|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Ja jeszcze nie wiem jakiej firmy wozek kupie, ale musi byc LADNY i wygodny. Na pewno kupie uzywany 3 w 1. A potem go sprzedam i w razie czego kupie lepsza spacerowke
ale na peewno nie kupie niebieskiego wozka. Nie podobaja mi sie, albo mi sie wzrokowo przejadly bo siostra miala az 3 rozne wozki i kazdy niebieskie leee. A co do dentysty to prosilam tate zeby mnie zawiozl i powiedzial ze on jedzie na rowerze. Wiec wybiore sie do stomatologa na rowerze, moze i lepiej. Troche ruchu a co najlepsze im szybciej zrobie zeby tym szybciej bede mogla inwestowac w aparaat staly ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
To nie tak że upieram sie przy nowym ale mój mąż wymyślił sobie na początku że używany za 400zł kupimy więc rozumiesz:P a jak budżet jednak się zwiększył to pomyśle sobie jeszcze co i jak, mam jeszcze troche czasu. Pokoik już w głowie mam pomalowany i umeblowany a ciuszki w dużej mierze od szwagierki pewnie dostaniemy bo ona teraz będzie rodzić
|
#1413 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Póki co upatrzony mam baby jogger. Spacerowka od dawna mi się podoba, a gondola ma upragnione przeze mnie paski do przenoszenia ![]() A ja dzisiaj powiedziałam w pracy. W połowie przyszłego tygodnia mam urlop i planuje po nim nie wracać... |
|
|
|
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
u mnie jest taka sytuacja w pracy ze nie zacheca do siedzenia za biurkiem.W tym tyg sie okaże kiedy będę mogła na spokojnie odetchnąć
|
|
|
|
#1415 |
|
Zadomowienie
|
A ja prowadzę swój biznes z siostrą. Nie zostawię jej samej ze wszystkim, planuję pracować do końca o ile wszystko będzie ok. Grunt że praca niezbyt wyczerpująca, chyba że klientów dużo, ale na jesień, zimą, powinno być dość spokojnie.
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
Ja planuje pracować tak do 6 mc ale jak wyjdzie to sie okarze potem chce miec czas na urządzanie pokoiku i dla siebie no i oczywiście synka
Baby jogger tez mi sie bardzo podoba
|
|
|
|
#1417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Raczkowanie
|
Hej jak po weekendzie ?
U nas weekend leniwy ale bardzo się taki przydał. Myślimy nad mieszkaniem, mamy bardzo tanie ale Tż daleko dojezdza. Chcielibyśmy się przeprowadzić ale ceny mieszkań w Krk to jakiś kosmos, nie mogę znaleźć mieszkana powyzej 35 m2 za 1500 zł dramat a chcemy odkładać pieniądze na dom...Trochę mnie to załamało ![]() I jeszcze tyle opłat w tym miesiącu mam... Ja też jestem co chwilę głodna ! I to tak ze zjadłabym konia z kopytami! Co 2 godziny muszę coś zjeść. Jadę po pracy na zakupy, nakupię owoców żeby nie jeść jakiegoś syfu. Dziś na basen się wybieram ![]() U nas imię dla chłopca wybrane a dla dziewczynki jeszcze nie Tż co chwilę coś wymyśla ![]() A jeśli chodzi o wózki i inne rzeczy to coś czuję żę wiele nie będziemy kupować. Moj brat ma prawie nowy wózek z którego juz przestają korzystać, rodzina duża więc prezenty na pewno porobią ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Ja też do końca planuję bo mam podstawę + prowizję a prowizja wieksza niż podstawa więc trzeba będzie z brzuchem siedzieć
Edytowane przez KPZ Czas edycji: 2016-06-13 o 15:38 |
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Mam dziś bardzo zabieganych dzień, więc w telegraficznym skrócie: Bąbelek ma 13 mm i słyszeliśmy jego serduszko â¤
Wszystko jest dobrze! I zobaczcie, w 6 tygodniu u mnie nie było nic, tylko pęcherzyk - każda ciąża jest kompletnie inna. Niedługo Was nadrobię i włączę się w dyskusję.
|
#1420 |
|
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61684481]Ja miałam cały czas nie do końca pewna sytuację w Pracy. Temat się wyjaśnił w zeszłym tygodniu, więc dzisiaj oficjalnie poinformowalam przełożonego
[/QUOTE]ja mam dobrą sytuację o tyle że na pewno mnie nie zwolnią, mam dobrą umowe itp. Kiepsko jest za to ze współpracownikami bo każdy chce pod kimś wykopać dołek i wpakować w jakieś kłopoty.Strasznie jest to stresujące i nie ma dnia by mnie ze stresu brzuch nie bolał. Myślę że dla własnego zdrowia psychicznego powinnam odpuścić. Niebie : gratuluję troche mnie uspokoiłaś.U mnie przed 6tyg było widać 3mm zarodek, tyle że bez serca.
Edytowane przez NataliaMB Czas edycji: 2016-06-13 o 15:51 |
|
|
|
#1421 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że trafiłaś na taką lekarkę. Cytat:
Cytat:
Powodzenia z wizytą.Co do wózków bliźniaczych - zastanawiam się, czy będzie sens kupować taki rok po roku. Z samym pojedynczym wózkiem mnie coś trafia, że nie wszędzie wjadę, a tu jeszcze szerszy lub większy? Mam duże zaufanie do marki Bugaboo - ale ich Donkey ma straszną cenę (nawet uzywka). Cytat:
![]() Cytat:
Laurę tez rozważam - piękne imię. Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61681786]Ja też wymyśliłam sobie używany wózek, ale te fajne używane chodzą ponad tysiak i w górę. Za to przy drugim dziecku wiem, ze wole dobra uzywke za 1500 niż nowy za tą cenę. Jakość jest zupełnie inna. Póki co upatrzony mam baby jogger. Spacerowka od dawna mi się podoba, a gondola ma upragnione przeze mnie paski do przenoszenia ![]() A ja dzisiaj powiedziałam w pracy. W połowie przyszłego tygodnia mam urlop i planuje po nim nie wracać...[/QUOTE] Myślałam o baby joggerze jak drugiej spacerowce- może męża zachęci do biegania Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie cornflower_girl - cieszy mnie brak objawów oczywiście - dzięki temu normalnie funkcjonuję, pracuję. Tylko czasem taka głupia myśl - czemu Kijanka nie daje znać o sobie, może coś nie tak.. Ale tfu tfu, złe myśli odganiamy
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-06-13 o 16:16 |
|
|
|
|
#1424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Obserwowałam wątek od samego początku, właściwie od pierwszego postu dontbesoshine Ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać Termin mam na połowę stycznia! Kciuki za najbliższe wizyty! Będzie mi tu miło gościć u Was! ![]() _ _ _ cicha1990 Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moniczi Ja też nie rozumiem zachowania takich osób Naprawę tak trudno uszanować czyjąś wolę? Karoloo Gratuluję bliźniaków! Moja ciocia przy bliźniakach miała taki, gdzie można było odczepić jeden od drugiego i to było super, jeśli miała pomoc... W przeciwnym wypadku pchanie przed sobą takiej "kolubryny" nie jest najlepszym pomysłem.. My też się jeszcze wstrzymujemy z rozmowami na ten temat |
||
|
|
|
#1425 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśleliśmy nad imionami Ale nie jest łatwo. Ja sobie niedawno wymyśliłam Julianna (fajnie się zdrabnia, fajnie brzmi w innych językach, nie jest udziwnione, ale jest niepopularne). Dla chłopca chyba musi być po tacie, taka u niego tradycja :P Czyli Franek. Z kolei TŻ nawet jak dzieci nie były tematem rozmów to od zawsze mówił, że jego córka ma być Sofia, no ale Zosia to chyba jedno z najbardziej popularnych imion w Polsce, a tego nie chcę. W dodatku Zosia już mu się nie podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61681786]Ja też wymyśliłam sobie używany wózek, ale te fajne używane chodzą ponad tysiak i w górę. Za to przy drugim dziecku wiem, ze wole dobra uzywke za 1500 niż nowy za tą cenę. Jakość jest zupełnie inna. Póki co upatrzony mam baby jogger. Spacerowka od dawna mi się podoba, a gondola ma upragnione przeze mnie paski do przenoszenia ![]() A ja dzisiaj powiedziałam w pracy. W połowie przyszłego tygodnia mam urlop i planuje po nim nie wracać...[/QUOTE] Ja w pracy musiałam powiedzieć w dzień podpisania umowy o pracę, nie miałam wyboru, więc nawet nie musiałam o tym myśleć. Wcześniej już pracowałam na inną umowę. Firma ma jednak kontrakt z inną firmą, że do końca sierpnia będę pracowała dla tamtej drugiej firmy, więc żadne zwolnienia nie wchodzą w grę Lubię szefa i w ogóle wszystkich tam i nie chcę im utrudniać, ale czuję się niestety coraz gorzej, szczególnie, że pracę mam myśląco - siedzącą. I nie wiem czy ktoś to doceni czy nie, mam nadzieję...
|
||||||
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Witaj!
![]() Oprócz imion my też się wstrzymujemy. Może dlatego że już od kilku miesięcy wybrane ![]() Karoloo , dopiero teraz zauważyłam, że Ty będziesz mieć bliźniaki
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
ja na przykładzie koleżanek wiem, że firmy raczej nie docenią że siedzisz do końca ciąży, bo i tak znikasz na macieżyński i robisz im wielki problem.Myślę że wraz z dzieckiem zmieni się też moja sytuacja zawodowa i nie będę musiała wracać do tej firmy tylko będę na swoim.tak jak w reklamie tego banku ,,moje zmienia wszystko".Wiadomo że to inne problemy i inne stresy,ale myślę że lepiej się w tym sprawdzę niż na etacie.
My z TŻtem też się wstrzymujemy z rozmowami na temat imion. W ogole to nasi rodzice, rodzeństwo ani nikt nie wie. Wolimy chwilke poczekać, przynajmniej do usg. |
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Praca u siebie - owszem, na co dzień myślę że dużo większy komfort niż etat - robisz dla siebie, jesteś swoim szefem. Dużo stresów i praca w domu to też niestety norma, ale przynajmniej robisz co chcesz. Natomiast w przypadku ciąży - ja wiem że nie pójdę na zwolnienie, chyba ze będę się naprawdę fatalnie czuła. No i po porodzie - nie ma szans na spokojne pół roku czy rok urlopu - chociaż na kilka godzin dziennie trzeba będzie szybko wrócić.
|
#1430 |
|
Rozeznanie
|
Ślicznie dziękuję dziewczyny za wsparcie - jesteście nieocenione!
Koleżanka, która dolała mi alkoholu, przeprosiła wczoraj za szczeniackie zachowanie.My z imionami na razie się wstrzymujemy - za dużo pomysłów na minutę Co do pracy - mnie nikt nawet nie podejrzewa, że chciałabym być mamą w najbliższym czasie, bo też nigdy nie mówiłam publicznie o tym, że choćby planuję się starać Umowę mam do końca października, liczyłam na przedłużenie na kolejny rok - ale teraz to wszystko nie jest takie ważne.Chciałabym jak najdłużej pracować, ale to zależy od stanu naszego zdrowia - dziecko musi być najważniejsze
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
Łóżeczka sa super w ikea sa z drewna i maja potem caly bok zdejmowany , nam posłużyło dwa lata i teraz bedzie służyć znow
![]() Materac uwaga !!! Mieliśmy gryka kokos niby super ( nie z ikea ) i kiedy mały miał 1,5 roku miał dziwne kropki wkoncu któraś pani dermatolog pyta o materac mówimy jaki ( wiadomo czasem uleje dziecko czy woda sie wyleje ) pani dermatolog mowi zsunąć rolety i latarka poświecić nie uwierzycie tam było milion robaczków ! One gryzły moje dziecko !!! Wywaliłam materac pościel miski dałam na gotowanie !!! W tym kokosie gryce sa larwy pod wpływem mokrego wykluwają sie robaki . Mały mi płakał w nocy bo go gryzło !!! Wiec was przestrzegam przed tym materacem zreszta potem czytałam na necie duzo osób to pisało Kupiliśmy zwykły piankowy tylko z tych grubszych . ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Bo te robaki wyłaziły tylko w ciemności temu w dzien jak zmieniałam pościel ich nie było widać |
|
|
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Jestem z Wami od początku wątku ale teraz dopiero postanowiłam się odezwać
gratuluję wszystkim fasolinek ja mam termin porodu na 12.01. Czuję się nieźle, chociaż spanie strasznie męczy. Pozdrawiam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Ale Dziewczyny jesteście aktywne, dzień w pracy a tu tyle do czytania
Zakładam że będę pracować do listopada ale jak będzie dalej tak jak dzisiaj to chyba nie dam rady... Karoloo ja też ciągle jem, powód jak jestem głodna to od razu jest mi niedobrze i mam mdłości. Efekt niedopinam się już w prawie wszystkich spodniach w dodatku sama nie wiem na co mam właściwie ochotę...więc w żołądku rewolucja...Co do imion to mi ostatnio chodzi po głowie Leon a dla dziewczynki Hania, Helenka lub Lena. Hope gratulacje
Edytowane przez magdzia81 Czas edycji: 2016-06-13 o 20:09 |
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny nabrałyście takiego rozpędu, że ciężko mi wszystko czytać, a nic takiego nie robie i non stop mam przy sobie telefon.
co robicie? Jak samopoczucie? Mnie tak bolą od wczoraj plecy, że się nie ruszam z lozka. Poszlam dzisiaj tylko na rower, ale to nie byl za dobry pomysl. Mama mowi, ze pewnie sie przewialam, ale to nie mozliwe, bo jest cieplo a ja ubieram sie jak na jesien (bo jest mi ciagle zimno przez przeziebienie)... Przed chwila sie schylalam po picie i zastyglam w pozycji ,bo nie moglam sie podniesc
|
#1436 | |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
Cytat:
W pracy musiałam powiedzieć bo pracuje w warunkach szkodliwych dla ciąży wiec zmienili mi stanowisko na spokojniejsze i nieszkodliwe myśle że do końca lata popracuje a potem juz bym chciała w domciu posiedzieć, akurat wróci koleżanka z macierzyńskiego więc nie będe miała wyrzutów sumienia że ich tak zostawiam![]() Nasze imiona które już bardzo dawno mamy wybrane to Filip i Zosia Zosia jest dość popularne ale tż-towi tak sie podoba że mu ustąpię
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Przyczajenie
|
Ja niestety też zaczęłam mieć mdłości, co prawda nie wymiotuje ale parę razy było już blisko... okropność. Unikam otwierania lodówki i kosza na śmieci, nawet zapach chusteczek do czyszczenia potrafi nasilić mdłości. Brr... mam nadzieje, że niedługo to się skończy.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też się nasiliły, nie mam ochoty na nic jak coś zjem to przez chwile jest dobrze a za chwilę znowu to samo
Właśnie skończyłam robić bigos, jutrzejszy obiad mam już z głowy
|
|
|
|
#1439 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Ja najgorsze mdłości mam na głodniaka i wtedy szybko muszę coś przegryźć.Czasem zdarza się też po jedzeniu ale wiem już ze w moim przypadku to nieodbite powietrze |
|
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dokładnie tak samo jak nie zjem to mam wrażenie że zaraz się z lubelskiem przywitam...mój Tż się bardzo dziwi mówi że jakby mu było niedobrze to jedzenie byłoby ostatnią rzeczą o której by pomyślał
oj ci faceci ![]() Czas się ubierać i rozpocząć nierówną walkę z sennością i ze zmęczeniem ... Byle do 2 trymestru potem podobno jest lepiej ![]() Co do zapachów to ja jestem strasznie wyczulona zwłaszcza na papierosy od razu robi mi się niedobrze...wystarczy że ktoś palący jechał np windą wrr Miłego dnia Dziewczyny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

ale na peewno nie kupie niebieskiego wozka. Nie podobaja mi sie, albo mi sie wzrokowo przejadly bo siostra miala az 3 rozne wozki i kazdy niebieskie leee. 

No i u mnie pojawił się już ciążowy brzuszek
u mnie będzie bez szaleństw 

Naprawę tak trudno uszanować czyjąś wolę?