![]() |
#1411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
sama jest weganką, to mądrze gada
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a że w polsce jest trudniej to się zgodzę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Konto usunięte
|
dzisiaj w lodówce pustki, więc jade na owsiance
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Konto usunięte
|
ja bym nie narzekała, uwielbiam owsiankę
![]() tyle że nawet ona mi się skończyła, więc czekam do pierwszego. dzisiaj wykorzystałam przedwczorajszy bochenek i zrobiłam grzanki w jajkach na śniadanie. dodałam tylko trochę sera i papryki w proszku, i się okazało, jakie hieny mam w rodzinie ![]() na obiad wykorzystam kaszę gryczaną, aż 1 woreczek mi został. no i mam fasolkę szparagową w zamrażarce, ser i koncentrat pomidorowy więc jakoś będzie. całe szczęście, że mam jeszcze spory zapas orzechów i pestek z dyni, bo świra bym dostała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
a wiecie co przed chwilą przeczytałam w Wyborczej?
cytat: Na południu Chin, gdzie psy i koty ciągle nadal uchodzą za delikates, sprzedaje się rocznie ok. 10 mln psów i 4 mln kotów. Los kotów jest szczególnie okrutny - zanim trafią na stół są żywcem obdzierane ze skóry, a następnie wrzucane do wrzątku. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
o tym, co sie wyprawia w Chinach wole nie czytać.
Kiedyś, przypadkowo trafiłam na zdjęcie dorosłych psów, zamkniętych na targu w bardzo, bardzo małej klatce. Biedaki, nie miały gdzie nosem ruszyć, a obok wisiały (upieczone już) inne.. Okropny widok, od razu łzy same napłynęły mi do oczu. Czytałam gdzieś, że ma być zakaz spożywania mięsa z kotów i psów w Chinach, ale na razie jest w fazie projektu, także zanim w ogole wejdzie w zycie minie ładnych pare lat..
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o Chiny to od kilku lat chodują tam też psy na futra - to istna masakra, bo te psy są również obdzierane żywcem ze skóry, a następnie czekają w stosach na śmierć... tak po prostu jest taniej i szybciej. co gorsze, uzyskiwane w ten sposób futro jest tańsze niż sztuczne (nie trzeba do tego fabryki - każdy może to robić k/domu) i teraz coraz więcej kurtek i in. ciuchów z np. futrem przy kapturze ma właśnie to futro. tak, że uważajcie, jak będziecie kupować ciuchy z kawałkiem futerka
![]()
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli te zwierzęta byłyby traktowane humanitarnie to ok, ale tam to jeszcze gorsza masakra niż u nas w rzeźniach ![]() Podobno w Polsce był 'interes'. Kradli psy i koty, a potem wywozili je do Chin. Ile w tym prawdy to nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
ostatnio na biologi mówiliśmy o skorupiakach i temat zszedł na jedzenie owoców morza i o tym, teraz nie pamiętam o jakiego skorupiaka chodziło ale mój nauczyciel powiedział, ze nie potrafiłby go sam przyządzic, bo trzeba go zywcem do wrzątku wrzucic... potem dziewczyny mówiły, ze nie potrafiłyby zabijac ryb np na swięta i dlatego zawsze kupują zabite...
masakra jakas... przecież to jest t samo! lepiej zeby dla ciebie obdzierali zwierzęta ze skóry żywcem, zabijali zwierzęta itd a ty im za to zapłacisz...;/ nawet się nie odzywalam, bo i tak uznałyby pewnie, ze to głupie gadanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Konto usunięte
|
okropieństwo
![]() nie wiem, jak człowiek może zrobić coś takiego drugiej istocie i nie mieć nic przeciwko temu. w klasie też dzień przed feriami usłyszałam "ciekawą" opinię - że przynajmniej Chińczycy wynaleźli sposób na nadwyżki psów i kotów w otoczeniu. teraz te słowa trafiły do mnie spotęgowane. nie miałam pojęcia, że aż do tego doszło. to jest nieludzkie, aby obdzierać żywcem ze skóry. naprawdę się to praktykuje? muszę zwalczyć chamstwo u niektórych facetów w klasie. myślałam, że męska klasa będzie mi odpowiadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;1682679 6]okropieństwo
![]() nie wiem, jak człowiek może zrobić coś takiego drugiej istocie i nie mieć nic przeciwko temu. w klasie też dzień przed feriami usłyszałam "ciekawą" opinię - że przynajmniej Chińczycy wynaleźli sposób na nadwyżki psów i kotów w otoczeniu. teraz te słowa trafiły do mnie spotęgowane. nie miałam pojęcia, że aż do tego doszło. to jest nieludzkie, aby obdzierać żywcem ze skóry. naprawdę się to praktykuje? muszę zwalczyć chamstwo u niektórych facetów w klasie. myślałam, że męska klasa będzie mi odpowiadać ![]() ja też sobie nie wyobrażam ![]() co do facetów i ich opinii, to pewnie tylko takie głupie gadanie. Gdyby to zobaczyli na żywo, miny im by zrzedły. Taką przynajmniej mam nadzieję ![]() faceci są z reguły bardziej grubosqrni niż my, ale nie wszyscy. Jeden z tych bardziej mi bliskich przypadkiem znalazł się kiedyś w rzeźni - przy uboju cieląt. Mówił mi że cielęta teoretycznie nie wiedziały że zaraz będą zabite - ale instynktownie to czuły. Z oczu leciały im łzy!! wyobrażacie to sobie? po tej "przygodzie" przeszedł na restrykcyjny weganizm. Na marginesie - to był mój ojciec ![]()
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Tak w ogole to mogliby wymyslic taka sztuczna skore, ktorej noszenie w cieple dni nie byloby tortura
![]() Nie takie cuda powymyslali, to czemu tego nie moga? ![]() Na szczescie nie lubie plaszczy i innych z dodatkiem futerka, wiec nie musze sie martwic z czego to futro jest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
jezu dzieczyny mówicie takie rzeczy, że aż mi ciarki po plecach przechodzą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze to co powiem jest złe, ale bardziej żal mi zwierząt niż ludzi ![]() jesli organizowane są jakies akcje pmocy to jestem pierwsza przy akcjach pomocy dla zwierząt... fajnie by było gdyby oprócz akcji w telewizji o pomoc dla chorych dzieci byłyby tez takie akcje jak pomoc chorym i katowanym zwierzętom.... takie wysyłanie smsów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
Nie tylko Tobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
mi absolutnie też ... czyli jest nas więcej
![]()
![]() |
#1429 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
mi czasami wstyd za moich rodziców za to, ze są tak powierzchowni...
jak czasami przelewam jakies drobne kwoty na pomoc dla zwierząt to słysze, ze to głupota, bo pomoge jednemu a to bez sensu;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Konto usunięte
|
kiedyś też bardzo się przejmowałam takimi uwagami, a teraz zawsze mówię, że gdyby każdy taki "wątpiący" dołączył się do wege, świat stałby się lepszy. I ludzie zazwyczaj milkną i już nie komentują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zrobiłam na obiad spaghetti czyli makaron pełne zaiarno, pomidory z puszki itd
moja mama stwierdziła, ze brakuje jej tu mięsa...;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie ojciec nigdy sie nie buntował, ale mama do dziś zamartwia się że na pewno będę chora ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj na obiad placki ziemniaczane(wczorajsze:r olleyes
![]() Kolację wymyśliłam pyszną, właśnie ją jem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nieczęsto jem, bo nie chce dodatkowych kalorii dokładac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
brak słów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja jestem zadowolona z sandałków z sztucznej skóry, już 3 sezon będzie, jak mi trzymają się całe i niemal w stanie pierwotnym (jednej parze zabarwiła się podkładka, zachciało mi się sandałków z podkładką wyłożoną kwiecistym materiałem ![]() ![]() i jeszcze śmie taki komuś jakąś "wiedzę" wykładać. Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2010-01-31 o 07:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
ale zobaczcie jaki tępak to musiał pisać
![]() ![]() ![]() ![]() autorytet w dziedzinie dietetyki sie znalazł ![]() wrrrrrrrr ![]() ojoj .... wygwiazdkowało mi "pi..doły" ![]()
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-01-31 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.