|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Acka pranie koniec czerwca/poczatek lipca w Fairy Non Bio
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyprałam jedynie wkłady pościelowe , i włożyłam z powrotem do etui i pieluszki tetrowe bo je trzeba było wygotować najpierw. Pieluszki potem wypiorę raz jeszcze na ,,gotowo,, wrzucę z innymi białymi ciuszkami już na 30stopni. Myślę że w połowie czerwca jak zacznę prać, prasować to będzie ok.
|
|
#1443 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękne! aż weszłam dziś na ich stronę i przyznaje że dla chłopców też mają różne cudowności, chyba się skuszę na coś ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Swoją drogą chyba po pracy skoczę do jakiegoś lumpka, bo jak tak patrze na rzeczy które kupujecie to aż się dziwie że takie fajne ciuchy można w sh znależć
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
ACKA ciesze sie ze OK
dla maenstwa trzeba sie poswiecic\ROxana jakie rozmiarki z nexta zamawiałaś? piekne te ciuszki
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
Oj to muszę faktycznie troszkę jeszcze poczekać skoro tak mówicie
A juz chciałam kupić dziś płyn i prac pomału.heh Majka 30 st tylko?Nie musi być wyższa temp?
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
ja wypralam bo bym nie zniosla smrodu papierosów na tych ciuszkach.. ale bede prala pewnie kolo lipca 2 raz.. zwyklym proszkiem plyn ale lenor sensitiv
|
#1447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Ja Mai prałam wszystko w dziecięcym tak jak polecają producenci do 2rż. Potem powoli przygotowywałam mieszanki łącząć poł na pół proszek itd a i tak uczulenia dostała.
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Ambi wszystkiego najlepszego dla Boryska !!!
Ucałuj Go od wizażowen ciotki Roxi piękne te rzeczy!!! Powiedz mi tylko jak wypada rozmiarówka w porównaniem z h&m??? Jaki rozmiar wzięłaś? Nie mam niestety porównania z f&f i smykiem ![]() vea oglądałam ostatnio te koszulki na ramiączkach i są super jakości Chcę je do szpitala kupić Teraz już nie mam wątpliwości |
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym niemieckie proszki a polskie to tez roznica
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Ach wizaż znów mi wciął posta;/
Cytat:
![]() vea7 NOK84 dziękuję za odpowiedzi W takim razie też się zaopatrzę w jakieś leki na wszelki wypadek.Mravka tak prezenty super Mama kupiła i mi przekazała przez brata![]() Ja też prać będę chyba w lipcu. A myślicie, że tetry te z nadrukiem można wygotować? próbowała któraś?;d |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do proszku ja do dziś Zuzi piorę w loveli bo po zwykłym zaraz jej uczulenie wychodzi nawet jak super płukanie nastawię, a po loveli jest spokój - ale ona jest alergikiem więc to inna bajka Oj nie wiem czy dasz rade dresowe spodnie po cesarce ubrać - blizna naprawdę boli, a przeciwbólowo to najwyżej panadol dostaniesz jak będziesz karmić - ja z doświadczenia wiem że najwygodniej mi było w koszulach, już same majtki były katorgą bo urażały a co dopiero spodnie od dresu
|
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz się piszę na 62 i 68 Cytat:
![]() nie mam za bardzo do czego z h&m porównać bo nie mam nic podobnego a porównywanie bodów do śpiochów to nie bardzo ![]() 56 to 56 według mnie
|
|
#1454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dokładnie ! Ja też właśnie taki mam plan- spodnie dresowe i te koszulki O wietrzeniu psity nie myślę póki co, bo nie znoszę koszul nocnych ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() Zamówię 56 i 62 zobaczę jaka różnica jest Najwyżej jak będę zadowolona to od razu zrobię zamówienie na większe rozmiary
|
||
|
|
|
#1455 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze,ze te najbardziej pracochlonne rzeczy juz macie porobione. Co do drzwi do kabiny pociesze Cię, my przez jakiś czas nie mieliśmy drzwi do łazienki bo sie robiły. To dopiero był hardcore :Poo a szafę masz upatrzoną z jakiegoś konkretnego sklepu? Cytat:
. Mam sporo dla Roba i nawet po X praniach wyglądają jak nowe. Tutaj cena idzie za jakością zdecydowanieCytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
. Ja pewnie w lipcu na spokojnie wypiore. Będzie ciepło(oby nie za bardzo ) wiec szybko wyschnie i nie zdąży się pokisić w szufladach . Będę używała Loveli tj przy Robie. Dobra umyłam okno w kuchni,bo jeszcze chwila i byśmy mieli wieczną mgłe :P Wypucowałam łazienke, poodkurzałam, zmyłam podłogi i umieram! Dojadam dziś swoją pyszną zupę z soczewicy, a Małemu zrobię placuszki z kukurydzy . Tak pisałyście o tych pierogach,że chyba wieczorem jak Rob pójdzie spać trzasne takie z kaszą gryczaną i białym serem
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
moniska dziekuje za inf.dot.PITu to mzoe jest szansa ze w majowke zrobimy sobie jakas wycieczke...lub tj czytalam to dostaja nawet po 2mcach to chociaz na moje ur.
roxana fajne ciuszki zwlaszcza ten pajac little sister ![]() ambi najlepszego dla Boryska Tez odwiedzilam dzis lumpka, tak z ciekawosci,przejrzalam niektore rzeczy i w szoku ejstem ze takie fajne rzeczy!!!!!chyba czesciej bede tam zagladac,ale sama,bo latwiej sie skupic,jeszcze mi powiedziala ze bedzie mi odkladac ![]() u nas na obiad warzywna a na drugie skrzydelka z ryzem i jakas surowka ..a ja kupilam sos slodko kwasny...dla siebie, bo moj TZ to nie lubi takich specyfikow ... idziemy podzialac w ogrodku,na razie mamusie!
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
moniska gratulacje
|
|
|
|
#1458 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pranie i prasowanie planuję na lipiec A będę używała tego co przy Żuku żelów i płynu do płukania Lovela - cała reszt ami śmierdzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I nic z nimi się nie dziele - nie wyciągają się, nie spierają, cudo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny właśnie wstępnie dodaję rzeczy apteczne do koszyka i stąd mam kilka pytań:
na brodawki polecacie purelan medela? a i chciałam kupić bepanthen ale są dwa rodzaje: Bepanthen Baby, maść ochronna i Bepanthen Derm krem i teraz nie wiem którą wybrać... no i wkładki laktacyjne jakiej firmy polecacie? Ach zamęczę Was do lipca mnóstwem pytań... Ale ja nie mam zupełnie doświadczenia w tej kwestii.. |
|
|
|
#1460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z Bepanthenu wzięłabym ten Baby a wkładki miałam z Bella i NUK i jedne i drugie były ok
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosowałam przy juniorze Purelan i sie sprawdził, nie trzeba go zmywać przed karmieniem, teraz tez juz kupiłam Na ta chwile mam zakupione muszle laktacyjne, o wkładkach jeszcze nie myslalam...
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez machne zamowienie, ale na wieksze rozmiary i pozniej troche, moze beda mieli wyprzedaze? ![]() Cytat:
![]() Ambi, wszystkiego naj dla 2latka!
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze z apteki polecam Octanisept (chyba tak się to pisze) i gaziki ze spirytusem pojedynczo pakowane chyba z Leko one były do pielęgnacji pępka
A i jeszcze sól fizjologiczną do przemywania oczek
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytaj ile chcesz, przy okazji każda z nas coś nowego przeczyta lub opinie o rzeczach dla dzieci |
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bepanthen chcesz jako co - jako do pielęgnacji czy na odparzenia? Bo znowu dla mnie krem nie wart swojej ceny - miałam, użyłam, ale znam lepsze, a tańsze. Co do wkładek, to trzeba testować Mi metodą prób i błędów najbardziej podeszły Tommee Tippie (cienkie, chłonne, super, bo niewidoczne) i BabyOno Premium Plus (szczególnie na początku i przy nawale - grubsze, ale bardzo chłonne, przy sztywnym staniku niewidoczne, ale przy miękkich gorzej, świetne na noc).
|
|
|
|
|
#1466 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A właśnie patrzę na aptece gemini, że mają fajne ceny. Dużo niższe niż np na doz-ie
|
||||
|
|
|
#1468 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

wspomnienia wracają.. a za 4 miesiące kolejny członek rodziny dołączy
obiad chyba dziś na mieście