|
|
#1411 |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Dziewczyny z kremami BB nie doradzę bo nie używam. Wiem że koleżanki po fachu chwalą te azjatyckie ale tak jak mówię nie pomogę.
Poziomkowa89 - właśnie imion dla Chłopca mało fajnych. Dobrze że my już wybraliśmy bo też się głowiłam co będzie bo nic mi się nie podobało.
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przez kilka minut bolało z prawej strony podbrzusza, taki tępy ból. Ale na szczęście przeszło. Widocznie dzidzia się tak ułożyła i mnie uciskała.
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Xcite
|
|
#1415 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Char To u mnie tak mama robiła. Za to mam koleżanki, które gotują genialnie - ich rodzice nie umieli gotować, więc siłą rzeczy musiały nauczyć się same. Cytat:
![]() Amelia Marcelinka bardzo mi się podoba - świetny wybór Cytat:
poznanianka Powodzenia z magisterką ![]() Wonderka Ja bym obstawiała jednak sprawy jelitowe. Cytat:
Do SR idziemy we wrześniu, teraz sporo bym zapomniała. Cytat:
![]() Bourjois ma też całkiem dobry podkład CC. Cytat:
My teraz zastanawiamy się, czy nie kupić samej gondolki , a spacerówkę już jak dzieć podrośnie - według potrzeb. Ale nigdzie nie widziałam samej gondolki, jedynie 2w1 lub 3w1. Cytat:
Moje zrobiły się jeszcze bardziej wysokoporowate ![]() poziomkowa U nas imię jest, ale zdrobnienia są kijowe. Trudno się mówi, najwyżej wymyślimy młodemu jakieś ciekawe przezwisko
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-07-12 o 22:49 |
||||||||
|
|
|
#1416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nad xlanderem tez myslalam .kolezanka miala ale niestety siedzisko w pozycji na prosto mialo ww dalszym ciagu odchylenie co bylo probemem dla dziecka to ciagle wychylało się do przodu chcąc widziec wszystko dookoła wiec polecam przyjrzenie się czy jest bardzo w pionie czy nie jak się go przełoży do tej pozycji swoją drogą wygląda b.fajnie , sama przez chwile nad nim myślałam ![]()
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower a jakie macie imię?
Ta kołyska to taka. Nie umiem dac linka z telefonu ale można wpisać na allegro kołyska milly cos tam
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wam co chodzi po głowie? Dzięki za zdjęcia - to już mam ogląd
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co to oglądamy tak pod kątem własnej wygody i przydadzą nam się takie rady doświadczonych mam.Mnie też się wizualnie ten wózek podoba, szczególnie wersja kolorystyczna comic Cytat:
olejek powinien pomóc na Twoje problemy ![]() śpij dobrze cornflower_girl, właśnie w porównaniu do Amelisa gondolka Xlandera wydała mi się malutka, ale znowu Amelis nie przekonał nas wykonaniem i kolorystyka... Najchętniej też bym kupiła po prostu głęboki wózek na początek, a później wymienila go na spacerówke, ale chyba teraz takie wózki są mało popularne o ile w ogóle istnieją Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko inna kolorystyka.Nie korzystaliśmy z bujania prawie w ogóle A Hania była i jest bezproblemowym dzieckiem więc jej też się wszystko podobało
|
||
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower_girl, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
![]() Właśnie skończyłam pisać abstrakt (musiałam napisać cały od nowa), jutro wstanę koło 7 i zabieram się za dalsze poprawki. Ale to już z górki pójdzie ![]() Idę spać, bo jestem padnięta. Kręgosłup znów daje o sobie znać... A maleństwo kopie jak szalone Życzę wszystkim spokojnej nocy
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
my juz wróciliśmy od mojej rodziny z Pomorza, było super, na początku mały stres, bo to było pierwsze spotkanie Tz z nimi, ale szybko sie rozluźniło dostaliśmy pełno rzeczy do wyprawki, w wolnej chwili zrobię zdjecie a dzisiaj jedziemy do Pragi na trzy dni - yay! chociaz niestety długie siedzenie w samochodzie juz mi nie służy bo kręgosłup mnie bolał prawie całą drogę a jeszcze jak na złość wczoraj pełno wypadkow i jechaliśmy 8h :/ Pogoda dzisiaj w Katowicach tragic póki co, no ale moze w Pradze bedzie lepiej. Pochwalę się, że dzisiaj mam urodziny - juz 31 stara sie robię Nadgonilam wątek i widziałam, że sporo dziewczyn miało rożne niepokojące bóle - dobrze, że nic powaznego. Co do cebuszki to ja jej nie wzielam ze sobą na Pomorze i strasznie zalowalam bo o wiele gorzej mi sie śpi bez niej
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podróży do Pragi zazdroszczę ![]() Ja dziś wcześnie wstałam, jem śniadanie, umyje się i zabieram się za poprawianie pracy mgr. A pogoda beznadziejna... Cały czas pada
|
|
#1424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się witam w 22 tygodniu U mnie też pogoda nieciekawa, szaro, buro, ale nie narzekajmy, jest czym oddychać przynajmniej
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Joyce Sky, spełnienia marzeń zazdroszczę wyjazdu, zawsze marzyłam o wypadzie do Pragi, baw się dobrze Poznanianka, w Krakowie też brzydko , w nocy obudziła mnie ulewa, później kot zaczął szaleć i biegać po mieszkaniu, grać w piłkę nożną zakretka od butelki i skakać po meblach - ogólnie robił wszystko żebym nie zasnela, przez co dzisiaj się ledwo podniosłam z łóżka i dopiero czekam na autobus do pracy ale z Ciebie pracowita pszczółka, mnie się nigdy nie chciało wstać wcześniej żeby się pouczyć obrona jeszcze w tym roku? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy taka pracowita... Studia skończyłam w zeszłym roku, w zeszłym roku też powinnam się obronić, ale byłam daleko w polu z pracą i dopiero w tym roku udało mi się ją skończyć...
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, lepiej późno niż wcale
sama też się bronilam z opóźnieniem, bo od razu po studiach poszłam do pracy i nie czułam zeby dyplom mi był potrzebny. Obejrzałam te kolyske Milly o której wcześniej pisalyscie, bo też myślałam żeby kupić małej coś takiego mniejszego do spania na pierwsze miesiące. Chyba jednak zdecyduje się na kosz Mojżesza, bo ta kolyska mi się wizualnie nie podoba chociaż na pewno jest funkcjonalna. Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i udanego wyjazdu ![]() Witam się w 22 tygodniu
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałam sen
urodziłam synia, z wielkimi niebieskimi oczami! i miałam pierwszą próbę przewinięcia go - zmiany pieluszki. Więc ściągnęłam tą brudną i zanim doszłam po pampersa i chusteczki nawilżane to obsikał łóżko więc myłam wszystko dookoła, zaczęłam zmieniać drugi raz - obsikał całego siebie stwierdziłam że nie dam rady go przewinąć, bo za wolno to robię skoro jemu chce się sikać co chwile, ale w końcu się udalo ;d
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1430 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie
)Miałam cytować wszystkie wypowiedzi ale chyba nie dam rady ![]() Wczoraj ten roczek naszej chrześniaczki, cieszę się że szwagierka przeciera szlaki w tym temacie bo już wiem jakich błędów nie popełniać i że u nas będzie to całkiem inaczej wszystko wyglądać... Za to moja sukienka zrobiła super wrażenie Zebrałam tyle pochwał aż się nie spodziewałam.Okropnie męczy mnie ta krew z nosa ![]() Cytat:
Zazdroszczę wycieczek Bardzo bym też chciała jechać nad morze ale mąż ma ten urlop w sierpniu i strach chyba będzie jechać ![]() Cytat:
![]() Amelia mam kuzynkę o imieniu Marcelina Super, że już wybraliście imię Tylkokasia oszczędzaj się Będzie dobrze ![]() W czwartek idę na krzywą cukrową. Przygotowuję się psychicznie ![]() Dziewczyny pisałyście o kremach BB. Na blogu sroki możecie poczytać o kremie BB garniera. Jest on odradzany w ciąży i przy karmieniu piersią ponieważ zawiera filtry przenikające i coś tam jeszcze. Po czytajcie ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|
#1431 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się w 25 tygodniu Gdyby ktoś natknął się na fajną tapetę w pasy, to poproszę link. Nie mogę nic znaleźć |
||
|
|
|
#1432 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny wstałam po trochę nie przespanej nocy i pojechałam na tą glukozę, wypicie żaden problem nie było takie złe tylko bardzo słodkie, siedzę i siedzę i się zaczeło strasznie mnie słabiło i było mi nie dobrze ale najgorsze to słabienie i tak siedzieć 2 godz. ledwo dałam radę nawet bałam się samochodem jechać ale otworzyłam okna i taki zimny wiatr trochę mi pomógł leże teraz myślę że jak coś zjem to przejdzie.
