Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 09:59   #1411
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Też tak mam, jak nie mogę i wiem, że dłużej nie zrobię piję siemię lniane. Kupiłam całe ziarenka i zmieliłam w domu blenderem (tak zostaje w nich więcej oleju, niż w tych już kupionych zmielonych). Wsypuję półtorej płaskiej łyżeczki do szklanki i zalewam wrzątkiem tak do 2/3. Piłam codziennie wieczorem i po dwóch dniach jak ręką odjął. Tylko nie ma za przyjemnego smaku i zapachu
potwierdzam, zona kolegi mojego TZ jest w ciazy ( tez ma termin na marzec ) ....ale spedzilismy z nimi jeden weekend, a jadac po zakupy, tez kupowala sieme lniane, a ja nawet nie wiedzialam po co, to mi wytlumaczyli

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki. Moja ciocia też jest w ciąży dość późnej i robiła i usg genetyczne i test papa. Wyszło w miarę ok, ale też jej proponowali harmony. Stwierdzili z wujkiem, że nawet jakby wyszło, że maluszek jest chory to i tak by urodziła(u nich jest w najbliższym rodzeństwie już dziewczynka z Downem) i że pieniądze na test bardziej przydadza się później w leczeniu niż w wiedzy teraz. Ale jeśli chodzi o choroby serca to można chyba jak się wie, wcześniej zacząć leczyć, już w życiu płodowym.

Dziewczyny a jak to jest z seksem w ciąży. Byliśmy ostatnio na imprezie i tam mówili, że można tylko do 6 miesiąca i póżniej przed porodem. Ja myślałam, że można cąły czas skoro później pół roku się pości

W wawie ładnie, pobierałam krew i teraz czekam na spotkanie firmowe i zamiast pracować wizażuje:P

Nie strasz bo nie wytrzymam tyle nigdy nie slyszalam o tym po ciazy, to slyszalam roznie ze kobiety moga po miesiacu po trzech tygodniach a niektore po 3 miesiaciach albo pozniej zalezy napewno od stanu psychicznego i fizycznego.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hello

Dla mnie to głupota ciągle wskakiwać na wagę w ciąży. Jeśli jesz dla dwojga a nie za dwoje, nie jesz Fast foodow wiecznie i słodyczy to nie wazne ile przytjesz . Ja przytyłam z synkem uwaga 19kg!! I 2tyg po porodzie nie mialam ani 1kg na plusie- a oo 2 miesiącach warzyłam 3kg mniej niz sprzed ciazy. Moja znajoma wczoraj pisała mi ,ze jest w 37tyg i w 2 tg przytyła 4kg pokazała mi foto- tylko w brzuch poszło. Dlatego ja nie zamierzam sie przejmować. Będę ważyła tyle ile jest mi dane. NIe będę się głodzić i denerwować o każdy kg bo tym gorzej zaszkodzę dziecku niż 1 kg więcej... NIe boje się ani rozstępów ani skory wiszącej ani kilku kg wiecej a boje się o życie maleństwa. Jem racjonalnie i reszta sie nie liczy. Ja mam duży brzuszek pomijając ,ze rodziłam w styczniu i po prostu mowiła mi położna ,ze będzie szybko widać ale ciesze sie,ze jest dobrze z dzieckiem i mogę i na 8 wyglądać- to jest ciąża nie pokaz mody i ciała....Jakby mi cos lekarz powiedział,zmieniłabym go

Jakas dzis nie wspana jestem. Ale biorę się za porządki i robienie obiadku-co u Was dzis na obiadek?
Ja swoja wage sprawdzam, ale z ciekawosci Kg sie nie uniknie napewno wiec ile bedzie tyle bedzie , a jak zostana po ciazy to bede sie nimi martwila pozniej ja jem jak zwykle danie mikrofalowe blehhh....
Co robisz na obiadek dobrego?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Powodzenia
MaMuska29 powodzenia na wizycie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:03   #1412
eww500
Raczkowanie

Cytat:
hello

Dla mnie to głupota ciągle wskakiwać na wagę w ciąży. Jeśli jesz dla dwojga a nie za dwoje, nie jesz Fast foodow wiecznie i słodyczy to nie wazne ile przytjesz . Ja przytyłam z synkem uwaga 19kg!! I 2tyg po porodzie nie mialam ani 1kg na plusie- a oo 2 miesiącach warzyłam 3kg mniej niz sprzed ciazy. Moja znajoma wczoraj pisała mi ,ze jest w 37tyg i w 2 tg przytyła 4kg pokazała mi foto- tylko w brzuch poszło. Dlatego ja nie zamierzam sie przejmować. Będę ważyła tyle ile jest mi dane. NIe będę się głodzić i denerwować o każdy kg bo tym gorzej zaszkodzę dziecku niż 1 kg więcej... NIe boje się ani rozstępów ani skory wiszącej ani kilku kg wiecej a boje się o życie maleństwa. Jem racjonalnie i reszta sie nie liczy. Ja mam duży brzuszek pomijając ,ze rodziłam w styczniu i po prostu mowiła mi położna ,ze będzie szybko widać ale ciesze sie,ze jest dobrze z dzieckiem i mogę i na 8 wyglądać- to jest ciąża nie pokaz mody i ciała....Jakby mi cos lekarz powiedział,zmieniłabym go

Jakas dzis nie wspana jestem. Ale biorę się za porządki i robienie obiadku-co u Was dzis na obiadek?
Nikt tu nie mówił o ciągłym wskakiwaniu na wagę ani tym bardziej o głodzeniu się to logiczne że to nie pokaz mody i ciała ;] ktoś kto miał kiedyś problemy z wagą ma prawo się martwić tym bardziej że to pierwsza ciąża w dodatku lekarz zwraca uwagę.. to daje do myślenia.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Mam podobny wzrost i waze wiecej wiec nie martw sie Mi lekarz nic nie mowil, nawet mnie nie wazyl cale szczescie , a do tego w ostatnich dwoch tygodniach widze ze waga poszla juz w gore choc mieszcze sie w moje ubrania
Mnie waży co wizytę Martwiłam się bo moje koleżanki i siostra nie tyły na początku, ale teraz widzę że nie jestem sama wiec głowa spokojna
eww500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:05   #1413
nouvelle2
Zakorzenienie

witam się z rana i zaraz spadam do nauki Daję tylko znak, że żyję

Ale żeby nie było, że wpadam na chwilę tak bez sensu, to informuję , że do 26.09 do 23.59 jest darmowa wysyłka na mamabu.pl Kto lubie ciekawe, nietypowe rzeczy dla dzieci, znajdzie coś ciekawego

Cytat:
Napisane przez eww500 Pokaż wiadomość
też szczerze nie rozumiem bo znam osobiście kobiety które w 13 tygodniu wyglądają na 6 miesiąc .. byłam u niego o 19.30 to może był już zmęczony i nie wiedział co mówi hah.. ale i tak wziełam sobie jego slowa do serca bo kiedyś miałam problemy z odżywianiem i mam bzika na punkcie odchudzania bardzo przeżywam każdy kg.. zdarzyło się że ważyłam 44kg także to dla mnie ciężki temat .. dopiero od dwóch lat tak naprawde zaakceptowałam siebie chociaż to i tak gdzieś głęboko we mnie jest.. teraz ta istotka jest najważniejsza i się poświęcam dla niego
ja Cie dokładnie rozumiem, przez kilka lat zmagałam się z ostrymi zaburzeniami odżywiania (ja przy 162 dobiłam do porannej wagi 39kilo) i trochę się obawiam tego, jak moja psychika zareaguje na to tycie. Niby od kilku lat już jest u mnie zupełnie w porządku, no ale jednak w tym wypadku będzie drastyczna zmiana wagi
Ale póki co jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiona

mon9 z całych sił trzymam kciuki za to, żeby wszystko potoczyło się pomyślnie.:cm ok:

Któraś pytała o kosmetyki do pielęgnacji- ja używam oleju migdałowego na zmianę z lotionem Babydream fur mama. A reszta pielęgnacji jak zwykle, kremy, toniki bez alkoholu Woda różana jako tonik, błoto z morza martwego jako maseczka, krem do twarzy jakiś standardowy z avonu

Cytat:
Też tak mam, jak nie mogę i wiem, że dłużej nie zrobię piję siemię lniane. Kupiłam całe ziarenka i zmieliłam w domu blenderem (tak zostaje w nich więcej oleju, niż w tych już kupionych zmielonych). Wsypuję półtorej płaskiej łyżeczki do szklanki i zalewam wrzątkiem tak do 2/3. Piłam codziennie wieczorem i po dwóch dniach jak ręką odjął. Tylko nie ma za przyjemnego smaku i zapachu
a można siemię w ciąży? Bo ja przed ciążą piłam siemię lniane (tego gluta z ziarenkami) żeby mieć ładne włosy i mi pomagało Więc jak jest to bezpieczne w ciąży, to chętnie bym wróciła do tej kuracji poza tym uwielbiam smak tego

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:05   #1414
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
trzeba jeść , waga wagą , ale dziecko najważniejsze oczywiście
Zgadzam sie niunia, a fast foodami sie malo kto objada codziennie wiec i tak nie mamy wplywu Zrobie plan po jak dojde do siebie
Stary 2014-09-24, 10:09   #1415
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Jak chcecie oglądać foty z aplikacji albo tapatalk to klikacie w post ze zdjęciami i wyświetlają sie opcje i jest tam OTWÓRZ W PRZEGLĄDARCE. trzeba to kliknąć i sie zalogować ba Wizaz, ale tylko raz i wtedy otworzyć fotę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki za podpowiedź

Cytat:
hello

Podzielam Twoje zdanie o wadze

U mnie dzisiaj panierowana pierś z kurczaka, kuskus, nie wymyśliłam tylko dodatku
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:10   #1416
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eww500 Pokaż wiadomość
Nikt tu nie mówił o ciągłym wskakiwaniu na wagę ani tym bardziej o głodzeniu się to logiczne że to nie pokaz mody i ciała ;] ktoś kto miał kiedyś problemy z wagą ma prawo się martwić tym bardziej że to pierwsza ciąża w dodatku lekarz zwraca uwagę.. to daje do myślenia.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Mnie waży co wizytę Martwiłam się bo moje koleżanki i siostra nie tyły na początku, ale teraz widzę że nie jestem sama wiec głowa spokojna
Nie jestes sama i nie martw sie waga, tez bylam troche chora na punkcie swojej wagi, swojego czasu, kiedy wpadlam w tryb odchudzania sie, i przestalam jesc. Moja siostra kiedys wazyla ponad 80, teraz wazy 45 KG, i chociaz jest duzo starsza ode mnie, widze ze cos jej lezy w psychice przez odchudzanie sie, bo nie rozumie tego ze kobieta w ciazy przytyje, i potrafi mi cos nie milego powiedziec, i nie zdaje sobie z tego sprawy. jej ciezko teraz to zrozumiec, chociaz sama kiedys nie nalezala do szczuplych. Dziecko jest najwazniejsze, a my o siebie zadbac mozemy jeszcze cale zycie po ciazy. Nikt nam nie broni.
Stary 2014-09-24, 10:12   #1417
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Lejdi_aga u mnie spagetti z wczoraj a na kolację idziemy do pizzerni z siostra i jej rodzinka.
ale fajnie zjadłabym pizze z rukolą

rosiekmoja cera-istna masakra pryszcz na pryszczu i nie moge sie pozbyc tego
smvodpoczwaj ale pamietaj,lekarze sa po to by sie nie martwic a stres dziecku moze zaszkodzic- w razie duzych nerwow mozesz pojechać i porozmawiac z lekarzem.

marta24171 ja tez nie wiedziałam,ze z Natankiem miałam nacinane krocze- byłam zdziwiona dopiero moj były Tz mi powiedział o tym. Nic nie boli. Ale głupote uważam,ze nacinają w 90% osoby,ktore rodza 1 raz. W uk mnie juz nie nacinali.

crystal25wg mojej wagi schudłam 2kg wiec mam -2kg na ciaze ale ona chba cos popsuła się.Mam elektorniczną a chce jutro kupić zwykłą. JA robię, zupkę( zurek lub warzywną -własnie sie zastanawiam) a na 2 koptka

eww500jeśli lekarz mówi,ze kobieta w 4 miesiacu warząca 64,5kg duzo warzy a przed ciaza pare kg mniej to jedyne co daje do myslenia to to,ze czas zmienić lekarza. Mowie serio. Moja przyjaciołka wazy 116kg -nic nie prztła w ciazy jest w 6miesiacu ,dziecko ma sie dobrze. Lekarz mówi,ze musi uważac jednie b za dużo nie przytyć ale nie powie jej gruba,za duzo czy cos-to nie kulturalne. A w 1 przypadku 64 kg to aż kpina.

http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-c...uticaid=61380b polecam jesli ktos sie denerwuje ,ze za dużo warzy.....
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 10:15   #1418
EdithS
Zadomowienie

niunia_ona, moja koleżanka w ciąży pije na zaparcia sok ze śliwki węgierki i nie mija 5 minut i idzie się wypróżnić.

Cytat:
hello
no i tego się trzymajmy!
A na obiad mam dziś pomidorówę i potrawkę z kurczaka

Cytat:

za wizyte
Dziękuję

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

nouvelle2 powodzenia w nauce
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:43   #1419
martunka88
Rozeznanie

niunia_ona, na zaparcia warto też spróbować płatki owsiane z mlekiem na śniadanie- wychodzi smacznie, zdrowo, a problem powinien się co najmniej zmniejszyć

u nas już chyba 15 tydzień w poniedziałek lub wtorek idę do gina, to się upewnię, bo przez późną owulację Maleństwo jest mniejsze i już się pogubiłam w liczeniu

patrzcie jakie urocze niech tylko się dowiem jakiej płci jest mój lokator
http://allegro.pl/sandalki-z-kokardk...566015687.html
http://allegro.pl/szydelkowe-trampki...595767129.html
http://allegro.pl/mukluki-buciki-szy...565441576.html
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:47   #1420
smv
Zakorzenienie

Leżę leżę moja gin nie odbiera tel bo wolałabym się upewnić ze mam się nie martwic. Juz mąż kazał mi się uspokoić bo mi już łzy poleciały ze strachu ale weź się człowieku uspokoj.
Brzuch mnie pobolewa jak naa okres praktycznie nie czuje go i plamienie jest znikome ale tak mnie to drażni ze tragedia. Głodna jestem ;/

Co do wagi to absolutnie nie ma się co przejmować. Co innego jak się je same śmieci i dupsko rośnie a jak się je racjonalnie to myślę że nie ma problemu. Moja koleżanka przytyla 48kg ale żarla za dwoje bo babcie jej kazaly... Potem zostalo jej ponad 20kg nadwagi
Stary 2014-09-24, 10:49   #1421
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie zjadłabym pizze z rukolą

rosiekmoja cera-istna masakra pryszcz na pryszczu i nie moge sie pozbyc tego
smvodpoczwaj ale pamietaj,lekarze sa po to by sie nie martwic a stres dziecku moze zaszkodzic- w razie duzych nerwow mozesz pojechać i porozmawiac z lekarzem.

marta24171 ja tez nie wiedziałam,ze z Natankiem miałam nacinane krocze- byłam zdziwiona dopiero moj były Tz mi powiedział o tym. Nic nie boli. Ale głupote uważam,ze nacinają w 90% osoby,ktore rodza 1 raz. W uk mnie juz nie nacinali.

crystal25wg mojej wagi schudłam 2kg wiec mam -2kg na ciaze ale ona chba cos popsuła się.Mam elektorniczną a chce jutro kupić zwykłą. JA robię, zupkę( zurek lub warzywną -własnie sie zastanawiam) a na 2 koptka

eww500jeśli lekarz mówi,ze kobieta w 4 miesiacu warząca 64,5kg duzo warzy a przed ciaza pare kg mniej to jedyne co daje do myslenia to to,ze czas zmienić lekarza. Mowie serio. Moja przyjaciołka wazy 116kg -nic nie prztła w ciazy jest w 6miesiacu ,dziecko ma sie dobrze. Lekarz mówi,ze musi uważac jednie b za dużo nie przytyć ale nie powie jej gruba,za duzo czy cos-to nie kulturalne. A w 1 przypadku 64 kg to aż kpina.

http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-c...uticaid=61380b polecam jesli ktos sie denerwuje ,ze za dużo warzy.....
U nas nacinaja w ostatecznosci, ale i tak to mnie przeraza mam nadzieje ze mnie to ominie, naczytalam sie o tym duzo i boje sie tego, chociaz mowicie ze nie czulyscie nic Tez mam elektroniczna i mam wrazenie ze sie popsula... Pyszny obiadek ja jedyne co z tych dobrych to truskawki wlasnie kupilam i sie nimi zajadam, a tak to kuskus z sosem do mikrofali
lekarz nie powinien mowic kobiecie za za duzo wazy,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 10:49   #1422
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam podobny wzrost i waze wiecej wiec nie martw sie Mi lekarz nic nie mowil, nawet mnie nie wazyl cale szczescie , a do tego w ostatnich dwoch tygodniach widze ze waga poszla juz w gore choc mieszcze sie w moje ubrania
A mnie pewnie opierniczy w piątek na wizycie, że nic nie jem bo waga prawie stoi (marny 1 kg). A ja pożeram jak smok. I to słodycze też wiem, że nie powinnam

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a można siemię w ciąży? Bo ja przed ciążą piłam siemię lniane (tego gluta z ziarenkami) żeby mieć ładne włosy i mi pomagało Więc jak jest to bezpieczne w ciąży, to chętnie bym wróciła do tej kuracji poza tym uwielbiam smak tego
Z tego co wyczytałam to można. Ale ja piję jak mam "problem".

A u mnie dzisiaj na obiad fasolowa, mniaaaam.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:52   #1423
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Leżę leżę moja gin nie odbiera tel bo wolałabym się upewnić ze mam się nie martwic. Juz mąż kazał mi się uspokoić bo mi już łzy poleciały ze strachu ale weź się człowieku uspokoj.
Brzuch mnie pobolewa jak naa okres praktycznie nie czuje go i plamienie jest znikome ale tak mnie to drażni ze tragedia. Głodna jestem ;/

Co do wagi to absolutnie nie ma się co przejmować. Co innego jak się je same śmieci i dupsko rośnie a jak się je racjonalnie to myślę że nie ma problemu. Moja koleżanka przytyla 48kg ale żarla za dwoje bo babcie jej kazaly... Potem zostalo jej ponad 20kg nadwagi
No wlasnie jesc normalnie, a smieciowe tez duzo zmienia
Nie denerwuj sie, zakazuje! Zjedz cos na spokojnie ze swoim mezem, i pojedz do lekarza jesli nie odbiera telefonu. Bo twoje nerwy tutaj nie pomoga w niczym, wiec lepiej jak pojedziesz i to sprawdzisz zamiast plakac
Stary 2014-09-24, 10:56   #1424
lejdi_aga13
Rozeznanie

a ja robie sobie ciasto francuskie z jabłkiem o !

Na detekorze mała(y) tak opal,ze musiałam az przesunac detektor bo tetno mi jej(jego) uciekało
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 10:56   #1425
lesyeux
Zadomowienie

EdithS wstałam pełna energii o 10 czuje sie super, wsypana nic mnie nie boli ! już wstawiłam drugą pralkę prania, dzisiaj to mam energię

Cytat:
Czy to normalne kurde? Zaczęłam 14 tydz. I tylko 1kg. Bym przytyla ? Ważyłam na poczateczku ciąży 60.
tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość

Ja też Kochana jestem w podobnej sytuacji co Ty, byłam na umowie zastępstwo kiedy zaszłam w ciąże i laska którą zastępowałam już wróciła więc mogę liczyć tylko na kaskę do końca ciąży. Ale na razie się tym nie przejmuje, mój mąż też pracuje- więc damy rade. Ludzie mają czasami gorzej i jakoś żyją. Także głowa do góry- co nas nie zabije to nas wzmocni[COLOR="Silver"]
tez jestem w takiej sytuacji umowa zastępstwo z dniem 1 września wygasłą, jedynie zus do porodu wypłaci zasiłek chorobowy a potem bezrobotniak, przez pół roku.

Cytat:
Dziewczyny leciutko mnie boli podbrzusze leciutko naprawdę. Poszlam siku i jakiś lekko brązowy śluz mam ;(
Wiem ze mam nadzerke i polipa i one mogą dawać coś takiego ale to pierwszy raz się zdarza. Odstawiłam tez duphaston wiec może to przyczyna. Na razie poleże i poobserwuje co się będzie działo ale nie powiem - stres mnie łapie ;(
oj... dobrze, ze już się nic nie pojawia

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
moja babcia tez szalała z kwiatami i kasą mam już mniej, ale jak by się jakas piguła fajnie mną zajeła to na pewno czekoladę czy kawe by dostała

super

o fuk taz to zima
witamy w 18 tygodniu ruchów nie czuję jedynie jelita mi szaleją
a ja mam taki żołądek twardy... codziennie. jak piłka

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
to jak Ty warzysz za dużo to ja jestem grubas jestem 1 cm wyższa i przed ciążą ważyłam 68, przytyłam tylko 400g i zastanawiam się czy nie za mało
ja zaczęłam start w ciąży 93 kg, teraz już mam 98 kg nie chce, przekroczyć magicznej liczby 100 i tak wg mnie dobrze się trzymam, z moją tendencja do tycia, to ło ho ho ho najgorsze, ze brzuszka nie widać ciążowego: P ale chociaż dzidzi jest ciepło mam czym grzać

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jem ale śliwki świeże, zbytnio nie działa przy świeżych.
wsadź, śliwki do szklanki, tak połowa szklani by była w śliwkach suszonych, zalej wrzątkiem, by zakryc śliwki, poczekaj z godzinkę, a potem wszystko zjedz i wypij. ruszy Cię na pewno

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
co do pogrubionego

Moja znajoma w ciąży przytyła prawie 30kg, a 3 miesiące po porodzie była chudsza niż przed ciążą

U mnie dzisiaj pierogi
dla mnie super informacja uffff

a u mnie na obiad, albo Tż zrobi placki ziemniaczane( bo ja nie na widzę trzeć kartofli ) , albo będzie ryż z warzywkami po włosku

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-09-24 o 10:59
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:02   #1426
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie pewnie opierniczy w piątek na wizycie, że nic nie jem bo waga prawie stoi (marny 1 kg). A ja pożeram jak smok. I to słodycze też wiem, że nie powinnam

Z tego co wyczytałam to można. Ale ja piję jak mam "problem".

A u mnie dzisiaj na obiad fasolowa, mniaaaam.
kolejna zupka ktorej nie jadlam ze sto lat Co ja bede robic jak dorwe sie do kuchni? Gotowac od rana do wieczora
Ja jem normalnie, ale przytylam z dwa i pol kg... ale pojde na wizyte to spytam czy ma wage Tez duzo zalezy od organizmu, kazdy ma inny, ja mam duze sklonnosci do tycia, i to genetycznie niestety, chce czy nie chce ale tyje szybko dlatego zawsze sie pilnowalam co jem i musze miec ruch.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
EdithS wstałam pełna energii o 10 czuje sie super, wsypana nic mnie nie boli ! już wstawiłam drugą pralkę prania, dzisiaj to mam energię

tylko się cieszyć

tez jestem w takiej sytuacji umowa zastępstwo z dniem 1 września wygasłą, jedynie zus do porodu wypłaci zasiłek chorobowy a potem bezrobotniak, przez pół roku.

oj... dobrze, ze już się nic nie pojawia

a ja mam taki żołądek twardy... codziennie. jak piłka

ja zaczęłam start w ciąży 93 kg, teraz już mam 98 kg nie chce, przekroczyć magicznej liczby 100 i tak wg mnie dobrze się trzymam, z moją tendencja do tycia, to ło ho ho ho najgorsze, ze brzuszka nie widać ciążowego: P ale chociaż dzidzi jest ciepło mam czym grzać

wsadź, śliwki do szklanki, tak połowa szklani by była w śliwkach suszonych, zalej wrzątkiem, by zakryc śliwki, poczekaj z godzinkę, a potem wszystko zjedz i wypij. ruszy Cię na pewno

dla mnie super informacja uffff

a u mnie na obiad, albo Tż zrobi placki ziemniaczane( bo ja nie na widzę trzeć kartofli ) , albo będzie ryż z warzywkami po włosku
Ja dobije do 100 tak czuje
Znalazlam nawet placki ziemniaczane z gotowych dan u nas w sklepie az musialam mojemu TZ pokazac i powiedziec ze musi je kiedys sprobowac Nie jadlam nigdy ryzu po wlosku daj przepis
Stary 2014-09-24, 11:03   #1427
EdithS
Zadomowienie

lesyeux
no to się bardzo cieszę,oby więcej tych lepszych dni

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:04
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:06   #1428
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a ja robie sobie ciasto francuskie z jabłkiem o !

Na detekorze mała(y) tak opal,ze musiałam az przesunac detektor bo tetno mi jej(jego) uciekało
wszystko co na ciescie francuskim jest pyszne moj TZ czesto mi robi takie ciasto z mielonymi migdalami

to napewno zmienil/a pozycje hihi super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (10,5 KB, 7 załadowań)
Stary 2014-09-24, 11:07   #1429
RaDaMa
Raczkowanie

Cześć.
Znów napisałyście sporo, a ja nie mam siły Was nadrobić. Synek nie daje mi w ogóle siedzieć rpzy komputerze, ja jestem ciągle zmęczona i niezadowolona. Chyba mnie jakas deprecha łapie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 11:07   #1430
olasia
Zadomowienie

Nie rozumie takich bezmyslych rodzicow ktorzy przyprowadzaja do zlobka czy przedszkola podziebione dzieciaki ??? Przecies narazaja cala placowke na chorobe Tacy ludzie sa dla mnie mega samolubni...

Co do wagi w ciazy... oczyiscie nie ma co panikowac. Ale! Lekarze nie bez powodu zwracaja na to uwage poniewaz zbyt szybkie przybieranie na wadze moze swiadczyc o cukrzycy a to jest juz w ciazy niebezpiecznie. Nie chodzi tylko o to jak bedzie sie wygladac po coazy. Po drugie zbyt duze przybranie na wadze oslabia organizn i jego wydajnosc a porod to ciezka praca. Gdzies czytalam, ze wysilek ktory wklada sie do wydania na swiat dziecka porownuje sie do przebiegniecia maratonu. Warto wiec naprawde dbac o siebie, o swoje serce itd

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:09   #1431
przezduzeem
Wtajemniczenie

Kurcze, dziewczyny wy sie martwicie, ze tyjecie ze 3kg do tej pory. Ja z powodu wymiotow ciagle spadam na wadze, dzis mialam 46,5 a przed ciaza 50. Wszystko co zjem laduje w kibelku, nie mam sily na nic przez to. Martwie sie o dzidzie, Wy juz macie takie piekne wypukle brzuszki, a ja dalej plaski, tfu, nie plaski tylko wklesly takze jesli ktoras ma za duzo kg, to ja chetnie przyjme, nawet z 5
Czy ktoras z Was ma podobnie do mnie?

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:18   #1432
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
kolejna zupka ktorej nie jadlam ze sto lat Co ja bede robic jak dorwe sie do kuchni? Gotowac od rana do wieczora
Ja jem normalnie, ale przytylam z dwa i pol kg... ale pojde na wizyte to spytam czy ma wage Tez duzo zalezy od organizmu, kazdy ma inny, ja mam duze sklonnosci do tycia, i to genetycznie niestety, chce czy nie chce ale tyje szybko dlatego zawsze sie pilnowalam co jem i musze miec ruch.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Znalazlam nawet placki ziemniaczane z gotowych dan u nas w sklepie az musialam mojemu TZ pokazac i powiedziec ze musi je kiedys sprobowac Nie jadlam nigdy ryzu po wlosku daj przepis
aj to nic specjalnego ja gotuje ryz i kupuję mrożonkę specjalną warzyw po włosku i w środku sa przyprawy włoskie, doprawiam i już. Nic wymyślnego

a bym zjadła ciasto 3 bit masakra, a ono takie słodkie i takie tuczące, ale pyszne, jedyne ciasto jakie mi wychodzi, bo się go nie piecze hihi

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:20
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:26   #1433
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

a bym zjadła ciasto 3 bit masakra, a ono takie słodkie i takie tuczące, ale pyszne, jedyne ciasto jakie mi wychodzi, bo się go nie piecze hihi
jejjjj a wy znowu o dobrych rzeczach piszecie. Teraz ja tez mam ochote na 3bita(choc myśle ze karpatka też by dała rade ). Przez was wczoraj wsunełam paczke cheetosów serowych
Stary 2014-09-24, 11:30   #1434
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

ja czasem kupuję takie placki ziemniaczane w proszku (z suszu ziemniaczanego, mają w miarę dobry skład) a smakują jak takie normalne domowe

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny wy sie martwicie, ze tyjecie ze 3kg do tej pory. Ja z powodu wymiotow ciagle spadam na wadze, dzis mialam 46,5 a przed ciaza 50. Wszystko co zjem laduje w kibelku, nie mam sily na nic przez to. Martwie sie o dzidzie, Wy juz macie takie piekne wypukle brzuszki, a ja dalej plaski, tfu, nie plaski tylko wklesly takze jesli ktoras ma za duzo kg, to ja chetnie przyjme, nawet z 5
biedna Ale nawet nie wiem, co Ci poradzić...

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
nouvelle2 powodzenia w nauce
dziękuję Chociaż naprawdę mam już dosyć

Zamówiłam takie dwie rzeczy: kocyk (to jest taka grubsza pieluszka) i dwa prześcieradła do gondoli Te owce cwaniaki mnie urzekły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9608-46.jpg (15,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 096f265101_m.jpg (14,8 KB, 15 załadowań)

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:30   #1435
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
jejjjj a wy znowu o dobrych rzeczach piszecie. Teraz ja tez mam ochote na 3bita(choc myśle ze karpatka też by dała rade ). Przez was wczoraj wsunełam paczke cheetosów serowych
Od chipsow uciekam z daleka, kusi mnie dosc czesto jeszcze nie jadlam w ciazy, ale wiem ze jak raz sie skusze to zjem cala wielka paczke na jeden raz i nie przestane dziwne, bo przed ciaza, rzadko jadalam chipsy, a czuje na nie magiczna ochote
Stary 2014-09-24, 11:31   #1436
smv
Zakorzenienie

Chyba przeze mnie. Moje chipsy poplyneky szybko do kabelki :rzyga:
Stary 2014-09-24, 11:35   #1437
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
aj to nic specjalnego ja gotuje ryz i kupuję mrożonkę specjalną warzyw po włosku i w środku sa przyprawy włoskie, doprawiam i już. Nic wymyślnego

To w lidlu kiedys kupowalam takie gotowe warzywa juz
Zjadlabym ciasto ale sernik z galaretka i owocami dawno nie robilam ciast, teraz nie mam jak, ale jak mialam, to bylam bez piekarnika ehhh a 3 bita jeszcze nigdy nie mialam okazji sprobowac
U mnie jest tak, ze jak ciasto to tylko w niedziele i chyba to z domu wynioslam bo tylko w niedziele byl pyszny deser

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Chyba przeze mnie. Moje chipsy poplyneky szybko do kabelki :rzyga:
maluszek nie lubi chipsow ja tez nie moge rzeczy fast foodowych, zjadlam w niedziele bo sklep nam zamkneli, a po zjedzeniu przytulanie z kibelkiem.
Stary 2014-09-24, 11:36   #1438
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Co do krostek u mnie regularnie wychodzi ich masa ale zauważyłam że w okresie zbliżającego się terminu miesiączki której i tak nie ma. Mam nadzieje ze to córka mi cerę psuje.
Dziewczyny byłam wczoraj u rodziców, weszłam na wagę i moja waga jest niższa. 3.tyg temu było 61.4 a teraz 61 i to na wieczór wiec chyba coś mi się schudlo pewnie od mega wymiotów które od dwóch dni mnie nawiedzają.
Czy to normalne kurde? Zaczęłam 14 tydz. I tylko 1kg. Bym przytyla ? Ważyłam na poczateczku ciąży 60.

Czy u was na komorach korzystając z aplikacji tez nie widzicie zdjęć które ktoś dodaje?
Ja będąc teraz w 14 tygodniu mogłabym powiedzieć, że nic nie przytyłam bo mam moją startową wagę, ale w międzyczasie schudłam po szpitalu i nerwach z tym związanymi. Ważne że dziecko ma wymiary odpowiednie dla tego okresu ciąży. Żadna z nas nie wpasuje się z wszystkim w jakieś sztywne tabele z wynikami, wagą itp.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:39   #1439
eww500
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ma to samo co Ty tyle że dowiedziała się o nadczynności tarczycy w ciąży ale dostała leki i trochę lepiej jest.. Jeżeli z Twoim zdrowiem wszystko ok to nie masz się czym martwić czasem do 6 miesiąca nic nie widać a pod konieć wyskakuje brzuszek i chętnie oddam z 4kg
eww500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:39   #1440
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja czasem kupuję takie placki ziemniaczane w proszku (z suszu ziemniaczanego, mają w miarę dobry skład) a smakują jak takie normalne domowe

biedna Ale nawet nie wiem, co Ci poradzić...

dziękuję Chociaż naprawdę mam już dosyć

Zamówiłam takie dwie rzeczy: kocyk (to jest taka grubsza pieluszka) i dwa prześcieradła do gondoli Te owce cwaniaki mnie urzekły
Robilam z paczki kiedy mieszkalam w Polsce, dobre wychodza
Piekny kocyk i przescieradla , Ja znalazlam w sowy kocyk i inne zwierzatka tez byly, i skusze sie chyba na te sowy
A wlasnie, co powinno sie wlozyc do wozka dla maluszka? U mnie posciel odpada moj TZ powiedzial zadnej poscieli dopoki maluszek nie skonczy 1 roku. Moze jakis kocyk wystarczy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości