![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Motylku, a Wy jak się miewacie? Byłaś w końcu u tego kardiologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Dziekuje dziewczyny za kciuki i mile slowa
![]() Nie martwie sie na zapas, mysle ze to nie syan przedrzucawkowy. Mialam moje pierwsze w zyciu ktg, polozna stwierdzila ze dobre. Przed ktg moalam wysokie cisnienie, po juz niby dobre ale nie powiedziala ile, bo na manualnym mi mierzyla. Opaski mi nie zalozyli, wiec jeszcze sie ludze ze moze jednak do domu pojde ![]() Silesian piekne wlosy, zazdroszcze tak dlugich i zdrowych ![]() Madzia wspolczuje z nerkami. Oby wszysyko bylo dobrze na jutrzejszej wizycie. Madzius sliczny brzuszek ![]() ![]() ![]() Asiek, no to mialas wydarzenie. Tylko die nie stresuj tym widokiem ![]()
#1416 | ||||
Rozeznanie
|
Motylek- super kwiatki. Mają jeszcze czas na rośnięcie cały sezon, także w sierpniu to będą rewelacja.
A właśnie biedny jest, bo od kiedy mi to rozwarcie na cm wyszło to lipa. Może zrobimy jakieś święto zaraz przed pójściem na CC ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Motylek- wrzucę Wam i kwiatki i meble jak tylko poduchy dorobię. Przycięliśmy gąbkę teraz i jutro jak tylko dam radę to je poszyję ![]() Agusia- 2200 to chyba nie jest aż tak bardzo bardzo mało? Daj znać co z wodami. Powodem hipotrofii cukrzyca? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60254491]A to ciekawe czy w kazdym mopsie tak jest..? Bo dwa lata temu jeszcze musieliśmy zapylać do us po to zaświadczenie
[/QUOTE] Ja dwa lata temu też jeszcze brałam. Przez telefon babka mi powiedziała, że w tym roku zmieniły się niby przepisy. I na stronie internetowej też jest napisane, że trzeba mieć. Także najlepiej zadzwonić i się dopytać, bo ja bym na darmo jechała, a babka mi powiedziała jeszcze że chyba już w US nawet takiego zaświadczenia nie wydają Ja samochodem jeszcze śmigam jak potrzebuję, tylko po mieście. Na trasę dłuższą już bym się nie wybrała. kaska, ja miałam skurcze najpierw co 8-12 minut, a pojechałam jak zaczęły się robić tak co 4-6 minut. Dzięki temu od momentu przyjazdu na IP do urodzenia się Igulinki minęło niecałe 2 godziny ![]() Współczuję, ale waga chyba nie jest najgorsza.... Jest całkiem niezła. Moja córa urodziła się po terminie z wagą 2700 i była cała zdrowa. No chyba, że bardziej niepokojąca ta mała ilość wód płodowych. Trzymaj się!
#1419 |
Zadomowienie
|
Jednak nie pojechałam, bo bałam się, że przesadzę z podróżami jak na jeden dzień, na nogach od 7, do 13 siedzenie na poczekalni, więc jak przyjechałam do domu to się położyłam i do tej pory leżakuje. Wogole to na ktg na czczo pojechałam, bo prosto z badań, nie brałam nic do jedzenia, bo nie myślałam, że tak długo to potrwa. Jak przyjechalam po 13 zjadłam mleko z płatkami i po chwili mnie takie boleści skurczowe chwyciły, że aż się przestraszyłam :-( ale na szczęście, szybko przeszło. Myślę, że to żołądek tak zareagował, jak dostał jedzenie na czczo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wrzucę zdjęcie kwiatków jak trochę rozkwitną bo narazie to same liście :P Dzisiaj w końcu znieśliśmy na balkon stół i krzesła i huśtawkę i mogę się relaksować na świeżym powietrzu ![]()
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() Agusia mój tydzien temu ważył prawie 2300g więc Twoja nie taka mała, oby było ok i lekarszw się mylili ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-05-12 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
agusia, justynan trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze wyszło.
asiek współczuje widoków, samo czytanie jest wstrząsające. zebrah pisałaś, że ciuchy z Auchan są szyte w Chinach i Bangladeszu, ale z tego co wiem większość firm tam szyje Zara, Reserved, Pepco na pewno też, pytanie raczej kto tam nie szyje. Na pewno wszystkie te ciuchy (nie tylko z Auchan) płyną do nas w kontenerach na statkach. Kto wie czy oprócz barwników nie są też pryskane antygrzybiczo, dlatego warto dobrze wyprać i wypłukać. SilesianBeauty super włosy. madzius oba brzuszki bardzo fajne, choć rzeczywiście ciężko uwierzyć, że to ten sam tc. madzia współczuję przejść z nerkami. A to mój podwójnie załadowany brzuszek w 33 tc+5 dni.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-05-12 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() Lekarka nie podejrzewa najgorszego, ale jednak woli mieć pewność i mnie wysłać do szpitala tak w razie "W". Co do wagi to nie mówiła, że jest tragiczna, w 2 tyg przybrała 400 gram, ale jednak mogła by trochę więcej ważyć. I tak ma to związek z cukrzycą. A najbardziej dobiło mnie to, że muszę iść do szpitala miesiąc przed porodem ![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-05-12 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedny maluszek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciuki!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zgrabniutki, malutki brzuszek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
MariaFrancesca sliczny, zgrabny brzusio!
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Wiadomo ze ta waga z usg jest tylko orientacyjna. Ale fajnie ze Twoja gin jest taka ze woli dmuchac na zimne ![]() Lepiej tak niz cos zbagatelizowac/ przeoczyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Asiek współczuję dzisiejszego doświadczenia ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Wtajemniczenie
|
Matko dziewczyny, jakieś dzisiaj przygnębiające wieści...
![]() Agusia, Justyna, Madzia ![]() ![]() ![]() Asiek, wzruszyłam się okropnie tylko czytając twój opis, współczuję Ci, że byłaś świadkiem takiej przykrej sytuacji... na pewno było Ci trudno dojść do siebie ![]() Madzius, no rzeczywiście jest różnica, ale oba brzuszki cudowne! Musiałabym znaleźć jakieś swoje zdjęcie z poprzedniej ciąży i porównać, brzuszki są na pewno inne. Sama jestem teraz ciekawa tej różnicy ![]() MariaF, fajny! Wcale nie wygląda na podwójny ![]() ![]() Jestem dzisiaj padnięta, nachodziłam się dość dużo. Jutro pewnie się z domu nie ruszę w ogóle.
![]() |
#1429 | |
Konto usunięte
|
Malutki! Jak tam się dwie dziewczynki mieszczą?
Cytat:
![]() ![]() Któraś też tu miała za mało wód płodowych (PikPik?) i miała po prostu pić więcej wody. Może u Ciebie też tylko na tym stanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
Mariafrancesca, malutki, zgrabniutki brzuszek, mój dużo większy:-D wogóle lasencja z ciebie:-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||||
Ania
|
Cytat:
Ale Ty staraj się o tym nie myśleć ![]() Cytat:
![]() Ja miałam taką znajomą, która zawsze spodnie o 2 rozmiary mniejsze miała, a należała do tych pulchnych osób, nie muszę wyjaśniać jak to wyglądało ![]() Cytat:
![]() Rozumiem Twój smutek, ale robisz to dla dobra dzidzi ![]() Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1433 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- MariaFrancesca sliczny, zgrabny brzusio! ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Ogarnełam jeszcze swoją szafę ubraniowa i zrobił się worek do wyrzucenia. Jutro prasuję ostatnią turę ciuszków i dziele ![]() ![]() Ale mam ochotę coś jeszcze kupić ![]() Nie mam laktatora, ale jak będzie potrzebny to koleżanka mi pożyczy ![]() No i wózek mam za jakiś czas dostać tylko muszę się dopytać dokładnie kiedy ![]() Dziewczyny jedna paczka pampersow wystarczy do szpitala ? i jedno opakowanie chusteczek ![]() Spakowałam torbę ![]() ![]() I mam 3 koszule do szpitala ale nie wiem czy jeszcze 2 nie dokupić :/ ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60284206]A gdzie cellulit? ![]() U mnie też cellulit jeest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60269276] Pokaz jakie wybraliście? ![]() [/QUOTE] tutaj będę zamawiać ![]() http://allegro.pl/literki-szyte-recz...142756442.html
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Rozeznanie
|
MariaFranceska- wyglądasz kwitnąco
![]() Agusia- w szpitalu znajdą jakiś sposób, żeby ilość wód się zwiększyła. Będzie dobrze ![]() Ania- ja wzięłam 2 takie zwykłe koszule nocne bez rozpinania z przodu, to przed porodem pochodzę w nich i mam 3 rozpinane na zapas. Spakowałam wszystkie, bo instruować ze szpitala mojego męża gdzie co ma znaleźć w szafie to ciężka sprawa. Myślę, czy nie spakować mu osobnej siatki z oznaczeniem "do odbioru żony i dziecka" i mi ją dowiezie. Veronique- no wieści to jakieś na wątku smutne :/ Pełnia się zbliża wielkimi krokami :P Zobaczyłam, że można kupić na allegro wkład do gondoli- taka przyjemność 50 zł z dostawą. Kusi- jakoś ten wózek by inaczej wyglądał, a nie taki wyciuchany. Jak wytrzymam w domu do 1 czerwca i wypłaty to kupuję ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
no pewnie ![]() ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Tutaj sie rodzą dzieci w 41 tygodniu z waga 2300, 2500 i uwazaja za prawdłowa, głowa do góry ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Przestańcie, bo się zaczerwienię. Pewnie brzuch nieduży, bo pierwsza ciąża, mama moja też miała mały, no i pewnie ta moja alergia i niemożność jedzenia wszystkiego robi swoje.
U mnie właśnie burza, a położna twierdziła, że więcej porodów jak pełnia i burza. Dzwonię do męża, żeby się z tego pośmiać, a on przerażony, że już rodzę ![]()
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
MariaFrancesca, nie stresuj chłopa swego
![]() Oglądacie 'Eurowizję'? Chyba nie było wstydu. Chociaż raz obyło się bez występów z ubijaniem cyckami masła albo potupajkami z ciupaskami ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.