|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
W moim województwie nie zdało 38,8%, a średni wynik egzaminu to 19,67 pkt
w mojej klasie zdały 3 osoby, czyli jakieś 15%, statystyki powalają na kolana ![]() a co do czapki to niestety nie mam pojęcia, nie miałam czapki na głowie od czasów podstawówki
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Mam koleżance doradzić i nie mam zdania...
Co sądzicie o tym: http://allegro.pl/est-elegancki-plas...333365006.html http://allegro.pl/monaco-234-zimowa-...336981971.html i jeszcze tym: http://allegro.pl/proste-kozaczki-mi...342716525.html Ja jeszcze nie myślę normalnie po tej chorobie
|
#1443 |
|
Rozeznanie
|
Ta druga, zdecydowanie
Chociaż żadna mnie nie urzekła jakoś specjalnie, no może ta druga w wersji białej ![]() A buty świetne
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca... ____ Piotruś! <3 ____ |
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Płaszcze mi się nie podobają, ale gdybym musiała wybierać to wybrałabym ten drugi krój.
Kozaczki
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym sama chyba te buty kupiła, ale muszę mieć wiązane na tą moją nogę
![]() A teraz coś dla mnie. Widziałyście jakiś fajny, (najlepiej granatowy i koniecznie z kapturem) płaszcz (ew kurtkę z tych dłuższych) na all? Ja z moją szybkością netu nawet nie mam jak poszukać.
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() hej rozczochrana z ciekawości zapytam: co zdajesz? i co chciałabyś potem studiować?ja koooocham święta i nie rozumiem jak ktoś mówi: nienawidzę świąt. dla mnie to jest cudowny czas zwłaszcza jak tak biało za oknem. kocham nawet tą komercję i z niecierpliwością czekam aż kolejny raz będę musiała przebrać się za świętego mikołaja AjcCc - nie wiem co kupię rodzicom, ale pewnie siostra coś wymyśli ![]() hmm. miałam coś napisać i zapomniałam co xd
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nie kupujemy sobie nic pod choinkę (; jedynie ciotkom i wujkom jeżeli zjawiają się na wigilii.
Cytat:
najczęściej chodzę z gołą głową, a jak mi zimno/pada dużo śniegu to kaptur ogólnie nienawidzę wybierać płaszczy na zimę, mam dwa i to już kilka sezonów - trzymają się świetnie, więc nie czuję potrzeby męczenia się na kolejnych zakupach ![]() i kombinowałam ostatnio nad tym prezentem dla koleżanki na klasowe mikołajki (no, mikołajki - dajemy sobie prezenty dopiero na wigilii) - co sądzicie o śmiesznym termoforze i herbatach na wagę? |
|
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
my też mamy klasowe mikołajki, ale prezenty dajemy na klasowej wigilii
prawie każdy powiedział, że chce dostać niespodziankę etc a ja jak zwykle konkretnie powiedziałam co i jak (książkę Marqueza ) przynajmniej osoba która mnie ma nie będzie miała problemu ![]() z termoforu też bym się ucieszyła bo mi by się bardzo przydał ![]() co do czapek - ja chodzę czasem - mam dwie: szary beret i smerfową białą czapajkę
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam śmieszną koszulkę i worek słodyczy
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc niecierpię takich wydarzeń jak klasowe mikołajki, bo na ogół trafiam na osobę, którą mało znam i nie wiem co jej kupić, a sama często dostaję mało przydatne i pasujące do mnie gadżety...
|
|
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
w mojej klasie zamiast mikołajek zrzucamy się po 10zł i robimy paczkę dla potrzebującej rodziny.
wigilię klasową mieliśmy raz, nic nie zapowiada się żeby była jeszcze jedna;p
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Ajccc - fajna inicjatywa
Niestety u mnie pewnie by to nie przeszło, skoro kręcili nosem na kupienie kilku kartek dla Marzycielskiej Poczty...
|
|
|
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
Marzycielska poczta? Nie słyszałam o tym, dopiero teraz znalazłam tą akcję w necie. Świetny pomysł. W poniedziałek pokombinuję w szkole
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe, prawda?
ja wysłałam kilka kartek na początku trwania tej akcji, kiedy dzieciaków było tam chyba 5, teraz nie dałabym rady ogarnąć wszystkich, ale mam zamiar wysłać kilka kolejnych na święta
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
ja mojej mamie kupuję lilou, na współkę z moim tatą
http://lilou.pl/web/uploads/photo/e/...9b7409601b.jpg a dla taty jeszcze nic nie wymyśliłam.
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię klasową wigilię. Jest bardzo fajna atmosfera, każdy przynosi coś od siebie, no po prostu jest w tym coś niepowtarzalnego.
A kilka dni przed stoją w szkole stoły, gdzie sprzedaje się różne wypieki, kartki i ozdoby świąteczne uczniowskiej roboty- na cele charytatywne. Ostatnio na prezenty dla najbliższego domu dziecka ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
A czapki też nie noszę
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
My składamy się po 5 ł i kupujemy pizzę, owoce, słodycze, fast foody ;d
i robimy klasową wyżerę |
|
|
|
#1459 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raczej nie będę miała problemu, żeby przekonać moją klasę do tego pomysłu, akcje charytatywne zawsze się udają w mojej szkole Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
[COLOR="Silver"]
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
My mamy wigilię w klasie, wieczorem (internat więc nie ma z tym problemu). Palą się świece, śpiewamy kolędy i ogólnie jest ta atmosfera
są pierogi, śledzie etc każdy mówi o tym jak spędza święta fajnieee jest
|
#1461 |
|
Rozeznanie
|
My robimy Wigilię klasową w tym roku. Mają być pierogi, śledzie, kluski z makiem, świąteczne ciasta i oczywiście opłatek. Postanowiliśmy na koniec coś zrobić, bo wcześniej to różnie bywało. Prezentów nie dajemy sobie bo nikt nie chciał po raz kolejny dostać zbędnej rzeczy.
U nas 3 osoby na pewno nie zdało matmy, nie wiem czy więcej. U nas był podobnież najwyższy w szkole wynik i najniższy (ale to tylko odnośnie matmy podstawowej)
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- I jeszcze oczywiście klasowe obieranie choinki
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
My w tym roku składaliśmy się po 15 zł i szkoła robi za to paczki dla dzieciaczków z Domu Dziecka.
Wigilia jest u nas co roku i właśnie wtedy dawaliśmy sobie prezenty. W tym roku nie robimy tego, bo składaliśmy się na te dzieciaki Co mnie cieszy, bo w tamtym roku źle zapisali mój numerek(19) i ktoś, kto mnie wylosował myślał, że to 13. Kolega dostał dwa prezenty, ale postanowiono, że powinnam dostać jedene. Dostałam mężczyzne w dezodorancie, złotego Axa, którego oddałam tacie
|
|
|
|
#1465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w sumie nie lubie u mnie na wigilii jest 14 osób o_OWróciłam z miasta, po prostu tyle ludzi w sklepach ze odechciewa sie chodzić wrr.. Czy ktos oprocz mnie swiat nie lubi ?
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
JA! dosłownie szlag mnie trafia jak zaczyna się ten świąteczny szał...
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też, wyszłam dzis do miasta to myslalam ze sie wsciekne, nawet w zoologicznym gdzie zawsze sa pustki byla wieeelka kolejka.
Dlatego nie moge sie doczekać kiedy będzie po świętach
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze z roku na rok wcześniajsza sprzadarz art. na święta- teraz już od października było pełno łańcuchów, choinek, mikołajów z czekalady itp itd.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

w mojej klasie zdały 3 osoby, czyli jakieś 15%, statystyki powalają na kolana 
Chociaż żadna mnie nie urzekła jakoś specjalnie, no może ta druga w wersji białej

(ale to tylko odnośnie matmy podstawowej)