Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-14, 10:49   #1411
duchaa123
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Własnie odkryłam że też nie mam zabardzo się już w co ubierać ;/ mam tylko 2 pary takich porzadnych leginsów tak od niedzieli czy gdzieś jadę i pare bluzek dłuższych bo wszystkie tisherty się za krótkie porobiły ;( . tak do codnia to tam zawsze zaciagne jakieś dresy i nie ma problemu ... niech szybciej będzie ten kwiecień .

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

sunshine piękne imie już wspominałam że nasza córcia będzie miała na 2 imię Natalia

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 10:50   #1412
velika
Winter is coming

oo Poli wróciła dobrze, że już ci przeszło to zatrucie czy nie wiadomo co
kurcze ja chyba pójdę do szpitala jak będą skurcze co 2-3 minuty, żeby przy mnie czasem nie gmerali za bardzo
no teraz jej wyciszą, a jak znam życie za kilka h dostanie oksy i zacznie rodzić po raz drugi.
Dzisiaj się obfociłam, łapcie mój bebzon, 31+5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31t5d 3.jpg (36,8 KB, 80 załadowań)

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 10:54   #1413
Polinezyjka
Zakorzenienie

FB
widziałyście jaki tekst jest przy miejscu gdzie się dodaje posty na tablicy??
Padłam !!
"Dzisiaj są walentynki"
"Powiadom znajomych, czy świętujesz"

.....

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
kurcze ja chyba pójdę do szpitala jak będą skurcze co 2-3 minuty, żeby przy mnie czasem nie gmerali za bardzo
no teraz jej wyciszą, a jak znam życie za kilka h dostanie oksy i zacznie rodzić po raz drugi.
Hihi

O jaka mała pupcia no pięknie wyglądasz

KROPCIA przypomniało mi się, że Cię cytowałam i nie złapało! (ogólnie to dużo cytatów mi nie wskoczyło)
Wielkość torby fajna! Podoba mi się, ale zdjęcie kącika Twojego malucha jest po prostu NIESAMOWITE zakochałam się w tym kąciku! Jest pięknie!!

PAZNOKCIE Z KOTKIEM
nie pamiętam, która to takie zrobiła, cytowałam ale też nie złapało.
Boski kiciunio na paznokciu!!!

I mi też odpada lakier jakoś bardzo szybko! W czwartek idę na hybrydy bo w poniedziałek mam sesje zdjęciową i mam nadzieje, że one nie odpadną.

och och och nie mogę się doczekać sesyji

dobra czas sie przebrać z piżamy hehehhe i przejść po paczuszkę
21 tc córeczka

Edytowane przez Polinezyjka
Czas edycji: 2016-02-14 o 10:56
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 10:54   #1414
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Poli mam takk sam plan na powrót do formy, z tym ze ostatnio na Sr bylo żeby nie zacząć od razu przesadzać, bo kobiety wracają do domu i biorą sie po porodzie za odkurzanie, gotowanie a przeciazenie grozi krwotokami itd. Najlepiej dopiero po miesiącu a wczesniej mozna wykonywać delikatne cwiczenia, wkleję wam ćwiczenia które dostaliśmy i które od pierwszych dni po porodzie można robic.

Witam sie w 34 tygodniu ahhh bliżej niż dalej
Stary 2016-02-14, 10:58   #1415
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Poli mam takk sam plan na powrót do formy, z tym ze ostatnio na Sr bylo żeby nie zacząć od razu przesadzać, bo kobiety wracają do domu i biorą sie po porodzie za odkurzanie, gotowanie a przeciazenie grozi krwotokami itd. Najlepiej dopiero po miesiącu a wczesniej mozna wykonywać delikatne cwiczenia, wkleję wam ćwiczenia które dostaliśmy i które od pierwszych dni po porodzie można robic.

Witam się w 34 tygodniu ahhh bliżej niż dalej
O ! przypomniałaś mi !!!!

Ja się witam w 8 miesiącu : love: Ale numer

jak zrobisz posta z tymi ćwiczeniami to Justynka podepnij go do pierwszego postu przyda sie nam!

A ja też nie zacznę od razu, tylko jak poczuję, że mój organizm jest już gotowy
Mam nadzieję, że od czerwca już będę się czuła silnia na tyle by ćwiczyć
21 tc córeczka
Stary 2016-02-14, 11:03   #1416
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
O jaka mała pupcia no pięknie wyglądasz
no a w zasadzie brak, to tak w temacie ćwiczeń cierpię na płaskodupie i jak nie ćwiczę to jest jakaś masakra ;/ a taki miałam fajny tyłek i nic nie zostało ;(
gratuluję 8 miesiąca a tobie tabaska 34 tygodnia

Stary 2016-02-14, 11:12   #1417
kropcia007
Wtajemniczenie

Dzięki Poli ️ ciasteczka od Ciebie znów sie przez forum przewijały
Dobrze ze wróciłaś do żywych ja Nue mogę dziś sie dobudzić po śniadaniu znów w łożku leżę. Ale zaraz idę sie szykować na spacer i obiad z tz gdzies w trójmiescie

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-14, 11:14   #1418
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velila cudny brzusioooo
Tez o tym pomyslalam, ze teraz wyciszaja a za jakis czas podadza oxy...biedna mama i dziecko

Malos chyba miala kotka
Poli musialabys miec mega pecha zeby Ci odpadly hybrydy robione przez kosmetyczke ja mam dzis rowne 2 tygodnie robione przez siebie i nic sie nie dzieje

Poli super ze juz 8 mc
Ja dzis 33 tydzien

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:15   #1419
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość

Witam sie w 34 tygodniu ahhh bliżej niż dalej
Jupi, u mnie też za parę dni 34 tydzień! Teraz już z górki.

Ja w domu od położnej mam książeczkęz przykładowymi ćwiczeniami, ale tam chyba pisało że po 2 tygodniach dopiero można po sn. Jak wrócę do domku to wam obfocę. Ja też chcę po porodzie zacząć coś działać ze swoim ciałem.

Polinezyjka
Biedactwo! Pewnie hamburger zaszkodził. Dobrze, że już wszystko ok

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:25   #1420
NetaC
Raczkowanie

Co do ubrań to w Netto będą legginsy ocieplane ciążowe.
Ładnie wyglądają na zdjęciu. Niedrogie bo mniej jak 30 zl chyba 25.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:36   #1421
patryska0804
Zadomowienie

Kopycio jaaaa wpadam i ja w gości do Ciebie!
Poli mój się śmieje ze mam sutki jak murzynka
Velika no fajny tez twój brzuszek
Ćwiczenia
Mi kolega rehabilitant powiedział ze można tak 1,5 tyg po porodzie. Mam się do niego odezwać jak urodze i mi powie co i jak pokaże ćwiczenia żeby szybko wrócić do formy także Wam przekażę
No i ja się witam dziś w 33 tyg

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:37   #1422
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hejka, nie śpie znowu o tak durnej porze
Wczoraj tż zrobił zapiekanki i tak sie objadłam że mnie całą noc zgaga męczy i pić sie chce. Jak sie napije to godzine później pęcherz wzywa...

Teraz jeszcze synek sie obudził i "musisz mnie przykryć" przykryłam i sobie szepcze coś pod nosem....
Zwariuje z tym jego kiepskim spaniem.

U nas już kosy śpiewają wiosna już blisko

A co do filmu "Greya" to daremny, ale na nim zdaje się poczeliśmy bobasa
no, no nas bardziej znudził i rozśmieszył niż zachecił do jakichś łóżkowych zabaw
no, ale oglądalismy jak już byłam w ciązy wiec z zachęceniem mnie do czegokolwiek nie jest tak łatwo

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Doberek! A ja sie wyspalam Młody obudził mnie czkawką

Marsjanina oglądałam, fajnie sie zaczął, ale dla mnie zbyt amerykański, wszyscy klaszczą, oglądają na telebimach.. Nie lubie takich przesadzonych.. 50 twarzy nie dałam rady a oglądaliście "zakleci w czasie"? Uwielbiam.

Wczoraj miałam dzien prasowania, cała sobota mi sie nad tym zeszła i doszłam do wniosku ze mam za mało ubranek

A dzis u mnie sushi na obiad, przyjeżdzają znajomi i razem bedziemy robic a na deser gofry z owocami bedzie pysznie

Kupowałyście karuzele nad łóżeczko? Ja sie chyba pokuszę o zrobienie takiej jak w załącznikuZałącznik 6192116

ale cudna masz jakąś instrukcję do tego?
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ratujcie. Błagam, bo umrę zanim urodzę.
Po pierwsze śpię po 3-4 godziny, pobudki w nocy mam tak częste, że to dramat, najgorsze jest to, że nie mogę zasnąć. Dzisiaj przerwę w spaniu miałam o 1 w nocy, później o 2 w nocy do 4-5. Obudziłam się o 7:00.

Jednak teraz jestem chora, najgorsze jest to, że nigdy nie chorowałam na zapalenie ucha a teraz mnie potwornie boli, zaczynam kaszleć i mam potwornie zapchane zatoki. Nie jestem w stanie funkcjonować.
W poniedziałek mam wizytę u ginekologa ale zapiszę się też do internisty, bo nie pociągnę dłużej.
Co mam brać, czym się leczyć, zaznaczę, że czosnek odpada, nie jestem w stanie.
Badania morfologiczne wyszły mi dramatyczne, leukocyty, erytrocyty i hemoglobina poniżej normy, Pani doktor nie chce jeszcze się poddawać i przetaczać mi krwi.

Ratujcie!!!!
ale gin Ci powiedział, że takie słabe te wyniki czy sama interpretujesz? w ciązy jednak te normy sa inne a hemolobinę większośc z nas ma na niskim poziomie
bierzesz żelazo?

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Kabriela najgorzej w ciąży chorować nie wiem co Ci poradzić może jakieś inhalacje by się sprawdziły? Na zatoki wiem, że są dobre naświetlenia podczerwienią ale nie wiem czy w ciąży można. Na ucho babcia mojego Tż zawsze mi polecała taką roślinę rozendlę (nie wiem czy to nie śląska nazwa czasem :P) ona ma w sobie taki olejek, ale czy w ciąży można stosować to też nie wiem
moja mama tez zawsze jakieś problemy z uchem leczy tym kwiatkiem, nie wiedziałam do tej pory jak to się nazywa ale jak wpisłam podaną przez Ciebie nazwę to się pojawiła pelargonia pachnąca
nie cierpię jej zapachu, ale zawsze w domu jest
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
To jeszcze jak już jestem przy kompie, to błagam podpowiedzcie mi co mam zrobić z dwulatką, która nienawidzi mycia włosów!!!!
Czepek ochronny odpada, butelki, zabawki nic. Zmoczyć włosy mi jeszcze jakoś da, namydlić od biedy ale później spłukać to już jest jazda bez trzymanki.

Jej, tylko nie antybiotyk.
Pokrowiec na przydasie na łóżeczko śliczne, współczuje pijaństwa Tż, ale Jemu się niebawem skończy więc może niech się wyszaleje.
a moze spłukiwanie wlosów konewką, zawsze to mniejszy strumień niż pod prysznicem a i jakiś element zabawy jest

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
U nas znów smog Pewnie dlatego się tak fatalnie czuję. Cieszę się, że pomimo wątpliwości pojechaliśmy w piątek do Krynicy na koncert Hey. Był rewelacyjny, mega perfekcja Zostaliśmy na noc, więc Góra Parkowa, placki ziemniaczane i czekolada też zaliczone. Przynajmniej tyle się dotleniłam. Musieliśmy wracać popołudniu, bo tż pracował. Po powrocie poszłam spać o 17 - pierwszy raz w ciąży w ciągu dnia mi się zdarzyło Tż dziś już wyjechał, także nudy mnie czekają. Walentynek nigdy nie obchodziliśmy, a po tym jak właśnie w ten dzień w zeszłym roku poroniłam, a tż też był poza miastem to już w ogóle ta data mi się średnio kojarzy

