![]() |
#1411 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
jedno i drugie ładne ![]() ![]() ![]() A czy to nie Ty miałaś jechać dzisiaj na pobranie krwi?
#1413 |
Zakorzenienie
|
Moja ciocia ma znajomą ginekolog, było już ciepło a jej się nie chciało być w ciąży i zrobili cesarkę w 36 tygodniu, czyli tak żeby maluch nie był wcześniakiem. Na zamówienie. Mały ma autyzm, nigdy się nie dowiemy czy cesarka z zaskoczenia w jakiś sposób na to nie wpłynęła.
Ale to bardzo czarny scenariusz, po prostu słyszałam od fotografek że te dzieciątka z zaplanowanej cesarki są takie nieogarnięte, nie bardzo wiedzą co się dzieje. Oczywiście po jakimś czasie to mija, nie rzutuje to podobno bardzo na przyszłość dziecka ale na początku to widać. No i wyobraź sobie, leżysz sobie na wakacjach, wiesz że do końca urlopu zostało Ci jeszcze sporo czasu, właśnie przewracasz się na drugi boczek na leżaczku, słoneczko, cieplutko, a tu nagle BAM, burza, pioruny, grad i śnieżyca. Tylko że Ty masz kilkadziesiąt lat a maluszek jest tyci tyci ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez goooosienka Czas edycji: 2015-02-27 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
Majka pyszna zupa ogórkowa jest z hortexu mrozona, kosztuje ok 4 zl, wystarczy wsypac do wody i doprawic, u mnie od czasu choroby jaka jest ciaza tylko takie smakolyki laduja na talerzu, jak rosol to tylko do tesciowki hehe
Zgadzam sie z gooosia co do stresu dziecka po zaplanowanej cc, jest to tez jedni z przeciwwskazań |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
Zuzanna sliczne
![]() ![]() ![]()
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- byłam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba będę rodzić w Gliwicach na Kościuszki, bo tam mnie mój dr może ciachnąć
![]() Jeżeli mam wybór cesarka podczas akcji porodowej a cesarka zaplanowana, to wolę tą podczas akcji porodowej. Ale jak mam wybór poród naturalny a cesarka zaplanowana, to wolę cesarkę zaplnowaną.
#1418 |
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle wydawało mi się, że temat cc na życzenie czy porodu naturalnego to sprawa indywidualna każdego z nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak... koniecznie porozmawiam o tym z moją gin.... A tak teraz myslę, znajoma tak rodziła córcię rok starsza od mojej... Dziwna ta dziewczynka jest do tej pory ...
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć całkiem to logiczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz ... pomidorowa to trę pomidory, gotuje , blenduje itd... Ale raz w czas nie zaszkodzi \ ![]()
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To kwestia bardzo indywidualna, każdy powinien wybrać to, co czuje że jest dla niego i jego dziecka najlepsze, na co ma siłę fizyczną i psychiczną. Czasami jednak są aspekty o których wiele z nas nie ma pojęcia, i można o nich porozmawiać, powymieniać się uwagami, spostrzeżeniami żeby te z nas które się jeszcze wahają mogły poznać przyczyny wyboru innych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co mój lekarz na to powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś może źle zrozumiałaś bo tu nikt nic nikomu nie narzucił... chyba ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisałyście też o kasie za cc... U nas jest tak, że lekarze, którzy są skłonni zrobić cc na zamówienie też mówią, że "nie, ja nie wezmę ani złotówki", itp (no bo nigdy nie wiedzą kto ich np nagrywa lub ich podpuszcza) ale prawda jest taka, że te pacjentki "ładnie dziękują" już po wszystkim (np na ściąganiu szwów), bo jak są zadowolone z lekarza, a planują mieć więcej dzieci, to chcą żeby dobrze o nich pamiętał ![]() ![]() U mnie mimo wszystko zostaje sn ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężkie wybory przed nami, dużo z nich może wpłynąć na naszego malucha. Przeraża mnie że muszę wziąć pełną odpowiedzialność za taką małą istotkę, boję się że zrobię coś źle. I że potem oczywiście wszyscy będą uważali że to i to jest moją winą bo ... ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ze tak zapytam delikatnie zmieniając temat, jak tam u was z zyciem intymnym? Zmienilo sie cos odkad weszlyscie w 2 trymestr? U mnie niestety zero.... dolegliwosci nie do końca jeszcze minely, poza tym o 21 ja juz smacznie sobie spie a tż przychodzi dopiero kolo 23. Nawet ostatnio zazartowal ze wezmie mnie na spiocha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A masz przeczucie jakieś??? U mnie się sprawdziło ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-27 o 10:32 Powód: Blad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() Co do tematu porodu to ja bym właśnie chciała naturalnie ale wiem co to wyjdzie ![]() Ja juz bylam na zakupach i dzis na obiad postanowiłam zrobic naleśniki z serem i brzoskwiniami zapiekane z masłem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja wiem o co Ci chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() I dziewczyny nie obrażajcie się jak ktoś pisze o swoich obawach co do cc i sn... Bo myślę, ze tak jak Gosia napisała - nie chodzi o to, żeby się straszyć, czy przekonywać do swoich racji, ale o to, żeby się podzielić swoimi myślami ![]()
![]() |
#1434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez goooosienka Czas edycji: 2015-02-27 o 10:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja miałam tragiczny poród naturalny i cudem że mój Synek jest bez jakiś uszczerbków, ale drugi poród warunkuję wielkością dziecka i jego główki. Jeśli będzie OK to znów podejdę do naturalnego choć stres i lęk o Dzidziusia jest ![]() jak dla mnie cudów nie ma ani przy CC ani przy SN. Ale jesli sa jakiekolwiek przeciwskazania do SN to od razu zdecyduję o CC. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No właśnie mam przeczucia co do dziewczynki ![]() ej właśnie zjadłam całe jedno piętro ptasiego mleczka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę porozmawiać z lekarką i pomyśleć o tym wszystkim ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Nasza kobieca intuicja zazwyczaj sie nie myli ![]() Mam pomysł... jedno piętro już zjadłaś, po co masz miec potem wyrzuty sumienia ![]() ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-27 o 10:47 Powód: Blad |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
Goosienka poproś wojtka, zeby kupil w aptece feminum żel, jest swietny
Mms ale sie zasmialam w glos, twoj tz ma dobre teksty ![]() Ja właśnie wcinam 3 sniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.