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj w drodze powrotnej od promotorki wstąpię do laboratorium i zrobię sobie badanie na Toksoplazmozę IgM, bo lekarka kazała mi je powtórzyć między 18 a 20 tygodniem. Rzutem na taśmę, bo licząc tak jak moja lekarka to jestem na końcu 20 tygodnia (dziś 20+6).
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna jest jeszcze ta opcja z czerwonym. Nawet nie wiem czy koleżanka która rodzi we wrześniu nie pokazywała mi tego wózka, najwyżej będziemy mieć takie same ![]() A co do urlopu to mój mąż też ma w sierpniu, tzn zaczyna już chyba 28 albo 29 lipca i też chcemy jechać nad morze. Brzuch jeszcze nie jest za duży, ale przeraża mnie trochę droga. Pogadam jeszcze z lekarzem czy nie widzi przeciwwskazań.
|
|
#1435 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie
W sobotę i w niedzielę balowaliśmy na weselu i poprawinach u mojego brata więc jeszcze trochę nieprzytomna jestem. Wytańcowałam się, wybiegałam za Zośką, objadłam i nasłuchałam komplementów, że ciąża mi służy i że jeszcze nic nie widać...taaa...po prostu sukienka dobrze brzuszek kryła![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czekooczekolada przynajmniej we śnie przetrenowałaś porządnie przebieranie maleństwa. Swoja drogą dzieci mają niesamowite wyczucie jeśli chodzi o takie rzeczy. Ja kilka razy "oberwałam" od Zosi w czasie zmiany pieluchy
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czytałam, że chłopcy bardzo często sikają przy zmianie pieluch
|
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie po osiedlu jeździ ten wózek w kolorze kremowym a daszek jest czerwony. No wygląda obłędnie . Hm...Też zapytam lekarki na następnej wizycie czy są jakieś przeciwwskazania
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu byla taka sytuacja. Tz przewijał pierwszy raz leo i on mu siknał. Poszłam po świeży becik i ubranko. Po godzinie mąż poszedł juz i przy przewijaniu to samo sie stało. Poszłam znowu po nowe a polozna na to czy ja zawsze go tak zamierzam przewijać bo one nie nadąża oddawać do prania. I ze mam to robic zeby nie sikał. Wróciłam na salę i sie pobeczałam
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
A położna środowiskowa przychodzi tylko po porodzie, tak? Potem w sumie to jak coś się dzieje, to idzie się z dzieckiem do pediatry, tak? Może i głupie pytania zadaję, ale ja po prostu nie wiem jak to jest
A w mojej przychodni położnej nie ma, musiałabym się przepisać do innej przychodni, ale nie wiem czy jest sens, bo jeśli położna ma przychodzić tylko po porodzie to jak zapiszę się do szkoły rodzenia to tam mogę sobie wybrać położną, która będzie do mnie dojeżdżać. Stąd moje pytanie.
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka podziwiam też za zapał
Ja tez rok temu niby skończyłam studia ale bez obrony i raczej już do tego nie wrócę. Pracuje w całkiem innej branży już od kilku lat, w tym czuje się lepiej... Pedagogika była mi potrzeba do mojej dogoterapii, licencjat i wiedza z magisterki wystarczą,bardziej marzą mi się kolejne kursy z psem, ale to też sporo kasy. No i to jest jako dodatkowe zajęcie, nie praca. Chyba że bym jeszcze kilka psów kupiła ![]() Amelia Super że już imię wybrane Ciekawe czy jeszcze zmienimy te imiona, ja się przyznaje że dość często o tym myślę,ale widzę tz jest nieugięty. joycesky wszystkiego najlepszego Praga jest piękna Co do cebuszli itp mi się jeszcze śpi całkiem dobrze więc nawet jeszcze o tym nie myślę. Jedyne co jak długo poleże,np po nocy to ciężko mi się podnieść, też tak macie?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

Nasz ślub 16.08.2014

Moje zrobiły się jeszcze bardziej wysokoporowate

póki co to oglądamy tak pod kątem własnej wygody i przydadzą nam się takie rady doświadczonych mam.
Też macie takie problemy w ciąży? Zawsze miałam ładne, śliskie włosy po nałożeniu ciemnej farby a tu zonk... Jutro pedałuję do rossmana po maskę z granatem alterry i muszę strzelić sobie na noc wygładzający kompres z olejkiem....
olejek powinien pomóc na Twoje problemy 

zazdroszczę wyjazdu, zawsze marzyłam o wypadzie do Pragi, baw się dobrze

Bardzo bym też chciała jechać nad morze ale mąż ma ten urlop w sierpniu i strach chyba będzie jechać

U mnie po osiedlu jeździ ten wózek w kolorze kremowym a daszek jest czerwony. No wygląda obłędnie