|  2008-12-01, 13:37 | #1441 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: las 
				 | 

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

No widzisz! Czyli wam ewidentnie potrzeba prywatności..bo jak inaczej  budować intymność w związku.. Na przytulanki pewnie też rzadko są warunki? 
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2008-12-01, 13:39 | #1442 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: PL 
				 | 

Cytat: 
  TZ nie  więc u mnie wieczorek sobie leżakujemy  ale to wiadomo mama z żarełkiem przyjdzie, brat cos o grach pomarudzi  nie mówię juz o sytuacjach bardzo intymnych bo tutaj to jest okropnie w ciągu miesiąca 0 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-01, 13:40 | #1443 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Ja wiem swoje, jak fecet nie chce w ogóle to go nie zmusisz  , nawet do zaręczyn....Chciał, moim zdaniem chce ślubu także ale nie w tej chwili, a skoro nie w tej chwili to nie będzie teraz o tym myślał  Ważne że znalazłaś to czego szukałaś, a ja wiem że ślub i tak u was będzie, szybciej niż myślisz  Pamiętasz, jak Ci kiedyś obiecałam, ze będziesz narzeczoną i co myliłam się ?  Dla mnie ślub niewiele zmienił, ale dla mojego Tża wiele  Wiecie co mi powiedział ? Że się dowartościował dzięki ślubowi ze mną  Dla mnie to szokujące wyzwanie, jak na faceta pozbawionego kompleksów w ogóle  W każdym razie cieszę się, że dla niego to takie ważne i że czuje się lepiej po ślubie niż przed  .... | |
|     | 
|  2008-12-01, 13:41 | #1444 | 
				 | 

Nie rozumiem zdania na szaro: znaczy, że w ogóle nie ma warunków by się kochać? Nigdy nie jest tak, że rodzeństwa nie ma, a rodzice wyszli? Kurdę, cieżko. 
				__________________ "mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M  | 
|     | 
|  2008-12-01, 13:41 | #1445 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cytat: 
  Zmieni się to, że będziemy w końcu tworzyć prawdziwą rodzinę. Ja traktuję TŻa już teraz jak moją rodzinę ale on uważa, że tak "można" dopiero po ślubie. Będziemy razem spędzać świeta  będziemy wspólnie uzgadniać wydatki (bo póki co każdy robi co mu się tylko podoba ze swoja kasą) ale przede wszystkim poczuję cos takiego czego nie umiem opisać  miałam tak po zaręczynach. Mimo, ze mieszkaliśmy razem przed zaręczynami to potem czułam się taka ważna dla TŻa, taka bliska. Poczułam, że naprawde mysli o przyszłości ze mną na poważnie. Ciężko to opisać  Tak na szybko tyle przyszło mi do głowy 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-01, 13:43 | #1446 | |
				 | 

Cytat: 
  a u TZ siostra cały dzień siedzi nawet jej juz mówiłam idź sobie do koleżanki na film albo coś, to ona nie   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-01, 13:44 | #1447 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Svinecko kurka wodna, bo normalnie sie tam wybiore do Ciebie i Cie sprowadze do pionu   Glupolku kochany, co ty za czarny scenariusz sobie w tej slicznej glowce ukladasz????? Tz cie kocha i to wszystko widac..Widac dziewczyno po jego czynach: pracuje jak wol, o mieszkanko sie postaral, Tobie spelnia zachcianki, o malego sie troszczy a z fasolki cieszy sie jak wariat :d Dziewczyno masz faceta ktory za Toba szaleje i na slub tez przyjdzie pora....  Twin: dzis bede robic brzuszki lososia z Twojego przepisu  Czy Hania gdzies wyjechala? Bo nie ma jej na wizazu  Nie za czesto tu bywam  wiec moze o czyms nie wiem... Madlen uwazam ze wyjazd we dwoje to swietny pomysl  Edit: Co do hormonow to cos wiem na ten temat.. Ja ostatnio przed okresem  bylam strasznie rozdrazniona do tego nawal obowiazkow i wybuchlam do Tzta az mi samej sie glupio zrobilo  i potem mu wyjasnilam swoje zachowanie...to tylko powiedzial ok ok...biore zatem poprawke moja nerwowa Pani   I juz bylo ok   | 
|     | 
|  2008-12-01, 13:47 | #1448 | 
				 | 

Kaska: no to faktycznie..hm.. A ja właśnie dosałam @ i tak mnie boli brzuch, że aż mi słabo i nie mam siły sprzątać w domu, a jest syf.. 
|     | 
|  2008-12-01, 13:50 | #1449 | |
				 | 

Cytat: 
  Ty chociaż masz mae mieszkanko to szybko pójdzie bo jak ja mam u siebie sprzątać 4 pokoje to mnie trzepie, tylko u nas codziennie odkurzanie mycie podług, ścieranie kurzu   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-01, 13:50 | #1450 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja uważam, ze jak się mieszka razem to powinno się traktowac w tych kwestiach jak małżeństwo, jestem przeczulona na tym punkcie....(może dlatego że u nas było ciężko w tym temacie i wiele nerwów mnie to kosztowało) I te Święta, też mnie ciekawią....znam pary, które przez lata tak spędzały je osobno i po ślubie też, bo tak się przyzwyczaili  , ale liczę że u was tak nie będzie   | |
|     | 
|  2008-12-01, 13:54 | #1451 | 
				 | 

Hmm, czyli czeka Cie pyszne jedzonko    
				__________________ | 
|     | 
|  2008-12-01, 13:56 | #1452 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 DO-kła-dnie. My mieszkamy razem, ale żyjemy jak małzenstwo. Wydatki są wspólne.  Ze swietami u nas bedzie porblem. W tym roku znowu oddzielnie. Moi rodzice obraziliby sie na mnie gdybym nei przyjechała, u niego identycznie. nie wiem jak to bedzie po slubie. Powinno być ze raz tu, raz tam, ale zawsze jedna strna bedzie obrazona. A szczerze mowiąc, to ja nie mam ochoty nigdzie jechac na te swieta, w ogóle to wisi mi ten cały swiąteczny harmider. | |
|     | 
|  2008-12-01, 14:00 | #1453 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Wkońcu chwilka na nadrobienie  Zara witaj na wątku fajnie, że Cię zmotywowałam do ujawnienia się  Wogóle postanowiłam sprawdzić od której części Was podczytuje i okazało się, że od połowy II... To już zalatuje uzależnieniem  Dlatego potwierdzam, że wątek jest super, pomimo tego, że byłam tylko biernym uczestnikiem  Czeremchowa gratuluje  Pierścionek śliczny  Ja też nie mogłam się przyzwyczaić do słowa narzeczony, ogólnie cały czas miałam rogala na buzi  A motylki takie jak na początku znajomości. Miśkowa wszystkiego najlepszego!!! | 
|     | 
|  2008-12-01, 14:01 | #1454 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

dziękuję  Cytat: 
 | |
|     | 
|  2008-12-01, 14:04 | #1455 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cytat: 
  Nie jesteśmy jeszcze malżeństwem,ale mieszkamy razem i nie wyobrażam sobie nawet po slubie spędzać święta oddzielnie.Mamy również wspólne wydatki. W tym roku będzie tak,że spędzimy je sami,ja i tż z dala od rodziny,nie dlatego że nie chcemy ale tak wyszło poprostu.To nasze drugie wspólne święta,ale zupełnie inne bo sam na sam,takze czekają mnie i nie tylko niezłe roboty w kuchni,będziemy rządzić.   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-12-01, 14:04 | #1456 | 
				 | 

ja nie rozumiem jak rodzice się moga obrazić o to, że raz spędza sie świeta z rodzicami a raz z teściami  jak dzieci... 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-12-01, 14:04 | #1457 | |
				 | 

Cytat: 
  No te Święta to przerąbany temat.....najlepiej się zdystansować, postawić i tyle, pierwszy raz jest najtrudniej Albo wybrać czas na wizyty i znaleźć czas dla siebie, my tak robiliśmy bo ibnaczej wracaliśmy tak wypluci, że życ się nie chciało  ....Daleko macie rodziców jednych od drugich ?  Coraz więcej moich znajomych spędza Święta po swojemu, aż jestem, w szoku w tym roku z nami włącznie wyłamały sie 3 pary ze Świętowania u rodziców   | |
|     | 
|  2008-12-01, 14:05 | #1458 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Dorinko nie kracz  pewna nie jestem, bo niczego nie można być pewnym... póki co rozmawiamy o tym jak będzie i nie było jeszcze tematu, w którym byśmy się nie zgadzali. Poza tym  nie widzę teraz powodu dlaczego TŻ miałby wydawać pieniądze, które zarobi na moje kosmetyki czy ciuchy. Obecnie nie zarabiam (rodzice mnie utrzymuja jeszcze) i nie mogę się odwdzięczyć TŻowi tym samym. Mam jakąś 1/5 na miesiac tego co On... Co do świąt to wiem, że po slubie nie będzie takiej opcji, ze oddzielnie. L_V my mamy rodziców w tym samym mieście, ale ja mam 2 wigilie u babć i wiem, że będą jakieś fochy, ale od przyszłego roku będzie zawsze wigilia u teściów i u 1 babci a w nastepnym roku u drugiej. Będą musiały to zaakceptować. A Wy nie moglibyście u siebie zrobić i wtedy obydwie rodzinki byłyby zadowolone. 
				__________________ | ||
|     | 
|  2008-12-01, 14:07 | #1459 | |
				 | 

Cytat: 
  czytasz od połowy II części?  czyli znasz tu wszystkich na wylot?   | |
|     | 
|  2008-12-01, 14:12 | #1460 | |||
				 | 

Cytat: 
 W tym roku w domu będe 24 i 25, a 26 uciekam do teściów. Cytat: 
 Cytat: 
 | |||
|     | 
|  2008-12-01, 14:16 | #1461 | |
				 | 

Cytat: 
  Postanowiłam sprawdzić, która to była część, a że w pierwszym poście jest zawsze link do poprzedniej części nie było to trudne. Można powiedzeć, że znam Was całkiem nieźle. Przez ponad rok śledziłam Wasze losy niemal codziennie. CO więcej wczuwałam się we wszystkie sytuacje, tak jakbyście były moimi koleżankami   Kilka razy chciałam się ujawnić, ale teoretycznie jestem przeciwna znajomościom przez internet... Jednak jak widać pomalutku się przełąmuje... Proszę jaki macie wpływ   | |
|     | 
|  2008-12-01, 14:17 | #1462 | |
				 | 

Cytat: 
 Rozumiem   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-01, 14:18 | #1463 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Nie chcę iść do pracy   . Buuuuu. Idę żeby usłyszeć, że mnie zwalniają   | 
|     | 
|  2008-12-01, 14:21 | #1464 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-01, 14:23 | #1465 | |
				 | 

Cytat: 
 Kiedyś nawet rozmawiałyśmy o znajomościach przez internet, tylko te tutaj są lepsze, bo nie mają na celu ani spotkania ani nic konkretnego, tylko przyjemne spędzenie czasu i rozmowy w miłym towarzystwie. A jeśli ktoś się osobiście spotka i zaprzyjaźni, to tylko miły efekt uboczny tego, co się tutaj dzieje   | |
|     | 
|  2008-12-01, 14:28 | #1466 | ||
				 | 

Cytat: 
  Ale dla mnie to istotny temat, który czasem wydaje się że rozwiąże, wyklaruje się sam   Poza tym Twin naprawdę nie chcę być czepialska ale muszę jeszcze coś napisać, nie bij  Twin czy mi się źle wydaje, że Ty masz swoje mieszkanie a Tżet mieszka w nim z Tobą i co przepraszam to mało mu się odwdzięczasz ? Chciałabym wiedzieć, czy on się poczuwa do czegoś w związku z tym ?  I to nie tak, że myślę że ma Ci kupowac full ciuchów czy kosmetyków, ale życie, wspólne życie- jak to wygląda ? Kto i jak robi zakupy do domu ? Czy to wydatki wspólne, czy każdy sobie ? Myślicie sobie, śmieszne problemy....wcale nie, znam małżeństwo, które stara sie przetrzymać jedno drugiego, kto nie wytrzyma to robi zakupy do domu  Po prostu tak było zawsze, po ślubie jest tak samo  Każdy chce zaoszczędzić swoją kasę, a wspólnej brak i ustaeleń też brak  Cytat: 
   Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-01 o 14:29 | ||
|     | 
|  2008-12-01, 14:29 | #1467 | |
				 | 

Cytat: 
 <hahaha> dokładnie. Poruszane są tutaj wszelkie życiowe problemy. Poczynając od kuchni na rozklapiosze kończąc  . Wątek jest naprawdę bardzo fajny. Można się wygadać, pożalić, poradzić, a dodatkowo zawrzeć jakieś nowe znajomości. | |
|     | 
|  2008-12-01, 14:32 | #1468 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2008-12-01, 14:36 | #1469 | |
				 | 

Cytat: 
   fajne porównanie, ale tak jest   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-01, 14:36 | #1470 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Trzymaj się i nie daj się.
 Trzymaj się i nie daj się.