Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 10:38   #1411
Alillah
Raczkowanie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Składacie się z mężem po połowie na czynsz?
Tak, jakoś tak naturalnie wyszło nie ma to też większego znaczenia, bo i tak pieniądze są wspólne, on oszczędza niewiele, bo zarabia mniej, ja oszczędzam całkiem sporo. Proporcjonalnie on ma znacznie większe koszty niż ja, bo utrzymuje auto.
Alillah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:49   #1412
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
Kurczę, mi wygodnie trzymać w portfelach i kopertach, chyba jestem dziwna
Dla mnie taka portfelowa kasa zbyt łatwo się rozchodzi Tej na oszczędnościowych nie widzę, więc nie kusi
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 10:50   #1413
GrumpyCat
Wredny kotecek

I co z tymi kopertami robić? Przy sobie nosić strach, z domu wyjechać i zostawić też...
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:07   #1414
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
I co z tymi kopertami robić? Przy sobie nosić strach, z domu wyjechać i zostawić też...
No i jeszcze inflacja je zżera
Stary 2015-02-03, 11:17   #1415
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wpadłabym na to, by nosić przy sobie Mieszkam w domu, więc jakoś się nie obawiam, że ktoś mi wejdzie i zabierze, są w różnych miejscach, więc nawet jeśli ktoś by coś znalazł to nie całość a w każdej kopercie inny cel powoli muszę posprzątać swoje życie i domknąć wiele spraw, więc nie chcę kolejnych kont otwierać póki co, no chyba że byłoby to intratne na tyle, by mnie skusić

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

A no i ja nie mam oszczędności z pięcioma zerami :P Raczej są to odłożone pieniądze na dane cele typu "wakacje 2015" "dentysta" "ubrania"
Stary 2015-02-03, 11:23   #1416
GrumpyCat
Wredny kotecek

Ale w razie (odpukać) pożaru już wszędzie dotrze... a pieniadze chyba nie są pokryte materiałem niepalnym, ale co kto lubi :P Ja bym się bała.
Stary 2015-02-03, 11:38   #1417
xxxescapismxxx
Pani Pech

Ja mam w mbanku konto zalozylam pare dni temu, oprocentowanie 4% i maja fajna apke mobilna
Stary 2015-02-03, 11:40   #1418
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Może ktoś podpowie jakimi liniami najtaniej wychodzi lecieć do UK i kiedy najlepiej zarezerwować bilet? Nigdy nie latałam ani ja ani tż :P Póki co wiem, że wystarczą nam bagaże podręczne więc opłata za ten duży chyba odejdzie :P[COLOR="Silver"]

Ja latam Wizzairem. Nigdy nie miałam problemów, chyba raz czy dwa na 3 lata opóźnił mi się lot, a tak to wszystko w porządku.

Cytat:
Nie wpadłabym na to, by nosić przy sobie Mieszkam w domu, więc jakoś się nie obawiam, że ktoś mi wejdzie i zabierze, są w różnych miejscach, więc nawet jeśli ktoś by coś znalazł to nie całość a w każdej kopercie inny cel powoli muszę posprzątać swoje życie i domknąć wiele spraw, więc nie chcę kolejnych kont otwierać póki co, no chyba że byłoby to intratne na tyle, by mnie skusić

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

A no i ja nie mam oszczędności z pięcioma zerami :P Raczej są to odłożone pieniądze na dane cele typu "wakacje 2015" "dentysta" "ubrania"

Ja też trzymam jakąś gotówkę w kopercie, już od 3 lat. No, ale większość oszczędności mam na koncie. Jak teraz będę w Polsce to pójdę do ING założyć specjalne oszczędnościowe i tam będę sobie przelewać wszystko.

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 11:44   #1419
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w razie (odpukać) pożaru już wszędzie dotrze... a pieniadze chyba nie są pokryte materiałem niepalnym, ale co kto lubi :P Ja bym się bała.
Myślałam, że jestem największym czarnowidzem Zawsze jest ktoś w budynku, także do tej pory byłam spokojna, ale jak te kilka lat dało radę to i pół roku dociągnie. Nie ma sensu wpłacać kasy na konto, skoro np. za dwa tygodnie idę na zakupy bieliźniane, potem wyjeżdżam (a na to odkładałam) a kilka dni po powrocie idę do dentysty U mnie się ten system sprawdza, jak się spali to wszystko, łącznie z moimi drogimi przedmiotami, więc jakbym tak miała myśleć to bym na podłodze spała i nic nie kupowała bo mogę stracić. Możliwe, że jak już się wyniosę stąd zorganizuję to inaczej. Mam nadzieję, że będę mogła mieć te 2000 na koncie chociaż, ale z 300 zł nie opłaca mi się biegać do wpłatomatu by potem je wydać u dentysty :P
Się rozpisałam, sorry
Stary 2015-02-03, 11:48   #1420
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez Wooden_Pints Pokaż wiadomość
Też kupiłam kilka tacek - razem około 2 kg. Zamrozimy i starczy na jakieś 2 tygodnie 😊. Bardzo dobra promocja. My też jemy malutko, także na długo starcza.
Kurczę byłam w biedronce i nie zauważyłam tej promocji
Stary 2015-02-03, 11:59   #1421
scarlett26
Zakorzenienie

Leciałam wizzairem w celu zakupowym do Londynu rok temu - nie wiem jak jest teraz, ale wtedy dzielili bagaż podręczny na mały i duży - mały typu malutka damska torebka gratis, duży to standardowy wymiar bagażu podręcznego był płatny 10 euro chyba. Nie wiem ile zwykły, bo nie brałam, ale musiałam sie zakupowo ograniczać - hmmm czy to sie jeszcze zmieści??? Leciałam jednego dnia rano, wracałam następnego wieczorem - gdyby nie to, ze wyjazd był prezentem od brata i nie płaciłam za lot, hotel, i jazdę z lotniska do luton i z luton do Londynu to mocno liczyłabym czy mi sie to opłaca - w sensie ile kasy mogę poświecić na taki wyjazd. Mąż zaproponował mi dosc liberalna kwotę w stosunku do długości pobytu, wiec było fajnie.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:01   #1422
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Kurczę byłam w biedronce i nie zauważyłam tej promocji
Promocja jest dla niedzieli
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:06   #1423
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Promocja jest dla niedzieli
Oo dzięki
To jutro TŻ wyślę
Stary 2015-02-03, 12:11   #1424
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Leciałam wizzairem w celu zakupowym do Londynu rok temu - nie wiem jak jest teraz, ale wtedy dzielili bagaż podręczny na mały i duży - mały typu malutka damska torebka gratis, duży to standardowy wymiar bagażu podręcznego był płatny 10 euro chyba. Nie wiem ile zwykły, bo nie brałam, ale musiałam sie zakupowo ograniczać - hmmm czy to sie jeszcze zmieści??? Leciałam jednego dnia rano, wracałam następnego wieczorem - gdyby nie to, ze wyjazd był prezentem od brata i nie płaciłam za lot, hotel, i jazdę z lotniska do luton i z luton do Londynu to mocno liczyłabym czy mi sie to opłaca - w sensie ile kasy mogę poświecić na taki wyjazd. Mąż zaproponował mi dosc liberalna kwotę w stosunku do długości pobytu, wiec było fajnie.
To ja nie wiedziałam, że za podręczny też się płaci :/ ciemna jestem w tym temacie
A ewentualne zakupy wyślemy do polski kurierem albo pocztą :P Taniej wyjdzie niż zabieranie ze sobą do samolotu, przynajmniej tak mi się wydaje.
Stary 2015-02-03, 12:13   #1425
scarlett26
Zakorzenienie

Poczta droga jak cholera, raczej sie nie opłaca, kurier nie wiem.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:19   #1426
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Ja to w ogóle sobie myślę, że przypadkowi ludzie raczej rzadko padają ofiarami złodziei. Ci muszą mieć upatrzony cel [najlepiej odpowiednio nadziany] i wiedzieć, po co i dokąd idą. Nie histeryzuję np. tak, jak rodzina mojego M. - w domu siedzi kilka osób, kilka na podwórku [w dodatku przy schodach prowadzących do drzwi wejściowych], a i tak zamykają drzwi na wszystkie zamki
Stary 2015-02-03, 12:23   #1427
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle sobie myślę, że przypadkowi ludzie raczej rzadko padają ofiarami złodziei. Ci muszą mieć upatrzony cel [najlepiej odpowiednio nadziany] i wiedzieć, po co i dokąd idą. Nie histeryzuję np. tak, jak rodzina mojego M. - w domu siedzi kilka osób, kilka na podwórku [w dodatku przy schodach prowadzących do drzwi wejściowych], a i tak zamykają drzwi na wszystkie zamki
Już się rzucają na moje trzy stówy, w końcu taki szmal wiecznej studentki musi być warty krocie
Stary 2015-02-03, 12:23   #1428
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ojej, a dlaczego, popadli potem w jakieś kłopoty finansowe ?
Mi co prawda Rodzice zapłacili za kurs prawa jazdy ale nie zdałam go 3 razy a potem miałam z Mamą wypadek samochodowy z winy innej kobiety i zrezygnowałam. Minęły 3 lata i kiedy zechciałam mieć to prawo jazdy to sama opłaciłam jazdy i egzamin
Niestety tak, kłopoty finansowe, które się ciągną i ciągną do dziś.
Staram się im pomagać, jak tylko mogę. Ja kurs wzawiałam po 3 latach i wykupiłam sobie jazdy i egzamin, oraz kupiłam auto z pieniędzy zarobionych w wakacje, jako jedna z nielicznych wśród moich znajomych, każdy z nich dostał auto od rodziców lub jeździ na uczelnię audicą taty; ) Ja jestem dumna ze swojego małego autka.
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Dobrze rozumiem, że musiałaś oddać swój prezent?

Pomysł ze zbieraniem pieniędzy dla dziecka moim zdaniem bardzo udany Jeśli będziemy kiedyś mieć potomstwo to będziemy się starać zrobić dokładnie tak samo.
Musialam, ponieważ rodzicom brakowało pieniędzy, a ja zarobiłam w wakacje za granicą, także oddałam całość za prawko.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 12:42   #1429
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

dzień dobry

powiedzcie mi gdzie warto założyć takie konto oszczędnościowe? ja mam konto w wbk to <30, drugie mam w pko, ale prawie z niego nie korzystam TŻ ma w pko i docelowo oboje chcemy mieć w jednym banku konto, czyli raczej pko.. czy konto oszczędnościowe lepiej mieć w tym samym banku czy w innym? kompletnie się na tym nie znam

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 13:01   #1430
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Już się rzucają na moje trzy stówy, w końcu taki szmal wiecznej studentki musi być warty krocie
No, Ty się pilnuj

aassiiaa1988, ja mam w ING i jestem o tyle zadowolona, że wszystko mam darmowe i wygodnie się to konto prowadzi. Podejrzewam jednak, że inne banki mają wyższe oprocentowanie, bo takie 1,5% to jest naprawdę żenada.

A, któraś z Was pytała o Wizz Air. Tutaj info o promocji u nich: http://wyjadaczewisienek.blogspot.co...ty-z-wizz.html

Tutaj z kolei aktualne zestawienie kont i lokat: http://appfunds.blogspot.com/2015/02...luty-2015.html
Stary 2015-02-03, 13:19   #1431
Ciocia_Andzia
Raczkowanie

Hej

A czy któraś z Was korzysta w mBanku z mSaver? Nie wiem, czy warto z tego skorzystać i np. wybrać tę opcję z zaokrągleniami, czy konkretną kwotą w miesiącu... Przy tych zaokrągleniach boję się, że połowę kasy zeżre mi oszczędnościówka, bo ja praktycznie nie używam gotówki
Ciocia_Andzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 14:48   #1432
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Ciocia_Andzia Pokaż wiadomość
Hej

A czy któraś z Was korzysta w mBanku z mSaver? Nie wiem, czy warto z tego skorzystać i np. wybrać tę opcję z zaokrągleniami, czy konkretną kwotą w miesiącu... Przy tych zaokrągleniach boję się, że połowę kasy zeżre mi oszczędnościówka, bo ja praktycznie nie używam gotówki
Nie;p chociaż myśleliśmy o tym ale chyba na razie nie chcemy:P Cała kasa która zostaje na koniec miesiąca idzie przelewem własnym na oszczędnościowe i nie ma zmiłuj
Stary 2015-02-03, 15:05   #1433
Ciocia_Andzia
Raczkowanie

Czyli jak? Zostaje Ci np. 31 stycznia 100 zł i od razu wrzucasz to na oszczędnościowe? Musisz w takim razie szybko dostawać wypłatę - zazdroooo Ja muszę troszkę czekać na przelew, więc zwykle te 100 zł ratuje mnie na początku miesiąca.
Ciocia_Andzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 15:32   #1434
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Ciocia_Andzia Pokaż wiadomość
Czyli jak? Zostaje Ci np. 31 stycznia 100 zł i od razu wrzucasz to na oszczędnościowe? Musisz w takim razie szybko dostawać wypłatę - zazdroooo Ja muszę troszkę czekać na przelew, więc zwykle te 100 zł ratuje mnie na początku miesiąca.
Ja nie pracuję tylko trzymam kasę a mąż ma wypłatę ostatniego dnia miesiąca dlatego taki system
Stary 2015-02-03, 16:06   #1435
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Cześć Powodzenia w dalszym oszczędzaniu.
Jakie produkty polecasz z Biedronki, które nie mają paskudnego składu?
konserwy rybne, ser biały, czekolady gorzkie, mrożonki

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
A ja jakoś nie ufam mięsu z biedry Chociaż promo kusi...
Ja ufam. Juz dwa razy kupiłam mięso w Almie, które po powrocie do domu śmierdziało i nadawało się do wyrzucenia. Poza tym siostra mojego kolegi z pracy pracuje w zakładzie, który robi garmażerkę dla Biedronki i kiedyś mu powiedziała, że ze wszystkich marketów, do których oni dostarczają swoje produktu, właśnie Biedronka ma największe wymogi jeśli chodzi o skład i produkcję.

Cytat:
Składacie się z mężem po połowie na czynsz?
My się składamy z Tż po połowie. Czy jest w tym coś złego?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 16:09   #1436
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość

My się składamy z Tż po połowie. Czy jest w tym coś złego?
Nie napisałam że to źle ;P Wyraziłam tylko zdziwienie :P

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Ja w almie też kupiłam wędlinę która śmierdziała i raz ser który na drugi dzień pokazał zieloną pleśń, też z almy Nie kupuję tam wędlin ani serów na wagę Do jakości biedronki nic nie mam.
Stary 2015-02-03, 16:26   #1437
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Znajoma osoba pracowała w Almie na mięsie i wędlinach. Ilekroć tam przychodziłam i chciałam coś wziąć, podpowiadała mi góra 2-3 rzeczy, bo to, co zwykle kupowałam okazywało się stare lub zepsute.
Stary 2015-02-03, 16:44   #1438
ana761
Zakorzenienie

GG do ana761

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Znajoma osoba pracowała w Almie na mięsie i wędlinach. Ilekroć tam przychodziłam i chciałam coś wziąć, podpowiadała mi góra 2-3 rzeczy, bo to, co zwykle kupowałam okazywało się stare lub zepsute.
O matko a ceny mają takie że.....

A wchodzicie na forum http://forum.gazeta.pl/forum/f,20012,Oszczedzamy.html ?

Gdzie jest cierpliwość i pokora, tam nie ma ani gniewu, ani zamętu......
ana761 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 16:46   #1439
201608010929
Konto usunięte

Jeśli chodzi o świeżość owoców i warzyw to w Almie i w Biedronce, Lidlu nie mam zastrzeżeń. Najwięcej złych doświadczeń mam z Realem - kiwi, które po dojrzeniu okazywało się zgnite, marchewki z pleśnią, mandarynki które w środku w ogóle nie mialy miąższu. Od ostatnich zakupów, które tam zrobiłam i w domu okazało się, ża cały kilogram pomarańczy w siatce, który kupiłam, w środku miał splesniałe, białe kropki w KAŻDYM owocu, powiedziałam sobie, ze już więcej tam nie zrobię zakupów.

Tak samo jak w piekarni Aviteks. W Krakowie jest ich mnóstwo, ostatnio nie miałam czasu iść do mojej ulubionej piekarni i kupiłam w Aviteksie chleb żytni z ziarnami. W domu przy krojeniu okazało się, że koło mąki żytniej nawet nie stał, a poza tym był tak obrzydliwie barwiony karmelem, że także sobie powiedziałam - nigdy więcej!
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:32   #1440
mycha9393
Zakorzenienie

ja to się zastanawiam czy sobie budżetu na tygodnie nie podzielic. Kazda nawyzkę z tygodnia przelewać na oszczednosciowke. robi tak ktos?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości