Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-12, 21:45   #1411
tylkokasia
Moderator

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Dziewczyny z kremami BB nie doradzę bo nie używam. Wiem że koleżanki po fachu chwalą te azjatyckie ale tak jak mówię nie pomogę.

Poziomkowa89 - właśnie imion dla Chłopca mało fajnych. Dobrze że my już wybraliśmy bo też się głowiłam co będzie bo nic mi się nie podobało.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 21:47   #1412
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny z kremami BB nie doradzę bo nie używam. Wiem że koleżanki po fachu chwalą te azjatyckie ale tak jak mówię nie pomogę.

Poziomkowa89 - właśnie imion dla Chłopca mało fajnych. Dobrze że my już wybraliśmy bo też się głowiłam co będzie bo nic mi się nie podobało.
Tez chcialam Antosia ale tzowi sie nie podoba

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 21:59   #1413
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mnie przez kilka minut bolało z prawej strony podbrzusza, taki tępy ból. Ale na szczęście przeszło. Widocznie dzidzia się tak ułożyła i mnie uciskała.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 22:00   #1414
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Iclosemyeyes, a na jaki model XLandera się zdecydowaliście?
Xcite
Stary 2015-07-12, 22:47   #1415
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Ja dostałam zalecenie brania 4 tabletek dziennie, ale i tak dziś się obudziłam ze skurczem w lydce. Chyba sobie zwiększe dawkę, bo farmaceutka też mi mówiła, że można brać nawet do 6 szt dziennie.
Może pomóc rozciąganie łydek przed snem.
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki konkretnie magnez bierzecie? Bo mi lekarz kazał brać magnez z witaminą B6 dla kobiet w ciąży. W domu mam magnefar b6 i na opakowaniu jest napisane, żeby skonsultować się z lekarzem jeżeli jest się w ciąży.
U mnie lekarka radziła MagneB6, ale zmieniłam na Asmag Forte - chodziło mi o to, zeby w preparacie nie było witaminy B6 (czytałam, że z nadmiaru mogą być mdłości).
Char To u mnie tak mama robiła. Za to mam koleżanki, które gotują genialnie - ich rodzice nie umieli gotować, więc siłą rzeczy musiały nauczyć się same.
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
wczoraj w sklepie oglądałam kołyski te wielofunkcyjne i postanowiliśmy z mężem ze chcemy taka
A pokażesz przykład? Jestem taka zielona w temacie
Amelia Marcelinka bardzo mi się podoba - świetny wybór
Cytat:
bo z jednej str. lekarz mi mówił że on nie widzi oznak do wcześniejszego porodu z drugiej po co te zalecenia :/
Ja myślę, że powiedział wszystko - a dał rygorystyczne zalecenia - połoznicy czesto chuchają na zimne. Na pewno nie pogorszą Twojego stanu, a mogą bardzo pomóc.

poznanianka Powodzenia z magisterką

Wonderka Ja bym obstawiała jednak sprawy jelitowe.

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Ahaa a powiedzcie mi czy wy już macie wybrane położne?? Koleżanka mi mówiła,że już powinnam wybrać...
No i się zastanawiam czy iść do SR...bo nie wiem czy mi się będzie chciało..Kurdę zapisać bym się już musiała
Mam wybraną położną środowiskową (nasza znajoma) - wg mnie dobrze zrobić rekonesans w tej sprawie, bo można trafić na kogoś, kto będzie odbębniał wizyty. Natomiast wciaż mi chodzi po głowie opłacenie położnej na wyłączność przy porodzie.
Do SR idziemy we wrześniu, teraz sporo bym zapomniała.

Cytat:
Super krycie i trwałość - Estee Lauder Double Wear lub tańszy odpowiednik Revlon Colorstay
Krycie średnie ale można stopniować, lekki na buzi, nie robi maski - Clarins Skin Illusion i Bourjois Healthy Mix
Zgadzam się
Bourjois ma też całkiem dobry podkład CC.

Cytat:
A ja wolę lżejszego XLandera (różnica w wadze to ok 5 kg - czułam to nawet przy pchaniu wózka, a co dopiero jakby przyszło do podnoszenia_). Jedyne co, to jeszcze muszę się zastanowić, czy gondolka Xlandera nie jest za krótka (tylko 71 cm), inne wydawały mi się dłuższe
Dłuższa gondolka jest w Amelisie.
My teraz zastanawiamy się, czy nie kupić samej gondolki , a spacerówkę już jak dzieć podrośnie - według potrzeb. Ale nigdzie nie widziałam samej gondolki, jedynie 2w1 lub 3w1.
Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Też macie takie problemy w ciąży? Zawsze miałam ładne, śliskie włosy po nałożeniu ciemnej farby a tu zonk... Jutro pedałuję do rossmana po maskę z granatem alterry i muszę strzelić sobie na noc wygładzający kompres z olejkiem....
Niestety tak Moje zrobiły się jeszcze bardziej wysokoporowate

poziomkowa U nas imię jest, ale zdrobnienia są kijowe. Trudno się mówi, najwyżej wymyślimy młodemu jakieś ciekawe przezwisko

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-07-12 o 22:49
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 22:54   #1416
monic167
Rozeznanie

Cytat:
fajnie, że taki miły weekend Ci tż zorganizował

ale super, że udało się ustalić imię Marcelinka brzmi super, kojarzy mi się z taką małą delikatną ślicznotką

wózek mnie bardzo przypadł do gustu i pewnie na nim stanie ostatecznie. Co prawda mąż marudził, że Quinny Moodd lepszy, bo lepiej wygląda (to trzeba mu przyznać, wygląda szałowo), ale pan który tam doradzał, go jakoś przekonał, że to ważniejsze, żeby bardziej dopasować wózek do mnie, bo pewnie to ja będę z nim więcej chodzić A ja wolę lżejszego XLandera (różnica w wadze to ok 5 kg - czułam to nawet przy pchaniu wózka, a co dopiero jakby przyszło do podnoszenia_). Jedyne co, to jeszcze muszę się zastanowić, czy gondolka Xlandera nie jest za krótka (tylko 71 cm), inne wydawały mi się dłuższe
hej nad xlanderem tez myslalam .kolezanka miala ale niestety siedzisko w pozycji na prosto mialo ww dalszym ciagu odchylenie co bylo probemem dla dziecka to ciagle wychylało się do przodu chcąc widziec wszystko dookoła wiec polecam przyjrzenie się czy jest bardzo w pionie czy nie jak się go przełoży do tej pozycji
swoją drogą wygląda b.fajnie , sama przez chwile nad nim myślałam
Stary 2015-07-12, 22:56   #1417
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cornflower a jakie macie imię?
Ta kołyska to taka. Nie umiem dac linka z telefonu ale można wpisać na allegro kołyska milly cos tam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436734672396.jpg (21,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1436734672849.jpg (21,2 KB, 10 załadowań)

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-12, 23:00   #1418
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ta kołyska to taka. Nie umiem dac linka z telefonu ale można wpisać na allegro kołyska milly cos tam
Wybraliśmy imię Gabriel, dla mnie poza Gabrysiem akceptowalnych zdrobnień nie ma (wg listy: Gabi, Gabini, Gabiś, Gabrielek, Gabrynio, Gabryniu, Gabrysiek, Gabrysio, Gabunio, Gabuś - niektóre pasują do dziewczynki albo są na siłę).
A Wam co chodzi po głowie?

Dzięki za zdjęcia - to już mam ogląd

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 23:10   #1419
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
hej nad xlanderem tez myslalam .kolezanka miala ale niestety siedzisko w pozycji na prosto mialo ww dalszym ciagu odchylenie co bylo probemem dla dziecka to ciagle wychylało się do przodu chcąc widziec wszystko dookoła wiec polecam przyjrzenie się czy jest bardzo w pionie czy nie jak się go przełoży do tej pozycji
swoją drogą wygląda b.fajnie , sama przez chwile nad nim myślałam
Dzięki za wiadomość, na pewno zwrócę na to uwagę póki co to oglądamy tak pod kątem własnej wygody i przydadzą nam się takie rady doświadczonych mam.

Mnie też się wizualnie ten wózek podoba, szczególnie wersja kolorystyczna comic

Cytat:
Apropo's kosmetyków, to rzuciłam dziś na głowę ciemną czekoladę i jak nigdy w życiu mam siano po farbowaniu!! Też macie takie problemy w ciąży? Zawsze miałam ładne, śliskie włosy po nałożeniu ciemnej farby a tu zonk... Jutro pedałuję do rossmana po maskę z granatem alterry i muszę strzelić sobie na noc wygładzający kompres z olejkiem....

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

To czekamy co doradzi TylkoKasia
Ja uciekam pod prysznic i spać, dobrych nocek
Ja na włosy o dziwo nie narzekam olejek powinien pomóc na Twoje problemy
śpij dobrze

cornflower_girl, właśnie w porównaniu do Amelisa gondolka Xlandera wydała mi się malutka, ale znowu Amelis nie przekonał nas wykonaniem i kolorystyka...

Najchętniej też bym kupiła po prostu głęboki wózek na początek, a później wymienila go na spacerówke, ale chyba teraz takie wózki są mało popularne o ile w ogóle istnieją

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-12, 23:18   #1420
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Gabbi a jakiej firmy mialaś ta kołyske? Hania lubiła sie kołysac? Leos tak ale mieliśmy huśtawke wiec bylo bujanie do przodu a nie na boki. Przy kolkach bylo to niezwykle pomocne.
Cytat:
Właśnie mieliśmy taką, jak pokazałaś w załączniku Tylko inna kolorystyka.
Nie korzystaliśmy z bujania prawie w ogóle Dla mnie dobrą opcją było to, że kołyska miała kółka i jechała z Hanią np. ze mną do kuchni. Poza tym, zajmowała znacznie mniej miejsca w sypiali, niż łóżeczko. Miała też pod spodem ten przybornik, w którym mogłam trzymać pieluszki, podkłady i takie tam. Mnie się podobało A Hania była i jest bezproblemowym dzieckiem więc jej też się wszystko podobało
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 23:41   #1421
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cornflower_girl, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
Właśnie skończyłam pisać abstrakt (musiałam napisać cały od nowa), jutro wstanę koło 7 i zabieram się za dalsze poprawki. Ale to już z górki pójdzie

Idę spać, bo jestem padnięta. Kręgosłup znów daje o sobie znać... A maleństwo kopie jak szalone
Życzę wszystkim spokojnej nocy

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-13, 08:25   #1422
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Hej dziewczyny my juz wróciliśmy od mojej rodziny z Pomorza, było super, na początku mały stres, bo to było pierwsze spotkanie Tz z nimi, ale szybko sie rozluźniło dostaliśmy pełno rzeczy do wyprawki, w wolnej chwili zrobię zdjecie a dzisiaj jedziemy do Pragi na trzy dni - yay! chociaz niestety długie siedzenie w samochodzie juz mi nie służy bo kręgosłup mnie bolał prawie całą drogę a jeszcze jak na złość wczoraj pełno wypadkow i jechaliśmy 8h :/

Pogoda dzisiaj w Katowicach tragic póki co, no ale moze w Pradze bedzie lepiej. Pochwalę się, że dzisiaj mam urodziny - juz 31 stara sie robię

Nadgonilam wątek i widziałam, że sporo dziewczyn miało rożne niepokojące bóle - dobrze, że nic powaznego.

Co do cebuszki to ja jej nie wzielam ze sobą na Pomorze i strasznie zalowalam bo o wiele gorzej mi sie śpi bez niej

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 08:34   #1423
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny my juz wróciliśmy od mojej rodziny z Pomorza, było super, na początku mały stres, bo to było pierwsze spotkanie Tz z nimi, ale szybko sie rozluźniło dostaliśmy pełno rzeczy do wyprawki, w wolnej chwili zrobię zdjecie a dzisiaj jedziemy do Pragi na trzy dni - yay! chociaz niestety długie siedzenie w samochodzie juz mi nie służy bo kręgosłup mnie bolał prawie całą drogę a jeszcze jak na złość wczoraj pełno wypadkow i jechaliśmy 8h :/

Pogoda dzisiaj w Katowicach tragic póki co, no ale moze w Pradze bedzie lepiej. Pochwalę się, że dzisiaj mam urodziny - juz 31 stara sie robię

Nadgonilam wątek i widziałam, że sporo dziewczyn miało rożne niepokojące bóle - dobrze, że nic powaznego.

Co do cebuszki to ja jej nie wzielam ze sobą na Pomorze i strasznie zalowalam bo o wiele gorzej mi sie śpi bez niej
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin A podróży do Pragi zazdroszczę

Ja dziś wcześnie wstałam, jem śniadanie, umyje się i zabieram się za poprawianie pracy mgr.
A pogoda beznadziejna... Cały czas pada

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-13, 09:01   #1424
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Wszystkiego naj

Ja się witam w 22 tygodniu U mnie też pogoda nieciekawa, szaro, buro, ale nie narzekajmy, jest czym oddychać przynajmniej
Stary 2015-07-13, 09:06   #1425
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Joyce Sky, spełnienia marzeń zazdroszczę wyjazdu, zawsze marzyłam o wypadzie do Pragi, baw się dobrze

Poznanianka, w Krakowie też brzydko , w nocy obudziła mnie ulewa, później kot zaczął szaleć i biegać po mieszkaniu, grać w piłkę nożną zakretka od butelki i skakać po meblach - ogólnie robił wszystko żebym nie zasnela, przez co dzisiaj się ledwo podniosłam z łóżka i dopiero czekam na autobus do pracy ale z Ciebie pracowita pszczółka, mnie się nigdy nie chciało wstać wcześniej żeby się pouczyć obrona jeszcze w tym roku?

Stary 2015-07-13, 09:09   #1426
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Joyce Sky, spełnienia marzeń zazdroszczę wyjazdu, zawsze marzyłam o wypadzie do Pragi, baw się dobrze

Poznanianka, w Krakowie też brzydko , w nocy obudziła mnie ulewa, później kot zaczął szaleć i biegać po mieszkaniu, grać w piłkę nożną zakretka od butelki i skakać po meblach - ogólnie robił wszystko żebym nie zasnela, przez co dzisiaj się ledwo podniosłam z łóżka i dopiero czekam na autobus do pracy ale z Ciebie pracowita pszczółka, mnie się nigdy nie chciało wstać wcześniej żeby się pouczyć obrona jeszcze w tym roku?

Byłam zmuszona wstać wcześniej, bo dziś promotorka ma ostatni dyżur przed urlopem. Obrona we wrześniu.
A czy taka pracowita... Studia skończyłam w zeszłym roku, w zeszłym roku też powinnam się obronić, ale byłam daleko w polu z pracą i dopiero w tym roku udało mi się ją skończyć...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-13, 09:14   #1427
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Poznanianka, lepiej późno niż wcale sama też się bronilam z opóźnieniem, bo od razu po studiach poszłam do pracy i nie czułam zeby dyplom mi był potrzebny.

Obejrzałam te kolyske Milly o której wcześniej pisalyscie, bo też myślałam żeby kupić małej coś takiego mniejszego do spania na pierwsze miesiące. Chyba jednak zdecyduje się na kosz Mojżesza, bo ta kolyska mi się wizualnie nie podoba chociaż na pewno jest funkcjonalna.

Stary 2015-07-13, 09:18   #1428
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego i udanego wyjazdu

Witam się w 22 tygodniu wczoraj zaczęłam czytać wątek sierpniowych mamuś i patrzyłam jakie mają wybrane wózki. Natknęłam się na bebetto torino i zauroczył mnie totalnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg product_30_3_image.jpg (107,4 KB, 17 załadowań)
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 09:20   #1429
czekooczekolada
Zakorzenienie

ale miałam sen urodziłam synia, z wielkimi niebieskimi oczami! i miałam pierwszą próbę przewinięcia go - zmiany pieluszki. Więc ściągnęłam tą brudną i zanim doszłam po pampersa i chusteczki nawilżane to obsikał łóżko więc myłam wszystko dookoła, zaczęłam zmieniać drugi raz - obsikał całego siebie stwierdziłam że nie dam rady go przewinąć, bo za wolno to robię skoro jemu chce się sikać co chwile, ale w końcu się udalo ;d

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-13, 09:34   #1430
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Witam po weekendzie Jak ten czas leci szybko aż nie mogę ogarnąć 108 dni do porodu )

Miałam cytować wszystkie wypowiedzi ale chyba nie dam rady

Wczoraj ten roczek naszej chrześniaczki, cieszę się że szwagierka przeciera szlaki w tym temacie bo już wiem jakich błędów nie popełniać i że u nas będzie to całkiem inaczej wszystko wyglądać...

