Kryminalni ;) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-19, 09:31   #121
cheer
Zakorzenienie

Dot.: Kryminalni ;)

To ciekawe z tym, że nie będą powtarzać Tryptyku po południu. Aż się uśmiechnęłam, bo przyznam, że mi się też rzuciła w oczy brutalność ("mocność" no, jak na polski film ) tego cyklu, w stosunku do wcześniejszych odcinków (choć oglądałam zaledwie dwa lub trzy w ogóle).
Stary 2006-03-19, 09:33   #122
Kiya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheer
To ciekawe z tym, że nie będą powtarzać Tryptyku po południu. Aż się uśmiechnęłam, bo przyznam, że mi się też rzuciła w oczy brutalność ("mocność" no, jak na polski film ) tego cyklu, w stosunku do wcześniejszych odcinków (choć oglądałam zaledwie dwa lub trzy w ogóle).

zaczeli przeklinać,to już coś
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 10:20   #123
Brook
Zakorzenienie

musze przyznac ze jakos ostatnie odcinki mnie wogole nie wciagnely obejrzalam pierwsze 5 minut i znalzlam ciekawsze rzeczy do robienia/ogladania- mam nadzieje ze to sie zmieni bo uwielbialam ten serial
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 12:56   #124
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez KasikB
Informujemy, że odcinki z serii „TRYPTYK ŚLĄSKI” (odc. 41, 42, 43) z uwagi na mocne sceny nie będą powtarzane w niedzielne popołudnie. W tym czasie widzowie będą mogli obejrzeć powtórki innych odcinków serialu.
No ale mi to mocne sceny pffffiiii Jak dla mnie przesada. Przed godziną 22:00 można zobaczyć o wiele więcej przemocy w innych filmach niż w tym serialu we wszystkich seriach razem wziętych.
Poza tym oprócz porażenia paralizatorem, nie widziałam nic "mocnego"
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 13:02   #125
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest
No ale mi to mocne sceny pffffiiii Jak dla mnie przesada. Przed godziną 22:00 można zobaczyć o wiele więcej przemocy w innych filmach niż w tym serialu we wszystkich seriach razem wziętych.
Poza tym oprócz porażenia paralizatorem, nie widziałam nic "mocnego"
Ale jak na polskie standarty w tego typu filmach...sam fakt zakopywania żywcem w trumnie, a wcześniej paraliżowania ofiar, tak, żeby się nie mogły same wydostać, jest dosyć mocny. Wydaje mi się, że chodzi o to, że dzieciaki to oglądają, 20.30 w sobotę to jest wczesna godzina . Jeśli chodzi o wszelkie tego typu ograniczenia, w których chodzi o dzieci, to ja jestem za.
Stary 2006-03-19, 13:03   #126
ka_ma
Zakorzenienie

kurcze no jak to?? to kiedy bedzie powtorka wczorajszego odcinka bo nie widzialam go i myslalam ze dzis obejrze a tu lipa

o juz wiem wiem znalazlam wyżej
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 13:10   #127
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez cheer
Ale jak na polskie standarty w tego typu filmach...sam fakt zakopywania żywcem w trumnie, a wcześniej paraliżowania ofiar, tak, żeby się nie mogły same wydostać, jest dosyć mocny. Wydaje mi się, że chodzi o to, że dzieciaki to oglądają, 20.30 w sobotę to jest wczesna godzina . Jeśli chodzi o wszelkie tego typu ograniczenia, w których chodzi o dzieci, to ja jestem za.
No to mogli chociaż puścić powrótkę około 22:00 i dac czerwony kwadracik, a nie dali w środku tygodnia i to jeszcze po północy
Na szczęście oglądałam kazdy odcinek w sobotę i nic nie straciłam, ale w przeciwnym wypadku, bardzo bym sie wkurzyła
Bo jak już pisałam, TV puszcza gorsze rzeczy we wczesnych porach, a tu taka wielka przesada z "Kryminalnymi"... Zresztą emisja "Kryminalnych" jest w sobotę o 20:40 więc to trochę dziwne... Myślę, że dzieci o tej porze jeszcze nie spią, zwłaszcza w sobotę.
Stary 2006-03-19, 13:21   #128
cheer
Zakorzenienie

Może też tak być, że sami producenci tak postanowili, żeby się później nikt nie przyczepiał. Kary nakładane przez KRRIT są ogromne, jak ostatnio wyszła sprawa z Wojewódzkim, konkretnie ze Szczuką. Chyba tam nawet nie wyznaczyli jeszcze kary, albo jestem niedoinformowana, ale przypuszczalnie będzie to ponad 2 mln złotych. Lepiej się w ogóle nie narażać na taką ewentualność .
Chociaż przyznaję, że "gorsze rzeczy puszczają", jakkolwiek można porównywać, chodzi mi tylko o dzieci.
Stary 2006-03-19, 13:23   #129
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

ostatni odcinek była jak flaki z olejem...nudaaa, zero akcji i tylko glindzenie
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 13:41   #130
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez cheer
Może też tak być, że sami producenci tak postanowili, żeby się później nikt nie przyczepiał. Kary nakładane przez KRRIT są ogromne, jak ostatnio wyszła sprawa z Wojewódzkim, konkretnie ze Szczuką. Chyba tam nawet nie wyznaczyli jeszcze kary, albo jestem niedoinformowana, ale przypuszczalnie będzie to ponad 2 mln złotych. Lepiej się w ogóle nie narażać na taką ewentualność .
Chociaż przyznaję, że "gorsze rzeczy puszczają", jakkolwiek można porównywać, chodzi mi tylko o dzieci.
A co było z Wojewódzkim i Szczuką ??? Oglądałam ten odcinek. Za co 2 mln zł kary?
Stary 2006-03-19, 14:59   #131
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest
A co było z Wojewódzkim i Szczuką ??? Oglądałam ten odcinek. Za co 2 mln zł kary?
A jest nawet na Wizażu wątek o tym Szczuka naśladowała głos niejakiej Magdy Buczek, niepełnosprawnej dziewczyny, udzielającej się na falach Radia Maryja i TV Trwam, czym zdaniem niektórych przesadziła. Tutaj jest ten wątek:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=104099

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-19, 15:00   #132
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest
Szczuka była u Wojewódzkiego, sparodiowała trochę słuchaczkę i działaczkę Radia Maryja- Madzię Buczek, dziewczynę niepełnosprawną.. o to szło mniej więcej
Stary 2006-03-19, 15:00   #133
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2
ostatni odcinek była jak flaki z olejem...nudaaa, zero akcji i tylko glindzenie
Nie, no bez przesady..."środkowy" odcinek zawsze ma to do siebie, że wydaje się nudny. Dla mnie nie był nudny, pojawiły się kolejne poszlaki co do Grabarza i Wampira.
Stary 2006-03-19, 15:55   #134
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

akcja to była na sam koniec jak Basie zaatakował, myśle że w 3 będzie się coś działo, musi wreszcie
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 16:25   #135
Szattinka
Rozeznanie

A Baśka to mądra dziewczyna, bo się pierwsza domyśliła kim jest Grabaż
Szattinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 17:02   #136
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szattinka
No ciekawe tylko jak ona się zorientowała kto jest grabażem? Czy to przez te zdjęcia, które obejrzała?
Stary 2006-03-19, 17:04   #137
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Cytat:
Napisane przez Szattinka
No tak, tylko powiedzcie mi, na postawie czego ona wywnioskowała, kto jest Grabarzem? Co ona takiego w tych zdjęciach wypatrzyła. Oboje z TŻ-tem patrzyliśmy i oboje nie mamy pojęcia co takiego to mogło być. A może coś przegapiliśmy?

http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 17:18   #138
Szattinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasikB
No tak, tylko powiedzcie mi, na postawie czego ona wywnioskowała, kto jest Grabarzem? Co ona takiego w tych zdjęciach wypatrzyła. Oboje z TŻ-tem patrzyliśmy i oboje nie mamy pojęcia co takiego to mogło być. A może coś przegapiliśmy?
Też nie wiem co zobaczyła w tym zdjęciu. Ale zdaje mi sie, że Wampirem był ojciec tego Joachima, któy wmówił temu gosciowi, co zabił siebie i rodzine, że te zbornie tyo on popełnił.
A synek pewnie przejął po ojcu zajecie. Zauważcie też, ze pierwsza ofiara Grabaża została zamordowana 15 lat temu, a wtedy jego matka trafiła do wariatkowa.
Stary 2006-03-19, 19:31   #139
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasikB
Grabarzem czy Wampirem?? Bo Basia wywnioskowała kto był Wampirem (ojciec Grabarza), a kto jest samym Grabarzem, to się napewno bardzo osobiście dowie...
Mi się wydaje, że nie na podstawie zdjęć się zorientowała, ale na podstawie, że tak powiem tej matki Grabarza. Wystarczyło, że była z nią kilka minut. Prawdopodobnie jakoś ją olśniło (nie macie tak czasem? nagle coś po prostu staje się jasne ), kiedy zobaczyła jej obłed (spowodowany pewnie tym, że wiedziała czym się zajmuje jej mąż) i tą cytowaną Apokalipsę...Tak mi się wydaje.
Stary 2006-03-19, 19:42   #140
Joskelyn
Zadomowienie

Baska wywnioskowala kto jest grabarzem na podstawie zdjęć matki grabarza zauwazyla wielkie podobienstwo do wszytkich jego ofiar ja zreszta tez zauwazylam
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 20:04   #141
Szattinka
Rozeznanie

Faktycznie, Joachim pewnie zapamietał swoją matke jako 30 latnia blondynkję, dlatego tak teraz wyglądają jego ofairy.
Stary 2006-03-19, 20:49   #142
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez cheer
A jest nawet na Wizażu wątek o tym Szczuka naśladowała głos niejakiej Magdy Buczek, niepełnosprawnej dziewczyny, udzielającej się na falach Radia Maryja i TV Trwam, czym zdaniem niektórych przesadziła. Tutaj jest ten wątek:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=104099
A ja myślałam, że Wojewódzki coś narobił, a to Szczuka
Stary 2006-03-19, 20:51   #143
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez Szattinka
Faktycznie, Joachim pewnie zapamietał swoją matke jako 30 latnia blondynkję, dlatego tak teraz wyglądają jego ofairy.
A może tu chodzi o jego jakąś dawną miłość... Bo w odcinku wspominał coś o zawodzie miłosnym i tak dziwnie patrzył i wogóle sie dziwnie zachowywał...
Stary 2006-03-19, 20:54   #144
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2
akcja to była na sam koniec jak Basie zaatakował, myśle że w 3 będzie się coś działo, musi wreszcie
Ale ile to się będzie ciągnąć Telenowela z Kryminalnych czy co? Już przestaję wierzyć, że ten wątek się skończy
Stary 2006-03-19, 21:16   #145
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez yedanna
Ale ile to się będzie ciągnąć Telenowela z Kryminalnych czy co? Już przestaję wierzyć, że ten wątek się skończy
Jeszcze jeden odcinek za tydzień i koniec wątku o grabarzu Zrobili z tego tryptyk, dlatego przez 3 odcinki możemy oglądać tą historię.
Stary 2006-03-19, 21:54   #146
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Cytat:
Napisane przez magrest
A może tu chodzi o jego jakąś dawną miłość... Bo w odcinku wspominał coś o zawodzie miłosnym i tak dziwnie patrzył i wogóle sie dziwnie zachowywał...
Ja też sądzę, że ma to związek z zawodem miłosnym, o ktorym mówił. Jednak z drugiej strony - mógł się kochać w matce, na co oprócz koloru jej włosów może wskazywać muzyka. Zwróciłyście na to uwagę? Matka grała dokładnie to samo, czego on słuchał przygotowywując trumnę. Mnie się wydaje, że to ma znaczenie, i to niemałe.

Stary 2006-03-19, 21:56   #147
smerfeta3
Zakorzenienie

Musze przyznac że nawet podoba mi się ten tryptyklubie taki klimaty
smerfeta3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 21:57   #148
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest
Jeszcze jeden odcinek za tydzień i koniec wątku o grabarzu Zrobili z tego tryptyk, dlatego przez 3 odcinki możemy oglądać tą historię.
No właśnie troszkę mnie to zdenerwowało Rozumiem tydzień temu, żeby sobie podwyższyć oglądalność itd. a tu znowu. Nie lubię przykuwac się do TV w sobotę wieczór
Stary 2006-03-19, 22:03   #149
tootsie
Zakorzenienie

ja juz z ogromną niecierpliwością czekam na następny odcinek seria z grabażem bardzo mi się podoba

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 22:07   #150
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Ja mam jeszcze taką teorię, że ten Joachim wie o wszystkim od ojca, który był znał tego gościa, który spalił siebie i rodzinę w domu (tzn. prawdziwego Wampira). Może Joachim był przy spotkaniach ojca z Wampirem albo znalazł notatki ojca i stąd dowiedział się o tych rzeczach pozostawianych w trumnach (np. rękawiczka, zegarek)?
I jeszcze zwróćcie uwagę na to, że Joachim zdawał się znać młodego Strzeleckiego. Przypuszczam, że na końcu się okaże, że stary Strzelecki był nieźle "umoczony" w sprawę Wampira i dobrze wiedział, że Halicki nie był prawdziwym Wampirem. Nie zdziwiłabym się, gdyby to Strzelecki wysłał te anonimy do policji.
Jestem też ciekawa jednej rzeczy. Podobno w rzeczywistości Wampir był powiązany z wysokim urzędnikiem partyjnym na Śląsku. Tzn. to mógł być ktoś taki lub ktoś z jego rodziny. Właśnie dlatego stracono Halickiego, aby nie dopuścic do aresztowania prawdziwego Wampira. Ciekawe, czy w filmie ten wątek zostanie poruszony.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości