|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
|
|
|
|
#1412 |
|
Konto usunięte
|
Idę i.czytam te wokandy, nieletni brajan wnioskuje o podwyzszenie alimentów, dzessika tez chce wiecej, a wanessa chce odebrać ojcu prawa rodzicielskie
|
|
|
|
#1413 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z racji zawodu często zeznaję i wszędzie sobie czytam co, kto ile i o co |
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienię temat
![]() Jesteśmy u znajomych, mają ok 1,5 letnie dziecko. Jemy śniadanie. Koleżanka, ooo kupa idzie, na nocnik pół metra od ławy. Szeroki uśmiech, radość w glosie: to teraz wam nasmrodzimy ja nos w dłonie, patrzę w talerz i slychac: dolecialo juz do was? dolecialo. I bach z nocnika dziecko na kolano, pupa do nas i wycieranie.
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kupa śmiechu
|
|
#1416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie Ci znajomi u siebie chyba by widzieli po raz ostatni
|
|
#1417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Skąd się biorą tacy ludzie? W życiu już chyba nie potrafiłabym u nich nic ani zjeść ani wypić bo kojarzyłoby mi się z kupą. Nie mogła go zasadzić w łazience na ten nocnik? Nie.Po namyśle stwierdzam, że jednak to byłby chyba koniec znajomości. Moje koty mają kuwetę w łazience, sprzątam na bieżąco ale chyba spaliłabym się ze wstydu, gdyby gość wszedł do lazienki a tam w kuwecie niesprzatnięta kocia niespodzianka. A tu sadzają przy jedzących bez skrępowania.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-01-26 o 21:52 |
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1421 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale czasami nie ma nikogo i już) Inna sprawa, że dzieci trzeba umieć ogarnąć na tyle aby nie były upierdliwe dla otoczenia i nie stanowiły zagrożenia same dla siebie, to jest oczywista oczywistość. No ale "ciągać" je ze sobą czasami trzeba i już, nie dla własnej przyjemności (mówię o sytuacjach typu poczta, urzędy czy sklep właśnie gdy trzeba coś załatwić po prostu w określonym czasie).
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-01-27 o 03:01 |
||
|
|
|
#1425 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Nie mam dzieci, ale rozumiem, że jak nie ma ich z kim zostawić, trzeba je wziąć-czy to do sklepu, czy to do urzędu. Każdy powinien to zrozumieć. Ale za szkody popełnione przez własne dziecko (a nawet własnego psa/kota- przepraszam za to porównanie, bo może jest nie na miejscu ale uzasadnione) każdy odpowiada sam. Jeśli ja zostawiam u kogoś koty na przechowanie to czuję się zobligowana do odkupienia/zapłacenia za każdą durnostojkę strąconą i zbitą przez nie i za każdy podrapany kawałek tapety/fotela. Dlatego nie rozumiem rodziców nie zwracających uwagi na swoje dzieci w sklepie i tym samym przyzwalających im na demolkę/psucie/przestawianie/zrzucanie. Kasa to nie zabawka tylko narzędzie pracy, w dodatku dość drogie. Dziecku zawsze można zorganizować zabawę w sklep na podwórku (lubiłyście się bawić w sklep?). Dla mnie sytuacja, w której matka spokojnie robi sobie zakupy a dziecko lata samopas, psoci, potrąca i wpada na ludzi jest nie do przyjęcia. Także i ze względu na bezpieczeństwo tegoż dziecka. Bo potem krzyk i pozywanie sklepu do sądu, gdy maluch napije się wybielacza czy kreta, ak miało to miejsce kilka lat temu. Dziecko bylo na zakupach z obojgiem rodziców, dodam. Ale i tak troskliwi rodzice byli oburzeni na sklep. Zadaniem sklepu nie jest pilnowanie dzieci. Wiem, że przypadki chodzą po ludziach nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego, ale tę sytuację w przypadku kilkulatka można bylo przewidzieć i pilnować kilkulatka. Gdyby zamiast tego wybielacza był soczek to zapewne ograniczyłoby się to do odstawienia nadpitego/omemlanego soczku na półkę.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-01-27 o 06:01 |
|
|
|
|
#1426 |
|
Konto usunięte
|
A ja powroce do tematu kolczykow. Ja to widze tak - dziecko urodzone po odcieciu pepowiny i umyciu kladzie sie na tasme. No i potem obowiazkowo kolczyki w uszach (dodatkowy piercing mozliwy za doplata), tatuaz do wyboru przez matke - na nadgarstku belive, be strong, hope, love albo znak nieskonczonosci alboserduszko (dodatkowe wzory za doplata). Co wy na to?
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! No bo wiecie - jak dziecko nie pamięta bolu po kolczykowaniu, ale robicie mu kolczyki bo "moze bedzie chciala w przyszlosci" to robcie od razu tatuaze! Kazda jedna osoba chociaz raz pomysli o tatuazu, a tak to nie bedzie pamietac bolu. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2015-01-27 o 07:43 |
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak córka była młodsza, to często nocnik stał w pokoju, żeby mogła zdążyć na niego usiąść, ale jak tylko przychodzili jacyś goście, to od razu wędrował do wc i tam były załatwiane wszelkie potrzeby. Nie wyobrażam sobie inaczej, przecież to też godzi w intymność dziecka, żeby obcy ludzie oglądali je w takiej sytuacji:/ |
|
|
|
|
#1428 |
|
Konto usunięte
|
jezu to moja najwieksza trauma dziecinstwa, nocnik stal w pokoju a ja jak juz bylam chyba troszke starsza wstydzilam sie robic na niego i znosilam poduszki i misie i sie za nimi chowalam a stara wredna babcia wywalała to i mówiła co sie wstydzisz co sie wstydzisz przestań znosić bla bla bla
jezu ale bym tym nocnikiem jej teraz przywaliła |
|
|
|
#1429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://wolnapolska2.wrzuta.pl/film/0...tniego_chlopca ... przerażające jak ludzie potrafią mieć nasrane w głowach Edytowane przez Sein Ulin Czas edycji: 2015-01-27 o 11:15 |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
Jedna znajoma ma siedmioletniego syna i półroczna córkę. I ta mała jest tylko na rękach albo w wózku albo leży na stole. Nie kładą jej na brzuchu"bo nie lubi" nie dają jej możliwości rozwoju ruchowego bo spadnie, bo costam... Na dywanie, na macie edukacyjnej jej nie poloza bo...brat siedmiolatek ją zadepcze... no ludzie. Tak ją "ochraniaja", że obawiam się, że ją w końcu w ten sposob uposledza ruchowo. Moja córka w tym wieku próbowała siadać, turlala się po całym pokoju, a ta mała tylko leży na plecach albo u rodziców na rękach... To też jakiś rodzaj OZM moim zdaniem.
Przepraszam za błędy, piszę z telefonu. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2015-01-27 o 13:05 |
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, znam takich. synowa mojej cioci trzymała cały czas dziecko na rękach, non stop. rok miał, a położony na plecach nie umiał się obrócić na bok, o obrocie na brzuch, siadaniu i raczkowaniu nie wspomnę |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#1434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uważam że najszybciej jak się da powinno się uczyć dziecko korzystać z kibelka bo to jest miejsce do załatwiania się, a nie nocnik w kącie każdego pokoju. Już nie mówiąc o tym że nocniki są obrzydliwe, nie cierpiałam z nich korzystać
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do nocnika to u nas stoi w łazience. Nie wyobrażam sobie załatwiać potrzeby przy ludziach i dlatego swojemu dziecku tego tez nie zafunduje. Dziecko to też człowiek i szacunek mu się należy. Nie wspomnę o innych osobach, które przebywają w pokoju. |
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1438 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1439 |
|
ja.
|
niestety, ograniczanie rozwoju ruchowego widzę i u dziecka mojej znajomej. ile razy się widzimy, mała jest wiecznie albo na ręku, albo siedzi, położą jej dwie zabawki i jęczą, jaka to ona niegrzeczna, bo nie chce siedzieć w miejscu pół godziny
od ok. 2 miesiąca życia małej noszą ją w poziomie, przodem do świata, nie miała pół roku a już ją w chodzik wsadzali- o, no wtedy widziałam ją w jakiejś innej pozycji![]() mała ma 8 miesięcy. wystukano na kalkulatorze. |
|
|
|
#1440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie do uwierzenia, ze sa tacy ludzie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

ja nos w dłonie, patrzę w talerz i slychac: dolecialo juz do was?
Mnie Ci znajomi u siebie chyba by widzieli po raz ostatni

od ok. 2 miesiąca życia małej noszą ją w poziomie, przodem do świata, nie miała pół roku a już ją w chodzik wsadzali- o, no wtedy widziałam ją w jakiejś innej pozycji