Mamy marzec 2016. Część II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-10, 17:43   #1411
misia_25_26
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
O właśnie klub jest nasz , czy ktoś poza nami założył
Byłby to dobry pomysł , mogłybyśmy się bardziej prywatnymi rzeczami podzielić , a nie tak na forum gdzie każdy zagląda
tez mysle ze to dobry pomysl

Cytat:
Napisane przez anielka3 Pokaż wiadomość
Co myslicie o chicco trio active 3 ????
calkiem fajnie wyglada I ma fajnie duzy koszyk

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
oto i bluszeczki , cztery z napisami a dwie bez ale taki sam kroj

Zasiedzialam sie dzisiaj troche przy kompie, a to juz pora isc po synka do szkoly, takze znikam
super bluzeczki szczegolnie ta pomaranczowa mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
I co Ci lekarz w Pl zasugerował?

No i za 100 dni

Kurcze... ja chyba nadal mam problem z uwierzeniem, że jestem w ciąży.. Mamuśki, kiedy do Was tak naprawdę dotarło
do mnie dotarlo jak pierwszy raz poczulam corke teraz pewnie tez tak bedzie

Cytat:
Robię normalnego schaboszczaka, a potem zapiekam go z podduszonymi pieczarkami i serem..
Ja jakoś strasznie mięsna nie jestem.. ale TŻ uwielbia
brzmi bosko szczegolnie te pieczarki z serem

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Dokładnie.. myślę, że opieka nad ciężarnymi w Pl jest na wysokim poziomie, czego mogą nam pozazdrościć kobiety w niektórych krajach gdzie badania nie są tak częste, a wczesne ciąże uważa się za nic nie warte. Ale to nie oznacza tego, że tak prowadzone ciąże są obarczone większym ryzykiem. Większość przebiega bez problemów więc nie ma sensu tak często badać, a przy tym narażać na większe koszty, stratę czasu..
swiete slowa

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
no to faktycznie kiepska tam opieka. Tragedia. Chyba bym się załamała jakbym tylko 2 razy miała USG i tylko takie wizyty
jak sie nie ma zadnych problemow z ciaza to wystarczajace sa te wizyty chociaz mogliby robic jeszcze jedno usg przed porodem

nazrywalysmy z cora przepyszne jablka ,sliwki I kukurydze
u mnie malo zdrowa kolacja dzisiaj pizzano ale czasami mozna sobie pozwolic
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 17:45   #1412
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Spróbuję tego rumianku, a jutro kupię drożdże. No i będę pić seler, bo właśnie wyczytałam, że działa oczyszczająco. Od wczoraj nie mam przez to humoru. Nigdy nie miałam kłopotów z cerą
Stary 2015-09-10, 17:45   #1413
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Domyślam się, że Twoja mama rodziła 20-30 lat temu?
Przecież teraz na usg duuużo widać i pacjentka sama jest w stanie zauważyć organy. Mi gin wszystko pokazywał i mówił "to jest to, a to to". Nie wiem jak można przegapić np.:mózg albo ręce/nóżki.
Mojej koleżance proponowano aborcję po usg genetycznym. Diagnoza: obie bliźniaczki z zespołem downa. Nie powtórzyła żadnych badań, całą ciążę przepłakała. Dziewczynki mają już 2 lata i czują się świetnie, a downa to miał chyba lekarz, który wykonywał badanie..
Stary 2015-09-10, 17:46   #1414
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Oczywiście ze tak, sama nawet na takiej operacji byłam i widziałam, ale wtedy to była operacja na serduszku.
Mogę zapytać czym się zajmujesz, że miałaś okazję być przy takiej operacji?

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Verrerie, ja tez morfologię i mocz robię przed każdą wizytą ( co 3 tyg) i tez oczywiście na nfz.

Do badan prenatalnych (tzn testu podwojnego usg+krew) trzeba miec wskazania lub miec powyżej 35 lat. Nie robi się go wszystkim.
To ja nawet nie wiedziałam, że w Polsce te badania nie są robione każdej ciężarnej.
Także nie mam co narzekać na tą Danię... Cała opieka zdrowotna jest tu za darmo

Cytat:
Popieram tego lekarza. Nie krytykuję żadnej z Was ale chcę się obronić z moją opinią na ten temat. Jeśli wada u dziecka zostanie wykryta to nie mamy co do tego 100% pewności. Nawet gdyby moje dziecko miało umrzeć zaraz po porodzie lub być roślinką chciałam dziecko to mam. Na dobre i na złe. Badania genetyczne przyszły do nas z zagranicy. Z krajów gdzie aborcja jest legalna, gdzie eliminuje się chorych poprzez aborcję i eutanazję. Można mówić, że lekarz nas lekceważy bo nie wysłał na usg genetyczne albo mówić, że nabija kasę kolegom po fachu wysyłając na te badania. 4 lata temu będąc w ciąży usg genetyczne nie było tak powszechne, robiły je nieliczne kobiety, a teraz jest na to taki nacisk bez potrzeby. Zobaczcie ile pieniędzy zostawiłyście na tych badaniach(można się domyślać dlaczego tak drogich), a wasze dzieci jak się okazuje są zdrowe tylko mały odsetek dzieci ma wady, a jakie mają na to lekarstwo co niektórzy lekarze? ABORCJA- którą o dziwo można wykonać do 12tygodnia ciąży tak jak badania genetyczne!!!! Biznes kwitnie..
Wiesz co? Nie do końca się z Tobą zgodzę... Po pierwsze - nigdy nie zdecydowałabym się na aborcję. Natomiast takie badania dają pewną możliwość. Można się przygotować na wychowywanie chorego dziecka. Poczytać, zrozumieć.. Oswoić się niejako z myślą.
Nie chciałabym dowiedzieć się przy porodzie, że dziecko ma zespół wad genetycznych, których nazwy niewiele by mi mówiły.

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Olgietka Zbyszek planowo ma być marynarzem?
Do morza mamy w sumie 300 metrów do portu jakiś kilometr... kto wie.. kto wie
Stary 2015-09-10, 17:47   #1415
kallina_2014
Wtajemniczenie

Co do badań genetycznych, to zgadzam się w 100% z Mooonią: niech to będzie decyzja kazdej z nas.

Na szczęście nikt nikogo nie zmusza do badań.

Na szczęście nikt też nie zmusza do nie robienia tych badań. Każda z nas jest dorosła. I każda ma prawo mieć inne zdanie.
Stary 2015-09-10, 17:47   #1416
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Domyślam się, że Twoja mama rodziła 20-30 lat temu?
Przecież teraz na usg duuużo widać i pacjentka sama jest w stanie zauważyć organy. Mi gin wszystko pokazywał i mówił "to jest to, a to to". Nie wiem jak można przegapić np.:mózg albo ręce/nóżki.
Mysle ze to tez zalezy od jakosci sprzetu i doswiadczenia osoby robiacej usg.
Jak bylam w ciazy i trafilam do szpitala to byla tam dziewczyna z trojaczkami w ciazy. Akura tmiala usg polowkowe i okazalo sie ze to nie bede trojaczki a czworaczki! A to bylo 6 lat temu, wiec mysle ze rozne sytuacje nawet teraz moga sie wydarzyc. Jednak nie pozostaje nam nic innego jak wierzyc w dobre wiadomosci, a gdyby trafila sie jakas niepewna sytuacja, skonsultowac z innymi lekarzami.
Stary 2015-09-10, 17:48   #1417
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Spróbuję tego rumianku, a jutro kupię drożdże. No i będę pić seler, bo właśnie wyczytałam, że działa oczyszczająco. Od wczoraj nie mam przez to humoru. Nigdy nie miałam kłopotów z cerą
Również mam zamiar robić koktajle z owocowo warzywne ale najpierw muszę zaopatrzyć się w sokowirówkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 17:50   #1418
mira81
Zadomowienie

Cytat:
http://kosmetyczne-pokusy.blogspot.c...l#.VfGxo9Ltmko wypróbuję coś stąd na początek też masz problem z przetłuszczaniem?
Popatrze co tam jest. Ja wogole mam wlosy przetluszczajace sie (przed ciaza tez) wiec myje codziennie rano bo inaczej czuje sie niekomfortowo.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 17:58   #1419
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co? Nie do końca się z Tobą zgodzę... Po pierwsze - nigdy nie zdecydowałabym się na aborcję. Natomiast takie badania dają pewną możliwość. Można się przygotować na wychowywanie chorego dziecka. Poczytać, zrozumieć.. Oswoić się niejako z myślą.
Nie chciałabym dowiedzieć się przy porodzie, że dziecko ma zespół wad genetycznych, których nazwy niewiele by mi mówiły.
Pisząc zaznaczyłam, że nie kieruję tych słów do Was. Chciałam wyrazić swoje zdanie bo Wy miałyście już okazję na wyrażanie opinii na temat dlaczego robicie badania. To są tylko moje przemyślenia i obserwacje. Nie krytykuję żadnej z Was pisząc o aborcji, myślałam o lekarzach, którzy proponują aborcję w takich przypadkach i manipulują kobietami w tak trudnych momentach, a niestety lub stety nie zawsze diagnoza się potwierdza..

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Popatrze co tam jest. Ja wogole mam wlosy przetluszczajace sie (przed ciaza tez) wiec myje codziennie rano bo inaczej czuje sie niekomfortowo.
Przed ciążą miałam ten problem i musiałam myć codziennie.. Ale myję wieczorem bo rano wolę dłużej pospać
Stary 2015-09-10, 18:00   #1420
nessea
Raczkowanie

Dziewczyny a co myslicie o elektrycznych nianiach? Miacie jakies doswiadczenie? Ja w poprzedniej ciazy nie mialam, a teraz zastanawiam sie, bo mam pietrowy dom i mysle ze mogloby to byc jakies ulatwienie. Ale tak do konca to nie wiem czy to bylby jednak zbedny wydatek, czy jednak cos przydatnego...
Stary 2015-09-10, 18:01   #1421
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Pisząc zaznaczyłam, że nie kieruję tych słów do Was. Chciałam wyrazić swoje zdanie bo Wy miałyście już okazję na wyrażanie opinii na temat dlaczego robicie badania. To są tylko moje przemyślenia i obserwacje. Nie krytykuję żadnej z Was pisząc o aborcji, myślałam o lekarzach, którzy proponują aborcję w takich przypadkach i manipulują kobietami w tak trudnych momentach, a niestety lub stety nie zawsze diagnoza się potwierdza..
emma jasne Ja tego personalnie nie odebrałam.. Odniosłam się do Twoich przemyśleń Uważam bowiem, że w przypadku smutnej diagnozy aborcja nie jest jedyną alternatywą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-10, 18:03   #1422
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a co myslicie o elektrycznych nianiach? Miacie jakies doswiadczenie? Ja w poprzedniej ciazy nie mialam, a teraz zastanawiam sie, bo mam pietrowy dom i mysle ze mogloby to byc jakies ulatwienie. Ale tak do konca to nie wiem czy to bylby jednak zbedny wydatek, czy jednak cos przydatnego...
Moja mama używała z moimi siostrzyczkami bo mieszkałam w ogromnym domu teraz kiedy sypialnię będziemy mieli na poddaszu, a kuchnię na parterze to kupię ale jakąś najzwyklejszą.. taką, przez którą usłyszę, że Maleństwo zaczyna się wiercić
Stary 2015-09-10, 18:05   #1423
misia880
Zakorzenienie

Ja dostalam wlasnie podgrzewacz do mleka i laktator elektryczny od kuzynki

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:05   #1424
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
emma jasne Ja tego personalnie nie odebrałam.. Odniosłam się do Twoich przemyśleń Uważam bowiem, że w przypadku smutnej diagnozy aborcja nie jest jedyną alternatywą
spoko porozmawiajmy lepiej o elektronicznych nianiach które za nas nakarmią, przewiną i zaopiekują się Bobasem żarcik!
Stary 2015-09-10, 18:05   #1425
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zamiar kupić video nianię
Też mam pokoik dziecka, sypialnię, garderobę i łazienkę na piętrze, a salon, kuchnię, jadalnie i relaksownię na dole. Niania to moje absolutne must have
Stary 2015-09-10, 18:05   #1426
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ale ci fajnie..mnie na razie nikt nic

Stary 2015-09-10, 18:06   #1427
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty za dobrze nie masz? jakiej firmy laktator? Medela?
Stary 2015-09-10, 18:11   #1428
Bonku
Wtajemniczenie

Tak 19lat temu w '96 ale nawet wtedy na usg bylo widac co jest co a jednak..

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Elekteoniczna niania super sprawa moja siostra i szwagierki miały i super, jest tez cos takiego jak aniołek oddechu czy może to inaczej sie odzywa ze jak dziecko przestaje oddychać natychmiast dzwoni allarm
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:11   #1429
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja elektroniczną nianię też mam na liście must have. Sypialnia dziecka jest na piętrze, jak będzie spało to pewnie za zamkniętymi drzwiami, więc nie widzę innej opcji. Fajnie byłoby od kogoś dostać w prezencie tak samo misia szumisia, zdecydowanie powinno istnieć coś takiego jak lista prezentów
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:12   #1430
Bonku
Wtajemniczenie

Przykleka sie ten czujnik pod łóżeczko i można spać w miare spokojnie bo jakby sie cos dzialo dzwoni ostro
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:12   #1431
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty za dobrze nie masz? jakiej firmy laktator? Medela?
Kurde nie wiem z jakiej firmy, wrzucilam do auta :d poogladam w domu, teraz u babci siedze )

Stary 2015-09-10, 18:20   #1432
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja elektroniczną nianię też mam na liście must have. Sypialnia dziecka jest na piętrze, jak będzie spało to pewnie za zamkniętymi drzwiami, więc nie widzę innej opcji. Fajnie byłoby od kogoś dostać w prezencie tak samo misia szumisia, zdecydowanie powinno istnieć coś takiego jak lista prezentów
To jest świetne. Tylko cena już niezbyt fajna
http://www.ceneo.pl/25695984#tab=spec

Szumisia też mam na liście Teraz mają być jakieś nowe wersje
Stary 2015-09-10, 18:22   #1433
misia880
Zakorzenienie

Tez mam szumisia na liscie
I nawilzacz ultradzwiekowy

Stary 2015-09-10, 18:23   #1434
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest świetne. Tylko cena już niezbyt fajna

Szumisia też mam na liście Teraz mają być jakieś nowe wersje
A czym się mają różnić? Dla mnie w sumie szumiś jak szumiś, aby wydawał odgłosy. Sam w sobie średnio mi się podoba :P

Sprawdziłam wyniki online. Mocz, morfologia i żelazo. Wszystko super
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:25   #1435
_polly_
Zakorzenienie

TŻ pojechał do sklepu, bo naszła mnie ogromna ochota na burgery rybne, a paluszków rybnych w domu nie było. A 15 minut temu wróciliśmy z zakupów.

U mnie obowiązkowym urządzeniem będzie monitor oddechu. No i jeśli przeprowadzimy się do domu, to w nianię też zainwestuję.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-10, 18:28   #1436
nessea
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]Elekteoniczna niania super sprawa moja siostra i szwagierki miały i super, jest tez cos takiego jak aniołek oddechu czy może to inaczej sie odzywa ze jak dziecko przestaje oddychać natychmiast dzwoni allarm
Cytat:
Przykleka sie ten czujnik pod łóżeczko i można spać w miare spokojnie bo jakby sie cos dzialo dzwoni ostro
Moja kolezanka miala takie cos, ale ta mata nie byla zbyt duzego rozmiaru i jak dziecko zsunelo sie z niej, to piszczalo jej to urzadzenie dosc czesto i tak naprawde bez powodu. Moze teraz juz sa jakies lepsze, bo to bylo kilka lat temu.
Stary 2015-09-10, 18:30   #1437
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mam szumisia na liscie
I nawilzacz ultradzwiekowy
Ja mam morze za oknem Nawilżacz mi się nie przyda

Cytat:
A czym się mają różnić? Dla mnie w sumie szumiś jak szumiś, aby wydawał odgłosy. Sam w sobie średnio mi się podoba :P

Sprawdziłam wyniki online. Mocz, morfologia i żelazo. Wszystko super
Mi wizualnie też nie urywa Może nowa wersja będzie ładniejsza
Super, że wyniki w porządku

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
TŻ pojechał do sklepu, bo naszła mnie ogromna ochota na burgery rybne, a paluszków rybnych w domu nie było. A 15 minut temu wróciliśmy z zakupów.

U mnie obowiązkowym urządzeniem będzie monitor oddechu. No i jeśli przeprowadzimy się do domu, to w nianię też zainwestuję.
Mój mąż właśnie wrócił z zakupów. Z bukietem róż. Supermarketowych.... ale jednak! Napuścił mi wodę do wanny, pozapalał świeczki.. (jesteśmy ze sobą prawie 11 lat) ... także ja spadam

Fajne te nasze męże, że tak się z nami pieszczą teraz Lubię być w ciąży
A! Jak chcesz monitor.. to zobacz to. Mówię Ci. Znajoma ma. To niania, video i monitor w jednym.
Stary 2015-09-10, 18:33   #1438
misia880
Zakorzenienie

My mamy mega cieplo i sucho w zimie :/ nawet mi nos zatyka

Stary 2015-09-10, 18:33   #1439
mira81
Zadomowienie

Fajno my jestesmy 12 lat razem, malz czesto mi robi takie niespodzianki i fakt ze w ostatnim czasie jeszcze wiecej mnie rozpieszcza

Milego wieczorku

Stary 2015-09-10, 18:35   #1440
nessea
Raczkowanie

Wlasnie przegladam sobie troche te nianie i znalazlam taka co mozna jakas aplikacje na tel wrzucic i miec obraz z kamery. Ciekawe czy to tak naprawde dziala?
http://www.ebay.co.uk/itm/1616531077...%3AMEBIDX%3AIT
Olgietka, mira81
Milego odpoczynku dziewczyny Moj Tz tez wciaz potrafi mnie mile zaskoczyc a juz 13 lat razem

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-10 o 18:38
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości