![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
heh no boli boli na początku (tak jak mówiłam) nawet bobu nie potrafiłam ugryźć, ja też tak miałam nie martw się. I tak się o niego troszczyłam, że dopiero po miesiącu zaczełam normalnie jeść heheh. Ale niiee no dało rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
|
milunia,moonlight - ladnie,ladnie,ladnie! Takie zdjecia zawsze podnosza na duchu. Jak juz sama bede takie miala, to poniose orto kwiaty
![]() moonlight, warto zapytac sie orto o dol jeszcze z jednego powodu: niektorzy proponuja platnosc za drugi luk w ratach. U mojej orto taka mozliwosc istnieje,a i dygotka podobnie placi/-la.
#1444 |
Raczkowanie
|
Witam ;p ja z takim pytaniem.. wkrótce.. myślę ze do 3 tygodni będę miala zalozony aparat ortodontyczny. chcialabym wczesniej czyli teraz sprobowac sobie troszke zeby wybielic paskami crest.. tylko nie wiem czy to jest rozsądne :P w sumie zaparat dopireo za ok 3 tyg... a przyklejanie paskow tydzien trwa..
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- chyba ze to piaskowanie swoją robote zrobi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
oo karolink4 a jak Twoje ząbki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Raczkowanie
|
A mnie aż korci by się pochwalić, że zakończyłam z przekręcaniem hassa.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zakorzenienie
|
Coś mało tu zaglądam ostatnimi dniami
![]() ![]() ![]() ![]() A no i w piątek idę ostatnią czwórkę usunąć, ale to pikuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z resztą moim zdaniem i tak w trakcie noszenia aparatu zęby żółkną może nie bardzo, ale nie da sie ukryć, że jest je ciężko dopucowac tak jak by się chciało przez te druty. Ja wybielanie planuję po ściągnięciu już, chyba jak wiele osób tutaj ![]() Edytowane przez moonlight88 Czas edycji: 2009-09-14 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Dawno Cie tutaj nie bylo ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Raczkowanie
|
hej. niedawno sie uparłam na aparat na zęby, mam strasznie krzywe, żółte zęby i do tego fatalny profil. poszłam do orto, powiedziałam o co mi chodzi -> głównym celem moim był aparat NIEWIDOCZNY czyli jakis tam porcelanowy czy coś no i po 2 wizytach polecił mi aparat Damona (na 1rok i 3mies max) - nie wiem co to znaczy, bede go miała zakładanego za 2 tyg i dopiero dzisiaj przeszukałam neta i z tego co znalazłam to nie ma tych aparatów niewidocznych !! czy to prawda czy tylko jestem lewa i nie umiem szukać???
sory za taki z dupy post ale jestem lekko zdesperowana, jeśli to sie okaże prawda to idę rano odwołać to wszystko bo to znaczy ze mnie wychujał koleś ;\ |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez villemoo Czas edycji: 2009-09-15 o 07:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a fotki dodam, jak będę miała już dół, czyli właśnie 24. przecież będę musiała się pochwalić, nie wytrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Rozeznanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14243467]Tak, tak
![]() ja też ![]() ![]() A tak na poważnie to nie mogę sie doczekac tego aparatu... ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Raczkowanie
|
dziękuję kochana!!!!
![]() Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
porcelanowy to porcelanowy, damon porcelanowy nie jest-będzie widoczny, ale za to krócej noszony (no coś za coś). posiedź tu z nami przez te 2 tygodnie, pooglądaj fotki, popytaj dziewczyn z damonami i może się przekonasz ![]() ![]() ![]() a skąd ta panika jeśli można spytać? skoro-jak twierdzisz-masz takie fatalne zęby, to czy założenie tego aparatu naprawdę tak pogorszy ci życie? take it easy bejbe ![]()
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
a co z narastaniem(opadaniem) dziasła na zamki ?? staram sie je podważac ze tak powiem ale kurcze noo
![]()
#1461 |
Zakorzenienie
|
czym ty dziąsła podważasz ?
![]()
#1462 |
Wtajemniczenie
|
widać, że koleżance patrznamnie się wszystko pomieszało
![]() poczytaj sobie tu o rodzajach aparatów: http://www.ortodonta.info/aparaty.html no i oczywiście jak będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości to Aparatowe FAQ- przeczytaj zanim zapytasz na forum ortodontycznym: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074 tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aa no pomieszało mi sie wszystko za bardzo podjarana byłam na wizytach żeby go dokładnie słuchać ;d na pierwszej wizycie powiedział mi że do tych Damonów wychodzą jakieś nowe przezroczyste zamki na jesień a moim głównym ultimatum było że albo przezroczysty albo żaden ... no i wylądowałam z takim jak wam pisałam ;] nie chciałam żelastwa poprostu nosić . ale chyba te porcelanowe itd są słabsze w działaniu nie? w sumie lekko ponad rok nosić aparat to chyba nie aż taka tragedia? no i nie wiem czy ten porcelanowy zrobiłby to co mi jest potrzebne - poprawił profil bez wyrywania zębów. jedyne czego sie boję to że wargi bedą mi odstawać brzydko ;\ a i jeszcze ciekawa jestem czy po Damonie trzeba nosić po zdjęciu jakieś nakładki czy coś? dzieki za odp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a orto moiw ci ile bedzie kosztował przeźroczysty damon? bo jak wchodzi na jesien dopiero to pewnie bedzie b.drogo. damon to szansa na szybsze skonczenie leczenia, gdzie przy porcelanie czy krysztale bedzie trwac 2 lata
![]() |
#1465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no własnie skończyłam FAQ wiem już więcej hihi ;] no ogólnie płace 5tys za góre i dół. mam nadzieję że to sie wszystko szybko skończy . a jak te retainery wyglądają bo jakoś ciężko mi to sobie wizualizować, czy to wygląda jak zwykły aparat czy tylko takie przezroczyste nakładki ? jeju jakie to prostowanie to długii proces ;\ myślałam że to tylko rok i potem koniec ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1467 |
Zadomowienie
|
Nie grzeb w tym bo cos tam wejdzie i Ci się dopiero narobi. Było o tym już pisane, że tak się zdarza niektórym (ja tak mam), poszukaj na forum. Tymczasem masuj dziąsła miękką szczoteczką. To ustąpi po zdjęciu aparatu.
![]() |
#1468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z tym niewyrywaniem zębów to wiesz, nic pewnego ![]() ![]() ![]() a odstające wargi-wychodzi z ciebie pesymista, ja tam liczyłam na usta angeliny jolie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
poszukam oczywiscie ale myslalam ze jest jakas szybka krotka rada na to;D
kurde po zdjeciu?? w 2011 ? ta to mnie pociesza ![]() no Katerina no normalnie mam aparat na gorze i dziaslo nachodzi mi na zab az do aparatu jakby chcial przyswoic cialo obce ! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.