|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Natka Trzymam kciuki. Nie denerwuj się i nie stresuj, bo to niczemu dobremu nie służy!
|
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Natka ja też trzymam kciuki! Daj nam znać koniecznie!
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Sutki mnie bolą...
Tkliwe bardzo, tak, że delikatne muśnięcie powoduje ból. Nawet na początku ciąży tak tkliwe nie były, jak w ostatnich dniach teraz... U Was też tak ?
|
|
|
|
#1414 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale walczę z tym Cytat:
Ale osobiście w to nie wierzę. Mój pierwszy syn w porównaniu do drugiego brzdąca przesypiał, podobnie jak Twój, całe dnie. Mało się ruszał, a jak już to tylko jak ja patrzyłam. Mój brat/siostra w ogóle mi nie wierzyli, że wykonuje jakiekolwiek ruchy bo ile razy mnie widzieli trzymali ręce na brzuchu i nic, a Michał jest złotym dzieckiem Tylko jadł i spał. Nie miał kolek, nie płakał, dość szybko zaczął "dorastać" i po cichu liczę, że brat będzie taki sam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście zamiast mężowi podziękować itd, zrównałam go z ziemią jak się dowiedziałam ile płaci za noclegi. Cytat:
Dzień dobry i milego dnia
|
|||||
|
|
|
#1415 |
|
Erudycja
|
Dziewczyny będziecie hartowac sutki przed porodem?
|
#1416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak hartowane? Cytat:
Cytat:
Dziś z rana pojechałam do labu oddać krew i siku. Znowu pielęgniarka mnie poklula. Nie wiem czy ona jest niedelikatna czy zrobiłam się bardziej wrażliwa na ból. A o 16 wizyta. Ciekawa jestem czy Natka się obróciła Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybraliśmy wózek
U mnie dziś upał, ale mam zamiar trochę mieszkanie ogarnąć. Miałam jechać odebrać zamówione ciuszki w C&A, ale za gorąco. W domu mam wiatrak i duuuużo wody. Może jutro będzie chłodniej. Co do wesel, to mnie jedno czeka 2 września. Na dzień dzisiejszy się wybieram, ale Zosia może zweryfikować moje plany
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kierowca i też 40 km do domu, na szczęście prosta droga autostradą, więc nie powinno być źle.Też uważam, że mąż się powinien dostosować, jak się źle poczujesz to jedziecie i bez dyskusji. Ale pamiętaj, że jak będziesz potrzebowała się położyć - zawsze jest opcja skorzystania z pokoju pary młodej, albo rodziny - my udostępniliśmy swój pokój dla koleżanki w ciąży, żeby mogła sobie chwilę odpocząć. I dziś w razie czego też nie będę miała skrupułów, żeby o to poprosić, jeśli będzie nagląca potrzeba ![]() Baw się dobrze! ![]() My dostaliśmy w tym tygodniu troszkę ciuszków, może jutro będę miała czas, żeby to wszystko przejrzeć, ale wydaje mi się, że wyprawka ciuszkowa będzie już z głowy Mąż właśnie skręca meble z ikei ![]() Ana - tak, mam zamiar hartować, podobno bardzo pomaga. Natka - trzymamy kciuki, nie denerwuj się Idę wyprasować kieckę i koszulę, a potem sobie zrobię przed-imprezowe SPA
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Zbieram się do pomalowania paznokci u stóp, narazie zbieram sie psychicznie ...
![]() Mowa o masowaniu np szorstką gąbka itp? Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-08-05 o 11:32 |
|
|
|
#1421 |
|
Erudycja
|
Tak, a nawet mi ciocia poradziła szczoteczka do paznokci, codziennie po trochu, każdego dnia trudne dłużej. Kupiłam też lanoline w Gemini na wszelki wypadek
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
No i jestem po badaniu
Rozwarcie się nie pogłębiło ale tak i tak zostaje w szpitalu Mam dolezec W najgorszym wypadku do końca 36 tc czyli poleże tu bite dwa miesiące . Dla dobra dziecka jestem w stanie się poświęcić Tylko ze poświęcam się dla dziecka w brzuszku a cierpi córka która za mną tęskni
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Natka przykro mi, mam nadzieję że cię tam nie trzymają bez sensu i jesteś pod dobrą opieką.
Ja słyszałam że hartowanie sutków jest teraz niepolecane, same się dostosują po porodzie a bawienie się z nimi przed może wywołać przedwczesny poród. |
|
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolajna miałam ostatnio tak samo, a co się nasapałam!
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
No to mam to samo. Teraz tylko jeszcze top coat. Poczekam kilkanaście minut i biorę się za sprzątanie terrarium jeża i jej kąpiel i pedicure
a potem odpoczne. .. zjem coś i pójdę się wykapie juz do wesela. A póki co nadal piżama party ![]() Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Natka trzymamy za Was kciuki!
Jeżeli chodzi o 'hartowanie brodawek' - zalecane jest ale tylko w przypadku płaskich brodawek. W innym przypadku nie ma ich co męczyć. Właśnie wciągnęłam Snickersa i to co się dzieje obecnie w moim brzuchu ![]() Dwa prania za mną, chyba czas rozejrzeć się za drugą suszarką ![]() IMG_4116.JPG IMG_4118.JPG |
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natka, trzymaj się Ja czytałam negatywne opinie o hartowaniu sutków, poczekam jeszcze co o tym powiedzą w szkole rodzenia. |
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
Aanuuulaa dbaj o siebie o odpoczywaj
Fajnie, ze poruszacie temat prania, bo po długim weekendzie sie zabieram za to chyba zrobię tak jak Ana i wypiore nowe tylko dla odświeżenia w 30-40st. Karolajna mam nadzieje, ze sie bedziesz dobrze bawić a jak tylko Ci bedzie zle to sie zbieraj do domu. Dzidzia i Twoj komfort sa najważniejsze Pokaz kreacje Netka trzymaj sie daj znac jak po obchodzie! Od kilku dni bolały mnie sutki o juz drugi raz widzę rano na koszulce plamki, jakby troche siary z lewej piersi w nocy leciało, wiec cos sie dzieje w dzień mam spokój i z prawym cyckiem tez :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1432 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Dominika dla mnie ciuszki po krótkim praniu są w porządku, nie pachną już chemia, tylko lekko płynem do prania. Więc po co je męczyć w pralce 8 razy dłużej.
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a w czym pierzecie? Proszek czy płyn do prania? I czy używacie czegoś do płukania?
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, doradźcie... Mam możliwość zapisać się na darmową szkołę rodzenia, właśnie dostałam mailową informację. Wątpliwa kwestia to tylko taka, że zajęcia zaczynają się 1 września, zajęcia kolejno odbywają się 1, 8, 15 i 22 września. Zastanawiam się tylko, czy warto się na to porywać w tak zaawansowanej już ciąży, zakładając, że młody nie zechce się wykluć wcześniej, odpukać. Czy to w ogóle na tym etapie ciąży ma jakikolwiek sens ?
Niby na SR najlepiej uczęszczać między 22 a 27 tc, z tego co gdzieś tam po drodze słyszałam...Mam Lovele, proszek i płyn. Użyłam jak w standardowym praniu, ale nieco mniejsze ilości, co by aż tak bardzo nie przesiąknęło zapachem proszku+płynu. Efekt jest w porządku. Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-08-05 o 12:49 |
|
|
|
#1435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli już to począwszy od 38 tyg. jak ciąża będzie donoszona. Cytat:
Wiesz jak by to w domu wyglądało, pewnie byś coś przy córce chciała robić... i z leżenia plackiem, by nici były. Po co Cię ma kusić.
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie kupiłam Lovela mleczko do prania i podoba mi się bo ma bardzo delikatny zapach. Słyszałam, że jeśli mamy ciuszki niewiadomego pochodzenia np. z lumpeksu to jednak należy je wyprać w 90 stopniach. Nowe i te które dostaliśmy od zaufanych osób spokojnie wystarczy w 30-40.
Natka przykro mi z powodu pobytu w szpitalu, ale najważniejsze, że rozwarcie się nie powiększa. Może jeszcze coś się zmieni i nie będziesz musiała leżeć aż dwa miesiące. Dziewczyny bawcie się dobrze na weselach. Karolajna myślę, że jednak Twój mąż musi się liczyć z tym, że będziecie musieli wyjść wcześniej. Nikt nie mówi, że musicie z góry się na to nastawiać, bo np. ja w tamtym tygodniu też byłam na weselu i też jako kierowca i czułam się na tyle dobrze, ze wytrzymałam prawie do 2, więc myślę, że całkiem nieźle jak na mój "stan", ale potem jechałam jeszcze 90 km (w szpilkach, bo zapomniałam butów na przebranie ) i jak dotarliśmy do domu to już byłam wykończona, wiec to też musisz wziąć pod uwagę i nie przeciągać na siłę, bo trzeba jeszcze bezpiecznie wrócić. A co do paznokci u stóp to poprosiłam mamę, ale jak się okazało ona nie mogłaby zostać pedicurzystką bo pomalowała mi przy okazji skórki i połowę palców, tłumaczyła się, że to dlatego, że mam takie małe paznokcie |
|
|
|
#1439 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj niefajnie, ale warto się przemęczyć dla dziecka. 3maj sie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() na mojej beznadziejnej SR na początku było 10 par a na ostatnim spotkaniu 5 melduję się po wizycie, młoda ma 1500 g i jest wszystko ok! ![]() ![]() Jedyne co to mam na dolnej granicy pozom wód płodowych no więc mam więcej pić. To by wyjaśniało dlaczego mój brzuch nie jest gigantyczny
|
|
#1440 |
|
Erudycja
|
Ja mam mleczko lovela, do płukania niczego nie używam i nastawiam na podwójne plukanie. Jak mała trochę podrośnie zacznę używać zwykłego płynu do prania i będę prać wszystko razem,może pomijając męża spodnie robocze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

26.11.2015
04.08.2017
Tkliwe bardzo, tak, że delikatne muśnięcie powoduje ból. Nawet na początku ciąży tak tkliwe nie były, jak w ostatnich dniach teraz... U Was też tak ?

Ale osobiście w to nie wierzę. Mój pierwszy syn w porównaniu do drugiego brzdąca przesypiał, podobnie jak Twój, całe dnie. Mało się ruszał, a jak już to tylko jak ja patrzyłam. Mój brat/siostra w ogóle mi nie wierzyli, że wykonuje jakiekolwiek ruchy bo ile razy mnie widzieli trzymali ręce na brzuchu i nic, a Michał jest złotym dzieckiem 

Niby na SR najlepiej uczęszczać między 22 a 27 tc, z tego co gdzieś tam po drodze słyszałam...
) i jak dotarliśmy do domu to już byłam wykończona, wiec to też musisz wziąć pod uwagę i nie przeciągać na siłę, bo trzeba jeszcze bezpiecznie wrócić.