Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 11:53   #1381
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
C
Dziewczyny, które już mają dzieci - miałyście podczas porodu znieczulenie zewnątrzoponowe?
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:58   #1382
gosiak0512
Zakorzenienie

hej dziewczyny
wykorzystałam obecność męża w rodu i pojechałam rano do miasta bo moje książki dziś wychodzą co seriami czytam :P ponad to skoczyłam na ciuchy i kupiłam chłopakom 2 pary spodni fajowych ale na lato i 3 pajace dla bąbla

niezawsze to nie mogli zadzwonić i powiedzieć żebyś na darmo nie jechała ;/

ja mam usg jutro na 15.30

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

lekkoatletka ja nie miałam znieczulenia.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:59   #1383
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam gdzieś, że fale usg mogą być slyszane przez dziecko jako piszczący dźwięk i ono się odwraca, żeby mu w uszy nie piszczało

No właśnie, ja myślałam, że mam malutki brzuszek (taki, że nikt by się nie skumał, że to ciąża) i że jeszcze wiele tygodni do kupowania ubrań, a jak wczoraj włożyłam swoje dżinsy i mnie cały dzień cisnęło strasznie i musiałam chodzić po tym zimnie z rozpiętymi spodniami to pognałam do sklepu.
Najgorzej, że mam psychiczny opór przed ciuchami z secondhandu i po obcych (od dzieciństwa nie lubiłam ubrań po kimś, nawet po kuzynkach).. i wszystko kupuję nowe.

kurde no, może jeszcze do wieczora Cię zawołają?

Super prezent

Ja wczoraj pierwszy raz - po myciu zębów, bo jak myję zęby to mam odruch od wody i pasty jak są tak blisko gardła..

Dziewczyny, które już mają dzieci - miałyście podczas porodu znieczulenie zewnątrzoponowe?
hehe ja od dawna juz sie w portki nie mieszcze;p tylko jedne mi pasuja;o
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:04   #1384
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam gdzieś, że fale usg mogą być slyszane przez dziecko jako piszczący dźwięk i ono się odwraca, żeby mu w uszy nie piszczało
no to naszemu malenstwu musialo sie to podobac bo nadstawialo glowke

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:20   #1385
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
wykorzystałam obecność męża w rodu i pojechałam rano do miasta bo moje książki dziś wychodzą co seriami czytam :P ponad to skoczyłam na ciuchy i kupiłam chłopakom 2 pary spodni fajowych ale na lato i 3 pajace dla bąbla

niezawsze to nie mogli zadzwonić i powiedzieć żebyś na darmo nie jechała ;/

ja mam usg jutro na 15.30

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

lekkoatletka ja nie miałam znieczulenia.
A ja na 15:50 mam jutro
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:22   #1386
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
to prawie razem mamy

Stary 2014-09-25, 12:24   #1387
anastazja_a
Raczkowanie

lekkoatletka - no właśnie, może dlatego sie tak odwróciło i jeszcze tak ruszało, a to spryciaz tylko patrzy jaby sobie dogodzić...będzie gwiazdorem jak nic
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 12:31   #1388
czajelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
biedna
ja zjadlam tarte z budyniem i jezynami
wczoraj kupilismy :P

ale pewnie ja wroce z dworu z psiakiem to wezme dokladke i juz nie bedzie ;P
chyba zamawiam ta poduszke http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-k...577385040.html
Ja mam bardzo podobna i juz z niej korzystam dobre 3 tygodnie... ja staram sie spac na lewym boku ale musze miec cos włożone pomiędzy nogi z tego wzgledu ze strasznie naciska mi pecherz i co kilkacsekund moge isc siku, i ten rogal jest moim zbawieniem

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
dzien dobry witamy sie z rana po sniadanku jeszcze was nie czytalam, zaraz to zrobie, najpierw chcialam sie przytitac. mam dla was kolejne warsztaty: http://planeta-dziecko.pl/ nawet sa w moim nie duzym miescie! a ze tz ma wtedy wolne to zapisuje nas zernijcie, mysle ze was zainteresuje, szczegolnie te ktore juz sie zapisaly na m.in mamo to ja.
buziaki dla wszystkich mamusiek!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

kciukasy za wizyte
zazdroszcze roznego typu warsztarow.... u mnie w moim miescie nic takiego nie robia .......pozostaje jechac do wiekszego miasta

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:33   #1389
rybcia2309
Wtajemniczenie

Aaa i ja rodzilam bez znieczulenia, teraz marzę o znieczuleniu
Stary 2014-09-25, 12:39   #1390
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
to prawie razem mamy

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo podobna i juz z niej korzystam dobre 3 tygodnie... ja staram sie spac na lewym boku ale musze miec cos włożone pomiędzy nogi z tego wzgledu ze strasznie naciska mi pecherz i co kilkacsekund moge isc siku, i ten rogal jest moim zbawieniem

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

zazdroszcze roznego typu warsztarow.... u mnie w moim miescie nic takiego nie robia .......pozostaje jechac do wiekszego miasta
dzieki kochana na pewno zamowie;p
Stary 2014-09-25, 13:00   #1391
rybcia2309
Wtajemniczenie

Który to tydzien u ciebie u mnie koniec 12 choc wedlug usg to koniec 13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 13:11   #1392
Koperco
Zakorzenienie

ja rodziłam bez znieczulenia

sonia Ty szamanka jesteś jakaś!-faktycznie mieszcze się jeszcze w płaszcz, więc póki co spokój Ja właśnie wyjęłam nawet zminowe kurtki bo u nas leje i ziiimno
U mnie dzieciaki będą miały wspólny pokój (Młody będzie musiał się podzielić)

Sylwia dzięki za linka do warsztatów - wyjątkowo nie ma trójmiasta, a do Bydgoszczy za daleko..
rosario no to super z tymi fantami, zawsze to miłe
niezawsze tak to jest, zamiast zadzwonić że coś nie tak to w dupie mają pacjentów.

co do wyprawki: ja sporo rzeczy mam ale nawet nie wiem jakie bo już nie pamiętam:P Wiem że te najmniejsze mam poodawane, ale wiem też że do mnie wrócą jakoś w pobliżu porodu. Będę musiała kupić matę, bujaczek, jakiś przewijak sensowny (bo tu bedzie problem) i kilka innych rzeczy.. Ale zdaję sobie sprawę że kupowanie wszystkiego nowego to masakra jakaś. Może jakieś komisy? Ja wyczaiłam u siebie niedawno taki całkiem konkretny i powiem szczerze że wole kupić tam i pomęczyć się z wypraniem niż kupić nowe (pomijam smoczki itp.).
Wózek:ja niby mam, ale Młode będzie już 3 dzieckiem w nim (teraz pożyczony kumpeli) i trochę jest rozklekotany,duży nawet po złożeniu i ma stare rozwiązania techniczne. Inny (używany) by się przydał ale za chiny ludowe nie mogę przekonać do tego TŻ. Chyba będę musiała go postawić przed faktem dokonanym i spróbować sprzedać ten co ma kumpela

Ja właśnie robie pomidorówkę i na drugie danie nie wiem co:/

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

aa i byłam w lumpku, dziś dostawa była-jakaś masakra NIC nie było dla ciężarnych ani małych dzieciaczków - byłam pierwszy raz i słaby ten lumpek. Trezba będzie szukac innego..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 13:18   #1393
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja rodziłam bez znieczulenia

sonia Ty szamanka jesteś jakaś!-faktycznie mieszcze się jeszcze w płaszcz, więc póki co spokój Ja właśnie wyjęłam nawet zminowe kurtki bo u nas leje i ziiimno
U mnie dzieciaki będą miały wspólny pokój (Młody będzie musiał się podzielić)

Sylwia dzięki za linka do warsztatów - wyjątkowo nie ma trójmiasta, a do Bydgoszczy za daleko..
rosario no to super z tymi fantami, zawsze to miłe
niezawsze tak to jest, zamiast zadzwonić że coś nie tak to w dupie mają pacjentów.

co do wyprawki: ja sporo rzeczy mam ale nawet nie wiem jakie bo już nie pamiętam:P Wiem że te najmniejsze mam poodawane, ale wiem też że do mnie wrócą jakoś w pobliżu porodu. Będę musiała kupić matę, bujaczek, jakiś przewijak sensowny (bo tu bedzie problem) i kilka innych rzeczy.. Ale zdaję sobie sprawę że kupowanie wszystkiego nowego to masakra jakaś. Może jakieś komisy? Ja wyczaiłam u siebie niedawno taki całkiem konkretny i powiem szczerze że wole kupić tam i pomęczyć się z wypraniem niż kupić nowe (pomijam smoczki itp.).
Wózek:ja niby mam, ale Młode będzie już 3 dzieckiem w nim (teraz pożyczony kumpeli) i trochę jest rozklekotany,duży nawet po złożeniu i ma stare rozwiązania techniczne. Inny (używany) by się przydał ale za chiny ludowe nie mogę przekonać do tego TŻ. Chyba będę musiała go postawić przed faktem dokonanym i spróbować sprzedać ten co ma kumpela

Ja właśnie robie pomidorówkę i na drugie danie nie wiem co:/

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

aa i byłam w lumpku, dziś dostawa była-jakaś masakra NIC nie było dla ciężarnych ani małych dzieciaczków - byłam pierwszy raz i słaby ten lumpek. Trezba będzie szukac innego..
to dobrze ze dobry wciaz;*
kochana no ja jstem przerazona bo kasa topnieje..a wciaz czlowiek nic nie ma ;/ to straszne.. ;(
i super ze masz sile ganiac po lumpku, ja to w ogole z obrebu osiedla sie nie ruszam
Stary 2014-09-25, 13:18   #1394
blackberry89
Zakorzenienie

Jejku mogłoby mi przejść to przeziębienie. Martwię sie ze to szkodzi dzidzi :-( dziewczyny a kapiecie sie jak jesteście chore? Mama na mnie krzyczy ze sie gorzej pochoruje po kąpieli ale musze Kurde, nie mogę taka smierdzaca chodzić...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 13:19   #1395
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Jejku mogłoby mi przejść to przeziębienie. Martwię sie ze to szkodzi dzidzi :-( dziewczyny a kapiecie sie jak jesteście chore? Mama na mnie krzyczy ze sie gorzej pochoruje po kąpieli ale musze Kurde, nie mogę taka smierdzaca chodzić...
oczywiscie ze sie kapiemy
tylko chodzimy od razu po tym do lozka, nie wietrzymy sie. i kap sie wieczorem, rano absolutnie nie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 13:29   #1396
Koperco
Zakorzenienie

dokłanie tak jak Sonia mówi.
Lekarka mojego dziecka za każdym razem powtarza, że o ile dziecko nie przelewa się przez ręce to nawet z gorączką kąpać, kąpać i jeszcze raz kąpać!! A potem w tempie ekspresowym do wyra
Stary 2014-09-25, 13:30   #1397
soniuska
Zakorzenienie

to takie zabobony sa ze nie kapiemy sie jak jestesmy chorzy
to w ogole pogarsza samopoczucie i nie sluzy zdrowieniu
Stary 2014-09-25, 13:30   #1398
malinka1984
Zakorzenienie

Hejka.
Ja nadaje z kliniki.Za pół godziny wizyta.Powiem Wam jak patrze na te pary siedzące na krzesełkach to przypominają mi się Nasze wizyty,emocje i cała procedura.Mam nadzieję że tym parą uda się jak Nam.
Dzwonili z przychodni że jest juz wynik testu PAPPA i jest prawidłowy ;uff
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 13:35   #1399
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Hejka.
Ja nadaje z kliniki.Za pół godziny wizyta.Powiem Wam jak patrze na te pary siedzące na krzesełkach to przypominają mi się Nasze wizyty,emocje i cała procedura.Mam nadzieję że tym parą uda się jak Nam.
to super!!

Ja wczoraj na tych warsztatach trochę się uśmiechałam, jak były pary i tatusiowie tacy przejęci - pytali o każdą pierdołę - widać że pierwsze dziecko. To takie słodkie było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 13:35   #1400
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Ja w czasie porodu prosiłam o zzo ale najpierw było rzekomo za wcześnie, a 5 min później za późno :P Dodam, że szpital, w którym rodziłam jest wyróżniony na mapie Polski jako szpital "bez bólu". Pitu pitu nie znam ani jednej osoby, której udało się to znieczulenie uzyskać Koniec końców skończyło się u mnie na znieczuleniu do cc, ale... niekompletnym, gdyż nie miałam poprzedzającego go znieczulenia miejscowego, którym w przypadku cc znieczulają najpierw miejsce wkłucia. U mnie już cytuję: "nie było na to czasu"...

Cytat:
Widzę, że ruszył temat wyprawkowy Ehh tym razem oddycham z ulgą bo mam wszystko! No poza tym oczywiście co się zużyło typu jakieś flanelowe pieluchy czy body. Chociaż pajace i body w rozmiarze 56 mam nowiutkie i nieużywane gdyż córka urodziła się jako 60-tka i mniejszy rozmiar ni huhu nie pasował tak więc liczę, że może tym radem się przydadzą Najśmieszniejsze jest to, że przygotowując się do narodzin córki nakupowałam wszystkiego na zapas i tym sposobem zostałam z całym zastępem smoczków i butelek, które nigdy nie doczekały się użycia, gdyż Hania w ogóle nie akceptowała tej formy żywienia, a pierwsze mm jakiego używaliśmy miało nr 3
Stary 2014-09-25, 13:36   #1401
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
No jak sie nie kapac? Prysznic i juz szybki.

Zzo mialam i polecam, po co sie meczyc

rogala mam juz od dawna super sprawa.

Kurcze nic nie jadlam ide do ikei na salatke, bo tylko na to mam chec

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 13:47   #1402
soniuska
Zakorzenienie

Malinka super!!!

Maddy hahaha niezle.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Niezawsze a ja ciagle cos podjadam
Stary 2014-09-25, 13:47   #1403
soniuska
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1411649260388.jpg (58,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1411649271346.jpg (53,5 KB, 36 załadowań)
Stary 2014-09-25, 14:12   #1404
cashmere
Zakorzenienie

Witam!

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Też chcę kupić podobną!

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Witam dzisiaj mdłościowo :/ byłam na krwi i za toxo zapłaciłam 22 zł. Potem poszłam na wymaz i pani zaprosiła mnie na spotkanie dotyczące żywienia kobiet w ciąży dostałam kalendarz duży jakieś magnesy na lodówkę z różnymi dobrymi radami karteczki do robienia listy zakupów podzielone na nabiał ryby mięso itp. Itd. I książkę na temat odżywiania i aktywności fizycznej w ciąży
Ale fajnie że dostałaś tyle gratisów No i cena za toxo przyjemna

Cytat:
Hejka.
Super że wynik ok

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kurcze nic nie jadlam ide do ikei na salatke, bo tylko na to mam chec
Jeju jak Ci zazdroszczę że masz blisko, bo tak wnioskuje skoro wybierasz się na sałatkę U mnie w mieście nie ma a ja tak kocham Ikea!

U mnie dziś na obiad zupa jarzynowa i zrobiłam pierwszy raz pieczeń rzymską
Co do wyprawki mam nadzieję że dostanę ciuszki w rodzinie. U siostry ciotecznej są dwie córeczki, a u kuzyna synek, więc coś przypasuje Mam nadzieję że jakieś bujaczki, maty itp. też się uda od nich pożyczyć/odkupić. Za to musimy wszystko kupić do pokoiku maleństwa typu łóżeczko, przewijak, jakąś szafę, komodę itp. I tu właśnie bym chciała zrobić z mężęm wyprwawę do Ikea A przy okazji kupić też jakieś drobiazgi.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 14:15   #1405
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Witam!

Też chcę kupić podobną!

Ale fajnie że dostałaś tyle gratisów No i cena za toxo przyjemna

Super że wynik ok

Jeju jak Ci zazdroszczę że masz blisko, bo tak wnioskuje skoro wybierasz się na sałatkę U mnie w mieście nie ma a ja tak kocham Ikea!

U mnie dziś na obiad zupa jarzynowa i zrobiłam pierwszy raz pieczeń rzymską
Co do wyprawki mam nadzieję że dostanę ciuszki w rodzinie. U siostry ciotecznej są dwie córeczki, a u kuzyna synek, więc coś przypasuje Mam nadzieję że jakieś bujaczki, maty itp. też się uda od nich pożyczyć/odkupić. Za to musimy wszystko kupić do pokoiku maleństwa typu łóżeczko, przewijak, jakąś szafę, komodę itp. I tu właśnie bym chciała zrobić z mężęm wyprwawę do Ikea A przy okazji kupić też jakieś drobiazgi.
noo jak fajnie,ze tez u mnie nie ma malych dzidziolkow w rodzinie
jest strasznie zimno i pada :/
Stary 2014-09-25, 14:27   #1406
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki za zdrowienie. Jak bedziesz miec cieplo w lazience to szybciutko mozna sie wykapac i pod koldre siup.

Cytat:
Hejka.
Super

Bo w tym wczorajszym szpitalu nie ma znieczulenia i nie wiem czy szukac innego miejsca.. ale wszystko daleko..
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 14:36   #1407
gosiak0512
Zakorzenienie

malinka super wieści

soniuska ładny brzuszek

ja przekopałam kartony na strychu i sprawdziłam co mam z wyprawki bo przypomniało mi się że trochę rzeczy sprzedałam i będzie trzeba dokupić.. ogółem źle nie jest w rozmiarze 9-12 zaczyna mi się rewolucja w wycierania dywanu i w tym rozmiarze będzie trzeba więcej dokupić no i dalej oczywiście. A tak bodziaków, śpiochów, pajaców do 74cm symbolicznie po dokupuję żeby też coś nowego było czy na wyjście czy do lekarza. No i kombi na zimę bo oddałam braciakowi i na pewno do mnie już nie wróci niestety choć miło by było. Wózek mamy, fotelik się nie nadaje więc do kupienia, leżaczek mam w super stanie, mata edukacyjna do kupienia bo stara się nie nadaje, pościeli mam 4 komplety więc raczej starczy, łóżeczko też jest. Przewijak nakładany na łóżeczko do kupienia, no i pieluch wielorazowych więcej kupię żebym miała w zapasie.

co do wyprawek to koszt nowej na dzień dzisiejszy musi być spory na pewno, ja pamiętam jak my robiliśmy zakupy to co miesiąc po trochu od 5/6miesiąca i kasa szła jak woda, plusem było to że u mnie w rodzinie jest zwyczaj że dziadkowie wózki kupują więc moi rodzice kupili nam wózek a to też spory koszt więc już było łatwiej.

nie wiem jak u was w zakładach pracy, ale u mnie jest ubezpieczenie grupowe w pzu do którego należymy z mężem i za urodzenie dziecka jest świadczenie wypłacane i fajnie można sobie wyprawkę podratować czymś takim więc jak macie coś takiego w pracy ale nie należycie to dowiedzcie się bo u mnie przełom stycznia/lutego dla nowych członków nie ma tej tak zwanej karencji więc wpłacając tylko 3/4 składki można fajną kasę odebrać po urodzeniu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 14:56   #1408
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Ja w czasie porodu prosiłam o zzo ale najpierw było rzekomo za wcześnie, a 5 min później za późno :P Dodam, że szpital, w którym rodziłam jest wyróżniony na mapie Polski jako szpital "bez bólu". Pitu pitu nie znam ani jednej osoby, której udało się to znieczulenie uzyskać Koniec końców skończyło się u mnie na znieczuleniu do cc, ale... niekompletnym, gdyż nie miałam poprzedzającego go znieczulenia miejscowego, którym w przypadku cc znieczulają najpierw miejsce wkłucia. U mnie już cytuję: "nie było na to czasu"...

:
oo u mnie też. Najpierw było za wcześnie a potem już za późno (jakies 5min póżniej). Generalnie jak nie zapłacisz ok 500zł to nie dostaniesz(u mnie w mieście przynajmniej) takie realia...:/
Stary 2014-09-25, 15:10   #1409
gosiak0512
Zakorzenienie

koperco w większości szpitali chyba trzeba za to płacić a to ponoć nielegalne.. jak rodziłam w 2008 i byłam też na forum dzieciakowych to dziewczyny płaciły za to a za jakiś czas okazało się, że to nielegalne brać kasę za to i dziewczyny się odwoływały i zwrot kasy dostawały.

Stary 2014-09-25, 15:13   #1410
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
oo u mnie też. Najpierw było za wcześnie a potem już za późno (jakies 5min póżniej). Generalnie jak nie zapłacisz ok 500zł to nie dostaniesz(u mnie w mieście przynajmniej) takie realia...:/
Właśnie dlatego uważam, że powinien być oficjalny cennik wtedy wszystko jasne i przejrzyste. A nie reklama na całe województwo, że w tym szpitalu dajemy na nfz zzo a jak przyjdzie co do czego to nie ma takiej możliwości nawet płatnie bo to statystyki do nfz zaburza. To jest chore! Już nie rozwodząc się nad tym, że to oszustwo względem pacjenta.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości