![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Neauty Minerals
Mi AM zrobiło ciasto na twarzy, z kolei Neauty - photoshopa;p Obecnie jestem w trakcie mojego 4 czy 5 opakowania podkładu kryjącego, dodatkowo mam korektor, kilka cieni i zastanawiam się nad różem (na razie mam tylko próbki).
Na bazie moich doświadczeń - polecam, ale trzeba mieć na uwadze, że cera cerze nierówna, co pasuje jednej, niekoniecznie będzie dobre dla drugiej. Dlatego zawsze będą sprzeczne opinie i nie ma innej rady jak testować na sobie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie zlicze który to mój podkład z Neauty. Mi pasują idealnie. Korektor i róże też się sprawdzają. Z nowości mam pędzle i też sobie chwalę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Konto usunięte
|
Od dawna miałam wypróbować jakieś nowe minerały polskich firm. Zajrzałam na stronę i widzę, że mają kryjący i matujący... Kryjących się "boję", bo zawsze były u mnie widoczne. Czy one są jakiegoś ciężkiego kalibru? Znalazłam wypowiedź, że nie są tak kryjące jak Annabelle...z tym, że ja nigdy nie miałam kryjącego AM i to dla mnie mało pomocne
![]() Czy Golden Light jest jaśniejszy od Golden Fair? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |
Rozeznanie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;86599373]Od dawna miałam wypróbować jakieś nowe minerały polskich firm. Zajrzałam na stronę i widzę, że mają kryjący i matujący... Kryjących się "boję", bo zawsze były u mnie widoczne. Czy one są jakiegoś ciężkiego kalibru? Znalazłam wypowiedź, że nie są tak kryjące jak Annabelle...z tym, że ja nigdy nie miałam kryjącego AM i to dla mnie mało pomocne
![]() Czy Golden Light jest jaśniejszy od Golden Fair? ![]() Ja mam cerę mieszaną i z dużą tendencją do ciastolenia i chyba wolę formułę kryjącą, matującej kiedyś używałam i nie pamiętam, żeby mnie zachwyciła ![]() Zawsze możesz zamówić próbki i kryjących i matujących ![]() W kwestii kolorów to nie miałam Golden Light, ale też moim zdaniem wygląda jakby był jaśniejszy. W ogóle u Neauty mam lekki problem z kolorem, Olive są szare, Neutral Fair którego mam biga niby okej, ale mam wrażenie, że jest lekko zbyt ziemisty i czasem wybija mi lekka brzoskwinia, znów goldeny chyba za żółte... Jeszcze będę testować, ale idealnego koloru chyba nie znajdę ;< ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() No i róże i cienie od Neauty też są super! Korektorów nie oceniam, bo nie używam - zawsze po prostu małym pędzelkiem nakładam punktowo podkład ![]()
Moja wymianka - klik! Edytowane przez AncientQueen Czas edycji: 2019-03-15 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kupiłam póki co 2 próbki Golden fair - wersję kryjącą i matującą. Zobaczę w ogóle "co to", a z kolorem jak coś będę sprawdzać później (gdybym nie trafiła). Problem z kiepskim makijażem, kiedy cera grymasi, zna wiele użytkowniczek minerałów ![]() Przy okazji zamówiłam 2 próbki podkładu Amilie, który też miałam przetestować. Akurat tylko jedną formułę... Tak w ogóle to dawno się w to nie bawiłam (próbki podkładów, różne formuły i kolory). AM matującego używam już długo, bo zwyczajnie najszybciej mi się nim maluje- najlepiej kryje z posiadanych przeze mnie. Co najlepsze, kiedyś powiedziałabym że to "tynk", a teraz muszę używać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Ania
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;86607712]Kupiłam póki co 2 próbki Golden fair - wersję kryjącą i matującą. Zobaczę w ogóle "co to", a z kolorem jak coś będę sprawdzać później (gdybym nie trafiła).
Problem z kiepskim makijażem, kiedy cera grymasi, zna wiele użytkowniczek minerałów ![]() Przy okazji zamówiłam 2 próbki podkładu Amilie, który też miałam przetestować. Akurat tylko jedną formułę... Tak w ogóle to dawno się w to nie bawiłam (próbki podkładów, różne formuły i kolory). AM matującego używam już długo, bo zwyczajnie najszybciej mi się nim maluje- najlepiej kryje z posiadanych przeze mnie. Co najlepsze, kiedyś powiedziałabym że to "tynk", a teraz muszę używać ![]() ![]() [/QUOTE]Oj znam to. Zbieranie w zalamianiach/liniach mimicznych to dla mnie największa zmora minerałów. Jedne zbierają się bardziej, inne mniej ale zawsze. Jak zapomnę primera, to przy mojej mimice jest masakra juz po kilkudziesięciu minutach. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Ania
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny, mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu siedzi
![]() Do tej pory używałam AM Matujący Golden Fair (zima)/Golden Light (lato), ale chciałam kupić teraz kryjący Neauty też z gamy golden i zastanawiam się, czy na zimę zaopatrzyć się w Golden Light? Bo gdzieś słyszałam, że odcienie Neauty są o ton jaśniejsze w stosunku do odcieni AM, więc w takiej sytuacji Fair byłby chyba za jasny ![]() Z góry dziękuję za pomoc! Wiem, że najlepiej byłoby zamówić swatche, ale niestety już nie mam na tyle czasu, a zależy mi na tym, by zaopatrzyć się w jakiś podkład mineralny na zimę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nie mam już minerałów do porównania, ale rzeczywiście - wychodzą jaśniejsze niż AM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Raczkowanie
|
maddiepl Nie wiem, na ile to pomoże. Jestem na poziomie golden fairest AM. Z Neauty używam golden medium light i jest minimalnie za jasny. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku poziom light będzie zbyt jasny. Istotne jest też to, że goldeny z neauty są , dla mnie, bardziej złoto-neutralne. Nie mają oliwkowego podtonu jak AM.
Edytowane przez gazia Czas edycji: 2019-08-23 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.