Za to moja sukienka zrobiła super wrażenie Zebrałam tyle pochwał aż się nie spodziewałam.

Okropnie męczy mnie ta krew z nosa

Cytat:

Wszystkiego najlepszego Zazdroszczę wycieczek Bardzo bym też chciała jechać nad morze ale mąż ma ten urlop w sierpniu i strach chyba będzie jechać

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja dziś wcześnie wstałam, jem śniadanie, umyje się i zabieram się za poprawianie pracy mgr.
A pogoda beznadziejna... Cały czas pada
Podziwiam Cię za wytrwałość

Amelia mam kuzynkę o imieniu Marcelina Super, że już wybraliście imię

Tylkokasia oszczędzaj się Będzie dobrze

W czwartek idę na krzywą cukrową. Przygotowuję się psychicznie

Dziewczyny pisałyście o kremach BB. Na blogu sroki możecie poczytać o kremie BB garniera. Jest on odradzany w ciąży i przy karmieniu piersią ponieważ zawiera filtry przenikające i coś tam jeszcze. Po czytajcie

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Wszystkiego najlepszego i udanego wyjazdu

Witam się w 22 tygodniu wczoraj zaczęłam czytać wątek sierpniowych mamuś i patrzyłam jakie mają wybrane wózki. Natknęłam się na bebetto torino i zauroczył mnie totalnie
Jezuuuu choruję na ten wózek Jest obłędny!!

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 09:55   #1431
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Witam się w tą piękną niedzielę do mnie wpadli na chwilkę rodzice, mama przywiozła ciasto z owocami
Dziewczyny jaki konkretnie magnez bierzecie? Bo mi lekarz kazał brać magnez z witaminą B6 dla kobiet w ciąży. W domu mam magnefar b6 i na opakowaniu jest napisane, żeby skonsultować się z lekarzem jeżeli jest się w ciąży.
Ja biorę Slow-Mag B6, taki dawali mi w szpitalu i taki polecała moja gin. Z wit.B6, bo lepiej się wchłania. http://www.aptekagemini.pl/slow-mag-...elitowych.html

Cytat:

Wszystkiego najlepszego!

Witam się w 25 tygodniu

Gdyby ktoś natknął się na fajną tapetę w pasy, to poproszę link. Nie mogę nic znaleźć
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 09:55   #1432
201604151126
Konto usunięte

Cześć dziewczyny wstałam po trochę nie przespanej nocy i pojechałam na tą glukozę, wypicie żaden problem nie było takie złe tylko bardzo słodkie, siedzę i siedzę i się zaczeło strasznie mnie słabiło i było mi nie dobrze ale najgorsze to słabienie i tak siedzieć 2 godz. ledwo dałam radę nawet bałam się samochodem jechać ale otworzyłam okna i taki zimny wiatr trochę mi pomógł leże teraz myślę że jak coś zjem to przejdzie.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 09:58   #1433
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie miłe słowa Może dziecię daje mi taką motywację, ale to już ostatnia prosta i tak mnie to cieszy, że mobilizuję się jeszcze bardziej

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga
Dziewczyny pisałyście o kremach BB. Na blogu sroki możecie poczytać o kremie BB garniera. Jest on odradzany w ciąży i przy karmieniu piersią ponieważ zawiera filtry przenikające i coś tam jeszcze. Po czytajcie
Dziękuję, że napisałaś W takim razie wieczorkiem poczytam tego bloga. Będę w takim razie szukać innego kremu BB

Dzisiaj w drodze powrotnej od promotorki wstąpię do laboratorium i zrobię sobie badanie na Toksoplazmozę IgM, bo lekarka kazała mi je powtórzyć między 18 a 20 tygodniem. Rzutem na taśmę, bo licząc tak jak moja lekarka to jestem na końcu 20 tygodnia (dziś 20+6).

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-13, 10:05   #1434
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Bardzo bym też chciała jechać nad morze ale mąż ma ten urlop w sierpniu i strach chyba będzie jechać

Jezuuuu choruję na ten wózek Jest obłędny!!
Mam nadzieję, że spodoba mi się też na żywo i będzie nasz fajna jest jeszcze ta opcja z czerwonym. Nawet nie wiem czy koleżanka która rodzi we wrześniu nie pokazywała mi tego wózka, najwyżej będziemy mieć takie same
A co do urlopu to mój mąż też ma w sierpniu, tzn zaczyna już chyba 28 albo 29 lipca i też chcemy jechać nad morze. Brzuch jeszcze nie jest za duży, ale przeraża mnie trochę droga. Pogadam jeszcze z lekarzem czy nie widzi przeciwwskazań.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 10:09   #1435
kasiabwwl
Raczkowanie

Witam się po weekendzie W sobotę i w niedzielę balowaliśmy na weselu i poprawinach u mojego brata więc jeszcze trochę nieprzytomna jestem. Wytańcowałam się, wybiegałam za Zośką, objadłam i nasłuchałam komplementów, że ciąża mi służy i że jeszcze nic nie widać...taaa...po prostu sukienka dobrze brzuszek kryła

Cytat:
Poza tym śmieję się bo Wasze niektóre Dzieciaczki zasłaniają płeć a mój jajka i siusiaka wywala do każdego usg za to buzię zawsze zasłania rączkami
Nasz Filipek to też nie ma żadnych skrupułów, pierwsze co zobaczyłam na ostatnim USG to zbliżenie siusiaka

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
wonderka a z tą położną to jak to jest? Ja mieszkam we wsi u męża, zameldowana jestem 40km stąd i tam niby zapisana do przychodni. A chcę położną niedaleko miejsca gdzie aktualnie mieszkam..to można? To ma jakiś wpływ czy co? A potem dziecko do przychodni mogę zapisać tu czy jak?.. hehe ja ciemna jestem i pierwsze co to jeszcze nic nie sprawdziłam a Was pytam..
Z tego co mi wiadomo to położną środowiskową wybiera się z przychodni, do której jest się zapisanym. Z tego właśnie powodu, w czasie ciąży z Zosią, przepisywałam się do innej przychodni bo w "mojej" żadnej położnej środowiskowej nie było. Wydaje mi się też, że dziecko dopisuje się do tej przychodni, w której ty lub mąż jesteś zarejestrowana (ale głowy sobie uciąć nie dam

Cytat:
Apropo's kosmetyków, to rzuciłam dziś na głowę ciemną czekoladę i jak nigdy w życiu mam siano po farbowaniu!! Też macie takie problemy w ciąży? Zawsze miałam ładne, śliskie włosy po nałożeniu ciemnej farby a tu zonk... Jutro pedałuję do rossmana po maskę z granatem alterry i muszę strzelić sobie na noc wygładzający kompres z olejkiem....
Mam dokładnie tak samo...siano na głowie. I chociaż nie farbuje włosów i używam szamponu wygładzającego to od początku ciąży moje włosy są bardzo niewyjściowe.

czekooczekolada przynajmniej we śnie przetrenowałaś porządnie przebieranie maleństwa. Swoja drogą dzieci mają niesamowite wyczucie jeśli chodzi o takie rzeczy. Ja kilka razy "oberwałam" od Zosi w czasie zmiany pieluchy
Stary 2015-07-13, 10:12   #1436
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiabwwl Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie W sobotę i w niedzielę balowaliśmy na weselu i poprawinach u mojego brata więc jeszcze trochę nieprzytomna jestem. Wytańcowałam się, wybiegałam za Zośką, objadłam i nasłuchałam komplementów, że ciąża mi służy i że jeszcze nic nie widać...taaa...po prostu sukienka dobrze brzuszek kryła

Nasz Filipek to też nie ma żadnych skrupułów, pierwsze co zobaczyłam na ostatnim USG to zbliżenie siusiaka

Z tego co mi wiadomo to położną środowiskową wybiera się z przychodni, do której jest się zapisanym. Z tego właśnie powodu, w czasie ciąży z Zosią, przepisywałam się do innej przychodni bo w "mojej" żadnej położnej środowiskowej nie było. Wydaje mi się też, że dziecko dopisuje się do tej przychodni, w której ty lub mąż jesteś zarejestrowana (ale głowy sobie uciąć nie dam

Mam dokładnie tak samo...siano na głowie. I chociaż nie farbuje włosów i używam szamponu wygładzającego to od początku ciąży moje włosy są bardzo niewyjściowe.

czekooczekolada przynajmniej we śnie przetrenowałaś porządnie przebieranie maleństwa. Swoja drogą dzieci mają niesamowite wyczucie jeśli chodzi o takie rzeczy. Ja kilka razy "oberwałam" od Zosi w czasie zmiany pieluchy
noo
a czytałam, że chłopcy bardzo często sikają przy zmianie pieluch

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-13, 10:17   #1437
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że spodoba mi się też na żywo i będzie nasz fajna jest jeszcze ta opcja z czerwonym. Nawet nie wiem czy koleżanka która rodzi we wrześniu nie pokazywała mi tego wózka, najwyżej będziemy mieć takie same
A co do urlopu to mój mąż też ma w sierpniu, tzn zaczyna już chyba 28 albo 29 lipca i też chcemy jechać nad morze. Brzuch jeszcze nie jest za duży, ale przeraża mnie trochę droga. Pogadam jeszcze z lekarzem czy nie widzi przeciwwskazań.
Koniecznie daj znać jak wrażenia. Ja niestety będę zawsze za tym wózkiem tylko głowę odwracać ale nie można mieć wszystkiego U mnie po osiedlu jeździ ten wózek w kolorze kremowym a daszek jest czerwony. No wygląda obłędnie O to byście jechali w podobnym terminie no i mamy taką samą odległość do pokonania . Hm...Też zapytam lekarki na następnej wizycie czy są jakieś przeciwwskazania

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 10:21   #1438
Poziomkowa89
Zakorzenienie

W szpitalu byla taka sytuacja. Tz przewijał pierwszy raz leo i on mu siknał. Poszłam po świeży becik i ubranko. Po godzinie mąż poszedł juz i przy przewijaniu to samo sie stało. Poszłam znowu po nowe a polozna na to czy ja zawsze go tak zamierzam przewijać bo one nie nadąża oddawać do prania. I ze mam to robic zeby nie sikał. Wróciłam na salę i sie pobeczałam

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-13, 10:24   #1439
poznanianka1990
Zakorzenienie

A położna środowiskowa przychodzi tylko po porodzie, tak? Potem w sumie to jak coś się dzieje, to idzie się z dzieckiem do pediatry, tak? Może i głupie pytania zadaję, ale ja po prostu nie wiem jak to jest
A w mojej przychodni położnej nie ma, musiałabym się przepisać do innej przychodni, ale nie wiem czy jest sens, bo jeśli położna ma przychodzić tylko po porodzie to jak zapiszę się do szkoły rodzenia to tam mogę sobie wybrać położną, która będzie do mnie dojeżdżać. Stąd moje pytanie.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-13, 10:27   #1440
fasterka90
Zadomowienie

Poznanianka podziwiam też za zapał Ja tez rok temu niby skończyłam studia ale bez obrony i raczej już do tego nie wrócę. Pracuje w całkiem innej branży już od kilku lat, w tym czuje się lepiej... Pedagogika była mi potrzeba do mojej dogoterapii, licencjat i wiedza z magisterki wystarczą,bardziej marzą mi się kolejne kursy z psem, ale to też sporo kasy. No i to jest jako dodatkowe zajęcie, nie praca. Chyba że bym jeszcze kilka psów kupiła

Amelia Super że już imię wybrane Marcelinka bardzo ładnie chociaż wiadomo że z tej trójki mi się najbardziej podoba Basia.
Ciekawe czy jeszcze zmienimy te imiona, ja się przyznaje że dość często o tym myślę,ale widzę tz jest nieugięty.

joycesky wszystkiego najlepszego i udanej wycieczki Praga jest piękna

Co do cebuszli itp mi się jeszcze śpi całkiem dobrze więc nawet jeszcze o tym nie myślę. Jedyne co jak długo poleże,np po nocy to ciężko mi się podnieść, też tak macie?
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości