![]() |
#1381 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Jasne, trzymaj - http://atqabreakfast.blogspot.com/20...niowe.html?m=1
Te są w wersji bardzo zdrowej, z ciemnej mąki i cukru trzcinowego. Ja będę robić dokładnie takie, dzisiaj kupiłam specjalnie mąkę. Ale myślę że spokojnie można je zrobić z mąki zwykłej i białego cukru. Kocham cynamon :-D
#1384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez to napisałam, czy ten jego monolog to nie była próba zbycia mnie, żeby nie przepisywać badań. A historie z mama podałam jako przykład,a to, na jakim poziomie była medycyna 25 lat temu w Polsce to wiemy. Jeszcze mała miejscowość, USG tylko w dużych miastach było. A moja mama.. Baba ze wsi ![]()
![]() |
#1386 |
Wtajemniczenie
|
Verrerie, ja tez morfologię i mocz robię przed każdą wizytą ( co 3 tyg) i tez oczywiście na nfz.
Do badan prenatalnych (tzn testu podwojnego usg+krew) trzeba miec wskazania lub miec powyżej 35 lat. Nie robi się go wszystkim.
#1387 |
Zakorzenienie
|
Popieram tego lekarza. Nie krytykuję żadnej z Was ale chcę się obronić z moją opinią na ten temat. Jeśli wada u dziecka zostanie wykryta to nie mamy co do tego 100% pewności. Nawet gdyby moje dziecko miało umrzeć zaraz po porodzie lub być roślinką chciałam dziecko to mam. Na dobre i na złe. Badania genetyczne przyszły do nas z zagranicy. Z krajów gdzie aborcja jest legalna, gdzie eliminuje się chorych poprzez aborcję i eutanazję. Można mówić, że lekarz nas lekceważy bo nie wysłał na usg genetyczne albo mówić, że nabija kasę kolegom po fachu wysyłając na te badania. 4 lata temu będąc w ciąży usg genetyczne nie było tak powszechne, robiły je nieliczne kobiety, a teraz jest na to taki nacisk bez potrzeby. Zobaczcie ile pieniędzy zostawiłyście na tych badaniach(można się domyślać dlaczego tak drogich), a wasze dzieci jak się okazuje są zdrowe tylko mały odsetek dzieci ma wady, a jakie mają na to lekarstwo co niektórzy lekarze? ABORCJA- którą o dziwo można wykonać do 12tygodnia ciąży tak jak badania genetyczne!!!! Biznes kwitnie..
#1388 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze często wadę można wyleczyć jeśli odpowiednio wcześniej się o niej wie. A po drugie na szczęście w takich sytuacjach każda z nas może decydować co zrobi. My chcieliśmy wiedzieć czy dziecko jest zdrowe bo wiedzieliśmy jaka będzie decyzja jeśli będzie ciężko, nieuleczalnie chore. I ja nie wyobrażam sobie nie zrobić usg genetycznego bo chciałam wiedzieć.
A jakie tragedie można zobaczyć podczas badań genetycznych to wystarczy poczytać na wizażu wątek o terminacji ciąży. To wcale nie jest jakiś znikomy odsetek. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-09-10 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to efekt ciąży? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zadomowienie
|
Aborcja to temat rzeka i chyba nawet jak ktos ma bardzo radykalne poglady w tym temacie to nie sadze ze przy podejmowaniu decyzji nie waha sie ani chwili..Tak sobie mysle ze gdybym urodzila sie nieuleczalnie chora lub z zespolem roznych wad pewnie nie podziekowalabym rodzicom za to ze zdecydowali sie mnie zatrzymac..A z drugiej strony ja sama tez pewnie bym nie usunela ciazy.. bo w zasadzie juz w chwili zobaczenia plusa na tescie pokochalam to dziecko do szalenstwa..
Takze nie zazdroszcze osobom ktore musza dokonac wyboru. Ale tez nikogo chyba bym nie potepila..Nie wiem. Ciezki temat. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka bawi się właśnie obok mnie, a następne dziecko jest już wyczuwalne pod skórą. Jeśli jest chore to i tak je kocham, a jeśli kocham to nie zabijam..
![]() |
#1395 |
Zadomowienie
|
Emma nie smiej sie pazury mam takie ze moge tunel kopac.. i to chyba jedyne co mi wypieknialo w tej ciazy..bo skora i wlosy tak jak wczesniej pisalam szkoda gadac...
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- A wczoraj zauwazylam ze od dolu brzucha i i z gory zrobila mi sie siec pajaczkow.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Moje włosy mogłabym być dwa razy dziennie.. muszę się za nie wziąć jakimiś ziołowymi sposobami bo ta chemia je wykończy.. może jakieś płukanki ziołowe..
#1397 |
Zadomowienie
|
Na plukankach sie nie znam. Czasami kupuje w aptece szampony i maseczki ktore sa w 90% naturalnego pochodzenia. Ale tylko co jakis czas bo poszlabym z torbami chyba. Sa strasznie drogie w dodatku jako ze prawie nie ma tam chemii to slabo sie pienia wiec przy dluzszych wlosach starcza ich na jakies 6-8 myc...
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Ja naprawdę nie lubię marudzić, ale z moją cerą jest coraz gorzej. Linia szczęki i szyja jest cała pokryta drobniutką wysypką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1401 |
Zadomowienie
|
Jak znajdziesz jakies fajne sposoby na wlosy to sie podziel..ja uwielbiam zastepowac chemie naturalnymi sposobami.. juz dawno nie kupuje maseczek do twarzy i peelingu do ciala. Robie sama.
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Wtajemniczenie
|
Do mnie nie dociera tez tak do konca i czekam na ruchy
Badanie genetyczne nie jest obowiązkowe, kwestia wyboru, nic mi to nie da a będę się martwic niepotrzebnie Moj gin akurat robi polowkowe 3d i to za 100zl ![]() ![]() Ja to jestem chyba wyrodna matka więcej oglądam rzeczy na wykończenie domu niz dla dziecka ciągle uważam ze to jeszcze tyle czasu i stanowczo za wcześnie ![]() Olgietka Zbyszek planowo ma być marynarzem? ![]() Ciezko za Waai nadążyć jak jestem w pracy odświeżam na bieżąco ale jak tylko odejdę od kompa na kilka godzin to juz 3strony do nadrobienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale to tak drażliwy temat, że lepiej go nie poruszajmy, każdy ma swoje zdanie i ma prawo podjąć decyzję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1406 |
Wtajemniczenie
|
Czytałam o terminacji i w zyciu bym się nie zdecydowala, a co jesli lekarz sie myli? Mojej mamie sie tak pomylil wlalsnie dziecko miało być bez mózgu wszystko powiększone brak komor w sercu, a urodzilo sie calkiem zdrowe, czytałam ostatnio ten opis usg.. To są tylko ludzie tez sie mylą, a gdy medycyna zawodzi jest jeszcze wiara i cuda ale to gleboki temat wiec go zamykam od razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama nie mialam takich problemow wiec moze inne dziewczyny maja jakies wieksze doswiadczenie w tym temacie.
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież teraz na usg duuużo widać i pacjentka sama jest w stanie zauważyć organy. Mi gin wszystko pokazywał i mówił "to jest to, a to to". Nie wiem jak można przegapić np.:mózg albo ręce/nóżki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zadomowienie
|
Ja robie maseczki z drozdzy ( drozdze plus troszke cieplego mleka lub wody) jesli nie masz bardzo wrazliwej skory mozesz sobie zrobic peelin z drobnego cukru i miodu zeby zluszczyc skore. A jak masz uporczywego syfa to oklady z rumianku.. Mozesz tez przecierac twarz wieczorem wacikiem nasaczonym rumiankiem.
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.