![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() jaaa, juz ostatnia wizyta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dzisiaj juz wg pomiarow glowka idelanie do wieku ciazy ,brzuszek o 1 tydz. do przodu (ostatnio caly czas bylo o 2 .tyg.) ale kosc udowa o 2 tyg. - jak to powiedzial typowa budowa dziewczynek ze maja dlugie nogi ![]() po zaswiadczenie dopiero po porodzie
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-09-22 o 15:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
no wiadomo, ja to bym chciala max 3800g , bo corcia miala 3600g i ciezko bylo
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- no i kolejna mama pazdziernikowa tuli swojego maluszka.....w 36tc urodzila, strach sie bac ![]()
#1415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to ostatnia wizyta? że już? ![]() gratuluję wszystkich wizyt! dobrze, ze napisalyscie smsy do esti i silessiany,pewnie się zdziwiły i ucieszyly ... no nie sposób Was nadrobić! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do ubranek do szpitala ( o to chyba Gonia pytala ) to ja wezme 56 rozmiar.. tylko nie wiem, ile czego... myslalam o 3 pajacach plus 3 body, ewentualnie 2 śpiochy? i skarpetki i niedrapki. i czapeczki ze dwie obowiązkowo ![]() i oczywiście pod koniec tygodnia się sprobuje spakować do szpitala, jak obiecywałam .... kolezanka podrzucila mi swietny pomysl, żeby spakować 3 ale nieduze torby. jedna dla niej na porodowke, druga dla dzieciaczka, trzecia na wyjście. u mnie nie wypali pomysl, choć mi się podoba, ale to dlatego ze nie mam 3 toreb małych sportowych jakiś... w biedrze tez bylam dziś i kupiłam pudlo Dady ale 3 rozmiar ( od 4 do chyba 9 kg ), wychodzi jedna pielucha za 39gr. mniejszych nie było, 3ek zostały dwa pudla, wiec tez się rozeszly, sporo było 5... podsumowując mam 2 opakowania pampersow zielonych rozmiar 1, jedno opakowanie pampersow premium care 1 rozmiar, jedno opakowanie premium care pampers 2 rozmiar, i teraz jedno opakowanie dada rozmiar 3. pisalyscie chyba o wanienkach, ja chciałam zwykla taka 100cm-104cm, i chce dokupić leżaczek, który będzie można wyjmować, myślicie, ze to zbędny zakup? nie chce się wpedzac w koszta, TZ mnie namawia, ze latwiej mu będzie w lezaczkiem w wanience... u mnie wizyta w następnym tygodniu w czwartek 2.10. i wiem, ze ktoras wtedy wizytuje razem ze mna ![]() ![]() co do staran...to u nas to trochę przewrotnie było.. w ubiegłym roku mieslimy wiele utarczek z TZ, z reszta pech nas nie omijal, a to pogrzeby, a to choroby, a to nawet chwilowe rozstanie. jakos w wakacje zadecydowaliśmy, ze nie warto klocic się, skoro wówczas 6 lat za nami było. potem dowiedziałam się o PCO, moje cykle trwaly 50-70 dni, zadecydowaliśmy, ze teraz albo nigdy czas na dziecko, o ile się uda. brałam metformax na wywolanie owulacji, mimo ze to lek dla cukrzykow. i udało się po ok 8 miesiącach bez zabezpieczen, od grudnia na powazanie brac metformax, ze nie zapominałam o nim i sciagnelam sobie kalendarzyk owulacji, choć wiadomo było, ze u mnie niekoniecznie się sprawdzi. i oto 9 marca zrobiłam test i na nim widniały dwie kreski, 10 marca pojechaliśmy jeszcze zrobić bete ![]() ![]() niektórzy pomysla, ze dziecko miało być rozwiązaniem problemów, ale to po prostu przelamalo zla passe ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
teraz bede odliczac do nastepnej wizyty a potem do porodu......masakra ze to juz lada moment, nawet dzisiaj malzowi mowilam ze za miesiac to bede srac w galoty
![]()
#1417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz ja odliczam do mojej wizyty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
czekoladka dobrze, że wszystko w porządku
![]() dziewczyny czy Wam też nie działa aplikacja wizażowa na telefon? wcale nie mogę jej uruchomić...już odinstalowałam, zainstalowałam raz jeszcze i ![]()
#1419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
paulina, Gonia Wasze historie doprowadzaja do lez!
![]() Ja ciągle w szpitalu. Tak mnie dzisiaj w☠☠☠☠ili że szok. Polska służba zdrowia to jednak jeden wielki burdel. Jakby co wylałam żale na blogu, w podpisie. Idę coś zjeść... I nie wiem co jeszcze będę tu robić. Manieczka, u mnie też wizaż na tel coś szwankuje. Ale macie już duże dzieciaczki! Ja mimo pobytu w szpitalu dalej nie wiem czy moja rozwija się w dobrym tempie czy jak... Ale wiadome jest to, że za miesiąc na bank któraś z nas już się rozpakuje ![]()
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za Was kciuki ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
Sweet, biedna jesteś, a jacy lekarze cię badają? Ginekolog i ktoś jeszcze? Takie dziwne to
![]() Czekoladko,Fiorella, Rosalie, gratuluję wizyt, dobrze słyszeć, ze dzieciaczki całe i zdrowe Rosalie, a na jakim etapie leczenia jest twoja mama? Jest już w domu? Moze nie będzie tak źle i jak tylko dzieciątko podrośnie, będziecie się mogli do niej wybrać, jakby zima była łagodna, to moze zaraz po owym Roku? Teraz ludzie podróżują z maleństwami ![]() Ja mam wizytę 29.09, ale pewnie potem też następna niedługo, ze względu na szyjkę. Do szpitala wezmę ubranka 56, z 3 komplety,czapeczkę, skarpetki, rożek. Ubrania na wyjście przygotuję w umówionym z TŻ miejscem i przywiezie jak bedzie nas odbierał. Mam kilka mniejszych ciuszków koło 50 i trochę większych, wiec jakby nie pasowały te 56 to TZ doniesie, znajdzie jak będzie taka potrzeba. Miałam GBS robiony w 32 tygodniu, ale to przed założeniem pessara.
#1423 |
Zadomowienie
|
Ja nawet nie wiem kto mnie bada bo się nie przedstawiają. Chyba ginekolodzy ale ginekologicznie tylko przy przyjęciu. A niby taki fajny szpital. .. teraz boję się tu rodzic
#1424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak byłam w 21 tyg ze skurczami i ze skracającą szyjką też było identycznie. Gratulacje udanych wizyt! I zostało 60 dni do porodu, a ja wykonałam norme gin czyli "spróbuj wytrzymać chociaż do 32 tyg!" ![]()
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Sweet będzie dobrze, nie martw się!
![]() Aleaa ważne, ze wytrzymalas i teraz już z gorki będzie, kolejny tydzień za tygodniem może minac spokojnie! ![]()
![]() |
#1427 |
Wtajemniczenie
|
Rety dziewczyny, dzisiaj chyba przesadziłam ze sprzataniem... kręgosłup mi wysiadł, leżę i nie mogę wstać, mąż poszedł na nockę, dzieci nie mogą mnie podnieść
![]()
#1428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Rozeznanie
|
Kasia a ja Cie podziwiam... nie odwazylabym sie chyba przemaczec i narzucac sobie takiego tempa przy dzieciach bedac sama jako os dorosla w domu...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
Kasia - to" pojechałaś po bandzie "
![]() Mi tak żebra rozpiera że zaraz się popłacze ![]()
#1431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I podobno w ciąży nie można się denerwować... a sama służba zdrowia do tego Cię doprowadza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
oj Kasia, Kasia
![]() chociaż z doświadczenia dzisiejszego, to tez sprzatalam ino raz ![]() ![]() ale mnie dziś ciagnie do slodkosci, a to wszystko przez to, ze wszyscy w kolo jedza ![]() ![]()
![]() |
#1433 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi dzisiaj gin pobral a w laboratorium babka powiedziala ze za szybko , no to jej mowie ze to lekarz pobieral to chyba wie czy dobrze robi i juz nic nie powiedziala Cytat:
![]() jutro masz tylko lezec ![]()
![]() |
#1434 |
Wtajemniczenie
|
Co się dzieje z tą aplikacją wizażu?? Takiego posta wysmarowałam i mi wcięło wrrrr
#1435 |
Rozeznanie
|
Czekoladka -gratuluje udanej wizyty
![]() JESTEM PO WIZYCIE .. dziś kończę 33 tydzień i.... szyjka zamknięta i się nie skraca Waga się mieści idealnie w krzywej - 1900g ![]() (przy porodzie będzie między 3200-3500) Synek numer wywinął i zmienił położenie na pośladkowe !!! SZOK..jeszcze wczoraj czułam kolkę na dole... tak więc na obecną chwilę... wskazania na CC ...a ja już wszystko sobie w głowie poukładałam na sn.. do tego gin zaniepokoiła się moim baaardzo niskim ciśnieniem 80/40 3 tygodnie temu miałam również bardzo niskie powiedziałam jej że mój jedyny problem teraz to taki, że nie mogę pełnego oddechu złapać.. przejdę sie 10 kroków i mam zadyszkę !! któraś też z Was tak ma?? ![]() ![]() (nigdy z tym problemów nie miałam... normalnie jestem wysportowaną osobą, nie jestem otyła - 55 kg przy wzroście 170cm to jest to okey teraz ważę 70 kg (więc w ciąży 15 kg mi przybyło) mam iść do rodzinnego... i badać serducho.. gin powiedziała, że w ciąży nasz organizm jest obciążony... i te słabsze organy naszego organizmu..teraz mogą się ujawnić... co o tym myślicie? któraś ma też teraz problemy z oddychaniem..duszno jej.... powietrza brakuje ? raz nawet prawie zasłabłam... ![]() ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-22 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() A z mamą, bądź dobrej myśli. Wierzę, że wszystko potoczy się dobrze ![]() niezła sytuacja z tymi badaniami ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to Ci synuś naprawdę numer wywinął mam nadziej, że mój się już nie kręci. Mi często jest duszno, ale myślałam, że to dlatego, że mam bardzo mały brzuch synuś już duży to mnie ciśnie. Zadyszkę też mam, ale muszę leżeć, więc jak już się ruszę to organizm protestuje. Kasia Ty się oszczędzaj!
![]() |
#1438 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierzę głęboko, że dziadkowie gdzieś tam w niebie cieszą się z prawnucząt w drodze ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
kolejna ?? wow... muszę zajrzeć na ich wątek ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() chyba, że dziewczyny które planują rodzić na Raciborskiej lub u Bonifratrów już wiecie, to proszę o podpowiedź ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do oddychania, ja tak czasem mam nawet, że idąc nie mogę rozmawiać, bo mam zadyszkę.... nie non stop, ale co kilka dni się zdarza, a przez kilka dni z rzędu miałam ostatnio wieczorami problem z oddychaniem, ale to ewidentnie był ucisk małej na przeponę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.