Ubrania szpital
Słyszałam, że plus własnych jest taki, że dziecko ma od początku styczność z bakteriami domowymi a nie szpitalnymi. Z tego względu dobrze też wziąć swoje terówki do wytarcia po porodzie. Druga rzecz - podobno te szpitalne są często prane w mocnych detergentach (no zdziwiłabym się gdyby były w loveli) i co wrażliwsze dzieci łapią wysypki. Co do tego czy w ogóle można/trzeba mieć swoje to zależy od szpitala. U nas w uniwersyteckim jest całkowity zakaz i znam przypadki, że po prostu op.... dziewczynę, która przebrała w swoje.

Chusta
Mimo, że w którymś sklepie znalazłam kalkulator który oblicza długość chusty na podstawie wzrostu, to na grupie fb dziewczyny powiedziały, że bardziej do noszonego rozmiaru się dobiera. 4,6 to takie najbardziej uniwersalne, ale jak ktoś nosi rozmiar 36/38 to nawet lepiej spróbować z 3,6 żeby się nie denerwować pałętającymi się końcówkami.

.
koncertu hey zazdroszczę
tak mi sie marzy jakiś koncert, ale wszystko na co bym chciała pójść akurat w kwietniu jest
w zeszłym roku mieliśmy tak że średnio raz na miesiąc byliśmy na koncercie

ubranka

wezme takie żeby nie było szkoda, ale jeszcze zapytam szwagierki jaki zwyczaj jest w tym szpitalu
opier.... za przebieranie w swoje ubranka nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem jak można traktowac dorosłe kobiety jak dzieci, to matka ma prawo decydowac o dziecku, nawet w takiej kwestii jak ubranka

chusta
dzięki za rady,
biorąc pod uwagę wzrost to powinnam mieć tą długą, ale patrząc na mój rozmiar to juz niekoniecznie
tylko tak sie zastanawiam czy ta krótsza wystarczy dla męża przy 185 cm, ale jest szczupły to może by dało radę

musze jakichś chustowych grup u siebie poszukać
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Polecam firmy dezal (troche drogie sa) maja duża moc i wyglądają solidnie, służy mi juz 3 lata i nic sie z nia nie dzieje

Kejka, wlasnie bede jeszcze latać po sklepach i kupować, bo inaczej pranie co dwa dni

Kabriela ja nie pomogę, nie znam sposobów na ucho ani na włosy moge jedynie życzyć zdrówka i powodzenia z córą!
leć do sh jak masz jakieś fajne

Cytat:
witam i ja
Kabriela niestety nie pomogę, idź do lekarza, niech coś wymyśli... z myciem włosów też nie wiem.
Ja pospałam dzisiaj do 10 ale od jutra znowu pobudki o 7, bo do roboty, ale może ze 3 tygodnie pochodzę i idę na zwolnienie. Co prawda czuję się nadal ok, ale kurcze nie bardzo już mam w czym chodzić do pracy.
W dodatku mam koszmarny alergiczny katar. Zastanawiam się, czy nie wypróbować na sobie katarka, który jutro odbieram w sumie nie taki zły pomysł, ogarnęłabym jak to działa, ale nie wiem, czy można? czy lepiej używać tylko na dziecku?
50 twarzy greya nie oglądałam, próbowałam przebrnąć przez książkę, ale nie dałam rady. Wczoraj z chłopem sobie zrobiliśmy wieczór filmowy, najpierw Bóg zemsty z Nicolasem Cagem (mamy słabość do niego ), a potem po raz setny Bękarty wojny
co do katarka to chyba słaba opcja, bo jak to później zdezynfekować zeby naszych bakterii na maluchy nie przenosić

Cytat:
ehe my mamy taką chorą słabość do filmów z Nicolasem a w tym wczorajszym to nawet nie taki zły był, całkiem spoko i robił więcej niż 1 minę!
matko moja koleżanka z marcówek rodzi i aż mi się słabo robi jak czytam ich wątek. Wczoraj miała wizytę w prywatnej klinice, powiedzieli jej, że spokojnie z 10 dni pochodzi, a po wizycie odszedł jej czop, w nocy skurcze, a do kliniki jej nie chcieli przyjąć, bo niby za wcześnie i trafiła do państwowego. A ci zamiast dać jej urodzić to dają sterydy na płuca dla małej i wyciszają skurcze a ona ma tp na 5.03, to już chyba może urodzić spokojnie ;/ jezuuu jakie nerwy mam od rana, jak ona się biedna namęczy
oby wszystko było w porządku
ale skoro ma juz tylko 3 tygodnie do terminu to raczej mogłaby juz urodzić

daj znać jak będziesz coś wiedziala
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:39   #1423
akinomka03
Rozeznanie

Witam i ja w niedziele,
Noc tez taka srednia i teraz spac mi sie chce.

Maz przyjechal rano z naszego domu, skladal meble do 3, biedaczek i teraz spi. W tym tygodniu przeprowadzka :-D

Kabriela nie wiem co Ci poradzic, najlepiej idz do lekarza i zdaj sie na jego wiedze, jesli antybiotyk to trudno, lepiej brac i szybciej wyzdrowiec.
Co do mycia glowy nie wiem co doradzic, pamietam i mama mi mowila ze ja z siostra tez tak mialysmy, czasem latalysmy po calym domu z piana na wlosach i darlysmy sie w nieboglosy ;-) jaki czlowiem byl glupi :-P jakos mama dala rade, zadna z nas traumy nie ma ;-)

Poli wspolczuje zlego samopoczucia wczoraj, dobrze ze juz ok :-*

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-02-14 o 11:42
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:50   #1424
patulinka94
Zadomowienie

Dzień dobry
My u rodziców na wsi więc za bardzo się nie udzielam. Ale staram się Was podczytywać ☺

Velika
Kurcze dziwne że nie pozwolili rodzic twojej koleżance. Przecież to już bezpieczny czas. Biedna się męczy no i dzidziuś też...
Daj znać jak będziesz cos wiedziała

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Ja się witam w 8 miesiącu : love: Ale numer :
Polinezyjka gratki za 8 miesiac! Coraz bliżej ☺
Współczuję tego zatrucia, biedna
No i jeśli Cię to po cieszy to moje sutki też w 99% dnia stoją i otoczki też są mega ciemne i duże. :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 11:57   #1425
velika
Winter is coming

hehe mogli se hamować
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1961
no to mamy trzecią marcówkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-14, 11:58   #1426
lucy111
Zadomowienie

Poli dobrze że już przeszło to zatrucie pewnie to wina hamburgera, nigdy nie wiadomo ile to mięsko lezy

leć, leć po prześcieradło, na pewno będziesz zadowolona, cudne jest

a co do depilacji robiłas wczesniej bikini plastrami albo pastą? bo też sie zastanawiam czy pastą teraz nie zrobić, zawsze to efekt na dłuzej, bo maszynką teraz się tylko masakruję
ale boje sie bólu przy paście i sama nie wiem

a staniki przyszły?

tez chcałam coś zamówić, ale bardzo mały wybór jest na moje 65D i zastanawiam się czy nie będą za duze, bo niby nromalnie noszę 65c teraz 65d ale obawiam sie, że te do karmienia są większe a nie sadzę, ze mój mini biust sie jakoś spektakularnie się powiększy

moje sutki w ogóle się nie zmienily, ani nie są ciemniejsze ani wieksze...
Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Własnie odkryłam że też nie mam zabardzo się już w co ubierać ;/ mam tylko 2 pary takich porzadnych leginsów tak od niedzieli czy gdzieś jadę i pare bluzek dłuższych bo wszystkie tisherty się za krótkie porobiły ;( . tak do codnia to tam zawsze zaciagne jakieś dresy i nie ma problemu ... niech szybciej będzie ten kwiecień .

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

sunshine piękne imie już wspominałam że nasza córcia będzie miała na 2 imię Natalia
zerknij na wyprzedaz w C&A, w stacjonarnych do dziś -50% na wyprzedaż, ale i w internetowym całkiem przyjemne ceny

Cytat:
ładny zgrabny brzusio
ja też mam taki plan żeby najpóźniej jak sie da wyjechac ale boje sie ze jak juz się zaczną skurcze to spanikuję i raz dwa pojedziemy

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Co do ubrań to w Netto będą legginsy ocieplane ciążowe.
Ładnie wyglądają na zdjęciu. Niedrogie bo mniej jak 30 zl chyba 25.
netto niestety nie wszedzie jest
ale zawsze mamy h&m i tam z kuponem rabatowym wychodza za 30 zł i dostawa gratis

Edytowane przez lucy111
Czas edycji: 2016-02-14 o 12:01
Stary 2016-02-14, 12:14   #1427
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Kopycio jaaaa wpadam i ja w gości do Ciebie!
Poli mój się śmieje ze mam sutki jak murzynka
Velika no fajny tez twój brzuszek
Ćwiczenia
Mi kolega rehabilitant powiedział ze można tak 1,5 tyg po porodzie. Mam się do niego odezwać jak urodze i mi powie co i jak pokaże ćwiczenia żeby szybko wrócić do formy także Wam przekażę
No i ja się witam dziś w 33 tyg
sutki jak murzynka no genialne

I tak tak tak ! będę czekać na info o tych ćwiczeniach

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Witam i ja w niedziele,
Noc tez taka srednia i teraz spac mi sie chce.

Maz przyjechal rano z naszego domu, skladal meble do 3, biedaczek i teraz spi. W tym tygodniu przeprowadzka :-D

Kabriela nie wiem co Ci poradzic, najlepiej idz do lekarza i zdaj sie na jego wiedze, jesli antybiotyk to trudno, lepiej brac i szybciej wyzdrowiec.
Co do mycia glowy nie wiem co doradzic, pamietam i mama mi mowila ze ja z siostra tez tak mialysmy, czasem latalysmy po calym domu z piana na wlosach i darlysmy sie w nieboglosy ;-) jaki czlowiem byl glupi :-P jakos mama dala rade, zadna z nas traumy nie ma ;-)

Poli wspolczuje zlego samopoczucia wczoraj, dobrze ze juz ok :-*
Do 3 nad ranem? Och! wytrwały! I fajnie, że przeprowadzka juz tuż tuż

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Poli dobrze że już przeszło to zatrucie pewnie to wina hamburgera, nigdy nie wiadomo ile to mięsko lezy

leć, leć po prześcieradło, na pewno będziesz zadowolona, cudne jest

a co do depilacji robiłas wczesniej bikini plastrami albo pastą? bo też sie zastanawiam czy pastą teraz nie zrobić, zawsze to efekt na dłuzej, bo maszynką teraz się tylko masakruję
ale boje sie bólu przy paście i sama nie wiem

a staniki przyszły?

tez chcałam coś zamówić, ale bardzo mały wybór jest na moje 65D i zastanawiam się czy nie będą za duze, bo niby nromalnie noszę 65c teraz 65d ale obawiam sie, że te do karmienia są większe a nie sadzę, ze mój mini biust sie jakoś spektakularnie się powiększy

moje sutki w ogóle się nie zmienily, ani nie są ciemniejsze ani wieksze...
Masz rację z tym mięsem, ale to samo jadł mój mąż, przyjaciel i jego dziewczyna eh. Tyle, że w ciąży mamy mniejszy żołądek i w zasadzie myślę, że wymieszanie w brzuchu mięsa z owocami mogło dać tak straszny skutek. W życiu się tyle nie męczyłam. brrr....
raz się zatrułam mięsem (stare było) ale wtedy to pobiegłam wymiotować od razu. A tu mnie po prostu darło i męczyło
Ale dziś jest już cudownie !!!

PRZEŚCIERADEŁKA
och jestem zachwycona już niedługo i będziemy śmigać na spacerki

STANIKI
ja potrzebuję stanik do tej sesji zdjęciowej i znalazłam 3- pokazałam mojej fotografce to mnie nakierowała, że takie do sesji to nie bardzo, i szukam dalej hehe
akurat nie mam żadnego jasnego (przez co nie mogę założyć moich jasnych bluzek bo mam teraz tylko jeden ciemny) więc idealnie się złożyło bo przyda się na sesje + sobie go zostawię

(mogłabym go użyć na sesji chowając metki i potem oddać, ale jak już szukam to chcę kupić jakiś ładny na te ostatnie 2 miesiące - i tani )
Wiec jeszcze pojeżdżę po stacjonarnych w poniedziałek może coś znajdę, jak nie to zamówię wieczorem w pon bo mam kilka typów.

Nic się sutki nie zmieniły? no ładnie hehhe

Patulinka opis Twoich sutków jak najbardziej mnie pocieszył hihihihi

MiniMonix - pokaż pokaż te ćwiczenia, zaskoczyłaś mnie że po 2 tyg można!

Na jodze mamy kilka ćwiczeń, które poleca nam robić po porodzie - ale no ... ona nazywa to ćwiczeniami - ja bym tak tego nie nazwała hehhe.
Może jakoś nagram się robiąc te "ćwiczenia" to wrzucę kiedyś na FB by wam pokazać
21 tc córeczka
Stary 2016-02-14, 12:29   #1428
lucy111
Zadomowienie

Poli jak zamierzasz na k o n t r i zamawiac to lepiej dzis bo jest -20% na nieprzecenione modele

Edytowane przez lucy111
Czas edycji: 2016-02-14 o 12:30
Stary 2016-02-14, 12:48   #1429
Smarrita
Wtajemniczenie

A ja nie zamierzam ćwiczyć hahaha wystarczy ze za dwulatka będę latac i po schodach śmigać w domupowinno wystarczyć

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-14, 13:00   #1430
Polinezyjka
Zakorzenienie

Jeju ale mam chcicę na słodkie
zjadłam dużo ptasiego mleczka bo kurcze znajomi przywieźli i jeszcze kawałek mojego brownie !

Cytat:
Poli jak zamierzasz na k o n t r i zamawiac to lepiej dzis bo jest -20% na nieprzecenione modele
Och ... to niedobrze to chyba zamówię dziś
21 tc córeczka
Stary 2016-02-14, 13:05   #1431
lucy111
Zadomowienie

ja juz jakieś dwa z myślą o karmieniu kliknęłam, zawsze jakies 30 zł taniej wyszło
Stary 2016-02-14, 13:19   #1432
sunshine1551
Raczkowanie

Cytat:

moja mama tez zawsze jakieś problemy z uchem leczy tym kwiatkiem, nie wiedziałam do tej pory jak to się nazywa ale jak wpisłam podaną przez Ciebie nazwę to się pojawiła pelargonia pachnąca
nie cierpię jej zapachu, ale zawsze w domu jest
Ja często łapię ucho i wystarczy lekki wiaterek czy w zimie bez czapki wyjdę i już mnie kluje niesamowicie. Nawet jak autem jadę w lecie to muszę mieć szybę zamkniętą bo potem kluje po uchu nieziemsko- jestem jak stara baba.
Ja stosuje tego kwiatka i powiem wam że pomaga. Urywam ze dwa listki płuczę w cieplej wodzie z kurzu a potem ugniatam i ten sok z liścia wciskam w patyczek do ucha i czyszczę ucho. Mi pomaga jakby nie ten kwiatek to bym od laryngologa ni wychodziła. Jednak zapachu tego kwiatka nie cierpię. Nazywam go śmierdziuch ale stoi w salonie na honorowym miejscu w wykuszu i tak pozostanie.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
hehe mogli se hamować
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1961
no to mamy trzecią marcówkę

Ja dziś się 2 razy posexilam z mężem bez gumki bo miał już taką ochotę nie mogłam się odpędzić od niego. Mam nadzieje że nie wywołam sobie skurczy przez to.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

velika piękny brzuszek
Dziewczyny macie taką brązową kreskę od pępka w dól bo ja nic takiego nie mam za to sutki ciemne są
Stary 2016-02-14, 13:24   #1433
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Ja często łapię ucho i wystarczy lekki wiaterek czy w zimie bez czapki wyjdę i już mnie kluje niesamowicie. Nawet jak autem jadę w lecie to muszę mieć szybę zamkniętą bo potem kluje po uchu nieziemsko- jestem jak stara baba.
Ja stosuje tego kwiatka i powiem wam że pomaga. Urywam ze dwa listki płuczę w cieplej wodzie z kurzu a potem ugniatam i ten sok z liścia wciskam w patyczek do ucha i czyszczę ucho. Mi pomaga jakby nie ten kwiatek to bym od laryngologa ni wychodziła. Jednak zapachu tego kwiatka nie cierpię. Nazywam go śmierdziuch ale stoi w salonie na honorowym miejscu w wykuszu i tak pozostanie.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Ja dziś się 2 razy posexilam z mężem bez gumki bo miał już taką ochotę nie mogłam się odpędzić od niego. Mam nadzieje że nie wywołam sobie skurczy przez to.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

velika piękny brzuszek
Dziewczyny macie taką brązową kreskę od pępka w dól bo ja nic takiego nie mam za to sutki ciemne są
ja całe szczescie nie mam z uszami problemu, ale mama podobnie jak Ty się leczy
kwiatek śmierdzi straszliwie, teraz wyjątkowo mi ten zapach przeszkadza, wystarczy firanka ruszyc i juz czuć

krechy też nie mam
Stary 2016-02-14, 13:39   #1434
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
no, no nas bardziej znudził i rozśmieszył niż zachecił do jakichś łóżkowych zabaw
no, ale oglądalismy jak już byłam w ciązy wiec z zachęceniem mnie do czegokolwiek nie jest tak łatwo
Nas własnie z nudów zachęciło do igraszek tym bardziej że wtedy staraliśmy sie o dzidzie

Jak na walentynkową niedziele to dzień całkiem nudny u mnie. Śpiąca jestem to Was tak podczytuje, ale z udzielaniem sie kiepsko...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 13:40   #1435
cloche
Zakorzenienie

Polinezyjka, to jest koszula nocna i też właśnie tak jej używam

Velika, gratulacje dla koleżanki no i brawa za to, że się nie dała lekarzom hamować przed tym, co zdecydowała natura - a ta już pewnie wiedziała co robi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 13:56   #1436
Polinezyjka
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2718
fajny opis porodu lutówki hihi tak sympatycznie wszystko opisała, że po takich opisach człowiekowi się cieplej robi i jakoś mniej się boi
no przynajmniej mi się tak robi
21 tc córeczka
Stary 2016-02-14, 14:07   #1437
patryska0804
Zadomowienie

Jaaaa Poli czytając ze niedługo będziemy chodzić na spacerki wyobrazilam sobie juz jak idę z mężem i synkiem ahh <3
Sunshine ja mam i od pępka w dół i od pępka w górę. .

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-14, 14:09   #1438
AsiaPo
Mama Land

Podrasowany brzuch mnie rozczulił najbardziej w tej historii

Witam się z Wami popołudniowo, choć nadal z łóżka
Chyba tam dziś zalegniemy do samego wieczora.

Właśnie się przypadkiem i z FB dowiedziałam, ze dziewczyna, którą przez 8 lat miałam za przyjaciółkę i traktowałam jak siostrę jest w ciąży No załamałam się
OK, skreśliłam ją z listy bliskich znajomych, jak na moją wieść o ślubie (i prośbę o bycie świadkową) stwierdziła, ze potrzebuję interwencji
Stary 2016-02-14, 14:10   #1439
patryska0804
Zadomowienie

Mój 33 tyg arbuz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1455458898751.jpg (45,3 KB, 72 załadowań)

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Stary 2016-02-14, 14:12   #1440
patryska0804
Zadomowienie

Tak się przyglądam i ale mam bicka na tym zdj

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości