-25, 17:01   #1437
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Tylko dziewczyny, nie nakupujcie za duzo tych pieluch, bo jak wam sie odwidzi to szkoda kasy.Jak cos pozniej dokupiciue.
Ja bylam bardzi na nie nakrecona i nic z tego nie wyszlo.

P.S.Mi ta regulowana pielucha byla za wielka na noworodka.
Stary 2014-09-25, 17:03   #1438
soniuska
Zakorzenienie

Ja bede uzywac jednorazowek. chyba za wygodna jestem..:/
mysle ze i tak bede miala duzo pracy i niewiadomej przy 1 dziecku i takie pieluchy tylko by mnie szybko wykonczyly
Stary 2014-09-25, 17:06   #1439
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ja bede uzywac jednorazowek. chyba za wygodna jestem..:/
mysle ze i tak bede miala duzo pracy i niewiadomej przy 1 dziecku i takie pieluchy tylko by mnie szybko wykonczyly
Wiesz ja na poczatkumiala ciezkie przejscia z karmieniem i jeszcze synka orzyguska i do tego jakby te wielorazowki dolozyc to bym musialabym pralnie i suszarnie otworzyc.
Stary 2014-09-25, 17:07   #1440
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
jesli są jakies komplikacje przy porodzie nazwijmy to "prywatnym" to wiozą karetka do szpitala, tylko teraz pytanie czy zdążą..

Ja rodziłam "NFZ" i gdyby nie brak zzo to byłaby bajka. U mnie generalnie szybko poszło bo 3h i po sprawie tylko ten ból tak z 2,5h niefajny. teraz jakbym miała opcje zzo to bym wzięła tylko się boję że będzie tak że zapłacę i nie dostanę (a kasy nie zwrócą)
Wydaje mi sie, ze jak zaplacisz to nie maja podstaw, zeby ci zzo nie dac. Moze poczytaj gdzie jest to znieczulenie w standardzie porodu. Wiem, ze w warszawie dostajesz w jednym szpialuna zyczenie. A porod w 3h? Bajka jak dla mnie jezeli skurcze przy porodzie i poronieniu sa podobne, to ja chce znieczulenie juz w 8 miesiacu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości