|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Tak, jakoś tak naturalnie wyszło
nie ma to też większego znaczenia, bo i tak pieniądze są wspólne, on oszczędza niewiele, bo zarabia mniej, ja oszczędzam całkiem sporo. Proporcjonalnie on ma znacznie większe koszty niż ja, bo utrzymuje auto.
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
Tej na oszczędnościowych nie widzę, więc nie kusi
|
|
#1413 |
|
Wredny kotecek
|
I co z tymi kopertami robić? Przy sobie nosić strach, z domu wyjechać i zostawić też...
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkam w domu, więc jakoś się nie obawiam, że ktoś mi wejdzie i zabierze, są w różnych miejscach, więc nawet jeśli ktoś by coś znalazł to nie całość a w każdej kopercie inny cel powoli muszę posprzątać swoje życie i domknąć wiele spraw, więc nie chcę kolejnych kont otwierać póki co, no chyba że byłoby to intratne na tyle, by mnie skusić ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- A no i ja nie mam oszczędności z pięcioma zerami :P Raczej są to odłożone pieniądze na dane cele typu "wakacje 2015" "dentysta" "ubrania"
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Wredny kotecek
|
Ale w razie (odpukać) pożaru już wszędzie dotrze... a pieniadze chyba nie są pokryte materiałem niepalnym, ale co kto lubi :P Ja bym się bała.
|
|
|
|
#1417 |
|
Pani Pech
|
Ja mam w mbanku konto
zalozylam pare dni temu, oprocentowanie 4% i maja fajna apke mobilna
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja latam Wizzairem. Nigdy nie miałam problemów, chyba raz czy dwa na 3 lata opóźnił mi się lot, a tak to wszystko w porządku. ![]() Cytat:
Ja też trzymam jakąś gotówkę w kopercie, już od 3 lat. No, ale większość oszczędności mam na koncie. Jak teraz będę w Polsce to pójdę do ING założyć specjalne oszczędnościowe i tam będę sobie przelewać wszystko.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jest ktoś w budynku, także do tej pory byłam spokojna, ale jak te kilka lat dało radę to i pół roku dociągnie. Nie ma sensu wpłacać kasy na konto, skoro np. za dwa tygodnie idę na zakupy bieliźniane, potem wyjeżdżam (a na to odkładałam) a kilka dni po powrocie idę do dentysty U mnie się ten system sprawdza, jak się spali to wszystko, łącznie z moimi drogimi przedmiotami, więc jakbym tak miała myśleć to bym na podłodze spała i nic nie kupowała bo mogę stracić. Możliwe, że jak już się wyniosę stąd zorganizuję to inaczej. Mam nadzieję, że będę mogła mieć te 2000 na koncie chociaż, ale z 300 zł nie opłaca mi się biegać do wpłatomatu by potem je wydać u dentysty :P Się rozpisałam, sorry
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Leciałam wizzairem w celu zakupowym do Londynu rok temu - nie wiem jak jest teraz, ale wtedy dzielili bagaż podręczny na mały i duży - mały typu malutka damska torebka gratis, duży to standardowy wymiar bagażu podręcznego był płatny 10 euro chyba. Nie wiem ile zwykły, bo nie brałam, ale musiałam sie zakupowo ograniczać - hmmm czy to sie jeszcze zmieści??? Leciałam jednego dnia rano, wracałam następnego wieczorem - gdyby nie to, ze wyjazd był prezentem od brata i nie płaciłam za lot, hotel, i jazdę z lotniska do luton i z luton do Londynu to mocno liczyłabym czy mi sie to opłaca - w sensie ile kasy mogę poświecić na taki wyjazd. Mąż zaproponował mi dosc liberalna kwotę w stosunku do długości pobytu, wiec było fajnie.
|
#1422 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1423 |
|
❤ bee happy ❤
|
|
|
#1424 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() A ewentualne zakupy wyślemy do polski kurierem albo pocztą :P Taniej wyjdzie niż zabieranie ze sobą do samolotu, przynajmniej tak mi się wydaje. |
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Poczta droga jak cholera, raczej sie nie opłaca, kurier nie wiem.
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Staram się im pomagać, jak tylko mogę. Ja kurs wzawiałam po 3 latach i wykupiłam sobie jazdy i egzamin, oraz kupiłam auto z pieniędzy zarobionych w wakacje, jako jedna z nielicznych wśród moich znajomych, każdy z nich dostał auto od rodziców lub jeździ na uczelnię audicą taty; ) Ja jestem dumna ze swojego małego autka. Musialam, ponieważ rodzicom brakowało pieniędzy, a ja zarobiłam w wakacje za granicą, także oddałam całość za prawko. |
|
|
|
|
#1429 |
|
Żona Idealna :)
|
dzień dobry
![]() powiedzcie mi gdzie warto założyć takie konto oszczędnościowe? ja mam konto w wbk to <30, drugie mam w pko, ale prawie z niego nie korzystam TŻ ma w pko i docelowo oboje chcemy mieć w jednym banku konto, czyli raczej pko.. czy konto oszczędnościowe lepiej mieć w tym samym banku czy w innym? kompletnie się na tym nie znam
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aassiiaa1988, ja mam w ING i jestem o tyle zadowolona, że wszystko mam darmowe i wygodnie się to konto prowadzi. Podejrzewam jednak, że inne banki mają wyższe oprocentowanie, bo takie 1,5% to jest naprawdę żenada. A, któraś z Was pytała o Wizz Air. Tutaj info o promocji u nich: http://wyjadaczewisienek.blogspot.co...ty-z-wizz.html Tutaj z kolei aktualne zestawienie kont i lokat: http://appfunds.blogspot.com/2015/02...luty-2015.html
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() A czy któraś z Was korzysta w mBanku z mSaver? Nie wiem, czy warto z tego skorzystać i np. wybrać tę opcję z zaokrągleniami, czy konkretną kwotą w miesiącu... Przy tych zaokrągleniach boję się, że połowę kasy zeżre mi oszczędnościówka, bo ja praktycznie nie używam gotówki |
|
|
|
#1432 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
Czyli jak? Zostaje Ci np. 31 stycznia 100 zł i od razu wrzucasz to na oszczędnościowe? Musisz w takim razie szybko dostawać wypłatę - zazdroooo
Ja muszę troszkę czekać na przelew, więc zwykle te 100 zł ratuje mnie na początku miesiąca.
|
|
|
|
#1434 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
a mąż ma wypłatę ostatniego dnia miesiąca dlatego taki system
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja ufam. Juz dwa razy kupiłam mięso w Almie, które po powrocie do domu śmierdziało i nadawało się do wyrzucenia. Poza tym siostra mojego kolegi z pracy pracuje w zakładzie, który robi garmażerkę dla Biedronki i kiedyś mu powiedziała, że ze wszystkich marketów, do których oni dostarczają swoje produktu, właśnie Biedronka ma największe wymogi jeśli chodzi o skład i produkcję. My się składamy z Tż po połowie. Czy jest w tym coś złego? |
|
|
|
|
#1436 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Ja w almie też kupiłam wędlinę która śmierdziała i raz ser który na drugi dzień pokazał zieloną pleśń, też z almy Nie kupuję tam wędlin ani serów na wagę |
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma osoba pracowała w Almie na mięsie i wędlinach. Ilekroć tam przychodziłam i chciałam coś wziąć, podpowiadała mi góra 2-3 rzeczy, bo to, co zwykle kupowałam okazywało się stare lub zepsute.
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ceny mają takie że..... ![]() A wchodzicie na forum http://forum.gazeta.pl/forum/f,20012,Oszczedzamy.html ?
|
|
#1439 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o świeżość owoców i warzyw to w Almie i w Biedronce, Lidlu nie mam zastrzeżeń. Najwięcej złych doświadczeń mam z Realem - kiwi, które po dojrzeniu okazywało się zgnite, marchewki z pleśnią, mandarynki które w środku w ogóle nie mialy miąższu. Od ostatnich zakupów, które tam zrobiłam i w domu okazało się, ża cały kilogram pomarańczy w siatce, który kupiłam, w środku miał splesniałe, białe kropki w KAŻDYM owocu, powiedziałam sobie, ze już więcej tam nie zrobię zakupów.
Tak samo jak w piekarni Aviteks. W Krakowie jest ich mnóstwo, ostatnio nie miałam czasu iść do mojej ulubionej piekarni i kupiłam w Aviteksie chleb żytni z ziarnami. W domu przy krojeniu okazało się, że koło mąki żytniej nawet nie stał, a poza tym był tak obrzydliwie barwiony karmelem, że także sobie powiedziałam - nigdy więcej! |
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
ja to się zastanawiam czy sobie budżetu na tygodnie nie podzielic. Kazda nawyzkę z tygodnia przelewać na oszczednosciowke. robi tak ktos?
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

nie ma to też większego znaczenia, bo i tak pieniądze są wspólne, on oszczędza niewiele, bo zarabia mniej, ja oszczędzam całkiem sporo. Proporcjonalnie on ma znacznie większe koszty niż ja, bo utrzymuje auto.

Tej na oszczędnościowych nie widzę, więc nie kusi 
Mieszkam w domu, więc jakoś się nie obawiam, że ktoś mi wejdzie i zabierze, są w różnych miejscach, więc nawet jeśli ktoś by coś znalazł to nie całość a w każdej kopercie inny cel 

Nie kupuję tam wędlin ani serów na wagę
a ceny mają takie że.....