|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam zamiar jeść wszystko
po porodzie z corka na obiad dostałam smażonego kurczaka ziemniaki i kapustę na ciepło jako dodatek. Zjadłam i młodej nic nie bylo jedynie po truskawkach to wysypki dostala tak jak Gosia napisala mleko jest z krwi a nie żołądka jezeli chodzi o cebule czy czosnek to zmieniają one smak mleka i dziecko może nie chcieć pic takiego mleka ale jezeli mama jadła to wszystko w ciąży to dziecko juz zna takie smaki i nie powinno być problemu. Temat mitu karmienia byl tez fajnie opisany na blogu mataja.pl juz kiedys wstawialam
|
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Moj maz stwierdził, ze jak sie mały urodzi to od razu robimy kolejne, bo w ciąży bardzo złagodniałam
Co do KP ja tez zamierzam jeść normalnie, a gdy cos bedzie stwarzać problem to eliminować z diety Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez jadłam wszystko...... Moze dlatego wlasnie moje dziecko tez wszystko je i na nic nie jest uczulone..... Co do alkoholu-ja chyba 2 razy sie napiłam piwa-ale wtedy laktatorem pokarm ściągałam i do zlewu szedł.....
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, możecie się logować na stronie zusu? Dawno nie wchodziłam i dziś chciałam i za każdym razem cofa mnie do strony logowania, która jest inna niż do tej pory (korzystam z tel)
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
|
#1386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to mnie będzie w stanie przekonać, żeby się nie opychać, bo niestety w ciązy zrobiłam się smakoszem Dominika, ja też złagodniałam, szybko odpuszczam kłótnie, ale stałam się za to dużo bardziej marudna i płaczliwa. Jak dziecko normalnie. O byle co ryk TŻ jest na granicy wytrzymałości
|
|
#1387 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1388 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za rady odniośnie smoczka, zainwestuje w ten podobny do piersi. Mam nadzieję, że młody będzie chciał pić z tego smoczka i nie odrzuci piersi.
Czy coś dzisiaj było nie tak z ciśnieniem? Miałam wrażenie, że się poskładam i pójdę do grobu tak się źle czułam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też chce po ciąży o siebie zadbać, bo teraz jest totalny luz i rozbusta, jem wszystko na co mam ochotę i sobie tyję Cytat:
|
|||
|
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ufff... Skończyłam pranie, prasowanie i porządkowanie ciuszków. Nie zakończyłam tylko liczenia, bo najzwyczajniej w świecie się wystraszyłam, że tyle tego jest Koleżanka zaoferowała ciuszki po swoim synku, więc większość mam "z odzysku", ale nie obyło się bez zakupu nowych słodkości ![]() Poniżej wrzucę Wam fotkę ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was dostała od swojego lekarza Kartę Ruchu Płodów? Kurczę... Kogo nie pytam to wytrzeszcza oczy. A nie powiem, jest strasznie uciążliwe takie liczenie ruchów. Zwłaszcza gdy jestem czymś zajęta
Edytowane przez NelkaHelka Czas edycji: 2016-08-04 o 22:44 |
|
|
|
#1390 |
|
Erudycja
|
Ja mam z SR ale u mnie to się nie sprawdza, u mnie liczy się 10 ruchów na dzień, a moja potrafi mnie skopać w 10 minut. Ja tylko pilnuje, żeby nie było dużych przerw między ostatnimi ruchami i żeby czuć jej aktywność wtedy, kiedy są jej godziny.
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
Gosia3103 ja się dziś normalnie logowałam na ZUS, tyle że ja to robię przez epuap.
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, ale zrobiłaś mi smaka na lidlowe mmsy. Szkoda, że o 2 w nocy Lidl nieczynny
Roosko, mnie też więcej rzeczy irytuje. Nie wiem czy to kwestia rozdrażnienie czy bardziej tego ze jestem mniej poblazliwa i otworzyły mi się oczy na wiele spraw. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
No i po spaniu.Godzinę temu (3rano)złapał mnie skurcz łydki i już nie mogę zasnąć. Wszyscy śpią łącznie z psem,a ja turlam się z wielkim trudem z boku na bok. Tortury jakieś
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez juz po spaniu mam.... Tym bardziej ze za godzinę trzeba do pracy wiec ni wiem czy jest sens sie jeszcze zmuszać zeby zasnac😳
Ja tez odpuściłam i jem za dużo w ciazy..... Jestem juz z 12-13 kg do przodu.... A to dopiero 32 tc.....wiec znowu przywale 20 kg!!!!!! Jak dzisiaj stanęłam przed lustrem i zobaczyłam moj cellulit na udach-o matko!!!!!a jeszcze mi wychodzą żylaki na nogach....wiec juz na operacje zbieram kase zeby porządek z nimi po porodzie zrobic-moze ktoś z was sie orientuje ile taka przyjemność kosztuje??? |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pisałyście o zmianie swojego usposobienia, wiecie co ... ja jestem w ciązy małym terrorystą, współczuję czasami mojemu mężowi, ale naprawkę nie mogę nad tym zapanować. Poza tym że płaczę codziennie po kilka razy, często z tak głupich powodów że głowa mała, to jeszcze ciągle robię jakieś problemy i w ogóle kilka razy już usłyszałam, że nie może ze mną biedny wytrzymać i ma mnie dość. Dużo rzeczy mnie drażni, na które wcześniej nawet nie spojrzałabym ... No ale przed ciążą byłam ostoją spokoju ![]() Dzwonił kurier że jedzie z moim wózkiem, w końcu <3 Nie mogę się doczekać! strasznie długo to trwało, ponieważ sklep czekał na przesyłkę fotelika Cybexa z Niemiec prawie 2tyg ... |
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż odebrał mi wyniki i właśnie dzwonił. Hemoglobina 12,1, mocz w porządku. Uff, jak dobrze. Pozostałe wyniki też ok; hbs, hcv, toxo, cmv. Kolejny dobry kroczek do przodu
![]() Withi Super, że bryka dla smyka już w drodze!
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zabieram się dzisiaj za pranie ubranek. Powiedzcie mi, bo mam u siebie w pralce cykl, który nazywa się dziecięcy, czy jest on w porządku? Też prałyście w tak wysokiej tem? Wiem że głupie pytanie, ale marna ze mnie praczko-pani domu
![]() Tam jest temperatura 95stopni, 4 płukania, 1200 wirowanie. IMG_4114.JPG |
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie! ❤ obiecałam sobie, ze będę aktywna po powrocie tutaj ale Hania pokrzyzowala mi plany.. w zeszłym tygodniu tragilysmy do szpitala, ponieważ szyjka się skrocila do 2cm, brzuch twardy jak skała, glowka coraz to niżej i na usg widoczne skurcze, których ja o dziwo nie czułam.. dostalysmy kroplowki rozkurczowe i założono nam pessar, na szczęście już się z nim zaprzyjaznilam i jestem i niebo spokojniejsza, ze go mam
na szczęście wszystko skończyło się powrotem do domu po 4dniach i teraz sobie odpoczywamy jestem już dobrej myśli bo nie chce dzidzi już stresować i was też się tu działo!! Iwa gratuluję syneczka! Czekamy na jego zdjęcia i na dobre wieści od was! Wszystkie myślami jesteśmy z wami! ❤ nadrobilam was w końcu po 3dniach i jestem na bieżąco ale wybaczcie, ciężko odpisywać każdej z osobna choćbym bardzo chciała! Postaram się teraz już zaglądać regularnie 😘 mmacie prze piękne pokoiki, figury i brzuszki, uwielbiam was czytać i zaglądać do klubu . Dziś pierwszy raz od tygodnia wybieram się na spacer z mężem, zobaczymy co z tego będzie.. do tej pory brzuch przestał się stawiać i modlę się by tak zostało powoli już kończymy urządzać kącik dla Hani, więc jak skończymy to również pochwalę się efektami dbajcie o siebie i odpoczywajcie w każdej wolnej chwili
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 95 stopniach to ja ręczniki, szmatki "gotuję" i program mam wówczas na 2 godziny. |
|
|
|
|
#1400 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
95st może i wybije bakterie (ja po to prasuje) ale pewnie też zniszczy ubrania.
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza partia ubranek już w pralce. Ustawiłam 60 stopni, 4 płukania i 1000 wirowanie
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziecięce prac będę na 40-60. W końcu są do odświeżenia tylko. Pieluchy tetrowe i bawełniane na 90. Wirowania na 800.
A ja dziś idę na wesele..... 40km dojazdu i ja kierowca.... strasznie się boje czy wytrzymam. Ostatnio chodzę juz jak kaczka kolyszac sie z boku na bok, a dłuższe siedzenie w jednej pozycji powoduje ucisk i lekki ból brzucha... potem kolejne 20 min zajmuje mi rozchodzenie się. ... a jak za dużo laze to zaraz brzuch zaczyna twardniec i jak się nie położę to nic z tym nie zrobię. A niestety tym razem pokoju nie mamy gdzie mogłabym odpocząć a cały hotel dla rodziny panny młodej zarezerwowany.... Ehh. Trzymajcie kciuki, bo wesele będzie świetne i kupa znajomych. .. a ja nie dość ze jak kaszalot wyrzucony na plażę wyglądam. .. to jeszcze boje się o swoje siły a wiem ze mąż nie chce wychodzić tym razem wcześniej. .. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1403 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie planuje leniuchowanie i wykombinować jak pomalować paznokcie u stóp. .. I henna brwi sobie zrobić. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1405 |
|
Erudycja
|
Karolina mimo wszystko... znajomi znajomymi, okazji będzie jeszcze mnóstwo a jednak teraz Ty i dziecko jesteście najważniejsi. Ja byłam na weselu w kwietniu i już dużo nie szalałam, a wesela w czerwcu u kolegi tzta z pracy w ogóle odmówiłam. Gdyby to byli bliscy znajomi na pewno bym poszła ale nie siedziałabym ponad moje siły.
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Ana jestem tego samego zdania! Kobieto musisz patrzeć na siebie i na dzidziusia!
|
|
#1407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajna Powodzenia życzę!
Znajomi znajomymi, ale to nie oni są chyba najważniejsi. Tym bardziej, że nie masz zapewnionego pokoju, a wiadomo jak się czujesz i w ogóle... Przegadaj temat z mężem i uświadom mu jak to jest od twojej strony. Nie warto byś siedziała ponad swoje siły... Mnie w niedziele czeka impreza od 14 start do na pewno północy, lub nawet do ostatniego gościa. Mąż jednak już wczoraj zakomunikował mi, że jest na tej imprezie niepijący i że jak tylko mu zasygnalizuje, że chcę imprezę zakończyć to zbieramy się do domu teściów. Wszystko ode mnie zależy. Dzisiaj ruszamy między 18-19 do moich rodziców (300km), tam nocujemy, a jutro już razem do teściów (250km).
|
|
|
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście teść będzie na taksowce jeździł. Wiec jeśli ja nie będę dala rady jechać z powrotem. . To auto zostawimy a on pewnie zlituje się i przyjedzie. Nie wiem.... mam nadzieje ze mąż jednak okaże się bardziej opiekuńczy i wyrozumiały. Okaże się. Nie chce denerwować się za wczasy bo będę miała zły humor od rana i placzliwa będę. Spróbuję na razie zająć się sobą a co potem będzie zobaczymy.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Hej a ja dalej w szpitalu
Czekam na obchod bo mam dzisiaj mieć badanie i się okaże czy jeszcze zostaje czy wychodzę do domu Boje się strasznie serce mi wali jak oszalałe Nigdy tak nie przeżywałam Trzymajcie kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

tak jak Gosia napisala mleko jest z krwi a nie żołądka

a tak serio to zamierzam trochę dietkować ze względu na dzidziusia i swoją "masę"

26.11.2015